Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip elektrik problemi !
Hyundai I10 aracim var. 0 kmden beri benimle ve uzerinde mutevazi sayilabilecek bir tesisat mevcut. Tesisatla birlikte amaron marka 40amper scooter akusunude Stinger marka 60 amper aku ile degistirdim :) Buraya kadar herşey ok.
Simdi hyundailerde farlar hangi konumda olursa olsun kontak anahtarı yerinden cıktığı gibi kapanır ve asla acılmaz. Ic aydınlatma dısında hiç bir ısıgın yanmasına izin vermez hatta.
Benim aracım hava sıcaklığı 0 ve altına geldiği vakit ( misal geçen kış uludağda, misal dün aksam istanbul sogugunda ) çok ilginçtir park lambalarını yakıyor ! Kontaga anahtarı taksam, far konumunu 0 da bıraksam dahi bunu yapıyor ve cogu kez uzun sure beklemelerde akuyu bitiriyor.
Normal günlerde ( yağışlar da vs ) sartlarda asla böyle birşey olmuyor !
Açıkçası bir yerde kısa devre söz konusu diye düşünüyorum ve iyi bir elektrikciye gitmeden evvel fikirlerinizi bekliyorum :)
Tesekkurler
bLackModeL
26-12-2011, 08:58
ıkısınıde yakıyosa elektırıksel bısey deıldırr sınyal kolunu felan unuttugunuzda aynı mercedes vosvogen bmw gıbı araclarda parkı yapar ondan olmus olabılırmı
bence ciddi bir tasarım problemi var
elektrikçinin bulabileceği bir sorun değil bu
forumdan cevap vermek zaten imkansız
araç üzerindeki elektronik bir devre - düzenek - röle falan neyse artık soğukta koyveriyor çalışmıyor veya saçmalıyor olabilir, ışıklar parklar açık kalıyor o yüzden .
aynı sorundan bahseden birinin mesajını buldum
Battery Rundown In Cold Weather - Hyundai Forums : Hyundai Forum (http://www.hyundai-forums.com/205-i10-forum/118046-battery-rundown-cold-weather.html)
aynı sorundan bahseden birinin mesajını buldum
Battery Rundown In Cold Weather - Hyundai Forums : Hyundai Forum (http://www.hyundai-forums.com/205-i10-forum/118046-battery-rundown-cold-weather.html)
harikasın Hakan abi !
Yalnız degilmisim hehe .. En iyi cozum sigorta sokmekten gecicek galiba oyle gorunuyor , servisin cozebilecegine ihtimal vermiyorum :rolleyes:
bence serivse uğrayıp sormakta fayda var
belki bilinen bir sorun olabilir
bazı şeyler yeni yazılım yüklemesi ile bile çözülüyor bazen
Servise gittim , hic bir fikirleri yoktu. Diger bayiilerle irtibata gecip arastrmislar.. Beynin bir fonksiyonu ama neden oldugunu bilmediklerini eklediler .. Haliyle tatmin olmadim. Kullanim kilavuzunu okumami tavsiye ettiler bi de :)
bir yerlere yağmur suyu kaçmış ve bir kontak-röle-switch vb birşeyi oksitlendirmiş-takılı bırakmış olabilir mi?
göstergede buzlanma uyarı lambası var mı?
bir yerlere yağmur suyu kaçmış ve bir kontak-röle-switch vb birşeyi oksitlendirmiş-takılı bırakmış olabilir mi?
Tesekkurler. Hic biri yok , olsa bile hava kosulu ayirt etmemeksizin yikamalardan sonra da problem yasamaliydim diye dusunuyorum. Aracin Bzlanmayi isaret edebilecek bi fonksiyonu bulunmuyor.
benim başıma şöyle bişey gelmişti. birisi haber verdi bana farlar açık kalmış diye şaşırdım indim kapalıdaydı aç kapa yaptım söndü. eve çıktım sonra bi baktım yine yanıyor. ben kapatıyorum onlar açılıyo, sihir gibi. akü bitmesin diye kabloları söküp bırakmıştım sabaha kadar. ertesi günde takıp servise gittim, şuan hatırlamıyorum ama çok basit bi problemi varmış, serviste hemen çözmüşlerdi, para bile vermemiştim hatta. ama neydi hatırlayamıyorum.
byspeedman
16-01-2012, 23:00
farı yöneten beyinde bi problem gözüküyor renoda aynı sorunu araç içi kumandası dediğimiz uch beyni yapat değiştiriyoruz sorun gideriliyor
Servise gittim , hic bir fikirleri yoktu. Diger bayiilerle irtibata gecip arastrmislar.. Beynin bir fonksiyonu ama neden oldugunu bilmediklerini eklediler .. Haliyle tatmin olmadim. Kullanim kilavuzunu okumami tavsiye ettiler bi de :)
Koyulttuğum yer bir yetkili servisin ne kadar etkili olabileceğinin kanıtı olsa gerek.Helal olsun yardımseverlermi.
benim başıma şöyle bişey gelmişti. birisi haber verdi bana farlar açık kalmış diye şaşırdım indim kapalıdaydı aç kapa yaptım söndü. eve çıktım sonra bi baktım yine yanıyor. ben kapatıyorum onlar açılıyo, sihir gibi. akü bitmesin diye kabloları söküp bırakmıştım sabaha kadar. ertesi günde takıp servise gittim, şuan hatırlamıyorum ama çok basit bi problemi varmış, serviste hemen çözmüşlerdi, para bile vermemiştim hatta. ama neydi hatırlayamıyorum.
çok yardımcı bi post..
Belki mantıksız gelecek ama parkları sökseniz :D
Belki mantıksız gelecek ama parkları sökseniz :D
çözüm degil malesef .. tüm dashboard u yakıyor ve tabi stopları da : )