Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : DENON cnc de gaz kelebeği büyütme işlemi

despe
13-07-2012, 09:56
http://f1207.hizliresim.com/z/d/9nnql.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/d/9nnr2.jpg

T2PCW9pFBlg

denon cnc machine throttle body - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=T2PCW9pFBlg&feature=youtu.be)

açıklamayı DENON yapsın :D

DENON
13-07-2012, 13:23
hobaaa konu açmış adama bak, ben açmayı bılmıyomuyum olum

(kesinlikle danışıklı dövüş değildir, açacak olsam ben açardım zaten) :D

despe
13-07-2012, 14:55
olum yaptırmak isteyen olursa yaparsın işte sıfır hatayla, sevaba girmiş olursun yaz dedi bu DENON adisi :D

E.ORANLI
13-07-2012, 15:28
ımamım msj kutun dolu ve birçetin senden önce koltugu kaptı 3umuz binerız artık :D

cemsultan
13-07-2012, 15:31
Koltuk savaşları :D

Edit:
Konuyla alakalı olarak bende istiyorum aynından :D

DENON
13-07-2012, 15:32
tamam silin mesajları tech kısmı burası laa , konuyla alakalı bişi yazın

alperkirman
13-07-2012, 15:35
kameraya alan arkadaşta cncyle beraber portlama yapmış galiba :D
maaşallah güzel iş

despe
13-07-2012, 15:38
ımamım msj kutun dolu ve birçetin senden önce koltugu kaptı 3umuz binerız artık :D

3 kişi rollinge mi çıkılır la binsin başka arabaya ceme bincem diyodu en son demekki cemde dolu kıvırmış sana sölemiş :D

0M42
13-07-2012, 16:02
Maşallah kolay gelsin.Bu işlemden sonra yazılım istiyormu motor ?

DENON
13-07-2012, 16:03
afr muhtemelen değişecek bı afr ayarı fena olmaz tabııkı ancak sadece bunu yapmadık emme manıfoldunun bogaz kısmınıda büyüttük

overblack
13-07-2012, 16:07
Maşallah kolay gelsin.Bu işlemden sonra yazılım istiyormu motor ?

honda için yazayım.oem ecu de zaten mudahale şansın yok.ancak safc,afc vs tarzı piggyback ünitelerle kaba ayar yapabilirsin.ama gaz tepkimesi iyileşiyor bu işlemden sonra

JDM VTİ
13-07-2012, 16:08
abi helal olsun 10 numara iş. eminim daha da iyi hale getirebilirsin.

emme manifoldunada yapabiliyor musun bu işlemi? ki yapılır gördüğüm kadarıyla ama iç taraflara nasıl grilcek, ??

EmrahERKAN
13-07-2012, 16:11

emme manifoldunada yapabiliyor musun bu işlemi? ki yapılır gördüğüm kadarıyla ama iç taraflara nasıl grilcek, ??

Aynen aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum iç taraflara bir müdahale yapamayız sanırım değil mi ?

DENON
13-07-2012, 16:12

emme manifoldunada yapabiliyor musun bu işlemi? ki yapılır gördüğüm kadarıyla ama iç taraflara nasıl grilcek, ??emme manıfoldunun kelebek bogaz kısmını evet cnc de büyütebiliyorum ancak runnerları ( kolları) büyütürken elle çalışmak gerekıyor

despe
13-07-2012, 16:14
kameraya alan arkadaşta cncyle beraber portlama yapmış galiba :D
maaşallah güzel iş

kamera dönmüyor, cnc nin alt tablası hareket adiyor :)

kadir jdm civic
13-07-2012, 16:14
çok guzel olmuş sıfır hata resmen birde kapaklara cns e portposlih yaptır süper olur...

DENON
13-07-2012, 16:16
çok guzel olmuş sıfır hata resmen birde kapaklara cns e portposlih yaptır süper olur...oda olacak ALLAH izin verirse , cok kısa zamanda , çalışmalarım sürüyo ama net kesin yapmaya başladım demeden dıllendırmek ıstemıyorum :icon_tup:

despe
13-07-2012, 16:16
çok guzel olmuş sıfır hata resmen birde kapaklara cns e portposlih yaptır süper olur...

onun üzerinde çalışıyor zaten şu an DENON.

EmrahERKAN
13-07-2012, 16:17
peki şu an emme manifolduna ve kelebeğe bir çalışman varmı yusuf abi ? yani dışarıya iş yapıyomusun ?

0M42
13-07-2012, 16:19
honda için yazayım.oem ecu de zaten mudahale şansın yok.ancak safc,afc vs tarzı piggyback ünitelerle kaba ayar yapabilirsin.ama gaz tepkimesi iyileşiyor bu işlemden sonra

Teşekkür ederim ama asıl sormak istediğim bu işlemden sonra yazılım şartmı ?

JDM VTİ
13-07-2012, 16:21
şart değil... yapılsa güzel olur

DENON
kesınlıkle değil kardeşim , sonucta turbo basıncı değil aracın afr sını bır mıktar fakıre çeker oda iyi olur

JDM VTİ
oda olacak ALLAH izin verirse , cok kısa zamanda , çalışmalarım sürüyo ama net kesin yapmaya başladım demeden dıllendırmek ıstemıyorum :icon_tup:

had inşallah hayırlısıyla olur..

overblack
13-07-2012, 16:22
Teşekkür ederim ama asıl sormak istediğim bu işlemden sonra yazılım şartmı ?

diyorumki zaten oem beyin kendini tolere edebiliyor. piggyback varsa afr ile oynayabilirsin.standalone beyin varsa zaten mecburen yazcan

DENON
peki şu an emme manifolduna ve kelebeğe bir çalışman varmı yusuf abi ? yani dışarıya iş yapıyomusun ?yaparız tabııkı abıcım

kadir jdm civic
oda olacak ALLAH izin verirse , cok kısa zamanda , çalışmalarım sürüyo ama net kesin yapmaya başladım demeden dıllendırmek ıstemıyorum :icon_tup:

allahın izniyle istedikten sonra yapılmayacak sey yoktur sende bu işin prisin çok guzel projeler çıkartırsın emınım sen bu işi yap müşterilerinden biri olucagım kesın...

overblack
13-07-2012, 16:25
allahın izniyle istedikten sonra yapılmayacak sey yoktur sende bu işin prisin çok guzel projeler çıkartırsın emınım sen bu işi yap müşterilerinden biri olucagım kesın...

sakın abicim öyle bir hata yapma :D elini verirsin kolunda gider anlamazsın :D

alperkirman
13-07-2012, 16:38
kamera dönmüyor, cnc nin alt tablası hareket adiyor :)

ahah üst taraf dönüyo sandım ben :D:D
sıcak abi sıcak

Göki,ZD
13-07-2012, 19:54

kapak istersen elimde var bi tane, verebilirim. süs diye duruyor

gaz kelebeği işinin devamı varmı ? yani gaz kelebeğini göndersem yaparmısın ? yapıyor isen cezamız ne olur ?

MeRtCaN
13-07-2012, 20:02
Yusuf Abi işini en iyi yapan kişşllerdendir maşallah super olmus

sıfır hata ıle kelebek sanırım bukadar guzel işlernir :)

Murat Ç.
13-07-2012, 22:41
cnc tezgah QUASER sanırsam işlem merkezi.

DENON
14-07-2012, 07:45
kapak istersen elimde var bi tane, verebilirim. süs diye duruyor

gaz kelebeği işinin devamı varmı ? yani gaz kelebeğini göndersem yaparmısın ? yapıyor isen cezamız ne olur ?

Kelebegi yaparriz cezayi anlasiriz :)

DENON
14-07-2012, 07:47
cnc tezgah QUASER sanırsam işlem merkezi.

MV154 fanuc 31 i m a

DENON
16-07-2012, 23:13
Yusuf Abi işini en iyi yapan kişşllerdendir maşallah super olmus

sıfır hata ıle kelebek sanırım bukadar guzel işlernir :)

Eyvallah mertcanim eksik olma yeni gordum yorumunu. Sana iscilikler tenzilatli biliyosun :)

elpadre
16-07-2012, 23:16
yusuf aga sana bir malzeme yollayacağım onuda ıslermısın kelebegıı ısledıgın gıbıı :D

DENON
16-07-2012, 23:19
Yoolla meli sorumu bu

elpadre
16-07-2012, 23:20
tamam kardesım urun bursada gursel agayı genıslet bıraz ben gelıyorumm :D

XSi
17-07-2012, 14:43
kelebeğin olduğu yere dokunmadan (genişletmeden) hava geçişi nasıl artabilir?

kelebeğin olduğu yer ilk çapında duruyor, girişin ağzını bu şekilde işlemek, ne kadar faydalı?

Yorumları bekliyorum

despe
17-07-2012, 14:48
hava artışı sağlanmayabilir bu işlemle, fakat konik işleme olduğu ve yüzey prüzsüzleştiği için havanın hızı azda olsa artabilir.

dediğiniz gibi asıl büyütme için yaprak kısmınında büyümesi ve yaprağın yeni çapa göre değişmesi lazım.

DENON
17-07-2012, 14:49
kelebeğin olduğu yere dokunmadan (genişletmeden) hava geçişi nasıl artabilir?

kelebeğin olduğu yer ilk çapında duruyor, girişin ağzını bu şekilde işlemek, ne kadar faydalı?

Yorumları bekliyorumvelocity stuk haline gelip kelebekten giren havanin hizlanmasi amaciyla yapilan bir islem
bogaz capi 63mm den 67mm ye buyuyor ayni zamanda port polish yapilmis gibi bir yuzey elde edilise sence faydasi olmazmi?

XSi
17-07-2012, 15:00
velocity stuk haline gelip kelebekten giren havanin hizlanmasi amaciyla yapilan bir islem
bogaz capi 63mm den 67mm ye buyuyor ayni zamanda port polish yapilmis gibi bir yuzey elde edilise sence faydasi olmazmi?

boğaz çapı büyüyor ama tam kelebeğin orası değişmiyor, basınç (açık hava - atmosfer basıncı) ve çap değişmediği için de geçecek havanın artması fizik kurallarına aykırı

kapağa yapılan veya emme manifolduna yapılan port işleminde havanın geçtiği tüm kanalları baştan sona genişletiyorsun

yani "porting" işin %95 ise polish %5 i anca olur

Gaz kelebeğinde tam anlamıyla porting yapılamayacağı için port&polish etkisi beklemek çok iyimse olur gibi geliyor..

DENON
17-07-2012, 15:08
Haklisiniz atla deve bisey katmaz ama bu hic katmaz manasina gelmiyor. Bu kadar gaz kelebegine port polish yaptiran ve bu isi yapan adam var dunyada da yapiliyor
Birde ters dusunelim kelebekten havanin ilk girdigi capi ufaltsak kelebekten emmeye giden hava azalmazmi?
En guzeli yapraginda buyuyerek kelebekten giren havayi cogaltmak tabiii onuda yapariz hic sorun degil

PPR engineering
17-07-2012, 22:02
Evet doğrudur tr'de emme gaz kelebeği kapak işinin bu kadar revaşta olması hak ettiği seviyeye gelmesindebüyük rolumuz var bizden önce cok önemli bir işlem gözüyle bakılmıyordu hatta yavaşlattığını sölüyorlardı bence haklılardı flow verilerini göz önünde bulundurmadan yapılmış iş geriletebilir veya ileride götürebilir orası biraz şans neyseki bu sert kanı'ları kırdık ve sert bakışı yumuşattık buna seviniyorum :)

@xsi
Merhaba öncelikle silinen konumuzda son mesajını okuyamamıştım.Arkadaşların yapmış olduğu işlem radius inlet işlemidir bu işlem yararı tapered'deki havayı hızlandırmak'tır örn.kelebek mm 65 radius inlet 70 mm den cekilen hava 65 mm gelindiğinde expansion'daki tepki artacak ve hızlanıcaktır sıkışmadan dolayı ama şölede bir hesap var ortada sizin cektiğiniz havada fazla sıkışacak olursa bu sefer turbulans hava akımını ters yonde etkileyip geri itmeye başlayıp air suction'nı bozabilir bunları istemediğimiz içinde flow bench'e baş vurarak rahatlıkla ne yapmışız ilerimi gerimi gelmişiz görebiliriz

edit:imla hataları

DENON
18-07-2012, 08:43
Evet doğrudur tr'de emme gaz kelebeği kapak işinin bu kadar revaşta olması hak ettiği seviyeye gelmesindebüyük rolumuz var bizden önce cok önemli bir işlem gözüyle bakılmıyordu hatta yavaşlattığını sölüyorlardı bence haklılardı flow verilerini göz önünde bulundurmadan yapılmış iş geriletebilir veya ileride götürebilir orası biraz şans neyseki bu sert kanı'ları kırdık ve sert bakışı yumuşattık buna seviniyorum :)

@xsi
Merhaba öncelikle silinen konumuzda son mesajını okuyamamıştım.Arkadaşların yapmış olduğu işlem radius inlet işlemidir bu işlem yararı tapered'deki havayı hızlandırmak'tır örn.kelebek mm 65 radius inlet 70 mm den cekilen hava 65 mm gelindiğinde expansion'daki tepki artacak ve hızlanıcaktır sıkışmadan dolayı ama şölede bir hesap var ortada sizin cektiğiniz havada fazla sıkışacak olursa bu sefer turbulans hava akımını ters yonde etkileyip geri itmeye başlayıp air suction'nı bozabilir bunları istemediğimiz içinde flow bench'e baş vurarak rahatlıkla ne yapmışız ilerimi gerimi gelmişiz görebiliriz

edit:imla hataları
kaan türkçe yazsana yavv :D anlayalım bilginden istifade edelim :icon_tup:

PPR engineering
18-07-2012, 08:54
kaan türkçe yazsana yavv :D anlayalım bilginden istifade edelim :icon_tup:

türkçe yazarsam saçmalıyorum anlatıcam diye rusca ve ingilizce gördüğüm için terimleri bir kaç arkadaş uyardı türkçe yazınca biraz saçmalıyosun diye ondan kardeşim:D

ama aslında demek istediğim yaptığınız işlem dünyada cok yaygınca yapılan bir işlem demek istedim:D

DENON
18-07-2012, 08:54
türkçe yazarsam saçmalıyorum anlatıcam diye rusca ve ingilizce gördüğüm için terimleri bir kaç arkadaş uyardı türkçe yazınca biraz saçmalıyosun diye ondan kardeşim:D

ama aslında demek istediğim yaptığınız işlem dünyada cok yaygınca yapılan bir işlem demek istedim:D
iyimi yapmışız boşuna mı uğraşmışız onu sööle sen :D

PPR engineering
18-07-2012, 09:03
iyimi yapmışız boşuna mı uğraşmışız onu sööle sen :D

elinize sağlık boşuna değil tabiki ama isterseniz bir teste sokabiliriz ne ilerleme kaydedilmişmi diye :)

Ahmet.S
18-07-2012, 09:05
yusuf benim arabayada kelebek yapsana kanka

DENON
18-07-2012, 09:08
hangı arabaya ahmetım ?? fn2 yemı ?