Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 200SX CA18DET Turbo Tamiri, Yardım Lütfen

UMUT-S13
08-06-2012, 22:30
Merhaba arkadaşlar.. Antalya/Manavgattayım. şartlar *****. doğru dürüst anlayan yok, turbo tamir ve bakımı yapan işin ehli bir yer yok.. haliyle tamir takımı da yok.. Arabamdaki turbo heralde artık yolun sonuna geldi.. biraz uzayıp ışıklarda durunca arkadan mükemmel bir beyaz duman geliyor. arabanın içine dolup insanı yamultuyor :)

naapcaz? internetten bikaçtane turbo cu buldum. ama hep şehirdışında. tanımam etmem.. ne yapayım.. telefonda konusunca, 200lira gibi bir tamir masrafından bahsediyorlar.. ama milde sorun varsa, 400-500tl yi bulur diyorlar. genelde hepsi 1 günde teslim ederiz diyorlar. ama araştırdım mil de balanssızlık nasıl farkedilir diye. uğultu ya da ıslık olur diyorlar.. bende öyle bişey yok.. benim sıkıntım yollayınca, o da bozuk buda bozuk diyip düdüklemesinler beni?

kısacası, varmı bildiginiz, güvendiğiniz, hatta iş yaptırdığınız turbocu? acilen yardıma ihtiyacım var arkadaşlar :confused:

murat çelik
08-06-2012, 22:35
Merhaba arkadaşlar.. Antalya/Manavgattayım. şartlar *****. doğru dürüst anlayan yok, turbo tamir ve bakımı yapan işin ehli bir yer yok.. haliyle tamir takımı da yok.. Arabamdaki turbo heralde artık yolun sonuna geldi.. biraz uzayıp ışıklarda durunca arkadan mükemmel bir beyaz duman geliyor. arabanın içine dolup insanı yamultuyor :)

naapcaz? internetten bikaçtane turbo cu buldum. ama hep şehirdışında. tanımam etmem.. ne yapayım.. telefonda konusunca, 200lira gibi bir tamir masrafından bahsediyorlar.. ama milde sorun varsa, 400-500tl yi bulur diyorlar. genelde hepsi 1 günde teslim ederiz diyorlar. ama araştırdım mil de balanssızlık nasıl farkedilir diye. uğultu ya da ıslık olur diyorlar.. bende öyle bişey yok.. benim sıkıntım yollayınca, o da bozuk buda bozuk diyip düdüklemesinler beni?

kısacası, varmı bildiginiz, güvendiğiniz, hatta iş yaptırdığınız turbocu? acilen yardıma ihtiyacım var arkadaşlar :confused:

ankarada turbocu ümit var ara konuş fikir alırsın senın turbonun milin geçtigi yatakta ileri geri boşluk oluşmuştur buda milin deyişmesi gerek anlamına geliyor saygılar

UMUT-S13
08-06-2012, 22:40
telefonu varmı? sen hiç iş yaptırdın mı?

turbo27
08-06-2012, 23:46
her beyaz duman turbo arızası değilki,bılgısayara bı baglatın,ne cıkıyor,ayrıca turbo arızası yağ verırse mavımsı beyaz duman, basınc problemlerınde sıyah duman attırır,tam emın olun teshıs dogru konulsun...

egeturbo
08-06-2012, 23:49
EGE TURBO - izmir - Turkey (http://www.egeturbo.com/) bu web sitem bi gir incele aracında oradaki arıza nedenlerinden varmı hem aklındaki sorularada cevaplıyacaktır.
ayrıca problemlerini sana hemen kısaca söyliyim
1.problemin kesinlikle gövden çizik çıkacağından emin olabilirsin gazladığında hiç bir problem yok gazlayıp falan geldiğinde araç rolantideyken beyaz duman birden salıyor sanki köfteci arabası gibi oluyorsun anladığım kadarı ile bunun nedeni gövdenin çizik olduğundan dolayı gövde çizik ise burçlarında aynı şekilde çizik çıkackatır bu çizilmelerden umarım milde nasibini almamıştır

Selim.Y
08-06-2012, 23:51
Aracınız Manavgat'ta ki siyah s13 mü ? Bende Manavgat'tanım buarada

AEAlmas
09-06-2012, 00:42
Antalya merkezde emin usta var turbo cu birde ben kendi turbomu satmayı planlıyorum turbo büyütme sebebiyle :) iletişim numaranı pm at

UMUT-S13
09-06-2012, 20:17
Aracınız Manavgat'ta ki siyah s13 mü ? Bende Manavgat'tanım buarada

değil, siyahı antalyada satılıkken gittim baktım almadım. içi dışı, motoru kötü durumdaydı. 12ye baska bir apachi almış.. allah korusun.. :) ben gittim manisadan aldım.. benimki kırmızı, avatarımdaki ...manavgatta bilgisayarcıyım. ziraat bankasının arkasında laptop merkezinin sahibiyim..

----------------------------------------

köfteci arabası benzetmesi aynen dogru.. olay tamda o şekilde.. son bir haftadır iyice arttı. yenisini alsam ne kadar tutacak? upgrade düşünmüyorum, benzin pompası, enjektör, maf falan uğrasamam.. ki beni zaten tatmin ediyor. ama duman işi rezil ediyor insanı...
-----------------------------------------

ege turbo sizde revizyon işi de var heralde.. minimum maksimum masrafım ne olacak.. söküp size yolladım, elinize gectiği gün elden geçirip geri yollarmısın..
-----------------------------------------
antalya daki ustada, test cihazı falan varmı.. tamir takımı falan..
anlayacagınız üzere arabaya ihtiyacımda var.. maxi scooterım da var ama hanımı sabah işe bırakıyorum, motor tepesinde git gel ugrasamam..

UMUT-S13
13-06-2012, 21:59
Turboyu söktüm bugün.. EGE Turboya yolladım..
Milde aşınmaya bağlı bosluk olusmus. ama paller gövdeye deymiyor allahtan, yarın yapıp gönderecekler kısmetse, cuma ya yeni turboyla yollarda olurum :)

egeturbo
16-06-2012, 09:40
Turboyu söktüm bugün.. EGE Turboya yolladım..
Milde aşınmaya bağlı bosluk olusmus. ama paller gövdeye deymiyor allahtan, yarın yapıp gönderecekler kısmetse, cuma ya yeni turboyla yollarda olurum :)

bizimkiler yapıp yollamıştır herhalde ben askerde olduğum için dükkanda ne geldi gitti bilmiyorum problemininde çözüldüğüne eminim burdan bizide bilgilendirirsen sevinirim

UMUT-S13
16-06-2012, 20:23
valla harika oldu.. taktık. tamamen yenilendi.. daha önce böyle bir turbo sesini en son beni yrv de duymustum.. füüüüüp, pıshhh :) harbiden inanılmaz farkediyor araba yaa.. neymiş öyle eskiden.. valla baya tuzlu oldu ama değdi buna..

turbo27
16-06-2012, 23:57

işinin ehlı bırcok meslektasım var,ayrıca tamır takımı sıkıntısı yok pıyasada..butun vasıtaların tamır takımı mevcut,smart dan scanıa tır a kadar iş makınlerınden marın turbolara kadar butun parcalar mevcuttur...

murat_ileri
17-06-2012, 03:15
özel değilse toplam masraf olarak ne kadar tuttuğunu pmle paylaşırmısınız.

UMUT-S13
18-06-2012, 22:04
ayıbı, gizlisi yok kardeşim.
yapılan işler:
1-komple tamir takımı değişimi-350tl
2-sağolsun benden önceki sahibi orta göbeği baska bir göbekten uydurmuş, onun orjinaliyle değişimi yapıldı.150tl
3- egsoz palleri erimişti, yenisi takıldı-100tl
4- iç dış housingler kumlanmış.. yani elime geçtiğinde sıfır gibi ışıl ışıldı.
5- yapılan işlerin tam testi, cnc ile balans testi vs.
6-daha önce kurcalanmış wastegate ayarımın fabrika verisine döndürülmesi..

TOTAL: 600TL