Orijinalini görmek için tıklayınız : Çğ Benzin ve Aşırı Yakış
Uzun süredir çözemediğim bir sorunum var. 30-35 kuruşlarda gezen yakıt sarfiyatım 45 kuruşa çıktı. 200 TL yakıt ile 500km yol yaptım ve hiç devirli kullanmadan.
Sanki bu artış triger kayışı değişimimden sonra oldu gibi bir izlenimim var ama net emin değilim. Ustamla konuştuğumda 1 diş sente atlamış olsa arıza ışığı yakar, 2 diş sente atlamış olsa araç çalışmaz. Havadan ve kısa mesafeli araç kullanımından kaynaklanıyor bu artış gibi bir açıklama yaptı.
Ancak egsosda bulunan çiğ benzin kokusu ( motor soğukken kontrol edildi ) can sıkıcı.. Bu artışın sebebi nedir? Nasıl Çözülür?
Araç Vtec2
Headers
Cat back egsos sistemi ( son susturucu stock )
Pipercross Caı
215 35 18 lastik
Mevcut. Bujiler yeni değişti, filtre uzundur temizlenmedi.. Araç kilometresi 100k, enjektör temizliği yapılmadı
Havaların etkisi olabilir belki.
yakıt aldığınız yer sabit mi değiştiriyor musunuz?
Yakıtı her zaman aynı yerden alıyorum
Aracın gidişinde-çekişinde düşüklük var mı?
onursumer
25-01-2012, 16:04
benzer bir problem ben yaşıyordum
tekirdağa git gel 100tl yakıyordu getzim
geçen gün yağ +yağ filitreleri, hava filitresi,benzin filitresi ,buji şeklinde detaylı bi bakım yaptırdım
ve peşinden tekirdağa gittim geldim 65TL yaktı
çok motor işinden anlamamda çiğ benzin atmasına ateşleme sorunu sebeb olmazmı ? buji değişse bile aklıma o geldi
mutlaka güç düşüktür
oradanda içler dışlar çarpımı = triger ayarı çıkar :D
Basmadığım için gücü bilemiyorum.. Triger ayarı da usta illa inat ediyor sente atlamış olsa arıza lambası yanar veya hiç çalışmaz diye. Yok iyi, bilgili de bir adam da neticede 45 kuruş
abi avans yüksek olmasın arabanın kontrol ettirdin mi???
Ek.Civic_Spoon
25-01-2012, 16:10
aynı sorun bendede mevcut ben bundan önceki aracımdada aynı sorunu yaşıyordum sadece uzun yol kullanımında araç normal yakıyor kısada ve şehir içinde genelde kısa koşu, yani aracın harareti kalkmadan gideceğim noktaya vardığım için araç fazla yakıyor ben çok kafaya taktım çok uğraştım gereksiz yere 2 aracında lambda sensörünü değiştirdim arıza tesipite bağladım ama hiçbir zaman sorun halledilmedi ve bende araç ısınmadan yol yaptığıma bağlıyorum :)
bencede havalardandır abi
sente atlayan araba sesten anlaşılmaz mı zaten?
burda kar yere düştü 8.5 larda gezinen ortalama 10 10.5 lara çıktı
Motor soğukken çiğ yakıyor olması normal.. Wideband varsa zaten gözle de görülüyor jikle açıkkenki zenginlik..
Oksijen sensörü olabilir. Bilgisayarda kolay kolay arıza göstermez. Çünkü bozulduğunu, doğru okuyamadığını çoğu zaman kendi de anlayamaz :)
O zaman havalara bağlayacaz... Yaz gelsin düzelmezse güncellerim konuyu :)
arabamı alalı 1.5 ay yada 2 ay oldu sanırım , havalar biraz sıcaktı aldığımda yakıtı 450 kr civarıydı , havalar soğudu şu anda 500 kr fln yakıyo , kabaca 250 ytlye 550 fln gidiyodum . şuan 500 gidiyorum.mümkün oldugunca arabayı ısıtıp yola çıkın
ssdriver
25-01-2012, 17:04
birebir aynı şeyleri bende yaşıyorum. çiğ benzin kokusu, normalden %20 fazla yakıt tüketimi vs. ve fakir karışım. aynen bende tüm filtreler, bujiler vs. değiştirdik ama çözüm olmadı. bizde triger değiştirdik ve aynı konuşmaları bende yaptım. bir tık atlasa bile motor sarsıntılı çalışır dediler ve bir sonuç alamadık. oksijen sensörünü sağlam bir araçtan takıp denemek lazım aslında.
onurdestan
25-01-2012, 17:10
nede çok aynı problemden varmış bendede var daha dün aracım egzoz muayenesinden geçmedi araban sadece çiğ yakıyo problem bu dediler hakkatende egzozdan sağlam bi çiğ yakıt kokusu geliyo motorda ne bi sarsıntı ne başka birşey var aynı şekilde eskiden daha az yakardı aracım bende bujilere baktırıcam sonra ilk iş oksijen sensörüne baktırmak
bende sorun yasıyorum 1.3 astra aracımda anlık tuketım 5.6 gecmezken baskı+balata bilya volant değiştirdim sımdı 7.5 in altına dusmuyor arac arıza lambası v.s hıc bırsey yanmıyor yagı fıltrelerı 2bın km once değişti
Ben lpg de 35 kuruş yakıyorum siz yine dua edin :D
ssdriver
21-02-2012, 10:08
serviste hararet müşürünün bozuk olduğunu tespit ettiler. motor soğukken de sıcak gibi okuyordu sensör. şimdi bir miktar toparladı yakıt tüketimi. aynı şikayeti yaşayanlara kontrol ettirmelerini tavsiye ederim.
Evren abi benim 106 da ayni durum olmustu denilen havasal sartlar asiri soguklar nedeniyle cok normal
vala aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum havalar iyiyken aracım lpgde 9-9.5 litre yakiodu şimdi 10-11lt yakıyor gerçi benim 10 bin bakımım yaklaşıyor ama bakımın yakıtı mutlaka etkilediğini söyleyebilirmiyizki???
oksijen sensörü aklıma geliyor.
Sattım arabayı :)
Benim de en çok şüphelendiğim nokta ( Trigerin sente ayarının normal oluşundan emin olduktan sonra ) oksijen sensörüydü. Ancak arıza ışığı da yakmıyordu kereta.
Neyse başta da dediğim gibi aracı sattım. Yeni sahibi istanbuldan izmire kadar yol gitti. Yakıtla ilgili herhangi bir şey söylemedi.
murat_ileri
21-02-2012, 12:15
hayırlısı olsun. yeni alacağınız araca kısmet diyelim.
serviste hararet müşürünün bozuk olduğunu tespit ettiler. motor soğukken de sıcak gibi okuyordu sensör. şimdi bir miktar toparladı yakıt tüketimi. aynı şikayeti yaşayanlara kontrol ettirmelerini tavsiye ederim.
Bu konuyu hortlatmanın zamanı gelmiş :D Hararet muşurunun bozuk olduğunu siz gösterge panelinizden anlayamadınız mı? Ya da farklı bir muşurdan mı bahsediyorsunuz acaba?
Fena atlamışım arşivlik konuya GUK aşkına :)
Bu konuyu hortlatmanın zamanı gelmiş :D Hararet muşurunun bozuk olduğunu siz gösterge panelinizden anlayamadınız mı? Ya da farklı bir muşurdan mı bahsediyorsunuz acaba?
Gostergenin sensoru ile beynin sensoru çoğu araçta farklı.
Ama aynı olduğu araçlarda var.
Bahsedilen sensor beyne ait olan sıcaklık sensoru.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.