Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.0 TFSİ Yakıt tüketimi
Dün 2.0 tfsi leon aldım ancak başka yorumlara bakıyorum çok fazla yakıyorum gibi geliyor dün ortalama 16 idi bugün biraz gazlıyım hemde alışıyım dedim 30 oldu sonra şehir içi 20 olarak takip etti...
Acaba ben mi çok basıyorum demeye başladım ancak şehir içi 2500devirde vites atıyorum...
sürekli yokuş yukarı mı gidiyosun sertaç,bildiğim stage3 cupralar o kadar yakmıyo ama :D
Jam da Joker
03-02-2012, 00:34
Şehir içi karışık kullanımda 11-13 litre
Uzun yolda sabit km ile 7-8 litre
Rolling gecesi 20 ve üzeri..
16 litre şehir içinde fazla..
sürekli yokuş yukarı mı gidiyosun sertaç,bildiğim stage3 cupralar o kadar yakmıyo ama :D
Valla bilmiyorum en uzun çıktığım yer bizim evin ora ve bugün cinnah onun dışında hep düz yol...
Buluşalımda sen bak yol bilgisayarına ben mi yanlış bakıyorum anlamadım...
Şehir içi karışık kullanımda 11-13 litre
Uzun yolda sabit km ile 7-8 litre
Rolling gecesi 20 ve üzeri..
16 litre şehir içinde fazla..
İşte bu tüketim yorumunu herkeste görüyorum ama ben neden fazla yakıyorum anlamadım...
şuan üşenmezsem çıkıp tur atıcam lastiğin olsa bakardık
Anlık yakıt tüketimine bakıyor olabilirmisin ? Bahsettiğin değerler bayağı fazla oluyor
şuan üşenmezsem çıkıp tur atıcam lastiğin olsa bakardık
Aynen şimdi kar başladı bi çıkıyım dedim yerinden kıpırdamadı...
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/SertacSaka/IMG00093-20120203-0221.jpg
Anlık yakıt tüketimine bakıyor olabilirmisin ? Bahsettiğin değerler bayağı fazla oluyor
Anlık tüketime hiç girmiyim diyorum çünkü sakin şekilde kalkarken bile 15 civarı gözüküyor hafif yokuşlarda 2000devir yine 15 civarı...
Gidişinde sorun var mı dicem ama yeni almışsın onun deneyimini yapacak kadar zaman olmamıştır bu havada.Lambdada sorun olabilir mi acaba ?
Kam mili sensöründe problem var o yüzden oluyor olabilir mi ?
Doğuşdaki usta bi süre kullan bi problem çıkmazsa kablo değiştiririz dedi ama yakıtı söylememişti
Sertac sen Polo'ya da ahim sahim yaktiriyordun :D Kullanimla alakalidir bence
Erdem K.
03-02-2012, 13:43
Dün 2.0 tfsi leon aldım ancak başka yorumlara bakıyorum çok fazla yakıyorum gibi geliyor dün ortalama 16 idi bugün biraz gazlıyım hemde alışıyım dedim 30 oldu sonra şehir içi 20 olarak takip etti...
Acaba ben mi çok basıyorum demeye başladım ancak şehir içi 2500devirde vites atıyorum...
:eek: belirttiğiniz değerlerde kesinlikle bir sorun olduğu gözüküyor. normal kullanımda 2.0 tfsi leonların 12lt'yi geçeceğini düşünmüyorum, bu kadar yakanı görmedim açıkcası :)
Yol bilgisayari iki kademelimi leonda 1-2 kademe?mesela bende oyle 1 e bakarsak yanilgi fazla o anki suruse gore oluyor 2. Kademe 100km ortalamasi
Eğer bugün hava uygun olursa Deniz (exca-) ile bi deneme yapcaz umarım sonuçlar iyi olur...
Sertac sen Polo'ya da ahim sahim yaktiriyordun :D Kullanimla alakalidir bence
Yav tamam poloda çok basıyordum ama gitmediği için öyleydi bu gidiyo ama çok basmaya gerek olmadığı için devirli kullanmadığım halde yakıyor...
Bide poloyu özlüyorum valla o ufak 1.4 ile uzun yollarda 180 rahat gidiyodu :D
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/409314_281074341952046_100001484483240_726655_5537 25171_n.jpg
:eek: belirttiğiniz değerlerde kesinlikle bir sorun olduğu gözüküyor. normal kullanımda 2.0 tfsi leonların 12lt'yi geçeceğini düşünmüyorum, bu kadar yakanı görmedim açıkcası :)
Benmi anormal kullanıyorum işte onu anlamıyorum 2500deviri geçmiyorum ama anlık tüketim 20 gözüküyo...
Yol bilgisayari iki kademelimi leonda 1-2 kademe?mesela bende oyle 1 e bakarsak yanilgi fazla o anki suruse gore oluyor 2. Kademe 100km ortalamasi
100km ortalamasını ve anlık tüketimi az çok biliyorum nasıl olduğunu ancak dediğim gibi anlık 20den aşağı pek düşmüyo...
Bugün ufak denemeler sonucu Deniz ile vardığımız sonuç çok düşük devirde kullanıyorum o yüzden fazla yakıyor eğer 3000 devirde gidersem ortalama 6-12 arasında geziyor.
Bakalım şuan anlık 18 gözüküyor düşmesini bekliyip sonuçları yazarım :)
sertaç ilk iş müşürü değiştir. bi süre de alış araca bi çok yüksek bi çok düşük devirde kullanıyosun,bi süre sonra oturur ayağının ayarı :)
Benim cupra daki tüketimim aşağıdaki konuda.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/110590-cupra-yakit-tuketimi.html
sertaç ilk iş müşürü değiştir. bi süre de alış araca bi çok yüksek bi çok düşük devirde kullanıyosun,bi süre sonra oturur ayağının ayarı :)
Eve giderken 3000 devire yakın kullandım cidden azaldı tüketim
Benim cupra daki tüketimim aşağıdaki konuda.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/110590-cupra-yakit-tuketimi.html
Galiba düz yolda bu rakamlar kolay çünkü 120yle 6cı vites 2300devir 4-6 arası gördüm çok hoşuma gitti :)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/430942_290913024301511_100001484483240_748011_1246 770384_n.jpg
sertaç arabanda bi sıkıntı var verdiğin verilere göre 13-14litre yakıyo aracın ki bu stage3 cupra kadar falan sanırım..
aybarsdnr
06-02-2012, 00:53
sertaç arabanda bi sıkıntı var verdiğin verilere göre 13-14litre yakıyo aracın ki bu stage3 cupra kadar falan sanırım..
benim lanet ettiğim 1.6 leon um 13 14 yakıyor ortalama şehir içinde..cupra 20 yaksa bile iyidir :)
aracınızda lambda sensöründe arıza olabilir,2.0 tfsi için cidden yüksek değerler.ortalama şehir içi en fazla 12 olması lazım
Son günlerde hafif şehir için hafif çevre yolu şeklinde %70 cc açarak dolandım ve tüketimi 10 litreye düşürdüm sevindim ve 1 saat filan gazladım tekrar 13.4e çıktı...
Servise filan sordum benzin filtresini vs değiştirelim dediler bu hafta onu denicem.
Aslında 10 litre benim için tatminkar ancak bu tüketim için eve gitmem lazım resmen ***** oturduğum yer baya yokuşlu...
Sertaç düşük devirde kullanıyorum diyorsun ama gaza sert davranıyor olabilir misin? Tabi genel kullanım alanın yokuşlu yollarmış onunda etkisi vardır illaki ama in-çık ortalaması max 0.5 lt fazla gösterir düzdeki değerlerinden yaklaşık olarak..
Birazda soğuktan fazla yakıyodur diye düşünüyorum, mevsime bağlı olarak..
motoru fazla yorma ya sıfırsa bende sıfır aldım aracımı bayiden çıktım e5 te golfe kapıştım geçtim tamam ama yakt tüketimi 20 gösterdi ortalama bide 2000-3000 km adam gibi kulllanıcaktık güya :D boşver 1000 km falan yavaş sakin kullanda içinde kalmasın rodajı yapmadık ondanmı acaba düşüncesi benim gibi :D :D
Aslında motor ısınması için 3-4 dakika rölantide bekliyorum sonrasında sitenin otoparkından çıkıp 400 metre kadar bir yokuş çıkıyorum sonra ana caddeden aşağı doğru iniyorum.
Oturduğum yer şehir merkeziyle biraz rakım farkı var yani ankaranın meydanında hafif yağmur varken burda kar oluyo :D
Genelde arabanın içinde bekleyeceksem stop bile etmiyorum geçen gün 40 dakika rölantide bekledim...
Düşük viteste kullanıyorum ancak cc açıyorum yani gaza bende basmıyorum artık yokuş öncesi zaten cc düğmesinde 10 saniye kadar basılı tutuyorum yokuşu rahat çıksın diye
bende sana yakın yakıyorum heralde soguklardan :D 1.4 a3