Orijinalini görmek için tıklayınız : 97 Prelude 2.2 Vti 4ws ve Direksiyon Sorunu Hakkında Yardım
caChaReL
18-05-2012, 00:40
Arkadaşlar 97 Prelude 2.2 Vti 4ws ve Direksiyon Sorunu
4ws ışığı yanıyor ve çalışmıyor
Araç park halindeyken direksiyon hidrolik özelliği yok taş gibi dönmüyor hareket halindeykende hareket olduğu için biraz rahatlıyo
Bu iki sorunun birbiriyle alakası varmıdır?
Sorun sizce nedir maliyeti nedir yarın ustama sormadan gece gece biraz merakımı gidereyim dedim teşekkürler
Kronık olan 4WS arızası
gecmıs olsun :)
overblack
18-05-2012, 00:42
normal ustaya götürme honda özel servisine yada uzun seneler prelude yapmış birine götür.maliyetli bir iş onu söyliyim.
normal ustaya götürme honda özel servisine yada uzun seneler prelude yapmış birine götür.maliyetli bir iş onu söyliyim.
+1 katılıyorum
Tavsıye ıstersen bu Konuda
Tunalı Otomotıvde Sait Usta var bu konudan iyi anlıyor :)
caChaReL
18-05-2012, 01:19
4ws ile direksiyonun sertleşmesinin alakası varmı mertcan peki
bu 4ws arızası preludelerde arka tekerlekleride dönduren zımbırtı degılmı ?
bu 4ws arızası preludelerde arka tekerlekleride dönduren zımbırtı degılmı ?
evet..
4ws problem - Honda Prelude Forum (http://www.preludezone.com/4th-gen-honda-prelude/16384-4ws-problem.html)
USDM 4g 4ws Writeup - NTPOG Forums (http://forums.ntpog.org/showthread.php?t=73)
şu iki başlığa göz atmanızı öneririm, fikir sahibi olunabilir
vtecturbo
19-05-2012, 00:17
4ws nın direksyonun sertlıgı ıle alakası yok.dıreksyon pompan yada dıreksyon kutusu arızalıdır ayrıca 4ws de dırekyon kutusunun uzerınde4ws sensoru bulunur dıreksyon kutusundakı en ufak problemde 4ws ısıgı yanar.muhtemelen senınde dreksyon kutusundakı bı problemden dolayı 4ws ısıgın yanıyor.
.ayrıca 4ws cok sorunlu bı sıstem durmadan arıza yapıyor.bence ıpta pımı çaktır 4ws motoruna.
caChaReL
19-05-2012, 02:10
4ws nın direksyonun sertlıgı ıle alakası yok.dıreksyon pompan yada dıreksyon kutusu arızalıdır ayrıca 4ws de dırekyon kutusunun uzerınde4ws sensoru bulunur dıreksyon kutusundakı en ufak problemde 4ws ısıgı yanar.muhtemelen senınde dreksyon kutusundakı bı problemden dolayı 4ws ısıgın yanıyor.
.ayrıca 4ws cok sorunlu bı sıstem durmadan arıza yapıyor.bence ıpta pımı çaktır 4ws motoruna.
bende sizin söylediğiniz gibi tahmin etmiştim direksiyon pompasından dolayı 4ws yi yakıyor sanırım tşkler
overblack
19-05-2012, 02:14
arkadaki kutu bozuk bence.ama yinede baktır
vtecturbo
19-05-2012, 09:38
bende sizin söylediğiniz gibi tahmin etmiştim direksiyon pompasından dolayı 4ws yi yakıyor sanırım tşkler
dıreksyon pompasından oldugunu sanmıyorum. dıreksyon kutusu muhtemelen. problemlı cunku 4w sensoru onun uzerınde. dıreksyon kutusunun ıcındekı mil hafıf yamuk bıle olsa 4ws yanıyor.
direksiyon pompanla ilgili bir sorun varsa , 4ws sistemi arızalı olmasa bile direksiyon pompası arıza durumundayken 4ws beyni kendini korumaya alıp sistemi açmıyor...4ws çalışmadığında direksiyon biraz daha sert oluyor fakat duruyorken dönmicek kadar değil.
ilk olarak yapman gereken , direksiyonun hidroliği sorununu tesiş edip bu sorunu çözmen daha sonra hala 4ws çalışmazsa o zaman ona bakılmalı...dediğim gibi hidrolik arızasından dolayı 4ws kendini korumaya almış olabilir.