Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapı fitillerinin donmaması için ne yapalım?
Bizim bir emektar var, 42 yaşında bir Amerikan 4x4'ü. Ofisin sokağında duruyor ama sokak pek güneş almaz. Bugün içine girip bir çalıştırayım dedim, kapıları donmuş, kilit açılıyor ama kapı gelmiyor. Bildiğiniz donmuş.
Donmasın diye ne yapayım? Vazelin mi süreyim? Pudra mı süreyim?
Fikri olan?
ps: Fitiller de 40 yıllık bu arada. Tarihi değerleri var :)
Vazelin,gress,bilumum katı yağlar olabilir bence :)
Vazelin iş görecektir diye düşünüyorum ama Angaranın soğuna dayanmayabilir :D
Aynen vazelin inceden sürmekte fayda var kilitlerede gres yagı kapı tutamaklarınada wd40 :D
>Bir keresinde bir 360 modenanın aynı bu şeklde kapısının donduğunu hatırlıyorum sıcak su ile kapıyı açmışlardı fakat daha sonra kapısı kapandığında kapı kilidi işlevini görmüyodu oda donmuştu sanırım servis yolu tutmuştu daha sonra ne olduğunu pek bilmiyorum:D
131mirafiori
02-01-2012, 09:10
Antifiriz le kapı lastiklerinden geçerseniz hiç bir sorunu kalmayacaktır :) Aynı şekilde kapı kilitleri içinde geçerli anahtarınızı antifirize daldırıp çıkarın sonra 4-5 kere kapıyı açıp kapatın bütün kış yeter o antifiriz ona :)
Vazelindense, arkadaşında dediği gibi süngerle antifiriz sürmeniz yeterli olur. Birda elyaf örtüler var. Madem yatan araç elyaf örtü alıp o da komple araca örtülebilir. Ama gene antifiriz işleminden sonra...
fırça ile zeytinyağı yada mısırözü yağ uygulayın
Antifiriz le kapı lastiklerinden geçerseniz hiç bir sorunu kalmayacaktır :) Aynı şekilde kapı kilitleri içinde geçerli anahtarınızı antifirize daldırıp çıkarın sonra 4-5 kere kapıyı açıp kapatın bütün kış yeter o antifiriz ona :)
adam prof beyler dağılın :D
131mirafiori
02-01-2012, 10:55
adam prof beyler dağılın :D
Eskiciyiz panpaacım :)
bence arabayı olduğu gibi bırak yaza gevşer fitilleri açarsın kapılarını...:D
kadioglu
02-01-2012, 13:36
Yağlar fitilleri bozuyor.Antifriz daha iyi.Anahtara yağ damlatıpta kilitleride içeriden yağlarsanız kış boyu rahat ediyorsunuz.
Erdem K.
02-01-2012, 14:09
direkt vazelin sürün ...
würth silikon spray i kimse denemdimi yahu.. benim eski aracımda oluyordu ankara ayazında donmalar.. sonra silikon spray den kullandım birdaha tekrarlamadı.. gayet başarılı.. babamda antifirizi önerir her daim..
ben vazelin sürmüştüm kış boyu işe yaradı...
mgnPower
02-01-2012, 14:46
vazelini bu aksam bir deneyeyim bakalim.
Ya da sabah güneşi alan bir yere koyun :)
Vazelin parasına da kola için :)
mgnPower
02-01-2012, 14:57
Ya da sabah güneşi alan bir yere koyun :)
Vazelin parasına da kola için :)
guzel yorum :)
kendim icin soyleyeyim sabah ise gitmeden once yuzmeye gidiyorum gunes bile dogmamis oluyor bu durumda kola yerine vazelin alacaz. mumkunse kolayida ismarlayan birinden iceriz artik :D
Ozaman sabah buz gibi ayazında yüzmeye gitmeyin hocam :)
Hem bu bir işaret olabilir. Yüzmeye gitmemen için :)
antifiriz zarar verbilir belki fitillere bence bu iş için uygun olan birşeyler bakın
Şaka bir yana çok ince bir gres geçerseniz bu iş olur. Fitilleri de korumuş olursunuz...
131mirafiori
02-01-2012, 15:19
antifiriz zarar verbilir belki fitillere bence bu iş için uygun olan birşeyler bakın
Abi 8 senedir aynı kapı lastiklerine sürüyorum sıkıntı olmadı valla :) Ama araba günlük kullanılıyor :)
ÜSTÜNERC
02-01-2012, 15:30
antifiriz dökün sorun olmaz
CinAli_06
02-01-2012, 15:31
benimde sanayideki ustam zamanında antifriz önermişti sünger yada pamukla sür demişti.
surdugum silikon sprey bu buzlu ankara sabahında ise yaramadi:)
antifrizi deneyelim bakalim;)
Bizim burda ki yaşlı bir amca zeytinyağı ile antifirizi karıştırıp pamukla sürüyordu ladasına hiç bir sorun yaşamadığını baya işe yaradığını söylüyordu kendim hiç denemedim bir deneyin isterseniz.
Sefa_vts
02-01-2012, 18:22
fındık yağı hem bakım yapar hem donmasını bir nebze engeller hemde parlaklık sağlar :)
Tholl-ga
02-01-2012, 18:24
fındık yağı hem bakım yapar hem donmasını bir nebze engeller hemde parlaklık sağlar :)
sefa bu senmısın yoksa biri şifrenimi çaldı
bLackModeL
02-01-2012, 18:25
kapı donmaları ıcın sılıkonlar satıyolar wd40 gıbı puskutrmelı wrütte olması lazım 20 tl 200ml felan :D 5 sene yeterr her kıs kullan
gürsel abi emektarın lastiklerini muhtemelen biz üretiyoruzdur yazın başında bi telefon trafiği yapalım yenilerini yollarım sana bu arada o fitillerin ciğ hamurunda zaten vazelin kullanıldığı için kış hazırlığında vazelin sürülmesi sağlıklı olur antifiriz işine gelincede sünger kısımlarına zarar verebilir uzun süre üstünde kaldığında...
mgnPower
04-01-2012, 13:03
konuyu takip ediyordum vazelinleri surdum fitillere yine donuyor yine donuyor
Aksesuarcılar da Kış setleri var, Buğu çözücü Kapı spreyi vs. var içinde ufak spraylar iş görüyor
lnd_samet
04-01-2012, 13:46
bir çilingir olarak vazelin öneriyorum.müşterilerede böyle diyoruz;)
mstfcn28
19-01-2012, 14:02
Bende CJ-5 var geçen kış kar yağdığında sabah 8 de çıktım biraz eğlenelim diye kapıyı açmak için anahtarı soktum dönmedi Allah kahretsin dedim sonra çakmak vardı çakmağı tuttum kapı koluna gayet sorunsuz açtım eğlenceye devam :)
antifriz ve vazelin çözümdür . ankarada ben antifriz sürmüştüm pamukla fitillere
Ek.Civic_Spoon
19-01-2012, 14:06
torpido parlatıcı silikonlarda iş görüyor ..
Vazelin :)
Bende kullanıyorum sıkıntı olmadı.
vazelin iyidir candır :) sürün heryere hem kayganlık olur sürtünmeyi azaltır (yıpranma için) :) hemde kapı fitillerini korur
Vazelin forever.