Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana da Mugen RR Tampon Boyayıp Takabilecek Yer

bozdemir
09-04-2012, 15:25
Merhaba,

Aracıma Mugen RR kit yaptırmayı düşünüyorum. Yalnız Boya + Montaj konusunda sıkıntılarım var.

Servise uçuk fiyatlar vermek istemiyorum. Adana'da bu işi layıkıyla yapmış bir yer yok bildiğim kadarıyla.. Zaten toplasanız bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az RR kitli civic var piyasada.

Sokak arasındaki kaportacılara bile gitsek ben yaparım ben boyarım diyor ama fiyasko. Benzer işleri daha önce yapmış, en azından "bodykit'in ne olduğunu bilen ustalar lazım açıkcası. :)

Sizden isteğim, Tavsiye edeceğiniz özellikle fırını olan Kaportacı + işçiliği çok iyi olan "honda araçlara yabancı olmayan" bir yer var mı bildiğiniz?

douu
09-04-2012, 15:46
ruh saglıgı hastanesine giderken shell petrol yanında bynano diye bi yer var. oraya git. onların atölyeleri ve ustaları gerçekten baya basarılı.

BosphorusBoys
09-04-2012, 15:50
ruh saglıgı hastanesine giderken shell petrol yanında bynano diye bi yer var. oraya git. onların atölyeleri ve ustaları gerçekten baya basarılı.

eğer buraya gidersen mutlaka pm yoluyla bana ulaş
fiyat konusunda yardımcı olurum
sürekli çalı$tığım bir yer.

bozdemir
09-04-2012, 15:58

Biliyorum orasını. Her gün önünde geçiyorum hatta. Bu tarz işler yaptıklarını bilmiyordum ama.. Sadece boya koruma-cam filmi vs. işlerle uğraşıyorlar sanıyordum..

Bugün iş dönüşü uğrayıp bilgi alayım onlardan.. Teşekkür ederim.

@BosphorusBoys dostum pm atıyorum şimdi.

erhann
10-04-2012, 08:34
2. el dusunurseniz arkadasimda olacakti

bozdemir
10-04-2012, 08:44
Yok hocam teşekkür ederim. Ürün konusunda sıkıntı yok da sadece boya ve montaj konusunda sorunlar var. :)

Nano'ya gidip görüştüm. Fiyatları çok yüksek gerçekten..

Başka alternatiflerde araştırıyorum, Bakalım hayırlısı @BosphorusBoys oranın sahibiyle görüşüp dönüş yapacaktı. :D

douu
10-04-2012, 10:01
nasıl yüksek ? tamponu boyama + takma 200 lira gibi bir rakam alıyorlar ki bu bana göre normal bir rakam. cok kaliteli işçilik yapıyolar çünkü

Saro-Ş
10-04-2012, 10:04
200 lira iyi bir boya ve montaja iyi bir ucret:)

Ahmet.S
10-04-2012, 10:05
1200 dür o

bozdemir
10-04-2012, 10:27
nasıl yüksek ? tamponu boyama + takma 200 lira gibi bir rakam alıyorlar ki bu bana göre normal bir rakam. cok kaliteli işçilik yapıyolar çünkü

Tampon olarak düşünecek olursak evet haklısın. Zaten bir çok yer sıradan bir ön tampon için bile 200 lira diyor boyamaya ama bizim kisi tampon ve ekler olduğu için daha uygun olacağını tahmin ediyordum.

Bu işin kuralı, Parça başı fiyat belirlemek sanırım. Küçük de olsa büyük de olsa değişmiyor.. Her parçayı 200 liradan kabul edecek olursak toplam da 1000tl gibi bir fiyat aldım.

Normal de bu işin gideri 500-700 arası olduğuna inanıyorum ben. Farklı illerde bu rakamlara yaptıran bir çok arkadaşımız var. Beklediğim fiyata yakın bir şey söylemiş olsaydı arayı bulup kabul edecektim ama bana biraz fazla geldi gibi.

@Saro-Ş istanbul da neye patlıyor RR tamponları boyamak, sen bilirsin (:

@FoCuSN70 Ahmet abi servisin verdiği fiyatı söyleme bana. Onlarla bile kavga gürültü pazarlık etsem 1000 liraya inerlerdi. :)

douu
10-04-2012, 11:07
Her parçadan kasıt ne ? Sadece tampon değil mı ? Orda parça bası boyaya 150 lira yazıyorlar. Montaja da 50 alırlar. Başka parçada mı boyanacak ?

bozdemir
10-04-2012, 11:23
Mugen RR set toplam da 5 parça oluyor abi, kabaca toparlayacak olursak böyle.

(Ön tampon KOMPLE + Arka tampon EKİ + Yan 2 Marşpiyel + Yüksek Spoiler)

Örneklerini görebilirsin.
https://www.google.com.tr/search?q=mugen+rr&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=gvmDT9LGN4eEOsXz2MII&biw=1366&bih=643&sei=hPmDT4XmBoaDOoH3_MsI

Oranın sahibiyle görüştüm işte, çok zahmetli iş falan filan diyor.. Sence de fiyat biraz fazla değil mi yukarı da saydığım parçalar için.

douu
12-04-2012, 21:29
direk olarak kaportacıya git sen daha uyguna halleder onlar :) aynı yerin atölyesi :)

d16y4
12-04-2012, 21:55
(Ön tampon KOMPLE + Arka tampon EKİ + Yan 2 Marşpiyel + Yüksek Spoiler) < bu parçaları 500 - 700 arasımı :eek::eek::eek:

300 liraya boyasa 100 lirayada taksa 400 oda ustası olmak şartıyla senin fiyatlardan haberin yok yada kolay kazanıyorsun :D

Ahmet.S
12-04-2012, 23:43
Buraka 1500 liraya yaparim ben boyaci olsam normal vatandasa 800 den asagi yapilcak is degil bence en az boyaci tasmi yicek ucuza yaptiran arkadaslari gorduk hep dokuldu boyalar beyaz civic sorun zaten arka tamponuda boyatmasi lazim yoksa ek siritiyo guzel durmuyo ben on arka tampon biyatip oyle takmistim mugenleri.

bozdemir
13-04-2012, 01:05
(Ön tampon KOMPLE + Arka tampon EKİ + Yan 2 Marşpiyel + Yüksek Spoiler) < bu parçaları 500 - 700 arasımı :eek::eek::eek:

300 liraya boyasa 100 lirayada taksa 400 oda ustası olmak şartıyla senin fiyatlardan haberin yok yada kolay kazanıyorsun :D

Dostum o fiyatlara boyayan yerler var ama onlara boyatmak ne kadar mantıklı olur. Güzeli tamponların anasını ağlatmasınlar sonra :)

Komple kit yarın geliyor, teslim aldıktan sonra servise gideceğim görüşmeye. Parçaları gösterip tekrar fiyat alacam bakalım.

darkless
13-04-2012, 11:23
hemen hemen coğu boyacı boyar onemli olan plastık astarı sağlam atmak astar pahalı olduğundan ya az atılıyo yada hiç atmıyolar boya dükülüyor gidip herhangi bir boyacıyla konuşup anlaşın ben mügen ekleri komple 200 e boyattım 1 yılı geçti hiçbir sıkıntı yok

d16y4
13-04-2012, 16:24
Dostum o fiyatlara boyayan yerler var ama onlara boyatmak ne kadar mantıklı olur. Güzeli tamponların anasını ağlatmasınlar sonra :)

Komple kit yarın geliyor, teslim aldıktan sonra servise gideceğim görüşmeye. Parçaları gösterip tekrar fiyat alacam bakalım.

sen biraz araştır derim paranı boşa verme boya aynı boya tamponları ver kapora felan verme boya tertemiz bitir paranı al şeklinde konus sıkıntı çıkmaz:icon_tup:

emre.ates
13-04-2012, 17:22
yüregirde bir kaportacı var işliği çok iyi gercekten istersen git bir görüş pm atarım adresi

bozdemir
13-04-2012, 19:53
Arkadaşlar, servise bıraktım bugün bütün parçaları.. Anlayacağınız anlaştık güç bela :) Hayırlısıyla önümüzdeki hafta bitmiş olur.

emre.ates
13-04-2012, 23:21
hayırlı olsun ozaman bitmiş halinin fotolarınıda görmek isteriz :)

mechanic
14-04-2012, 09:53
Arkadaşlar, servise bıraktım bugün bütün parçaları.. Anlayacağınız anlaştık güç bela :) Hayırlısıyla önümüzdeki hafta bitmiş olur.

servis mi boyayacak :eek: geçmiş olsun kaça anlaştınız?

YunusCan
14-04-2012, 13:16
Auto King var dostum Eski özen son duragı nın oldugu kanalın üstünde hemen Seyhan oto diye geçiyor ismi Tabelası Kooocaman bir AutoKing Diye yazıyor.

bozdemir
14-04-2012, 17:13
Teşekkür ederim arkadaşlar. Hayırlısıyla ter temiz bitirelim de profesyonel foto çekeceğiz arkadaşlarla. O fotoğrafları paylaşırım :)

@mechanic evet servis boyayıp montaj yapacak. Fiyat olarak da 900'e anlaştık..Güvenemediğimden rastgele kaportacıya bırakmak istemedim açıkcası. Belki istanbul-ankara-izmir gibi yerlere göre fiyat biraz yüksek ama adamlar o konuda hiç sıcak değiller. (yani adana da ki tek yetkili bayii olduklarından + tok olduklarından sıfır araç satımında bile ne indirim ne de hediye vs. söz konusu olabiliyor)

Biz de 3 kuruş fazla olsun sağlam olsun napalım dedik. Boya işi sonuç da 1 ay sonra boyalar atmaya, tampon çatlayıp kabarırsa yazık olur..Olmuşken orası olsun inşallah hak ettiği gibi olur.

@YunusCan Biliyorum autoking'i ama orası da az uz fiyat vermezdi herhalde.

Bugün boyanmaya başladı. Muhtemelen çarşamba günü tamamlanmış olur.

YunusCan
14-04-2012, 19:07
hadi bakalım hayırlısı güzel fotoları bekliyoruz :)