Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Minibüsler kalkıyor

Day Walker
03-01-2012, 09:14
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yakın zamanda minibüslerin kaldırılacağını, taksiciler için ise ortak bir çağrı merkezi kurulacağını söyledi

Megakent ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan önemli açıklamalar geldi. Cine5'te yayınlanan 'Ece'nin Konukları' programına katılan Topbaş, "Minibüsler kaldırılacak. Ama minibüs esnafını mağdur etmeyeceğiz. Mesela; bu esnaf otobüs hatlarına yönlendirilecek" dedi. Artık taksilerin caddelerde boş dolaşmayacağını ifade eden Topbaş, "Bir çağrı merkezi kuruyoruz. Bir caddede kaç taksi aracı olacağını merkez kontrol edecek. Araçlar çok güvenli olacak. Kartını okutabilen şoför, kontağı açabilecek. Başkasının kartını okutan, aracı kullanamayacak. Taksilerin içinde panik düğmesine varacak kadar ileri bir yöntem kullanılacak" diye konuştu. Kadir Topbaş, İstanbul'daki trafik sıkıntısıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

ÖZEL ŞERİTLER...

"Projelerimiz sayesinde bu sorunu 1-2 yıla kadar çözeceğiz. Metro hatları genişletilecek. Yeni metro hatları açılacak, otobüslerin hepsi yenilenecek. Taranmış şeritler yapıyoruz. Otobüsler ve 3 yolcu taşıyanlar bu şeridi kullanacak. Bunları termik kameralar okuyacak. Akıllı kavşaklar yapıyoruz. Bekleme azalacak."

'BEYLİKDÜZÜ HATTI BENİ YANILTTI

' Kadir Topbaş, Avcılar- Beylükdüzü metrobüs hattı konusundaki soruları da şu sözlerle yanıtladı: "Beylikdüzü için yıl sonuna söz vermiştim. İlk kez 'Asla Şubat'ı bulmayacak' diye büyük konuştum ve ilk defa böyle bir hata ettik. Ama trafiğin içinde çalışıyorsunuz. Bazı aksaklıklar oldu ve sonuçta süreç uzadı. Ben bu yüzden herkesten özür diliyorum. Çalışmanın Şubat sonuna yetiştirilmesi için uğraşıyoruz."

m.milliyet.com.tr (http://gundem.milliyet.com.tr/minibus-kalkiyor/gundem/gundemdetay/03.01.2012/1483741/default.htm)

Day Walker
03-01-2012, 09:15
çok tartışılan münübüs konusundan sonra güzel bir haber :)

Time-R
03-01-2012, 09:20
En iyisi, bu zamana kadar bu proje coktan gundemde olmaliydi..

VteC_MaNiaC
03-01-2012, 09:20
bu 3 kişilik şerit olayı çok güzel olacak :) eğer yapabilirlerse tabi :)

Spawn
03-01-2012, 09:22
*sevinç çığlıkları* :redspotda

Blackbird
03-01-2012, 09:23
Minübusçüler mağdur edilmeden artık bu işin çözülmesi iyi olmuş.

Özel şeritte termal kameralarla tespit fanteziye gel.:D

B.Aktepe
03-01-2012, 09:24
şişme bebek satışlarında patlama yaşanabilir :)

edit: termal kamera okumamışım :) onada bir çare bulunur :)

EMD
03-01-2012, 09:24
Hepimiz için hayırlısı buda tabi. Bakalım..

poseidon
03-01-2012, 09:25
Minibüsleri kaldıranlardan/kaldıracak olanlardan allah razı olsun
sabah sabah bu kadar güzel bir haber duymak sevindirici ama bu minibüsleri kullananların
çok ciddi bir süzgeçten geçtikten sonra trafiğe dahil edilmesi lazım.
Çünkü mantık aynı olunca elindeki minibüs olmuş otobüs olmuş fark etmez.
Yaptırımların ağır olması lazım.

Brs_eg
03-01-2012, 09:29
şişme bebek satışlarında patlama yaşanabilir :)

edit: termal kamera okumamışım :) onada bir çare bulunur :)

çakmakliga takilan bi aparat sayesinde sürekli sıcak su devirdaimi yaparlar.

termal görür mü acep ? :D

__FrK__
03-01-2012, 09:35
minibüs yolundan kurtulunması mümkün alternatif güzergahları tercih edebilirsiniz ama istanbulda trafikte 18 bin civarı taksi var bunların en az 3 de 1 i soldan giderken aniden sağa yolcu indirip bindirmeye kalkıyor belli bi güzergah durumuda söz konusu olmadığı için kaçarnız yok heran her yerde karsınıza çıkıyor sonra vay abi ceza yazmayın bize müsamaha gösterin diye utanmadan ayak diretiyorlar terbiyesizlik duyarsızlık asıl taksicilerde ... sabah bi kaç tanesine kaydım ondan çok derttlıyım bunlara karsı

Quantum
03-01-2012, 09:36
Minibüslerden ziyade kendini yolların efendisi külhanbeyi sanan, devasa şirket servisi araçlarını kullanan, şimdi isimlerini telaffuz etmeyeceğim 4-5 firmanın azılı, saygısız ve psikopat şoförleri için bir çözüm bulsunlar. Onların yanında tüm minibüs ve halk otobüsü şoförleri birer melektir gözümde..

VteC_MaNiaC
03-01-2012, 09:37
çakmakliga takilan bi aparat sayesinde sürekli sıcak su devirdaimi yaparlar.

termal görür mü acep ? :D

ahahaha bence sana direk Full Acess verirler bu fikirden sonra emniyet şeridi falan dahil :D

VteC_MaNiaC
03-01-2012, 09:39
Minibüslerden ziyade kendini yolların efendisi külhanbeyi sanan, devasa şirket servisi araçlarını kullanan, şimdi isimlerini telaffuz etmeyeceğim 4-5 firmanın azılı, saygısız ve psikopat şoförleri için bir çözüm bulsunlar. Onların yanında tüm minibüs ve halk otobüsü şoförleri birer melektir gözümde..

aslında o 4-5 firmayı direk rezil etmek lazım ... bide reklam yaparken sektörün önde gelenleri diye öne atlıyorlar... hele 2.köprü ve 1.köprü bağlantı yollarında estirdikleri terör yokmu ....

Utku
03-01-2012, 09:39
Halk otobüslerinde muavinlik kaldırınca 8bin insanın boşa çıkacağına çok üzülmüştüm çoluğu cocuğu olan vardı bunlara çare bulunmasada hiç üzülmezdim evlat olsalar sevilmezler...Dün bostancı E-5ten göztepeye doğru gidiyorum amcam camdan çıkarmış kolu bekle yapıyo bana geliyo üzerme üzerme dikkat edin yaptığı yer E5 Recep ivedik bunların yanında sezer cumhur önal kalıyo :)

cabriolet
03-01-2012, 09:41
beylikdüzüne getiriceği metrobüsün a... 3 jantım kırık 1 jantım çatlak lastiklerin hepsi patlak yarık böyle işin ben gelmişini geçmişini s... 2 elleriyle 1 s... doğrultamıyolar

Maxi
03-01-2012, 09:42
yılın en güzel ilk haberi

YUSUF
03-01-2012, 09:42
günün en sevindirici haberi bu galiba

__FrK__
03-01-2012, 09:43

istanbul içindeki servis araçları taksileri minibüsleri otobüsleri 153 e iyi bi dille şikayet edin Belediye başkanının talimatı ile hizmet akdine varn ciddi hassas uygulama var bunlarla ilgili

Yogi
03-01-2012, 09:44
beylikdüzüne getiriceği metrobüsün a... 3 jantım kırık 1 jantım çatlak lastiklerin hepsi patlak yarık böyle işin ben gelmişini geçmişini s... 2 elleriyle 1 s... doğrultamıyolar

sakin ol şampiyon:D

Jam da Joker
03-01-2012, 09:48
Taksi plakaları fiyatı x 2 olur bu haberle..
Minibüsleri değilde minibüsçüleri ortadan kaldırabilseler iyi olurdu

Brs_eg
03-01-2012, 09:49
ahahaha bence sana direk Full Acess verirler bu fikirden sonra emniyet şeridi falan dahil :D

yok kanka o işime yaramaz sponsor olurlar fln o iyi olur :D

büyükşehir drift car :)

YavuzNaz
03-01-2012, 09:52
Çok güzel bir haber e-5 oldukça rahatlar özellikle yenibosna şirinevler tarafı için çok çok iyi olur, birde Trafikte aynaya bakarak cep telefonuyla konuşarak trafiğin anasını belleyen hayatımı tehlikeye sokan bayan sürücüler için bir çalışma yokmu.?

!KO
03-01-2012, 09:53
adamın elınden tabancayı al g3 ver olmus :D otobüs veriyolar :D

VteC_MaNiaC
03-01-2012, 09:55
Çok güzel bir haber e-5 oldukça rahatlar özellikle yenibosna şirinevler tarafı için çok çok iyi olur, birde Trafikte aynaya bakarak cep telefonuyla konuşarak trafiğin anasını belleyen hayatımı tehlikeye sokan bayan sürücüler için bir çalışma yokmu.?

onlarada taksi %50 indirimli olsa mis gibi olur :D

YsfTzcn
03-01-2012, 09:55
Mantıklı, ama İstanbul trafiğine bu çözüm olamaz sanırım, gerçekten çok araç var.

Conqueror
03-01-2012, 10:06
Cozum olmasa dahi trafikte minibusculerin olmayacagini duymak guzel bir haber. Tabi psikopat bir eski minibus soforu magirus u alip ozel arac haline getirmezse..

Bülent76
03-01-2012, 10:14
İstanbul'lular çok şanslısınız, tüm güzel uygulamalar sizin şehrinizde başlatılıyor:) İzmir'de bırakın minibüsleri kaldırmayı, daha var olan mobeseler ceza kesmiyor, kırmızı ışıkta geçenin haddi hesabı yok... :)

poseidon
03-01-2012, 10:24
İstanbul'lular çok şanslısınız, tüm güzel uygulamalar sizin şehrinizde başlatılıyor:) İzmir'de bırakın minibüsleri kaldırmayı, daha var olan mobeseler ceza kesmiyor, kırmızı ışıkta geçenin haddi hesabı yok... :)

Sorun belediyede olabilir mi?
sonuçta ödenek de varsa yapılmaması için bir engel yok.

Tunç
03-01-2012, 10:28
süper bencede kalkmalı çevre kirliliginden baska bişi degiller

a.colak
03-01-2012, 10:28
:Bravoo:minibüssüz bi trafik hayal bile edemiyorum yaaa

SkY
03-01-2012, 10:34
minibüs kısmına ve taksilerin sokaklarda boş gezinmeyecek olması kısmına sevindim..diğerleri biraz fantezi duruyor gibi bakalım görcez

rodya
03-01-2012, 10:34
Kalkmaz :)
Kandırmayalım kendimizi

elma
03-01-2012, 10:52
Her sene aynı muhabbet heyecan yapmayın:)

Baran^
03-01-2012, 12:55
Yahu şu mınubusçüleri komple kaldırsalarda eli ayagı düzgün birilerini koysalar yerlerine ben razıyım..İnsana azck benzeseler yeter

FaBeRgE
03-01-2012, 13:00
istanbul için hayırlı olsun :)

elpadre
03-01-2012, 13:01
oguz dogruyuu soylee gunde kac defa sıkayet ettın :D

poseidon
03-01-2012, 13:01
Aslında problem minibüslerde değil.
Minibüsçünün ta kendisinde.
Minibüsler kalabilir minibüsçüleri değişitirin.

Cliosportve
03-01-2012, 13:07
Beylikdüzü metrobüs bir yapılsa arabaya kontak vurmıycam

F.Dogan
03-01-2012, 13:11
Umarım kaldırırlar ama sıkıntı devam edecek yıne.

Mınıbusculere otobus vermek te nedır :) baska bır sektorde degerlendırılmelıler gelırlerı de en az mınıbusten kazandıkları kadar olmalı haksızlık olur yoksa. Mınıbuslerın kalkması sadece trafıgı bıraz rahatlatır

SErhat.
03-01-2012, 13:20
İyi de minibüs kalkıyor demiş. "Minibüsçü" kalkmıyor ki. Minibüs esnafını da otobüslere yönelteceklermiş. Yukarda biri tabancayı alıp G3 veriyorlar eline demiş. Bu yani mantık şu anda.

Eworen
03-01-2012, 13:52
Mühim olan kafaların değişmesi ama Tr de gelecek yüzyıl içinde böyle bi gelişimin olması imkansız gibi.

Minibüsçüler bu sefer halk otobüsçüleri olarak ultra maganda kıvamda devam ederler bişey değişmez demektir..

Bu kadar önemli bir işi hafife alan yöneticiler yapılan her kazada tamamen suçludur
Minibüs 10 larca kişi taşıyor bakıyorsunuz ehliyeti yeni almış çocuk veya şüpheye düşüyorsunuz acaba ehliyeti varmı diye ?
Halk otobüsü keza 100 den fazla yolcu alabiliyor kelle koltukta
Taksiciler deseniz ehliyet varsa tamam geç koltuğua pistler ( İstanbul trafiği) senin..

Avrupada bildiğim bazı ülkelerde taksici olmak için senelerce sınavlara hazırlanırsınız ondan sonra olabilirseniz eğer olursunuz
Otobüs şöförleri desen keza kurallara riayet etme oranı tama yakın..

Öte yandan elalem köstebek gibi kazmış hala kazıyor metrobüs bizde ilah oluyor

Bunun kesin çözümü metro dur vede tarladan dağdan bayırdan rahatlıkla giden Tren lerdir
tıkır tıkır işleyen Belediye otobüsleridir..

onursumer
03-01-2012, 14:47
iyi haber gerçekten minibusler inanılmaz yoğunluk yapıyor

ama şuda bir gerçek

istanbulun birçok yerinde sadece minibus ulaşımı olan yerler var

eğer oralarada taksi konumlandırmayı düşünüyorlarsa fiyatlarda güzellik yapmaları gerekicek

bahçelievlerden yol ustunden biryerden b.koy meydana ne ile gidicek millet ?

Day Walker
03-01-2012, 14:49
1 saat kadar önce beşiktaşta münübüs yolun ortasında yolcu indirdi.ve trafik inanılmaz yoğunken yaptı bunu ama motorize ekip affetmedi kesti cezayı hemen.

nitrosystem
03-01-2012, 15:27
Cok sevidirici bir haber.insallah sozde kalmaz

darkmoon
03-01-2012, 15:42
bu yöntem ingilterede zaten yıllardır var hatta bu yöntemin bir sonraki adımı şehir merkezlerine girişin paralı olması olmalıda ingilterede öyle şehir merkezine giriyorsanız kameralar plakanızı tarayıp ücret kesiyor böylece işi gücü olmayan boş boş gezmek için çıkmayan sadece gerçekden bir iş bir amaç için merkeze gelenler araçlarıyla geliyor diğerleri toplu taşımayı kullanıyor..

tabi ingilterede arazi araçlarına çok ağır vergiler ve şehir içinde yaptırımlar var park yerinde bile binek araçdan fazla ödüyorlar şehir girişlerindede binek araçlardan fazla veriyorlar..

ingilizler belediyeciliği icaat etmiş millet ilk otobüs hattı yani toplu taşıma ilk taksi olayı falan yapan ülkedir adamlar bu konularda dünya lideri amerikalılar bile bu adamları örnek alıyor belediyecilikde..

ahmetuygur
03-01-2012, 16:00
termal kamerayla tespit diye bişey olacagını dusunmuyorum oyle olsa otoyollarda gecede termal radar kurarlar :)

Wromm
03-01-2012, 16:08
Topbaş ne içti ise aynısından istiyorum termal kamera filan :D:D

Minübüsçülere üzülmüyorum. Müşteri yoksa 20 km/h üzerine çıkmazlar arkadan istediğini yap umursamazlar. Önde farklı hattan bir minübüs olsun üzerine çıkacakmış gibi taciz ederler.

Kesinlikle haklısın.. Beylikdüzü-Avcılar arası gece dönüşler korku filmi gibi.. Mümkünse sürekli kilit kalsın o yol hiç kimse 20-30 km/h i geçmesin :mad:

Şeritler yok herkes kfasına göre takılıyor her yer çukur aydınlatma yok.. Tüm yürüyenimin içine edildi.. çalışma bitince gidip ustaları zengin edeceğiz gene..

orc
03-01-2012, 16:14

ama şuda bir gerçek

eğer oralarada taksi konumlandırmayı düşünüyorlarsa fiyatlarda güzellik yapmaları gerekicek

ben bırakırım cüzi bir miktar karşılığnda :D

judgeGTI
03-01-2012, 16:19
sevindim cidden trafikde çok büyük bi yoğunluğa sebep oluyorlar:icon_tup:

bazen öyle makaslara sollamalara giriyorlar inip dövesim gelio:mad:

poseidon
03-01-2012, 16:24
sevindim cidden trafikde çok büyük bi yoğunluğa sebep oluyorlar:icon_tup:

bazen öyle makaslara sollamalara giriyorlar inip dövesim gelio:mad:

Bu makasçı trafik magandaları sadece minibüsçülerden çıkmıyor onlarda da var tabi ama her marka model araç söförü mevcut.
Zarar gelince sadece kendilerine gelecek sanıyorlar da etraflarındaki insanlardan habersizler.

|KaAn|
03-01-2012, 23:46

ama şuda bir gerçek

Evim b.köy meydandaki minibüs duragının tam karşısında engin dondurmanın sokagından girip durağa önce ben gircem diye diğer bir minibüscüyle yarışanlardan, yine aynı sokak içinde park eden ve ilerlemeye çalışan araçlara vurup kaçan,özellikle akşam 6-8 arası durakta yer kalmayınca yola 3şerit kapayıp parkedenlerden,sokağa girerken müziği ayarlayıp durakta havası olsun diye son ses açanlardan,sırasını beklerken yolda yürüyen bayanlara laf atanlardan ve dandanlardan bıkan biri olarak bundan güzel olamazdı..

63owen63
03-01-2012, 23:48
minibüs tamam da, e5 te tem de, eds çüklemez iett'ler özelleri de unutmamalı.

braver
03-01-2012, 23:53
İyi haber gibi gözüküyor ama minibüsçüler otobüs başına geçtiğinde durum daha vahim olur bence

pegeout 106
04-01-2012, 00:13
Hakkımızda hayırlısı olsun inş. ßir faydası olur :)

Type-R
04-01-2012, 09:18
Fox tv yi açın beyler bu konuyla ilgili konuşma var. normal vatandaş ile minibüsçüler.

Yiğit G.
04-01-2012, 09:40
iyide biz her zaman ne diyoruz "minibüsçü" yani minibüsleri değil minibüsçüleri kaldırmaları lazım.O zihniyet sorun zaten emektar magiruslar değil..

Schumi
04-01-2012, 10:27
Yan yollarıda E5'e geri katıp emniyet şeridinide geri verseler bari.

YUSUF
04-01-2012, 10:31
şimdi önüme kırdıkları zaman söyleniyorum içimden , kır kardeşim önüme kır son haraketleriniz bunlar diye

bana daha trafikte düzgün giden münübüscü rastlamadı

bu sabah evden çıktım bir baktım trafik var sokağın başında

münübüs çekmiş bir şeridi kapatmış millet bekliyo arkasında korna çalanmı ararsın sövenmi

SONE-R
04-01-2012, 10:36
köprüdeki emniyet şeridini ihlal edenleri de ortadan kaldıracaklar mı?
sanki trafikteki tek bozuk olanlar minibüsçüler, geri kalan herkes sütten çıkmış ak kaşık.. :D

darkmoon
04-01-2012, 10:47
zaten dikkat ederseniz dünyada minübüscülük denen olgu sadece üçüncü dünya ülkelerinde var.

siz hiç amerikada abi atla newyork jersey bir iki kalmasın newyork hersey bir iki diyen minübüscü gördünüzmü.

yada almanyada fransada ingilterede gördünüzmü.. modern dünya ülkelerinde olmaz

böyle şeyler minübüscülük nerde var bir bakın hindistan afika ülkeleri ortadoğu ülkelerinin bazıları..

SLH
04-01-2012, 11:39
Minübüsçüler kalkmaz toplu taşıma sürekli artıyor onlarıda özel halk otobüslerine plakalarla beraber yönlendirirler bence yada isteyene plaka bedeli ödenebilir bunlar istanbul için güzel çalışmalar ama çoğu kişinin bilmediği iğrenç olaylar olmakta YHT dedikleri saçmalık yüzünden tam 30 ay uzun yol trenleri ve adapazarı trenleri kalkıcak Kocaeli ve Sakaryalı öğrencilerin ne durumda olduğunu bizim gibi yaşayanlar bilir hiç bir alternatif gösterilmeden kaldırılıyo öğrenciyi geçtim bu ulaşım araçlarını kullanarak ekmek parası kazanan insanlar nolucak çok merak ediyorum gerçekten saçmalıklar zinciri dolanıyor ama kimseye gösterilmeden yapılıyor...

darkmoon
04-01-2012, 12:25
Yht neden saçmalık olsun tam aksine türkiyenin 20 sene önce geçmesi gereken bir sistemdi.. 10 saatlik ist ankara arası ekspress 3-4 saate düşücek..

şu anda sıkıntı olarak görünen şeyler ilerde rahatlık olarak gelicekdir..

öğrencilerin durumu cidden kötü onlarıda anlıyorum ama Yht kesinlikle olması gereken çok geç kalınmış bir şey.

erdem325
04-01-2012, 12:30
Yht neden saçmalık olsun tam aksine türkiyenin 20 sene önce geçmesi gereken bir sistemdi.. 10 saatlik ist ankara arası ekspress 3-4 saate düşücek..

şu anda sıkıntı olarak görünen şeyler ilerde rahatlık olarak gelicekdir..

öğrencilerin durumu cidden kötü onlarıda anlıyorum ama Yht kesinlikle olması gereken çok geç kalınmış bir şey.

aynen katiliyorum ;)
hatta yht ler daha iyi olabilirlerdi de..
daha hizli vs..
biraz sabir sadece sonrasi daha iyi olucak ;)
simdi sikayet eden ogrenciler ilerde memnun olacaklar..

ama sikayet edenlere katildigim konu ise hani maden calisma yapilicak, ve madem bu ulasim bir sureligine daha iyisi icin sekteye ugrayacak, o sure icin bir alternatif gerceklestirilebilirdi..
bu konuda haklilar..

bu dolmus mevzusunda da istanbulda yasamadigim halde ben bile sevindim nerdeyse :D
bi kac kez gittim istanbula arkadasimin yanina, hep araba ile gitmistim, sirinevler denen bi yerde oturuyo arkadasim, ne lanet bi trafigi var oranin be arkadas, hele ki dolmuslar off..

poseidon
04-01-2012, 12:36
aynen katiliyorum ;)
bu dolmus mevzusunda da istanbulda yasamadigim halde ben bile sevindim nerdeyse :D
bi kac kez gittim istanbula arkadasimin yanina, hep araba ile gitmistim, sirinevler denen bi yerde oturuyo arkadasim, ne lanet bi trafigi var oranin be arkadas, hele ki dolmuslar off..

Hiç de adı gibi şirin bir trafiği yoktur haklısın.
ama emin ol çok daha kötü yerler de var.
ama İstanbulda her trafik kargaşasının içinde bir minibüs adı geçiyor.

darkmoon
04-01-2012, 12:46
istanbulu rahatlatıcak şey motorsiklet ve ufak micro araç denilen sınıfdaki araçlardır belediye bu vasıtalara öncelik ve teşvik amaçlı bazı istisnalar uygulasa trafik çok rahatlar.

1500 kilo 60-70 kiloyu taşıyor bazıları 1 ton 50-60 kiloyu taşıyor.. kapladığı yer kirlettiği emisyon üstünden hava kirliliği tükettiği yakıtta cabası..

_Burak_
04-01-2012, 12:54
e şimdi güzergahlarında değişmesi gerek o zaman
koca araçlar bazı dar cadde/sokaklardan nasıl geçecek
ama tahminimce iki minibüse bir otobüs yada 1,5 minibüs bedeline bir otobüs verilir diye düşünüyorum

taksi dolmuşta iyi seçenek olabilir
8-9 kişi ayakta yolcu yok
ve çok çeşitli şekilde değişik alternatif güzergahlar uygulanabilir

ZaZy
04-01-2012, 13:12

sen onlaarın gözünde serserisin, trafik magandasısın!Sorsan derlerki: neden düşük yanaklı jant takıyosun ki_?
Ama kendi çocuklarının arabasına bişi olsa hemen yola yeni asfalt.
ahh ahh...
saygılar...

SLH
04-01-2012, 13:16
aynen katiliyorum ;)
hatta yht ler daha iyi olabilirlerdi de..
daha hizli vs..
biraz sabir sadece sonrasi daha iyi olucak ;)
simdi sikayet eden ogrenciler ilerde memnun olacaklar..

ama sikayet edenlere katildigim konu ise hani maden calisma yapilicak, ve madem bu ulasim bir sureligine daha iyisi icin sekteye ugrayacak, o sure icin bir alternatif gerceklestirilebilirdi..
bu konuda haklilar..

YHTye saçmalık dememin sebebi TCDD İzmite kadar tarlaları alıyor ve ek raylarla yapıyor ama İzmitten sonrası için arazi kazmak tünel kazmak ve pahalı olduğu için fazla para vermek yerine Bizim gibi insanları perişan ediyor Alternatif yok ortada bizde istiyoruz daha rahat ve hızlı ulaşımı bende destekliyorum tam 100 seneden fazla olmuş raylara hiç bir hükümet el sürmemiş çok güzel ama tek raydan aralıklarlada seferler düzenlenebilir yada bu ray bakımları ve onarımı geceleride yapılabilirdi İzmit - Gebze arası 30 AY sürecek bir mesafemi ben sizlere soruyorum tünel falan açılmıcak sadece raylar değişicek tamam kapansın gitsin ama alternatif olmalı bence Gebze-İzmit minibüsleri var Anadolu Sağlık Merkezinin ordan kalkıyor çok güzel en azından oraya kadar bir alternatif götürülebilirdi YHT ye saçmalık dememin sebebi bu yani yanlış anlaşılmasın Bileciktede aynı çalışma yapıldı kapanma falan olmadı ülkemizin yararına oluyosa olsun ama bu kadarda bencillik olmasın öğrenci sonuçta 1 saatlik yolu 3 saatte gidicek.

darkmoon
04-01-2012, 13:35
ben öğrencinin yanındayım bizde öğrenci olduk bilirim zorlukları inşallah buna bir çözüm bulurlar kimse mağdur olmaz..

Yht içinde zaten mevcut raylar üstünde hızlı tren gidemez bizim raylar 1940 lardan kalma raylar o rayların hepsinin yeni nesil yht te uygun hale getirilmesi gerekli onun içinde değişmesi şart.

ben yht taraftarıyım hatta hızıda arrtılsın misal diyarbakır istanbul durmadan ekspress bir hat yapılsa yht diyarbakdı adeta istanbulun bir semti gibi o mesafede yakın olur bunlar göçüde yavaşlatır ağırlaştırır güzel olur ben bilhassa bu yöndende yht den yanayım ekonomik olarakda doğuyu kalkındırır..

imhotep
04-01-2012, 13:36
assaray assaray kalkıyor..!! :D

merve
04-01-2012, 13:47
ya minibüsçüler neden hep aynı, istanbulda dehşet yaşatıyolar, trabzonda da aynılar. dolmmuş şoförlerinden nefret ediyorum ya. iş yerim inanılmaz yoğun trafiğin olduğu bi yerde. her gün iş çıkışında mutlaka bikaç dolmuş şoförü beni çileden çıkarıyo. azrail gibiler ya. eve hep sinirli gidiyorum bunlar yüzünden.
ya özellikle bu karakterdeki insanlarmı dolmuş şoförü oluyo yoksa bu mesleğe girince ister istemez mi bu hale geliyolar merak ediyorum.

SLH
04-01-2012, 14:14
ben öğrencinin yanındayım bizde öğrenci olduk bilirim zorlukları inşallah buna bir çözüm bulurlar kimse mağdur olmaz..

Yht içinde zaten mevcut raylar üstünde hızlı tren gidemez bizim raylar 1940 lardan kalma raylar o rayların hepsinin yeni nesil yht te uygun hale getirilmesi gerekli onun içinde değişmesi şart.

ben yht taraftarıyım hatta hızıda arrtılsın misal diyarbakır istanbul durmadan ekspress bir hat yapılsa yht diyarbakdı adeta istanbulun bir semti gibi o mesafede yakın olur bunlar göçüde yavaşlatır ağırlaştırır güzel olur ben bilhassa bu yöndende yht den yanayım ekonomik olarakda doğuyu kalkındırır..

Dediğinizi çok doğru ama bana sorarsanız Adapazarı- Haydarpaşa trenlerinin çalıştığı raylara niye YHT bulaştırılıyor tamamen ayrı bir güzegah ve yol ile daha güvenli bir şekilde daha hızlı olmalı mevcut raylar tamamen şehir içinden geçiyor tehlikeside var bu işin

cabriolet
04-01-2012, 14:23
sen onlaarın gözünde serserisin, trafik magandasısın!Sorsan derlerki: neden düşük yanaklı jant takıyosun ki_?
Ama kendi çocuklarının arabasına bişi olsa hemen yola yeni asfalt.
ahh ahh...
saygılar...

hayır arabamda fabrikadan çıktığı gibi orjinal 19" jantlı bi araba bu araba almanyada kullanılsa jantı bile eğilmez ben burda kaç takım jant değiştirdim hatırlamıyorum bile :D

darkmoon
04-01-2012, 14:25
Dediğinizi çok doğru ama bana sorarsanız Adapazarı- Haydarpaşa trenlerinin çalıştığı raylara niye YHT bulaştırılıyor tamamen ayrı bir güzegah ve yol ile daha güvenli bir şekilde daha hızlı olmalı mevcut raylar tamamen şehir içinden geçiyor tehlikeside var bu işin

nedeni çok basit vizyonsuzluk amerikada ingilterede tren yolu yapılırken adamlar 50 yıl sonrasının nüfus artışını ve yapılaşmasını yani şehirlerin kasabaların büyüme oranlarını hesap edip ona göre projelendirme yapıyorlar ve yapmışlar.. bizde bu olmadığı için her şeyimiz bu tip türk üsulu oluyor ne yazık ki..

TFSI
04-01-2012, 17:35
Geçen E5'te giderken minibüsçü emniyet şeridine daldı ve emniyet şeridinde duran araca , evet duran araca korna çağırdı bağırdı. Kim bilir adam nasıl daralmıştır?

Umarım geberir gider , şarampole yuvarlanır .

Onurkk06
04-01-2012, 19:29
keşke aynı şey ankaraa içinde olsa ama ankarada m gökçek dolmuşları kaldırmaya pek yanaşamaz heralde çünkü alayı üstüne çullanır heralde inşallah aynı hayırlı haberi ankara iiçinde duyarız

Ertug_T.
04-01-2012, 19:35
ankarayıda bu işe katsalar iyi olur..başkent e 20 yıl sonra anca gelir gerçi..

Bad-Fast
04-01-2012, 19:38
çok iyi olucak , güzel haber ..

Tunç
04-01-2012, 19:47
bugün önumde gene öküz gibi fren yaptı bi tanesı harbıden bir an önce kalksınlar

Frid
04-01-2012, 20:27
duraktan gitmek istedigim yere kadar yüremek zorundamıyım şimdi

erhanarici18
04-01-2012, 22:24
işte bu yaaa
hayallerim gerçek oluyo
o gebze harem hattına hergün lanet okuyorum