Orijinalini görmek için tıklayınız : Insignia 1.6 Turbo 45000 servia bakımı hk.
emregockan
20-03-2012, 12:22
arkadaşlar merhaba,
bir arkadaşımın insignia 1.6 turbo arabasının 45000 bakımı gelmiş ancak serviste yaptırmak istemiyor garantisi bittiği için. bu bakımda acaba hangi parçalar değişiyor ve hangi yağı kullanmasını tavsiye edersiniz?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
kullanıcı el kitapçığında bakım periyotları ve neler değiştiği yazıyordur muhtemelen, bakmadıysanız önce ona bir bakmanızı öneririm. onun haricinde bilgim yok ama klasik olan, yağ yağ filtresi tabi :)
emregockan
20-03-2012, 12:59
insignia sı olan arkadaşlar yazıcaktır umarım. arkadaşım servisle tartışmış biraz o yüzden bu yola başvurdum cevabın için teşekkür ederim
speed_emre
20-03-2012, 13:06
ben sızın yerınızde olsam servıste yaptırırdım garantısınıde uzatırdım ! cok elektronık bır araba herseyı degıstırebılırsınız en ufak sorun bıle olsa! genede sız bılırsınız ben servısten baska yere goturmem sonuc olarak ucuz bır araba degıl!
emregockan
20-03-2012, 13:27
dediğim gibi araba benim değil, cevap beklemeye devam
speed_emre
20-03-2012, 13:44
parcaları ogrenmek ıcın arkadasınız servıse gıdıp fıyat alıp ve degısen parcaları ogrenır dısarda yaptırabılır! bu cok dogal yanı! herkes servıste yaptırmak zorunda degıl! yalnız pazarlık edebılır arkadasınız servısle ıscılık ucretını 100 tl yerıne 20 tl gıbı rakam yazdırabılırsınız! malzemelerdende pazarlık yapabılır gene bır servıse gıdıp ogrenmesını tavsıye ederım :)
Serviste pazarlık felan yapılmıyor.
parcaları ogrenmek ıcın arkadasınız servıse gıdıp fıyat alıp ve degısen parcaları ogrenır dısarda yaptırabılır! bu cok dogal yanı! herkes servıste yaptırmak zorunda degıl! yalnız pazarlık edebılır arkadasınız servısle ıscılık ucretını 100 tl yerıne 20 tl gıbı rakam yazdırabılırsınız! malzemelerdende pazarlık yapabılır gene bır servıse gıdıp ogrenmesını tavsıye ederım :)
100TL birim fiyatı olan parçaya 20TL birim fiyat yazamaz hiçbir servis çalışanı..
yapılıyorda işçilikten ve ampül vs gibi ıvır zıvırlardan indirim sağlanıyor yani..
BlackEmperor
20-03-2012, 21:47
yağ+filtreler muhtemelen balatalar +fren hidroliği dısarda yaparsan 400 TL civarı bi masrafı var
speed_emre
20-03-2012, 21:52
nasıl yapılmıyor ya ! emınmısın gel ızmıre nasıl yapılcagını ogretıyeyım sana :D
speed_emre
20-03-2012, 21:53
4 dısk 4 balata 2800 tl servıste ! soyleyım :D