Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : devir saati sorunsali!!

rekord2000
15-07-2012, 15:41
Arkadaslar hepinize iyi gunler!
Arabami topladigim zamanlarda devir saatli bi gosterge bulmustum, lakin o donemki bi halttan anlamayan elektrikcim saatin bozuk oldugunu calismadigini soyledigi halde o tabloyu takmistim! Lakin tamir edicek bi yer ararken, baska bi elektrikci "bi bakalim nesi varmis" dedi, ve ben soktum kadrani komple!! Hareket kablosunu bobinden aldik, fakat arac rolantide 3000 devir gosteriyor, gaza vasindaca 4bin 5bin gidiyor, yani 2000 devir fazla gosteriyo kadran!! Bunun sebebi nedir bi tahmin yurutebilirmisiniz? Yada bobin yerine sarj dinamosunun ikaz lambasinin soketinden alsam duzelebilirmi sizce?

Maxi
15-07-2012, 16:01
rpm sinyali arac motoruna ve atesleme yapisina gore farkliliklar gosterebilir
muhtemelen sizin motor 6 silindir ve takilan kadran 4 silindir bir araca ait?
yada buna benzer bir fark var.

mesela 8 silindir bir aracin rpm sinyal frekansi 4 silindir bir aractan tam iki kati yuksektir

rekord2000
15-07-2012, 16:16
Ama sprint coupe diye tabir edilen bi rekord'dan sokmustum paneli komple hararet yakit gosterge soketinden km saat telinin soketine, hatta montaj vidalari bile birbirinin bire bir aynisi!! Izmitte digital gosterge ve beyin tamiri yapan bi arkadasla sohbet sirasinda sormustum oda "sarj dinamosuna bagla duzelir demisti!! En yakin zamanda denicem ins. Olursada olmazsada burdan paylasirim durumu. Cevap icin tesekkurler:)

Edit: yazmayi unutmusum, motorlarimizda ayni idi!!

rekord2000
19-07-2012, 18:53
Ne yaptiysam olmuyor, arti ve eksiyi bagladigim gibi 6000 devire cikip orda duruyo kadran, bunun bi puf noktasi var ama nedir!! Bence ben bi seyi atliyorum ama arastiricam bakalim! Yarin opelci birol'u aricam bilirse o bilir gibime geliyo, onno ustaya yazip sorucam artik o derece kafami bozuyo bu kadranin calismamasi:( bi bilgisi olan varsa yazsin bi el atsin a dostlar:(

0M42
19-07-2012, 22:09
Klasik opeli olupta birol abiyi tanımayan yok anlaşılan :) Sen birol abi ile görüş o sana derman bulur usta.

tdipower
19-07-2012, 22:29
şarj dinamosu üzerinde W yazan çıkış varsa direk oradan devir okuyabilirsiniz

Sert@ç
20-07-2012, 00:43
Devir göstergesindeki çubuğu 2bin devir aşağı oynatın toptan sorun çözülür :D
Şaka bi yana deneyin derim belki aldığınız araçta o saatin çubuğu yerinden oynamıştır ?

rekord2000
20-07-2012, 01:24
Ya yok artik devirde oynatmiyo, sadece 6000 devire cikiyo elektrik geldigi gibi, orda kaliyo ve bidaha kipirdama yok, yani kontak actigim gibi 6000 devire cikio goterge:( olmadi bi manta gostergesi falan bulup cubugunu sariya boyayip takicam!! Muhtemelen gosterge bozuk:( :(

rekord2000
20-07-2012, 01:26
Klasik opeli olupta birol abiyi tanımayan yok anlaşılan :) Sen birol abi ile görüş o sana derman bulur usta.

Biroldan, feruduna, adapazarinda korman'dan, arap celaline kadar alayini tanirim:) ***** yas 28 kendimi bildim bileli bende kocaoglan:)