Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardim polo gti sola cekme problemi
Herkese selamlar arkadaslar.Problemimi cozemedim ve sizinde dusuncelerinizi almak istedim.bundan 4 ay once aracimi yuksek hizda giderken sol on tekerden logar kapagina vurdum.Vurma esnasinda jant egildi lastik balon yapti , ben onemli bise olmadigini dusundum yeni lastik aldim ama araba bariz sekilde sola cekiyordu.Aracimi servise goturdum kaskodan yaptilar ama hala ayni degisen hic birsey yok.aracta giderken direksiyonu birakiyorum hafif gazda yada dip gazda araba kendini feci sekilde sola dogru atiyor.direksiyonu tuttugumda bile dip gazda direk sola dogru cekiyo.En son 1 ay once amortisorude degistirdiler ama hala ayni.Simdi napmaliyim ben dogus cankayaya goturuyorum arabayi ist a sikayet te ettim.Ben aracin sasesinde problem oldugunu dusunuyorum ama bunlari servis anlamiyor.hatta direksiyon sola donerken daha yumusak saga donerken daha agir bi sekilde donuyor.ve araba 200 lerde filan fena sekilde geziyor.disarda bir cok yere rot balans yaptirdim ama degisiklik yok.
Oncelikle gecmis olsun arabanin janti degistimi ? Rot tutuyomu araba ?
Buna sebep on takimdan kaynakli olabilir yuksek hizdaki darbe agir siddet verir ayrica jantin tamirindede problem olabilir degismediyse
valla jant tamir edildi değişmedi ama sag sol yaptıgımızda yine aynı problem devam ediyor.Sol ön tarafa dair ne varsa değişti.ama hala devam ediyor.Arac rot tutuyor ama tekrar bozuluyor zannedersem yanı rot tutmuyoda diyebiliriz.Yani soyle gaza basınca dumduz gitmiiyor araba.Merak ediyorum diğer gti sahipleri nin aracları nasıl?
crazydog
08-02-2012, 13:51
bence janttan kaynaklanıyor.
Boyle bi durum olmaz gucden savrulmasi baska bisey alip sola gitmesi baska bence hersey degismemistir mekanik bir aksamda bosluk var rotlar kollar burclar bilyalar komple gozden gecirilmeli bence he birde tamir edilen jant tekten balans tutuyormu baktirmalisin
aynı sorun bendede olmustu ama amortisör eğrı cıkmıstı.baglantı yerlerı esnemıste olabılır amortisörün
janttan olup olmadığını anlamak için başka 2 tane jant bulup önlere takıp öyle denemek gerek en sağlıklısı bu olur...
Lastik balon yapıcak sekilde rogar kapağına vurduysanız sase yamulmaz...Şaseyi yamultacak kadar bir darbe kuvveti oluşması için o lastiğin patlaması o jantında darmaduman olup parçalanması gerekirdi...Şase yamukluğu olacağını sanmıyorum ben...
ayni sorun bende de var. 1 ay önce eskişehirde kar buz üerinde oynaşırken çok sert olmasa da aracin direksiyonu yamukken kaldirima vurdum. lastik balon yapmadi. jant yamuldu. janti düzelttirdim.. bilgisayarli rot balansini yaptirdim.. rot balans tuttu.. fakat hala direksiyonda çekme devam ediyor. yani çok çok aşiri degil ama bnmki de saga dogru hafif bir meyilv eriyor.. direksiyonu saga cevirirken yüzde 10 falan daha fazla güç kullanmak zorunda hissediyormusum gibi geli,yor. bnce ikimizin de rotcuya gidip bi şasi ölcüsü aldirmamiz şart güzel kardeşim. yani yaşadigimiz sorun daha büyük kaynaklı bir sorun olabilir diye düşünüyorum..
bence janttan kaynaklanıyor.
Jantta hiç bir sorun yok gibi görünüyor.Jantların yerini de değiştirdim ama hala sorun aynı.
aynen kardeşim.Ben bugun servise gittim dedim arabayı p.tesi bırakacagım herseyıne ama herseyıne bakılmasını istiyorum dedim.Benım arabamın sasesı egık dedım 4 4 luk duzeltın banada raporunu getırın dedım.herseyının ınce ayrıntısına kadar kontrol edılmesını ıstıyorum dedım bakalım servısten sonra ne olacak.İnşallah düzelecek
taşiyici dan da olabilir....
ön lastiklerin ikisi birden değişti dimi kazadan sonra?
BthnKrkt
08-02-2012, 17:05
taşiyici dan da olabilir....
bencede tasıyıcıdan olabılır. Ayrıca sert donuyorsa bir tarafa rot başı vb parçalardada eğrilme olmuş olabılır.
Aks bilyası falan değişti mi? Bende o dağıldığında araba direk sola çekiyordu.
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.Aks taşıyıcı forya bilyası amortisor tabla sol ön tarafa ait ne varsa değişti serviste.4 lastik yeni 500 km oldu ondan önce ön 2 lastikte yeniydi.Rot tutuyo ayarlanıyo ama sanki biraz yol yaptıktan sonra tekrardan rot bozuluyo.Valla servise bırakıcam pazartesi inşallah hallederlerde arabama keyifle binerim.Boyle olunca acaip can sıkıyor valla adamın arabaya binesi gelmiyor.
yarın bırakmadan denermisin 100le hafif sert basınca sağa sola çekme varmı ? yoksa sadece gazlarkenmi var
Maslak Ta Hunter Rotbalans var Çok ciddi bir tavsiyem var bir göster çokçok iyilerdir
yarın bırakmadan denermisin 100le hafif sert basınca sağa sola çekme varmı ? yoksa sadece gazlarkenmi var
Maslak Ta Hunter Rotbalans var Çok ciddi bir tavsiyem var bir göster çokçok iyilerdir
100 le giderken hafif gazda hafif sola çekiyor ayagımı cekınce yıne yavas yavas duz gıtmeye baslıyor.Valla istanbulda olsam zaten direk gelip doğuşa atıcam arabalarınıda ne yazık ki Ankaradayım ben :)
Salıncaklar ne alemde. Salıncakta değilse direksiyon kutusu yada ona bağlı kollarda sorun olabilir.
Salıncaklar ne alemde. Salıncakta değilse direksiyon kutusu yada ona bağlı kollarda sorun olabilir.
Şu salıncak olayını biraz açsan sana zahmet.Zannedersem salıncak ile ilgili değişen bir parça olmadı.Direksiyon kutusunda bi problem olmadığını soylediler ama ona baglı kollar ne durumda bilmiyorum
onursumer
09-02-2012, 00:22
Mazgala vurdugumda banada benzeri olmustu ama bende travens vs hersey degismisti ciddi masraf cikarmislardi
Mazgala vurdugumda banada benzeri olmustu ama bende travens vs hersey degismisti ciddi masraf cikarmislardi
Hayır kaskodan yapıyorlar yani ne gerekiyorsa değişsinler dimi :)
lastiğin birisinimi değiştin ikisinidemi kazadan sonra ?
lastiğin birisinimi değiştin ikisinidemi kazadan sonra ?
kazadan sonra öne 2 tane aldım.Şu an 4 tane 0 lastik var aracın üzerinde
Şu salıncak olayını biraz açsan sana zahmet.Zannedersem salıncak ile ilgili değişen bir parça olmadı.Direksiyon kutusunda bi problem olmadığını soylediler ama ona baglı kollar ne durumda bilmiyorum
Değişen listesini vermedilermi sana? Kaskodanyapıldı demişssin sanırım yukarıda
Değişen listesini vermedilermi sana? Kaskodanyapıldı demişssin sanırım yukarıda
Resim nasıl ekliyorum buraya resmi koyayım görün neler değişmiş resmini çekmiştim listenin
imageshack.us dan yükleyebilirsin
imageshack.us dan yükleyebilirsin
ben beceremedim ama linki bu.Size zahmet olmazsa ekleyebilirmisiniz.(kendi avatarımada ekleyemedim resim)
oz@drecu.com a at resim i
http://img394.yukle.tc/images/8532431280_10150784745170550_575100549_12380480_40 565714_n.jpg
Bu listeye artı olarak Amortisorde değişti.
sol aks tasıyıcı nedemek acaba ? :D
sol aks tasıyıcı nedemek acaba ? :D
valla anlamadım ne ne demek.Bu servis işlerine girdiğimden beri kafamda bildiklerimi şüpheye düşürmede bire bir bu servisler.
daha bunları yapıcazda sonra motordaki problemler biticek ooo daha çok iş var valla :D
BurakCengizhanoğlu
09-02-2012, 00:56
bendede aynı sorun vardı.genelde taşıyıcıdan oluyor.taşıyıcı bostancı sanayide bir ustaya preslettim ben.-3 kamber vardı bozukken.reslettikten sonra düzeldi.Ancak ufaktanda olsa sağa çekiyor.sanırım bunun çözümü yok :D
Fazıl T.
09-02-2012, 01:05
normal bsey bendede oluyo gazlayınca sola donuo direksıon servise goturdum normal dediler gazlayınca ya sağa yada sola ceker dediler demek solu secıo araba:D
normal bsey bendede oluyo gazlayınca sola donuo direksıon servise goturdum normal dediler gazlayınca ya sağa yada sola ceker dediler demek solu secıo araba:D
valla bana hiç inandırıcı gelmiyor.bence servisin işten kaçma yöntemi bu.2011 model araba alıyorsun 55 milyar veriyorsun ve sola yada sağa çekicek yok boyle bişey olamaz ama yaa.Valla benım arabam sureklı sola cekıyo bir kere saga cekse tamam dicemde hep sola ve kazadan once boyle bir sey yoktu.1.4 tsı 160 hp lik rocco da hemen hemen aynı hızlanmalara sahiptir ama onda boyle birşey yok dumduz ok gibi fırlıyo.
Fazıl T.
09-02-2012, 01:11
valla bana hiç inandırıcı gelmiyor.bence servisin işten kaçma yöntemi bu.2011 model araba alıyorsun 55 milyar veriyorsun ve sola yada sağa çekicek yok boyle bişey olamaz ama yaa.Valla benım arabam sureklı sola cekıyo bir kere saga cekse tamam dicemde hep sola ve kazadan once boyle bir sey yoktu.1.4 tsı 160 hp lik rocco da hemen hemen aynı hızlanmalara sahiptir ama onda boyle birşey yok dumduz ok gibi fırlıyo.
direksion kutusuyla alakalı bısey bu işte kendi kafsına gore bi yon secio olmalı ama direksıondan elini cekmeyınce sıkıntı yok ztn kim nie elini birakıp gazlar ki
direksion kutusuyla alakalı bısey bu işte kendi kafsına gore bi yon secio olmalı ama direksıondan elini cekmeyınce sıkıntı yok ztn kim nie elini birakıp gazlar ki
valla direksiyon zorluyor beni illa sola gidicem diye can atıyor.Valla direksiyonu hafif tutup gazlamanın keyfi bir başkadır , can haliyle tutmakda olmaz ki ama.Ben duz gitmesini istiyorum valla :D
hangi servis soyledi ?
hangi servis soyledi ?
Dogus oto cankaya Ankara
o servisin yetkisini almak lazım
önceki aracımda starmaxx lastik kullanmıştım bir türlü sağa çekmesini engelleyemedim lastikler sıfırdı 17'lerimi taktığımda her şey düzeliyordu rotçular lastikten dediler ...
ama benim düşüncem , lastikler yönlü olduğu için camber çok fazla etki ediyor veeee rot balansçılar camber işini pek önemsemiyor bence 4 kafalı bi hunter kablosuz cihazı olan bi yere bağlattır kendin kamberleri gör ve ayarı varsa yaptır yoksa da bi şekilde çözdür...