Orijinalini görmek için tıklayınız : Blackberry 9900 / 9930
Blackbery'nin en son çıkan versiyonu 9900 sanırım. Peki 9930 nedir? İnternetten fotoğraflara bakıyorum 9900 ve 9930 arasında bir fark göremiyorum.
Ayrıca 9900 kullanıcıları cihazdan ne derece memnun. Özellikle hafıza, işletim sistemi hızı ve şarj durumu hakkında tecrübelere ihtiyacım var. Özellikle pil konusunda olumsuz yorumlar duydum, tecrübe edenlerin fikirleri neler?
Şuan 9700 üzerinde OS6.0 kullanıyorum. Hafıza azlığı tam bir dert, arada da takılıyor. Pili ise 1 gün anca gidiyor. 9900'a geçersem bu sorunlardan kurtulur muyum?
Ve bilen varsa bu segmentte gelecek olan yeni bir model var mı?
galaxy S2 den sonra 9900'a geçtim .. bildiğim kadarıyla, yani ozaman araştırdığım kadarıyla 9930 amerika versiyonu.. burda çalışmıyor .. yada onun gibi bişey .. başkada bi fark yok .. 9900 avrupa versiyonu .. burdaki şebekeyle sorunsuz çalışıyor..
ilk BB'im 9700'dü .. sarjından çok memnundum .. gel gelelim 9900 şarj olarak çok zayıf .. dokunmatik ve büyük ekranın etkisi vardır muhtemelen .. hiç bi aksiyona girmeden , internete girmeden .. günde bi kaç defa BBM belki .. sms zaten kullanmam .. 1 günde kaputt... ama telefon olarak çoooooook memnundum .. kullanımı çok güzel ve kozmetiği çok iyi .. hoş duruyor .. ama baktım ki şarjı herhangi bir akıllı telefonla aynı gidiyor , gerek yok dedim 4S'e geçtim..
telefon aradığım bu günlerde faydalı bi topic olmuş..
bende iphone alıcam sanırım bb nin pili berbat ..
1 günden kasıt 24 saat midir? Ayrıca 1 gün gidiyor derken ekran parlaklığı 3G/2G, ekran aydınlatma seçenekleri ne şekildeydi?
9900 eski seriler kadar tutmadı sanki?Bilmiyorum banamı öyle geliyor?
onursumer
21-01-2012, 15:10
9900 kasa olarak bence uretilmiş en güzel bb
işletim sistemi performansı dokunmatık hassasiyeti çok iyi tek kusuru pil suresi
sabahtan akşama gidiyor pili
1 günden kasıt 24 saat midir? Ayrıca 1 gün gidiyor derken ekran parlaklığı 3G/2G, ekran aydınlatma seçenekleri ne şekildeydi?
1 gunden kastim sabah sarjdan cikaryordum aksam takiyordum .. 12 saat bile degil.. azicik bizikladigim gunlerde aksami goremiyordum.. gun icinde kapaniyordu telefon..
ekran isigi orta kullaniyodum .. sabit..
9900 kasa olarak bence uretilmiş en güzel bb
işletim sistemi performansı dokunmatık hassasiyeti çok iyi tek kusuru pil suresi
sabahtan akşama gidiyor pili
aynen ...
9900 eski seriler kadar tutmadı sanki?Bilmiyorum banamı öyle geliyor?
tutmaması güzel, çoluk çocuğun elinde ne işi var zaten iş telefonu bunlar..
Peki ekran ışığını sıfırlasak ve 3G'yi kapsak pil süresi ne kadara çıkar?
Alacam bu mereti 1-2 aya da pişman olmak istemiyorum
telefon devamli elinizde olmazsa .. sabah-aksam araligini gorursunuz..
iphone4 yerine bende 9900 tercih ettim,çokda memnunum benimkinin şarjı aktif kullanımda 16-18 saat gidiyor.
Ahmet Saraçoğlu
07-07-2012, 19:25
horttt ,,, kullanıcılardan şarj ile ilgili güncel bilgi alabilirmiyim?3g gün içi açık , nete hiç girmeden (sadece mail e uyarsın yeter) ve normal konuşma ile iki gün yetermi şarj?
onursumer
07-07-2012, 19:32
bb de 2 gün diye birşey yok ahmet :D sabahtan akşama gidiyorsa iyidir :D
Ahmet Saraçoğlu
07-07-2012, 19:35
qwerty klavye olup ta tipine hasta olduğum tek telefon....moral sıfır :D
onursumer
07-07-2012, 19:36
telefonu kulllanmassan 2 gün gider ozamanda ne anladım bu işten :D
BB 9900 gerçekten tip olarak çok güzel ama sarj olayı çok kotu iphone4s gibi :D
Ahmet Saraçoğlu
07-07-2012, 19:38
desire hd de yaptım o hatayı bi kere...Bidaha pil ömrü kötü denen telefonu gözgöre göre hayatta almam:D
bb de 2 gün diye birşey yok ahmet :D sabahtan akşama gidiyorsa iyidir :D
döt zoruyla bnm 9300 2günü görüdügü oluyor ama güç bela az oynaşmalı :D tabiki 3g kapalı ve ekran ışıgı 0 da 100 dede cok bi farkı yok azcık daha parlak zaten :D
iphone ile mukayese edilmiyecek bir cihaz. Hiç gerek yok Blackberry'e
Blackberry 9900-9700-iphone 4S de kullandım. 4s al geç derim :icon_tup:
b.ustaoglu
08-07-2012, 11:06
9900 kullanıcısı olarak telefondan çok memnunum. internette oldukça hızlı, takılma vs. de eğer sayfa çok fazla ağır değilse yapmıyo. ıphone gibi eğlenceli bir telefon değil evet ama onun kadar iş yapabilcek bir telefon. çabuk şarj olsa da aynı şekilde de şarjı bitiyor. mesela telefonu elimden düşürmeyen ben, sabah 8de işe giderken şarjdan çekiyorum telefonu, akşam 6-8 arası komple şarjı bitmiş oluyor :)
çözüm: 50-60tl ye orj. bir araç şarj aleti alıcaksınız ancak öyle :D
iphone ile mukayese edilmiyecek bir cihaz. Hiç gerek yok Blackberry'e
Blackberry 9900-9700-iphone 4S de kullandım. 4s al geç derim :icon_tup:
Şu tarz yorumlara deli oluyorum.. Nedir bu marka fanatikliği, apple sizlere para mı veriyor anlamıyorum.
Kıyas aynı tür cihazlar arasında yapılır. Blackberry fiziksel tuşu ile ön plana çıkan bir cihaz, iphone dokunmatik özelliği ile ön plana çıkan bir cihazdır. Dokunmatik telefon kullanamayanlar için iphone 5 para etmez, bedava verilse kullanılmaz.. Keza aynı durum dokunmatik telefon kullanabilenler için de blackberry'de geçerlidir, 5 para etmez..
Misal, senelerdir blackberry kullanıyorum. Dokunmatik telefon kullanabilme yeteneğim yok. Araba kullanırken mail yazma ihtiyacım fazlasıyla mevcut. Değil 4s 50s olsa benim işimi görmez, işimi görmeyen cihaz da 5 para etmez.
Bu sebeple kullanıcının telefonu ne için kullanacağını ve kullanım alışkanlıklarını bilmeden saçma sapan marka fanatikliği yapmayın şurda..
horttt ,,, kullanıcılardan şarj ile ilgili güncel bilgi alabilirmiyim?3g gün içi açık , nete hiç girmeden (sadece mail e uyarsın yeter) ve normal konuşma ile iki gün yetermi şarj?
3G açık ise kesinlikle yetmez.
Nete girmeyeceksen 3G'nin açık olmasının anlamı yok. EDGE ile de maillerini normal şekilde alırsın.
EDGE açık, Facebook-twitter gibi uygulamaların scheduled mesaj checkleri kapalı, ekran ışığı minimumda, pil tasarruf modu açık, GPRS ve GPRS kullanan uygulamalar kapalı, OS 7.1.x.x yüklü bir hal ile fazla da telefon görüşmesi yapmaz isen bir ihtimal 2. günün akşam saatlerine kadar dayanabilir.
Şu tarz yorumlara deli oluyorum.. Nedir bu marka fanatikliği, apple sizlere para mı veriyor anlamıyorum.
Kıyas aynı tür cihazlar arasında yapılır. Blackberry fiziksel tuşu ile ön plana çıkan bir cihaz, iphone dokunmatik özelliği ile ön plana çıkan bir cihazdır. Dokunmatik telefon kullanamayanlar için iphone 5 para etmez, bedava verilse kullanılmaz.. Keza aynı durum dokunmatik telefon kullanabilenler için de blackberry'de geçerlidir, 5 para etmez..
Misal, senelerdir blackberry kullanıyorum. Dokunmatik telefon kullanabilme yeteneğim yok. Araba kullanırken mail yazma ihtiyacım fazlasıyla mevcut. Değil 4s 50s olsa benim işimi görmez, işimi görmeyen cihaz da 5 para etmez.
Bu sebeple kullanıcının telefonu ne için kullanacağını ve kullanım alışkanlıklarını bilmeden saçma sapan marka fanatikliği yapmayın şurda..
Dokunup dokunamama kişisel problem.
Dokunabiliyosa arkadaş iphone alsın.Marka faantikliği değil.
Mail sistemi zaten ayrı bir muamma!! Bunu biliyosundr kullanıyorsan.
Sunucusu, telefonu ayrı bir dert . Benm için fırlatılcak bir telefon..
3G açık ise kesinlikle yetmez.
Nete girmeyeceksen 3G'nin açık olmasının anlamı yok. EDGE ile de maillerini normal şekilde alırsın.
EDGE açık, Facebook-twitter gibi uygulamaların scheduled mesaj checkleri kapalı, ekran ışığı minimumda, pil tasarruf modu açık, GPRS ve GPRS kullanan uygulamalar kapalı, OS 7.1.x.x yüklü bir hal ile fazla da telefon görüşmesi yapmaz isen bir ihtimal 2. günün akşam saatlerine kadar dayanabilir.
ne kaldı ki her şey kapalı abi 3310 la aynı kafaya geldi neredeyse :D
onursumer
08-07-2012, 15:49
mail konusunda super değil ama pili uzun giden qwerty klavyeli telefon arıyorsanız
nokiadan başkası yalan :)
Dokunup dokunamama kişisel problem.
Dokunabiliyosa arkadaş iphone alsın.Marka faantikliği değil.
Mail sistemi zaten ayrı bir muamma!! Bunu biliyosundr kullanıyorsan.
Sunucusu, telefonu ayrı bir dert . Benm için fırlatılcak bir telefon..
Ben de onu diyorum işte.. Senin için fırlatılacak telefon olabilir. Bir başkası için de İphone fırlatılacak telefon olabilir. Bu sebeple tavsiye isteyene kullanım alışkanlıklarını sorgulamadan, ne kullanıp ne kullanmayacağını bilmeden şu en iyidir diğeri beş para etmez demek abesle iştigaldir. Kimin ne için kullanacağını bilmeden "mukayese edilmez" demek abesle iştigaldir... Gereksinimleri etüd etmeden "hiç gerek yok" demek abesle iştigaldir..
Mail sistemi konusundaki muamma nedir merak ettim. 2010 Ağustos ayından beri kullanıyorum, herhangi bir muamma yaşamadım?
Ha bir de o 2 !'i yapınca ne oluyor? Bir etkisi mi olmalıydı?
ne kaldı ki her şey kapalı abi 3310 la aynı kafaya geldi neredeyse :D
e 2 gün istiyorsan 3310'a döndüreceksin zaten aleti :)
Ben genelde elimden düşürmüyorum. BBM, twitter aşırı aktif kullanıyorum. Konuşma süremde en az 2 saat. Sabah şarjdan çıkarıyorum, akşama kadar götürüyor.
Sercan Keklik
08-07-2012, 16:16
evren 9900 kullanan 25 e yakın arkadaşım var ve hepsi günde 3kere full şarj ediyorlar..
Takılma sürekli mevcut, problem sürekli..
9900 alıcaktım yaşadıklarını gördüm 9780 aldım yeniden.
Bilgin olsun kafayı yersin
evren 9900 kullanan 25 e yakın arkadaşım var ve hepsi günde 3kere full şarj ediyorlar..
Takılma sürekli mevcut, problem sürekli..
9900 alıcaktım yaşadıklarını gördüm 9780 aldım yeniden.
Bilgin olsun kafayı yersin
Şubattan beri 9900 kullanıyorum. Alır almaz 7.1 OS yükledim. Takılma sorunu yaşamıyorum. Hatta arka planda dünya kadar program aynı zamanda çalışmasına rağmen takılma sorunu yaşamıyorum. Şarj konusunda da sürekli twitter ve bbm kullanıyorum, konuşma da 2 saat en az ve akşama kadar götürüyor.
7.1 önceki sürümlerde takılma ve şarj sorunu varmış. Arkadaşlarına 7.1'e geçmelerini tavsiye et ;)
edit: 7.1.0.402 yüklemişim en son, gayet memnunum şuan
Maillerininiz giderken ilk Blackberryinin canadadaki sunucularına uğrayıp öyle gidiyor alıcıya.
Şirketler için büyük bir risk taşımakta. Artık orda kimin naptığı muamma.
2.cisi "!" mail sisteminin zayıflıgı konusunda dikkat çekmek içindi.
Sercan Keklik
08-07-2012, 16:25
iletirim sagol :)
Maillerininiz giderken ilk Blackberryinin canadadaki sunucularına uğrayıp öyle gidiyor alıcıya.
Şirketler için büyük bir risk taşımakta. Artık orda kimin naptığı muamma.
2.cisi "!" mail sisteminin zayıflıgı konusunda dikkat çekmek içindi.
Bankaların, Call Centerların bile DLP'ye yeni yeni geçtiği hatta bir çoğunun geçmediği, devasa kurumların NAC, 5651 ve Encryption için herhangi birşey yapmadığı devirde maillerin BB sunucularına uğrayıp da bana gelmesi benim için çok büyütülecek birşey değil..
DLP'nin mevcut olmadığı bir bankadaki ya da call centerdaki bilgilerimle ilgili risk benim için çok daha büyük..
Bahsettiğim kavramların ne olduğunu bilmiyorsan açıklayabilirim..
Ahmet Saraçoğlu
08-07-2012, 19:00
uzun pil ömrü için tasarrufu gerektiriyorsa istesem de bb sahibi olamam.Çünkü illaki gün içinde yarı yolda bırakır beni.Dokunmatiği bende beceremiyorum (yazı yazmak)qwerty klavyelı bişey lazım yani her şekil.Tekrardan nokia modellerini inceliycez o zaman.Samimi yorumlarınız için teşekkürler.
.::EmrE::.
08-07-2012, 19:18
9900 ile 9930 arasında hiçbir fark yoktur,9930 ABD versiyonu.
Uzun süre kullandım,pek bir eksiklik hissetmedim. Pili 2G de gayet güzel gidiyor,bunun dısında yapılmış en iyi BB. Satıp 4S aldıgıma pişmanım diyebilirim. Tamam 4S çok farklı,hızlı falan ama BB kadar pratik değildi.
Tek kötü yanı devamlı hatalar vermesiydi 9900'ün. Uygulama problemleri vs.. falan derken bir gün sabah kalktıgımda açılmadı telefon. System hatası veriyordu. Gıcık olup sattım.
Batw0han
08-07-2012, 19:26
Hem iphone 4s hemde blackberry 9900 bold sahibiyim..Ikisinide ayni anda kullaniyorum..
Ne olursa olsun kimin ne soyledigi hangisinin ne avantaji oldugu hic onemli degil sen hangisini almak,kullanmak istiyorsan onu al..Ikiside birbirinden farkli siniflarin telefonu ikisininde avantajlari farkli..Benimde sahsi tercihim islerimden ve bana gore kullanim rahatligindan dolayi blackberyy
Batw0han
08-07-2012, 19:27
bişe merak ediyorum blackberry 9780 bold sürekli kendi kendine restart yapıyor bu durumdan çok sıkıldım bunu kapatmanın yolu yokmu
Otomatik guncelleme acik olabilir mi telefonda ?
ahmetuygur
09-07-2012, 09:51
Peki ekran ışığını sıfırlasak ve 3G'yi kapsak pil süresi ne kadara çıkar?
Alacam bu mereti 1-2 aya da pişman olmak istemiyorum
3g yi kaparsan sadece edge kullanırsa sabah sarjdan cek ertesi günü oglen belki öglenide gecer sarjı ıstedıgın kadar kurcala 3g yi acınca cabuk bıtıyor :icon_tup:
3g yi kaparsan sadece edge kullanırsa sabah sarjdan cek ertesi günü oglen belki öglenide gecer sarjı ıstedıgın kadar kurcala 3g yi acınca cabuk bıtıyor :icon_tup:
okusana evladım konunun devamını :) aldım kullanıyorum bile aylardır :D
ChtArdARSL
09-07-2012, 10:21
Ben yaklasık 8 aydır kullnıyorum 9900 takılma,donma ve bır araıza ses konusu dgl aktıg olarak whatsapp sap kulnmam ve yaklasık 3 saat konsmama ragmen 1 gun sarjı gıdyor..
Iphone cok gzl cıhaz cok handıkapı mevcut fakat herkezde ve herkezde war.. Bb de war ama okdr cok dgl adamın 4s war ınternetı yok kontoru yok bu durumu anlamıyorum ben :)
Anecdote
09-07-2012, 13:26
Dokunmatik ekran kullanamiyacagimi bile bile hevesle 4s aldim whatsapp sms derken yazamyrm yetisemiyorum :D BB de iphoneda kendine gore cok guzel ozellikleri var 4s i sattim bb9780 iphone3gs aldim smdi ukte kalmadi icimde :D
Bankaların, Call Centerların bile DLP'ye yeni yeni geçtiği hatta bir çoğunun geçmediği, devasa kurumların NAC, 5651 ve Encryption için herhangi birşey yapmadığı devirde maillerin BB sunucularına uğrayıp da bana gelmesi benim için çok büyütülecek birşey değil..
DLP'nin mevcut olmadığı bir bankadaki ya da call centerdaki bilgilerimle ilgili risk benim için çok daha büyük..
Bahsettiğim kavramların ne olduğunu bilmiyorsan açıklayabilirim..
Bahsetiğn kavramları pm yada burda paylaşırsan seviniriz.Yeni bir şey öğrenmiş olurum yada oluruz.
BT ci olarak bişeyler kapabilirm belki.
Mehmet Opc
09-07-2012, 20:35
bende kullanıyorum ve acayip memnunum yani iphone 4s verseler bile değişmem telefonumu kamerası dokunmatık performansı herşeyi çk iyi tek sorunu batarya ama bununda yolu var telefonu 3G den 2G al bu sorun ortadan kalkar sabahtan akşam uyuyana kadar yeter emin olabilirsin.Birde telefonu alırken yanında manyetik kap veriyorlar o kap benim için olmazsa olmazlarda telefonla işim bitti zaman direk o kaba koyuyorum hem onun içinde şarjı gitmiyor telefonun hemde telefonu koruyor 1-2 kere çok sert düştü telefonum yere ama Allahtan bu kap vardı ve bişey olmazdı kesinlikle dediklerimi uygularsan 1 gün garanti gider
Bahsetiğn kavramları pm yada burda paylaşırsan seviniriz.Yeni bir şey öğrenmiş olurum yada oluruz.
BT ci olarak bişeyler kapabilirm belki.
DLP, Data Loss Prevention'un kısaltmasıdır. Herhangi bir kullanıcı bilgisayarından ya da networkten adminin onaylamadığı bir bilginin dışarı çıkmasını engellemek için kullanılır.
Örnek olarak; Bir ticari işletmede "müşteri bilgilerinin" yönetim tarafından kritik bilgi olarak değerlendirildiğini varsayalım. DLP sistemi entegre edildi ise admin'lerin onayı olmaksızın hiçbir çalışan hiçbir bilgisayardan müşteri bilgileri formatı olarak tanımlanan bilgiyi ne maille ( exchange veya web tabanlı mailler ), ne harici disklere taşıma ile ne ilgili dosyanın ilgili paragrafını copy-paste ile ne de print screen ile dışarı çıkartamaz. Tek yapabileceği cep telefonundan fotoğrafını çekmek ya da ezberlemektir.
Bu örnek, banka bilgilerimizin veya kişisel bilgilerimizin bulunduğu call centerlarda da verilebilir, bankaların kendi bünyeleri için de verilebilir.
NAC, Network Access Control'un kısaltmasıdır.
Firmalarda bulunan networke yabancı bir makinanın erişmesini engeller. Erişime belirli kıstaslardan geçtikten sonra izin verir.
Örnek olarak;
Ben bir call centera gittiğimde yalıtılmış ağ ya da NAC sistemi mevcut değil ise müşteri ortamına rahatlıkla dahil olabilir, herhangi kritik bir yere erişemesemde bilgisayarımdaki virüsleri müşteri ortamına yayabilirim. Bu virüslerin yayılması da öncelikle firmayı sonrasında firmayla ilişikte olan son kullanıcıları yani seni, beni etkiler..
NAC böyle bir senaryoda mevcut bilgisayara
-Benim belirlediğim OS'lerden birine mi sahipsin?
-Benim belirlediğim OS patchlerinden birine mi sahipsin?
-Benim belirlediğim AV'lerden birine mi sahipsin?
-Benim belirlediğim AV güncellemelerinden birine mi sahipsin?
gibi sorgulamaları yapıp olumlu cevabı aldıktan sonra sisteme kabul edeceğinden riski minimum'a indirir.
Encryption ise hepimizin bildiği gibi şifrelemedir.. Özellikle mobil bilgisayarların disklerinde kullanılır ve yetkisiz kişilerin hiçbir şekilde local verilere ulaşmamasını sağlar. Kimi bankalarda bile ( isim vermemek daha doğru olur, neticede aktif müşterimdir ) yönetici bilgisayarlarında böyle bir encrypt yapısı söz konusu değildir. Banka üst yöneticisinin ya da BT adminlerinin / müdürlerinin çalınan bir bilgisayarından banka networküne girmek ya da localdeki verilere ulaşmak banka müşterileri için son derece olumsuz sonuçlara neden olabilir. Benzeri örnekler sadece banka için değil iş yapan ve müşterisi olan her sektörden her firma için türetilebilir.
Sonuç olarak,
Bana gelen mailin BB sunucularına gitmesi büyük bir risk değildir. BB sunucu adminleri acaba Evren Ozdal'a ne mail gelmiş mantığı içerisinde maillerimi incelemez.. Keza böyle bir risk teoride mümkün olsa da pratikte gerçekleşme olasılığı görüşümce çok düşüktür. Bu düşük risk'in varlığı iddia edildiğinde ise;
Gmail, hotmail, superonline gibi neredeyse hepimizin kullandığı mail hesaplarının, gönderdiğimiz SMS'lerin, Kredi kartlarımızın, Banka hesaplarının da birilerinin kontrolünde olduğu ve o birilerinin de tıpkı BB sunucu adminleri gibi davranabileceği riskini kabullenmek gerekir ki bu da riski kabulleneni ucu bucağı açık paranoyalara sokar..