Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik honda yardım pls..!
tolerans
29-06-2012, 10:40
1994 1.6 OTOMATİK HONDA CİVİC bi arkadaşımda var araç yeni bakımdan çıktı ( yetkili servis değil ) yanlız araç düz yolda hiç bir şey yok yüke vurduğu zaman rampada genellikle araç içeriye müthiş bir yağ kokusu veriyor duman altı oluyor ve radyatör su atıyor ben biraz anladığımdan dolayı conta yanıktır falan dedim ama yeni yağ değişmiş conta değişti dedi arkadaşım sorun ne olabilir ? hondacı arkadaşlar cevaplarsa çok acil bugün tekrar saniyiye gidicez en azından bilgi alalım ona göre gidelim diyoruz..!
timucintt
29-06-2012, 10:58
yağ kokusu duman altı olması için motorun sağlam contalarından yağ sızdırıyor olması lazım... yada contan dğeişmiştir eski atık yağların kokusuda olabilir... yada bir boruda çatlak olabilir ordan sıcak su motorun görünmeyen kısımlarına dağılıp motor içinde kuru halde bulunan yağıda çözüp koku yapıyor olabilir.... radyatörün su atması tehlike ama conta yanık olabilir yada borunun biri çatlak olabilir ve suyu hızlı şekilde boşaltıyordur.... en yakın başka bir servie görünüp arızanın tespitini yaptır derim... ama aklıma duman altı vs diyorsun bir hortum yarılmış olabilir veya radyatörüne bir delik olabilir....
tolerans
29-06-2012, 11:09
radyatör su borularının şişmesi normalmi patlıyacakmış gibi ürkütücü derecede ?
timucintt
29-06-2012, 11:12
boruların fazla şişmesi iyiye işaret değildir... fil gibi şişiyorsa sistemde hava var demektir conta yanık olabilir yada thermostad takılı kalmış olabilir....
tolerans
29-06-2012, 11:14
tamam abi çok sağol sen türkiyeyi kaybetme sana ihtiyacım olucak kısmet olursa yakın zamanda bende renault u verip ep3 alıcam bütçeyi denkleştirmeye 3-5 kaldı :) ep3 için rahatsız edicem seni :)
timucintt
29-06-2012, 11:19
tamam abi çok sağol sen türkiyeyi kaybetme sana ihtiyacım olucak kısmet olursa yakın zamanda bende renault u verip ep3 alıcam bütçeyi denkleştirmeye 3-5 kaldı :) ep3 için rahatsız edicem seni :)
ne zaman isteren PM yeter :D
tolerans
29-06-2012, 11:23
sağol abi :)
tolerans
29-06-2012, 11:24
bu honda için kapak silindir kapağı çatlak olabilir dediler ihtimal varmıdır varsaki bu kapar 2.el bulunurmu fiyat aralığı nedir
yag eksiltme yaga su karistrmna oluyormu ?
yag eksiltme yaga su karistrma oluyormu ?
nette sorun var sanirim 3 defa gitmis ???
halilcan9455
29-06-2012, 13:21
nette sorun var sanirim 3 defa gitmis ???
4 defa :D