PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ehliyetsiz sürücünün faciyası

bLackModeL
28-06-2012, 17:01
-bir-omurluk-saadet-boyle-mi-bitecekti-3743671/ (http://www.sondakika.com/haber/haber-bir-omurluk-saadet-boyle-mi-bitecekti-3743671/)

bunlara nasıl bi çözüm buluruz ki ?

turbo&quattro
28-06-2012, 17:04
Daha birkac hafta once forumdan biri ile ehliyetsiz arac kullanma ile ilgili tartiisyorduk . Bana verdigi cevap " arabayi ben kullaniyorum ehliyet degil " di . Forum kulturu almis biri bile boyle dusunuyor ise siradan vatandas neler dusunmez ehliyetsiz arac kullanimi ile ilgili .

XoR
28-06-2012, 17:05
Hayvanoğlu Hayvan!!!!!

Allah rahmet eylesin :( çok kötü bi görüntü :(

melih tarancı
28-06-2012, 17:07
çok yazık...

Kadyr
28-06-2012, 17:08
Daha birkac hafta once forumdan biri ile ehliyetsiz arac kullanma ile ilgili tartiisyorduk . Bana verdigi cevap " arabayi ben kullaniyorum ehliyet degil " di . Forum kulturu almis biri bile boyle dusunuyor ise siradan vatandas neler dusunmez ehliyetsiz arac kullanimi ile ilgili .

Sana pek katilamicam cunku ehliyetli olanlara duzgun egitim verilmiyokii.tabi yinede ehliyetsiz kullanmak dahada egitimsiz bir durum

wekoo
28-06-2012, 17:13
allah kimseye göstermesin byle bi acı kaza

K.O.
28-06-2012, 17:14
çok pis sövesim varda sürücüye hava değişimi iyi gelmez şimdi.allah rahmet eylesin teyzeme,amcamada allah sabır versin..

EmrahERKAN
28-06-2012, 17:15
gerçekten çok kötü ya az önce gönderdi linkini serdar da kötü yaa :( ALLAH rahmet eylesin

63owen63
28-06-2012, 17:30
Ehliyet egitimimizin çok abudik kubidik oldugu *****... Ama yine de 'ehliyet mi kullanıyor arabayı ' zihniyetiyle biraz direksiyo sahibi olup ehliyetsiz trafige çıkmak çok büyük cahilliktir,ayıptır,günahtır... Buna da müsade eden baba, sözde babadır , ne evladını ne etrafını düşünmeyen adamın tekidir.

bLackModeL
28-06-2012, 17:49
cok uzuldumm yaa :( zıhnıyet cok cotu arkadaslar uyarmak bızım gorevımız ...

Fatih_
28-06-2012, 17:53
nasıl bir gerizekalı bu ben anlayamadım.

el freni çekmiş diycem ama araba şahin mal gibi hızlana hızlana götü attırmaya çalışırken oldu büyük ihtimal.

Allah rahmet eylesin..

S.Mert
28-06-2012, 17:54
çok kötü olmuş yaa, Allah rahmet eylesin

ünalvti
28-06-2012, 17:58
Allah korusun Allah hepimizden uzak kılsın ama aynı olay bizimde başımıza gelebilirdi he bu olayda görünen tofaşın fazla hızlı geldiği aklısıra yanlamayamı çalışıyor yoksa vurmasın diye direksiyonu kırıp fren yaptığı içinmi kayıp yan dönüyor onu bilemiyorumda diyeceğim bence bu işin ehliyetle alakası yok bizlerde ehliyetsiz araba kullandık ama adam gibi kullandık şükürler olsun bi vukuatimiz olmadı

Semii
28-06-2012, 17:59
beyler laf olsun die konuşmayın şimdi
biçogumuz ehliyetsiz araç kullandık sadece ehliyet değil buna sebep buraya bela okuyup akşamına alkollu direksiyon başına geceklerde vardır aramızda.
o yüzden herkes biraz daha dikkatli olsun.çok acı bi olay Allah rahmet eylesin cidden içim cız etti şuan. ama bu dediklerimde bi gerçek...

İbrahim Erdem
28-06-2012, 18:02
Videoyu izledim fena oldum. Allah rahmet eylesin :(

Ehliyetsiz araç kullanmak suçtur. Trafiğe çıkmasınlar.En azından kenar köşe yerlerde kullansınlar.

Öyle yan giden şahini gördükten sonra kazayı yapan elemanın ehliyeti olup da aynı kazayı yapması da yüksek ihtimal. Zira sürücü kursunda 2 direksiyon sallayıp ehliyet alıp araba kullanmayı biliyorum diye trafikte gezenlerle dolu etraf.

Olay tamamen şahsi sorun ehliyeti olan herkes düzgün sürer diye bir kaide yok.

63owen63
28-06-2012, 18:04
beyler laf olsun die konuşmayın şimdi
biçogumuz ehliyetsiz araç kullandık sadece ehliyet değil buna sebep buraya bela okuyup akşamına alkollu direksiyon başına geceklerde vardır aramızda.
o yüzden herkes biraz daha dikkatli olsun.çok acı bi olay Allah rahmet eylesin cidden içim cız etti şuan. ama bu dediklerimde bi gerçek...

Evet kullanmışızdır ama bu yanlışımız bunun yanlış oldugunu degiştirmez ki degil mi ? alkol kullanmıyorum bilemeyecegim ama, ehliyet bu işin ön şartı ön koşulu. Her nekadar araba kullanmayı bilsek de, o iznimiz yetkinligimiz yoksa yapmamalıyız. Teşbih de hata olmaz, ibadete eş değer tuttugumu falan sakın düşünmeyin, nasıl abdest almadan namaz'a durmuyorsak, namaza kılmayı bildigimiz halde yetkinlik için abdesti temizligi ön koşul görmüşsek , ehliyetide böyle görmeliyiz. İçten güdülenmeliyiz.

Semii
28-06-2012, 18:06
Evet kullanmışızdır ama bu yanlışımız bunun yanlış oldugunu degiştirmez ki degil mi ? alkol kullanmıyorum bilemeyecegim ama, ehliyet bu işin ön şartı ön koşulu. Her nekadar araba kullanmayı bilsek de, o iznimiz yetkinligimiz yoksa yapmamalıyız. Teşbih de hata olmaz, ibadete eş değer tuttugumu falan sakın düşünmeyin, nasıl abdest almadan namaz'a durmuyorsak, namaza kılmayı bildigimiz halde yetkinlik için abdesti temizligi ön koşul görmüşsek , ehliyetide böyle görmeliyiz. İçten güdülenmeliyiz.

hem fikiriz zaten ama aynı boku hepimiz yemedik mi ? yedik. bundan bahsediyorum.
en önemlisi dikkat ! ayrıca dedigin gibi ehliyetli olsaydı ne olurdu bu eleman ?

63owen63
28-06-2012, 18:09
hem fikiriz zaten ama aynı boku hepimiz yemedik mi ? yedik. bundan bahsediyorum.
en önemlisi dikkat ! ayrıca dedigin gibi ehliyetli olsaydı ne olurdu bu eleman ?
Evet yedik malesef.
Bu elamanın ehliyeti olsaydı, belkide babası annesi ona o arabayı veren,alan,müsade eden, bir ömür boyu vicdan azabı duymayacaktı.

oğuz
28-06-2012, 18:15
önden giden şahın de hızlıydı sanki videoda göründüğü üzere.beraberler miydi acaba

turbo&quattro
28-06-2012, 18:17
Evet bende babamin arabasini kacirip ehliyetsiz kullandim ama hicbir zaman otoyola cikmadim, sokak arasinda gazlamadim, evimin iki km otesine gidemedim. He bunlari yaparkende babamin haberi yoktu olsaydi zaten izin vermezdi ..

ilovedrifting
28-06-2012, 18:18
Çok acı bir tablo bir o kadar da sinir bozucu. Allah rahmet eylesin. Fakat bu durumun ehliyetle alakası yok. Canavar 18 yaşındaymış ehliyet alacak yaşa gelmiş ehliyet almış olsaydı sürat yapmayacakmıydı.

Deagles48
28-06-2012, 18:19
Ehliyeti olsa bile bişey değişeceğini sanmıyorum Şahin sürücüsündeki akıl belli zaten

AhmetYılmaz
28-06-2012, 18:26
Bende herkesin gençlik zamanındaki gibi ehliyetsiz kullanıyorum. 11 yaşından beri araba sürüyorum. Yok cahildir falan gibi yorumları görünce yazmak istedim. Allaha şükür cahillik bi tarafımız yok. Arabayla trafiğe çıksakta etrafımızdakiler az çok bilir. Babamda gayet medeni bi adam. Ben arabayı kaçırmıyorum. Rica ediyorum. Oda bana şöförlüğüme güvendiği için aklı bende kalmadan veriyo. Sanki ehliyeti olanlar çok sağlam sürücüler. Okuma yazma bilmeyen adamların ehliyeti var. Bu iş kişilik meselesidir bence. Ben düşünceli adamım. Kendim ne *** yersem yerim giderim duvara patlarım. Kendime zarar veririm. Çevirmeye girerim cezamı öderim. Ama kimsenin canına kasdetcek hareketler yapmam. Ehliyetim yok ama bunu düşünebiliyorum. Akıl ve kişilik meselesidir.

E.Bozoglu
28-06-2012, 18:27
cok kötü olmus :( Allah rahmet eylesin

SekoLive
28-06-2012, 18:33
çok kötü be.... :( dikkat etmek lazım hızlı araç süren kontrolsüz hareketleri alıskanlık edenler iyi izlesin allah kimseye böyle şeyler yasatmasın

63owen63
28-06-2012, 18:37
Bende herkesin gençlik zamanındaki gibi ehliyetsiz kullanıyorum. 11 yaşından beri araba sürüyorum. Yok cahildir falan gibi yorumları görünce yazmak istedim. Allaha şükür cahillik bi tarafımız yok. Arabayla trafiğe çıksakta etrafımızdakiler az çok bilir. Babamda gayet medeni bi adam. Ben arabayı kaçırmıyorum. Rica ediyorum. Oda bana şöförlüğüme güvendiği için aklı bende kalmadan veriyo. Sanki ehliyeti olanlar çok sağlam sürücüler. Okuma yazma bilmeyen adamların ehliyeti var. Bu iş kişilik meselesidir bence. Ben düşünceli adamım. Kendim ne *** yersem yerim giderim duvara patlarım. Kendime zarar veririm. Çevirmeye girerim cezamı öderim. Ama kimsenin canına kasdetcek hareketler yapmam. Ehliyetim yok ama bunu düşünebiliyorum. Akıl ve kişilik meselesidir.

Kazayı ehliyet yapmıyor, insan yapıyor evet ve hatta bir cok araç kullanamayan ehliyetlide var evet.. Ama atladıgın bir nokta var, bu hala senin trafige çıkabilmen anlamına gelmiyor. Söyledigin herşey tamamen savunma mekanizması.. Gider duvara patlarım vs demişsin, Allah korusun kendini düşünmüyorsan bari anneni babanı düşün. Sana bir şey olsa yada sen birine zarar versen ehliyetsizken, bunun hesabını hem madden hem manen vermesi çok zordur.Onlarıda bir ömür boyu zan altına bırakcaksın Ehliyetsiz trafige çıkılmaz.. Aksini düşündüğün için kusura bakma ama benim için hala cahilsin.. Öyle düşünüyorsan bile yazma buraya böyle. Birileri senin gibi olmak istemesin, yaşına özgü,meşru bir şey görülmesin algılanmasın, '' aa bak millet kaçırıyor yada alıyor '' ben niye yapmıyorum ulan, moduna girmesin.

kyhn
28-06-2012, 18:49
Yazık, kötü haberler bugün arttı forumda. Hem ehliyetsiz, hem cahil. Ayrıca altındaki arabanın limitlerini bilmeden insanların geçebileceği yolda o kadar gazlamış. 2 ölü var o genç yaşında yatsın bi 6 sene akıllanır. (Alkollü 2 kişiyi öldüren arkadaşım 6sene yedi.) Ayrıca çıkıp olurda akıllanırsa o canların yüzünden vicdan azabıda cabası. Hiç acımadım yatsın çeksin cezasını, umarım akıllanır.

Ayrıca yaşlı amca ve teyze umarım rahat uyurlar, mekanları cennet olsun...

AşkınS.
28-06-2012, 19:00
ya saçma sapan konusmayın arkadaslar tamam ehliyetsiz kullanmak yasal degil bunu anlıyoruz,ama ehliyeti olan biri çarpsaydı yorumunuzu nasıl yapacaktınız ?
Sonuçta 2 insana çarpmış biri var ortada.

63owen63
28-06-2012, 19:05
ya saçma sapan konusmayın arkadaslar tamam ehliyetsiz kullanmak yasal degil bunu anlıyoruz,ama ehliyeti olan biri çarpsaydı yorumunuzu nasıl yapacaktınız ?
Sonuçta 2 insana çarpmış biri var ortada.

Biz de onu söylüyoruz zaten yasal degil. Bunun ehliyeti yok diye çarpmış diyen kimse yok zaten.

ulas
28-06-2012, 19:10
evet ehIiyetli bir çok kasap olduğu doğrudur ama sonuçta ehliyet eğitimi almadan sürat yapıp iki tane canı öldürüyorsan inşallah ömür boyu içerden çıkamazsın nokta.

AhmetYılmaz
28-06-2012, 19:17
Kazayı ehliyet yapmıyor, insan yapıyor evet ve hatta bir cok araç kullanamayan ehliyetlide var evet.. Ama atladıgın bir nokta var, bu hala senin trafige çıkabilmen anlamına gelmiyor. Söyledigin herşey tamamen savunma mekanizması.. Gider duvara patlarım vs demişsin, Allah korusun kendini düşünmüyorsan bari anneni babanı düşün. Sana bir şey olsa yada sen birine zarar versen ehliyetsizken, bunun hesabını hem madden hem manen vermesi çok zordur.Onlarıda bir ömür boyu zan altına bırakcaksın Ehliyetsiz trafige çıkılmaz.. Aksini düşündüğün için kusura bakma ama benim için hala cahilsin.. Öyle düşünüyorsan bile yazma buraya böyle. Birileri senin gibi olmak istemesin, yaşına özgü,meşru bir şey görülmesin algılanmasın, '' aa bak millet kaçırıyor yada alıyor '' ben niye yapmıyorum ulan, moduna girmesin.

Tamam ben sizin dedikleriniz yanlış falan demiyorum. Benim sadece vurguladığım nokta şu. Lafın gelişi dedim duvara patlarım falan filan diye. Ben ne kendimi canımı nede başkasının canını tehlikeye atıcak hareketler yapmıyorum. Ne ailemi nede yakınlarımı üzmem. Yoksa ehliyetsiz gezmeyi savunduğumdan değil.

63owen63
28-06-2012, 19:22
Tamam ben sizin dedikleriniz yanlış falan demiyorum. Benim sadece vurguladığım nokta şu. Lafın gelişi dedim duvara patlarım falan filan diye. Ben ne kendimi canımı nede başkasının canını tehlikeye atıcak hareketler yapmıyorum. Ne ailemi nede yakınlarımı üzmem. Yoksa ehliyetsiz gezmeyi savunduğumdan değil.

Ama güzel kardeşim, senin yazdıgın '' ben babamdan izin alıp çıkıyorum '' yazısı bile forumu okuyan akranların için hoş bir emsal teşkil etmiyor. Burada ehliyetsiz çıkışa hic bir bahane olmaksızın karşı çıkan abilerinde bir çogu cıkmıştır ehliyetsiz ama söylüyoruz ki siz bizim yaptıgımız 'eşşekligi' yapmazsınız belki diye. Buralardan bir cok şey öğrenen insan var. Ben doğru bildigimi söyleyeyim de sen yine bildigini oku,ama lütfen buraya öyle yazma :)

Evrenoz
28-06-2012, 19:29

Cahilsin.. Hemde cahillerin en cahili..

Neden biliyor musun?

Belki dünyadaki en iyi şöförsün, senden ötesi yok.. Ama herhangi bir kazaya karıştığında, bak kaza yaptığında demiyorum kazaya karıştığında diyorum; yani sana çarpsalar bile suçlu olacağını bilmiyorsun. Sana birisi çarpsa arkadan ve içindeki yaralanıp ölse asli kusurlu olacağını bilmiyorsun.. Acı olan o ki babanda bilmiyor.. Birşey yapıp kimseyi üzmem diyerek kendine güvendiğini gözümüze sokuyorsun ama sana çarpanın arabasında yaralanıp ölenin suçlusunun sen olacağını ve yakınlarının üzüleceğini bilmiyorsun. Düşünemiyorsun bunların hiçbirini..

Yazık, yazık.. Hatanın en büyüğünü yapıp bir de burada ben bilinçli insanım havalarına girmiyor musunuz..

mevlut-S
28-06-2012, 19:31
Allah rahmet ve sabır eylesin. Ben de ilkokul 3. sınıfta öğrendim araba kullanmayı ve orta okulun ortalarından itibaren trafikte kullanmaya basladım. buna müsade edildi ailem tarafından. lisede her istediğimde babam arabasını verdi bana. her seferinde sadece dikkatli ol oğlum dedi. lise 3te ehliyetim yokken motorsiklet lise 4 te de ehliyetim yokken araba aldılar. motorla bir kez kaza yaptım kafamda kask olmasa bu gün yaşamıyordum. motorun sakat bi iş olduğunu anladım ve satıp araba aldık. Allah' şükürler olsun ki o motor olayından baska ufak bir dokunma dahi olsa kaza yapmadım. trafikte herşeyden önce olgunluk ve bilinçlilik gelir bunu kimse inkar edemez. halen arkadaslarımın içinde en az gaza gelen ve en düzgün araba kullanan benim. ve içlerinde sürekli araba kullanıp da kazası olmayan tek kişi de benim. bunu övünmek için filan demiyorum ama bu kadar hızlı deli dolu ve gaza gelerek araba kullanan insanların içinde bile olgunluğumu muhafaza ettim. iş burda bitiyor. ehliyetsiz araç kullanmayı asla savunmuyorum. ama dediğim gibi herşey ehliyette de bitmiyor. kişilik ve yetişme tarzı cok onemli. ha şimdi yine ehliyetsiz olsam yeniden, araba kullanır mıyım tabi ki yine ve yine kullanırım bu da bir gerçek. lütfen ehliyeti olmayan herkesi "kasap" diye adlandırmayın.

AhmetYılmaz
28-06-2012, 19:35
Cahilsin.. Hemde cahillerin en cahili..

Neden biliyor musun?

Belki dünyadaki en iyi şöförsün, senden ötesi yok.. Ama herhangi bir kazaya karıştığında, bak kaza yaptığında demiyorum kazaya karıştığında diyorum; yani sana çarpsalar bile suçlu olacağını bilmiyorsun. Sana birisi çarpsa arkadan ve içindeki yaralanıp ölse asli kusurlu olacağını bilmiyorsun.. Acı olan o ki babanda bilmiyor.. Birşey yapıp kimseyi üzmem diyerek kendine güvendiğini gözümüze sokuyorsun ama sana çarpanın arabasında yaralanıp ölenin suçlusunun sen olacağını ve yakınlarının üzüleceğini bilmiyorsun. Düşünemiyorsun bunların hiçbirini..

Yazık, yazık.. Hatanın en büyüğünü yapıp bir de burada ben bilinçli insanım havalarına girmiyor musunuz..

Tamam ben cahilim. Söylediklerinizide bilmiyorum zaten. Babamda bilmiyo. Hiç önlemsiz falan öyle mal gibi geziyoruz bizde cahillikten. Bizde bizden sonraki nesile deriz ehliyetsiz araba sürmeyin diye tamam. Daha yazmaya gerek yok.

ulas
28-06-2012, 19:36
Allah rahmet ve sabır eylesin. Ben de ilkokul 3. sınıfta öğrendim araba kullanmayı ve orta okulun ortalarından itibaren trafikte kullanmaya basladım. buna müsade edildi ailem tarafından. lisede her istediğimde babam arabasını verdi bana. her seferinde sadece dikkatli ol oğlum dedi. lise 3te ehliyetim yokken motorsiklet lise 4 te de ehliyetim yokken araba aldılar. motorla bir kez kaza yaptım kafamda kask olmasa bu gün yaşamıyordum. motorun sakat bi iş olduğunu anladım ve satıp araba aldık. Allah' şükürler olsun ki o motor olayından baska ufak bir dokunma dahi olsa kaza yapmadım. trafikte herşeyden önce olgunluk ve bilinçlilik gelir bunu kimse inkar edemez. halen arkadaslarımın içinde en az gaza gelen ve en düzgün araba kullanan benim. ve içlerinde sürekli araba kullanıp da kazası olmayan tek kişi de benim. bunu övünmek için filan demiyorum ama bu kadar hızlı deli dolu ve gaza gelerek araba kullanan insanların içinde bile olgunluğumu muhafaza ettim. iş burda bitiyor. ehliyetsiz araç kullanmayı asla savunmuyorum. ama dediğim gibi herşey ehliyette de bitmiyor. kişilik ve yetişme tarzı cok onemli. ha şimdi yine ehliyetsiz olsam yeniden, araba kullanır mıyım tabi ki yine ve yine kullanırım bu da bir gerçek. lütfen ehliyeti olmayan herkesi "kasap" diye adlandırmayın.

ithamın banaysa kardeşim ehliyeti olan çok kasap var dedim olmayan değil banaysa tabi

63owen63
28-06-2012, 19:37

yukarıda Evrenoz uzunca yazmış alıntılamak istemedim. Ehliyeti olmayan herkes potansiyel 'ailesinin' kasabıdır.

Evrenoz
28-06-2012, 19:37
Tamam ben cahilim. Söylediklerinizide bilmiyorum zaten. Babamda bilmiyo. Hiç önlemsiz falan öyle mal gibi geziyoruz bizde cahillikten. Bizde bizden sonraki nesile deriz ehliyetsiz araba sürmeyin diye tamam. Daha yazmaya gerek yok.

Evet mal gibi geziyorsun..

Ha diyorsan ki "bana çarptıklarında suçsuz olsam bile ehliyetim olmadığından suçlu duruma düşeceğimi, bana çarpan arabadaki adam yaralansa veya ölse suçlu olduğumdan senelerce hapis yatacağımı biliyorum ve bile bile geziyorum"

Gerçekten mal gibi geziyormuşsun.

Ha bu arada soran olur belki, ehliyetsiz sürücü koltuğuna oturmadın mı sen diye.. Oturdum.. 2 defa.. İkisinde de arabayı garajdan çıkarmadım.

mevlut-S
28-06-2012, 19:38
ithamın banaysa kardeşim ehliyeti olan çok kasap var dedim olmayan değil banaysa tabi

yok estafurullah abicim. kesinlikle kimseye itham olarak yazmadım bunları. dediğim gibi ben de karsıyım ehliyetsiz arac kullanılmasına. sizin fikirlerinize de katılmıyor değilim. ama mesela ülkemizde de birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi ehliyet yaşı 16 ya filan düşürülse belki biraz daha orta nokta bulunabilir. tekrar söylüyorum kimseye karsı olarak yazmadım bunları. saygısızlık etmek istemem kimseye.

AhmetYılmaz
28-06-2012, 19:38

Ha diyorsan ki "bana çarptıklarında suçsuz olsam bile ehliyetim olmadığından suçlu duruma düşeceğimi, bana çarpan arabadaki adam yaralansa veya ölse suölu olduğumdan senelerce hapis yatacağımı biliyorum ve bile bile geziyorum"

Ha bu arada soran olur belki, ehliyetsiz sürücü koltuğuna oturmadın mı sen diye.. Oturdum.. 2 defa.. İkisinde de arabayı garajdan çıkarmadım.

Yok ben yüzlerce kez oturdum. Eylül ayına kadarda otururum. Cahillik.

Evrenoz
28-06-2012, 19:40

Aferin sana,

Marifet gibi anlat bunu böbürlene böbürlene... Eylül ayına kadar başına bir iş gelmez umarım. Keza gelirse bu ukalalığının cezasını ağır ödersin, ailen de ağır öder.. Ya da ne sen ne de ailen ödeyemezsiniz.

coder
28-06-2012, 19:41
Bu olay doğru yada yanlış kararını bana vermek yada yorum yapmak düşmez ama ehliyetsiz olup daha iyi ve daha dikkatli araç kullanan çok kişi gördüm tabi tasrif etmiyorum.

Evrenoz
28-06-2012, 19:41
Bu olay doğru yada yanlış kararını bana vermek yada yorum yapmak düşmez ama ehliyetsiz olup daha iyi ve daha dikkatli araç kullanan çok kişi gördüm tabi tasrif etmiyorum.

Olayın "kullanmaktan" ibaret olmadığını, dünyanın en iyi şöförü de olsan başına gelebilecekleri bir önceki sayfada yazdım.

63owen63
28-06-2012, 19:42

Ha diyorsan ki "bana çarptıklarında suçsuz olsam bile ehliyetim olmadığından suçlu duruma düşeceğimi, bana çarpan arabadaki adam yaralansa veya ölse suçlu olduğumdan senelerce hapis yatacağımı biliyorum ve bile bile geziyorum"

Abi seninle aynı şeyi savunuyoruz ama affına sığınarak yazıyorum. Belki olayın kan donduruculugu ve üzerine arkadaşların bu rahat ve meşruymuş gibi mesajlarına istinaden bu kadar gergin yazıyorsundur ama üslubun arkadaşlara anlatmaya calıştıgımız doğrunun önüne geçiyor,eminim sende öyle olmasını istemezsin. :)

Senol Demirağlı
28-06-2012, 19:42
bana annem babam dışarda bisiklete bile bindirtmiyo benim aklım sende kalacağına evde otur senin canın sıkılsın diyolar

AhmetYılmaz
28-06-2012, 19:43
Bi kere 2. yazdığımı okursanız ben ehliyetsiz gezmeyi savunmuyorum dedim. Söylenenlere hakveriyorum dedim. Ukalalık falan değil yaptığım. Burda ehliyetsiz senelerce gezip aa sakın sürmeyin yapmayın vs vs atıp tutabilirdim. Ama gerek yok. Neyse siz haklısınız.

Quantum
AhmetYılmaz

"Söylediklerinizide bilmiyorum zaten. Babamda bilmiyo. Hiç önlemsiz falan öyle mal gibi geziyoruz bizde cahillikten."

demişsin de, işin enteresan kısmı bunu bile bile yaptığın an daha da MAL olmuyor musun?

Evrenoz
Abi seninle aynı şeyi savunuyoruz ama affına sığınarak yazıyorum. Belki olayın kan donduruculugu ve üzerine arkadaşların bu rahat ve meşruymuş gibi mesajlarına istinaden bu kadar gergin yazıyorsundur ama üslubun arkadaşlara anlatmaya calıştıgımız doğrunun önüne geçiyor,eminim sende öyle olmasını istemezsin. :)

Yok kardeşim,

Hata yaptığını bile bile hata yapmaya devam edene az bile bu uslup..

ulas
10 yaşından beri araba kullanıp bugüne kadar ehliyetsiz kazaya karışmadıysam Bu benim için piyango gibi bişeydir ve tesadüftür.. Bana çok sevdiğim için izin verildi ama ben oğluma vermem. ölenler boşa ölmedi.

Evrenoz
28-06-2012, 19:44
bana annem babam dışarda bisiklete bile bindirtmiyo benim aklım sende kalacağına evde otur senin canın sıkılsın diyolar

Bilinçli anne-baba böyle oluyor işte..

coder
Olayın "kullanmaktan" ibaret olmadığını, dünyanın en iyi şöförü de olsan başına gelebilecekleri bir önceki sayfada yazdım.

Orası öyle canım abim, kaza 2 kişiyle yapılır ne kadar dikkatli olunursa olunsun karşı tarafı da düşünmek gerekiyor. Babam bana hep " Bir kavşaktan yada bir yoldan geçeceğin zaman orada oluşabilecek her ihtimale göre hareket etmen ve olayları görmen gerekir" der..

AhmetYılmaz
AhmetYılmaz

"Söylediklerinizide bilmiyorum zaten. Babamda bilmiyo. Hiç önlemsiz falan öyle mal gibi geziyoruz bizde cahillikten."

demişsin de, işin enteresan kısmı bunu bile bile yaptığın an daha da MAL olmuyor musun?

Oluyorum abi.

63owen63
28-06-2012, 19:45

Sevgili Ahmet, yaşın ve geçirdigin zihinsel gelişim itibariyle bunları sana karşı bir saldırı algılama lütfen. Seni tanımam etmem muhtemelen aynı yolda karşı şeritlerde bile rastlaşmayacagız, ama kaza hic beklemedigin anda beklemedigin şekilde vuku buluyor.öyle olmasa zaten bu kadar yıllık tecrübeliler hic kaza yapmaz :) Seninde insiyatifin dışında bir kaza ya karışman (yapman demiyorum bak) hem seni hem aileni büyük zan ve suç altında bırakacaktır. Aynı çatıyı paylaştıgımız için bunları sana söylemeyi bir borç biliyorum. Umarım kaale alıyorsundur.

AhmetYılmaz
28-06-2012, 19:48
Sevgili Ahmet, yaşın ve geçirdigin zihinsel gelişim itibariyle bunları sana karşı bir saldırı algılama lütfen. Seni tanımam etmem muhtemelen aynı yolda karşı şeritlerde bile rastlaşmayacagız, ama kaza hic beklemedigin anda beklemedigin şekilde vuku buluyor.öyle olmasa zaten bu kadar yıllık tecrübeliler hic kaza yapmaz :) Seninde insiyatifin dışında bir kaza ya karışman (yapman demiyorum bak) hem seni hem aileni büyük zan ve suç altında bırakacaktır. Aynı çatıyı paylaştıgımız için bunları sana söylemeyi bir borç biliyorum. Umarım kaale alıyorsundur.

Ben böyle yazıları kaale alıyorum abicim zaten. Ben sana hiç ukala gibi cevap vermedim abicim. Ben sadece yaptığımı söyledim. İş biraz abartı ve sert yorumlara kaçınca uslub değişiyo. Yaş farkı olduğundan kabullenip geçiyoruz. Bizimde anne babamız bişey öğretmiş demekki.

mevlut-S
28-06-2012, 19:49

aynı şeyi bende düşündüm ama ehliyetsiz araba kullandığımı belirttiğim için farklı anlaşılır diye yazmamıştım. tabi bir de saygısızlık etmek istemedim benden yaşça çok büyük bir insana.

bu arada lisede bir arkadasım yolun karsısına gecen iki yaya ya carptı ehliyetsiz. aileler şikayetçi oldu. kızlardan birisi öldü diğeri uzunca bir süre yoğun bakımda kaldı. resmen bütün ailelerin de dünyası yıkıldı. ama çocuk şikayetçi olunmasına rağmen 8 ay civarı hapishanede kaldıktan sonra çıktı. yani bir ömür boyu hapis yatmak gibi şeyler yok bizim adalet(!) düzenimizde. açlıktan ekmek çalan insan 4 yıl hapis yatar. bu şekilde can alan insan 8 ay yatar ve çıkar. olur böyle şeyler di mi ama...

Quantum
28-06-2012, 19:49
Oluyorum abi.

Senin iyiliğin için söyleniyor bu kadar laf.. Sen otomobil kullandığı için, başka birisinin kirpiğinin tanesi kıvrılsa suçlu sensin.. Yol benimdi, o geldi vurdu üzerime, ya da geldi sıkıştırdı beni hatalı sollama yaptı vsvs hepsi traş.. Sen suçlusun.. Niye? Ehliyetin yok..

Kullanma bir kaç ay daha sık dişini sonra kullanırsın.. Otomobili kullanan ehliyet değil sürücü lafı da hikaye.. Otomobili kullanan sürücü, trafik kurallarını uygulatan da ehliyet.. unutma..

Birisi arkadan çarpar, ölür, ya da birisi arkandan çarpar kayarsın otobüs durağına girersin allah korusun, suçlu sen olursun.. Hiç alakan yokken hem de..

Kullanma şu arabayı..

serdar_yuksel06
28-06-2012, 19:51
Allah rahmet eylesin. Cok feci olmuş

AhmetYılmaz
28-06-2012, 19:53
Senin iyiliğin için söyleniyor bu kadar laf.. Sen otomobil kullandığı için, başka birisinin kirpiğinin tanesi kıvrılsa suçlu sensin.. Yol benimdi, o geldi vurdu üzerime, ya da geldi sıkıştırdı beni hatalı sollama yaptı vsvs hepsi traş.. Sen suçlusun.. Niye? Ehliyetin yok..

Kullanma bir kaç ay daha sık dişini sonra kullanırsın.. Otomobili kullanan ehliyet değil sürücü lafı da hikaye.. Otomobili kullanan sürücü, trafik kurallarını uygulatan da ehliyet.. unutma..

Birisi arkadan çarpar, ölür, ya da birisi arkandan çarpar kayarsın otobüs durağına girersin allah korusun, suçlu sen olursun.. Hiç alakan yokken hem de..

Kullanma şu arabayı..

Haklısın abi. Üniversite telaşı vb durumlar yüzünden bu sene zaten pasiftim. Bi kaç ay daha böyle olacak. Sonrada allah izin verirse ehliyetim olacak. O zaman sıkıntısız sürerim.

Quantum
28-06-2012, 19:56
Haklısın abi. Üniversite telaşı vb durumlar yüzünden bu sene zaten pasiftim. Bi kaç ay daha böyle olacak. Sonrada allah izin verirse ehliyetim olacak. O zaman sıkıntısız sürerim.

hadi bakalım.. inşallah.. okulda da umarım istediğin yeri tutturursun :)

63owen63
28-06-2012, 19:56
aynı şeyi bende düşündüm ama ehliyetsiz araba kullandığımı belirttiğim için farklı anlaşılır diye yazmamıştım. tabi bir de saygısızlık etmek istemedim benden yaşça çok büyük bir insana.

bu arada lisede bir arkadasım yolun karsısına gecen iki yaya ya carptı ehliyetsiz. aileler şikayetçi oldu. kızlardan birisi öldü diğeri uzunca bir süre yoğun bakımda kaldı. resmen bütün ailelerin de dünyası yıkıldı. ama çocuk şikayetçi olunmasına rağmen 8 ay civarı hapishanede kaldıktan sonra çıktı. yani bir ömür boyu hapis yatmak gibi şeyler yok bizim adalet(!) düzenimizde. açlıktan ekmek çalan insan 4 yıl hapis yatar. bu şekilde can alan insan 8 ay yatar ve çıkar. olur böyle şeyler di mi ama...

Hapishanedeki süre geçer de , peki ya kardeşim vicdanın sana müebbet verdiyse ?

Ben böyle yazıları kaale alıyorum abicim zaten. Ben sana hiç ukala gibi cevap vermedim abicim. Ben sadece yaptığımı söyledim. İş biraz abartı ve sert yorumlara kaçınca uslub değişiyo. Yaş farkı olduğundan kabullenip geçiyoruz. Bizimde anne babamız bişey öğretmiş demekki.

Ehliyetine bir şey kalmamış. Bu kalan süre zarfında hic araba kullanmasan bir yerine bir şey olmaz degli mi :) Hayatın arabadan motordan ibaret olmadıgının farkındasın sende biliyorum :) Ama bu sana uzak veya basit gelen önlemi alırsan tavsiyelerimize uyup belki de şuan olması muhtemel bir olayın önüne geçeceksin,Ve senin sırf bu duyarlılıgın için direksiyona oturmadıgını bilenler sana sırf bu yüzden saygı duyacaktır hem kendin hem ailen bırak potansiyel zan altında kalmayı insanlardan hoş tepkiler bile alabilirsiniz bu basit şeyden ötürü :) burada da hic birimizin gözünde kücülmeyecek aksine büyüyeceksin. Şahsen ben 'benim gibi eşşek kafalı, sözünde fikrinde inat eden cahil biri degilmiş , cocuk anlatınca anladı,uygulayacagına söz verdi ' diye düşünecegim.

Anu
28-06-2012, 19:57
Yazık gerçekten, oğlan hapiste, ailesi perişan, amcam tek kaldı. Hepsinin hayatı mahvoldu anlık bir olayla. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun teyzemin :(

suprolla
28-06-2012, 19:58
ölüm anları çok kötü yapıyor insanı :(

ehliyet konusunda şöle bi yorum yapayım belki bu kazada araçla ilgili mekanik bi sorun oldu ancak sürücü ehliyetsiz olduğu için direk suçlu damgası yicek yedi bile....
ehliyeti olup gazı freni bilmeyende var orası ayrı....araçlar gibi sürücüleride 2 yılda bir trafiğe çıkabilir diye muayene etseler kazalarda azalma olcağına inanıyorum....

TOLGACANSAHIN
28-06-2012, 19:59
Bende orta okuldan lise sona Ahmet gibi düşünmüşümdür. Her gün yıkadığım hatta doğum günümde babamın bana yeni araba alamayacak olduğu halde altındaki arabayı doğum günümde hediye edeceğini ve ehliyet kursuna yazdıracağını öğrendiğim gün EN YAVAŞ sürdüğüm gün gittim kaza yaptım. 3 senedir ceremesini çekiyorum 6500 lira para cezası geldi haklı olduğum halde. Araba alacağım halde şimdi borcunu ödemek için yırtınıyorum.

Ahmet ben kullan veya kullanma demiyorum ama olurda bir gün ehkiyetsiz kaza yaparsan annenin o bembeyaz yüzüne bakmayı dene bi.

Şimdi hergün veriyor SLOW MOTİON devam allah razı olsun ASLANI'm dan eskiden arabasını esirgiyor diye aptalca düşünüyordum adam biliyormuş neyin ne olduğunu.

mevlut-S
28-06-2012, 20:00
Hapishanedeki süre geçer de , peki ya kardeşim vicdanın sana müebbet verdiyse ?

işte o onu bambaşka. ben zaten bu adalet sistemini eleştirdiğimi belirtmek istedim abi. Allah kimsenin başına öyle bir vicdan azabı vermesin. ehliyetsiz kullanımın önüne geçmek için bence şu ehliyet yaşını biraz daha düşürmek gerek. 16 iyidir mesela diye düşünüyorum. hani ehliyet yaşı 16 olsun reşitlik yaşı 20 ye ya da 22 ye çıksın. mesela 16 yaşında ehliyeti olan bi adam yeterli olgunluğa erişemeden alkol alamasın. sorumluluklarının farkına varsın belli bir yaşa kadar içmesin. işmesin ki sarhos kullanmasın o arabayı. bu düzenle eminim ki trafik kazaları sayısı azalır...

AhmetYılmaz
28-06-2012, 20:00
hadi bakalım.. inşallah.. okulda da umarım istediğin yeri tutturursun :)

İnşallah abi hayırlısı.

Ehliyetine bir şey kalmamış. Bu kalan süre zarfında hic araba kullanmasan bir yerine bir şey olmaz degli mi :) Hayatın arabadan motordan ibaret olmadıgının farkındasın sende biliyorum :) Ama bu sana uzak veya basit gelen önlemi alırsan tavsiyelerimize uyup belki de şuan olması muhtemel bir olayın önüne geçeceksin,Ve senin sırf bu duyarlılıgın için direksiyona oturmadıgını bilenler sana sırf bu yüzden saygı duyacaktır hem kendin hem ailen bırak potansiyel zan altında kalmayı insanlardan hoş tepkiler bile alabilirsiniz bu basit şeyden ötürü :) burada da hic birimizin gözünde kücülmeyecek aksine büyüyeceksin. Şahsen ben 'benim gibi eşşek kafalı, sözünde fikrinde inat eden cahil biri degilmiş , cocuk anlatınca anladı,uygulayacagına söz verdi ' diye düşünecegim.

Ben her büyüğümden tecrübelerinden bişey kapmaya çalışan bi insanım abi. Hayatın %99 u öğrenmek. Tabiki söylediklerini dikkate alıcam. Teşekkür ederim tavranız için.

ahmet3425
28-06-2012, 20:01
yalnız size bisey diyim mi tipik antalyalı apache sahin dogan tayfasından bi eleman emin olun burdaki şahin dogancıların %80 bu ayarda yancı el freni ile donmeler hepsi kendini sebastian loeb altlarındaki araclarıda citroen ralli aracı zannediyorlar vs uzuluyorum yemin ediyorum yazık ya

allah rahmet eylesin teyzeye :(

63owen63
28-06-2012, 20:03
Bende orta okuldan lise sona Ahmet gibi düşünmüşümdür. Her gün yıkadığım hatta doğum günümde babamın bana yeni araba alamayacak olduğu halde altındaki arabayı doğum günümde hediye edeceğini ve ehliyet kursuna yazdıracağını öğrendiğim gün EN YAVAŞ sürdüğüm gün gittim kaza yaptım. 3 senedir ceremesini çekiyorum 6500 lira para cezası geldi haklı olduğum halde. Araba alacağım halde şimdi borcunu ödemek için yırtınıyorum.

Ahmet ben kullan veya kullanma demiyorum ama olurda bir gün ehkiyetsiz kaza yaparsan annenin o bembeyaz yüzüne bakmayı dene bi.

Şimdi hergün veriyor SLOW MOTİON devam allah razı olsun ASLANI'm dan eskiden arabasını esirgiyor diye aptalca düşünüyordum adam biliyormuş neyin ne olduğunu.

Ağzına saglık kardeşim. Güzel bir örnek oldun. Kolaylıklar diliyorum sanada.

işte o onu bambaşka. ben zaten bu adalet sistemini eleştirdiğimi belirtmek istedim abi. Allah kimsenin başına öyle bir vicdan azabı vermesin. ehliyetsiz kullanımın önüne geçmek için bence şu ehliyet yaşını biraz daha düşürmek gerek. 16 iyidir mesela diye düşünüyorum. hani ehliyet yaşı 16 olsun reşitlik yaşı 20 ye ya da 22 ye çıksın. mesela 16 yaşında ehliyeti olan bi adam yeterli olgunluğa erişemeden alkol alamasın. sorumluluklarının farkına varsın belli bir yaşa kadar içmesin. işmesin ki sarhos kullanmasın o arabayı. bu düzenle eminim ki trafik kazaları sayısı azalır...

Adalet konusunda haklısın şike yapana müebbet istenir, bir dilim baklava çalanada. Ama kafa göz doğrayıp çöpe atan 2 seneye max çıkar.

ulas
28-06-2012, 20:04
ehliyetsiz genşleri pistlerde görmek isteriz

turbo&quattro
28-06-2012, 20:06
Millet uzaya cikiyor benim ulkemin gencligi hala ehliyetsiz araba kullanmayi savunucu mesajlar atiyor . Hepini okumus & okuyan genclersiniz biraz genis dusunun bana birsey olmaz olsada cezasi i cekerim mantigindan kurtulun .

63owen63
28-06-2012, 20:07
İnşallah abi hayırlısı.

Ben her büyüğümden tecrübelerinden bişey kapmaya çalışan bi insanım abi. Hayatın %99 u öğrenmek. Tabiki söylediklerini dikkate alıcam. Teşekkür ederim tavranız için.

Estağfirullah bizide yanlış anlama büyüklük taslamak vs degil niyet. Bazı şeylerin farkına sonradan varılıyor, benim hic uyaranım olmadı. Tüm hayatını bana göre şekillendiren benim için var olan babamı kalleş bildim. Malını esirgiyor bildim. Elin babasıyla karşılaştırdım , yeri geldi içimden sövdüm. İsterim ki sen ben gibi cahil olma. Karar senin. Kal saglıcakla :)

63owen63
28-06-2012, 20:09
''bana birsey olmaz '' .

adolescent egocentrism. psychology rules :)

Time-R
28-06-2012, 20:20
Peki ehliyeti olupta boyle kullananlara ne diyecegiz? Bence bu isin ehliyetle degil, suruculukle ve yasin verdigi olgunlukla alakasi var..

Yazik olmus gercekten, Allah rahmet eylesin cok uzucu...

AhmetYılmaz
28-06-2012, 20:23
Peki ehliyeti olupta boyle kullananlara ne diyecegiz? Bence bu isin ehliyetle degil, suruculukle ve yasin verdigi olgunlukla alakasi var..

Bende ılk basta boyle demek ıstemıstım. Insan olmalı aracı suren ınsan. Dusuncelı bı ınsan. Ama baska yerlere gıttı.

ulas
28-06-2012, 20:26

ben güneş baIçıkIa sıvanmaz derim

d16y4
28-06-2012, 20:32
ehliyet olan düzgün sürüyo diye bir olay yok . ankara pursaklarda ikamet ediyorum 2 ayda bir cumartesi günleri sınav yapıyolar ehliyet alanların %90 ı bayan sürücüler ve 40 yaş üstü gördüğüm zaman kaçar hale geldim kadınlardan. ilk önce eğitim olacak ve yaşı 30 üstü olana ehliyet vermiyecek

LAST_ZZ
28-06-2012, 20:35
o sahın nasıl ole yolda kayıyor,yazıktır ya

MBuğra
28-06-2012, 20:40
Ya bende böyle oldu ya da yaşın verdiği bir tecrübesizlik var. Evet bende ana yola çıkmadan, evin çevresinde tur attım veya babam yanımdayken uzun yolda kullandım. Yanlıştı veya değildi, herhangi bir olguyu savunmuyorum; sadece farklı birşey demek istiyorum: Ehliyetsiz geçen zarfta normal, sorumluluk sahibi olan bir insan çok dikkatli oluyor. "Ulan çarpmayayım, etmeyeyim vs" Ama ehliyet insana bir rehavette vermiyor değil. Ehliyetsizken hiçbir vukuatım olmamasına rağmen, ehliyeti aldığım ilk hafta arabayı sürttüm :)

onur_S
28-06-2012, 20:45
Ehliyet ne demek ehil olmak,ehil olduğuna dair belge.
ama ehliyet alırken ehil olacak kadar bi eğitim de verilmiyor suçlu olmayı kabul ediyorsanız ehliyetsiz sürebilirsiniz ama her zaman suçlusunuz.

alpeRS
28-06-2012, 22:12
herşeyin başı eğitim.

Burak-Akın
28-06-2012, 22:12
madem ehliyetsiz çıkıyosun ne diye o kadar hız yapıyosun ? Diye sorarlar adama

doush
28-06-2012, 22:27
Ehliyet vs. bilemeyeceğim ama o hızda gitmesi büyük sorun zaten.. Cezası neyse çeksin.. Kadın çekmeseymiş adamı belki de vurmayacaktı..

Benim kesin kurallarım var özellikle şehiriçi ayda yılda bir yol boşsa basarım bunun dışında Adana'da heryere max 60 yaparak giderim çevre yolunda olur o da.. Otobanda 100'dür.. Çünkü daha ne yayalarımız ne sürücülerimiz doğru düzgün davranıyor trafikte.. Bugün 3 motorluyu öldürüyordum aptal aptal sürdükleri için.. Vursaydım suçlu ben olurdum.. Bir tanesi en sağdan en sola önüme kırıp göbeğe girdi malak, biri farları kapatmış geliyordu, diğeri de önüme kırdı yine apaçi tayfasından..

GokhanRS
28-06-2012, 22:35
ehliyet var yada yok fark etmez. şu videodaki kaza benim gözümde 70 senelik şöförde olsa kasten adam öldürmektir. bir araba kuru yolda bu kadar hızlı nasıl dönebilir ve şehir içi yol. yani orası bir e-5 değil.

yazıklar olsun böyle totoşlarada bunları bu şekilde eğiten özendiren ibnelerede.

ayrıca ehliyetsizliğinde tabiki savunulacak yanı yok. ancak şu olayı ehliyeti olsada yapacaksa eğer yokken yapmışsa oh olsun şerefsize dicem çünkü şuan ehliyetli birine göre x2 ceza yicek.

TC_VTEC
28-06-2012, 23:18
Allah rahmet eylesin :(

dirk
28-06-2012, 23:37
Yazık yaa :/ cook üzücü durum

Oconner
28-06-2012, 23:42
ALLAH kimsenin başına vermesin.

gokcell13
29-06-2012, 01:29
Genc adam ehliyetsiz yani tecrubesizdi.Benim ehliyetim yokken yaptıgım biliçsiz hareketleri suan istesemde yapamıyorum.Yinede kader kısmet diyoruz ama elimizde olan birçok şeyde mumkum.

FB10ur
29-06-2012, 02:04
Haberi bugün izledim çok kötü oldum;Allah rahmet eylesin...

Mertİ.
29-06-2012, 02:32
O elemanin ehliyeti olsa bu konu bu kadar haber olurmuydu acaba ehliyetsiz adam oldurdu 20 yil ehliyetli 6 ay adamin elnde ehlyeti olsa yapmiycakmi ayni hareketleri? bilincsizlik sadece asil ehlyti aldktan sonra daha kotu artik ehlyet var bisi olmaz tarznda takilir burayi okuyan veya proseduru bilen. allah rahmet eylesin yaraliyada sifa versin..

orhan_guney
29-06-2012, 02:34
Allah rahmet eylesin.

baha38
29-06-2012, 08:10
Allah rahmet eylesin:( Arkadaşlar yalnız ülkemizdeki sürücü kursları ***** hangi birimize adam gibi şöförlük öğretmişler iki git gel tamam al ehliyet. Herkes kendi arabasında kullana kullana tecrübe sahibi oldu. Ama genelde ehliyet yaş farketmez çoğu insanımız arabaya binince bir havalara giriyo. O daracık sokaklarda yoğun caddelerde hız yapmayı bi *** sanıyolar. Bizim evimizin önüde daracık cadde sağda solda çocuklar oynuyo orda bile deli gibi basıyolar hayret ediyorum araban isterse dünyanın en çabuk duran arabası olsun önüne birisi çıktığı zaman aniden nasıl duracaksın. Başa gelmeden kimse anlamıyor ama oluncada şimdi başını taşlara vuruyordur. Benim başımada geldi normal sokakta 30-40 gidiyodum ara sokaktan bisikletle çocuk çıktı bana soldan kendi çarptı allahtan hiçbişe olmadı ama ordan otobüste geçiyo sık sık kamyonda. Dedim eğer benim yerime o an kamyon geçiyo olsaydı nolurdu bu çocuğa. Keşke herkes yaya trafiği olduğu yerlerde basmasa ama işte bu tarz adamlar çok fazla:( Olan suçsuz günahsız teyzelere, amcalara,çocuklara oluyor.

poseidon
29-06-2012, 08:29
Ehliyeti olsa da emin olun aynı kazayı yapardı.
Ehliyetsiz yaptı muhtemelen hayatını karartırlar.
Her ikisinde de ortada bir ölüm var.

Önce şehir içinde bu derece tehlikeli araba kullanan zihniyetin değişmesi lazım.
Yoksa gün gelir bu şerefsizler bize ya da bir yakınımıza çarpar.

huseyinturk
29-06-2012, 10:10
ehliyet hikaye.. İnsan kullansa o aracı olmazdı böyle

Ranthor
29-06-2012, 10:23
trafikte abuk subuk hareketler yapinca, arabasi hizli diye, adini drift koyup, o kralsin oo boyle o soyle diyenlere duyurulur. Sonucu boyle olabilir.

Vintage
29-06-2012, 10:24
ehliyetsiz olması olayı daha vahim hale getirmiş
yoksa herkesin dediği gibi ehliyetlide olsa o sürüş kabul edilir değil
Allah rahmet eylesin

RedLine
29-06-2012, 11:06
Ehliyeti olması çok iyi kullanır anlamına gelmez ... Herşey dikkatte ve tecrübede insanın kendi içinde ...
Ehliyeti olsaydı bu kazada affedilir yanımı olacak HAYIR ...
Ehliyet olmaması sadece cezayı katlayacak ...
Ehliyeti olupta Trafikte neler yapanların çoğu zaman videolarını izliyoruz hepimizde burada ...
Allah Rahmet Eylesin Sevenlerine Sabır Versin ...

Buradada var genç arkadaşlarımız hız meraklısı ehliyetsiz abilerinin videolarını izleyip gaza gelenler ...
Siz kardeşlerimizden ricam lütfen Trafiğe kapalı alanda kullanın ve hız yapmayın çünkü o direksiyona o arabaya alışmanız gerek önce Herşey Tecrübe sakın ve sakın o yaptıysa bende yaparım demeyin kendi içinizde boş alanda yapın ne yapacaksınız Herkesin ailesi var kimseyi tehlike altına atmayın ne kendi canınızı nede başkasının ....

CESUR
29-06-2012, 11:10
bızım burdada var boyle piçler bi kacını dovdum hatta ama hangı bırını dovcen ıpsız sapsız cok allah rahmet eylesın:(

powERS
29-06-2012, 12:59
yazık gunah... kıme ne dıcen olan olmus.. allah rahmet eylesın.

HondatugraL
29-06-2012, 13:03
ulan bızımde ehlıyetımız yok ama ckıpta kullanmıyoruz anca çok sakın yollarda ıstıyoruz suç çunku nasıl verıolar boyle rahat rahat araçları anlamıyorum yazık gunah yaa vallahı ıcım acıdı hey allahımm yaaaa çıkarıp öyle bi dövücenki ölmeyi mumla arıcak şerefsiz:(

Baran^
29-06-2012, 13:13
Bence ehliyeti olup olmamasının bir önemi yok,2 insan öldümü öldü.Yazık

onursumer
29-06-2012, 13:19
bu kazayı yapan kişinin ehliyeti olsa ne yazar allah aşkına boyle kazamı olur o nası hız ve kuru yolda savrularak gelmiş

1 sene sonra ehliyetini alsada odun aynı odun

Burak
29-06-2012, 13:37
Ehliyet olsa ne değişecekti, 2 tane insan ölmüş(Allah rahmet eylesin). Ooo ehliyet var, tamam gidebilirsin mi diyecekler. Ehliyetsiz kullananın da kendi bileceği iş, yok yere ceza katlanır, hayatı kararır. Aranması gereken ehliyet değil, düzgün bir zihniyet.

gurkanerkan
29-06-2012, 13:40
O yolda ne bir önlem var ne araçların hızını kesmek için tümsek vs. Kasap dükkanı gibi resmen.