PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 200 Sx

Tugral
12-02-2008, 20:26
Arkadaslar bildiğiniz üzere kafayı 200sx lere takmıs durumdayım. Arkadan itişli güzel turbolu bir araba olarak biliyorum. Ama başka fazla bilgim yok. Mesela kronik problemleri varmıdır? Parçası kolay bulunurmu? Kaporta veya yürüyenle ilgili veya motorla ilgili parca sıkıntısı mesela? Ufak tefek oynamalarla güzel değerler alabilirmiyim. Aksesuarları falan getirtebiliceğim birisi varmı?

Gelelim daha önemli bir soruya. Param 15-20 arası gibi olucak. S13 mü almalıyım yoksa S14 mü? S14a ister gönül ama bu paraya böyle bişe bulmak pek mümkün değildir heralde. Alıcağım araba sorunsuz olmasını istiyorum. Bi siteniz falan yok heralde 200sx ciler olarak. Alırsam 200sx Club kurumca :) Cevaplar için teşekkürler

^^ANIL^^
12-02-2008, 20:47
genel olarak bilmiyorum ama benim yaşadım bir olayı söliyim bizim minikslerin s13 için parça bakmaya gitmişrik ikitelli sanayiye bize bir yer adı sölediler bulduk adama dedik abi sende s13 için krank varmiş hea dedi şu arkadakilerden seçin alın dedi ve orda abarmıyorum 50 60 taneden fazla vardı s14 için vardı ne istersen yığılıydı kapak blok felan şok olmuştuk :):):):)

Mechanix
12-02-2008, 20:57
Hehehhe hoş geliyorsun gibi.
S13 alacaksın evet.Kronik sorunu yok.Parça bulursun ama genelde yurt dışından getirmek daha ucuza mal oluyor.Çıkmacılarda parçalar var ama çok pahalıya veriyorlar.Arabyı aldığında motor yapman gerekecektir.Alıp direk turbo basıncını arttırman zor.Büyük ihtimalle turbo+motor ister.Yaparkende düzgün yaparsan 250Hp alır paşa paşa kullanırsın.Tabii S13 alacağın için bir de LSD alacaksın.Gerisini paran olunca yavaş yavaş yaparsın.

Tugral
12-02-2008, 21:18
Peki turbo basınc attırmadan bi süre beni götürürmü bu araba? Yani ben bu arabayı alınca bi süre masraf edemiycem. Anladığım kadarıylada S14 önermiyorsunuz bunun nedenleri nedir? S13 dahamı performanslı s14 e göre? LSD allahın emri onun için yemiyip içmeyip alırım elbet :) Motor bana sıkıntı yasatırmı turbo araç olduğu için ondan çekiniyorum.

miniks
12-02-2008, 21:31
S13 de alsan S14 de alsan hiç açılmamış makina var ise uzerinde kesinlikle ve kesinlikle yatakları degiştiriceksin belki kranga da ihtiyacın olablir

bu işlemi yaparken 0.50 mm buyk pistonda takarsın wiseco falan motoru böle toplarsın

yeni bir turbo + lsd + komple egzost + front mount cooler + cooler boruları falan filan derken güsel bir arac olur cıkar ortaya hemde zevk alırsın

S13 alırsan parcası biraz daha zor ca18det torksuz ama daha saglam demir blok oldugu için
s14 alırsan Sr20 det parcası ameriakda cok rahat bulunuyor + daha torklu makina daha zevkli drift yaparsın ve daha güsel gücler alınıyor fakat alimunyum blok ldugu için gömlek çakmadan basınc basmak biraz sıkıntı cıkartabilir

ayrıca göstergelerini de aksatmaman ve standalone yada piggy back alman gerekicek

tool
12-02-2008, 21:35
s14 oneririm ben,
sr20det parca destegi disarda daha fazla ;)

Mechanix
12-02-2008, 21:59
Peki turbo basınc attırmadan bi süre beni götürürmü bu araba? Yani ben bu arabayı alınca bi süre masraf edemiycem. Anladığım kadarıylada S14 önermiyorsunuz bunun nedenleri nedir? S13 dahamı performanslı s14 e göre? LSD allahın emri onun için yemiyip içmeyip alırım elbet :) Motor bana sıkıntı yasatırmı turbo araç olduğu için ondan çekiniyorum.

Bir süre tabii ki götürür , ama sen bana hangi arabayı alacağını söylemeden ne kadar götüreceğini ben sana söyliyemem :)
S14 de öneririm ama bütçen ile alakalı olarak S13 senin için mantıklı karar olur.

Tugral
12-02-2008, 22:29
S14 aliminyum blok. Daha az dayanıklı ama parça bolluğu daha fazla. Daha torklu üzerine fazla gitmediğim sürece sorun cıkarmaz?

S13 demir blok daha az tork daha uzun ömür. Motorun aftermarket parçaları az. Ama bütce acısından daha uygun.

karısık bir durum

Tugral
12-02-2008, 22:32
Arkadaslar şöyle özet geciyim ben birde. Şimdi arabayı aldıktan sonra keyfi modifiye yapmak istiyorum. Yani bi teyp takim canım sıkılsın jant değiştirim. Basınca yanı versin şekli şemali adam gibi olsun vs... Artık alırken sorucam bol bol ama kullanımı hangisinin daha keyif vericidir. Yakıt tüketimleri nedir? Görüyorum bazı satılık ilanlarında tüplüleri falan var :S Turbo sorun yaratırmı?

tool
12-02-2008, 22:36
tüplü esix mi :D

Tugral
12-02-2008, 22:38
sahibindende kırmızı bi tane. LPG liymiş yarıs arabası görünümündeymiş vs... Alıcağım arabayı buraya sunmadan almam zaten :D

STeaM
12-02-2008, 22:43
S13 rulesss :)
bitane beyaz var ist. beşiktaşta 14lira istiyor ve inan çok çok temiz. kaportacı ve mekaniker arkadaşlarım baktılr onay verdiler. tavsiye ederim. orj 140.000kmde.

s13ü 12 liraya alsan, 8.000.-YTL ye de uça uça çok tatlı makine yaparsın. şuan ben uğraşıyorum ve tavsiye ederim. tabii bizimki project car yani yedek araç ise sorun yok :) yksa braz araçsız kalacaksın.

Tugral
12-02-2008, 22:45
Arabayı hemen alamam elimdeki CRX i satmam gerekiyor. Güzel bi SX alıp mütavazi bi şekilde yükleyip tatlı tatlı binmek cok güzel bir hayal :) Az kaldı az önce görüşleri alayım

STeaM
12-02-2008, 22:51
bende öyle yaptım, s13 nasıldır ne olur ne yapılır, özellikleri artı ve eksileri nelerdir diye araştırdım ve sonra karar verip aldım ;)

gorke
12-02-2008, 23:14
kim demiş torksuz diye yaw, görcez görcez.. motor yapmadan basıncı unut bence, turbo alıp wisecolu güzel bi motor yaparsın en alt seviyeli bi bütçe ile paran oldukçada eklersin üstüne... paşa paşa binersin valla, hiç bi arabadanda o zevki alamazsın bu bütçelere. ne parça soruyosan s14 veya s13 hepsinin tüm parçalarının fiatları var elimde sor sölim..

Tugral
12-02-2008, 23:17
yaw suan için öle bi parça arığım yok ama ortalama akstır vs.. cabuk kırılan parçaların fiyatları ii olur :)

gorke
12-02-2008, 23:19
aracı burda göstermeden alma, al sonra neyi var neyi yok söyle, listeni çıkartalım(kol gibin :D ) düşün taşın.. www.drifttr.com da baya bi bilgimiz var bu arada genel 200sxlerin sitesi babında ordaki araçlara ve bilgilerede bakabilirsin..

USTAaa
13-02-2008, 09:17
lem tuğral noldu?hani crx toplıcaktık.....neyse s13 veya s14 ikiside olabilir,onuda yaparıs yawaştan.

Tugral
13-02-2008, 10:30
Abi arkadan itiş, turbo , cuf cuf , hepsi bi arada. CRX'i toplamak isteyene vericem ben yanlıycam birazda :)

Mechanix
13-02-2008, 10:54
aKILLI tercih :D

Bestsi
13-02-2008, 16:54
Nissan Hondadan sonrakı basamak gibi bişi oldu ;) inşallah gönlüne göre birşey bulursun

slave
13-02-2008, 19:32
s13 te bence ii bir tercih olacaktır para aralığına göre sonra fazla lıp kapıda yatırmakta var :S

serkan-s
13-02-2008, 19:58
bosa ugrasma ben 2 aydır s14 le ugrasıorum bılıosun hemen hemen herseyınıde sordum sorusturdum arastırdım gerek dıs gorunumu gerek motor hepsını tamamladık cok sukur boyaya gonderdım ogrendım sen al gel yardımcı olurum antalyalı olarak :) yakıt cok ama :)

Ramcho®
13-02-2008, 20:11
http://www.sahibinden.com/her_guzelin_bir_kusuru_vardirWQQaXQQ6587869WQQpXQQ displayitem

tuğral aracını teklif et bakalım takas yapar belki?

STeaM
13-02-2008, 20:45
http://www.sahibinden.com/orijinal_bakimli_aracWQQaXQQ4256088WQQpXQQdisplayi tem
bnmde bakıp onayladığım ve son derece temiz olan araç bu.

Tugral
13-02-2008, 21:00
Ramcho ilgilendiğin için teşekkür ederim. CRX ide arızalı almıstım ve yeterince ugrastım artık kafamı arıtmıycak bise arıyorum :) Bu aracın fiyatı iyi aslında ama o 2500 liralık masrafın sadece beyin ve turbo olacağını sanmıyorum mutlaka değisik yerlerden patlaklar vericektir :)

SteaM o arac allahın izniyle benim oalcak gibi sayfayı acıp kapatıp ona bakıorum :D

Serkan yardım edeceğine süphem yok mesajında s14 ü satıcakmısın gibi bi hava sezdim :D

Ramcho®
13-02-2008, 21:04
Ramcho ilgilendiğin için teşekkür ederim. CRX ide arızalı almıstım ve yeterince ugrastım artık kafamı arıtmıycak bise arıyorum :) Bu aracın fiyatı iyi aslında ama o 2500 liralık masrafın sadece beyin ve turbo olacağını sanmıyorum mutlaka değisik yerlerden patlaklar vericektir :)

SteaM o arac allahın izniyle benim oalcak gibi sayfayı acıp kapatıp ona bakıorum :D

Serkan yardım edeceğine süphem yok mesajında s14 ü satıcakmısın gibi bi hava sezdim :D

sonuçta 13 14 ü gözden çikardiysan 7 8k la güzel bi şekilde kafa göre yaparsın turbonu büyük takarsın ne bliyim beyinle oynarsın fiyat uygun daha da altına alabilirsin...

Tugral
13-02-2008, 21:12
haklısın aslında dur bunu üstadıma bi sorayım bakalım :) Sonucta sanayi yolları tastan sen cıkardın beni bastan :D

Ramcho®
13-02-2008, 21:13
haklısın aslında dur bunu üstadıma bi sorayım bakalım :) Sonucta sanayi yolları tastan sen cıkardın beni bastan :D

ne kadar sorunsuz araba alcam desen de sorunsuz bulamassın alacağin araç zaten 1992 1994 arası 15 yaşinda araba alıcaksın....bak ben 85 mk II yle uraşiyorum :)

STeaM
13-02-2008, 21:15

aracın şuanki sahibi 9 yıldır bu aracı kullanıyor, araca 2 ay önce park halindeyken vurmuşlar ön tarafta çamurluk ve tamponda boya var. tesadüfen parça sorarken bi servis elemanından nissan üstünde boyandığını ve parçaların ordan alındığını öğrenim. araç komple orj ekipman kullanıyor.
arabanın altı bnm corolladan daha temiz :) motor saat gibi. sahibi orta yaşlarda biri.

benm aldığım 200sx'te bunun gibi temiz ve sorunsuzdu. ikisi arasında çok kalmıştım hangisini alsam die :)

Tugral
13-02-2008, 21:55
abi bende saat gibi calısan bi araba istiyorum. Bu kafama daha cok yatıyor ama ramchoda eşeğin aklına karpuz kabuğu sokuyor :) 7 ye alsam arabayı üzerine 5-6 harcasam sağlam olurmuki :S

Ramcho®
13-02-2008, 21:57
abi bende saat gibi calısan bi araba istiyorum. Bu kafama daha cok yatıyor ama ramchoda eşeğin aklına karpuz kabuğu sokuyor :) 7 ye alsam arabayı üzerine 5-6 harcasam sağlam olurmuki :S

burda sen karar ver 13 12 ye alacağinda da sorun yaşiycan 7500 e alacağinda hazır sorun ben senin yerinde olsam inciğine cinciğine kadar araştırıp 7500 e olanı alırım..

STeaM
13-02-2008, 22:04
illaki turboyu değiştirceksin turbosu GT25 serisi olsa 1100-1300$
beynide çıkma alsan illaki ucuza gelir ama bu aracın diğer aksamları nasıldır bilmen lazım.
ben alırken bobinlerinde sorun var dedi sahibi aldım bobinleri değiltrdik şuan saat gibi :D

serkan-s
13-02-2008, 22:16

yoo satma nıyetım yok cok ugrastım s14 den s14a ya cevırdım carbon kaputu kanadı 19 jantı turbosu beynı eksozu dovnpıpe ı ıstedıgım fıyatı verıceksen satarım ama :) 40000 ytl :)

Tugral
13-02-2008, 23:16
ben s13 alcam zaten :D

gorke
14-02-2008, 08:46
ROM güzel araç ben gördüm bizzat, alınır..

Tugral
14-02-2008, 11:54
ewt ROM un temiz olduğunu söylüyor herkes ama aklıma su kırmızı arızalı olan yatıyor gibi şimdilik. Ben bunu alıcak olsam İstanbulda benim için bakabilicek birisi varmı arabaya yakın olan ve motordan kaportadan anlayan? Sadece turbo ve beyin arızası ise sorunu kabulüm. Kaportada cürük ezikler falan olmıycak doğru dürüst kaporta istiyorum crx den sonra :)

gorke
14-02-2008, 12:20
kaportası çok çok iyi değil, ama idare edebilir bir süre, kötünün iyisi..

Tugral
14-02-2008, 12:33
hıms ya ben kaportayla urasmak istemiyorum acıkcası. Tamponlar falanmı kötü yoksa vuruk carık cokmu? Birde içi ne durumda göğüsün durumu nedir fotolarda araba cok temiz gibi duruyor

Snake
14-02-2008, 12:36
Kardeşim hayırlısı olsun.

ROM temiz duruyor gerçekten.Bekleriz istanbula :D

gorke
14-02-2008, 12:41
göğüs kötü değil kapı döşemeleri filan berbat, vuruk falan büyük bişeyi yok, tamponlardan filan bişi yok, ufak tefek çizikler, bazı yerlerde az kabarmalar var.. boyaya girer yani.. iç kısmada bişeyler yapmak lazım.

Tugral
14-02-2008, 13:12
yani ilandaki fotolarla alakası yok. Kabarmalar cürümeden olmustur heralde boyadaki. Yapıcağım sey paramı cebime koyup önce kırmızıya sonra beyaza bakıp aklıma yatanı almak olucak sanırım. Kırmızının iç döşemeler yırtık falanmı?

serkan-s
14-02-2008, 21:34
olm burda yenı sanayıde 93 model sıyah s13 var ben ınceledım arabayıda gayet guzel duruyo ama yınede bı kaportacı ya falan baktırmak lasım gıt gorus sec oto nun tam onunde duruyo araba

Tugral
14-02-2008, 23:56
ewt ya hatırladım nasıl atladım onu. Yarın sanayideyim ama önce rexi satmalıyım