Orijinalini görmek için tıklayınız : direksiyon titremesi
arkadaşlar merhaba. balanslarda sıkınıtı yok ama direksiyon ara sıra titriyor ara sıra titremiyor. sağ aks yeni. sol aks 1 senelik. gaza yüklensem de araba boşta olsa da bu titreme ara ara oluyor. aksla alakalı değil sanırım. araç 106 gti.
nedeni nedir yardımcı olabilecek var mı?
Araç belirli bir sürattayken mi yapıyor yoksa hareket halindeykenmi yapıyor
1.3 cdtı
18-07-2012, 08:26
disklerini kontrol ettir
Araç belirli bir sürattayken mi yapıyor yoksa hareket halindeykenmi yapıyor
80den sonra başlıyor titreme. ya bazen yapıyor bazen yapmıyor. balanscı da şaşırdı.
disklerini kontrol ettir
nasıl yani, diski tornaya mı sokacağız? disk kötü olsa her zaman yapmaz mı?
oguzhanbekar
18-07-2012, 08:48
disklerini kontrol ettir
frenaj yaptığı zaman titreme yapıyorsa disktir,yalnız anladığım kadarı ile arkadaş seyehat halindeyken titriyor diyor
disklerini torla yaptır sökmeden araç üzerinde yapıyorlar aynı sorun bendede var diske ufak inceden bir torna yapıyor sorun çözülüyor
bLackModeL
18-07-2012, 08:54
80 nı gectıkten sonra ıse jantına felan baktır anı donusler felan yaptın mı yada kaldırıma dokundurma felan replıka ıse jantın kesın janttandır ..
frenaj yaptığı zaman titreme yapıyorsa disktir,yalnız anladığım kadarı ile arkadaş seyehat halindeyken titriyor diyor
evet frenle alakalı değil, gaza yüklendiğim zaman yapsa aks derim, o da değil. başka ne olabilir ki ara sıra titreten şey :)
oguzhanbekar
18-07-2012, 09:00
jant mantıklı ama balans a soktuysanız aracı,balans yapan usta jant yüzünden balans tutmuyor derdi
Bak bu şekilde birşey oluyor
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQaS_NZwRIMvaQ59YIGtTf-BAVD9FislOqLeomRUkW57Q7YLtR-
KA®ANLIK
18-07-2012, 09:02
tekerlek bilyalarını kontrol ettirin,
eğer tekerlek bilyaları da sağlam ise;
lastiklerin balansını söküp yapıldığında jant ve lastikteki balansı sıfırlıyorlar fakat poryalarda falan bir sıkıntı var ise araç yine balans yapabilir. lastik arabanın üstünde iken balans yapan yerler var, bir de öyle balans yaptırmayı deneyin derim...
Torna yaptirmayin, kisa sure sonra daha da titrer, bos vitesteyken titriyor mu?
KA®ANLIK
18-07-2012, 09:03
bir de diskleri tornalatmak çok yanlış bir işlem. hiç bulaşmayın...
oguzhanbekar
18-07-2012, 09:04
1 kereye mahsus düzgün bir tornacı tarafından ince bir kota alınabilir bence,ölçülerini hatırlamıyorum şimdi ama disk zaten bitmeye yakın incelmisse değişmesi lazımdır
lastik ve janta bakın derim. aynı problem benim eski arabamdada vardı , sıfır jant lastik alınca geçti problem
bir de diskleri tornalatmak çok yanlış bir işlem. hiç bulaşmayın...
neden olduğunu sorabilirmiyim?
1 kereye mahsus düzgün bir tornacı tarafından ince bir kota alınabilir bence,ölçülerini hatırlamıyorum şimdi ama disk zaten bitmeye yakın incelmisse değişmesi lazımdır
bi diske 2 defa torna yapılabilir.
Torna yaptirmayin, kisa sure sonra daha da titrer, bos vitesteyken titriyor mu?
evet titriyor.
tekerlek bilyalarını kontrol ettirin,
eğer tekerlek bilyaları da sağlam ise;
lastiklerin balansını söküp yapıldığında jant ve lastikteki balansı sıfırlıyorlar fakat poryalarda falan bir sıkıntı var ise araç yine balans yapabilir. lastik arabanın üstünde iken balans yapan yerler var, bir de öyle balans yaptırmayı deneyin derim...
araç 106. üstünde balans oldu zaten.
lastik ve janta bakın derim. aynı problem benim eski arabamdada vardı , sıfır jant lastik alınca geçti problem
jant ce lastik durumları çok iyi. balans yapan arkadaş da öyle dedi. jant yamuk olsa yapmayız dedi. gitti kendi sürdü geldi titremiyo dedi, beraber gittik geldik titredi o da şaşırdı :S
oguzhanbekar
18-07-2012, 09:11
neden olduğunu sorabilirmiyim?
bi diske 2 defa torna yapılabilir.
kalınlığa göre alınabilir demek daha doğru,disk incecikse 2.kez tornayı kabul etmez,düzeltiriz diyen tornacıda söförün hayatı ile oynuyor demektir.
neyse konumuza dönelimde arkadaş sorununa çözüm bulsun.
motor kulakları olabilir mi sizce?
oguzhanbekar
18-07-2012, 09:13
motor kulakları olabilir mi sizce?
kulak olsa ilk kalkışlarda vurma yapar
kulak olsa ilk kalkışlarda vurma yapar
ne bileyim kulak sağlamdır ama vidası gevşektir falan
oguzhanbekar
18-07-2012, 09:18
ne bileyim kulak sağlamdır ama vidası gevşektir falan
boşluk olsada vurur,kulaktan balans tarzı titreme olacağını hiç sanmıyorum
boşluk olsada vurur,kulaktan balans tarzı titreme olacağını hiç sanmıyorum
benim aklma da başka birşey gelmiyor :confused:
aLperTunga
18-07-2012, 09:28
Araçta kaçlık yay var..eger aracınız dip basıksa aksı bozmuş olabilir..Eger aks ise ilk kalkışta 3bin devire kadar sallama silkeleme yapar ve 4 devirlerde sallamayı keser..
Diğer bir ihtimalse diskleriniz bozuksa ısındıkca balas yapar,yada jantınızda yamukluk var?
yani 3 ihtimal var..
Araçta kaçlık yay var..eger aracınız dip basıksa aksı bozmuş olabilir..Eger aks ise ilk kalkışta 3bin devire kadar sallama silkeleme yapar ve 4 devirlerde sallamayı keser..
Diğer bir ihtimalse diskleriniz bozuksa ısındıkca balas yapar,yada jantınızda yamukluk var?
yani 3 ihtimal var..
3,5 cm'lik yay var, çok basık değil. devirle değil hızla geliyor titreme. 80li hızlarda başlıyo titreme ama dediğim gibi bazen de titremiyo. jant da yamuk değil. diskin durumunu bilmiyorum işte...
Bence başka bir rot balans ustasına gidin, jantlara da baktırın.
tegci_09
18-07-2012, 09:39
üzerinde orjinal 14 jantlarımı var? frene basınca titrerse disk gaza basınca titrerse aks ara ara boşta veya gaza basınca fark etmeksizin titrerse yüzde 90 balanstır yüzde 10 lastik kalitesinden.. makineden makineye çok farkeder bazı makineler balansı sıfırlasada titrer araç bulunduğum ilçede böyle sorunlarda bir tek balanscı var o çözebiliyo sadece ilk önce dışarıda sonra üzerinde balans yaptırmayı dene derim...
üzerinde orjinal 14 jantlarımı var? frene basınca titrerse disk gaza basınca titrerse aks ara ara boşta veya gaza basınca fark etmeksizin titrerse yüzde 90 balanstır yüzde 10 lastik kalitesinden.. makineden makineye çok farkeder bazı makineler balansı sıfırlasada titrer araç bulunduğum ilçede böyle sorunlarda bir tek balanscı var o çözebiliyo sadece ilk önce dışarıda sonra üzerinde balans yaptırmayı dene derim...
evet orjinal 14 jant. kafayı yicem ya. dışarda balans olmuyo jant göbeği olmadığı için mecburen araç üstünde yapılıyor. başka bi balanscıya götüreyim baktırayım bari. :(
Bu arada yukarıda usta sürünce titreme yok ikimiz sürünce var demişsiniz, ağırlık arttıkça titreme artıyor mu?
Bu arada yukarıda usta sürünce titreme yok ikimiz sürünce var demişsiniz, ağırlık arttıkça titreme artıyor mu?
kendim de sürdüm. o zaman da titredi
tegci_09
18-07-2012, 11:17
göbeğinde delik olmayan jantlar için aparat var aynı aracın üzerindeki gibi bağlayabiliyorsun makineye dışarıda balansını almadıktan sonra sadece üzerindeki yapmakla sağlıklı olmaz.
göbeğinde delik olmayan jantlar için aparat var aynı aracın üzerindeki gibi bağlayabiliyorsun makineye dışarıda balansını almadıktan sonra sadece üzerindeki yapmakla sağlıklı olmaz.
bunu bilmiyordum. akşam bi araştırayım tekrar ya. hep titrese anlıcam da ara sıra titreyip ara sıra titrememesi deli etti beni :mad:
bende bilmiyodum. resim falan varmı ? bizim 407 ninde jant göbeği yok balans yaptırmak içkence oluyo
tegci_09
19-07-2012, 10:29
http://img440.imageshack.us/img440/263/76348997.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/440/76348997.jpg/)
alet bu temsili olarak3, 4,5 ve 6 bijon için ayarlanabiliyor. bütün balans yapanlarda olması gerekir bu aletin ben 9 yıldır kullanıyorum mesela..