Orijinalini görmek için tıklayınız : Turk yapimi Water/ Methanol injection kit. Bosphorus
Kemale ve Yavuza tesekkurler, teknik ayrintilarini onlar verir.
http://img221.imageshack.us/img221/4166/waterinj.jpg
uc farkli tipi var, ben stage 2 kullaniyorum.
3 tipi var,
birincisi basic, sadece belirli basinc uzerinde su puskurtuyor.
ikincisi belirli bir basincta baslayip, belli bir basinca oturuyor ( misal 1 bar da baslayacak, 1.5 a kadar artarak devam ediyor)
ucuncusu sequential.
====================
Fiyatlari onlar versin, benim kitte map sensoru yok mesela, ona gore degisebilir
MAF ile yürüyen araçlarda nasıl set ediliyor ?
MAF ile yürüyen araçlarda nasıl set ediliyor ?
gencler yazsin, onlar yapti cunku
la konuyu gencler acsaymıs o zaman ne desek genceler yazsın gencler yazsın :D
evet ya niye acmisyor gencler, banlicam hepsini simdi
abii yanlış anlama ve banlama ama hiç tatmin olmadık konudan :D
ben Ranthor olsam, seni banlardım:D
aliburma
02-07-2012, 15:59
Nerede bu konu ile ilgilenen gençler? aydınlatın gaaarii...
ah bide fiyatlar çıksa ortaya belki hemen 2 tane sipariş geçicez...
dragstar
02-07-2012, 16:58
Ozan abi konu için teşekkürler, bende yakın zamanda konu açmayı planlıyordum hatta Oz ile konuşmuştuk açın filan demişti :D
9 ay Ar-Ge si üzerinde çalıştık, hemen hemen herşeyde sıkıntı çektik üretim ve test aşamasında, 3 aydır deneme satışı yapıyorduk, 13. satışımızı Ozan abiye yapmak nasip oldu, allaha (c.c.) şükür şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadık bundan sonrada yaşamayız inş,
Markamız Bosphorus Innovations, ben (kemal ertek) ve yavuz364 (yavuz selim öngül) tarafından 2 sene iş yapmaya başladık, amacımız yurtdışından almak yerine Türkiyede üretmekdi allaha şükür şu ana kadar yaptığımız 23 tane ürünümüzle sektörde ilerlemeye çalışıyoruz.
Ben Kültür Üniversitesi Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim, Yavuz Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği 6. sınıf öğrencisi,
Ürettiğimiz bütün ürünleri Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde olan Otto ve Diesel motor labratuarlarında test ediyoruz. Gerekirse benim okulumda gerekirse yavuzun okulundaki hocalardan olur aldıktan sonra üretime geçip satışa başlıyoruz.
Gelelim Water-Methanol Injection kitlere,
Stage 1 650 TL: Basınca göre aktive olan veya dip gaz switch ile çalışan sabit flow lu olan model
Stage 2 750 TL: Map'a, maf'a veya tps'e göre değişken debiye sahip olan model
Stage 3 900 TL: Her silindire 1'er nozzle takılan ve değişken debiye sahip olan direct port sistem (4 silindirli araba için fiyatıdır)
Nozzle ları üretmek için 4 eksen torna cnc ürettik, yaklaşık 7 ay depo aradık üretici bulmaya çalıştık, controllerı tamamiyle kendi dizayn ve üretimimiz.
boardları yaptığımız kendi üretimimiz olan 5 eksen cnc freze
http://img3.ressim.net/out.php/i5858947_imag0002-jpg (http://www.ressim.net/i/5858947)
nozzları üretmek için ürettiğimiz 4 eksen cnc torna
http://img3.ressim.net/out.php/i5858948_img-20110809-213319-jpg (http://www.ressim.net/i/5858948)
kutuları ve pompanın üstüne markamızı yazmak için yaptığımız kendi üretimimiz olan 2 eksen galvo laser
http://img3.ressim.net/out.php/i5858946_dscn7037-jpg (http://www.ressim.net/i/5858946)
Kit üreten firmalarda pompayla depoyu aynı yere bağlanması hatta pompanın depodan daha aşağıda olması tavsiye edilir, bizim kit imizde isteğe göre çift pompa kullanılarak düşük basınç pompasıyla depoyu bagaja, yüksek basınç pompasını motora koyma imkanı sunuyoruz.
Nozzle stoklarımız 25cc-50cc-75cc-100cc-125cc-150cc-175cc-200cc-225cc-250cc-275cc-300cc/min dir.
Biraz uzun oldu ama şimdiden ilginiz için teşekkürler,
Ar-Ge aşamasında bize yardım eden, numunelerimizi arabalarına takıp risk göze alan, Mustafa Kemal Tekin ve Sami Ramazanoğlu'na, yardımlarını esirgemeyen Garage 764 Hakan abiye, Özgün Güleç'e, Custom Garage Gökhan abi ve Sebo ya, ve bizim stage 1 kit imize denk gelen Aem kiti yüksek fiyatlara satan bütün satıcılara sonsuz teşekkürler.
Kemal Ertek
Saygılarımla,
http://img3.ressim.net/out.php/t5858785_1-jpg (http://www.ressim.net/i/5858785)
tebrikler Kemal. lutfen fiyatlarda dost isi olmasin, cifte standarti hic sevmem.
Delikanli gibi 750 TL verdim, fiyatiniz, durusunuz dik olsun.
iyi calismalar
yavuz364
02-07-2012, 17:14
Konu için çok teşekkürler...
Sınıf konusunda bi yanlışlık olmuş galiba :D ben 6. senemi bitrdim ama okulda bitti gibi bakalım 2 ders yüzünden bekliyorum :)
Teknik olarak sorularınıza açığız, her türlü özel uygulamayı yapabiliriz...
EK: Bütün ekipmanlar metil alkol ve kimyasallara dayanıklı nikel kaplama ve pirinç malzemeden yapılmıştır, aluminyum malzemelerde de eloksal kaplama kullanılıyor..
dragstar
02-07-2012, 17:15
Konu için çok teşekkürler...
Sınıf konusunda bi yanlışlık olmuş galiba :D ben 6. senemi bitrdim ama okulda bitti gibi bakalım 2 ders yüzünden bekliyorum :)
Teknik olarak sorularınıza açığız, her türlü özel uygulamayı yapabiliriz...
ya sınıfı karıştırma :D, benimde bu sene bitmişti normalde ama daha bitmedi okul:D
diğer ürünlerimizin konularınıda en kısa zamanda açıcaz,
plastiklerde alkole dayanıklı olan EDPM cinsi plastiktendir.
Supersiniz arkadaslar cok sevindim bu habere kendim uretmis gibi mutlu oldum.Umarim markalasma yolunda dogru adimlar atar ve ilerleyen zamanlarda basimiza aem kesilirsiniz :D saka tabi umarim onlardan daha buyuk olursunuz basarilar konuyu ilgi ile takip ediyorum ayrica cok talep gelecektir eminim..
Dipnot:Bende 8 senelik isletme ogrencisiyim son 3 ders,markalasma konusunda fikir alisverisinde bulunabiliriz :D
Vallahi benim aklıma gelmişti. :D Şaka bir yana öncelikle tebrik ederim. Böyle ticari olarak değil ama ben de kendi methanol kitimi yapmayı planlamaya başlamıştım(DIY siteleri saolsun) fakat madem böyle bir imkan var, geniş ve sağlıklı test aşamalarından geçmiş YERLİ üretim bir ürünümüz var, ben de destek olmak adına arabamın projesi biterken kalan bütçeye göre methanol kiti sizden almayı düşünebilirim.
Tekrardan ellerinize sağlık, başarılarınızın devamını diliyorum...
la konuyu gencler acsaymıs o zaman ne desek genceler yazsın gencler yazsın :D
Ahahaha Allah iyiliğini versin bastım kahkayı işten kovulmazsam iyidir.
Kitleri arabalarimizda kullaniyoruz.fn2 type-r da subari wrx'de k20turbo da itb montajini yaptik daha test edemedik ama hic sorunsuz herturlu aracinizda kullanabilirsiniz.adana bayisi olarak herturlu montaj ve teknik destekte bulunurum bu civarda
Gurur duydum helal olsun, Bosphorus NOS System ne zaman insallah????
başarılarınızın devamını diliyorum Allah yolunuzu açık etsin,uğraşıp yapmışsınız helal.
HUS 99 ile başladın ve bu noktaya gelmişsin Helal olsun Kemal :)
Yavuz senide ayrıca tebrik ederim :)
Arabayı satma durumum ortadan kalkarsa sizlere destek olmak adına bende Stage 2 kiti sizden alıcam
Ben Aquamist kullaniyorum. Eger incelediyseniz sizin kitin farliliklari,kuvvetli/zayif yonleri nelerdir?
yavuz364
02-07-2012, 18:56
Onun da çalışmalarına başlamıştık, hatta ürettik bile ancak türkiyede NOS dolumu konusunda çok sıkıntı olduğundan dolayı yarım kaldı.. Testini yapmak için bile tüp doldurmada problem yaşadık..
Ben Aquamist kullaniyorum. Eger incelediyseniz sizin kitin farliliklari,kuvvetli/zayif yonleri nelerdir?
Evet bütün metanol kitleri inceledik..
Aquamistin farkı akış ölçüm valfi ve göstergesinin olması.. Akış ölçüm valfi ve göstergesini biz de düşündük ancak maliyeti artırmak istemedik, yakın zamanda bu şekilde bir ürün yapmayı da düşünüyoruz...
Aquamistte yazan, "kontağa bağlı olmasına gerek yok" , "korumalı devre" v.b. süsleyici kelimelerin hepsi zaten bizim kitimizde de var. Bunlar olmazsa olmaz özellikler..
Birde aquamistin yeni nesil kitlerinde pompa basınçları yüksek olmasına rağmen nozzle basınçları çok düşük, kontrol edebilmek için mecbur böyle bir yola başvurdular...
EK: Metanol kitlerde yanlış düşünülen bir nokta da ne kadar yüksek basınç o kadar güzel privüze (dağılım) demek değil.. Önemli olan kaliteli bi nozzle..
63owen63
02-07-2012, 19:06
Maşallah. Şahsen tanımıyorum sizleri ama ciddi gurur duydum,bir ton makineci elektronikçi arkadaşım var, kibirden ve hayadan Allah'a sığınırım, çok alt düzey enerji, otomobil, motor, teknoloji vs bilgim olmasına rağmen gözümde fakülteyi boşu boşuna okumuş adamlar diye düşündürtüyorlar.. Allah yolunuzu açık etsin :)
yavuz364
02-07-2012, 19:16
Örnek birkaç fotoğraf :)
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/581043_479725758709367_1764682083_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/470127_479699338712009_1503250392_o.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/170446_479725525376057_775756588_o.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/459030_479722858709657_1618451553_o.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/411047_479722955376314_611862578_o.jpg
Aşağıdaki kit 600+HP araçlar için yüksek debili pompası olan bir model..
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/600191_479699662045310_1813247585_n.jpg
alperkirman
02-07-2012, 19:30
yavuzum allah daha iyilerini yapmayı nasip etsin inşallah
stage 3 yerleştirdiğiniz araç varmı hiç ??
arabamı bitirebilirsem en son sana gelip stage 3 yapabilirim :)
tebrık ederım :)
bu arada kapaklar olsun baska seyler olsun seri üretimde kalıbı olan plastikleriniz varsa ben baskıyı alırım ole bı durumda pm atabılırsınız :)
yavuz364
02-07-2012, 20:03
Evet var :) MKT bir tane K20 ye taktı bildiğim kadarı ile..
Buyur gel herzaman :)
Çok teşekkürler, başka bir işimiz olursa aklımızda bulunsun :)
tebrık ederım :)
bu arada kapaklar olsun baska seyler olsun seri üretimde kalıbı olan plastikleriniz varsa ben baskıyı alırım ole bı durumda pm atabılırsınız :)
TurboJDM
02-07-2012, 20:08
Öncelikle tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. AEM'e o fiyatları vericeğimize artık önemli bir marka olmasını istediğimiz Bosphorus'ın ürünlerini satın almayı tercih ederiz diye umuyorum. Önemli olan fiyatlarda değil biz türklerin başarılarını desteklemek . Fiyatlarda gayet uygun bu fiyatlarla Water methanol inj. kit. dahada yaygınlaşır düşüncesindeyim. Nitro Kit. projesini bitirip üretime geçerseniz gayet güzel olur. NEX'e 600$ vermeyiz. Dizellerde Water Meth. İnj. Kit. kullanılıyor mu bilmiyorum ama inşallah seneye bi aksilik çıkmaksa GC8 projesi düşünüyorum belki o zaman bu ürünü kullanma şansım olur. İzmir yada antalya'ya bayiliğinizi bekliyoruz. :) Tekrar tebrik ediyorum arkadaşlar :)
MuratGürakan
02-07-2012, 21:12
Allah utandırmasın beyler eğer utandırırsa bozuşuruzz :D
Kemal yarın haberleşelim..
dragstar
02-07-2012, 22:37
Supersiniz arkadaslar cok sevindim bu habere kendim uretmis gibi mutlu oldum.Umarim markalasma yolunda dogru adimlar atar ve ilerleyen zamanlarda basimiza aem kesilirsiniz :D saka tabi umarim onlardan daha buyuk olursunuz basarilar konuyu ilgi ile takip ediyorum ayrica cok talep gelecektir eminim..
Dipnot:Bende 8 senelik isletme ogrencisiyim son 3 ders,markalasma konusunda fikir alisverisinde bulunabiliriz :D
haberleşiriz, çok teşekkürler
Vallahi benim aklıma gelmişti. :D Şaka bir yana öncelikle tebrik ederim. Böyle ticari olarak değil ama ben de kendi methanol kitimi yapmayı planlamaya başlamıştım(DIY siteleri saolsun) fakat madem böyle bir imkan var, geniş ve sağlıklı test aşamalarından geçmiş YERLİ üretim bir ürünümüz var, ben de destek olmak adına arabamın projesi biterken kalan bütçeye göre methanol kiti sizden almayı düşünebilirim. Tekrardan ellerinize sağlık, başarılarınızın devamını diliyorum...
bizimde ilk öyle başladı sonra nozzle yapmak için torna cnc yaptık tam DIY oldu, çok teşekkürler
Kitleri arabalarimizda kullaniyoruz.fn2 type-r da subari wrx'de k20turbo da itb montajini yaptik daha test edemedik ama hic sorunsuz herturlu aracinizda kullanabilirsiniz.adana bayisi olarak herturlu montaj ve teknik destekte bulunurum bu civarda
çok uğraştırdım seni zamanın valla panpiş iyi dayandın :D
yavuz açıklama yapmış zaten ek olarak yazıyım, ürettik hatta duruyor kullanıma hazır şekilde, dışarıda her şekilde test edip kullandık hiç sıkıntı çıkmadı, isteğe göre üretebiliriz
başarılarınızın devamını diliyorum Allah yolunuzu açık etsin,uğraşıp yapmışsınız helal.
allah razı olsun, amin
HUS 99 ile başladın ve bu noktaya gelmişsin Helal olsun Kemal :)
Yavuz senide ayrıca tebrik ederim :)
Arabayı satma durumum ortadan kalkarsa sizlere destek olmak adına bende Stage 2 kiti sizden alıcam
Koray abi saolasın valla bundan çoook önceki hallerimi 5-6 sene öncesini en iyi bilen nadir kişilerden birisin, çok teşekkür ederim valla zamanında az kafanızı ütülemedim :)
İşin başlangıcını Ar-Ge aşamasını sen biliyorsun aslında abi, geçen sene haziranda Custom garage da karşılaşmıştık siyah accent era var bende, radyatöre cırtlanmış şekilde duran methanol pompası vardı, cam silecek suyu deposunu methanol deposu olarak fln kullanıyordum hatırlarsın :)
Yavuz açıklamayı yapmış bende ek olarak, Aquamist ten fazlamız ilk mesajda belirttiğim çift pompa kullanarak depoyula düşük basınç pompasını bagaja, yüksek basınç pompasını ise motora montaj imkanı sunmamızdır.
Maşallah. Şahsen tanımıyorum sizleri ama ciddi gurur duydum,bir ton makineci elektronikçi arkadaşım var, kibirden ve hayadan Allah'a sığınırım, çok alt düzey enerji, otomobil, motor, teknoloji vs bilgim olmasına rağmen gözümde fakülteyi boşu boşuna okumuş adamlar diye düşündürtüyorlar.. Allah yolunuzu açık etsin :)
Amin, bu yaptığımız ürünün sadece 1 tanesi daha yaptığımız 22 tane ürün ve Ar-Ge si devam eden 5 tane ürünümüz var, hatta 5 üründen 1 tanesini bu hafta bnm arabama takıp testlere başlıycam :D boosted vts:eek:
Adanada Metin01 nickli üye olan Metin Gezici nin turbo k20 swap eg civic ine AEM kir sökülülüp bizim kitimizin montajı yapıldı, 1.4 bar basıyordu ben en son adanadayken ;)
Öncelikle tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. AEM'e o fiyatları vericeğimize artık önemli bir marka olmasını istediğimiz Bosphorus'ın ürünlerini satın almayı tercih ederiz diye umuyorum. Önemli olan fiyatlarda değil biz türklerin başarılarını desteklemek . Fiyatlarda gayet uygun bu fiyatlarla Water methanol inj. kit. dahada yaygınlaşır düşüncesindeyim. Nitro Kit. projesini bitirip üretime geçerseniz gayet güzel olur. NEX'e 600$ vermeyiz. Dizellerde Water Meth. İnj. Kit. kullanılıyor mu bilmiyorum ama inşallah seneye bi aksilik çıkmaksa GC8 projesi düşünüyorum belki o zaman bu ürünü kullanma şansım olur. İzmir yada antalya'ya bayiliğinizi bekliyoruz. :) Tekrar tebrik ediyorum arkadaşlar :)
Çok teşekkürler,
Dizellere oluyor tabiki, hatta ben kendi Accent Era mda kullanıyorum,
Talep olursa hazırladığımız nos kiti üretime geçiririz.
Allah utandırmasın beyler eğer utandırırsa bozuşuruzz :D
Kemal yarın haberleşelim..
bugun kargoya yetiştiremedim, yarın kargoluycam:)
bütün konuyu okuyan mesaj yazan yazmayan herkese çok teşekkürler, bizi çok mutlu ettiniz, bu kadar güzel tepki alıcağımızı düşünmüyorduk, hepinizden allah (c.c) razı olsun
kısaca :)
http://e1207.hizliresim.com/z/2/95v7v.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
kanashibari
02-07-2012, 22:47
Tebrik ederim. Allah yüzünüzü kara çıkarmasın.
Bu kit kadar kaliteli bir okadarda farkli urunler.bu projelerde yer almak fikir alisverisi yapmak cok zevk veriyor banada .insanlarin yerli mala olan antipatisi butur guzel islerden sonra muttlaka daha cok tercih edilir duruma gelecektir.turkiye yerli mali olarak kullanilan maxi hakan abinin display projesi kadar onemli is gorecek ve tercih edilebilecek urunler var.stage 3 kiti montajladik ama henuz deneyemedim test edemdik.kismet olursa en kisa zamanda deneriz.hem stage2 hem stage1 kiylerde hicbir sorun yasamadik.kullanicilarda cok memnun
gokhan035
02-07-2012, 23:02
Bir de şu Water/Methanol injection kit in tam olarak ne olduğunu çalışma prensibini, neden tercih edilmesi gerektiğini, Turbo ya da Atmosferik araçlarda neden/nasıl faydaları olduğunu, Stage 1-2-3 ün hangi durumlarda ne kadar yüklü araçlarda tercih edilmesi gerektiğini vb. açıklarsanız sevinirim.
Bunları detayıyla öğrenmek isteyen eminim çok kişi vardır. En azından Water/methanol kitler hakkında öğrenmek istediğimiz bilgiler için ya da vereceğiniz bilgilerle montajında vs bize yardımcı olabileceğini düşünerek bizlerde bundan sonra bu konuyu takip edelim.
Tebrik ederim, başarılarınızın devamını dilerim..
Eray Yümsel
02-07-2012, 23:04
banada ayırın bitane stage2 kemal ve yavuz brothers :)
dragstar
02-07-2012, 23:05
Bir de şu Water/Methanol injection kit in tam olarak ne olduğunu çalışma prensibini, neden tercih edilmesi gerektiğini, Turbo ya da Atmosferik araçlarda neden/nasıl faydaları olduğunu, Stage 1-2-3 ün hangi durumlarda ne kadar yüklü araçlarda tercih edilmesi gerektiğini vb. açıklarsanız sevinirim.
Bunları detayıyla öğrenmek isteyen eminim çok kişi vardır. En azından Water/methanol kitler hakkında öğrenmek istediğimiz bilgiler için ya da vereceğiniz bilgilerle montajında vs bize yardımcı olabileceğini düşünerek bizlerde bundan sonra bu konuyu takip edelim.
Tebrik ederim, başarılarınızın devamını dilerim..
bizimde bu bütün detayları Türkçe olarak açıklamak planlarımızın arasında fakat, Ar-ge yoğunluğundan, okuldan, birazda tam profosyonelleşememizden dolayı zaman konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz en kısa zamanda konu açıcaz,
çok teşekkürler
Eray abi olmuş bil ;)
Kemal ve Yavuz'un çalışmalarından haberim vardı. Yenilikçi fikir ve girişimciliği her zaman severim, bu yüzden özel bir istek ile benim setup için özel bir kit yaptılar, Yavuz ile uzun süre kafa yorduk ve bitirdikleri ürün elime ulaştığı zaman gerçekten çok etkilendim. Emekleri, özverileri ve dostlukları için buradan ayrıca teşekkür ederim. . .
Low-Rider
02-07-2012, 23:19
Tebrikler , ihtiyaç duyacağım bir aracım olursa satın alıp destek vermek isterim bende.
Ellerinize sağlık, tebrik ederim kemal :) çok başarılı olmuş...
Eyup Duygun
02-07-2012, 23:23
13 tane satılan kıtlerden bırını canlı gorme ınceleme fırsatım oldu.
Vallahi işlem , parca vsvs.. en onemlısı suan okudgumuz yapım asamasında cok emek var.
Yerlı malı olsun bizden birileri kazansın.Hem ne eksıgı var kı zamanla cok daha ıyı yerlere gelır.
Kemal , Yavuz elınıze saglık.
DetailEF
02-07-2012, 23:24
Tebrik ederim Kemal ve Yavuz, ikinizde iyi esnaf ve işinizin piiri olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz, yaptıklarınızda bunu doğrulayacak niteliklerde zaten. Fiyatlarda çok güzel, Allah gani gani versin inşallah.
Aquamist i 1100 dolara almistim.
Eger dediginiz gibi kaliteliyse,denemek isterim.
Helal olsun gencler,gurur duydum...
dragstar
02-07-2012, 23:30
Aquamist i 1100 dolara almistim.
Eger dediginiz gibi kaliteliyse,denemek isterim.
Helal olsun gencler,gurur duydum...
piyasadaki satılan bütün kitleri ya çevremizden bulduk yada satın alıp inceledik, teste tabi tuttuk ürünlerimize güvenimiz tam
çok teşekkürler,
Gunes G.
02-07-2012, 23:34
Tebrikler, yeni jenerasyon guzel geliyor :)
Bu arada goruntu olarakta cok guzel gozukuyor gordugum kadariyla.
Biraz teknik bilgi alabilir miyiz kit ile ilgili, pompa basinci nedir? bypass valfi internal mi external mi? (resimlerden internal gibi gozukuyor), nozzle lara yakin cekim vs gibi.
Birde bu nozzle lari aem kiti ile kullanabilir miyiz zira bana bir kac nozzle lazim olacak gibi ekstradan.
kcl_saxo
02-07-2012, 23:34
helal kemal kankama büyük iş büyük proje bravo
yavuz364
02-07-2012, 23:35
Biz teşekkür ederiz Baturalp bey :) Bide talon u pistlerde görsek daha mutlu olucaz...
Bu işe gönül verdik, bu iş de bize gönül verirse, gönüller bir olunca samanlık seyran olur inşallah :)
Kemal ve Yavuz'un çalışmalarından haberim vardı. Yenilikçi fikir ve girişimciliği her zaman severim, bu yüzden özel bir istek ile benim setup için özel bir kit yaptılar, Yavuz ile uzun süre kafa yorduk ve bitirdikleri ürün elime ulaştığı zaman gerçekten çok etkilendim. Emekleri, özverileri ve dostlukları için buradan ayrıca teşekkür ederim. . .
Sami abi falan sayesinde çıkmadan önce haberim vardı zaten Yavuz abi de ortalarda olmamasından belliydi bir şeylerin peşinde olduğu :D İlk hatırlarım Yavuz abiye Sami abiden bahsedişimi methanol konusunda ama tanımıyordu şimdi fikir alışverişi falan çok hoş ellerinize kollarınıza sağlık, keşke takacak arabam olsa da alsam.. Her ürününüzü tanıtın hepsi çok kaliteli görünüyorlardı Allah işinizi rast getirsin :icon_tup::icon_tup:
murat_ileri
03-07-2012, 00:57
kemal ve yavuz hazırlamış olduğunuz kitlerden birini bez type-r için sipariş edildiğinde inceleme fırsatım olmuştu gerçekten kaliteli ürünler yapmaktasınız, fakat hazırlamış olduğunuz diğer ürünleri de burada belirtirseniz arkadaşlarımıza daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.
Tebrik ederim, güzel bir iş başarmışsınız :)
dragstar
03-07-2012, 07:13
Tebrikler, yeni jenerasyon guzel geliyor :)
Bu arada goruntu olarakta cok guzel gozukuyor gordugum kadariyla.
Biraz teknik bilgi alabilir miyiz kit ile ilgili, pompa basinci nedir? bypass valfi internal mi external mi? (resimlerden internal gibi gozukuyor), nozzle lara yakin cekim vs gibi.
Birde bu nozzle lari aem kiti ile kullanabilir miyiz zira bana bir kac nozzle lazim olacak gibi ekstradan.
çok teşekkürler,
internal by-pass valfli re-circulation cinsi shurflo pompası, plastik cinsi EDPM, pompayı yurtdışından ithal ediyoruz.
Nozzle fotoğraflarını çekip koyarım, aynen bütün kitler ile nozzlelarımız kullanılabilir.
SULTANOGLU
03-07-2012, 07:44
yani kuru bir tesekkur butonuna bastim dun ama yazmadanda edemiycem. Bu cesaretinizden oturu ikinizide tebrik ediyorum. Kemal hakikaten nerden nereye diorum helal olsun umarim hep boyle devam edersiniz. Yavuz sanada helal olsun. Benim bambilbiye olmaz sanirim ama takilabilecek bir araba alirsam dirk yaninizdayim.
Bayrampaşalı
03-07-2012, 08:31
yavuzda kemal de adamın dibi :D harbıden cok guzel ınsanlar her zaman gorusuyoruz her konuda yardımcı oluyolar hele methanol konusunda cok guzel
yavuzcum benım kitim nerde dıyım gene her zamankı gıbı :D
Tebrikler arkadaşlar. Umarım sizin bu çalışmanız farklı projelere öncülük eder. Başarılar.
yavuz pampam zaten ellerine sağlık gayet başarılı işler yapıyo her zaman :) kemal ile ortak gayet iyi iş çıkartmışlar emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim saygılar :D
Beyler tebrikler çok güzel bir şey yapmışsınız başarılarınız devamını dilerim.Allah size hayırlı,bol kazançlar nasip etsin.Elimizden bir şey gelirse biz de seve seve yaparız.
dragstar
03-07-2012, 08:51
yani kuru bir tesekkur butonuna bastim dun ama yazmadanda edemiycem. Bu cesaretinizden oturu ikinizide tebrik ediyorum. Kemal hakikaten nerden nereye diorum helal olsun umarim hep boyle devam edersiniz. Yavuz sanada helal olsun. Benim bambilbiye olmaz sanirim ama takilabilecek bir araba alirsam dirk yaninizdayim.
Çok teşekkür ederim Hakan abi, Koray abiyle sen beni forumda nadir eskilerden tanıyanlardansınız tabi daha iyi anlıyorsunuz, aynen öyle nereden nereye,
Senin bambiliye olur niye olmasın emme manifoldun soğur mis gibi, methanolden dolayı avansda açarsın 3-4 derece :D
yavuzda kemal de adamın dibi :D harbıden cok guzel ınsanlar her zaman gorusuyoruz her konuda yardımcı oluyolar hele methanol konusunda cok guzel
yavuzcum benım kitim nerde dıyım gene her zamankı gıbı :D
Eywallah kardeşim,
Tebrikler arkadaşlar. Umarım sizin bu çalışmanız farklı projelere öncülük eder. Başarılar.
Teşekkürler, asıl konuyu açalım o zmn güzel olucak daha bilinmeyen 22 tane daha ürünümüz, Ar-Ge si üzerinde çalıştığımız 5 ürünümüz daha var
yavuz pampam zaten ellerine sağlık gayet başarılı işler yapıyo her zaman :) kemal ile ortak gayet iyi iş çıkartmışlar emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim saygılar :D
mutlu edebilmemize sevindim, teşekkürler:)
Bayrampaşalı
03-07-2012, 08:52
maf ile yürüyen araclarda nasıl set edılıyo kanka bunlar ?
Boost altında olmadan püskürtme istersek neye göre püskürtme yapıyor ? Vakum'a göre mi yoksa devir'e göre mi?
yavuz364
03-07-2012, 09:00
Aklımdasın Can ama çok yoğunuz hiç vakit olmuyo, bi ara gelsene sen bizim ofise :)
;6000741']Beyler tebrikler çok güzel bir şey yapmışsınız başarılarınız devamını dilerim.Allah size hayırlı,bol kazançlar nasip etsin.Elimizden bir şey gelirse biz de seve seve yaparız.
Herkese çok teşekkürler.. Destekleriniz sayesinde ilerlicez inşallah..
İstersen maf a da bağlayabiliriz.. Hatta map dan daha güzel :) Arabadaki yüke göre püskürtmüş olur.. Arabanın ne ile yürüdüğü çok da önemli değil..
dragstar
03-07-2012, 09:02
maf sensörüne bağlanılabiliyor controllerımız
Boost altında olmadan püskürtme istersek neye göre püskürtme yapıyor ? Vakum'a göre mi yoksa devir'e göre mi?
Gürsel abi açıklamalı yazıyım herkez okusun anlasın, boost altında olmadan püskürtme için öncelikle stage 2 kit i tavsiye ederim çünkü arabanın motor gücüne göre nozzle seçimi yapılıyor ve güç yokken püskürtme olduğunda motorda boğulması çok yüksek ihtimal veya ufak nozzle takılarak rolantiden itibaren püskürtme bile yapılabilir ancak üst devirlerde yetersiz gelir bu seferde,
mesela çalışma aralığı absolute 80 kpa ile 250 kpa arasına set edilir, methanol kit 80 kpa da düşük flowda devreye girer basınç yükseldikçe flow artar, 250 kpa dan sonra max flow da sabit işeme yapar :D
Devire göre olan kit üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.
Bayrampaşalı
03-07-2012, 09:05
e tamam o zaman haftaya baglayalım su işler bıtınce bakalım neler olcak yavuz sen baglıcaksın dımı :)
salih_560
03-07-2012, 13:41
helal olsun arkadaşlar eğer ciddi yürür bi aracım olursa bende katkıda bulunmak isterim allah utandırmasın ...
Rabbit33
03-07-2012, 17:33
Öncelikle tebrik ederim öncü olmaniz gurur verici,tsi motorlar için bağlanti nasil yapilmakta direk motora mi veriliyor ? yoksa intercooler a mi ? Cooler u buyutmek yada bu merhanol kitten düşünüyorum, tüm parcaları çok kaliteli
duruyor elinize sağlik başarılarınizin devamini dilerim.
İbrahim Erdem
03-07-2012, 18:36
Helali hoş olsun valla :) Allah emeğinizi yağlı etsin :)
Bi de stajyer alıyor musunuz? Belki ilk stajyeriniz olabilirim de :) (cidden)
arkadaşlar allah başarınızı daim kılsın inşallah, tebrik ederim.
yavuz364
03-07-2012, 18:51
TSI olmasından dolayı ekstra farklı bir uygulama yok.
İntercoolerı büyütme ihtiyacınızı meth kit ile bi nebze karşılayabilirsiniz..
Genellikle direk motora veriliyor, intercooler a da püskütebilirsiniz tabii ki .. Önemli olan motora giren havayı bişekilde soğutmak.. Motorun içine verildiğinde avans vurma problemini de kaldırmış oluyor tabi ekstradan..
Öncelikle tebrik ederim öncü olmaniz gurur verici,tsi motorlar için bağlanti nasil yapilmakta direk motora mi veriliyor ? yoksa intercooler a mi ? Cooler u buyutmek yada bu merhanol kitten düşünüyorum, tüm parcaları çok kaliteli
duruyor elinize sağlik başarılarınizin devamini dilerim.
Neden olmasın :)
Helali hoş olsun valla :) Allah emeğinizi yağlı etsin :)
Bi de stajyer alıyor musunuz? Belki ilk stajyeriniz olabilirim de :) (cidden)
beyler yolunuz acik olsun, olay gelisiminin az cok canli takipcilerinden birisi olarak :)
Aklımdasın Can ama çok yoğunuz hiç vakit olmuyo, bi ara gelsene sen bizim ofise :)
Herkese çok teşekkürler.. Destekleriniz sayesinde ilerlicez inşallah..
İstersen maf a da bağlayabiliriz.. Hatta map dan daha güzel :) Arabadaki yüke göre püskürtmüş olur.. Arabanın ne ile yürüdüğü çok da önemli değil..
Yavuz yükü hesaplayarak mı ? yoksa ecu nun hesapladığı yükü baz alarak mı ? stock sensörünü büyük housing de kullanıyoruz mesela.tüm maf haritası ve birtakım değişkenler değişebiliyor.Sanırım ecunun load unu baz alıyordur diye düşünüyorum ama :soru:
dragstar
03-07-2012, 21:56
Yavuz yükü hesaplayarak mı ? yoksa ecu nun hesapladığı yükü baz alarak mı ? stock sensörünü büyük housing de kullanıyoruz mesela.tüm maf haritası ve birtakım değişkenler değişebiliyor.Sanırım ecunun load unu baz alıyordur diye düşünüyorum ama :soru:
maf sensöründen gelen sinyale göre devreye girme ve max işeme olmasını istediğiniz değeri set ediyorsunuz sadece
ahmet3425
03-07-2012, 22:29
tebrikler beyler cok güzel iş cıkarmıssınız allah utandırmasın, devamını getirsin.
özellikle yavuzun epeydir turkiyedeki modifiye camiasını katkılar yapmaya calıstıgından haberim var bi kac kez kendisiyle su lazım bu lazımlı muhabbetlere de girmistik uzun zamandır cabalıyor ve eminim ki çabalarınızın karsılıgını fazlasıyla alacaksınız sadece turkiye yetmez bu malzemeleri ihraç etmeye de baslarsınız insallah.
psikolojikdeli
04-07-2012, 01:45
alkol yapsak meth. yapsak avas açsak oluyomu hacı :) şaka bir yana konunun açılması iyi olmuş video isterseniz yeni birtane çekerim cutout tan sonra :) tekrardan hayırlısı olsun Haftaya bir aksilik olmaz ise Yavuzla beraber ince bir işimiz var o sırada inceler yorumları yazarım :)
Hakan Girginer
04-07-2012, 03:18
Gerçekten tebrik ederim Kemal.
dragstar
04-07-2012, 14:37
Stage 1 Wot switchli Erkut abiye
http://img7.ressim.net/out.php/i5863880_2012-06-28-14-33-26-jpg (http://www.ressim.net/i/5863880)
Stage 1 Map switchli Emre 206 dizele
http://img7.ressim.net/out.php/i5863881_2012-06-28-14-34-33-jpg (http://www.ressim.net/i/5863881)
Stage 2 Rantor'un kiti subaruya
http://img7.ressim.net/out.php/i5863882_2012-06-28-14-34-52-jpg (http://www.ressim.net/i/5863882)
dragstar
04-07-2012, 15:39
Nozzle Assembly
http://img6.ressim.net/out.php/i5864132_2012-07-04-15-54-50-jpg (http://www.ressim.net/i/5864132)
http://img6.ressim.net/out.php/i5864133_2012-07-04-15-56-13-jpg (http://www.ressim.net/i/5864133)
600hp ye kadar destekleyen olan pompa
http://img6.ressim.net/out.php/i5864134_2012-07-04-15-59-19-jpg (http://www.ressim.net/i/5864134)
ürünü geçtim kendi cnc sinizi yapmışsınız benim için olay burda biter zaten. Umarım nice güzel projelere imza atarsınız. Rabbi yardımcınız olsun.
volume81
04-07-2012, 16:04
kemal yolunuz açık olsun tebrik ediyorum çok daha iyilerini başarabileceğinize inanıyorum :)
dragstar
04-07-2012, 16:50
ürünü geçtim kendi cnc sinizi yapmışsınız benim için olay burda biter zaten. Umarım nice güzel projelere imza atarsınız. Rabbi yardımcınız olsun.
çok teşekkürler, ciddi emek verdik
yavuz364
04-07-2012, 17:12
Günün birinde durup dururken derin düşüncelere daldığımda "yaa ben arabalar için birşeyler üretmeliyim, bu işin içinde olmalıyım" dediğim gün, CNC ve lazer üretimini bıraktığım gündü :) o yüzden CNC üretimine "eski işim" diyebilirim..
Ayrıca çok çok teşekkürler herkese tekrardan...
suprolla
04-07-2012, 17:38
piyasanın ihtiyacı olan malzemeydi kankalarım diğer çalışmalarıda izin varsa paylaşın :)
nemonomani
04-07-2012, 18:50
Günün birinde durup dururken derin düşüncelere daldığımda "yaa ben arabalar için birşeyler üretmeliyim, bu işin içinde olmalıyım" dediğim gün, CNC ve lazer üretimini bıraktığım gündü :) o yüzden CNC üretimine "eski işim" diyebilirim..
yavuz banada bi cnc yapsana czt nin parçalarını kendim yapmak istiyorum :D:D
edit birde bana hangi methanolden vercen hangisinden alim
yavuz364
04-07-2012, 20:29
öyle bi planın varsa her türlü parçayı üretebiliriz :)
Sen hangisinden istersen olur :) Arabanı bi hazırla da ayrıntılı konuşuruz...
yavuz banada bi cnc yapsana czt nin parçalarını kendim yapmak istiyorum :D:D
edit birde bana hangi methanolden vercen hangisinden alim
Aynı dönemde a4 almıştık, 1.8tq :)
Tebrikler panpalar. Tüm süreçten haberdar olsam dahi, bir de burdan kutlayayım.
Yavuz'un çakmak bulamayınca laptop adaptörünü ocağın metaline değdirip, çıkan kıvılcımla ocağı yaktığı gün anlamıştım bizden olmadığını. Sadece çay içmek içindi bunlar. Beni yanıltmıyor :D
Çok ilgi çekecek, MAF/MAP controller gibi, bi sürü ürün var, bi konu açsanız da tanıtsanız aslında, iyi olurdu.
ilkercom
05-07-2012, 09:13
Tebrik ederim gerçekten güzel çalışmalar. Hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olması çok güzel. Bu avantajla piyasa da yer edinebilir bir marka yaratmışsınız.
Ben aracımda ki problemleri çözemediğim için ( daha doğrusu vaktim yok) E85 projemi askıya aldım. Belki seneye standalone ECU projeniz biterse o zaman düzgün bir başlangıç yaparım.
gerçekten heyecan verici işler. askıda olan projelerinden de söz etmiştin. Umarım hepsi istediğin gibi gider.
Adamlar kursun kalemin ucunu acacak birsey bulamayinca cnc de kalem aciyorlar.elma soyuyorlar:) kemal bir nebze dunyadan olabilir ama yavuz baska bi gezegenden:) yavuzz ne ayaksin sen kanka acikla hadi:)
türk brazzers elemanları bunlar ...
Allah utandırmasın elin yabancısana para kazandırmaktansa kendi ülkümizde üretilen ve aynı kalitedeki ürünleri kullanmak her zaman iyidir..
yavuz364
05-07-2012, 16:08
Daha ilkokuldayken tek silindirli 2 zamanlı motor tasarlayıp parçalarını üretince böyle oluyo demek :) (çalışmadı)
Okumayı bilim ansiklopedisinde söktüm zaten :) (şaka değil)
Adamlar kursun kalemin ucunu acacak birsey bulamayinca cnc de kalem aciyorlar.elma soyuyorlar:) kemal bir nebze dunyadan olabilir ama yavuz baska bi gezegenden:) yavuzz ne ayaksin sen kanka acikla hadi:)
Ilk defa bu konuyla gordum, markayi facebook'ta falan goruyordum ama incelememistim, gurur duydum :) Allah yolunuzu acik etsin beyler
Daha ilkokuldayken tek silindirli 2 zamanlı motor tasarlayıp parçalarını üretince böyle oluyo demek :) (çalışmadı)
Okumayı bilim ansiklopedisinde söktüm zaten :) (şaka değil)
Okumayı söktüğüne dair hala şüphelerim var.
Pek okuduğun söylenemez. Her kelimeden 1-2 harf seçip, koca paragrafı kafanda kendin kuruyorsun.
Sonra laf anlatacaz diye uğraş dur. :D
MaXiGörKy
06-07-2012, 14:04
gerçekten gurur verici ülkemizde böyle güzel gelişmeleri görmek. başarılarınızın devamını dilerim.
Hiç aklımda olmayan bir modifiye. Fakat bu konuyu gördüm, üretilen cnc tezgahlarını gördüm verilen emeği gördüm dedim ki bende almalıyım. Üreten Türk insanı kolay bulunmuyor.
Tam olarak (bilmeyenler için) ne işe yaradığı, nasıl kullanılması gerektiği, nasıl montaj yapılması gerektiği, beraberinde ne tür bir mod ayar vs gerektiği gibi detayları içeren bir konu, web sitesi vs. olursa ürününüz sadece bu sitedeki arkadaşların bilgisi sınırlarında kalmaz diye düşünüyorum.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Tebrikler.
dragstar
06-07-2012, 16:05
Hiç aklımda olmayan bir modifiye. Fakat bu konuyu gördüm, üretilen cnc tezgahlarını gördüm verilen emeği gördüm dedim ki bende almalıyım. Üreten Türk insanı kolay bulunmuyor.
Tam olarak (bilmeyenler için) ne işe yaradığı, nasıl kullanılması gerektiği, nasıl montaj yapılması gerektiği, beraberinde ne tür bir mod ayar vs gerektiği gibi detayları içeren bir konu, web sitesi vs. olursa ürününüz sadece bu sitedeki arkadaşların bilgisi sınırlarında kalmaz diye düşünüyorum.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Tebrikler.
en kısa zamanda foruma konu açıcaz ürünlerimiz hakkında, sitemizde bitmek üzere
hakankaraaslan
07-07-2012, 09:26
Birazdan sizden almış olduğum Bosphorus methanol kiti kargodan alıp birick s14a ma monte etmeye çalışacağım . 1 hafta kadar once aem den almayı düşünüyorken formda Ranthor kardeşimiz sayesinde açılan bu konuyu tesadüfen okumam tüm düşüncelerimi değiştirdi... sizlere canı gönülden destek oluyor çalışmalarınızı bundan böyle yakından takip ediyorum... Ve sizlerden ricam en yakın zamanda nos kiti ile ilgili ar-ge çalışmalarınızı bitirip selonoid valfi bozulmayan :D yerli nos kitleri imal etmenizi ve satmanızı istiyor başarılar diliyorum...
nemonomani
07-07-2012, 09:46
yavuz methanol lazım niye oralı olmuyon !! panpa mesaj atta gönder
yavuz364
07-07-2012, 10:12
Panpa daha napalım ya :D
Kit in hazır diyorum işte.. Telefon etsene: 0537 595 1608
yada gel bi yüzünü görelim, istediğin meth kiti seç ofiste :)
yavuz methanol lazım niye oralı olmuyon !! panpa mesaj atta gönder
Ahmet_28
07-07-2012, 10:39
helal olsun arkadaşlar ikinizide tebrik ediyorum başarılarınız daim olsun.paramız ülkemizde kalsın.
Tebrik ediyorum ikinizide. Artık bu tarz ürünlerin Türkiye içinden halledilebilmesi birşeylerin değişmeye başladığını gösteriyor.
Mehmet Gazihan
07-07-2012, 11:03
Nozzle ın dışarıdayken farklı basınclarda püskürtme videosu çekip pulvarizasyonunu gösterin derim..
lZnIykkudL8
gibi
yavuz364
07-07-2012, 12:02
Birkaç güne koyarız Mehmet abi..
Privüze kalitesi olarak da diğer markalardan daha iyi olduğumuzu düşünüyorum, videoyu gelince paylaşırız..
Nozzle ın dışarıdayken farklı basınclarda püskürtme videosu çekip pulvarizasyonunu gösterin derim..
gibi
erdem325
07-07-2012, 13:08
masallah cok iyi ya..
gercekten sevindim..
bi arabam var proje isim bittiginde ulasicam size bi kit de ben alirim hem destek olmus olurum ins..
(tabi once su detayli anlatim konusunu bi okuyayimda :) )
Bende aynı şekilde burdaki araçlardan bir video çekip paylaşırım. herkes görmüş olur özellikle Direct Port uygulamasını dışardan test ettiğimde beklediğimden çok daha iyi performans aldım
Bende aynı şekilde burdaki araçlardan bir video çekip paylaşırım. herkes görmüş olur özellikle Direct Port uygulamasını dışardan test ettiğimde beklediğimden çok daha iyi performans aldım
detay versene kanka sana zahmet?
nasıl ve ne kadar verim aldın?
dragstar
08-07-2012, 02:37
Metin abinin arabasından bahsediyor, aem kit sökülüp bizimi takıldı :)
160 ps golf için hangi kiti tavsiye ediyorsunuz stage olarak? Ürünün montajı konusunda herhangi bir belge gönderiyor musunuz? Montajı kendimiz yapabilir miyiz?
yavuz364
08-07-2012, 21:59
Aslına bakarsanız o biraz sizin terchiniz ve aracınızdaki oynamalara bağlı.. Araç standart ve çok fazla bi değişiklik yok ise stage 1 yeterli olur, çok güç almak istiyorum, daha çok katkısı olsun yada benim arabamda çok oynama var diyorsanız Stage 2 tavsiye edebilirim..
Ürünün montajı konusunda aslında birşey göndermemiz gerekmiyor çünkü bütün parçalar birbirlerine oturacak şekilde soketli ve motorun üzerinde akış yönü flan yazıyor.. İnternet sitemizde ürünlerin kullanım ve montaj kılavuzları dökümanlar bölümünde bulabilirsiniz..
Montajı kendiniz yapabilirsiniz tabii ki, ancak arabalar konusunda az çok fikriniz ve el aletlerini kullanabilir olmanız gerekir.. (nozzle montajında nereye bağladığınıza bağlı olarak diş açma yada kaynak gerekebilir..)
160 ps golf için hangi kiti tavsiye ediyorsunuz stage olarak? Ürünün montajı konusunda herhangi bir belge gönderiyor musunuz? Montajı kendimiz yapabilir miyiz?
mirafiori
08-07-2012, 22:13
Kendimi dr. Emmett Brown'ın garajında hissettiğim tek yer Bosphorus :D
ALLAH c.c utandırmasın. Ellerinize sağlık. :)
hacı henüz arabda test edemedik ama dışarıda test ettiğimde basınca göre lineer artış ve azalma olayı mükemmel çalışıyordu.her nozzle aynı şekilde püskürtüyordu ve net şekilde belliydi.pompanın stressi bayaaa bayaaa düşüktü direct port olmasına rağmen.
merterkekler
09-07-2012, 10:48
BOSPHORUS İnnovations, H&M GARAGE olarak ege bölge bayii olmaktan gurur duyuyoruz. Yaklaşık 4 aydır üretimi yapılan tüm ürünlerin uygulamalarını yaptık, herbiri çok başarılı sorunsuz ürünler, bu iki genç delikanlı gelecekte çok daha başarılı olacaklar ve bende elimden gelen desteği sağlayacağım.
dragstar
09-07-2012, 10:48
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/126231-bosphorus-innovations-dragstar-yavuz364.html
yeni tanıtım konumuz :)
dragstar
09-07-2012, 16:58
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/126333-bosphorus-innovations-water-methanol-injection-kit.html#post6018644
satın almak isteyenlere duyurulur
hakankaraaslan
19-07-2012, 14:01
2 hafta önce satın aldığım ve halen kullanmakda olduğum bosphorus water methanol injection kit ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
işe 15.5barlık kaslı motoru nereye koyacağımızı planlayarak başladık oem su tahliye deposunu soktuk yerine oem subaru su tahliye bidonunu one monte ederek başladık boylece motora en yakın yere kaslı pompamızı yerleştirdik.
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/599251_10150951393058533_2010539806_n.jpg
sonrasında gaz kelebeğine yakın crome borumuzu delip açılı birsekilde somunumuzu kaynatarak devam ettik
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/487670_10150959226113533_1690776885_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/426813_10150959226198533_1942505520_n.jpg
ve 200cc lik nozzulumuzu monte ettik
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/295288_10150959226263533_793753352_n.jpg
ortaya böyle bir görüntü çıktı
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/s720x720/251805_10150959226413533_1905884714_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/532184_10150959226818533_529045429_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/529435_10150959226948533_645436883_n.jpg
sensor controller ın elektirik tesisatınıda taktıkdan sonra hortum tesisatını çekmeye başladık
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/559107_10150959227138533_670455460_n.jpg
Hortum Kısa gelince depoyu geçici olarak on koltuğa aldık.. :D :D :D :D
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/557259_10150959227423533_745722108_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/599338_10150959227568533_177754568_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/382555_10150959227798533_1865605654_n.jpg
sonra sensorun motoru hangi basınçta aktive edeceğinin ayarını taptık ve sadece su ile cidden hissedilebilir güç verimi aldık. artık egt sıcaklıgımın
600 dereceden 450-500 dereceye inmesi gözlemlediğimiz ilk şeydi...
arkadaşlarımız gerçekten mumkemmel iş çıkartmışlar. Verdiğiniz her kuruşa fazlasıyla değiyor. Bugun avansı biraz yukarı çekip yarı methanol yarı
su ile motorumuzu denemeyi düşünüyoruz... ankarada eğer adam akıllı bir dyno olsaydı da sonuçları oradan alıp burada sizlerle paylaşabilirdim...
methanol yerine ethanol koysak ne olur?
hakankaraaslan
19-07-2012, 14:37
çok daha pahalı olur :D
SeZaR #1
19-07-2012, 15:55
Hakan abi Hp bazında güç artışı ne kadar oldu sayısal olarak merak ediyoruz.. :)
yavuz364
19-07-2012, 16:40
Etanol de olur ancak aracın injection kitler aracın beyninden bağımsız ekstradan yakıt sağladığından dolayı Methanol kullanıldığında aracın AFRsini daha az etkiliyor.. Etanol konduğu zaman nozzle boyutuna bağlı olarak aracın AFR sini metanole göre daha fazla zengine çekecektir..
çok daha pahalı olur :D
Hakan abi şu anda yüksek miktarlarda etanol alımında çok çok ucuza geliyor ;) Yakıt olarak kullananlara yada kullanmak isteyenlere duyurulur... :)
Büyük boy depo ve birkaç şey daha sipariş edeceğim. Nereye başvurmalıyım ?
Ödemeyi nasıl yapacağız? Kredi kartına taksit vs imkanlar var mı yoksa sadece peşin mi?
dragstar
19-07-2012, 20:13
Özel mesaj atabilirsiniz.
Ödemeyi nasıl yapacağız? Kredi kartına taksit vs imkanlar var mı yoksa sadece peşin mi?
Peşin veya sahibinden get yöntemiyle kredi kartı tek çekim veya taksitle satış yapabiliyoruz.
yavuz364
19-07-2012, 21:40
Sen kazana düştün :D
Montajı nasıl yaptırabilirim birde taksit imkanı varsa süper
hakankaraaslan
20-07-2012, 08:42
Hakan abi Hp bazında güç artışı ne kadar oldu sayısal olarak merak ediyoruz.. :)
Ankarada dyno olmadigi icin var olan dynolarinda stok sahini bile 150 hp cikardigi icin malesef sayisal konusmak cok zor. :) ha bigun istanbula gidersem orda bakar burda yayinlarim... :icon_tup:
dragstar
20-07-2012, 08:56
Montajı nasıl yaptırabilirim birde taksit imkanı varsa süper
Peşin veya sahibinden get yöntemiyle kredi kartı tek çekim veya taksitle satış yapabiliyoruz.
Montajı Custom Garage da yaptırabilirsiniz.
SeZaR #1
20-07-2012, 09:36
Ankarada dyno olmadigi icin var olan dynolarinda stok sahini bile 150 hp cikardigi icin malesef sayisal konusmak cok zor. :) ha bigun istanbula gidersem orda bakar burda yayinlarim... :icon_tup:
:D Benim arkadaşın stock SI 155 Hp çıktı Ankarada o yüzden inanırım :D
hakankaraaslan
22-07-2012, 04:10
:D Benim arkadaşın stock SI 155 Hp çıktı Ankarada o yüzden inanırım :D
honda ona kıyak geçmiş demekki :D
Harika proje, fiyatlarda makul. Fakat benim merak ettiğim asıl konu bu kiti sadece su ile kullansak ne olur?Verim düşeceği kesinde herhangi bir zarar sözkonusu olur mu?
Hakan Girginer
22-07-2012, 21:37
Harika proje, fiyatlarda makul. Fakat benim merak ettiğim asıl konu bu kiti sadece su ile kullansak ne olur?Verim düşeceği kesinde herhangi bir zarar sözkonusu olur mu?
Verim düşeceği kesin derken?
-------------
Bu su enjeksyonu denen sistem, aslında 1930'lu yıllarda ABD hava kuvvetleri tarafından geliştirilip kullanılmaya başlanan bir sistem.
Daha sonra, uçaklarda pistonlu motorların kullanılması terk edildikçe sistem de bir anda rafa kaldırılmış.
Zaman geçmiş, Hot Rod ve Otomobil motoru modifiye edenler bu sistemi keşfedip kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya başlamışlar.
Bu sistemde, alkol aslında yanıltıcı bir rol oynuyor. Şöyle:
Aslında bütün işi SU yapıyor. Suyun asli görevi, yanma odasındaki patlama esnasında bir anda durum değiştirip buhar olmak.
Durum değiştirirken çevresinden hatırı sayılı ölçüde enerji çalan bu buhar kütlesi, yanma odasının sıcaklığının düşmesini sağlıyor.Bu da daha düşük ve emniyetli EGT anlamına geliyor.
İkinci ve bir o kadar önemli nokta ise, bu buhar kütlesinin alev cephesini kontrol ederek yavaşlatması. Bu çok önemli:
Yüksek oktan, BOM diye patlayan benzin anlamına gelmez. Daha yavaş patlayan karışım anlamına gelir.
Bu sayede vuruntu denilen illetin de önüne geçilir.
Alkolün bu su enjeksiyonu denklemine ilave edilmesi, pistlerde bekleyen uçakların depolarındaki suyun donmasını önlemek için yapılan bir müdahale aslında.
------------
Alıntıdır, kendi yazımdan alıntı yaptım.
Bu arada, "dahi" anlamındaki de ve da ayrı yazılır.
Hakan Girginer
22-07-2012, 21:41
Ben sadece su kullanarak ateslemedeki tum rotari geri alabiliyorum mesela.
Bu da, hem daha yuksek seviyede guc, hem daha dusuk EGT, hem de daha saglikli bir motor anlamina geliyor.
Verim düşeceği kesin derken?
-------------
Bu su enjeksyonu denen sistem, aslında 1930'lu yıllarda ABD hava kuvvetleri tarafından geliştirilip kullanılmaya başlanan bir sistem.
Daha sonra, uçaklarda pistonlu motorların kullanılması terk edildikçe sistem de bir anda rafa kaldırılmış.
Zaman geçmiş, Hot Rod ve Otomobil motoru modifiye edenler bu sistemi keşfedip kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya başlamışlar.
Bu sistemde, alkol aslında yanıltıcı bir rol oynuyor. Şöyle:
Aslında bütün işi SU yapıyor. Suyun asli görevi, yanma odasındaki patlama esnasında bir anda durum değiştirip buhar olmak.
Durum değiştirirken çevresinden hatırı sayılı ölçüde enerji çalan bu buhar kütlesi, yanma odasının sıcaklığının düşmesini sağlıyor.Bu da daha düşük ve emniyetli EGT anlamına geliyor.
İkinci ve bir o kadar önemli nokta ise, bu buhar kütlesinin alev cephesini kontrol ederek yavaşlatması. Bu çok önemli:
Yüksek oktan, BOM diye patlayan benzin anlamına gelmez. Daha yavaş patlayan karışım anlamına gelir.
Bu sayede vuruntu denilen illetin de önüne geçilir.
Alkolün bu su enjeksiyonu denklemine ilave edilmesi, pistlerde bekleyen uçakların depolarındaki suyun donmasını önlemek için yapılan bir müdahale aslında.
------------
Alıntıdır, kendi yazımdan alıntı yaptım.
Bu arada, "dahi" anlamındaki de ve da ayrı yazılır.
Biraz! Paylamak gibi olmuş, bilgiler için teşekkürler.
Mükemmel bir iş, emek ve bilgi birikimi. İçten tebrik ediyorum.
Rabbit33
22-09-2012, 08:46
Montaj çok önemli almayı hep düşündüm,hala istiyorum ama montajı yapabilecek emin eller yok.istanbul da olsam montajı yapan birçok kişi vardır önceden takmılş.
Merhaba Aracım Mazda 3 Turbo Turbo sonradan uygulandı. Ve Stage 3 uygulamak istiyorum. Maliyeti nedir. Ayrıca montajı nerede ve ne kadara yaptırabiliriz. Tankı Büyük alma şansımız var mı ?
Teşekürler.
erdem325
02-10-2013, 09:19
dizel de avantaj ne olur?
sanirim su ile skstrma artiyor gibi bir etki olusuyor motorda..
mekanik pompali dizelde zaten avansa mudahale olmuyor, su da avans vurdurma ihtimalini artiracagindan sadece methanol kullansak? bu sefer de sadece temizlik mi yapmis oluruz dizelde?
yavuz364
02-10-2013, 09:38
Aslında tam bu sorunun cevabını dün diğer konuda vermiştim :)
Yoo temizlik dışında motoru-egzozu soğutma ve sıkıştırmayı da suya benzer şekilde artırma etkisini görürsünüz sadece metanol kullanınca da..
Motor ve egzozun soğuması demek herşeyin ömrünün uzaması, verimin ve performansın da artması demek oluyor..
dizel de avantaj ne olur?
sanirim su ile skstrma artiyor gibi bir etki olusuyor motorda..
mekanik pompali dizelde zaten avansa mudahale olmuyor, su da avans vurdurma ihtimalini artiracagindan sadece methanol kullansak? bu sefer de sadece temizlik mi yapmis oluruz dizelde?
Merhaba,
134 postta yazmıştım ama görülmedi sanıyorum.
Mazda 3 turbo ya uygulamak istiyorum Stage3 her silindire bir bağlantı ile.
Montajı siz mi yapacaksınız maliyet belirtmek istemiyorsanız PM atarsanız Sevinirim.
Ayrıca araçta LPG de var LPG ile birlikte bağlantısı hakkında bilgi bulamadım.
yavuz364
09-10-2013, 10:36
Merhaba.
Montaj için bayilerimiz yada yönlendirebileceğimiz servisler var. oralarda montaj yaptırabilirsiniz.
LPG ile birlikte yada ayrı olmasının sistem açısından bir farkı yok. Benzin ile lpg nin bir farkı olmuyor. Ancak aracınız açısından şöyle bir yaklaşımda bulunabilirsiniz.. LPG de genellikle EGT ler ve genel sıcaklık daha yüksek oluyor. Meth kit de motoru ve EGT yi düşürmek için bire bir. o yüzden LPG de meth kit daha da önemli olmuş oluyor..
Merhaba,
134 postta yazmıştım ama görülmedi sanıyorum.
Mazda 3 turbo ya uygulamak istiyorum Stage3 her silindire bir bağlantı ile.
Montajı siz mi yapacaksınız maliyet belirtmek istemiyorsanız PM atarsanız Sevinirim.
Ayrıca araçta LPG de var LPG ile birlikte bağlantısı hakkında bilgi bulamadım.
Hızlı Cevap için teşekürler.
Bi kaç sorum daha var. Bu soruları belki montaj yapacak kişi ye sornmak lazım ama ön bilgi almak adına, LPG enjektörlerinin bağlı olduğu deliklere bir v aparatla bağlasak sorun olurmu ?
4 ayrı noktdan sıkacağımız için daha fazlamı sarfiyat olur yoksa ona göre daha azmı işetiyoruz.
Birde tank boyutu tekmi ? daha büyük tank alma şansımız varmı ?
Birde Fiyat bilgisi bekliyorum. Montaj fiyatı belli ise onuda öğrenebilirsem sevinirim.
yavuz364
09-10-2013, 11:11
LPG hortumlarına bağlantı yaparsanız nozzle ın privüze etme özelliğini kullanmamış olursunuz ve zaten soğuk gelen LPG ile havaya homojen karışmasını engellemiş olursunuz..
Nozzle ların boyutları var. 4 tane olduğunda daha küçük nozzle lar takarak yine istediğiniz miktarı tutturabiliyorsunuz..
Daha büyük tank alma yada istediğiniz ölçülerde tank ürettirme şansınız var tabii ki..
Montaj konusu montajı yapan yere göre 150-300tl aralığında değişkenlik gösteriyor diyebilirim.. Kit fiyatlarını PM atıcam..
Hızlı Cevap için teşekürler.
Bi kaç sorum daha var. Bu soruları belki montaj yapacak kişi ye sornmak lazım ama ön bilgi almak adına, LPG enjektörlerinin bağlı olduğu deliklere bir v aparatla bağlasak sorun olurmu ?
4 ayrı noktdan sıkacağımız için daha fazlamı sarfiyat olur yoksa ona göre daha azmı işetiyoruz.
Birde tank boyutu tekmi ? daha büyük tank alma şansımız varmı ?
Birde Fiyat bilgisi bekliyorum. Montaj fiyatı belli ise onuda öğrenebilirsem sevinirim.
Fiyatlar Dost işi olsun :P
samimi_1983
11-10-2013, 11:05
Tebrik ederim Yavuz kardeşim Bu tarz ürünleri yurtdışından neden alalım böyle mühendisler varken :)
Yani denemek istiyorum şahsen AEM tabiki tercih sebebimdi ama Pompa basıncı aynı ve duyduğuma göre tüm pompalar aynı yerden alınıyormuş tank zaten bi nebze önemli ozel yapım hava almayan sızdırmaz ve dayanıklı olması yeterli, nozzle ler de istenilen şekilde uygun olan takılırsa sorun yok denemek istiyorum sonuçta AEM de arıza yapıyor. Tamemen bozulsa Aemle yarı yarıyarıya denemeğe değer. Kaç kişi kullanıyor ve memnun paylaşa bilirlerse sevinirim. Bayram sonrası alacağım en azından referans olur ;)
Aslında tam bu sorunun cevabını dün diğer konuda vermiştim :)
Yoo temizlik dışında motoru-egzozu soğutma ve sıkıştırmayı da suya benzer şekilde artırma etkisini görürsünüz sadece metanol kullanınca da..
Motor ve egzozun soğuması demek herşeyin ömrünün uzaması, verimin ve performansın da artması demek oluyor..
Ek olarak methanol orani arttikca duman azaliyor
70meth 30su ideal gibi. Full kullansam bi farklilik olcakmi acaba yoksa kulliyan zararmi:)
tdipower
15-10-2013, 23:26
Ek olarak methanol orani arttikca duman azaliyor
70meth 30su ideal gibi. Full kullansam bi farklilik olcakmi acaba yoksa kulliyan zararmi:)
nozzle boyutu nedir? benim önerim dizelde full meth kullanma :)
cagatay16
11-05-2017, 21:07
Bende corsa dizele montaj yapmak istiyorum tavsiye eder misiniz?Kat iptaline göre chiptuning yaptırdım. Vakit ayarlarsam yazından hibritturbo düşünüyorum.
dragstar
11-08-2017, 10:18
Bende corsa dizele montaj yapmak istiyorum tavsiye eder misiniz?Kat iptaline göre chiptuning yaptırdım. Vakit ayarlarsam yazından hibritturbo düşünüyorum.
Merhaba, mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın.
Evet dizele uygun olan kit üretiyorum. 1.7dtilara ve pd lere ağırlıklı olarak takıyorlar. En son denizlide 2.7 bar basan dizele takıldı. 3 boy farketti dedi araç sahibi.
deryaank
11-08-2017, 11:39
Merhaba, mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın.
Evet dizele uygun olan kit üretiyorum. 1.7dtilara ve pd lere ağırlıklı olarak takıyorlar. En son denizlide 2.7 bar basan dizele takıldı. 3 boy farketti dedi araç sahibi.
Merhaba , 1.7 dti için uygulanabilecek kitler hakkında bilgi alabilir miyim?
dragstar
11-08-2017, 16:41
Merhaba , 1.7 dti için uygulanabilecek kitler hakkında bilgi alabilir miyim?
Merhaba, basılan basınca göre kıt önerıyorum. 2 bar ustu basıyorsanız 2 kademelı(stage2) kıtle daha fazla verım almanız mumkun. Eger basınç 2 bardan duşukse tek kademe kıt(stage1) yeterlı olur. Dahada fazla basılıyorsa degısken debılı olan (stage3 prograssıve) kıtı önerıyorum. Nozzle seçımıde arabanın gucuyle dogru orantılı.
https://instagram.fada1-4.fna.fbcdn.net/t51.2885-15/e35/20589421_116526915667744_9179897669215059968_n.jpg
canozgur106
11-08-2017, 22:52
Tebrikler arkadaşlar süpersiniz..
dragstar
12-08-2017, 11:59
Konuya guncelleme çekiyim
Bosphorus Innovations
Prodimar İç ve Dış Tic. Elektronik San. Ltd. Şti. Maltepe Caddesi Alba Sanayi Sitesi No:117 Bayrampaşa İstanbul
Kemal ERTEK
GSM 0535 942 8747 Sabit: 0212 544 3141 Dahili(11)
Web:
Bosphorus Innovations (@bosphorus_innovations) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/bosphorus_innovations)
Bosphorus Innovations - Startseite | Facebook (https://www.facebook.com/BosphorusInnovations)
Bosphorus Innovations
- YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCzbN5CcDePwMBclBiBJGrbw/videos)
Browser no longer supported (https://plus.google.com/u/0/113786981299047447568)
Online Mağazalar:
http://stores.ebay.com/bosinno
http://www.n11.com/magaza/bosphorusinnovations/
https://www.sahibinden.com/arama?userId=aggtFSTQVu5AEtnX3KPzsAQ
http://www.sanalpazar.com/dukkan/bosphorus-innovations/d-730774
volvo850
16-08-2017, 21:53
Montajı Ankara'da kime yaptırabiliriz?
dragstar
23-08-2017, 22:04
Montajı Ankara'da kime yaptırabiliriz?
Booster Performance Erhan yapabılır, ama kendısınde stoklu kıt yok. benden almanız gerekıyor. ö.m. attım
Yazıların hepsını guncelledım, tekrardan hepsını paylaşmak ıstedım
Methanol; 108 oktana sahip, alkol türevi ve yanıcı kimyasaldır. Water/ Methanol Injection Kit ile motorunuzun içine, doğru oranda su– methanol karışımı göndererek, aracınızda performans artışı için gerekli koşulları oluşturabilirsiniz. Bu kitin uygulanması ile aracınızın motorunda daha fazla turbo basıncı ve daha fazla ateşleme avansı açılabilir ve daha fazla güç artışı elde edilir.
Water/ Methanol Injection Kit ilk olarak 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusu tarafından içten yanmalı motorlu savaş uçaklarında WEP veya WM50 adı altında kullanılmaya başlanmıştır.
Sistem teknik olarak pulverize edilen karışımı, motorun içine püskürterek güç artışı elde eder. Sıvı haldeki karışım, pulverize olarak püskürtüldüğünde sırasıyla gaz kelebeği, emme manifoldu ve sübaplardan geçerek yanma odasına girer ve tüm bu yerleri soğutur. Yanma odasındaki sıcaklıktan sıvı halden gaz haline geçiş yapar. Bu faz değişimi ile yanma odasındaki ısının bir miktarı kullanılmış olur ve bu şekilde yanma odası bir miktar soğumuştur.
Yazılım yapılan arabalarda, yazılım sonrasında artan turbo basıncından dolayı turbo daha sıcak hava üflemeye başlar ve uzun süreli yüksek performans kullanımlarında ve sıcak havalarda arabalarda sıcaklık artışı gözlemlenmektedir.
Kitlerde su ve methanol beraber kullanılabildiği gibi tek olarak da kullanılabilmektedir.
Su, yanmamış halde egzozdan dışarı çıkarken egzoz gazını da soğutur. Ayrıca su yanma odasında benzin veya mazot gibi yanmadığı için hacim kaplar. Sıkıştırılamayan bu hacim sayesinde de motorun dinamik sıkıştırması arttırılarak güç artışı elde edilir.
Tek başına methanol kullanılması durumunda da methonolün yüksek oktan özelliğinden faydalanılır. Ayrıca ülkemizdeki benzin kalitesinin kötülüğü ve pompa benzinindeki farklılıklardan dolayı arabaların motorlarının avans vurması sonucu korumaya alıp retard alır. Methanol yüksek oktanlı olduğu için avans vurmasını engeller.
Water/ Methanol Injection Kit standart arabalarda özelliklede direct injection olan tüm arabalarda kullanılması önerilir.
Günümüzdeki üretilen çoğu araba benzinli veya dizel farketmeksizin direct injection olduğundan emme sübapları ve portları benzinle yıkanamamış olur. Oil catch can taksanız bile turbodan gelen yağ ve buharı, benzin buharı intercooler, gaz kelebeği, emme manifoldu ve emme sübaplarını kirletmektedir. Özellikle EGR valf inden gelen egzoz gazı kirliliğe sebep olan en büyük etkendir. Dizel arabalarda da EGR valfi ve motorun yağ buharından emme portları yarı boyutuna inmektedir.
EGR valf ini iptal edip, yağ buharını oil catch can ile çözüm bulup, yataklı turbo yerine rulmanlı turbo kullandığınızı ve benzin/ mazot depo havalandırmasını da iptal ettiğinizi varsayarsak bu seferde pistonlarda biriken carbon builduplar olmaktadır. Zamanla pistonlarda segmanlarda biriken bu kurumlar büyüyerek hareketli parçaların arasına girerek yağ tabakasının oluşmasını engellemesi sonucu metal aşınmasına yol açar.*
Water/ Methanol Injection kit ile tüm bunların olmasını engellersiniz.*
Örneğin; tavanın dibinde yanıp yapışmış olan tavanın dibine biraz su döktüğünüzde yağ tavadan çözülür. Water/ Methanol Injection kitin karbon buildupları temizlemesi yukarıda anlattığım şekilde olmaktadır.
https://frenchcarforum.co.uk/forum/images/ext/6bcf0b2f78653cbad365d5202ae38fa8
https://www.etuners.gr/wp-content/gallery/peugeot-citroen-intake-valves-combustion-residues/Peugeot_1_6_THP_combustion_residues6.jpg
http://www.bimmerboost.com/images/imported/2014/02/1956707_10152018046028227_286578083_o-1.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170817/4933c60ccf991aa4bfd49af6d27d8a13.jpg
Piyasadaki Water/ Methanol Injection kitleri sırayla inceleyecek olursak,
1- Aquamist: İngiltere menşeyli firma olup piyasadaki en eski, en kaliteli ve en pahalı markadır. Fiyatı dışında eleştirilecek hiç bir şeyi yoktur. Montajı ve ayarı gerçekten çok zor.
2- Aem: Tüm dünyada en çok tercih edilen uzun yıllardır üretime devam eden 2. marka, lakin piyasada Aem v1 diye satılan ürünlerin kontrolcüleri bozuluyor. Nozzle a entegre halde sattıkları check valfleri zamanla tıkanıp bozuluyor. Check valfi çıkardığınızda da damlatma ve yokuş aşağı durduğunuzda depodaki su arabanın nozzledan motora akıyor. Tüm fitttingleri plastik ve push-in, zamanla hortum yalama olup çıkabiliyor. Tüm markalar arasında en kalitesizi diyebilirim. Forumlarda hortum çıkmasından dolayı yanan bir sürü araba konuları bulabilirsiniz.
3- Dewil's Own ve Snow Performance: Aynı firma iki farklı marka Dewil's Own Avrupa pazarı ve Amerika’daki import Japon arabaları için, Snow Performansda Amerika pazarındaki yüksek hacimli Amerikanlar ve Duramax/ Cummins gibi motorlar için, Aem kadar sorunlu değil,Fittingleri push-in olsada en azında metal ve plastik değil.
4- Coolingmist: 2009 yılından beri satış yapan İngiliz firması. Bence fiyat performansı diğer markalara nazaran daha iyi. Fittingleri Dewil ve Snow ile aynı, metal push in.
5- Alkycontrol: Sadece Amerikan pazarı için üretim yapıyor. Universal kiti yok. Genelde eski model arabalara göre spesifik kit üretiyor.
6- Prometh: Bosphorus Innovationsdan sonra üretime başlayan son 3 senedir piyasada olan marka. Çok geniş ürün bandı var. Amerikan pazarına import ve Amerikan arabaları için araçlara göre spesifik ve universal sarf malzemeleri üretiyorlar. Yanlız komple kitleri ve kontrolcüleri yok. Sadece nozzle, depo gibi sarf malzemeleri üretiyorlar. Metal push-in rekor kullanıyorlar.
Rebarand edilmiş olan markalar:
7- Banks Power: Sadece yüksek hacimli dizel Cummins/ Duramax motorlu araçlar için spesifik kitleri
var. Kullandıkları çoğu parça snow performans markalarına ait.
8- Burger Motorsport: Snow performansın parçalarını kullanarak AUDI ve BMW grubuna spesifik kit yapıp satıyorlar. Kontrolcüleri de kendilerine ait.
Yukarıdaki bahsettiğim tüm bu markaların kullandıkları pompa aynı. Aquatec marka pompa kullanıyorlar.
9- Sahibi olduğum Bosphorus Innovations ise: 2011 kasımda resmi olarak kurulmuş olup, 2012 Haziran ayından beri Water/ Methanol Injection Kit üretimi ve satışı yapmaktadır.*
Diğer firmalardan farklı olarak Bosphorus Innovations markasının kullandığı pompa düşük devirli ve düşük debilidir. Diğer markalardaki pompanın debisi 9 lt/dakika ve maksimum çektiği akım 10 amper/saat iken Bosphorus Innovations markasının kullandığı pompa aynı basınçda 1lt/dakika debide ve maksimum 1,3 amper/saat akım çekmektedir. Yüksek debili pompayı 500cc/dakika nozzle ile kullandığınızda pompa 8.5 lt fazla su debisi oluşturup kendi içinde suyu çevirmeye, hatta belirli bir çalışma sonrasında pompa basınç limitine ulaşıp kendini kapatmaktadır. Bu olayın sürekli olması sonucunda pompa sürekli çalışıp durur. Bu da su akışında titreşime sebebiyet vermektedir.*
8kKwkPUPT9U
AEM teste duplo injector - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=8kKwkPUPT9U)
Benim kullandığım pompanın debisi aşırı miktarda fazla olmadığı için bu tarz dalgalanmalar yoktur.
I6oDHTA7_LU
160 cc/min (2.5 GPH) 100 degree spray pattern Water/Methanol Injection Nozzle Test - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=I6oDHTA7_LU)
Gelelim fitting konusuna, piyasadaki Aquamist ve ben hariç tüm üreticiler Metal veya Plastik push-in tarzında fitting kullanmaktadır. Bu fittingler otomotiv kullanımı için uygun değildir. Araçlardaki titreşim ve salınımdan dolayı zamanla yalama olup fittinglerin birleşim yerlerinden çıkma veya damlatma yapmaktadır. Neredeyse bütün kullanıcılar bu duruma maruz kalır. Yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı bir sürü araba bu sebeplerden dolayı yanmıştır.
http://www.alcohol-injection.com/349-thickbox_default/nozzle-holder.jpg
https://images.rallysportdirect.com/image/private/s--_GSqhglT--/f_auto,t_auto_rsd_product/v1437001841/product_images/aem_30_3012_1
Benim ve aquamistin kullandığı fittingler ise somunlu geçmelidir.*
http://i.ebayimg.com/images/g/KTIAAOSw0QFXC9u0/s-l500.jpg
Bu tip fittinglerde kesinlikle gevşeme, damlatma ve çıkma gibi sorunlar yaşamazsınız.
Ayrıca ben yerli üretici olduğum için aracınıza spesifik veya aracınızın setupına özel olarak kit üretebiliyorum.*
Genel olarak bahsedicek olursam:
Stage 1; manifold basıncına göre tek kademe olarak çalışan sabit debi ile işeyen kit,
Stage 2; manifold basıncına göre çift kademe olarak çalışıp 2 kademeli olarak farklı debilerde işeyen kit,
Stage 3; manifold basınca göre değişken debide çalışıp buna göre değişken debide işeme yapan kit,
Stage 4; manifold basıcına ve motor devir aralığına göre çalışıp bunların kombinasyonlarına göre değişken debide işeme yapan kit.
Water-Methanol Injection Kit'in faydaları:
1. Motora giren havayı soğutarak manifold sıcaklığını düşürür.
2. EGT'yi düşürerek pistonların erimesini engeller.
3. Toplam oktan sayısını arttırarak vuruntuyu engeller.
4. Dinamik sıkıştırmayı arttır.
5. Yanma verimini arttırır.
6. Karbonmonoksit (CO) emisyonunu düşürür.
7. Karbondioksit (CO2) emisyonunu düşürür.
8. Nox emisyonunu düşürür.
9. HC emisyonunu düşürür.
Yakıtın patlamaya karşı olan direncine "oktan" denir. Bujinin ateşlemesinden önce yakıtın oktanının yetersizliğinden dolayı yakıtın kendi kendine patlamasına “vuruntu” denir.
Vuruntunun motora vereceği zararlar şu şekilde sıralanabilir:
1. Oluşan titreşim arabanızın motorunun parçalarının daha çabuk yorulmasına sebep olur.
2. Motor gürültülü çalışır. (çarpışma ses yaratır)
3. Çarpışma ile daha fazla ısı ortaya çıkar. Motorun hararet yapma riski artar.
4. Motordan alınan verim ve güçte azalma olur.
5. Yakıt sarfiyatı artar.
6. İyi bir yanma olamayacağı için yakıt emisyon değerleri artar.
Yüksek performanslı arabalarda veya modifiye edilmiş arabalarda uzun süre yüksek performans kullanımı motor içi sıcaklığı yükselir. Günümüz benzinli ve dizel motorlarında bu değer 1000-11000C derece arasında değişmektedir, egzoz sıcaklığı (EGT) bu dereceleri ulaştığında motorun içinde bulunan pistonlar yüksek sıcaklıklardan dolayı erimeye başlayıp arabanızın motoru geri dönüşü olamayan ölümcül hasarlar alabilir.
Methanol'ün asıl özelliği yüksek özısıya sahip olmasıdır. Bu özelliği yanma odasında karışımın daha yavaş yanmasına imkan sağlamaktadır. Methanol'ün oktan değeri 108'dir ve yüksek oktan karışımın daha geç yanmasına sebep olur, geç yanma sonucunda vuruntu ihtimali azalır. Methanol yandığında su açığa çıkar ve bu su EGT nin düşmesine yol açar. Su püskürtmenin amacı emme manifoldunda oluşan ısıyı azaltmaktır, combustion chamber de ise yanma odasının hacmini azaltarak dinamik sıkıştırmayı arttırmaktır. Methanol'ün ve suyun yukarıda belirtilen kimyasal karakteristik özelliğinden dolayı yanma verimi artar ve mekanik modifiye olmaksızın avans ve basınç değerleri arttırılarak %30'a varan güç artışı sağlanabilir.
Water-Methanol Injection Kit'in özellikleri:
• Yerli üretim,
• Çalışmaya başladığında uyarı ışığı yanar, bu sayede istediğiniz kademede ayar yapabilirsiniz.
• 16 bit Mikro işlemci kontrollü olup, en son teknoloji dijital donanıma sahiptir.
• Mekanik role yerine elektronik mosfetli pompa kontrolü yapılmaktadır.
• Methanole dayanıklı malzemelerden üretilmektedir.
• Smd devre elemanları bulundurur.
• Son teknoloji epoxi-bakır pcbli kontrol ünitesi bulundurmaktadır.
• Anti korozyotif olan kalaylı bakır kablolar kullanılmaktadır.
• Retro-fit yöntemiyle montaj yapılır.
• Montaj ve ayar kılavuzu gerektirmeyen özel soketli dizayn ve ayar tasarımı vardır.
• Çift pompa kullanımı imkanı sunar.
ÇİFT POMPA KULLANIM İMKANI
Bosphorus Innovations Water-Methanol Injection Kit'i diğer kitlerden üstün kılan özellik; depoyla yüksek basınç pompasını farklı yerlere koyabilme imkanı tanımasıdır. Örneğin; depoyla düşük basınç pompasını bagaja, yüksek basınç pompasınıda kaput altına koyabilirsiniz. Diğer markalarda pompayla depoyu aynı yere, hatta depoyu pompadan daha yükseğe montajlama zorunluluğunuz vardır.
Water-Methanol Injection pompalarımız internal By-pass valfli re-circulation cinsi diyafram pompadır. Pompa modellerimiz ikiye ayrılmaktadır: 600 hp'ye kadar destekleyen ufak ve 600 hp üstü motorlar için büyük pompamız bulunmaktadır.
Düşük basınç pompamız 1 bar basınçlı dişli tip pompadır.
Tüm metal ekipmanlarımız metil alkole ve suyun oluşturabileceği koroyatif etkiye dayanıklı olan nikel kaplanmış demir, pirinç, eloksal kaplanmış alüminyum ve EPDM cinsi plastik malzemeden yapılmıştır.
Son olarak söylemekten gurur duyduğumuz bir konu var ki; oda ürünlerimizin tümünün Türk Mühendisler tarafından hazırlanmış ve yerli tasarım-yerli üretim olduğudur.
Tüm ürünlerimiz size ulaştığı tarihten itibaren fabrikasyon hatalara karşı 2 yıl garantilidir.
Booster Performance Erhan yapabılır, ama kendısınde stoklu kıt yok. benden almanız gerekıyor. ö.m. attım
Yazıların hepsını guncelledım, tekrardan hepsını paylaşmak ıstedım
Methanol; 108 oktana sahip, alkol türevi ve yanıcı kimyasaldır. Water/ Methanol Injection Kit ile motorunuzun içine, doğru oranda su– methanol karışımı göndererek, aracınızda performans artışı için gerekli koşulları oluşturabilirsiniz. Bu kitin uygulanması ile aracınızın motorunda daha fazla turbo basıncı ve daha fazla ateşleme avansı açılabilir ve daha fazla güç artışı elde edilir.
Water/ Methanol Injection Kit ilk olarak 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusu tarafından içten yanmalı motorlu savaş uçaklarında WEP veya WM50 adı altında kullanılmaya başlanmıştır.
Sistem teknik olarak pulverize edilen karışımı, motorun içine püskürterek güç artışı elde eder. Sıvı haldeki karışım, pulverize olarak püskürtüldüğünde sırasıyla gaz kelebeği, emme manifoldu ve sübaplardan geçerek yanma odasına girer ve tüm bu yerleri soğutur. Yanma odasındaki sıcaklıktan sıvı halden gaz haline geçiş yapar. Bu faz değişimi ile yanma odasındaki ısının bir miktarı kullanılmış olur ve bu şekilde yanma odası bir miktar soğumuştur.
Yazılım yapılan arabalarda, yazılım sonrasında artan turbo basıncından dolayı turbo daha sıcak hava üflemeye başlar ve uzun süreli yüksek performans kullanımlarında ve sıcak havalarda arabalarda sıcaklık artışı gözlemlenmektedir.
Kitlerde su ve methanol beraber kullanılabildiği gibi tek olarak da kullanılabilmektedir.
Su, yanmamış halde egzozdan dışarı çıkarken egzoz gazını da soğutur. Ayrıca su yanma odasında benzin veya mazot gibi yanmadığı için hacim kaplar. Sıkıştırılamayan bu hacim sayesinde de motorun dinamik sıkıştırması arttırılarak güç artışı elde edilir.
Tek başına methanol kullanılması durumunda da methonolün yüksek oktan özelliğinden faydalanılır. Ayrıca ülkemizdeki benzin kalitesinin kötülüğü ve pompa benzinindeki farklılıklardan dolayı arabaların motorlarının avans vurması sonucu korumaya alıp retard alır. Methanol yüksek oktanlı olduğu için avans vurmasını engeller.
Water/ Methanol Injection Kit standart arabalarda özelliklede direct injection olan tüm arabalarda kullanılması önerilir.
Günümüzdeki üretilen çoğu araba benzinli veya dizel farketmeksizin direct injection olduğundan emme sübapları ve portları benzinle yıkanamamış olur. Oil catch can taksanız bile turbodan gelen yağ ve buharı, benzin buharı intercooler, gaz kelebeği, emme manifoldu ve emme sübaplarını kirletmektedir. Özellikle EGR valf inden gelen egzoz gazı kirliliğe sebep olan en büyük etkendir. Dizel arabalarda da EGR valfi ve motorun yağ buharından emme portları yarı boyutuna inmektedir.
EGR valf ini iptal edip, yağ buharını oil catch can ile çözüm bulup, yataklı turbo yerine rulmanlı turbo kullandığınızı ve benzin/ mazot depo havalandırmasını da iptal ettiğinizi varsayarsak bu seferde pistonlarda biriken carbon builduplar olmaktadır. Zamanla pistonlarda segmanlarda biriken bu kurumlar büyüyerek hareketli parçaların arasına girerek yağ tabakasının oluşmasını engellemesi sonucu metal aşınmasına yol açar.*
Water/ Methanol Injection kit ile tüm bunların olmasını engellersiniz.*
Örneğin; tavanın dibinde yanıp yapışmış olan tavanın dibine biraz su döktüğünüzde yağ tavadan çözülür. Water/ Methanol Injection kitin karbon buildupları temizlemesi yukarıda anlattığım şekilde olmaktadır.
https://frenchcarforum.co.uk/forum/images/ext/6bcf0b2f78653cbad365d5202ae38fa8
https://www.etuners.gr/wp-content/gallery/peugeot-citroen-intake-valves-combustion-residues/Peugeot_1_6_THP_combustion_residues6.jpg
http://www.bimmerboost.com/images/imported/2014/02/1956707_10152018046028227_286578083_o-1.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170817/4933c60ccf991aa4bfd49af6d27d8a13.jpg
Piyasadaki Water/ Methanol Injection kitleri sırayla inceleyecek olursak,
1- Aquamist: İngiltere menşeyli firma olup piyasadaki en eski, en kaliteli ve en pahalı markadır. Fiyatı dışında eleştirilecek hiç bir şeyi yoktur. Montajı ve ayarı gerçekten çok zor.
2- Aem: Tüm dünyada en çok tercih edilen uzun yıllardır üretime devam eden 2. marka, lakin piyasada Aem v1 diye satılan ürünlerin kontrolcüleri bozuluyor. Nozzle a entegre halde sattıkları check valfleri zamanla tıkanıp bozuluyor. Check valfi çıkardığınızda da damlatma ve yokuş aşağı durduğunuzda depodaki su arabanın nozzledan motora akıyor. Tüm fitttingleri plastik ve push-in, zamanla hortum yalama olup çıkabiliyor. Tüm markalar arasında en kalitesizi diyebilirim. Forumlarda hortum çıkmasından dolayı yanan bir sürü araba konuları bulabilirsiniz.
3- Dewil's Own ve Snow Performance: Aynı firma iki farklı marka Dewil's Own Avrupa pazarı ve Amerika’daki import Japon arabaları için, Snow Performansda Amerika pazarındaki yüksek hacimli Amerikanlar ve Duramax/ Cummins gibi motorlar için, Aem kadar sorunlu değil,Fittingleri push-in olsada en azında metal ve plastik değil.
4- Coolingmist: 2009 yılından beri satış yapan İngiliz firması. Bence fiyat performansı diğer markalara nazaran daha iyi. Fittingleri Dewil ve Snow ile aynı, metal push in.
5- Alkycontrol: Sadece Amerikan pazarı için üretim yapıyor. Universal kiti yok. Genelde eski model arabalara göre spesifik kit üretiyor.
6- Prometh: Bosphorus Innovationsdan sonra üretime başlayan son 3 senedir piyasada olan marka. Çok geniş ürün bandı var. Amerikan pazarına import ve Amerikan arabaları için araçlara göre spesifik ve universal sarf malzemeleri üretiyorlar. Yanlız komple kitleri ve kontrolcüleri yok. Sadece nozzle, depo gibi sarf malzemeleri üretiyorlar. Metal push-in rekor kullanıyorlar.
Rebarand edilmiş olan markalar:
7- Banks Power: Sadece yüksek hacimli dizel Cummins/ Duramax motorlu araçlar için spesifik kitleri
var. Kullandıkları çoğu parça snow performans markalarına ait.
8- Burger Motorsport: Snow performansın parçalarını kullanarak AUDI ve BMW grubuna spesifik kit yapıp satıyorlar. Kontrolcüleri de kendilerine ait.
Yukarıdaki bahsettiğim tüm bu markaların kullandıkları pompa aynı. Aquatec marka pompa kullanıyorlar.
9- Sahibi olduğum Bosphorus Innovations ise: 2011 kasımda resmi olarak kurulmuş olup, 2012 Haziran ayından beri Water/ Methanol Injection Kit üretimi ve satışı yapmaktadır.*
Diğer firmalardan farklı olarak Bosphorus Innovations markasının kullandığı pompa düşük devirli ve düşük debilidir. Diğer markalardaki pompanın debisi 9 lt/dakika ve maksimum çektiği akım 10 amper/saat iken Bosphorus Innovations markasının kullandığı pompa aynı basınçda 1lt/dakika debide ve maksimum 1,3 amper/saat akım çekmektedir. Yüksek debili pompayı 500cc/dakika nozzle ile kullandığınızda pompa 8.5 lt fazla su debisi oluşturup kendi içinde suyu çevirmeye, hatta belirli bir çalışma sonrasında pompa basınç limitine ulaşıp kendini kapatmaktadır. Bu olayın sürekli olması sonucunda pompa sürekli çalışıp durur. Bu da su akışında titreşime sebebiyet vermektedir.*
8kKwkPUPT9U
AEM teste duplo injector - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=8kKwkPUPT9U)
Benim kullandığım pompanın debisi aşırı miktarda fazla olmadığı için bu tarz dalgalanmalar yoktur.
I6oDHTA7_LU
160 cc/min (2.5 GPH) 100 degree spray pattern Water/Methanol Injection Nozzle Test - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=I6oDHTA7_LU)
Gelelim fitting konusuna, piyasadaki Aquamist ve ben hariç tüm üreticiler Metal veya Plastik push-in tarzında fitting kullanmaktadır. Bu fittingler otomotiv kullanımı için uygun değildir. Araçlardaki titreşim ve salınımdan dolayı zamanla yalama olup fittinglerin birleşim yerlerinden çıkma veya damlatma yapmaktadır. Neredeyse bütün kullanıcılar bu duruma maruz kalır. Yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı bir sürü araba bu sebeplerden dolayı yanmıştır.
http://www.alcohol-injection.com/349-thickbox_default/nozzle-holder.jpg
https://images.rallysportdirect.com/image/private/s--_GSqhglT--/f_auto,t_auto_rsd_product/v1437001841/product_images/aem_30_3012_1
Benim ve aquamistin kullandığı fittingler ise somunlu geçmelidir.*
http://i.ebayimg.com/images/g/KTIAAOSw0QFXC9u0/s-l500.jpg
Bu tip fittinglerde kesinlikle gevşeme, damlatma ve çıkma gibi sorunlar yaşamazsınız.
Ayrıca ben yerli üretici olduğum için aracınıza spesifik veya aracınızın setupına özel olarak kit üretebiliyorum.*
Genel olarak bahsedicek olursam:
Stage 1; manifold basıncına göre tek kademe olarak çalışan sabit debi ile işeyen kit,
Stage 2; manifold basıncına göre çift kademe olarak çalışıp 2 kademeli olarak farklı debilerde işeyen kit,
Stage 3; manifold basınca göre değişken debide çalışıp buna göre değişken debide işeme yapan kit,
Stage 4; manifold basıcına ve motor devir aralığına göre çalışıp bunların kombinasyonlarına göre değişken debide işeme yapan kit.
Water-Methanol Injection Kit'in faydaları:
1. Motora giren havayı soğutarak manifold sıcaklığını düşürür.
2. EGT'yi düşürerek pistonların erimesini engeller.
3. Toplam oktan sayısını arttırarak vuruntuyu engeller.
4. Dinamik sıkıştırmayı arttır.
5. Yanma verimini arttırır.
6. Karbonmonoksit (CO) emisyonunu düşürür.
7. Karbondioksit (CO2) emisyonunu düşürür.
8. Nox emisyonunu düşürür.
9. HC emisyonunu düşürür.
Yakıtın patlamaya karşı olan direncine "oktan" denir. Bujinin ateşlemesinden önce yakıtın oktanının yetersizliğinden dolayı yakıtın kendi kendine patlamasına “vuruntu” denir.
Vuruntunun motora vereceği zararlar şu şekilde sıralanabilir:
1. Oluşan titreşim arabanızın motorunun parçalarının daha çabuk yorulmasına sebep olur.
2. Motor gürültülü çalışır. (çarpışma ses yaratır)
3. Çarpışma ile daha fazla ısı ortaya çıkar. Motorun hararet yapma riski artar.
4. Motordan alınan verim ve güçte azalma olur.
5. Yakıt sarfiyatı artar.
6. İyi bir yanma olamayacağı için yakıt emisyon değerleri artar.
Yüksek performanslı arabalarda veya modifiye edilmiş arabalarda uzun süre yüksek performans kullanımı motor içi sıcaklığı yükselir. Günümüz benzinli ve dizel motorlarında bu değer 1000-11000C derece arasında değişmektedir, egzoz sıcaklığı (EGT) bu dereceleri ulaştığında motorun içinde bulunan pistonlar yüksek sıcaklıklardan dolayı erimeye başlayıp arabanızın motoru geri dönüşü olamayan ölümcül hasarlar alabilir.
Methanol'ün asıl özelliği yüksek özısıya sahip olmasıdır. Bu özelliği yanma odasında karışımın daha yavaş yanmasına imkan sağlamaktadır. Methanol'ün oktan değeri 108'dir ve yüksek oktan karışımın daha geç yanmasına sebep olur, geç yanma sonucunda vuruntu ihtimali azalır. Methanol yandığında su açığa çıkar ve bu su EGT nin düşmesine yol açar. Su püskürtmenin amacı emme manifoldunda oluşan ısıyı azaltmaktır, combustion chamber de ise yanma odasının hacmini azaltarak dinamik sıkıştırmayı arttırmaktır. Methanol'ün ve suyun yukarıda belirtilen kimyasal karakteristik özelliğinden dolayı yanma verimi artar ve mekanik modifiye olmaksızın avans ve basınç değerleri arttırılarak %30'a varan güç artışı sağlanabilir.
Water-Methanol Injection Kit'in özellikleri:
• Yerli üretim,
• Çalışmaya başladığında uyarı ışığı yanar, bu sayede istediğiniz kademede ayar yapabilirsiniz.
• 16 bit Mikro işlemci kontrollü olup, en son teknoloji dijital donanıma sahiptir.
• Mekanik role yerine elektronik mosfetli pompa kontrolü yapılmaktadır.
• Methanole dayanıklı malzemelerden üretilmektedir.
• Smd devre elemanları bulundurur.
• Son teknoloji epoxi-bakır pcbli kontrol ünitesi bulundurmaktadır.
• Anti korozyotif olan kalaylı bakır kablolar kullanılmaktadır.
• Retro-fit yöntemiyle montaj yapılır.
• Montaj ve ayar kılavuzu gerektirmeyen özel soketli dizayn ve ayar tasarımı vardır.
• Çift pompa kullanımı imkanı sunar.
ÇİFT POMPA KULLANIM İMKANI
Bosphorus Innovations Water-Methanol Injection Kit'i diğer kitlerden üstün kılan özellik; depoyla yüksek basınç pompasını farklı yerlere koyabilme imkanı tanımasıdır. Örneğin; depoyla düşük basınç pompasını bagaja, yüksek basınç pompasınıda kaput altına koyabilirsiniz. Diğer markalarda pompayla depoyu aynı yere, hatta depoyu pompadan daha yükseğe montajlama zorunluluğunuz vardır.
Water-Methanol Injection pompalarımız internal By-pass valfli re-circulation cinsi diyafram pompadır. Pompa modellerimiz ikiye ayrılmaktadır: 600 hp'ye kadar destekleyen ufak ve 600 hp üstü motorlar için büyük pompamız bulunmaktadır.
Düşük basınç pompamız 1 bar basınçlı dişli tip pompadır.
Tüm metal ekipmanlarımız metil alkole ve suyun oluşturabileceği koroyatif etkiye dayanıklı olan nikel kaplanmış demir, pirinç, eloksal kaplanmış alüminyum ve EPDM cinsi plastik malzemeden yapılmıştır.
Son olarak söylemekten gurur duyduğumuz bir konu var ki; oda ürünlerimizin tümünün Türk Mühendisler tarafından hazırlanmış ve yerli tasarım-yerli üretim olduğudur.
Tüm ürünlerimiz size ulaştığı tarihten itibaren fabrikasyon hatalara karşı 2 yıl garantilidir.
yaptığınız iş gerçekten sektör için mükemmel tebrik ederim.kit içeriğiyle ilgili birkaç sorum var
1-depodaki karışım azalınca bir uyarı sistemi var mı?yani seviye bilgisinisi veriyor mu.örnegin aem de led yanıp sönmeye başlıyor buda seviyenin kritik noktada olduğunu bildiriyor.
2-depo çıkışında filitre sistemi var mı?
ghibli06
24-08-2017, 13:04
öncelikle böyle bir işe başladığınız için tebrik ediyorum... benim merak ettiğim bazı kitlerde checkvalf olmaması, ya da eski holderların çoğunda bozuk olduğu, sizin kitte var mı? olmayan kitlerde sonradan takmak gerekir mi? benim holder kaçırıyordu hortum girişi arızalıydı hidrolikçiden checkvalf li bir yeni sistem yaptım, bir sıkıntı olur mu?
https://i.hizliresim.com/VMdakn.jpg (https://hizliresim.com/VMdakn)
dragstar
24-08-2017, 13:42
yaptığınız iş gerçekten sektör için mükemmel tebrik ederim.kit içeriğiyle ilgili birkaç sorum var
1-depodaki karışım azalınca bir uyarı sistemi var mı?yani seviye bilgisinisi veriyor mu.örnegin aem de led yanıp sönmeye başlıyor buda seviyenin kritik noktada olduğunu bildiriyor.
2-depo çıkışında filitre sistemi var mı?
Çok teşekkür ederim, uzun zaman önce başladık devamınıda sürekli iyileştirerek getirmeye çalışıyorum.
1- Evet depolarda şamandıra sistemi var, içindeki sıvı azalınca uyarı veriyor. Bende tek led yok, 2. bir led var, depodaki sıvı azalınca o yanıyor. Fakat standart kitlerde bu yok ekstra 75 TL ücret ödeyerek sahibi olabiliyorsunuz. Müşterilerimin çok büyük bir kısmı şamandıra istemiyor.
https://i.hizliresim.com/Lnr3Az.jpg
2- Depoda filtre yok ama nozzleın içinde kendi filtresi var, eğer istersenizde hat üstü filtre takabiliyorsunuz. Bu hat üstü filtre depo ile pompa arasına
öncelikle böyle bir işe başladığınız için tebrik ediyorum... benim merak ettiğim bazı kitlerde checkvalf olmaması, ya da eski holderların çoğunda bozuk olduğu, sizin kitte var mı? olmayan kitlerde sonradan takmak gerekir mi? benim holder kaçırıyordu hortum girişi arızalıydı hidrolikçiden checkvalf li bir yeni sistem yaptım, bir sıkıntı olur mu?
https://i.hizliresim.com/bG3bkY.jpg
https://i.hizliresim.com/dGpb8Z.jpg
[QUOTE=ghibli06;8375364]öncelikle böyle bir işe başladığınız için tebrik ediyorum... benim merak ettiğim bazı kitlerde checkvalf olmaması, ya da eski holderların çoğunda bozuk olduğu, sizin kitte var mı? olmayan kitlerde sonradan takmak gerekir mi? benim holder kaçırıyordu hortum girişi arızalıydı hidrolikçiden checkvalf li bir yeni sistem yaptım, bir sıkıntı olur mu?
https://i.hizliresim.com/VMdakn.jpg (https://hizliresim.com/VMdakn)
Çok teşekkür ederim. Benim kullandığım pompa check valf gerektirmiyor, ondan dolayı check valf kullanmıyorum. Check valf kullanmılması gerekiyorsada check valf yerine solenoid valf öneriyorum(Aquamistde check valf yok, solenoid veriyor). Müşterim check valf isterse check valf satıyorum.
Eski holderlar komple metal olanlar, sizin aldıklarınızda mavi plastik olanlar dimi? Hidrolikçiden aldığınız check valf pnömatik sistemlerde kullanılan 20-30 liralık check valf ise tahminen 1 ay sonra komple paslanıcaktır. Çünkü kurutuculu pnömatik sistemler için tasarlanmış oluyorlar ve içlerindeki yay, bilya vb. malzemeler bildiğiniz demir.
Sizin konuyu akudum, kullandığınız kir snow performansdı galiba. Ekstra kutudan çıkan hortum dışında başka hortummu kullandınız, ondanmı kaçırıyor? Gerçi belirli bir süre sonra somunlu rekor değilse hepsi kaçırıyor.
Ayrıca sizin kullandığınız rekorlar Metric sisteme göre, ama Snow performans ve diğer tüm markaların rekorları with worth yani inch. Kitden çıkan hortumun dış çapı 1/4"(6,35mm) sizin kullandığınız rekor 6mm. Çok ufak farklar gibi gözüksede hiç bir şekilde uyumlu değiller.
Bende hem metrik sistem hemde with worth sisteme göre rekor, hortum gibi malzemeler mevcut. İnsanlara eziyet çektirmemek için sattığım ülkeye göre sistemi yapıyorum.
Ben kesinlikle önermem, o sistemi komple iptal edip ya benden, yada Aquamistten komple somunlu tip rekorları olan, solenoid valfli sisteme geçiş yaparım.
Kontak kapalıyken motora su sızarsa ne olur? Allaha şükür bu kadar senedir başıma gelmedi
https://www.youtube.com/watch?v=xA37R_41Q0g
ghibli06
24-08-2017, 15:22
peki bu somunlu geçmeli fittingsler bizim kullandığımız klasik 6 mm lik sert hortuma oluyor mu? ben baştan beri somunlu taraftarıyım ama sert hortumla uyumu nasıl olur bilemediğimden bu dandik geçmeli sitemi kullanıyordum...
dragstar
24-08-2017, 15:58
peki bu somunlu geçmeli fittingsler bizim kullandığımız klasik 6 mm lik sert hortuma oluyor mu? ben baştan beri somunlu taraftarıyım ama sert hortumla uyumu nasıl olur bilemediğimden bu dandik geçmeli sitemi kullanıyordum...
6mm sert hortum dediğiniz pnömatik nylon veya polyurethane hortumsa evet oluyor ama sizin kitden çıkan hortum 6 mm değil 1/4".
ghibli06
24-08-2017, 16:09
6mm sert hortum dediğiniz pnömatik nylon veya polyurethane hortumsa evet oluyor ama sizin kitden çıkan hortum 6 mm değil 1/4".
ben kiti sıfır almamıştım, hortumlar arasındaki ebat farkını bildiğim için depodan çıkan kısmı değiştirdim ama holderı değiştirmemiştim ve haliyle sızıntı yaptı zaten klips kısmı bozulmuştu...
dragstar
24-08-2017, 16:22
ben kiti sıfır almamıştım, hortumlar arasındaki ebat farkını bildiğim için depodan çıkan kısmı değiştirdim ama holderı değiştirmemiştim ve haliyle sızıntı yaptı zaten klips kısmı bozulmuştu...
O zaman sadece kullandığınız check valfi değiştiirip yerine solenoid valf koyduğunuzda sorun hallolmuş olur.
cagatay16
25-02-2018, 23:49
Paslanmaz emme borusunu nereden buluruz daha önce konuştuğumuzda paslanmaz boru şart demiştiniz yaklaşık 6 aydır bulamadım Bursa`da yada sizde var mı görev dönüşü size uğrasam komple sistem montajlasak mümkün mü?
mikelazi
26-02-2018, 09:54
dragstar crdi aracımda kışın sorun yok ama,yazın topspeedde iat 70-80 leri görüyor.
sence kullanmak mantıklı olurmu.
dragstar
18-03-2018, 13:17
Paslanmaz emme borusunu nereden buluruz daha önce konuştuğumuzda paslanmaz boru şart demiştiniz yaklaşık 6 aydır bulamadım Bursa`da yada sizde var mı görev dönüşü size uğrasam komple sistem montajlasak mümkün mü?
herhangi bir egzozcuda bulabilirsiniz, krom boru diyorlar ama egzozcular ona,
Ben montaj yapmıyorum ama yönlendirebileceğim yerler var.
dragstar crdi aracımda kışın sorun yok ama,yazın topspeedde iat 70-80 leri görüyor.
sence kullanmak mantıklı olurmu.
70-80 dereceyi ortalama 40-50 civarlarına düşürür kesinlikle fark eder.