Orijinalini görmek için tıklayınız : Crx yatak sardı
powerfuL
07-02-2012, 20:08
mrb arkadaslar 2 hafta once conta yanmıstı yaptırdım sımdıde yatak sardı ızmıttekı vtı bakmaya gıttım yola cıkmadan once yagını suyunu koydum butun yol son gaz gıttım allah ne verdıyse ızmıt merkezde yarım saat mola verdık bır yemek yedık vtı sahıbıyle bulustuk benım benım aracı ustasına gostermeye gıderken 1 km kala arac sakın kullanımda yatak vurmaya basladı sorun neden olmus olabılır sımdı komple motor yaptırıyorum bır daha sorun yasamamak ıcın hangı marka yag pompası almalıyım
bırde derecelı egzantırık kac hp verır elınde olan varsa pm gondermesı rıca olunur yardımcı olucak arkadaslara sımdıden tesekkur ederım
D serisinin klasik sorunu olan yağ pompası sıkıntısı yaşamış olma olasılığın çok yüksek tabiki oem alman lazım yan sanayi kesinlikle uzak dur
HondatugraL
07-02-2012, 20:23
sağlam bı b16a2 tadından yenmez hanı uğraşma artık d16 la bence 2 dir sök tak sök tak nere kadar :D
geçimş olsun yatak sarmadan önce yağ pompan ne durumdaydı yağlama süresi ne durumdaydı çok büyük ihtimal yağ pompandan dolayı yatak sarmışsındır oem pompa al kesinle toplarken
powerfuL
07-02-2012, 20:31
sagolun arkadaslar bu parcaları en uygun nerden temın edebılırım yardımcı olurmusunuz
RafetAraç
07-02-2012, 20:53
çok şanssız bi durum olmuş hocam kolay gelsin
geçmiş olsun
d16a9 ların kaderi bu olsa gerek.
powerfuL
07-02-2012, 21:03
sagol hocam degıstırmedıgım parca kalmadı zaten marj motoru mars dınamosu balatalar ıvırı zıvırı dolu :)
besyoali
07-02-2012, 21:30
Aynı sorunu iki kez yasadım sonra tam 498 lira verip servisten orjinal yağ pompası getirttim :) ve sıkıntılara sooonnnn verdim..... İnan ki yüksek devirlerdeki performansı arttı arabamın
Unutmadan Yataklarıda Orj. alman gerekiyor yoksa dayanmıyor yüksek devirlerde çok sıkıyorsan patlıyor bi yerdennn....
cidden geçmiş olsun abi aynısını bende yaşadım ama biz komple swapladık arabyı cünkü sıfır motor yapsak d16 kronik oldugu için gene aynı şey olacak korkusu ile vazgeçtik bence sende swaplasaydın keşke :D
yağ pompasının bozulduğunu anlamak için yatak sarmakmı gerekiyor :D daha önceden sinyal vermezmi :confused:
bunun bi püf noktası wardır aslında ama açık güçlendirip denemek lazım , yağ basıncımı düşüyo , yoksa kullanılan yağlardamı problem war yada haznemi küçük geliyo ? bu arada geçmiş olsun
geçmiş olsun
d16a9 ların kaderi bu olsa gerek.
D16a9ların kaderi yan sanayi pompa kullanmış olmaları mertcan abi sende biliyorsunki orjinal kullanan sıkıntı yasamıyor :)
yağ pompasının bozulduğunu anlamak için yatak sarmakmı gerekiyor :D daha önceden sinyal vermezmi :confused:
Sinyal verdiginde sarmıs oluyorsun :D
:D bi ara yağ lambası geç sönüyordu dandik yağ filtresi takmışlar ucuz atlatmışım o zaman :)
overblack
07-02-2012, 22:44
oem yağ pompası serviste 480 lira.yatakları sekmanlarıda oem almaya çalış.tabiki takım contayıda.
seninle telden uzuuuuuun uzunnnn konuşmuştuk :D
geçmiş olsun yamada pompa caponyadan kesinlikle şarttt
Yiğit G.
08-02-2012, 09:27
D16a9ların kaderi yan sanayi pompa kullanmış olmaları mertcan abi sende biliyorsunki orjinal kullanan sıkıntı yasamıyor :)
11 senedir bir sorun yaratmadı mazallah ( ama bu defa motor yaptırırken değiştiricem..)
tuner faruk
08-02-2012, 12:08
Orjinal Yamada yağ pompası kullanın daha sonrasındada kaliteli yağ ve yağ filtresi kullandıktan sonra korkmayın ben Crx bakarken kafadan 600 lira üste koyuyordum Allah tan aldığım kişi yeni orjinal pompayla değiştimişti :D yağ pompası için nekadar kaliteli yan sanayide olsa modifiye edilmiş yağ pompasıda olsa sıfır orjinal pompanın yerini tutmaz malesef geçmiş olsun..
kadir jdm civic
08-02-2012, 21:42
yag pompasına bakıyorsunuz ama kullandıgı yagıda bilmek lazım degil mi yag sıcaklıgı arttıgında yag inceliyor ve basınç düşüyor yag pompasından kaynaklı olmadan bile okadar çok sıktı yag sogutucusu verimsiz çalışıyorsa yada söküldüyse tam sogutmaz ki arkadaş son gaz gittim diyor....
erkut abi ölçümlerini yapıyor yenısını almadan bir kontrol ettir erkut abi istersen.....
CRX'te herşeyi hızlı yaşıyorsun; "aa lamba mı yanar gibi oldu, hop noldu -tak tak tak aaa! yatak mı vurdu hop kütt geçmiş olsun" aynen bu dediğim şekilde oluyor bitiyor.
Görkem haklı eğer 2. kez sök tak olacaksa hiiiç uğraşma geç olsun temiz olsun yap swapı geç; b16a2 ;) inan dua edersin, crx+b16a2 inanılmaz karışım, ben daha önce yaşamamışım dersin ;)
..haa illada orjinal motorunu toplayacam diyorsan sadece yağ pompasında değil herşeyde (parça ayar kayar vs) oem'den şaşma, crx'te sağlıklı "uzun ömürlü" motorun sırrı bu ;) bkz 61 AS 236 veya AVNi rex veyahutta şimdiki adıyla GRex 34 GR... ;)
son olarak ilave: sağlıklı uzun ömürlü "güzel" toplanmış crx motoruna yapılacak masraf inciği boncuğu işçiliğiyle b16a2 parasına yaklaşır, o nedenle swap dedim ;)
powerfuL
08-02-2012, 23:17
komple yenı motor yaptırıyorum yardımcı olan yorum yazan herkeze tesekkur ederım
gürsel abiiiiiiiiiii
ne var laa :D
MaNiSaLı
09-02-2012, 02:27
bu swap olayı nasıl ? İşletmeye flan gerek kalmıyormu yani . Sadece bloğun içimi değşiyo ? Tamamen bilgm olmadığndan soruyorum. Yani d16a9 olarak mı kalıyor motor kodu? Ortalama ne masrf gdyor ?
powerfuL
09-02-2012, 18:53
evet baslandı komple yenıden yapılıyor su derecelı egzantırık ıcın kımse bısı soylememıs kac hp verır bu egzantırık standart egzantırıkle arasında ne kadar fıyat farkı var
sorması ayıp araç nerede toplanıyor
turgay.ozgur
11-02-2012, 04:35
CRX'te herşeyi hızlı yaşıyorsun; "aa lamba mı yanar gibi oldu, hop noldu -tak tak tak aaa! yatak mı vurdu hop kütt geçmiş olsun" aynen bu dediğim şekilde oluyor bitiyor.
Görkem haklı eğer 2. kez sök tak olacaksa hiiiç uğraşma geç olsun temiz olsun yap swapı geç; b16a2 ;) inan dua edersin, crx+b16a2 inanılmaz karışım, ben daha önce yaşamamışım dersin ;)
..haa illada orjinal motorunu toplayacam diyorsan sadece yağ pompasında değil herşeyde (parça ayar kayar vs) oem'den şaşma, crx'te sağlıklı "uzun ömürlü" motorun sırrı bu ;) bkz 61 AS 236 veya AVNi rex veyahutta şimdiki adıyla GRex 34 GR... ;)
son olarak ilave: sağlıklı uzun ömürlü "güzel" toplanmış crx motoruna yapılacak masraf inciği boncuğu işçiliğiyle b16a2 parasına yaklaşır, o nedenle swap dedim ;)
Reximizin ismi geçmiş Kadir abim maaşallahı var yavrunun nazarlara gelmesin... bende alınca arabayı yatakları değiştirdim orjinal japon malıyla kafamın rahat olması açısından şimdi devamm :):)
evet baslandı komple yenıden yapılıyor su derecelı egzantırık ıcın kımse bısı soylememıs kac hp verır bu egzantırık standart egzantırıkle arasında ne kadar fıyat farkı var
hocam çok geçmiş olsun üzerinde çok yan sanayi parçalar kullanıldığı için şu d serisinin adını çıkardılar vallahi. her arabada olduğu gibi yatakların yağ pompan orjinal yağ seviyende tamsa hiçbir sıkıntı yaratmaz. çoğusuda yağını kontrol etmez 1 litre kalan yağla üstüne üstlük dip gaz gidince e bırakında sarsın... sizinkisi yağ seviyesi iyiyken olmuş talihsizlik işte yağ pompanızda veya filtrenizdede bişey olabilir. orjinalini kullanmanız tavsiyedir yamada üzerinde kartal resmi oluyor.
Egzantrik işine gelincede orjinal egzantriklerinle kapat derim bizim egzantriklerimizin derecesi zaten gayet yeterli d16a9 un giderinin büyük etkeni egzantriklerimiz crespo örnek olarak stage 4 filan takıyon ki anca anca değişmeye başlıyo bişeyler aşağısında hele hiç güç alamazsın. kaldıki rölantinde çok saçmalamaya başlar işe yarıycak egzantrikle pistonların sübapların sübapların yay ve şapkan orjinal kaldığı sürece bunlarada el atmadığın sürece egzantrik önermem nacizane görüşümdür...
Reximizin ismi geçmiş Kadir abim maaşallahı var yavrunun nazarlara gelmesin... bende alınca arabayı yatakları değiştirdim orjinal japon malıyla kafamın rahat olması açısından şimdi devamm :):)
hocam çok geçmiş olsun üzerinde çok yan sanayi parçalar kullanıldığı için şu d serisinin adını çıkardılar vallahi. her arabada olduğu gibi yatakların yağ pompan orjinal yağ seviyende tamsa hiçbir sıkıntı yaratmaz. çoğusuda yağını kontrol etmez 1 litre kalan yağla üstüne üstlük dip gaz gidince e bırakında sarsın... sizinkisi yağ seviyesi iyiyken olmuş talihsizlik işte yağ pompanızda veya filtrenizdede bişey olabilir. orjinalini kullanmanız tavsiyedir yamada üzerinde kartal resmi oluyor.
Egzantrik işine gelincede orjinal egzantriklerinle kapat derim bizim egzantriklerimizin derecesi zaten gayet yeterli d16a9 un giderinin büyük etkeni egzantriklerimiz crespo örnek olarak stage 4 filan takıyon ki anca anca değişmeye başlıyo bişeyler aşağısında hele hiç güç alamazsın. kaldıki rölantinde çok saçmalamaya başlar işe yarıycak egzantrikle pistonların sübapların sübapların yay ve şapkan orjinal kaldığı sürece bunlarada el atmadığın sürece egzantrik önermem nacizane görüşümdür...
Turgay adam şahin alıcagına bunu alıyor cebınde parasıda yok bızım gıbı yatırıp orjınal almıyor bozulunca dayıyor yan sanayıyı e arabadanda sogmus oluyor ve satıyor bırsekılde alırken kac kısı bakar yagpompasındakı kartala :)
Bu yazdıklarım konu sahıbı arkadaslar alakası yoktur yanlıs anlasılma olmasın..
HondatugraL
11-02-2012, 05:38
bu swap olayı nasıl ? İşletmeye flan gerek kalmıyormu yani . Sadece bloğun içimi değşiyo ? Tamamen bilgm olmadığndan soruyorum. Yani d16a9 olarak mı kalıyor motor kodu? Ortalama ne masrf gdyor ?
swap komple motorun değişmesi oluyor e halıyle yenı gelen motorun uzerınde işli olan koda sahıp olmuş oluyor aracınız. ornegın orj. d16a9 crx motorunun f20 kodlu s2000 motoru ıle değişmesi sonucunda arabanızın motoru f20 koduna sahıp oluyor. Yasal olarak işetilmesi gerek ama hacım buyuduyse işletme işi sıkıntılı ve çok uzun suruyo işten anlayan bı polisin eline dusersenız çok vahım durum :D
Samet_vti
11-02-2012, 07:11
geçmiş olsun
Cok gecmis olsun, uzucu bir durum, insallah su saatten sonra hersey guzel olur..
Trance-R
11-02-2012, 07:48
geçmiş olsun , umarım en kısa zamanda güzel bir şekilde rodaj yapmaya başlarsın :)
hondacı kardeşler ve abilerim sana tavsiyelerde bulunmuş , aman yağ pompana dikkat et :)
halilkarakas
11-02-2012, 12:13
sıkıştırman çok yüksek olmazsa egzantrik hiçbir işe yaramaz ! orjinal topla bin