Orijinalini görmek için tıklayınız : El Freni Isıgı..
Arkadaslar bu sabah basıma geldı sızlerle paylasmak ıstedım.. ısten cıktımm eve gıderken sole bı sıktım 4.500 - 5.000 devrden sonra el frenı ısı yanıyoo gazlarken :confused::confused::confused: alla alla dedım noldu gıderken sole bı cektım el frenını falan yavasca yavasladım tekrar gazladım aynısını yaptı 2ye falan cekıorum yıne aynıı yuksek devırde kaldıgı ıcın arac el frenı ısıgı yanıyoo.. :soru::soru::soru:
kardeş geçmiş olsun nazarıma mı geldin yoksa :( başıma gelen bişeyi paylaşim tam indirmediğim zaman benim el freninin altında yaylı bir tuş var onu tam basmadığında panelde gösteriyo uyarı ışığını o kısımda tuşlu ise seninkide takılı kalıyor bişey giriyo olmasın arasına bi bak istersen devir durumunu ise anlayan arkadaşlar yardımcı olurlar eminim tekrar geçmiş olsun kardeş :(
fren hidroliğine hidroliğine baqtınmı ?
arabanın arka kampanaları bitincede yanıyordı sanırım
Nightfish
15-07-2012, 02:17
Aracınız nedir bilmiyorum da, 2008 Suzuki Swift kullanıyorduk ve onda aynı olay başımıza gelmişti. Göstergedeki el freni lambası fren bağlantılarına göre değil el freni kolunun konumuna göre yanıyor. Bizim araçtakinde el freni kolunun oradaki algılayıcı bozulmuş, ondan kafasına göre yanıyordu.
_driver_
15-07-2012, 02:31
fren hidroliğinden de yakar o ışığı
fren hidroliğine hidroliğine baqtınmı ?
baktım abı orda sıkıntı yok.. saten normal kullanımda herhangı bı ısık soz konusu degıl sıktıgımda 5000 devırden sonra yakıyo fakat yurumede falan eksılme yok yanı abı:soru:
kardeş geçmiş olsun nazarıma mı geldin yoksa :( başıma gelen bişeyi paylaşim tam indirmediğim zaman benim el freninin altında yaylı bir tuş var onu tam basmadığında panelde gösteriyo uyarı ışığını o kısımda tuşlu ise seninkide takılı kalıyor bişey giriyo olmasın arasına bi bak istersen devir durumunu ise anlayan arkadaşlar yardımcı olurlar eminim tekrar geçmiş olsun kardeş :(
tesekkur ederım be abı tus flan yok abı de ne bılıyım ılk defa geldı basıma :S
el freni munsurun takili kalmis, cok buyutulecek birsey degil, degisecek..
saolasın abi bırasda olsa rahatladım bu gecede ıse gelırken tın tın geldım :S
Aracınız nedir bilmiyorum da, 2008 Suzuki Swift kullanıyorduk ve onda aynı olay başımıza gelmişti. Göstergedeki el freni lambası fren bağlantılarına göre değil el freni kolunun konumuna göre yanıyor. Bizim araçtakinde el freni kolunun oradaki algılayıcı bozulmuş, ondan kafasına göre yanıyordu.
1996 civic coupe abi - anladım abı de gıderken falan cektım mesela hadı dedım belkı takılmıstır aflan ama degısen bısıy olmadı.. :soru:
fren hidroliğinden de yakar o ışığı
yarın sabah tekrar kontrol edıcem 2 gun once baktım cunkı.. normaldı hersey.
Nightfish
15-07-2012, 02:40
Hiç fark etmiyor giderken çekmen vs. Düzelmiyor çünkü. 180le giderken yanmıştı birden o ışık, aklıma gelebilecek her duayı etmiştim. Servisi aradığımda bi sıkıntı olmadığını, zaten elektronik değil mekanik bişi olduğundan el frenini ben çekmediğim sürece herhangi bi sıkıntı olmayacağını söylemişlerdi. Benim başıma gelen arızaysa sendeki de, çok kafaya takacak bişi değil. Yanıyo sönüyo kafasına göre.
Hiç fark etmiyor giderken çekmen vs. Düzelmiyor çünkü. 180le giderken yanmıştı birden o ışık, aklıma gelebilecek her duayı etmiştim. Servisi aradığımda bi sıkıntı olmadığını, zaten elektronik değil mekanik bişi olduğundan el frenini ben çekmediğim sürece herhangi bi sıkıntı olmayacağını söylemişlerdi. Benim başıma gelen arızaysa sendeki de, çok kafaya takacak bişi değil. Yanıyo sönüyo kafasına göre.
eywallah abı cok saolasın.. rahatlattın valla.. aslında dıkkat ettım tam vtec patlarken yanıyo... yanı basında da vtec lambam var ıkısı bırden yanıyo :):)
Kardesim Dot4 ün azalmıs olabilir bitmesine gerek yok biraz eksildiginde yakar el freni lambasını bugun yarında sürekli yanmaya başlıcak sabitlenecek ;)
kardesım hıdrolıgmızı tamamlasak bu sorun ortadan kalkıcak osaman.. :icon_tup:
Nightfish
15-07-2012, 02:45
Frenden değil elektrik arızasıdır o zaman yüksek ihtimalle. Baktırırsın bi kısa devre falan var mı, ona göre bulurlar hemen arıza nerede diye.
tuningcan
15-07-2012, 02:51
aynen öyle kardesim bende "Si" yı satmadan 1 ay önce kadar devrim yükseldiginde el freni ısıgının anlık yanıp söndügünü görüyordum el freninin köüğünü falan söktüm telde falan sıkınmı var sokette temassızlıkmı var diye herhangi bisey görünmüyordu 2gün sonra sürekli yanmaya basladı ustama gittim kapu ac dedi actm frn hidroliginin seviyesine baktı Min-Max yazan yere Minimum un seviyelerine falan yakındı hidrolik 10 liraya bi dot4 aldım 2 damla damlattım zırt diye söndü ışık :D Endiselenme yani. Nasrettin hoca misali Eşşekten düseni getirin bana demiş ya Bizde düştük o Eşşekten yani ;)
birde durduğun yerde 5000 i geçermisin yanıyormu 1 de normal çok az gaz ile geçermisin 5000 i yürürken ozamanda yanıyormu ?
birde durduğun yerde 5000 i geçermisin yanıyormu 1 de normal çok az gaz ile geçermisin 5000 i yürürken ozamanda yanıyormu ?
Denedim abi 5000de launch var saten
Yakmadi yuksek viteste ornek 3. Viteste yuksek devirde yakmiyo 2 dede denedim gerci dip gazladim yakmiyo ama 1. Vites 1"den 2"ye cektgimde falan yaniyyo abi.. :/
Edit: "Ceza Nedeni : tech Bölümünde salakca Cvp"
eee ? ne yazmıştın buyuır yukarıda ne yazmıştın söylermisin ?_ bu msg da deil ondan öncekinde
Denedim abi 5000de launch var saten
Yakmadi yuksek viteste ornek 3. Viteste yuksek devirde yakmiyo 2 dede denedim gerci dip gazladim yakmiyo ama 1. Vites 1"den 2"ye cektgimde falan yaniyyo abi.. :/
kardeşim motorunu aç fren hidroliğinin olduğu yerdeki ya hidroliğin azalmıştır yada ordaki kablolarda sıkıntı vardır kendi görüşüm
kardeşim motorunu aç fren hidroliğinin olduğu yerdeki ya hidroliğin azalmıştır yada ordaki kablolarda sıkıntı vardır kendi görüşüm
Abi cok tesekkur ederim ilgin icin... Bugun pazr gerci ama
Yarin ilk isim bunu halletmek olucak.. Geri kaliyo rolenti sorunum onun icinde bakalim ne yapicaz... Tekrardan tesekkur ederim abi cok saol...
Edit: "Ceza Nedeni : tech Bölümünde salakca Cvp"
Kim ceza aldi usta anlayamadim..? Benmi yanlis bisiy yazdim..? :/
Fren Hıdrolıgın azalmıstır
Ozgunun soyledıgı gıbı
ama
Fren hıdrolıgı neden azalır ??
Ön fren balataların bıtmıstır bence fren balataları kontrol ettır bır an once :)
korkulucak birşey yok arkadaşlar yazmış zaten fren hidroligini az bir şey ekle düzelicektir.
Fren Hıdrolıgın azalmıstır
Ozgunun soyledıgı gıbı
ama
Fren hıdrolıgı neden azalır ??
Ön fren balataların bıtmıstır bence fren balataları kontrol ettır bır an once :)
Yarin kismetse on takimi tamamen kontrol ettircem abicim saolsun dusundugun ve bilgi verdigin icin...
kkursat01
21-07-2012, 08:56
Aynen hondalarda yapıyor bu benimde başıma gelmişti kesin hidrolik azaldı yada müşür bozulmuştur..
switch/müşür bozuk muhtemelen
hıdrolıgım azalmıs tamamladım Sorun kalmadı allaha sukur...
aynısı bende de oldu , hemen servise gittim, fren hidroliği vs. bir sürü yağ kaçağı çıktı, baskı balata volan vs. komple değiştim, şimdi sorun yok.
Allahtan o ışık yanmış, farketmesek sakat...