Orijinalini görmek için tıklayınız : TSI PRECAT Bosaltma...
lewolved
01-03-2012, 12:35
Yabanci forumlarda yazdiklarina gore 2.0 tsi ve 1.4 Tsi lara yapilmis ornekleri var bu downpipe tan cikan egsoz gazinin daha rahat atilmasina neden oluyor. Araclarda bir normal bir de precat convertor var bu precatler motor isinana kadar olan emisyon degerlerinin saglanmasini ana cat ise motor isindiktan sonra emisyon degerlernin tutmasini sagliyormus forumlarda boyle yaziyor.
Uygulama kolay dediklerine gore gain ler de oluyormus Hava filitresi ve precat removal sonrasi beraber, bu bedavaya yapilan bir islem ancak downpipe gasket ve boltlari yenileme kullaniciya kalmis. Birde yakit tuketiminde bir dusme saglandigi soylenmis.
Ancak arastirmak lazim benim dun aksam okudugumdam anladigim bunlar, ancak yinede nette cok bilgi yok bu konu ile ilgili ama mantik cercevesi icinde yapilan islemlerden sonra birseyler beklemek mantiklimidir...?
http://i712.photobucket.com/albums/ww123/jon-tfsi/IMGP2718.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4039/4291712648_d330fb9cab.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r75/peter0976/Octavia%20vRS/P1050723.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r75/peter0976/Octavia%20vRS/P1050725.jpg
bu bıldıgın katı kırmamısmı bundan baska kat yokkı benım aracımda?yada ben olayı anlamadım
lewolved
01-03-2012, 12:46
En ust resimde iki adet boru var biri precat li biri ici kirilmis, Turbonunu egsoz cikisinda bulunan bu borudada Kataliktik malzemesi var ona pre cat dio adamlar dediklerine gore. Ve bu da yine cikista bir engelleme yapiyor, motor isininca gorevi tamamlaniomus precat in... Baska hic bir gorevi yok motor sicakken cikisi restrict etmekten baska. Ancak tabi benim cok bi bilgim yok adamlar boyle diyorlar.
o katalızoru kırıp foto cektıren arkadaş genel kimya 1 dersinden bi okumya başlasın bence....
orjinal catı hiç etmektense bi downpipe yaptırmak daha mantıklı degılmı hem o da aynı ısı gormezmı hatta daha fazla
lewolved
01-03-2012, 13:38
Yurt disinda sanirim custom ve marka donwpipe ler pahali ve genellikle yaptiranlarda komple ve stage 2 civarlari daha fazla guc icin takiyor, bunu para vermek istemeyen ve ekstradan birkac hp kazanmak isteyenler icin onermisler...
ben bunu öncedende görmüştüm normal kat ı kırma sanıp okumamıstım :)
ben bunu öncedende görmüştüm normal kat ı kırma sanıp okumamıstım :)
öyle zaten.. bundan baska kat yok o arabada..
lewolved
01-03-2012, 17:00
öyle zaten.. bundan baska kat yok o arabada..
"cast iron exhaust manifold (with integrated turbocharger), one catalytic converter, two heated oxygen sensors monitoring pre- and post catalyst exhaust gasses"
Peki Erhan icini bosaltmanin bir yarari olurmu bide kat once ve sonrasinda iki sensor var okuduklari degerler ayni olmazmi bosaltinca, yani problem yaratirmi bu islem sonucu....
"cast iron exhaust manifold (with integrated turbocharger), one catalytic converter, two heated oxygen sensors monitoring pre- and post catalyst exhaust gasses"
Peki Erhan icini bosaltmanin bir yarari olurmu bide kat once ve sonrasinda iki sensor var okuduklari degerler ayni olmazmi bosaltinca, yani problem yaratirmi bu islem sonucu....
Levent sensin dimi :)
Yukarda seninde gönderdiğin gibi 122 lik tsi da 1 tane kat var. pre cat ve normal cat diye bişey yok. Ama 2 tane sensor var birisi kattan once digeri sonra..
Boşaltmanın yararı olurmu, downpipe yapmıs gibi olursun ama downpipe kadar yararı olmaz.. İçini kırdıktan sonra arıza lambası yakacaktır..
160 ı bılmem ama eğer arac 122 lıkse downpipe olayını denemek lazım ya hıc katı ellememek lazım ya da 60 lıktan ufak bı downpipe ın denenmesı lazım ben taktım geri söktüm tat vermedi catback daha mantıklı
lewolved
03-03-2012, 15:31
Levent sensin dimi :)
Yukarda seninde gönderdiğin gibi 122 lik tsi da 1 tane kat var. pre cat ve normal cat diye bişey yok. Ama 2 tane sensor var birisi kattan once digeri sonra..
Boşaltmanın yararı olurmu, downpipe yapmıs gibi olursun ama downpipe kadar yararı olmaz.. İçini kırdıktan sonra arıza lambası yakacaktır..
Benim ben evet:) Ok Erhan ole gezinirken gordumde ztn stage 1 icin bnm aklimda downpipe fln yoktu ses flnda cok istemiyorsak sole bisi olurmu acaba dicektimki ariza lambasi yakiosa ztn bosver...
Bu işlemi bugun yaptırdım. Downpıpe yaptırmak yerıne kat içindeki seramiği kırdırdım + arıza lambası yanmasın diye sensör taktırdım.Sonuc olarak aracımın gidişinde ve sesinde olumlu bir tepkime var.
Bu arada araç GTC 1.6 turbo
Benim ben evet:) Ok Erhan ole gezinirken gordumde ztn stage 1 icin bnm aklimda downpipe fln yoktu ses flnda cok istemiyorsak sole bisi olurmu acaba dicektimki ariza lambasi yakiosa ztn bosver...
senin araban cupra zaten kardesim bu gordugunle alakasız sizin downpipe.. :)
Osman Bahadır
04-03-2012, 18:01
Bu şekilde bir uygulama pek sağlıklı olmaz. Üretici firma precat'ın akışı engellediğinden dolayı geniş bir kazan yapmış ki akışa engel olmasın. Sen ise içini boşaltıp geniş ve boş bir kazan yapıyorsun. Ve bu kazan bitiminde çap aniden daralıyor.
Söküp uygun çapta, adamakıllı, düz bir downpipe yapmak daha mantıklı olur. Hem cat'a da yazık etmemiş olursun. Muayene zamanı yine eskisini takarsın.
Not: Tüm bunlar olası çevreci söylemlerimi her halükarda dikkate almayacağınız varsayımına dayanarak yazılmıştır. Eğer yeterli bilinçte iseniz lütfen bilinç seviyenizi doğayı koruma konusunda da göstermeye devam edin.
necati07
04-03-2012, 20:55
onur senden aldıgım downpipe eksoz filtre ciple gayet iyi oldu benim araba denedik downpipe yokken cipli halini downpipeliyken farklı yani
onur senden aldıgım downpipe eksoz filtre ciple gayet iyi oldu benim araba denedik downpipe yokken cipli halini downpipeliyken farklı yani
valla necati ben sanada dedim ben sevemedim sende yaradıysa ne guzel bende baska bı sıkıntı vardı demekkı cozemedik,hızlanma vıdeon fılan varmı
necati07
04-03-2012, 21:24
videom yok ama 133bg vermisti bnm araba eksoz filtre downpipe ile
anladım ankaraya yolun duserse haber et bı bakarız
necati07
04-03-2012, 21:32
haber ederim kardesm