PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalp mitral kapak gevşekliği hakkında bilgisi olan baksın bi :)

Onamdar
02-01-2012, 20:20
Bugün sinüzitimle alakalı özel bi hastaneye gittim kayıt yapılırken kaydı yapan hatun ücretsiz kalbinizede baktırmak istermisiniz dedi madem ücretsiz baktırayım dedim. Neyse KBB de işimi hallettim girdim kardiyolojiye ekg filan çekildi sinüs taşikardiyle incomplete right bundle branch blok birde borderline ECG diye bişey yazıyo verdikleri grafiğin tanı kısmında.Sonra yatırdılar kremlediler göğsü ultrasonla filan baktı. Amcam senin mitral kalp kapakcığın gevşek ciddi bişey değil ama fazla yorucu spor yapma birde her yıl kontrole gel mutlaka dedi. Çarpıntı baş dönmesi filan yapar dedi çok düşünme filan dedi. Oluyodu çarpıntı ben strestendir diye önemsemiyodum gayette mutluydum :D
Ama 22 yaşında gencecik insanız nedir kalp hastalığı aq

Verdikleri raporda:
Mitral valv prolapsusu hafif
mitral yetmezliği minimal
trikuspit yetmezliği minimal

Yazıyor. Bileniniz varmı nedir ne değildir. İnternetten biraz araştırdım çok da anlamadım. Hafif yağ kaçırıyo gibi motor :D
Askerlikten yırtanlar varmış yırtmasa bile spor istirahati alıp yata yata askerlik yapıyolarmış :D
Nedir ne değildir?

s2k
02-01-2012, 20:24
çok kabaca anlatmam gerekırse kalbınde 4 adet oda var karıncık ve kulakcık dıye bu odalardan bırbırıne gecıslerde valveler var , kan pompalanıp gectıkten sonra bu kapaklar kapanıp kanın gerı kacmasını onler sende bu kapaklar hafıf kacırıyor sıvı conta bı sure ıdare eder gıbı gozukuyor :D:D:D

AşkınS.
02-01-2012, 20:31
Valla sanırım benimde kalbimde problem var gibi ama gitmeye korkuyorum doğrusu..bazen nefes almakta bile güçlük çekiyorum,iğne batıyor sanki...

Senol Demirağlı
02-01-2012, 20:34
Bence kesin ve net bilgi almak için Atakalp'e gidin.

(reklam değildir) :D

Geçmiş olsun.

ygtrn
02-01-2012, 20:35
herlalde bu sebeple vücudundaki kan basıncı biraz düşük diye tahmin ediyorum, çarpıntıda bundandır herlhal, tansiyonada etkisi olabilir...

yani anlayacağımız dilde motorun yağ basıncı düşük yağ pompasında sıkntı var :D

geçmiş olsun ama bence yaşam kaliteni etkileyecek bir durum değil kafana takma :)

Onamdar
02-01-2012, 20:37
Valla ara ara benimde öyle oluyodu da ben daha önce bi kardiyoloğa gitmiştim adam malmış biraz antidepresanı dayadı panik atak var dedi bi sene kullandım panik atak var sandım kendimde hakkaten
stresten çarpıntım olduğunu düşünüyodum o yüzdende pek umursamıyodum:D Meğer conta gitmiş yağ kaçırıyomuşuz :D

Bone-crusheR
02-01-2012, 20:37
çok kabaca anlatmam gerekırse kalbınde 4 adet oda var karıncık ve kulakcık dıye bu odalardan bırbırıne gecıslerde valveler var , kan pompalanıp gectıkten sonra bu kapaklar kapanıp kanın gerı kacmasını onler sende bu kapaklar hafıf kacırıyor sıvı conta bı sure ıdare eder gıbı gozukuyor :D:D:D

acıklama dogru bendede aynı sorun var her sene kontrole girmen lasım tansiyon varmı peki baktırdınmı hiç

Onamdar
02-01-2012, 20:39
11-6 çıktı normale yakın dedi hemşire abla
hatun güzeldi baya hafif heyecan olmasına rağmen 11 e 6 çıktı :D

atituti
02-01-2012, 20:40
kalp kapakçığın gevşek-düşük olduğu için zaten panik bozukluk var,en ufak çarpıntıyı hissediyosun fln :D , panik bozukluğu yaşayanların %99 unda kalple ilgili kafaya takılmaması gereken sorunlar vardır.

Onamdar
02-01-2012, 20:41
Valla bu teşhis koyulmasa hiç takmıyodum çarpıntıyı :D

Bone-crusheR
02-01-2012, 20:42
tanisiyonunu 1 hafta her gun surekli olç ben ciddiye almamıstım sonunda nefes alamaz oldum ciherlerine kan dolmaya başlıyo ilaç kullanman lasım kardesim geçmiş olsun

mmustu
02-01-2012, 20:42

hauhau töbe töbe ıce cüneyt abi gibi pompa sıkıntı yaratıp yatak sararsa sıkıntı olur ama :D

Onamdar
02-01-2012, 20:43
Kanka belki bendeki seninki kadar ileri değildir ilaca filan gerek yok yorma kendini dedi amca
Sen kuşadasında kime gittin bende gideyim biyere daha baktırayım

qwertynord
02-01-2012, 20:44
Kalp hastalıkları birbirinden farklı belirtiler gösterir kimi zaman geçirdiğin bir kalp krizini hissetmessin bile şikayetler devam eder bir süre sonra(Bir kaç gün bir kaç hafta) doktora gittiğinde anlarsın kalp krizi geçirdiğini yarım saatlik bi kan testiyle anlaşılıyo kalp krizi geçirip geçirmediğin

Genel belirtileri

göğüste ağrı yanma

sol omuzda çeneye doğru yayılan ağrı yanma

sırttaki ağrı

kolda göğüste morarmalar sadece koldada olabilir tam emin değilim yada sadece göğüste

mide bulantısı

soğuk terleme

yüksek ateş

eyerki bu belirtileri yaşadığınızı hissediyosanız sakın kendinizi vücudunuzu yormayın öyle eşi dostuda aramayın kardeşim ilk olarak acili sonra bi yakınınızı arayın aman çıkarım ben giderim hastaneye triplerinede girmeyin kriz aşamasında öncesinde daha doğrusu kalbi ne kadar zorlarsan okadar kötü

diğer bir konuda bu belirtiler kimi zaman 10 15 dakka kimi zaman bir kaç saatte sürebilir. bu belirtiler her olduğundada kalp krizi riski anlamına gelmez tabiki

Bu söylediklerim edindiğim tecrübeler HEM DİKKATE ALIN HEMDE ALMAYIN sonuç olarak ben doktor değilim gidin güze güzel doktorunuza görünün ihmal etmeyin hastalıktan korkmayın savaşarak inanarak kanser bile yeniliyo kalpte neymiş kardeşim

Onamdar
hauhau töbe töbe ıce cüneyt abi gibi pompa sıkıntı yaratıp yatak sararsa sıkıntı olur ama :D

Oem abi bendeki bi 60bine kadar götürür herhalde böyle :D

Kakus
2 isim tavsiye edicem. Neşe Çam. Sertaç Çiçek.
Şu an burada size yazabiliyorsam, bu Sertaç Çiçek'in sayesindedir. Çizgifilm karelerinden ya da karikatür kitaplarından fırlamamış bir süper kahraman o.

Bone-crusheR
02-01-2012, 20:46
Kanka belki bendeki seninki kadar ileri değildir ilaca filan gerek yok yorma kendini dedi amca
Sen kuşadasında kime gittin bende gideyim biyere daha baktırayım

ya benim durum tansiyonda tetiklemiş ben izmire gittim cok sukur 4 sene felan oldu sana tekrar muaneye gel demedimi

Bone-crusheR
02-01-2012, 20:47
2 isim tavsiye edicem. Neşe Çam. Sertaç Çiçek.
Şu an burada size yazabiliyorsam, bu Sertaç Çiçek'in sayesindedir. Çizgifilm karelerinden ya da karikatür kitaplarından fırlamamış bir süper kahraman o.

19 yasında naptın kii

Onamdar
02-01-2012, 20:48
Her yıl mutlaka kontrole gel birde kendini kötü hissedersen mutlaka git bi sağlık kurumuna ekg çektir bana getir dedi.

Kakus
02-01-2012, 20:48
19 yasında naptın kii

19 yaşımda birşey yaptığımı nereden çıkarttın? Hastalığın yaşı mı oluyor?

mmustu
02-01-2012, 20:49
Oem abi bendeki bi 60bine kadar götürür herhalde böyle :D

kardeşim espri yapıyoruz ama ciddi iş dikkat et kontrolünü eksik etme

Onamdar
02-01-2012, 20:51
19 yaşımda birşey yaptığımı nereden çıkarttın? Hastalığın yaşı mı oluyor?

Senin doktor kalp damar cerrahı herhalde bi operasyon geçirmişsin çok geçmiş olsun kardeşim

Onamdar
02-01-2012, 20:52
kardeşim espri yapıyoruz ama ciddi iş dikkat et kontrolünü eksik etme

Bende espriye vuruyorumda insan üzülüyo 22 yaşında kalpte problem mi olur be abi
.
.
.
Askerlikten yırtarmıyım arkadaşlar ondan haber verin :D

Bone-crusheR
02-01-2012, 20:54
askerden yırtmasan bile spordan kesin yırtarsın ailede varmı başka rahatsız olan

Onamdar
02-01-2012, 20:55
Validede var kalp kapakcığında çöküklük ve taşikardi ondan bana kaldı ihalesi herhalde :D

Bone-crusheR
02-01-2012, 20:57
olabilir bizim sulale çürük :D olmadı rektefiye yaparız

Onamdar
02-01-2012, 21:12
Orcinalliği bozulur o zaman :D

TFSI
02-01-2012, 21:14
Arkadaşlar aynen bende de var. Senede 1 kontrol ettirmem lazım. Ama spora devam ediyorum body yapıyorum . Kendimi zorluyorum sürekli şuana kadar sıkıntı yaşamadım.

Onamdar
02-01-2012, 21:19
bende vücut çalışıyorum onu yaparken bende sıkıntı yaşamadım ama bi halı saha yaptığımızda ikinci devreyi kalede tamamlıyordum çok çabuk yoruluyorum sigara içtiğim için çabuk kesildiğimi düşünüyordum ama asıl sebebi buymuş.

TFSI
02-01-2012, 21:22
bende vücut çalışıyorum onu yaparken bende sıkıntı yaşamadım ama bi halı saha yaptığımızda ikinci devreyi kalede tamamlıyordum çok çabuk yoruluyorum sigara içtiğim için çabuk kesildiğimi düşünüyordum ama asıl sebebi buymuş.

Onun sebebi bu muymuş gerçekten? Ben sıgara , alkol hiç kullanmadım ama sigara içen arkadaşlarım 1 saat oynarken ben 10 dkda kesiliyorum bundan mıymış. Kardiyoloji doktoru hiç bahsetmedi bundan bana önemsiz bir şey demişti.

Onamdar
02-01-2012, 21:26
Onun sebebi bu muymuş gerçekten? Ben sıgara , alkol hiç kullanmadım ama sigara içen arkadaşlarım 1 saat oynarken ben 10 dkda kesiliyorum bundan mıymış. Kardiyoloji doktoru hiç bahsetmedi bundan bana önemsiz bir şey demişti.

Valfler inceden kaçırınca tam randıman alınmıyo demekki :)
Toktor öyle dedi çabuk yoruluyo olman lazım spor yaparken kendini sakın zorlama dedi.

RSBurak
02-01-2012, 21:26
çok yüklenmeyin özellikler sabahları çok yormayın.öyle işin ehli olmayanlara tamiri yaptırmayın sonuç dahada kötü olur Allah korusun şimdiden geçmiş olsun işte bu yüzden doktora gitmeyi istemiyorum sinüzit diye gidiyorsunuz kalp çıkıyor :D

Onamdar
02-01-2012, 21:28
çok yüklenmeyin özellikler sabahları çok yormayın.öyle işin ehli olmayanlara tamiri yaptırmayın sonuç dahada kötü olur Allah korusun şimdiden geçmiş olsun işte bu yüzden doktora gitmeyi istemiyorum sinüzit diye gidiyorsunuz kalp çıkıyor :D

Hep aç gözlülükten oldu bedava diyince dayanamadım baktırayım dedim :D
Bu sabaha kadar çok sağlıklı hissediyordum kendimi :D

miniks
02-01-2012, 21:28
Bende 28 yildir var kardesim sikinti yapma istedigin gIbide agir spor yap daha fazla gevsemez ufak bir kacirma vardir hic onemi yok hatta spor yaparak kalp kaslarini kuvvetlendirmen gerek

fa'R'uk
02-01-2012, 21:29
hemşirenin yanında 11 e 6 çıktıysa bence sorun var gibi

Evrenoz
02-01-2012, 21:30

Sen hipokrata da böyle mi yemin ettin :)

Onamdar
02-01-2012, 21:30
Bende 28 yildir var kardesim sikinti yapma istedigin gIbide agir spor yap daha fazla gevsemez ufak bir kacirma vardir hic onemi yok hatta spor yaparak kalp kaslarini kuvvetlendirmen gerek

Abi yürüyüş düşük tempolu koşu yüzme filan iyi gelir dedi ama halı saha maçlarını unut dedi. Belli tempoda efor sarfetmek iyi geliyormuş ama vücudunu çok yorma dedi. Sence ne hangi sporlar iyi gelir.

1lker
02-01-2012, 21:48

ek olarakta bakımlarını yaptırıp düzenli olarak kontrol etmen gerekiyor aksi taktirde sekmanla falan kurtaramassın söyliyim :D şaka bir yana geçmiş olsun kardeşim dikkat et miniks in dediği gibi spor yapmak iyidir ama yinede fazla zorlama nefessiz kalma

TFSI
02-01-2012, 22:04

Abi emin misin? Çok ağrı yapıyor bazen uyurken. Ağır çalıştığımda kesiliyorum. Mesela stres olduğumda nefes alamıyorum.

s2k
02-01-2012, 22:09
Sen hipokrata da böyle mi yemin ettin :)

lan sızede anlasılır acıklama yapmaya gelmıyo amk :D:D:D

ek olarakta bakımlarını yaptırıp düzenli olarak kontrol etmen gerekiyor aksi taktirde sekmanla falan kurtaramassın söyliyim :D şaka bir yana geçmiş olsun kardeşim dikkat et miniks in dediği gibi spor yapmak iyidir ama yinede fazla zorlama nefessiz kalma

eger ılerlerse araya flans yapmak gerekebılır :p

TFSI
02-01-2012, 22:09
Şimdi raporu okudum ;

mitral valv prolapsusu yazıyor.

1lker
02-01-2012, 22:16
lan sızede anlasılır acıklama yapmaya gelmıyo amk :D:D:D

eger ılerlerse araya flans yapmak gerekebılır :p

alemsin abi çok ve iyi yaşa kompresyon % 95 in altına inmesin inşallah :D

Onamdar
02-01-2012, 22:19
Şimdi raporu okudum ;

mitral valv prolapsusu yazıyor.

Kapakdaki gevşeklik oluyo işte o

s2k
02-01-2012, 22:25
Kapakdaki gevşeklik oluyo işte o

o gevseklık degıl tam olması gereken yerde degıl demek onuda soole anlatayım ; subap yuvası bıraz asagı kaymıs oyle dusun :D:D:D

Ranthor
02-01-2012, 22:25
ben de de elastik kapakçık filan vardı, askere gitmeden belirttim, muayene oldum;
A tipi arızalı asker oldum, askerliğimi aslanlar gibi yaptım denemez ama yaptım.
5 km hiç koşamadım.

Bir sıkıntısı yok dediler...

Ayrıca kalp hastalıkları hakkında makara yapmayalım arkadaşlar, rahatsız hissedebilir arkadaş kendini,daha çok genç

Onamdar
02-01-2012, 22:33
o gevseklık degıl tam olması gereken yerde degıl demek onuda soole anlatayım ; subap yuvası bıraz asagı kaymıs oyle dusun :D:D:D
Tam randıman alamayız ama çok sıkıştırmadığımız sürece sıkıntı yaratmaz yani :D

ben de de elastik kapakçık filan vardı, askere gitmeden belirttim, muayene oldum;
A tipi arızalı asker oldum, askerliğimi aslanlar gibi yaptım denemez ama yaptım.
5 km hiç koşamadım.

Bir sıkıntısı yok dediler...

Ayrıca kalp hastalıkları hakkında makara yapmayalım arkadaşlar, rahatsız hissedebilir (iz) arkadaş kendini..

Herhalde bi çok kişide bu tarz problemler var yaşam kalitesini doğrudan etkilemesede biraz dikkatli olmak gerekiyo sanırım.
Askerlik açısından problem yaratmıyorsa çok ciddi bişey değildir bizimkisi :)

snan1910
02-01-2012, 22:35
bende de ara sıra nefes alma zorluğu oluyor.esneme geliyor ama esneyemiyorsun,enseden kafamın içi sıkılıyor gibi. Daha gitmedim doktora tırsıyorum hafiften :) hayırlısı bakalım :)

TFSI
02-01-2012, 22:41

Sıkıntısı nedir abi önemli bişey midir?

Doktor her 5 kişiden 3 ünde vardır dedi.

akay
03-01-2012, 00:07
merak etme bişey olmaz. bende de var mitral kapak prolapsusu. biri yazmış arada sertaç çiçek diye. kalp cerrahlarındandır kendisi. eskiden özel marmara hastanesinde beraber çalışmışlığımız da vardır. ekipçe beğenmezdik kendisini de yaptığı işleri de. mortalitesi yüksek bi arkadaştı..

Kakus
03-01-2012, 00:12
merak etme bişey olmaz. bende de var mitral kapak prolapsusu. biri yazmış arada sertaç çiçek diye. kalp cerrahlarındandır kendisi. eskiden özel marmara hastanesinde beraber çalışmışlığımız da vardır. ekipçe beğenmezdik kendisini de yaptığı işleri de. mortalitesi yüksek bi arkadaştı..

Neden beğenmezdiniz, merak ettim doğrusu?

kurpat
03-01-2012, 09:59
18-19 yaşında kalp filan mı demeyin bu yaşlarda kalp krizi nedeni ile ölümler duymaya başladık, sanırım unuttunuz forumda da böyle bir kişi hatırlıyorum basket bol oynarken kalp krizi ile vefat eden 19 yaşında bir genç....

maalesef beslenme kalitemizin düşmesi ve konforlu hayat kalp-damar hastalıklarını artırıyor...

18 yaşımda hiper-tansiyon teşhisi konumuştu, süreç içerisinde doktorların başlartıp bıraktırdıkları ilacı şu an 30'umda artık düzenli almak durumundayım.

ben tesadüfen fark ettim, yaşım genç demeyin tansiyon, ya da basit kontrolleri yaptırın ;)

Onamdar
03-01-2012, 11:39
18-19 yaşında kalp filan mı demeyin bu yaşlarda kalp krizi nedeni ile ölümler duymaya başladık, sanırım unuttunuz forumda da böyle bir kişi hatırlıyorum basket bol oynarken kalp krizi ile vefat eden 19 yaşında bir genç....

maalesef beslenme kalitemizin düşmesi ve konforlu hayat kalp-damar hastalıklarını artırıyor...

18 yaşımda hiper-tansiyon teşhisi konumuştu, süreç içerisinde doktorların başlartıp bıraktırdıkları ilacı şu an 30'umda artık düzenli almak durumundayım.

ben tesadüfen fark ettim, yaşım genç demeyin tansiyon, ya da basit kontrolleri yaptırın ;)

Benim tansiyon düşük biraz valfler kaçırdığı için çok bi zararı olmaz herhalde :)

izmirlicem
03-01-2012, 19:07
ben 21 yaşındayım,96 da ve 2006 da 2 kere kalp ameliyatı oldum,doğuştan delikmiş kapakcık,kalp sıkışıyodu nefes alamıodum şimdi hayatım aşırı stresli üniverste okuyorum hayat yani herşeyi çok takmamak üzülmemek lzm kalp hastaları için sakıncalı durumlar

Yiğit G.
04-01-2012, 10:19
Bende de var.. (aort yetmezliği diyede geçiyor) bunların 3 seviyesi var düşük orta yüksek. Bendeki düşük.Hiçbirproblem olmaz kardeşim korkma.Sadece agır gripler geçirmemeye bakıcaksın.Dişlerine dikkat et.Dişteki enfeksiyon kalbi etkiliyor.Bugune kadar hiç sorun yaşamadım ben aylarca vucut çalıştım mesela banamısın demedi , askerde acemilik bitti (erzincan) subaylardan biri ile muhabbet ederken aaa sende varmı aort lan gitsene bırakırlar olm dedi.Gittim hastaneye egk ritm abc ne varsa girdim , " evet sende var ama en dusuk seviye askerliğine bi etkisi olmaz ama kanun böyle al teskereni git" dediler bende 1 ay sonra dondum eve.Çıldırdım a.q gelmeden askere 1000 tane yere goturdum hastane sonuçlarımı orda bırakmadılar , bu düşük seviyeden hiçbişey olmaz sapasaglamsın dediler , aldılar askere sonra askerde acemilik bitti bıraktılar ee ne anladım ben o işten zor yerini zaten yapmıstım... Sana şunu diyim o egitimlerde o sogukta bişey olmadıysa daha da bişey olmaz.Yalnız işte dikkat ediceksin özellikle agır hastalıklar geçirmiceksin.Ne yaparsan yap kalbinin o limitini hissediyorsun o limiti korudugun sürece bişey olmaz.Aynı limit normal kalp sistemi olanlar içinde geçerli.bende 20 senedir bu aort var yemediğim *** kalmadı bişey olmadı sapa saglam kalbi olan arkadaşlarım kalp krizi geçirdi.. bilemiyorsun işte her zaman dikkat etmek lazım.

nitrosystem
04-01-2012, 11:37

açıklama süper:)