Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klimayı Trigerden Ayırmak

Schumi
07-02-2008, 21:05
206 nin klima kompressörünü kayıştan nasıl ayırırız. Aracın farklı biryerine koymak için uygun borular yapıldıktan sonra bunu nasıl bir elektrik motoru ile çalıştırabiliriz. Motorun çok güçlü olması gerekiyormu. Gereken motorun boyutu çok büyük olurmu. Özellikle oto elektrik konusuna hakim kişilerin cevaplarını bekliyorum.

Edit: Triger yazmışım halbuki şarj dinamosu kayışı olucaktı.

senna
07-02-2008, 22:21
belki ayak vs bişey tasarlanarak yapılabilir yine kayış üzerinden çalışacak şekilde ama ne kadar verimli olur bilemem bence eğer sökülürse takılmasın bi daha kullanılıcaksada kalsın diğer türlü yapmak çok ciddi çalışma gerektirir bana göre

sülüman
07-02-2008, 22:41
klima motoru zaten devreye aldıgında cok tork ceken bi motordur vede bu torku saylaaya bilecek elektrikli motor bulmak zodur ben ce sen albeaları arastır klima motoru elekrtikli die duymuştum ama hiç bakmak aklıma gelmedi:)belki cıkmasını fln bulursun

Schumi
07-02-2008, 23:17
klima motoru zaten devreye aldıgında cok tork ceken bi motordur vede bu torku saylaaya bilecek elektrikli motor bulmak zodur ben ce sen albeaları arastır klima motoru elekrtikli die duymuştum ama hiç bakmak aklıma gelmedi:)belki cıkmasını fln bulursun
peki komple kompressör ile beraber mi kullanmam gerekicek albea nın klima aksamını. yoksa sadece elektrik motoru işimi görecekmi. kime sormak lazım. servise bi sormalı :)

@senna

tek araç olunca klima lazım. ne onsuz nede onunla gibi bi durum.

sülüman
08-02-2008, 08:05
sen git en iyisi klımaacılara sorr

Schumi
08-02-2008, 21:57
sen git en iyisi klımaacılara sorr
sanayiye bu aralar hiç gitmek dahi istemiyorum ama öle yapçaz sanırım. fikirlerini sunan herkeze teşekkürler.

-ER-
09-02-2008, 01:45
Schumi ; Bende komple söktürmeyi düşünüyorum sıcaklığı alıyorum zaten :) Geçtiğimiz yazı pişerek geçirdim alıştım açıkcası o yüzden komple klima sistemini söktürmeyi düşünüyorum. Şİmdi konu ile alakası yok ama sadece klima sökülür ise oraya farklı bi kayış ve bilya gelmesi gerektiğini biliyorum elektrikli motor falan koyarım demişsin onun için söylüyorum. Bu arada Bizde 2004 Punto var ve alet olduğu yerde bile şahane soğutuyor gitmeye veya gaza basmaya gerek kalmıyor elektrikli olabilir :) Yani gerçekten FİAT otomobillerinde en verimli soğutan klima eğer uydurabilirsen tavsiye ederim :)
(İlk başta klima gazında keramet falan var zannetmiştim :D )

Schumi
09-02-2008, 01:52
Schumi ; Bende komple söktürmeyi düşünüyorum sıcaklığı alıyorum zaten :) Geçtiğimiz yazı pişerek geçirdim alıştım açıkcası o yüzden komple klima sistemini söktürmeyi düşünüyorum. Şİmdi konu ile alakası yok ama sadece klima sökülür ise oraya farklı bi kayış ve bilya gelmesi gerektiğini biliyorum elektrikli motor falan koyarım demişsin onun için söylüyorum. Bu arada Bizde 2004 Punto var ve alet olduğu yerde bile şahane soğutuyor gitmeye veya gaza basmaya gerek kalmıyor elektrikli olabilir :) Yani gerçekten FİAT otomobillerinde en verimli soğutan klima eğer uydurabilirsen tavsiye ederim :)
(İlk başta klima gazında keramet falan var zannetmiştim :D )
bizim arabalarda gitmiyorken soğutuyo. yani en azından benimki rölantide durduğu yerde soğutuyo. Bana yeni toyota avensislerdeki gibi kontak kapalı motor çalışmıyorken bile çalışan klimalardan lazım :)

-ER-
09-02-2008, 02:09
bizim arabalarda gitmiyorken soğutuyo. yani en azından benimki rölantide durduğu yerde soğutuyo. Bana yeni toyota avensislerdeki gibi kontak kapalı motor çalışmıyorken bile çalışan klimalardan lazım :)

Ohaaa varım öle klima :S varsa çok şahanemiş. Ben aldığımdan beri arabayı gazı olmadığı için bilmiyorum Klima nasıl çalışıyor delmişim birde peteği :D ondan Klima tadına hiç bakamadım :D

Schumi
09-02-2008, 02:14
Ohaaa varım öle klima :S varsa çok şahanemiş. Ben aldığımdan beri arabayı gazı olmadığı için bilmiyorum Klima nasıl çalışıyor delmişim birde peteği :D ondan Klima tadına hiç bakamadım :D
valla erel klimasız araba olmuyo ondan dolayı iptal edemiyoz. ya yardan geçiyoz ne serden :D

-ER-
09-02-2008, 02:23
valla erel klimasız araba olmuyo ondan dolayı iptal edemiyoz. ya yardan geçiyoz ne serden :D

O dediğin avensizdeki işlemi yaparsan gerçekten şahane olur ama nasıl olacağını merak ediyorum. Peki sen nie bu Klima motorundan kurtulmaya çalışıyorsun . 2si bir arada olmuyor hep performans için :) hemde komfor bi tanesini yapayım derken zaten ötekisinden kopuyorsun tabi sen bilirsin ama ben komple klima tesisatını söktürücem :D yazın artık full camlar sunroof açar dolaşırım hamam oluyo zaten arabanın içi birde trafikte kalınca zaten naaalet olası GTİ 90 dan aşşa kolay kola inmiyo hararet sauna gibi gidiyoz kir atıyoruz :D Ama bu arada Global Worm var :D yazın artık çok sıcak olmayacakmış :P şaka bi yana orjinalden nie memnun deyilsin ?

Schumi
09-02-2008, 11:32
Supercharger düşünüyorum. Pek yer yok motorda. Bu araç gidici bi sonraki için. Olunabilirlik ihtimaline göre alıcam diğer aracı.