PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : .Acil. Veraset İşleri?



RSBurak
25-12-2011, 09:09
Vergi dairesinden veraset işlemleri için bir kağıt almak gerekiyormuş.Bu kağıdı varislerden hariç başka birisi alabilirmi.Şu an istanbuldayım eğer ben alabilirsem bi iki gün kalıp alabilirmiyim ? Veraset yönünden borcu yoktur kağıdı galiba.Arabayı rahmetliden, mirasçıların üstüne almak istiyoruz.Ne belgesi tam olarak bende bilmiyorum:confused:

senna
25-12-2011, 10:29
varislerden vekalet alman gerekebilir sanırım kendin yapıcaksan

ali-d
25-12-2011, 10:40
Evet belgeyi başkası alabilir ama üzerine varislerin imza atması gerekiyor. Bunun için varisler yanınızda bulunursa zaman kaybetmeme adına iyi olur. Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi diye geçiyor. Vefat eden ve varislerin bilgileri ön yüze arkayada menkul mallar hakkında bilgi giriliyor.
Şu linkteki belge : http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/beyannameler/veraset2006.xls

by serçe
25-12-2011, 10:42
varislerden vekalet alman gerekebilir sanırım kendin yapıcaksan

+1 varislerin her birinden vekalet alman gerekir işlemlerini yapabilmek istiyorsan

RSBurak
25-12-2011, 10:50
Evet belgeyi başkası alabilir ama üzerine varislerin imza atması gerekiyor. Bunun için varisler yanınızda bulunursa zaman kaybetmeme adına iyi olur. Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi diye geçiyor. Vefat eden ve varislerin bilgileri ön yüze arkayada menkul mallar hakkında bilgi giriliyor.
Şu linkteki belge : http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/beyannameler/veraset2006.xls

teşekkür ederim 3 hafta önce bu belgeyi doldurmuştuk zaten.sonra bunu memura vermiştik 15 gün sonra gelin kağıdı alın demişlerdi.hiç anlamıyorum bu işleri adapazarından sürekli git gel yapıyorum.detaylı olarak anlatırmısınız.araç rahmetli birinin üstüne ve ben bu aracı üstüme almak istiyorum ama önce varislerin üstüne ruhsat çıkması lazım sonra noterden bana satmaları lazım yapacağım işlemler nelerdir.veraset ilamı ve vekaletnameler var yani varislerin hepsi birtane varise vekalet vermiş durumdalar.bu belgeyi emniyetemi götüreceğiz ?:confused:

ali-d
25-12-2011, 11:15
15 gün uzun bir süre olmuş vergi dairesinden vergi dairesine fark ediyo demekki. Aynen dediğiniz gibi olacak. Önce varise geçecek sonra size geçecek araç.

-Vergi dairesinden aldığınız belge(aracın varislerine devrine mani yoktur gibi yazı yazıcak) + aracın borcu yoktur kağıdı ile il trafik şubesine

-ordan aldığınız yazı(satış ve devrine mani yoktur gibi yazıyla eğer banka kredisi kullanıldıysa banka kredi borcunu ödeyip bankadan borcu yoktur yazısı) ile notere,

-noterde veraset ilanı + belgeler ve diğer varislerin feragetnemesi işlemlerini hallettikten sonra oradan alınanan belgeyle tekrar il trafik şubesine,

-elinizdeki belgeler+eski ruhsat+doldurulacak formlardan sonra varisin üzerine yeni ruhsat çıkıcak.

Yeni ruhsatlada notere gidip aracı normal satışmş gibi üzerinize alıcaksınız.

----------------
Bu arada, başınız sağolsun.

RSBurak
25-12-2011, 11:31
teşekkür ederim bilgiler için biz ilk önce emniyete gitmiştik vergi dairesindeki belge olmadan polis memuru vergi dairesinden şu belgeyi alın gelin işleminizi yapalım demişti.aracın eski sahibi 97 yılında rahmetli olmuş bizde aracı mirasçılarından almışız bir akrabalığımız yok yani.araçta vergi borcu yoktur 1 ay önce kontrol ettirdim ceza ve vergi borcu yok zaten 15 senedir bizde.vergi dairesinden alınan kağıdı öğrenmiş oldum sayenizde çok sağolun. gidiyorum vergi dairesine derdimi anlatmaya çalışıyorum anlamıyorlar çok ilgili oldukları için (!) halledemedik bi türlü :)

kaanpoyrazoglu
25-12-2011, 15:28
Veraset vergi dairesinde harçları vs yattırılıp , bütün varislerin imzalaması gereken ve veraset vergi numarası olan dosyaya koyulup devir için bir belge almanız gerekiyor,bunlarla trafiğe gidip işlerinizi hallediyorsunuz.. Çok sıkıntılı işler Allah yardımcınız olsun ..Varislerden eğer eş sağsa eşin üzerine , değilse büyük erkek çocuğun üzerine yapılıyor araç fakat bütün varislerin imzası gerekiyor yinede yada vekaletname olacak..Bunun içinde geçici sigorta vs kestireceksiniz (günlük) yani bildiğin 2 sefer ruhsat çıkacak.. Tekrar kolay gelsin..

RSBurak
25-12-2011, 15:38
Allah razı olsun sağolun.Rahmetlinin eşi sağ çok şükür.Yarın vergi dairesine gitmeyi düşünüyorum belgeyi vergi dairesinden ben alıp sonra varislere imzalatsam olurmu ***** varislerin hepsi bayan ve bu işlerle çok uğraşamıyorlar.Artık o kadar sıktıki bu iş sigorta filan sorun değil daha büyükleriyle uğraşıyorum sigortayı bir telefonla hallederiz diye düşünüyorum :) çok sağolun

kaanpoyrazoglu
25-12-2011, 15:44
O konuda çok emin değilim ama ben kendi işlerimi yaparken belgeyi alıp dışarı çıkıp kendim doldurup imza atmıştım bütün kardeşlerimin adına..Çok mühim değil zaten o imzalar , bakılan birşey değil ,sadece varmı evrak sorusuna var demek işte..Veraset ilamınıda yanına almayı unutma ;)

RSBurak
25-12-2011, 15:57
abi biz vergi dairesine gidip o işlemleri yaptık varislerin adresleri ölen kişinin kimlik bilgilerini filan doldurduk arabanın değerinide arka sayfaya 7000 lira diye yazdık bilsem daha az yazardım vergi ödeyecekmişiz :) veraset ilamının fotokopisiyle birlikte bu kağıdı verdik memur bayan 15-20 gün sonra gelin kağıdınızı alın dedi bu alacağımız ne belgesidir.bunu anlayamadım bir türlü elimde belge numarası var şimdi.ne işe yarayacak bu yarın sabah cahil cahil gitmeyeyim teşekkürler

kaanpoyrazoglu
25-12-2011, 16:01
Sana verdiği numara atıyorum ; 1368-2008 mesela bu şekide ise hatta seninkinin son 4 lüsü 1997 ise bu veraset vergi dosya numarasıdır rahmetlinin , fakat vergileri niye sen ödüyorsun , bunlar varislere ait.Sana verilen o belge ile sen aracın varislerin üstüne yapılmasını sağlayacaksın ;)

RSBurak
25-12-2011, 16:04
abi vekaletname paralarını bile ben verdim şu iş hallolsun yeterki millet arabasına jant hayal eder ben üstüme almayı hayal ediyorum :D peki bu belgeyi ben varisler olmadan alabilirmiyim vergi dairesinden?

kaanpoyrazoglu
25-12-2011, 16:08
Anladım işin zor hakikaten.. Bu soruna cevap veremem çünkü tecrübe etmedim , bilmiyorum.Vekalet yokmu sende peki ?

RSBurak
25-12-2011, 16:10
bende vekalet yok sadece bi variste var.neyse abi zaten alıştım git gel yapmaya istanbulda kaybolmaya gider denerim yarın şansımı çok teşekkür ettim bilgiler için :)

kaanpoyrazoglu
25-12-2011, 16:15
:D rica ederim Allah yardımcın olsun tekrar ;)

RSBurak
26-12-2011, 18:31
Bugün tüm belgelerimi topladım çok şükür emniyete gittik ruhsatı bütün varislerin üstüne çıkarmayı planladık ve bütün belgeleri verdik polis memuru daha ruhsatı açar açmaz muayene yok bu aracın devri gerçekleşmez dedi.E aracın sahibi rahmetli ve muayeneyi sadece araç sahibi veya vekili yapabiliyor.Nasıl bir kısır döngüdür bu anlamadım.Bir diğer yol ise aracı trafikten çekmek ve daha sonra tekrar sokmak hangisini tavsiye edersiniz?

RSBurak
26-12-2011, 20:05
nedir öneriniz arabayı trafikten çekmekmi yoksa muayene yaptırıp satışı deviri gerçekleştirmekmi.muayene işi sakat çünkü ruhsat benim üstüme değil

senna
26-12-2011, 20:21
başkasıda yaptırabilir muayeneyi sorun olmaz

RSBurak
26-12-2011, 20:24
teşekkürler abi galiba trafikten çekip satışını gerçekleştirip tekrar muayene ile trafiğe sokacağız hiç değilse şu istanbuldaki yoğunluktan kurtulmayı planlıyorum

RSBurak
26-12-2011, 20:52
siz olsanız ne yapardınız muayene yaptırıp aracı varislere devredip sonrada satışı almakmı?
trafikten çekip satışı yapıp sonra trafiğemi sokardınız.araçta lpg var ve işli değil