Orijinalini görmek için tıklayınız : 2006 Caddy mi ? 2010 Doblu mu ?
Arkadaşlar başlıktada yazdığı gibi iki araç arasında kaldım ,bütçem 25000 TL.
Bu fiyata güzel kmsi düşük caddyler var. ama model düşük bundan korkmalımıyım ?
Yoksa modelli bir doblomu almalıyım ?
Doblo 1.3 olucak onun için Caddy istiyorum ben ama Caddy modeli düşük olucak diye biraz korkuyorum açıkçası..
Sizce hangisini tercih etmeliyim ?
Not:Araç aile aracı olarak kullanılıcaktır uzun yıllar satılmıcak İnşALLAH.
1.9tdi motor sağlam bi motor düzgün bakıldığında rektifiyesiz ek masrafsız 500.000km devirirsiniz,deviren çok var.Şuan 170.000de 1.9tdi motorlu aracımız var hiç bir sorunu yok. 1.3 konusunda bi bilgim yok
Niye 6 senelik Caddy olsunki ?
Ne daha kaliteli ne daha güvenli ne daha rahat ne daha konforlu..
Sadece motor gücü olarak evet daha başarılı ama
Ne gereği var ki ?..
yeni her zaman iyidir,hem servis ve parcası cok.
ÜSTÜNERC
29-01-2012, 12:16
hıc dusunmeden cadyy
cagri-35
29-01-2012, 12:23
Bence doblo, daha yeni bir caddy olsaydı yanı mısal 2011 doblomu 2009 caddymı deseydın belkı ama bence 2006 caddy yerıne 2010 doblo daha mantıklı...
Eger masraf açarsa sıkıntı olur bütçende madem kısıtlı yeni yenidir. Kontrol ettirip temizse yeniyi almanı öneririm.
Hakan Burak
29-01-2012, 12:23
Yeni her zaman iyidir düşüncesine katılıyorum. Fazla km yapmamışsa Doblo idealdir.
uzun uzun yıllar kullanılacaksa bence en yüksek modellisi en makulü dobloyu seçerdim
sinan999
29-01-2012, 12:33
doblo daha mantıklı hem yıl olarak hemde parca, bakımının uygunlugu ıle 1.3 multıjetlerde sıkıntısız bır motor
Eğer Caddy alırsa km 80 bin km geçmicek.
Doblo alırsam 50 bin km altı bakıcam.
Doblo kullandım fazla konforlu bir araç olduğunu düşünmüyorum ama Caddy hiç kullanmadım bilmiyorum.
otomania
29-01-2012, 12:54
tabiki caddy.
caddy e göre 1.3 multijet doblo iyidir dıyemem ama gordugumu soyleyeyım sıze samsun bafrada dobloları sehır dolmus olarak kullananlar var bır tanıdıgımın arabası suan 370.000 km de.motor hıc acılmadı.yalnız dıger arkadaslarında dedıgı gıbı surekllı ve duzenlı bakımda arac.
buarada yılbasında arkadasımda sıfır doblo aldı 1.3 multıjet.aracın hem cok cok az yaktıgını soyledı hemde servısının cok ucuz oldugunu.buarada kayınpederımde de 2011 1.6 dizel caddy var her ıksıde memnun anlayacagın alacagın her ıkı aractanda pısman olmazsın gerıye kalan verecegın paraya kalıyor gıbı geldı bana.
Shadow_Dancer
29-01-2012, 12:58
ön yargı ne kadar kötü..
bir doblo kullanıcısı olarak tabikide düşük km li caddy diyorum dsg li ilk tercihim olurdu.
otomatik vites düşünmüyorum kardeşim
Ahmet_28
29-01-2012, 13:26
2006 cady var bizde son derece memnunuz tavsiye ederim.her ikisinide kullandım cady arka makaslı olmasına rağmen daha rahat.ortalama 120-130 km hızla yaklaşık 1.000 km yapıyor bir depo ile.
Ek.Civic_Spoon
29-01-2012, 13:33
ben caddy i kesinlikle tek geçiyorum dobloya lafım yok ama caddy uzun yolda yeni model binek araç olarak çok otomobilden daha konforlu ve motor gücüne göre yakıtıda çok uygun ,
daha bu yaz kuşadasına tatile gittim toplamda 1550 km yaptım ve 120 km den aşağı hiç düğşmedim ki gidiş yolunda sabaha karşı 170* 180 tam gaz gittim yol bitsin diye :) toplamda 350 tl mazot yaktı ve klima full açık yüklerde ***** :)
ve şuanda 150000 km civarında en büyük masrafı bir sefer egzantirik değişti ve 1 2 sefer aks başları değişti oda benden dolayı idi karda çok yanlamaktan :D
başka yağ bakımından hariç hiç masraf etmedik ve şu an hala içinde tık yok 0 gibi ;)
yigitblr
29-01-2012, 13:38
yük taşıncak olsaydı yeni model olması önemliydi ama aile aracı olarak kullanılacağı için caddy bence daha mantıklı geliyor
ön yargı ne kadar kötü..
Doblo aracı fiat araçları diyeyim veya ticari şartlara çok dayanıklı değiller.Hassaslar.
Bende Caddy çok ağır basıyor hem performans hemde görünüş açısından ama hala kararsızım aslında.
psy_dreams
29-01-2012, 17:36
Çalıştığım firma da 2 senedir Doblo kullanıyorum araç sıfır alındı. 2010 model 1,3 multijet, şuan yaklaşık 41000 KM de. Bana göre kullanımı özellikle uzun yolda tam anlamıyla işkence koltukları hiç rahat değil. Pedalların konumlandırılması ayak bileklerimin feci şekilde ağrımasına sebep oluyor. ABS standart değil SafeLine paketlisi olması gerekiyor. Bir ticari araç için özellikle ön takımı narin diyebilirim.
Frenleri ve yol tutuşu bana göre güvensiz.
İkinci araç olarak 2007 model Peugeot Partner kullanıyoruz kilometresi 100.000 üzeri, model olarak eski olmasına ve çok hor kullanılmasına karşın o araç kullanım olarak bana daha konforlu geliyor.
Yazdıklarım aracı kötülemek için değil Caddy kullanmadığım için onun hakkında yorum yapmam yanlış olur. Kişisel fikrim imkan varsa Caddy' de kullanıp ona göre karar vermeniz olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :icon_tup:
cagri-35
29-01-2012, 17:44
Doblo aracı fiat araçları diyeyim veya ticari şartlara çok dayanıklı değiller.Hassaslar.
Kime göre neye göre dayanıklı değil onu anlayamadım :)
Şirkette bir sürü doblo geldi geçti eski kasa yeni kasa. İş makinesi yedek parça vs. taşıyıp duruyorlar. Bakımları atlanıyor zamanı geçiyor vs. daha tık diyen olmadı.
Bence doblolar gayette dayanıklı. Çok yük taşıyınca debriyaj kaçırıyor ama onuda hangi araba yapmaz ağzına kadar yükle dur kalkta.
Fiat konusunda o kadar ön yargılı değilim zaten 2007 yılında sıfır bir doblo almıştık sonra maddi sıkıntı nedeniyle satmak zorunda kaldık.
Ama şimdi biraz performans olsunda istiyor insan.. araç rize istanbul gidip gelicek yılda iki sefer sürekli trafikte olucak bakımları üzmesin istiyorum.
Doblo dert Caddy huzurdur
barakuda26
29-01-2012, 20:23
caddy ticari araç hissini çok hissettirmiyor bahsettiğiniz modellere uyan iki aracada defalarca bindim dobloda yolda giderken bi güvensizlik var gibi içerisinde.. fakat yenilik yakıt tüketimi parça sıkıntısı bakımından doblo tercih edilebilir vergidende tasarruf ayrıca :)
Burak-Akın
29-01-2012, 20:41
tartışması bile yapılmamalı :) caddy. Temiz bi araç bulursun inş.
ErayCerit
29-01-2012, 20:46
Atalarımız der ki; Eskinin yenisi olmaz :)
Kime göre neye göre dayanıklı değil onu anlayamadım :)
Şirkette bir sürü doblo geldi geçti eski kasa yeni kasa. İş makinesi yedek parça vs. taşıyıp duruyorlar. Bakımları atlanıyor zamanı geçiyor vs. daha tık diyen olmadı.
Bence doblolar gayette dayanıklı. Çok yük taşıyınca debriyaj kaçırıyor ama onuda hangi araba yapmaz ağzına kadar yükle dur kalkta.
tamam yük koyunca araba ortadan ikiye ayrılıyor anlamında demedimki zaten ama araçlar lakır lukur ses yapıyor orası burası sallanıyor.bu manada söyledim.
multispace
29-01-2012, 22:44
eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.. bu yüzden doblo mantıklı :)
Erdem K.
30-01-2012, 07:27
caddy güzel seçim olur...
Kesinlikle caddy uzun yolda 1.3 çekilmez.
ClioRs182
30-01-2012, 10:38
doblo almakla en büyük hatayı yaparsın , 1.3 motor hiç çekilmez bile çok kafa ağrıtır caddy varkene alınmaz o araba :)
Her ikisinide bir süredir kullanmış birisi olarak doblo diyorum.
Caddy abartıldığı kadar ahım şahım bir araç değil. Hepsi sonuçta takır tukur ticari araç.
Daha yeni olması servis, parça, yakıt ekonomisi, sorunsuzluk açısından kesinlikle doblo...
bencede caddy ama km yüksek olur o bütçeye iyi bi araçtırma yapılmalı.
darkmoon
30-01-2012, 11:23
bizim şirkette doblo var eski doblolardan iş ticaret ise yük taşıma ise o işin aracı banamısın demiyor.. neler yükledik 12 lik inşaat demirleri bile yükledik.. ama iş aile taşımaksa ben bizdeki eski kasaları tavsiye etmiyorum eski dediğimde 2007 model kasalar..
bir eczacı arkadaşım daha yeni hem iş hemde aile için çift amaçlı doblo 2.0 dizellerinden aldı oda bir ara ben araba ararken kendimede düşünmüşdüm epey araştırmışdım onada bahsetmişdim gidp görmüş galeride beğendi aldı arabada yok yok onu diyim doblo falan diyorsunda adamlar binek lüks bir araçda ne varsa koymuşlar start/stop una kadar drl farlarına kadar var ve bağımsız süspansiyon olduğu için çok konforlu rahat araba o kasayı alabilicekseniz o motorda bilhassa o donanımlısını süper araç tavsiye ederim
bunun dışında tercihleriniz içinde insan aile taşımaya bineğe yönelik caddy diyorum şeklide tasarımıda bineğe bence yatkın iş ve ticari ise doblo al derim.
Eğer yeni kasa dobloysa doblo al derim bende 2011doblosahibiyim premio olan full paket arka camlar otomatik arkada makas degil suspansıyon sıstemı var baya guzel arac tabı 25bıne belkı yoktur bıraz daha yukseltmen gerekebılır
Fakat eskı kasa doblo dıyorsan hıç düşünme git caddy al derim
yolum hep sanayinin üzerinden geçer her gün geçerim..iyi bir usta var fiat vw audi vs vs bu tür arabalardan çok iyi anlayan biri bende aracımı ona götürüyorum.... içeri girdiğimde her yer doblo ... 3-4 aydır sürekli doblo fiorino filan var ....çok nadir.. kango berlingo gördüm.... bi gün benimde işim düştü.. sorudm bu doblolar çok mu sorunlu diye...
ustanın dediği ; doblolar sorunlu değil aslın yürürleri kötü motorunda sıkıntı yok...
yani.. diyorsan ben arazidede gezicem şehirde de gezicem doblo olmaz yürür konusundan gideceğin yoldan emin ol... (vw'nin pick-up'ındaki konfor bile binek araba kadar başarılı bundan yana bi sorununuz olmasın)
ve motor konusunda 1.3motor ufak bi motor Caddy'de ise 1.9motor var dağlar kadar fark var neredeyse..
(1.3multijet kullanmaştım 40.000km'de rüzgara karşı 4 kişi yağmur var 110km/h yi geçememiştim bu beni çok korkuttu 1.3motor bu kadar kötümü diye ama bilmiyorum hepsi böylemi...)
Bizde 2008 Caddy var, geçen hafta da akrabamın 1.3 Doblosunu kullanma şansı buldum. Dobloyu kullanırken ciddi anlamda rahatsız olduğum ilk şey arka makaslar oldu. Çok sert arka makası var, çok zıplatıyor Caddy ye göre. Çekiş olarak öyle aşırı bir fark yok, tabiki var ama tam gaz kullanılmaz ya da sağlam yokuş çıkılmazsa anlaşılmıyor (ben genelde sakin kullanırım yakmasın diye :D). Dobloyu kullanırken yağmurluydu hava ve buhardan dışarısını göremiyordum, havalandırması yetersiz geldi. Bir de iç aksamda yıpranma vardı araç ticari olarak kullanılmasa da. Doblo şehiriçi kullanımda arka makas ve camlardaki buhar dışında rahatsız etmedi, şehirdışı nasıl olur bilmiyorum. Ben Caddy tercih ederim.
kesinlikle doblo tercih ederdim.
düşük km'li caddy bulunursa hiç düşünmeden alınabilir...
doblo yüksek model olabilir ama 1-2 sene içinde çok fazla yıpranacaktır... ama caddy hala caddy yani...
2004 de sıfır aldık 3 sene ben kullandım pert olmasa daha kullanırdım...
2006 caddylerde kronik sorun yoktu taş gibi otomobil konforunda bir araç...
Caddy 1.9tdi kullanıyorum çok memnunum.Dobloda kullandım.caddy doblodan her acıdan ustundur.rahatlık konfor sürat.25.000 lıraya dusuk km de cok caddy de bulabılırsın.
kelalper
30-01-2012, 12:43
doblonun en son cikardigi genis kasali 1.9 larini kullanma firsatim oldu. bir suru antin kuntin ozellik koymuslar hill holder auto stop start gibi. araba o kadar genis ki kullanirken telefonla konusurken sol dirsegi cama dayayim dedim araya yuvarlaniodum. sol dirsegi kaldirdigim zaman cama dayanmio. gorus sikintisi yok akvaryum gibi araba. sonrada bluetooth oldugunu falanda kesfettim. sunu ara diodum ariodu.
darkmoon
30-01-2012, 13:54
ben bir ara geçen sene ciddi düşünmüşdüm sıfır bir doblo 2.0 multi jet.. full olanını binek versiyonu bu en dolusu... her ibr şey var araçda yok yok binek araba gibi.. fiyatıda bineğe oranla çok makul ama tek almama nedenim her sene muayene sıkıntısı birinci köprüden geçememesi uzun yoldaki saçma hız sınırı yoksa araç bana göre çok güzeldi hem doluydu hem ferahdı 2.0 multijet motorda bir chip atılırsa sanırım çok güzel olabilir..
benim alıcağım doblo malesef 1.3 olucak onun için biraz korkum var. yeni doblo alcak olsam gerçekten düşünmem alırım ama malesef o kadar maddi imkan yok..
al caddy devam et daha rahat doblodan ticarilerin hepsinin tepesınden gectım en guzelı transporter :D
al caddy devam et daha rahat doblodan ticarilerin hepsinin tepesınden gectım en guzelı transporter :D
onuda düşünmüyorum değil ama bütçeyi 27 binlere çıkarmam gerekiyor, benim kasede onu kaldırmıyor ki:D
bir yerden 10 bin tl alıcağım var yazın onu alıp üstüne 15 bin kredi çekip almayı düşünyorum babamla ortak ama araç benim üzerime olucak söz hakkıda bende olucak.:rolleyes:
caddy güzel bir film jant coilover ile harikalar yaratabilirim oda var yani :)
onuda düşünmüyorum değil ama bütçeyi 27 binlere çıkarmam gerekiyor, benim kasede onu kaldırmıyor ki:D
bir yerden 10 bin tl alıcağım var yazın onu alıp üstüne 15 bin kredi çekip almayı düşünyorum babamla ortak ama araç benim üzerime olucak söz hakkıda bende olucak.:rolleyes:
caddy güzel bir film jant coilover ile harikalar yaratabilirim oda var yani :)
trans ticari gundelıkde sıkıntı cıkarır park sorunu vs yakarda 1.9 trans
caddy ıcı dısı guzel araba vwlerde tek sevmedıgım sey arkanın kapı ıclerı suntadan :D
İşin ticaretini yapıyorum 2011 de 8 tane cady alıp satmışım hiç birinde sorun yasamadım cok zevkli araçlar 1 tanede takasdan doblo premio modeli yani fulu olandan aldım 2008 model duzgun bı arabaydı ınternette en ucuzu 22.22,500 dü ben 1 ay beklettım 20 ye zor sattım..
akarags1905
30-01-2012, 20:20
yakın 2 arkadaşımın, birisinde doblo birisinde caddy var.. ikisini de kısa da olsam kullandım ama içinde epey yolculuk yaptım..
doblonun iç kısmı çok dandik.. vw'nin ise hakikaten binek bir araç gibi..
dobloda: vitesin konsolda olması dışında iç aksamda hiçbir ele dokunur işlevsel özellik yok..
caddyde: sanırım rcd300 var, güzel bir iç kalite var, plastik hissinden uzak, ayrıca gaz pedalının rahatlığı bile ticari hissinden çıkarıyor insanı..
dıs tasarım olarakta caddy diyorum.. bence ufak dokunuşlara(film,yay,jant vs.) dobloya nazaran daha güzel cevap vermekte..
aynı ikilemde kalmasam da dizel bir araba bende araştırıyorum, limitimde sizin gibi 25.000tl o yüzden favorilerimde bolca caddy var:)
lafın özü: kesinlikle caddy..
darkmoon
30-01-2012, 20:27
aslında3 sayfada bir iki görüş dışında ortak kanı biniciysen caddy al keyfine bak ticari ile uğraşıyorsan doblo al.. sizinki binici ağırlıklı galiba o yüzden bencede caddy alın keyfinize bakın caddynin güzel yanı tam ticari gibide durmuyor biraz van tarzı bir duruşu var.
aslında3 sayfada bir iki görüş dışında ortak kanı biniciysen caddy al keyfine bak ticari ile uğraşıyorsan doblo al.. sizinki binici ağırlıklı galiba o yüzden bencede caddy alın keyfinize bakın caddynin güzel yanı tam ticari gibide durmuyor biraz van tarzı bir duruşu var.
evet gerçekten çok güzel bir duruşu var. ticari hiç bir amaç için kullanılmıcak araç tamamen aile içinde benim babamın rahatlıkla kullanabiliceği rahat ve konforlu bir araba istiyorum, şuan ki yorumlara bakılırsa caddy önde gidiyor babamı ikna çabalarına dünden başladım, inşALLAH hayırlısını nasip eder mevlam cümlemize :)
darkmoon
30-01-2012, 21:48
evet gerçekten çok güzel bir duruşu var. ticari hiç bir amaç için kullanılmıcak araç tamamen aile içinde benim babamın rahatlıkla kullanabiliceği rahat ve konforlu bir araba istiyorum, şuan ki yorumlara bakılırsa caddy önde gidiyor babamı ikna çabalarına dünden başladım, inşALLAH hayırlısını nasip eder mevlam cümlemize :)
madem ticari kullanmıycaksınız mercedes vaneo düşünmezmisiniz full +full harika ötesi bir araç tam dolu binek araç doluluğunda bir araba.. yolda duruşu havası bambaşka.. fiyatlarıda 25 bin tl civarına var bolcana bulunur
madem ticari kullanmıycaksınız mercedes vaneo düşünmezmisiniz full +full harika ötesi bir araç tam dolu binek araç doluluğunda bir araba.. yolda duruşu havası bambaşka.. fiyatlarıda 25 bin tl civarına var bolcana bulunur
zamanla rahatlıkla elimizden çıkarabilceğimiz bir araba olmasi gerekiyor abi malesef :( vaneonun rahatlıkla satılabileceğini düşünmüyorum ya :soru:
böyle bir caddy iyi olur gibi ?
Volkswagen Caddy 1.9 TDI Model 24.750 TL - 72512138 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-oruc-otomotiv-2005-vw-caddy-1-9-tdi-orjinal-89-000-km-72512138/detay#)
GörkemT.
30-01-2012, 23:17
Yeni doblo sahibi olduk benım cok hosuma giden bi araba içi bagajı baya geniş az yakan çok kaçan cinsten :)
darkmoon
30-01-2012, 23:20
zamanla rahatlıkla elimizden çıkarabilceğimiz bir araba olmasi gerekiyor abi malesef :( vaneonun rahatlıkla satılabileceğini düşünmüyorum ya :soru:
böyle bir caddy iyi olur gibi ?
Volkswagen Caddy 1.9 TDI Model 24.750 TL - 72512138 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-oruc-otomotiv-2005-vw-caddy-1-9-tdi-orjinal-89-000-km-72512138/detay#)
evet bu çok güzel çok temiz duruyor. :) rengide güzel.
Tayfun-E30
30-01-2012, 23:28
Doblo yeni kasa değilse kesinlikle caddy , yanlız 2 hafta 1.9 transporter sürmek durumunda kalmıştım hiç kırmızısız olanlardan beygirini bilmiyorum her disiplinde çok astronomik yakıyor...
partner, berlingo, 2tane doblo kısa süre kango kullanmış birisi olarak ayrıca kesinlikle ford connect öneririm.. aldığıma hiç pişman olmadım çok güzel kaliteli bir ticari araç..
phoenixs
31-01-2012, 00:17
2 sini aynı kefeye koymak bile bence mantıksız kamyonet e 1.3 koyarsan çekmez o klasmanda en güzel motor caddy de 1.9 105 lik ve iç hacmi geniş iç tarafın ışıkları rengi vs + ALMAN arabası kalite direk kendini belli ediyor caddy nin güçlü motoru istediğin yokuşta gaz pedalına dokun araba istediğin tepkiyi hemen yerine getiriyor hiç 2 letmiyor zaten tahminim aracı çogu zaman yüksüz kullanacaksınız bu araçlar yüklü halleri için felan düşünülüp tasarlanmış yüksüz sürüş keyfi olan araçlar
tamamen keyfi kullanılıcak yük olmıcak aşırı derecede .