PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Formula 1 Yolu buzlanmaya DİKKAT !!!



Asimos
13-01-2012, 08:35
Arkadaşlar , hemen her sabah geçtiğim formula1 yolunda (F1'den önce son çıkış) bu mevsimde ortalama haftanın 5günü sabah 7-9 arası gizli buzlanma oluyor.Normal kupkuru giderken bi bakıyosunuz heryer buz olmuş.
Özellikle bu yolu belirtmemin sebebi yol hız yapmaya çok müsait aynı otoban gibi 3şeritli iniş çıkışları olsada ciddi virajlar olmadığı için 120-130km. stabil hızla kuru bi hawada çok rahat seyredilebilir.

Bu sabah herzamanki gibi işe giderken , bu yoldaki buzlanmayı bildiğim için 80 üstüne çıkmadım.Son çıkıştan 200-300m. önce büyük bi iniş çıkış war , orada yine yaklaşık 10 araç karşı şerit , bağ bahçeye savrulmuştu.Yerlerde kopan araba parçaları vs.Asıl olay insanlar yolun ortasına kaza yerlerine geçmiş hesapta el kol hareketleriyle gelenleri uyarıyorlar;
Yaw arkadaş zaten yer buz fren mren hak getire , bide iniş çıkışın tam alt ölü noktası olay yeri , sizde yolun ortasına geçmiş iyicene insanları paniğe sokuyorsunuz.Oradaki manzarayı gören içgüdüsel olarak frene abanıyor ondan sonra arabanın kıçını başınımı toplicaksın yada sıyrılacak bi ara yada saplanacak bi bağ bahçe ararkenmi bulacaksın kendini.

Madem duyarlı davranıcan , uyarı yapacaksın , gidersin 500-800m. geriye kime ne uyarıyosan uyaracaksın , sap gibi birbirine girmiş arabaların içinde durup etkili olmaya çalıştığını zannetmiyeceksin.

Neyse çok uzattım bu yolda bu görüntüler artık çok alışıldık bi durum lütfen dikkatli olalım.Saygılar...

Ozan Özer
13-01-2012, 08:53
Benimde her sabah geçtiğim yol.
Ford Transit yolun soluna uçmuş,Bir Hyundai takla atmıştı.İnsanlar pistte gider gibi gittikleri için çoğu zaman bir vukuat oluyor o yolda.