PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Banka Kredi Puanlaması hakkında..

mehmetRS
17-07-2012, 14:59
Merhaba arkadaşlar,

Bankaların kredi ürünleri için bir puanlama sistemi var. Atıyorum 2000 puan ile başlayan kişi ödemelerini düzenli yaparsa puanına olumsuz yansıyan bir durum olmamakla birlikte tam aksi bir durumda da puanı düşerek tekrar bir kredi ürünü kullanmasına engel teşkil ediyor.

Benim merak ettiğim konu ise şu ;

Banka kredi ürünlerini kullanıp, gecikmelerimiz oldu, ama asla icra yada adli takipe düşmedik, son ödeme tarihini geçen ödemelerimiz oldu kredi kartları adına, şimdi elime bir fırsat gecti bunları temizlemek için..

Acaba bunları temizlediğim sıfırladığım taktirde, yada ödemeleri azaltıp düzene soktuğum zaman, puanlamam ne zaman normale döner? yada bu prosedür nasıl işler, aramızda bankacı yada bilgisi olan arkadaslar yardımcı olurlarsa cok sevinirim.

Arac için kredi cekeceğim, ve bu bilgi benim için önemli.

Çok teşekkür ederim herkese şimdiden..

aslan
17-07-2012, 15:01
Eğer takibe düşmediysen ve merkez bankasına sicilene işlemediyse kredi çekebilirisn

orhan_guney
17-07-2012, 15:04
ödemelerini gec ödediğin için puanın düşük bütün borçlarını kapat sonra 2 aya yakın bir sürede tekrar yukselecektir tabi düzenli ödemeye devam edersen. senin gibi gunde 10 kişi başvuru yapıyor genel olarak herkes böyle.

mehmetRS
17-07-2012, 15:05
Eğer takibe düşmediysen ve merkez bankasına sicilene işlemediyse kredi çekebilirisn

kartları sıfırladığımız gün yada o hafta içerisinde bu gerçekleşebilirmi? bu gecikmelerle ilgili etkilenen puanım var ama

1998corsa
17-07-2012, 15:05
Merhaba arkadaşlar,

Bankaların kredi ürünleri için bir puanlama sistemi var. Atıyorum 2000 puan ile başlayan kişi ödemelerini düzenli yaparsa puanına olumsuz yansıyan bir durum olmamakla birlikte tam aksi bir durumda da puanı düşerek tekrar bir kredi ürünü kullanmasına engel teşkil ediyor.

Benim merak ettiğim konu ise şu ;

Banka kredi ürünlerini kullanıp, gecikmelerimiz oldu, ama asla icra yada adli takipe düşmedik, son ödeme tarihini geçen ödemelerimiz oldu kredi kartları adına, şimdi elime bir fırsat gecti bunları temizlemek için..

Acaba bunları temizlediğim sıfırladığım taktirde, yada ödemeleri azaltıp düzene soktuğum zaman, puanlamam ne zaman normale döner? yada bu prosedür nasıl işler, aramızda bankacı yada bilgisi olan arkadaslar yardımcı olurlarsa cok sevinirim.

Arac için kredi cekeceğim, ve bu bilgi benim için önemli.

Çok teşekkür ederim herkese şimdiden..

benım bıldıgım gec odemenız cok problem tesgıl etmıyor puanlamanızda, puanlamayı kotu yonde etkıleyen odemenın avukata dusuyor olması sanırım

aslan
17-07-2012, 15:06
Sen kartlarını sıfırla bütün borçlarını öde kredi başvurunu yap hangi bakaya istiyorsan kredi çıkmazsa o zaman yardımcı olurum

dorukky
17-07-2012, 15:10
puanlama bırcok seye bakılıyor
kara lıstedemısınız?
ustunuze mal varlıgı neler var
kactane kredı kartınız var
egıtım durumu
kac yıldır calısıyosunuz

bıssuru puanlaması var yuzde 35 ı calısma durumuna bakıyolar

!KO
17-07-2012, 15:17
bana 4 5 ay duzenlı odemen lazım filan demıslerıdı gecikme için

aRR
17-07-2012, 15:25
yasal takip olmadıysa sorun çıkmaz
takip bile olsa borcu yoktur, kapanmıştır tarzından bir yazıda(borçlu olduğunuz bankadan) kredi çekerken işinizi görür.

xxx müşterimiz xx tarihte xxxx kredisini kapatmıştır gibi.

ve taşıt kredisi alacağınız için araçta rehin olucak; (ihtiyaç kredisinden daha rahat çıkar teminat var sonuçta)

mehmetRS
17-07-2012, 15:48
Sen kartlarını sıfırla bütün borçlarını öde kredi başvurunu yap hangi bakaya istiyorsan kredi çıkmazsa o zaman yardımcı olurum

çok teşekkürler eğer bir aksaklık cıkarsa size ulaşacağım

puanlama bırcok seye bakılıyor
kara lıstedemısınız?
ustunuze mal varlıgı neler var
kactane kredı kartınız var
egıtım durumu
kac yıldır calısıyosunuz

bıssuru puanlaması var yuzde 35 ı calısma durumuna bakıyolar
kara listede değilim, kredi kartlarımı bir kaç gün gecikme bazen bir hafta gecikmeyle ödediğim zamanlar oluyor, üzerime mal olarak bir tek arabam vardı onuda sattım, ev kendi evimiz, eğitim durumu üniversite ve calıstıgım yerde 7 yıldır calısıyorum aralıksız. Bakalım inşallah tez zamanda olur bu işler

yasal takip olmadıysa sorun çıkmaz
takip bile olsa borcu yoktur, kapanmıştır tarzından bir yazıda(borçlu olduğunuz bankadan) kredi çekerken işinizi görür.

xxx müşterimiz xx tarihte xxxx kredisini kapatmıştır gibi.

ve taşıt kredisi alacağınız için araçta rehin olucak; (ihtiyaç kredisinden daha rahat çıkar teminat var sonuçta)

Taşıt kredisi mi cekmek avantajlı acaba? yoksa o meblada bireysel kredimi? cünkü sıfır arac bakmıyorum özellikle yada 3-4 yaşında olsun diye bir olay yok, atıyorum 2000 model clio rs yada 2003 model xyz marka veya 2002 model abc marka bir arac için cekmiş olacağım krediyi..

1998corsa
17-07-2012, 15:55

kara listede değilim, kredi kartlarımı bir kaç gün gecikme bazen bir hafta gecikmeyle ödediğim zamanlar oluyor, üzerime mal olarak bir tek arabam vardı onuda sattım, ev kendi evimiz, eğitim durumu üniversite ve calıstıgım yerde 7 yıldır calısıyorum aralıksız. Bakalım inşallah tez zamanda olur bu işler

Taşıt kredisi mi cekmek avantajlı acaba? yoksa o meblada bireysel kredimi? cünkü sıfır arac bakmıyorum özellikle yada 3-4 yaşında olsun diye bir olay yok, atıyorum 2000 model clio rs yada 2003 model xyz marka veya 2002 model abc marka bir arac için cekmiş olacağım krediyi..

tasıt kredısı olarak zaten o yastakı araca cekemıyorsunuz, ıhtıyac kredısı cekebılırsınız onuda araca rehın koydurtarak 20 bın tl gıbı bır rakam cekebılırsınız ben 2005 clıo rs ımı ole almıstım

aRR
17-07-2012, 15:58

bankacıyım ihtiyaç kredisi çektim sen düşün artık :) toplam maliyetine bak
misal 5.000 ihtiyaç alsam toplam ne öderim
5.000 taşıt alsam toplam ne öderim+ rehin

aRR
17-07-2012, 15:59
tasıt kredısı olarak zaten o yastakı araca cekemıyorsunuz, ıhtıyac kredısı cekebılırsınız onuda araca rehın koydurtarak 20 bın tl gıbı bır rakam cekebılırsınız ben 2005 clıo rs ımı ole almıstım

yaşa dikkat etmedim evet haklısınız birçok banka 6-7 yaşdan daha büyüğe kredi vermiyor malesef

kredi rakamı aracın kasko değerine göre değişir

mehmetRS
17-07-2012, 16:10
yaşa dikkat etmedim evet haklısınız birçok banka 6-7 yaşdan daha büyüğe kredi vermiyor malesef

kredi rakamı aracın kasko değerine göre değişir

evet hocam sanırım benim işin sadece bireysel krediyle olacak, maaşımızda bordroda asgariden felan görünmüyor, hani ne alıyorsak görünüyor, sgk da maaş üzerinden yatıyor, o yönden bir kaybımız yok, bunun bir etkisi olabilirmi miktar hususunda ?

aRR
17-07-2012, 16:13
evet hocam sanırım benim işin sadece bireysel krediyle olacak, maaşımızda bordroda asgariden felan görünmüyor, hani ne alıyorsak görünüyor, sgk da maaş üzerinden yatıyor, o yönden bir kaybımız yok, bunun bir etkisi olabilirmi miktar hususunda ?

Genelde maaşın 10 katına kadar verir bankalar

1998corsa
17-07-2012, 16:14

maas bordrosundan cekıceksenız kredıyı kolayca verebılırler, ama mıktar olarak 10 bın ın ustune cıkarlar mı ona bısı dıyemem...

mehmetRS
17-07-2012, 16:17
Genelde maaşın 10 katına kadar verir bankalar

on katına kadar veriyorlarsa tam on katı rahat rahat işimi görürdü aslında :)

maas bordrosundan cekıceksenız kredıyı kolayca verebılırler, ama mıktar olarak 10 bın ın ustune cıkarlar mı ona bısı dıyemem...

10 bin mi on kat mı acabA? 10 bin lira vereceklerse, sağolsunlar sıcakta gitmeye değmez :/

aRR
17-07-2012, 16:23

10 bin mi on kat mı acabA? 10 bin lira vereceklerse, sağolsunlar sıcakta gitmeye değmez :/

maaş aldığınız bankayı telefonla arayın sorun :)

bu arada maaşınız 12.000 olsa x 10 desek cidden güzel para sıcakta gitmeye değer :D

mehmetRS
17-07-2012, 16:25
maaş aldığınız bankayı telefonla arayın sorun :)

bu arada maaşınız 12.000 olsa x 10 desek cidden güzel para sıcakta gitmeye değer :D

ah keşkee, sağlık calısanıyım ben fakat on katı kadar aldıgımda 20 yi buluyorum rahatlıkta total kredi miktarı olarak

aRR
17-07-2012, 16:27
ah keşkee, sağlık calısanıyım ben fakat on katı kadar aldıgımda 20 yi buluyorum rahatlıkta total kredi miktarı olarak

hayırlısı olsun şaka bi yana öncelik maaş aldığınız banka olsun ilk önce oraya sorun.

syg

1998corsa
17-07-2012, 16:30

ben katsayı olayını okumamıstım yanımızda calısanların cektıgı rakamdan yola cıktım... eger maasın 10 katı ıse dedıgım rakama cıkıyo sızın maasa gore de hesaplarsınız...

gokcell13
17-07-2012, 16:33
Eğer dediğin kadar gciktirmediysen kredi puanın fazla dusmemiştir.Herhangibir bankanın bireysel kredi danısmanına gidip tc numaran ile merkezi sistemden kredi notunu öğrenebilirsin.Not: Düzenli ödeme programına girdiysen eğer 4 -5 ay sonra sıkıntısız bir sekilde kredi cekebilirsin.

mehmetRS
17-07-2012, 16:38
hayırlısı olsun şaka bi yana öncelik maaş aldığınız banka olsun ilk önce oraya sorun.

çok tşekkür ederim, artık yarın arar sorarım bankaya ne kadar verebiliyormus diye,

syg

ben katsayı olayını okumamıstım yanımızda calısanların cektıgı rakamdan yola cıktım... eger maasın 10 katı ıse dedıgım rakama cıkıyo sızın maasa gore de hesaplarsınız...

bakaım inşallah ya :)

CasabLanca
17-07-2012, 19:29
borçları ödediğinde temize çıktığında borcunun bittiğine dair kağıt ile yeni başvuru yaptığında sorun teşkil etmez

Onamdar
17-07-2012, 19:37
Bu konuda benimde kafama takılan bi kaç soru var.
Ben serbest çalışıyorum yani herhangi bi yerden bordrolu bir maaşım yada üzerime herhangi bi şirketim yok. Ama gerek mevduat gerekse menkul hesaplarımda para var buna rağmen adamların kredi kartıma verdikleri limit 2000 lira. Nası iş bu. Amerikaya bile vizeyi sorunsuz alıyorum ama kredi çekemiyorum nası bi mantık.

aeroglu84
17-07-2012, 21:21
Mehmet'cim selam,
bahsetmiş olduğun puanlama sistemi bankada KKB adı altında geçer ( Kredi Kayıt Bürosu)
en yüksek puan 1600 ü geçmez.
puanlama sisteminin çalışma prensibi tamamen kredi,KMH,kredi kartı gibi bankadan kullanmış olduğun ürünlerin ( kredi bazında) ödeme performansı ve sana açılan limit ve riskinle ilişkilidir.
tüm risklerini bir anda kapatma puanını elbet yükseltir ama düzenli ödeme her zaman puanı yüksek tutar.
araç için kredi gerekiyorsa gel yardımcı olurum ben.

aeroglu84
17-07-2012, 21:22
bu arada,puanını öğrenmek için bankalara sormamanı tavsiye ederim,her sorgulama da başvuru olarak gözükür bu da puanını düşürür, :)

Diyadin
17-07-2012, 21:30
Mehmet'cim selam,
bahsetmiş olduğun puanlama sistemi bankada KKB adı altında geçer ( Kredi Kayıt Bürosu)
puanlama sisteminin çalışma prensibi tamamen kredi,KMH,kredi kartı gibi bankadan kullanmış olduğun ürünlerin ( kredi bazında) ödeme performansı ve sana açılan limit ve riskinle ilişkilidir.
tüm risklerini bir anda kapatma puanını elbet yükseltir ama düzenli ödeme her zaman puanı yüksek tutar.

bu arada,puanını öğrenmek için bankalara sormamanı tavsiye ederim,her sorgulama da başvuru olarak gözükür bu da puanını düşürür, :)

Yukarıdakilerin aynısını yazacaktım açıklamalar kesinlikle doğrudur :icon_tup:

mehmetRS
17-07-2012, 22:00
Mehmet'cim selam,

Vallahi çok çok teşekkür ederim, açık davetinize karşılık vereceğim:) Bilgiler için ayrıca teşekkürler, biraz aceleci davranmamın sebebi bir bebeğimiz var yedi aylık henüz, arabasız gerçekten cok zor oluyor isatnbulda hele hele bu sıcaklarda..

mehmetRS
17-07-2012, 22:03
Hay bin kunduz, Ahmetcim nickini unutmusum kusura bakma lütfen, ya dedim tanıyorum ben bu adamı ama :)

!KO
18-07-2012, 18:57

abi banada yardımcı olsana :D

driftboy
18-07-2012, 19:37
Yan komşum özel bi bankada banka müdürü.. Aynen söylediklerini yazıyorum.

Normal şartlarda 5 yıl sürer. Ama bu sene durum çok kötüdür puanı düşer, fakat seneye herşey yoluna girer, kar artar, ödemeler düzene girer, maddi acıdan düzene girer, bu defa insiyatif bankanın elindedir. Bu sene 300 olan puanı seneye birden 1500 olabilir. Herşey bankanın elinde..

Dedikleri bunlar..

powerfuL
14-01-2014, 20:01
arkadaslar 1545 kredı puanı nasıldır 10 bın kredı cekmeyı dusunuyor arkadas cıkarmı dersınız
bu gune kadar hep duzenlı odemıs kredı kartını

VTec_king
15-01-2014, 00:03
kredi puanı 1000 den fazla olana rahatlıkla kredi veriliyor diye biliyorum
benim kredi puanım 1600 hayatımda 1 kere bile geç yatırmadım yada yasal takibe düşmedim
kredi maaşın 10 katına kadar çıkar ama yüzde 70 yada 75 ini kullandırttırıyorlar bunun
konut kredisindede aynı şekilde
31.12.2013 e kadar akbankda 2. el taşıt kredisinde rehinsiz kredi veriyordu malesef kaçırdık son güzel krediyi..

eleanor
15-01-2014, 09:31
bilmem bir fikir ama,babam 55 yaşında emekli ve hala 30 yıldır çalıştığı şirkette çalışıyor.Vakti zamanında kara listeye girmişliği de var.ama şuan ödemekte olduğu 3 tane kredi var(2 bireysel+1 taşıt).Rahatca kredi alabilmişti,hiç sorunsuz. bence maaşınızı hangi bankadan alıyorsanız o bankayla görüşmekte fayda var.Veya HSBC en rahat kredi veren banka bana göre,onuda deneyebilirsiniz.

typh10
15-01-2014, 10:30
1400 ideal puandır.Altında olan puanın onayı, bankanın likiditesi dolayısı ile kredi arzına göre değişir.

coastguard
15-01-2014, 11:05
Bu mesaj ile filan çekmeyeceğiniz halde dur lan bakayım çıkacak mı ? diye başvuru yapmayın direk bankaya gidin gerçekten ihtiyacınız var ise çünkü her olumsuz mesaj her seferinde bu adamın paraya ihtiyacı var demekki bu adam da sıkıntı var imajı oluşturuyor.

Gry
15-01-2014, 11:12
kredi puanımızı nasıl öğrenebiliriz ?

coastguard
15-01-2014, 11:32
kredi puanımızı nasıl öğrenebiliriz ?

Kurumsal - Anasayfa (http://www.kkb.com.tr/) kredi kayıt bürosundan yada her hangi bir bankadan cüzzi bir miktar karşılığında öğrenebilirsiniz(kkb'de paralı bu arada)

Kaan
15-01-2014, 11:46
bankalar son 6 aylık düzenli ödemelerine bakar bütün borçları düzene sokarsan 6 ay boyunca gecikme yapmadan ve tam tutarlarını ödersen kartların,kredilerin vs. puanın düzelmeye başlar.

Bu konuda ben çok tecrübeliyim düzenli limit artışları bile bu kriterde yapılıyor.

Ha bide şu var bilgine ne kadar düzenli ödersen öde borçluluğun önemli aldığın ücrete SSK nın gözüktüğü brüt ücrete göre borçlandırabilir bankalar seni örneğin 1000 lira maaş gösterirsen max 10 katına kadar borçlanabilirsin.

Benim mesela şuan ödemelerim düzgün olduğu halde kredimin bitmesine 4 taksit kaldığı halde çekemiyorum borçluluğum aşırı fazla çıkımıyor hiç bi yerden

ersandeniz
15-01-2014, 12:18
vakıfbank toplam kredi miktarına limit koymuyor ama bütün bankalara olan aylık kredi ödemesinin net maaşın %70ini geçmesine izin vermiyor.