Orijinalini görmek için tıklayınız : volant krank kasnak balans?
vtecturbo
25-03-2012, 20:36
motorda degıstrılen aftermarket baskı,balata,hafıf volant,kasnak vs gıbı degısıklılerden sora bunlar ıcın balans gerekır mı?gerekıyorsa parcaları ayrı ayrımı yoksa krank volant kasnak uclusunu baglayıp mı balans yapılmalı?bu ısı profesyonel olarak yapan yer var mı? bılgılendıren arkadaslara tesekkurler.
Exedy baskı balata ve Volan kullanıyorum bu ürünlerin plug and play olduğunu bildiğimden balans yapılmasına gerek yok. Düzgün montajı olsun yeterli bu güne kadarda balans yaptıran görmedim duymadım.
Osman Bahadır
25-03-2012, 20:44
Tamamı ayrı ayrı fabrikasyon olarak balanssız olmak zorunda. Ki öyledir de zaten. İster oem, ister aftermarket olsun, tamamı balanssız gelir. Eğer herhangi birinde balans varsa bile siz komplesi üzerinde balansı dengeleseniz bile yine de verim alamazsınız. Ayrı ayrı balans sıfır olmak zorunda.
brkkksln
25-03-2012, 20:45
bende merak ediyorum bu konuyu.
ankaradaki yapan nereler var bir de?
vtecturbo
25-03-2012, 20:50
Tamamı ayrı ayrı fabrikasyon olarak balanssız olmak zorunda. Ki öyledir de zaten. İster oem, ister aftermarket olsun, tamamı balanssız gelir. Eğer herhangi birinde balans varsa bile siz komplesi üzerinde balansı dengeleseniz bile yine de verim alamazsınız. Ayrı ayrı balans sıfır olmak zorunda.
egr herhangı bırının uzerınde kaynak vs.. bır ıslem yapılmıs ıse tek basına balans yaptırmak yerlı olur mu?
Osman Bahadır
25-03-2012, 20:54
egr herhangı bırının uzerınde kaynak vs.. bır ıslem yapılmıs ıse tek basına balans yaptırmak yerlı olur mu?
Eğer elemanların birinde veya birkaçında işlem yapılmışsa, işlem yapılana balans yapılır. Eğer hepsinin ayrı ayrı balansı alınmışsa zaten toplanınca da balans kalmaz. Kaldı ki hepsini toplayıp, başına da krankı takıp motor dışında döndürmek çok zor.
Baskıya, balataya zaten yapacak birşey yok. Ama volan, krank, kasnak, şaft balansı yapılır. Şaft balanscıları var. Onlar yaparlar.
2003 yılında
106 gti yapılırken
krang volant ve krang kasnagını balansa gondermıstım
ısı riske atmamak ıcın ama
civic de act volant takıp after market krang kasnagıda kullandım hıc balans yaptırmadım
aslında en mantıklısı Atı damper kasnak almak gerek :)
vtecturbo
25-03-2012, 21:08
2003 yılında
106 gti yapılırken
krang volant ve krang kasnagını balansa gondermıstım
ısı riske atmamak ıcın ama
civic de act volant takıp after market krang kasnagıda kullandım hıc balans yaptırmadım
aslında en mantıklısı Atı damper kasnak almak gerek :)
ati guzel ama 400 usd cıvarındaydı galıba.
boosted_pug
04-04-2012, 16:55
benim eski araca krank taktığımda krank üzerinde ufak bi işlem yaptırmıştım her nekadar ustalar bişi olmaz tak deselerde ben kıllandım ankarada baya bi yer aradım hatta konuda açmıştım biyer buldum ostimde metaş makine balans adında komple krank volant baskı balata önce tek tek sonra komple balansını aldılar cihaza bağlayıp ardından benim orjinal krangı bağladılar benim orjinal krangda daha fazla balans wardı kullanırkende ne bi motorda sallantı nede yataklarda aşınma veya motor arızası ile karşılaşmadım
vtecturbo
04-04-2012, 22:01
benım arabada balans mıllerı vardı onları ıptal ettım bıde dıreksyonu elektrıklye cevırdıgım ıcın krank ustundekı yuk degısmıstır dıye tahmın ettıgımden gerekırmı dıye dusunuyorum.aslında bu sekılde rolantıde vs her hangı bı sallama vs yok ve cok daha rahat devırlenıyor ama yınede kafama takıldı ıste.
Ankarada MBS yi tavsiye ederim. internette aratınca çıkıyor. kendi aracımı orda yaptırdım. tüm üniteler ayrı ayrı balanslanmalı.
kickboxer
22-09-2012, 00:26
bu konuyu görünce başka konu açmaya gerek duymadım arkadaşlar
ıstanbulda volantı takmadan baktırmak ıstıyorum bılgınz varmı acaba dikey yatay volantı balanslıycak
kickboxer
22-09-2012, 17:08
hiç istanbulda balans yaptıran yokmu yav
boosted_pug
23-09-2012, 02:01
yukarda ankaradaki sirketin istanbuldada bayileri war die biliyorum internette aratinca cikiyo zaten balans makineside uretiyolar yardimci olucaklardir
hiç istanbulda balans yaptıran yokmu yav
işlerinde en iyisidirler..
ahin Balans,aft,Lpg,Otogaz Sistemleri,Endstriyel Balans,Yerinde Balans,Kaprin ayar,endstriyel ve otomotiv kardan aftlar, (http://www.sahinbalans.com/hakkimizdalpg.php)