PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo O2 housing ???

krscan
13-02-2012, 16:27
Merhaba arkadaslar,

Aracım için invidia O2 housing düşünüyorum ama kafama takılan aracımda turbo manifold yok. Oem manifold'a housing'i taktıgımda faydası olur mu ??

RUN
14-02-2012, 10:59
İsmail orjinal manifolda housingin uyacağını sanmıyorum. Sende turbo ne vardı? Std. turbo ise bence housingin çok bir faydasını görmesin. Onun yerine direk manifold al bence.

krscan
14-02-2012, 12:15
Tomei M7960 var emre abi. Nasipse yaza doğru alıcam fullrace prostock ama o zamana kadar beklemeyim housing için diorum eğer faydası varsa. Yabancı forumlarda alanlar memnun ama genelinde manifold var bende olmayınca teredütte kaldım:soru:

RUN
14-02-2012, 14:43
Valla sen bilirsin İsmail, eğer yaza doğru manifold alıcam diyorsan o zaman ikisini beraber al tak bence. Şu anda taksanda mutlaka bir getirisi olacaktır ama iki kere uğraşmaktansa yazın bir seferde hepsini hallet bence.

bahadı-R
14-02-2012, 15:08
O2 housing ile manifoltun ne alakası var anlamadım,benim de standart turbo standart manıfoltum var ama invidia 02 housing kullanıyorum faydasını da gördüm...

RUN
14-02-2012, 16:29
Aslında teknik olarak O2 housing ile manifoldun alakası yok, 02 housing turbonun çıkışı ile downpipe arasına takılan ara bir parçadır. Manifold değiştiği zaman turbonun konumuda değiştiği için bu parçayı güncellemek gerekebilir. Çünkü her firma manifoldlarında farklı dizaynlar kullanıyor ve ufak tefek konum- duruş farkları olabiliyor turbonun. Benim İsmail'e söylediğimde bu, eger yazın manifold alıcaksa aynı yerden o2 housinginide alır direk takar, kesme biçme yapmadan. Tabi bu yazdıklarımı suan kullandıgı dp ve turboya devam edeceğini varsayarak yazıyorum. Aftermarket 02 housing kullanmanın büyük küçük mutlaka bir getirisi olucaktır , ben sadece bana 1 kerede hepsini yaptırmak daha pratik geldiği için öyle yazdım tabi sonuçta karar kullanıcının.

Edit: Tabi birde ismail sen standart turbo kullanmıyorsun, o2 housinge baktınmı orjinalimi takılı?

krscan
14-02-2012, 16:42
O zamn şu bir gerçek manifold olsada olmasada housing'in faydası olucak.Turbo ve dp konusunda herhangi bir değişiklik yapmayı düşünmüorum emre abi. Manifold'da kimseye sormadım işin acıgı marka konusunda, sadece yorum sitelerinden okudugum bilgiler ama housing muhtemelen invidia alıcam.

tolga900
14-02-2012, 17:32
o2 housing ile manifoltun ne alakası var anlamadım,benim de standart turbo standart manıfoltum var ama invidia 02 housing kullanıyorum faydasını da gördüm...

+111111111111