Orijinalini görmek için tıklayınız : vti egzos önerileri
Arkadaşlar aracımda headers yok
54 lük düzboru
oem vti son susturucu var
alt devirler çok iyi üst devirler çabuk boşaltıyor gibi
ortaya susturucumu taksam yoksa elimde bulunan oem vti katalizatörümü taksam (kat çokmu sıkıştırır)
daha önce deneyenler varmıdır
sıkıştırmayı biraz arttırmak için ne yapmalıyım
abi zaten b16b piston var arabada yeterince sıkıştırma olması lazım, hissiyatlarında yanılma olabilir mi?
valla hislerimde yanılmam:)
bence yanılıyorsun abi :) o pistonun sıkıstırmanı kaça cıkardığını bi araştır abi.
ykavcioglu
03-04-2012, 08:36
bence b16b headers kullan abi, iç ölçüsü 60 mm 4-1 iniyor bildiğim kadarıyla..
son susturucu'nunda girişi 55 ve üstü olsun yeterli diye düşünüyorum
bence b16b headers kullan abi, iç ölçüsü 60 mm 4-1 iniyor bildiğim kadarıyla..
son susturucu'nunda girişi 55 ve üstü olsun yeterli diye düşünüyorum
oğlum adam ne diyo sen ne diyon bi okusana adamın yazdıgını uashdsauhsau:D
ykavcioglu
03-04-2012, 08:39
düzenlemiş hacı şike var:D
EH'te sıkıştırmaya ne gerenk varki
54 lük boru ile bazaramı gidilir:)
çabuk boşaltıyor ne yapmam lazım
ykavcioglu
03-04-2012, 08:47
abi çabuk boşaltıyor derken?
daha erkenmi dönüyorsun, eğer öyleyse daha güzel işte..
bence ortaya aynı ebatda tüp susturucu kullanırsan güzel olur, bana göre aracı kesmiyor yakıt içinde faydalı oluyor
bence yanılıyorsun abi :) o pistonun sıkıstırmanı kaça cıkardığını bi araştır abi.
EH vtec de , eğer serdardan sonra kapak açılmadıysa sadece b16b piston kafaları war , biyel kollar orjinal:icon_tup:
Arkadaşlar aracımda headers yok
54 lük düzboru
oem vti son susturucu var
alt devirler çok iyi üst devirler çabuk boşaltıyor gibi
ortaya susturucumu taksam yoksa elimde bulunan oem vti katalizatörümü taksam (kat çokmu sıkıştırır)
daha önce deneyenler varmıdır
sıkıştırmayı biraz arttırmak için ne yapmalıyım
Üst dewirleri canlandırmak için hks , greddy ayarında bi son susturucu çok iyi olur bence.Serdardayken kı*ımı yırttıydım olm tak şuna güzel egzos diye
Edit:Birde eğer cai hala aynı ise aem v2 , bigtube gibi bi ürünle 3-4hp. daha alırsınız.
abi çabuk boşaltıyor derken?
daha erkenmi dönüyorsun, eğer öyleyse daha güzel işte..
bence ortaya aynı ebatda tüp susturucu kullanırsan güzel olur, bana göre aracı kesmiyor yakıt içinde faydalı oluyor
Bu tarz şeyler duymak istiyorum:)
benzin fiyatı *****:)
ykavcioglu
03-04-2012, 08:51
EH vtec de , eğer serdardan sonra kapak açılmadıysa sadece b16b piston kafaları war , biyel kollar orjinal:icon_tup:
Üst dewirleri canlandırmak için hks , greddy ayarında bi son susturucu çok iyi olur bence.Serdardayken kı*ımı yırttıydım olm tak şuna güzel egzos diye
Peki no name 60'lık bir son susturucu ile üst devirler canlanmazmı?
yoksa üst devir'i açsın diye pahalı bir egzozmu kullanıcağız?
Peki no name 60'lık bir son susturucu ile üst devirler canlanmazmı?
yoksa üst devir'i açsın diye pahalı bir egzozmu kullanıcağız?
Ewet ewet yazmayı unutmuşum 50-55 düz boru ile no name de olur.hks greddy falan sesleri çok iyi diye dedim.Bide bu ürünler noname göre çok azda olsa performansı etkiler diye tahmin ediyorum
ykavcioglu
03-04-2012, 08:55
Bu tarz şeyler duymak istiyorum:)
benzin fiyatı *****:)
abi tak orj. ara borusunu 1-2 boy için o kadar yakıt farkı verilmez ya.
ben düz borulu 280 km gidiyordum 1 depoya
yazık günah....
oem ara boru 450-500 km
ykavcioglu
03-04-2012, 08:57
Ewet ewet yazmayı unutmuşum 50-55 düz boru ile no name de olur.hks greddy falan sesleri çok iyi diye dedim.Bide bu ürünler noname göre çok azda olsa performansı etkiler diye tahmin ediyorum
benim markalı egzozlarda gördüğüm tek fark daha uzun ömürlü dayanıklı oluyorlar.
yoksa giriş ve çıkış ölçüleri aynı olduktan sonra pek bir fark yok gibi:(
yazık günah....
oem ara boru 450-500 km
Ohaaa usta naaptın :D okadar fark etmemesi lazım
51 düz boru çakma ss magnumla 450den aşaa inmiyo bende :D
mstpower
03-04-2012, 08:59
54 lük boru ilk defa duydum 2 inç olmasın ?
ykavcioglu
03-04-2012, 09:00
Ohaaa usta naaptın :D okadar fark etmemesi lazım
51 düz boru çakma ss magnumla 450den aşaa inmiyo bende :D
1 gece rollde bitti walla:D
ataşehir gebze top speed ve gündüz gazlama:D
54 lük boru oem son susturucuya orjinal kat taksam nasıl olur acabaa
54 lük boru oem son susturucuya orjinal kat taksam nasıl olur acabaa
3-4hp geriye düşersiniz
2ay öncesine kadar headers,51düz boru , çakma ss ile 170-180 ile çıktığım yokuşta bugün headers ve sonrası komple fabrikanın koydukları ile 140da kalıyorum.Belki 10kere denemişimdir.
Düz boru we güzel bi sonun nekadar faydalı bişey olduğunu çok iyi anladım
3-4hp geriye düşersiniz
Aşşa tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık misali ozaman:)
Bence güzel bi headers takın sona kadar düz boru sonuda sessiz bişey yapın en mantıklısı olur (bence)
ykavcioglu
03-04-2012, 09:11
abi b16b headers tak, oem araboru tak kat iptal et 51 lik boru olsun o arada..
ortada oem susturucusu diye devam etsin orj.sistem
hem gider hem koklarr:D
stock diye çok can yakarsın :D
ben bu setup'da s.gökçen yolunda 2 kişi 235 gördüm
kerimvtec
03-04-2012, 10:37
EH candır abıcım kafana göre takıl sen ;) ;)
EH candır abıcım kafana göre takıl sen ;) ;)
Eyvallah kerim:)
54 lük düz boru takılı
oem son susturucu takılı
standart kat ı takıcaam bi deneyim bakayım sonuç ne olacak
yada kat takmıcaam orta susturucu deniceem
ugr_kskn
03-04-2012, 11:14
katı takarsan abim çok sıkıştırır araba çekişten düşer gibi olur en güzeli 51 lik düz boru tak ortaya ufak bir tüp son susturucu dursun zaten egzosa gerek yok kat yerine ufak bir tüp takabilirsin benim ev vti de ortadaki boru 63 dü heralde ortada tüp yoktu araba doldurmuyordu ;) 51 düz boru iidir ama ortaya ufaktan bir tüp lazım eğer gerek yok diyorsan boruyu 51 lik yap son susturu varex olsun :D::D abi sen bi gelde bizim taraflara knouşuruz detayları canlı olarak görelim ehin son halini
katı takarsan abim çok sıkıştırır araba çekişten düşer gibi olur en güzeli 51 lik düz boru tak ortaya ufak bir tüp son susturucu dursun zaten egzosa gerek yok kat yerine ufak bir tüp takabilirsin benim ev vti de ortadaki boru 63 dü heralde ortada tüp yoktu araba doldurmuyordu ;) 51 düz boru iidir ama ortaya ufaktan bir tüp lazım eğer gerek yok diyorsan boruyu 51 lik yap son susturu varex olsun :D::D abi sen bi gelde bizim taraflara knouşuruz detayları canlı olarak görelim ehin son halini
kat sıkıştırır diyorsunda ugurum boru 54 lük 51 lik olsa dediğin dogru
gelicem bu arada cumartesi günü yakmaya yıkmaya:)
eh in son halini hiç görme bence bağımlılık yapabilir:):)
ugr_kskn
03-04-2012, 11:25
Eh candır abim arka taraf şık olmuş çok basıktı arkası şimdi duruşu çok yakışıklı olmuş fotolarda haftasonu gelin abi tabi :D: ne demek süprizler var yani biliosun siz gidin ben gelirim :D:D:D:
Eh candır abim arka taraf şık olmuş çok basıktı arkası şimdi duruşu çok yakışıklı olmuş fotolarda haftasonu gelin abi tabi :D: ne demek süprizler var yani biliosun siz gidin ben gelirim :D:D:D:
Anlaşıldı atar a gider :):)
geliceez eng ile beraber özledik valla
ugr_kskn
03-04-2012, 11:30
Anlaşıldı atar a gider :):)
geliceez eng ile beraber özledik valla
Havalar düzeldi abim artık aramızda vtecler bi mangal şart :) ( eh-eng -pr- hepsi bizim abim <3)
abi tak orj. ara borusunu 1-2 boy için o kadar yakıt farkı verilmez ya.
yazık günah....
oem ara boru 450-500 km
Senin arabada bi sıkıntı varmış kanka.
1 depo 280 km aşırı, sensörlerinde, yakıt veya ateşlemede bi problem olabilirmiş.
Ben Megan headers + 60'lık düz + 63'lük Apexi-Hks ve şuan Airmass kullanıyorum, 1 depo ile 450 km'yi görüyorum dahada benzin kalıyor içinde az biraz tam dibe indirmeden yakıt alıyorum yine. Az benzin benzin pompasına zararlı :)
ykavcioglu
03-04-2012, 13:30
Senin arabada bi sıkıntı varmış kanka.
1 depo 280 km aşırı, sensörlerinde, yakıt veya ateşlemede bi problem olabilirmiş.
Ben Megan headers + 60'lık düz + 63'lük Apexi-Hks ve şuan Airmass kullanıyorum, 1 depo ile 450 km'yi görüyorum dahada benzin kalıyor içinde az biraz tam dibe indirmeden yakıt alıyorum yine. Az benzin benzin pompasına zararlı :)
sürekli vtec üstü gitmiştim, gerçi dengesiz bir yakıt tüketimi vardı...
randımanlı değildi aracımda
Eyvallah kerim:)
54 lük düz boru takılı
oem son susturucu takılı
standart kat ı takıcaam bi deneyim bakayım sonuç ne olacak
yada kat takmıcaam orta susturucu deniceem
bende dc headers orjinal egsoz sistemi kat dahil vardı sadece katı söktürttükten sonra özellikle 3 4 5te ciddi bir fark hissettim.:) sessiz olsa biraz daha geliştirmekten yanayım ama polisle falan uğraşmaya gerek yok diye biniyorum bu şekilde.. katı takviye etmem takmayın boşuna:)
bende dc headers orjinal egsoz sistemi kat dahil vardı sadece katı söktürttükten sonra özellikle 3 4 5te ciddi bir fark hissettim.:) sessiz olsa biraz daha geliştirmekten yanayım ama polisle falan uğraşmaya gerek yok diye biniyorum bu şekilde.. katı takviye etmem takmayın boşuna:)
boru 54 lük düz boru olduğu için kat koymayı düşünüyorum
51 lik olsa ortaya bi tüp koyardım hatta hiç ellemezdim bile
headers takmayı hiç düşünmuyorum şu aralar maddiyat sıkıntısı:)
kanashibari
04-04-2012, 16:23
Bugün hesapladım headers 60 lık düz boru sonra Mugen TL var. 40 kuruş yakıyorum full şehir içi.
Rakamlari gorunce sok oldum bir depoyla 280 km gidiyorum tas catlasin 50 km vteclidir.aracta megan 4.1 headrs 60 lik duz boru airmass son susturucu var.97 aliyorum ondanmi acaba
Rakamlari gorunce sok oldum bir depoyla 280 km gidiyorum tas catlasin 50 km vteclidir.aracta megan 4.1 headrs 60 lik duz boru airmass son susturucu var.97 aliyorum ondanmi acaba
Bi avans sübab ayarlarına baktır derim
Bi avans sübab ayarlarına baktır derim
Abi zaten yorumlari okuyunca baktirmak farz oldu haftaya komple bi elden gecirsin arabayi ustam.avans ve subab ayarinada baktiricam.
Bide bi onerim olucak oem s2000 egsozu performans ve ses olarak cok iyi hem polislerle isin olmaz hemde ustlerde sesi cok guzel bence bi arastirin derim.
kanashibari
04-04-2012, 20:48
Abi zaten yorumlari okuyunca baktirmak farz oldu haftaya komple bi elden gecirsin arabayi ustam.avans ve subab ayarinada baktiricam.
Bide bi onerim olucak oem s2000 egsozu performans ve ses olarak cok iyi hem polislerle isin olmaz hemde ustlerde sesi cok guzel bence bi arastirin derim.
Baktırsan iyi olur gerçekten. Ortalama 8-8,5 lt yapıyor benim yaktığım yakıt 100 km de. Kasmadan vtec açtığım zamanlar oldu bu rakamın içinde kassam biraz daha inerim zannediyorum.
Bakım şart.
Baktırsan iyi olur gerçekten. Ortalama 8-8,5 lt yapıyor benim yaktığım yakıt 100 km de. Kasmadan vtec açtığım zamanlar oldu bu rakamın içinde kassam biraz daha inerim zannediyorum.
Bakım şart.
Abi hic abartmıyorum araba 2 haftanın 2 gunu ustada mutlaka gotururum herseyıne bakar cok sukur su ana kadar bı sıkıntı yasamadım ama ben bu yakıtı normal zannedıyordum takı yorumları gorunce sasırdım.
ayrıca ustamla konustum avans ayarı duzgun subab ayarını yenı yaptım zaten dedı o2 sensoru yenı degıstı 1 ay olmadı.yakıt mevzusunu hıc konusmamıstık soyledım su kadar yakıyo dıye oda sasırdı zengınde olabılır arac dedı goturcem ıns. kolay cozulecek bıseydır.
Talih.b16
04-04-2012, 22:57
yannış hatırlamıyorsam 57 mm varex tipi son susturucular vardı sitede fiyatlarıda baya uygundu.birde bulunabilirse 51 mm ortayla gayet iyi olucaktır
Abi hic abartmıyorum araba 2 haftanın 2 gunu ustada mutlaka gotururum herseyıne bakar cok sukur su ana kadar bı sıkıntı yasamadım ama ben bu yakıtı normal zannedıyordum takı yorumları gorunce sasırdım.
ayrıca ustamla konustum avans ayarı duzgun subab ayarını yenı yaptım zaten dedı o2 sensoru yenı degıstı 1 ay olmadı.yakıt mevzusunu hıc konusmamıstık soyledım su kadar yakıyo dıye oda sasırdı zengınde olabılır arac dedı goturcem ıns. kolay cozulecek bıseydır.
Ayarlari fabrikasyon olsun ona gore ayarlasin ustan