Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kim? Haklı.

YgtbrV
19-07-2012, 16:32
Uprzejmo (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SzF56_mIiDk#!)

Motorun yaptığı kurallara uygun değil gibi geldi bana ...

svtec
19-07-2012, 16:35
c hiçbiri :D

yusuf_sti
19-07-2012, 16:36
dayak şart :D

Low-Rider
19-07-2012, 16:37
motor bariz suçlu

despe
19-07-2012, 16:37
motorcu haksız

DENON
19-07-2012, 16:38
gecen gün bursada acemlerde motorcunun bırı bana fırca attı bır tekerım şerit çizgisindeymiş ve o ıkı arabanın arasından geçemıyormuş diye , arabayı durdurdum trafık zaten sıkışık iş cıkış saati tam kapıyı açtım iniyorum bastı gitti şerefsiz

sonra motorları farkedın , farkedelımde onlarda bızım gıbı şeritlerinde devam etsinler , hem araba gıbı görülmek ıstıyolar hemde iki şerit arasından kaçmak istiyolar yok ööle bı dunya efendi gibi şeritinde gitsin herkes

berkay_aydin
19-07-2012, 16:39
Adam sinyal verdi dönmedi, bence motorlu olan haklı..

orhan_guney
19-07-2012, 16:40
tabiki motorcu sorgusuz hemde.

darkmoon
19-07-2012, 16:41
motorcu haksız sabredememiş aradan fıymaya kalkmış geçerkende sanırım adamın araca sürtmüş ve ona rağmen durmamış gazlamış gitmeye devam etmiş diğer arabalı herifde peşine düşmüş yakaladığı yerde bir öfkeyle üstüne sürüp gene kontrollü sürmüş yalnız hafifden bir dokundurup aracı gene düzeltiyor maksat motorsikletli tekrar kaçmasın dursun diye..

KA®ANLIK
19-07-2012, 16:42
motorlu olan sopalık...
motorcuların 3. bir şerit yapmak gibi bir haklarının olmadığını bilmeleri lazım,
ben mecbur değilim, çamurluk dibimde bir motorlu var mıdır acaba diye çukulardan her kaçışımda ACABA demeye.

kabus gibi oluyorlar bazen,
2 şeritli yolda, ya emniyet şeridinden gidersin ( ki bu da doğru değil, ama en azından 2 şerit arasından gitmekten daha tehlikesiz herkes için ) ya da şeritten gidersin...

motorlu haksız olduğunu bildiğinden kaçıyor zaten...
tartışmaya gerek yok.

orhan_guney
19-07-2012, 16:43
sen hem yolun sagından sollıycaksın hem vurucaksın hem durmıycaksın adam senı dusunup kendını sola atıyor sana bışey olmasın dıye sense kalkıp vurup kacıyorsun öyle bir dünya yokki ?
Adam sinyal verdi dönmedi, bence motorlu olan haklı..

despe
19-07-2012, 16:45
hadi motorcuyu bulup dövelim :D

cemsultan
19-07-2012, 16:46
gecen gün bursada acemlerde motorcunun bırı bana fırca attı bır tekerım şerit çizgisindeymiş ve o ıkı arabanın arasından geçemıyormuş diye , arabayı durdurdum trafık zaten sıkışık iş cıkış saati tam kapıyı açtım iniyorum bastı gitti şerefsiz

sonra motorları farkedın , farkedelımde onlarda bızım gıbı şeritlerinde devam etsinler , hem araba gıbı görülmek ıstıyolar hemde iki şerit arasından kaçmak istiyolar yok ööle bı dunya efendi gibi şeritinde gitsin herkes

Nokta, başka lafa gerek yok.

darkmoon
19-07-2012, 16:47

arkadaşım seninde motorlar hakkında gram bilgin yokmuş motorcu iki şerit arasından gider normal araba gibi şeritte gitmez iki şerit arasından giderki sağındaki ve solundaki araçları kendine siper eder doğru olanı budur zaten motor eğitimine gidersen ilk alıcağın eğitimde budur..

bir motorcu araba gibi şeritte giderse sen tümsekdden çukurdan hatta yoldaki taş hayvan leşi gibi şeyleri ortalayıp geçerken arkandaki motorcu direk o şeyle yüzyüze gelir ve motor araba gibi değildir öyle son anda kırıp kaçamassın.. birde arkadan gelen aracın vurma riski vardır sana 20-30 ile vursalar en fazla tamponun zedelenir motorcuya 20-30 ile vursalar adamın kırılmadık kemiği kalmaz..

o yüzden o motorcu sana demiş şeridinde gitki bende geçiyim..

DENON
19-07-2012, 16:47
Nokta, başka lafa gerek yok.
eger bı yakalasaydım yazacaklarım uzardı da bılıyon sen benı :D :D

poseidon
19-07-2012, 16:48
Motorsiklet değil de yerinde bir araba olduğunu düşünüp tekrar izleyin.
Motorlunun bariz suçlu olduğunu anlayacaksınız.

Şerit değiştirme kuralları motorsikletler için ayrı otbüsler için ayrı kamyonlar için
ayrı olmaz her motorlu taşıt için aynıdır.

despe
19-07-2012, 16:49
arkadaşım seninde motorlar hakkında gram bilgin yokmuş motorcu iki şerit arasından gider normal araba gibi şeritte gitmez iki şerit arasından giderki sağındaki ve solundaki araçları kendine siper eder doğru olanı budur zaten motor eğitimine gidersen ilk alıcağın eğitimde budur..

bir motorcu araba gibi şeritte giderse sen tümsekdden çukurdan hatta yoldaki taş hayvan leşi gibi şeyleri ortalayıp geçerken arkandaki motorcu direk o şeyle yüzyüze gelir ve motor araba gibi değildir öyle son anda kırıp kaçamassın.. birde arkadan gelen aracın vurma riski vardır sana 20-30 ile vursalar en fazla tamponun zedelenir motorcuya 20-30 ile vursalar adamın kırılmadık kemiği kalmaz..

ee o hayvan leşi vb şeyler tam şerit çizgisindeyse ne olcak ? motorcu ani ahreket yapmayıp pert mi olcak ?

DENON
19-07-2012, 16:49

ben trafık kurallarını bılıyorum motor egıtımı almama ne gerek var, bence motorcuların kullandıgı kuralları kendılerı uydurmuş, trafıkte motorlar iki şerit arasında gıder dıye kural mı var be hocam ??? yoksa ben mı malın tekıyım :soru:

SONE-R
19-07-2012, 16:51
motorcu haksız...

onuRcbk
19-07-2012, 16:51
motorcu rahat durmuyor kı

despe
19-07-2012, 16:52
şerit çizgileri neden var şimdi anladım, zaten hemen hemen bi motor lastiği genişliğinde, demekki motorlar için çizmişler onları :D

darkmoon
19-07-2012, 16:52
ben trafık kurallarını bılıyorum motor egıtımı almama ne gerek var, bence motorcuların kullandıgı kuralları kendılerı uydurmuş, trafıkte motorlar iki şerit arasında gıder dıye kural mı var be hocam ??? yoksa ben mı malın tekıyım :soru:

estafurullah ama dünyada verilen evrensel bir eğitimdir senin motor eğitimi almana elbetki gerek yok araba eğitimi verirken bunu öğretmeleri lazım güzel ülkemde ama öğreten kim tabiki.. dünyanın neresine gidersen git motorlar iki şerit ortasından gider hatta bende çok güzel bir fransada trafikde çekilmiş bir resim vardı trafik fellç olmuş motorlular ikişerit arasında uzamışlar ip gibi yanlarında arabalar falan..

KA®ANLIK
19-07-2012, 16:53

öyle bir dünya yok,
sizin bahsettiğiniz olsa olsa "KENDİNCE İLERİ MOTOR KULLANMA EĞİTİMİ" adı altında olur...

sen takip mesafeni korumazsan elbette arabanın tamponunda gidersen, arabanın ortaladığı tüm çukurlara girersin. ama insan gibi takip mesafesinde gidersen çukuru görür rahatlıkla kaçarsın.

bahsetmiş olduğun eğitim, tamamen "KİŞİSEL" pratik bilgiler. ama DOĞRU değil tabiki.
yani kurallara uymayarak motor kullanıp, en az zararı nasıl alırsın eğitimi.

oldu, motorcular iki şerit arasında şerit çizgisi üstünde gitmesi yasal ise, o çizgiler neden var ? motorların şeritlerle ilgili herhangi bir kullanımı yok yani bahsettiğiniz anlamda. bunu kanıtlar mısınız ? yol şerit çizgileri motorları bağlamaz diye bir kural mı var?

SONE-R
19-07-2012, 16:53
motorcular trafik durduğu sırada iki araba arasından bazen geçiyorlar kıl oluyorum. ya o sırada kapıyı açsam ne olur motorcunun hali?

despe
19-07-2012, 16:54
estafurullah ama dünyada verilen evrensel bir eğitimdir senin motor eğitimi almana elbetki gerek yok araba eğitimi verirken bunu öğretmeleri lazım güzel ülkemde ama öğreten kim tabiki.. dünyanın neresine gidersen git motorlar iki şerit ortasından gider hatta bende çok güzel bir fransada trafikde çekilmiş bir resim vardı trafik fellç olmuş motorlular ikişerit arasında uzamışlar ip gibi yanlarında arabalar falan..

işte senin o gördüğün felç olmuş trafikte 2 aracın arasından gitmeye çalışanlar. bence sen biraz sallıyosun, ben hiçbi trafik kitabında böyle bi kural görmedim, resmi kaynak vs var mı ?

DENON
19-07-2012, 16:55
estafurullah ama dünyada verilen evrensel bir eğitimdir senin motor eğitimi almana elbetki gerek yok araba eğitimi verirken bunu öğretmeleri lazım güzel ülkemde ama öğreten kim tabiki.. dünyanın neresine gidersen git motorlar iki şerit ortasından gider hatta bende çok güzel bir fransada trafikde çekilmiş bir resim vardı trafik fellç olmuş motorlular ikişerit arasında uzamışlar ip gibi yanlarında arabalar falan..bence o fransadakı resımde motorlar ıkı şerıt arasına sıgdıgından kolayca kaçabılecegınden dizilmişlerdir arka arkaya , demekkı ben hakıkaten cok cahilmişim , ıkı şerit arasının motorlara ayrıldıgını 15 sene önce ehlıyet kursunda öğretmediler , butun motorcu arkadaşlardan çok çok özür dılerım pardon

metinalan
19-07-2012, 16:55
Yanlış olmuş sanki biraz , motorcu iki şerit arasından değil bir şeridin sağından veya solundan gider zaten şerit cizgi üstünde gitmek ayrı bir tehlike buda motor eğtiminde ilk söylediklerinden

poseidon
19-07-2012, 16:56

Kardeşim yanlış düşünüyorsun Türkiyede Fransa veya Almanya kurallarına göre araç kullanılmazki mesela Almanya'da otobanlarda hız sınırı yoksa biz de mi otobanda yardıralım???

olmuyor değil :) tabi ama biz kurallardan konuşuyoruz.

KA®ANLIK
19-07-2012, 16:57
Yanlış olmuş sanki biraz , motorcu iki şerit arasından değil bir şeridin sağından veya solundan gider zaten şerit cizgi üstünde gitmek ayrı bir tehlike buda motor eğtiminde ilk söylediklerinden

aynen...

bakınız:

Motosiklet ile şerit kullanımı nasıl olmalı? - UZMANTV (http://www.uzmantv.com/motosiklet-ile-serit-kullanimi-nasil-olmali)

bu arabanın arasından gidin demek değildir, arabanın arkasından şeridin kenarlarını kullanın demektir ki, doğru olan da budur.

berkay_aydin
19-07-2012, 16:58
sen hem yolun sagından sollıycaksın hem vurucaksın hem durmıycaksın adam senı dusunup kendını sola atıyor sana bışey olmasın dıye sense kalkıp vurup kacıyorsun öyle bir dünya yokki ?

Doğru haklısınız, ama söylemek istediğim arabalı olan biraz daha dikkatli olsaydı vurmazdı.. Yoksa dedikleriniz mantıklı geldi..

darkmoon
19-07-2012, 16:59
altın elbiseli adam 6.dakkadan sonra oturup izleyin biraz bilgi edinirsinizde uzun uzun yazmanıza gerek kalmaz...

Hvunr0meJt0

darkmoon
19-07-2012, 17:02
aynen...

bakınız:

Motosiklet ile şerit kullanımı nasıl olmalı? - UZMANTV (http://www.uzmantv.com/motosiklet-ile-serit-kullanimi-nasil-olmali)

bu arabanın arasından gidin demek değildir, arabanın arkasından şeridin kenarlarını kullanın demektir ki, doğru olan da budur.

farkındamısınız adam birebir benim dediklerimi diyor.. hala birileride yok öyle bir şey falan filan diyor..

KA®ANLIK
19-07-2012, 17:02
altın elbiseli adam 6.dakkadan sonra oturup izleyin biraz bilgi edinirsinizde uzun uzun yazmanıza gerek kalmaz...

bu 2 arabanın arasında gidebilir demek değil biliyorsun değil mi ?

arkadan takip etmenin püf noktası, şeridi kullanmanın püf noktası, arabanın LASTİK İZLERİNDEN gitmen gerektiğini söylüyor...

arabaların arasından gitmen gerektiğini değil...

poseidon
19-07-2012, 17:03
Altın elbiseli adam da trafik kurallarına uymak zorunda ama...

SONE-R
19-07-2012, 17:04
darkmoon @ kardeş peki kırmızıda duruyoruz diyelim. o sırada sağdan soldan iki araba arasından bir motorun geçmesi normal midir? ben olur ya lastiğim inik mi acaba diye kapıyı açsam o sırada ve motorcu pert olup ölse, suç kimde olur?

cemsultan
Altın elbiseli, gümüş elbiseli falan filan farketmez , o senin dediğin kusura bakma ama gazoz kapağı, sadece kendine göre yontulmuş kurallar, git bakalım amerikada bunu yap da ne kadar ceza yersin bir gör, kırmızı ışıkta bütün arabalar bekler, motorlar aradan geçip kafaya çıkarsa cezayı yer, çıkmayıp herkes gibi şeridinde bekler.

Ayrıca o motor eğitimi verenlerin de içine edeyim o zaman, takip mesafesi diye bir kural var, motorcu önündeki arabanın götüne kadar girmezse çukura da düşmez, leş e de çarpmaz, her şeyin bir kuralı var, bende arada motor kullanırım ama kuralları kendime göre yontmam, adam gibi giderim şeridimde, kimsenin sağından solundan atlamam, hiç bir aracın da kıçına kadar girmem takip ve fren mesafesi bırakırım kendime.

darkmoon

arkadan takip etmenin püf noktası, şeridi kullanmanın püf noktası, arabanın LASTİK İZLERİNDEN gitmen gerektiğini söylüyor...

arabaların arasından gitmen gerektiğini değil...

bir ara motor sürmeni tavsiye ederim arabanın lastik izini takip et nerede olduğunu görürsün gördünmü zaten diyiceksinki ben iki araç ortasındayım..

KA®ANLIK
19-07-2012, 17:05
farkındamısınız adam birebir benim dediklerimi diyor.. hala birileride yok öyle bir şey falan filan diyor..

adam senin dediklerini demiyor. şerit çizgilerinden gitmen gerektiğini söylemiyor.

arabaların kullandığı ve motorların da kullanmak zorunda olduğu şeridi motorsiklet kullanırken nasıl kullanman gerektiğini anlatıyor. yine ŞERİDİN İÇİNDE, arabanın lastik izinden gitmenin doğru olduğunu söylüyor. arabaların arasından gitmekten bahsetmiyor.

anlıyorsun değil mi :)

darkmoon
19-07-2012, 17:07
neyse bu konuda fazla uzatmak istemiyorum çünkü motor sürmiyen bir insana ne desen boş o kaskın iinden bakmıyorsa hayatta anlamaz.. ben arabada sürüyorum motorda sürüyorum ve arabadayken motorlulara karşı gayet anlayışlıyım çünkü yaşadıkları trafikde zorlukları biliyorum neticede onlarda bir can taşıyor.. seni 4 airbah abs esp çelik barlar karoseri kaporta v.b koruyor o adamı hiç bir şey korumuyor biraz ayrıcalığı izin verinde olsun..

SONE-R
19-07-2012, 17:07
darkmoon benim sorumun cevabı nedir? :)

cemsultan
19-07-2012, 17:08
neyse bu konuda fazla uzatmak istemiyorum ben arabada sürüyorum motorda sürüyorum ve arabadayken motorlulara karşı gayet anlayışlıyım çünkü yaşadıkları trafikde zorlukları biliyorum neticede onlarda bir can taşıyor.. seni 4 airbah abs esp çelik barlar karoseri kaporta v.b koruyor o adamı hiç bir şey korumuyor biraz ayrıcalığı izin verinde olsun..

Neden ayrıcalığı olacakmış ki, o da trafiğe çıkarken tüm kuralları kabul etmiş sayılmıyor mu? Allah korusun kaza bela olduğunda herkes aynı kurallardan işlem görmüyor mu?

KA®ANLIK
19-07-2012, 17:08
bir ara motor sürmeni tavsiye ederim arabanın lastik izini takip et nerede olduğunu görürsün gördünmü zaten diyiceksinki ben iki araç ortasındayım..

eğer bir arabanın lastik izini takip ediyorsan, sağında ve solunda araba olmaz,
resimli açıklamak isterdim sana ama,

kısaca:

motorlar araçlar gibi ŞERİTTE gitmek zorundadır. şeridi ortalamak zorunda değildir şeridin içinde herhangi bir yerde olabilirler. buna kimsenin itirazı yok zaten.
ama videodaki gibi 2 şeritli bir yolda 2 arabanın arasından geçme gibi bir hakkı yoktur, bu şerit ihlalidir...

çıkıyorum, daha başka nasıl anlatılır bilmiyorum :)

metinalan
19-07-2012, 17:09

Arkadan takip etmenin püf noktası, şeridi kullanmanın püf noktası, arabanın lastik izlerinden gitmen gerektiğini söylüyor...

Arabaların arasından gitmen gerektiğini değil...

altın elbiseli adam da trafik kurallarına uymak zorunda ama...

adam senin dediklerini demiyor. şerit çizgilerinden gitmen gerektiğini söylemiyor.

Arabaların kullandığı ve motorların da kullanmak zorunda olduğu şeridi motorsiklet kullanırken nasıl kullanman gerektiğini anlatıyor. Yine şeridin içinde, arabanın lastik izinden gitmenin doğru olduğunu söylüyor. Arabaların arasından gitmekten bahsetmiyor.

Anlıyorsun değil mi :)

+1.........

Edit: Bende motor kulanıyorum ama dogru olan budur ve güvenli olan kural. Digeri ide bi secenek tabi

YgtbrV
19-07-2012, 17:09
Altın elbiseli, gümüş elbiseli falan filan farketmez , o senin dediğin kusura bakma ama gazoz kapağı, sadece kendine göre yontulmuş kurallar, git bakalım amerikada bunu yap da ne kadar ceza yersin bir gör, kırmızı ışıkta bütün arabalar bekler, motorlar aradan geçip kafaya çıkarsa cezayı yer, çıkmayıp herkes gibi şeridinde bekler.

Ayrıca o motor eğitimi verenlerin de içine edeyim o zaman, takip mesafesi diye bir kural var, motorcu önündeki arabanın götüne kadar girmezse çukura da düşmez, leş e de çarpmaz, her şeyin bir kuralı var, bende arada motor kullanırım ama kuralları kendime göre yontmam, adam gibi giderim şeridimde, kimsenin sağından solundan atlamam, hiç bir aracın da kıçına kadar girmem takip ve fren mesafesi bırakırım kendime.

En mantıklı yorum bence :icon_tup:

Patisever
19-07-2012, 17:11
benmi yalnış görüyorum arac soldak girip öne dalar gibi yapıyor

poseidon
19-07-2012, 17:14
Araçları motor veya araba diye ayırmazsak doğru sonuca ulaşacağız.
Tüm motorlu araçlar önündeki aracı takip mesafesinden takip etmek zorunda,
eğer şerit değiştirecekse aynasından yan şeritteki aracı görene kadar şerit değiştirmeyecek
ne zaman aynada aracı görür o zaman şerit değiştirecek. Olay bu.

Herkes bu şekilde motor kullanırsa motorsikletler otomobillerin kör noktasında kalmaz.
Aynı şey otomobil sürücüleri için geçerli.
Ama yok motorsiklet şerit çizgisinde iki aracın arasına dalarsa
küçük olmasından ve kör noktada olmasından dolayı kazaya sebebiyet verir
ve bu durumdan maalesef motorlular zarar görür.

darkmoon
19-07-2012, 17:15
darkmoon benim sorumun cevabı nedir? :)

süratli ve sert vurursa koruması yoksaki türkiyede çoğunluğun yok motordan uçar büyük ihtimal kafası üstüne düşer kaskı kalitesiz bir kasksa kafa tramvası yaşayabilir ve klasik motorcu kazalarında bir numaralı şey omurilik zedenelenmesi yaşayabilirki bu felce kadar götürür adamı bunun dışında ellerinde ayakların koruma yoksa elleri ve ayakları zedelenir dokuda zedelenme olabilir kırıklar falanda muhakak olur tabi bu geliş hızına üstündeki korumalara çok bağlı..

SONE-R
19-07-2012, 17:17
süratli ve sert vurursa koruması yoksaki türkiyede çoğunluğun yok motordan uçar büyük ihtimal kafası üstüne düşer kaskı kalitesiz bir kasksa kafa tramvası yaşayabilir ve klasik motorcu kazalarında bir numaralı şey omurilik zedenelenmesi yaşayabilirki bu felce kadar götürür adamı bunun dışında ellerinde ayakların koruma yoksa elleri ve ayakları zedelenir dokuda zedelenme olabilir kırıklar falanda muhakak olur tabi bu geliş hızına üstündeki korumalara çok bağlı..

ben onu sormadım ki dostum. ben ne soruyorum sen ne yazıyorsun..
trafikte kırmızıda beklerken motorcunun biri benim arabanın solundan hemen yanındaki arabanın sağından yani iki arabanın arasından duran trafikte ilerlemek için geçse, tam o sırada ben de kapıyı açsam ve motorcu ölse. suç kimde olur? bunu niye soruyorum: çünkü sık sık bu tipte motorcularla karşılaşıyorum. özellikle pizzacı motorcular bunu çok sık yapıyor.

darkmoon
19-07-2012, 17:21
trafik polisi değilim bilemem o kadarını

SONE-R
19-07-2012, 17:22
trafik polisi değilim bilemem o kadarını

bence motorcu suçludur. duran trafikte aralardan makaslarla geçmek suçtur.. bir sağdan bir soldan.. :mad:

darkmoon
19-07-2012, 17:23
bence motorcu suçludur. duran trafikte aralardan makaslarla geçmek suçtur.. bir sağdan bir soldan.. :mad:

bende öyle tahmin ediyorum motorcu yüksek ihtimal suçlu olur ama dikkatsiz araç sürmekden araba sürücüsüde biraz payını alır neticede normal yolda kapı açmakda pek mantıklı bir şey değil :D

metinalan
19-07-2012, 17:24

Çok eglenceli ama :D

SONE-R
19-07-2012, 17:25
Çok eglenceli ama :D

başına bir iş gelebilir metin, o zaman acı olur kardeşim. lütfen bunu yapmayın.. kapı açıldığı anda direk ölürsünüz.. şakası yok motor kullanmanın... :icon13:

cemsultan
19-07-2012, 17:26
trafikte kırmızıda beklerken motorcunun biri benim arabanın solundan hemen yanındaki arabanın sağından yani iki arabanın arasından duran trafikte ilerlemek için geçse, tam o sırada ben de kapıyı açsam ve motorcu ölse. suç kimde olur? bunu niye soruyorum: çünkü sık sık bu tipte motorcularla karşılaşıyorum. özellikle pizzacı motorcular bunu çok sık yapıyor.

Ben cevap vereyim, kanuna göre motorcu öldüğüyle kalır.

Ama burası Türkiye, ne olacağı da belli olmaz.

poseidon
19-07-2012, 17:27
Kanun 1 şeritte 2 tane motorsiklete yan yana izin veriyor.
1 araba 1 motor tehlike demek.

Semii
19-07-2012, 17:27
araç sahibi motorcuya saldırmaya kalksa sizce hangi yolu izler ?

hep aklımdadır full donanımlı (elbise) bi motorcuyla takışsan nasıl alaşagı edersin :D

levyeyle insen adam kafama vur die kafayı uzatır amk :D

gabxer
19-07-2012, 17:28

Pizzacılar zamanında yetiştiremediklerinde kendi ceplerinden ödüyorlar adam tüm yol sıkışık aralardan geçmeyeyim biri kapısını açar belki diyemi düşünücek.Ekmek parası kazanmaya çalışıyor Türkiye gibi bir yerin trafiğinde.

Daha önce hiç motor kullanmadım,kullanmayı da düşünmüyorum ama sıkışık trafikte görürsem mümkün olduğunca yer açarım geçsin diye.

SONE-R
19-07-2012, 17:28

hep aklımdadır full donanımlı (elbise) bi motorcuyla takışsan nasıl alaşagı edersin :D

videodaki adam o yüzden saldıramadı zaten.. :D :D vursa nereye vuracak? :hahaha:

SONE-R
19-07-2012, 17:29
Pizzacılar zamanında yetiştiremediklerinde kendi ceplerinden ödüyorlar

bunu sordum dominostan pizza siparişi vermiştim, geç gelmişti. para vermedim. sizden mi alıyorlar dedim, hayır dedi.. :)

metinalan
19-07-2012, 17:29
başına bir iş gelebilir metin, o zaman acı olur kardeşim. lütfen bunu yapmayın.. kapı açıldığı anda direk ölürsünüz.. şakası yok motor kullanmanın... :icon13:

Dedim ya abi bu yanlıştır zaten diye yapmamak lazım araba kulunaırken diyorum bunları ama motorda kulanıyorum ona binincede farklı düşünüyorsun ama dogrudur ama yanlıştır , araba kulanırken aldıgın bazi insiyafileri kullanığını düsünmek lazım motorcu icinde ama bu video icin ve tartıştıgımız konuda size katılıyorum ,
İki şerit arasından gitmek tehliklei ve yanlıştır :)
Bir şiridin sagini ve solunu kulmak dogru olandır

Semii
19-07-2012, 17:31
videodaki adam o yüzden saldıramadı zaten.. :D :D vursa nereye vuracak? :hahaha:

Kızgın Motorcu - Video Vidivodo (http://www.vidivodo.com/video/kizgin-motorcu/888833)

bide böyleleri var :D

gkhn55
19-07-2012, 17:33
türkiyede olsa motorcu çoktan dayağı yemişti :D

poseidon
19-07-2012, 17:35
Ne olursa olsun haklı veya haksız olun.
Motorcuya kafasında kask varken kafa yeme mesafesinde durmayın.

gkhn55
19-07-2012, 17:47
Ne olursa olsun haklı veya haksız olun.
Motorcuya kafasında kask varken kafa yeme mesafesinde durmayın.

aynen öyle kanka ama kask kafasındayken sağlam bi tekme yedimi yıldızları sayar:D

darkmoon
19-07-2012, 17:48
İki şerit arasından gitmek tehliklei ve yanlıştır :)
Bir şiridin sagini ve solunu kulmak dogru olandır

sen motor sürüyorum diyorsun kaç defa bir şeridin sağını yada solunu kullandın kullanırsan ne olur dur anlatıyım arkadan biri arabayla gelir korna çalar hatta seni taciz eder arabayla ve hatta seni o şerit içinde sollmaya kalkar.. yada arkandan bağırır ulan ufacık motorla koca yolu kapatmışsın geçsene şöyle kenara diye..
iki şerit ortasına istesende istemesende kayarsın.. gerçek hayatla burda klavyenden yazmak bir değil ne yazıkki..

Low-Rider
19-07-2012, 17:57
Pizzacılar zamanında yetiştiremediklerinde kendi ceplerinden ödüyorlar adam tüm yol sıkışık aralardan geçmeyeyim biri kapısını açar belki diyemi düşünücek.Ekmek parası kazanmaya çalışıyor Türkiye gibi bir yerin trafiğinde.

Daha önce hiç motor kullanmadım,kullanmayı da düşünmüyorum ama sıkışık trafikte görürsem mümkün olduğunca yer açarım geçsin diye.

Gec giderse para almama sistemi dominosta var birtek bildigim,oda motorcudan kesmiyor ucreti

Ayrica piyasada ki hoduk motorcularin cok az bi kismini olusturuyor pizzacilar

gabxer
19-07-2012, 18:01
bunu sordum dominostan pizza siparişi vermiştim, geç gelmişti. para vermedim. sizden mi alıyorlar dedim, hayır dedi.. :)

Hepsi aynı şekilde çalışmıyor malesef.Kapıda abi cebimizden ödetiyorlar diye yalvaran da oluyor.

Pizza pizza da aynı şekilde çalışıyor.

darkmoon
19-07-2012, 18:01
evet motorda sürsem yalan diyemem hodük çok fazla var.. eğitimsiz korumasız etrafda gezen o kadar çok ki.. adam 10 bin tl yemotor alıyor kafasında 10 tl lik çin malı kask hayatın bu kadarmı değersiz..

metinalan
19-07-2012, 18:03
sen motor sürüyorum diyorsun kaç defa bir şeridin sağını yada solunu kullandın kullanırsan ne olur dur anlatıyım arkadan biri arabayla gelir korna çalar hatta seni taciz eder arabayla ve hatta seni o şerit içinde sollmaya kalkar.. yada arkandan bağırır ulan ufacık motorla koca yolu kapatmışsın geçsene şöyle kenara diye..
iki şerit ortasına istesende istemesende kayarsın.. gerçek hayatla burda klavyenden yazmak bir değil ne yazıkki..

Ben onu yapıyorum demiyorum ki dogru olan odur diyorum yoksa benim yaptigim burda kimseyi ilgilendirdigini düşmüyorum

SONE-R
19-07-2012, 18:04
evet motorda sürsem yalan diyemem hodük çok fazla var.. eğitimsiz korumasız etrafda gezen o kadar çok ki.. adam 10 bin tl yemotor alıyor kafasında 10 tl lik çin malı kask hayatın bu kadarmı değersiz..

geçen gördüm birini. kafada kask var iyi güzel de, kollar çıplak, tshirtli.. bir kaza yapsa kolları cayır cayır soyulur... bir daha da o kollardan hayır gelmez.. :icon13:

gabxer
19-07-2012, 18:10
İşin gerçeği hödük olmalarını çok önemsemiyorum biraz ön yargılıyım malesef yakın zamanda İstanbulda ölen akademisyen motorcunun babası, babamın samimi arkadaşıydı.Kendimde Ankarada da incek yolunda yüz üstü yerde ölü yatan motorcuyu gördükten sonra mümkün mertebe uzaktan takip ediyorum.

Kendi canını önemsemiyorsa da ,bana çarpıp ölmesin diye...

Canselmo
19-07-2012, 18:20
yalnız otomobildeki adam arkadan sağlam gelmiş :D :D

orhansah
19-07-2012, 18:34
bende motosiklet kullanıyorum genelde normal şeritte giderim ama trafik sıkışıkken istanbulda mecburen arabaların arasına giriyosun yoksa tepene çıkmaya çalışan mallar sürekli rahatsız ediyo :)

orhanın hesaptan yazmışım ben cabriolet :)

E0041
19-07-2012, 18:45
hep motorcuların yanından arabayla ön kaldırıp geçme gibi bi fantazim olmuştur :D

fatihcakin
19-07-2012, 19:07
Motorcunun lastiklerini indirip sibob kapaklarını çalalım.

Splendour
19-07-2012, 19:08

Hvunr0meJt0

videonun 8.05 inde gördüğün üzere adam sana çaprazdan takip et diyor,o saniyede kendi gittiği gibi.ekstra bir şerit yarat ordan git demiyor.

MKUR
19-07-2012, 19:08

Hvunr0meJt0

Burda iki tarafında haksız olduğu yerler var: 1) Kızgın sürücüler var yukarıdaki bir arkadaşımız gibi motorsikletlerin aradan geçmesine takılmış, empatiden yoksun 2) Bir de inanılmaz bitirim olmaya çalışan motorcular var - videodaki arkadaşımız gibi.

Emin olun bu araçlardan ikisini de hakkını vererek adam akıllı kurallara uyarak kullanırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Kaldı ki motorsikletlerin trafik sıkışınca aradan kaçması en doğal haklarıdır (ülkemizden çok daha medeni çoğu ülkede de örneğin ABD ve İsviçre) bu yasal haklarıdır.

Bir düşünün motorcu trafikte küçük bir yer kaplar arabanın 1/10'u kadardır motoru bu onun için büyük bir tehlike arz eder eğer adam bu kadar riskin karşılığını trafikte aradan geçerek bile alamayacaksa bu saçma olur.

YgtbrV
19-07-2012, 19:10
geçen gördüm birini. kafada kask var iyi güzel de, kollar çıplak, tshirtli.. bir kaza yapsa kolları cayır cayır soyulur... bir daha da o kollardan hayır gelmez.. :icon13:

Haklısın ama hep aklıma gelir biri vardı cbr ile geziyordu altında capri, üstünde kısa kollu t-shirt, ayağında parmak arası terlik, kafasında kask. :beuj: Çok cool duruyordu ama çokta tehlikeli :icon13:

Acunun kaskıda yok :D
http://i49.tinypic.com/2rrxvnc.jpg

SONE-R
19-07-2012, 19:11
B Kızgın sürücüler var yukarıdaki bir arkadaşımız gibi motorsikletlerin aradan geçmesine takılmış, empatiden yoksun

yaw ben empati kursam ne olur, kurmasam ne olur? motorcunun bu yapacağı hata sonucu hayatını kaybetme riski var. motorcular empati kurmalı, demeli ki "ya adamın birisi kapıyı açarsa nic'olur benim halim, en iyisi herkes gibi ışığın yanmasını beklemeliyim." ;)

YgtbrV
19-07-2012, 19:12
Bir düşünün motorcu trafikte küçük bir yer kaplar arabanın 1/10'u kadardır motoru bu onun için büyük bir tehlike arz eder eğer adam bu kadar riskin karşılığını trafikte aradan geçerek bile alamayacaksa bu saçma olur.

O zaman trafikte en çok hakka bisikletliler mi? Sahip. :beuj:

MKUR
19-07-2012, 19:15
O zaman trafikte en çok hakka bisikletliler mi? Sahip. :beuj:

Bisiklet kullanmak için ehliyet gerekmez dolayısıyla trafiğe motorsiklet gibi ait değildir. Bunu biliyordun Cem Yılmaz olmak için yaptın o yorumu şimdi doğru söyle :)

MKUR
19-07-2012, 19:25
yaw ben empati kursam ne olur, kurmasam ne olur? motorcunun bu yapacağı hata sonucu hayatını kaybetme riski var. motorcular empati kurmalı, demeli ki "ya adamın birisi kapıyı açarsa nic'olur benim halim, en iyisi herkes gibi ışığın yanmasını beklemeliyim." ;)

Empati kurmak karşındakinin pozisyonunda kendin olduğunu düşünüp hareket etmektir arkadaşım. Sen neden duran trafikte kapını açıyorsun motorcu geçerken? Şöyle düşün sen motorunun üzerinde olsan, üzerine yağmur yağarken, hayaların sıcaktan pişerken ve 2 tonluk arabalardan kendi korumaya çalışırken birisi yoluna kapısını açsın mı istersin? Ha bi de kapını açarsan en çok zarar da kapıya gelir...

Low-Rider
19-07-2012, 19:36
Kim ne derse desin , Türkiye'de 10 kişiden 1'i doğru düzgün adam gibi motor sürüyordur.Onun dışında ki herkes motorun avantajlarını kullanıp aralardan sıvışma derdinde ama bu hareketleri yaparken hep şikayet ettikleri otomobilleri düşünmüyorlar.

Ara sokaklarda tapa gaz giderler, ara sokakta tek şerit yolda teğet geçerler , sıkışık trafikte mühendislik hesapları yaparak yalayarak geçerler,e5'te tapa gaz bariyer araba arası geçerler.

Her sürücü aynadan sağını solunu kontrol etmeli ama kamikaze bir motorcu fırlıyacak mı diye diken üstünde oturmak zorunda değil kimse.

Ben arkadan motor geldiğini gördüğüm zaman özellikle biraz daha yer açarım ki rahat geçsinler diye , ama baktım onlar umursamıyor ben hiç umursamıcam bu saatten sonra.

MKUR
19-07-2012, 19:40
Kim ne derse desin , Türkiye'de 10 kişiden 1'i doğru düzgün adam gibi motor sürüyordur.Onun dışında ki herkes motorun avantajlarını kullanıp aralardan sıvışma derdinde ama bu hareketleri yaparken hep şikayet ettikleri otomobilleri düşünmüyorlar.

Ara sokaklarda tapa gaz giderler, ara sokakta tek şerit yolda teğet geçerler , sıkışık trafikte mühendislik hesapları yaparak yalayarak geçerler,e5'te tapa gaz bariyer araba arası geçerler.

Her sürücü aynadan sağını solunu kontrol etmeli ama kamikaze bir motorcu fırlıyacak mı diye diken üstünde oturmak zorunda değil kimse.

Ben arkadan motor geldiğini gördüğüm zaman özellikle biraz daha yer açarım ki rahat geçsinler diye , ama baktım onlar umursamıyor ben hiç umursamıcam bu saatten sonra.

Son cümle dışında Katılıyorum o yüzden videodaki motorcu da kesinlikle hatalı. Ben sadece bazı arkadaşların tepkilerini yanlış buldum.

YgtbrV
Bisiklet kullanmak için ehliyet gerekmez dolayısıyla trafiğe motorsiklet gibi ait değildir. Bunu biliyordun Cem Yılmaz olmak için yaptın o yorumu şimdi doğru söyle :)

Bisikletin sadece bir spor aracı olmadığını, aynı zamanda şehir içinde kullanılacak bir taşıma aracı olduğunu biliyor olmasın sende ... :D

ALPER-VNS
altın elbiseli amca güzel anlatıyo ama param olsa bi motor almıştım valla şimdi

Burak İ
19-07-2012, 19:45
Arabadan inen adamın bakışlar efsane :D

MKUR
19-07-2012, 19:46
Bisikletin sadece bir spor aracı olmadığını, aynı zamanda şehir içinde kullanılacak bir taşıma aracı olduğunu biliyor olmasın sende ... :D

Evet tabii o yüzden bisikletli görünce ona göre yanından hızımı ayarlayıp geçiyorum bazen durup yol bile veriyorum ama yine de trafiğe ait olmadığından şerit kullanımına bir motor kadar kafa patlatmamıza gerek yok bence :)

Emir_b16a
19-07-2012, 19:58

kasın aralığından parmağını gözüne sok yeter ona

YgtbrV
20-07-2012, 00:11
Evet tabii o yüzden bisikletli görünce ona göre yanından hızımı ayarlayıp geçiyorum bazen durup yol bile veriyorum ama yine de trafiğe ait olmadığından şerit kullanımına bir motor kadar kafa patlatmamıza gerek yok bence :)
Bisikletliler bisiklet yoluna :icon_tup:

cemsultan
20-07-2012, 00:24
Kaldı ki motorsikletlerin trafik sıkışınca aradan kaçması en doğal haklarıdır (ülkemizden çok daha medeni çoğu ülkede de örneğin ABD ve İsviçre) bu yasal haklarıdır.

İşte burada kuralları kendi istedikleri gibi yontma ortaya çıkıyor.

Böyle bir hak dünyanın hiç bir yerinde yok kusura bakma, bir direksiyon eğitmeni olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Haklı olduğun nokta ise şurada;
Bir motorsikletin de trafikte en az bir otomobilin kapladığı alan kadar hakkı vardır, Amerika ve İsviçre gibi ülkelerde otomobil sürücüleri motorsikletlerin bu haklarına son derece saygılıdır, bu saygı malesef ki bizde yoktur, o yüzden de burası Türkiye olduğu için bu konunun da sonu gelmez.

AşkınS.
20-07-2012, 00:32
motorcu dibine kadar haksız arkadasım,adam zorunda degil,geçecek karşı şeride boşluk bekleyecek.

Mr.K
20-07-2012, 00:50
Ydısında bazı ulkelerde benım hatırladıgım kadarıyla(bıyerde ızlemıstım sanırım tv yada utube vs)
sarı cızgı var eger o sarı cızgı tam uzun devam ederse araclar serıt degıstırmesı yasak ve motor suruculerı o cızgı uzerınden gıdebılırler.Onun harici yok efendim çizgi üzerinden gidin vs asparagas kanun(lafa bak asparagas kanun:hehe:) böyle işte.. :)

Zero
20-07-2012, 01:04
Arabadan inen adamın bakışlar efsane :D

Arabadan inene hak vermistim taaki kafa atacakgibi gelip atmayana kadar.Madem uzattin kafayi motorcuya dogru kask falan dinlemeyeceksin vuracaksin :D saka bir yana motorcunun kacmasi haksiz oldugunun bilincinde demek degil mi sizce? Tam iki aracin arasina denk geldigi an gecmeye calisiyor arabali bilerek sikistirmiyor bence.

Ome_RS
20-07-2012, 01:11
motorcu dayaklık kasınmıs resmen dua etsin yedıyse dayakla kurtuldu mazda yol vermese asvalttan jiletle kazırlardı.
işe bazen arabayla gidiyorum e5 te kasap cok motor sürücüsü var kafada kask yok üstü sivil motorla sacma sapan hereketler yapıyolar motorcunun kendini koruması lazm arabalardan farketsin die bekliyolar

Günkut
20-07-2012, 06:46
BENDE MOTOR ALIP ORTADAN GİDİCEM :D

hayatımda bu kadar saçma sapan birşey duymadım görmedim.Fren mesafeni ayarlarsın hızını ayarlarsın sağ şeritten ağır ağır gidersin hayvan pisliği de olsa kenara kaçarsın vs kurtarabilirsin hayvan pisliğinden kaçıcaksın diye ortadan gidemezin öyle bir dünya yok :D

darkmoon
20-07-2012, 09:57
şu iki şerit ortası muhabbetine son kez yazıyorum ya insanlar anlamak istemiyor yada ben anlatamıyorum bakın motor eğitmenleride lastik izini takip edin diyor yada arka çaprazdan takip edin diyor..

binin bir motora bir aracın arka sağ lastik izinden takip edin bakın bakalım kendinizi iki şerit ortasında bulucaksınız yada çapraz takip edin gene iki şerit ortasında bulucaksınız..
açık trafiği saymıyorum açık trafikde motorcu adamda tabiki şeritte gider ama kapalı yoğun trafikde araba sürücüleri zaten motorcuları iki şerit ortasına sürüklüyor atıyor motorcu için kötümü hayır iki şerit ortasında motorcunun korunması güvenliği daha yüksekdir çünkü sağındaki ve solundaki araçları kendine siper kalkan yapar.. artık anlayamayan daha varsa diyebiliceğim bir şey yok..

gerçek hayatta motorcu şeritte gitse adama bin tane laf edersiniz minnacık motorla koca şeridi kapamışsın çekil kenara gitsene aradan dereden... gelmişin önümüzü kapamışın falan filan diye.. kornalar çalarsınız hatta bazıları motorcuyu taciz eder üstüne sürer arabasıyla şeritten çıksın önü açılsın diye bilmezki o motorcu bir dengeyi kaybetse arabanın altında.. burdada gelir yok efendim öyle bir dünya yok öyle bir şey der durursunuz kusura bakmayında her kez kendi menfaatleri doğrultusunda hesabına geleni yazıyor..

bende tam zamanlı bir motor sürücüsü değilim ama o seleye bir kere oturdunuzmu bütün riskleri görüyorsunuz..
hödük yokmu aşırı derecede motor sürmeyi bilmeyen motoru hava civa aleti olarak gören yada tamamen bana bir şey olmaz aga tarzında koruma v.b giymeyen motor eğitimi almamış binlerce motorlu var ve bu benzin fiyatları arttıkca arabadaki ötv mtv arttıkça istanbul trafiği iyicene kitlendikçe bu motorcuların sayısı git gide artıcak hatta aranızdaki pek çok motoru sevmeyen insanlar bile mecburiyetten daha kolay bir ulaşım vasıtası olduğundan vede trafiğe fazla yakalanmadığından ikinci vasıta olarak arabanın yanına motorlarda alıcaklardır o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlıycaksınızdır..

Spawn
20-07-2012, 10:04
motorcu haksız bence de ..

1:06 da ne diyor eleman :D

bugratemel
20-07-2012, 10:04
arabalı abi çok set geldi ama kaskı görünce g.t yemedi :D ben motorcu kaskı çıkarıp katliama kaskla katliama başlar diye düşündüm ama olmadı :D

Günkut
20-07-2012, 10:24
şu iki şerit ortası muhabbetine son kez yazıyorum ya insanlar anlamak istemiyor yada ben anlatamıyorum bakın motor eğitmenleride lastik izini takip edin diyor yada arka çaprazdan takip edin diyor..

binin bir motora bir aracın arka sağ lastik izinden takip edin bakın bakalım kendinizi iki şerit ortasında bulucaksınız yada çapraz takip edin gene iki şerit ortasında bulucaksınız..
açık trafiği saymıyorum açık trafikde motorcu adamda tabiki şeritte gider ama kapalı yoğun trafikde araba sürücüleri zaten motorcuları iki şerit ortasına sürüklüyor atıyor motorcu için kötümü hayır iki şerit ortasında motorcunun korunması güvenliği daha yüksekdir çünkü sağındaki ve solundaki araçları kendine siper kalkan yapar.. artık anlayamayan daha varsa diyebiliceğim bir şey yok..

gerçek hayatta motorcu şeritte gitse adama bin tane laf edersiniz minnacık motorla koca şeridi kapamışsın çekil kenara gitsene aradan dereden... gelmişin önümüzü kapamışın falan filan diye.. kornalar çalarsınız hatta bazıları motorcuyu taciz eder üstüne sürer arabasıyla şeritten çıksın önü açılsın diye bilmezki o motorcu bir dengeyi kaybetse arabanın altında.. burdada gelir yok efendim öyle bir dünya yok öyle bir şey der durursunuz kusura bakmayında her kez kendi menfaatleri doğrultusunda hesabına geleni yazıyor..

bende tam zamanlı bir motor sürücüsü değilim ama o seleye bir kere oturdunuzmu bütün riskleri görüyorsunuz..
hödük yokmu aşırı derecede motor sürmeyi bilmeyen motoru hava civa aleti olarak gören yada tamamen bana bir şey olmaz aga tarzında koruma v.b giymeyen motor eğitimi almamış binlerce motorlu var ve bu benzin fiyatları arttıkca arabadaki ötv mtv arttıkça istanbul trafiği iyicene kitlendikçe bu motorcuların sayısı git gide artıcak hatta aranızdaki pek çok motoru sevmeyen insanlar bile mecburiyetten daha kolay bir ulaşım vasıtası olduğundan vede trafiğe fazla yakalanmadığından ikinci vasıta olarak arabanın yanına motorlarda alıcaklardır o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlıycaksınızdır..

Kendi menfaatim doğrultusunda değil bilinçli bir sürücü olarak yazıyorum.Motorsiklet kullanan arkadaşlara soruyorum ki ben hayatımda kullanmadım diyebilirm en fazla 5 yada 6 sefer binmişimdir.+ olarak trafikte kendimden cok onları kolluyorum diyebilirm arkamdan eşek gibi gaz açmış adam duramıcak bana vurucak diye cukura düşürüyorum arabamı diyebilirim.şimdi soruma gelelim motorsiklet sürücüleri sol şerit yada sağ şerit hangisi kullanılmalı ? emniyet şeridine dahamı yakın yoksa bariylerlermi bilmediğim için soruyorum.

kadioglu
20-07-2012, 10:27
Bir zaman sağ şeriti ortalamış bir motorlu trafik polisine rastladım.Sol şeritte beni geçen arabalarla doluydu.Polis arkadaşı bir süre takip etmek zorunda kaldım.Sonra motoru emniyet şeridine çekti ve geçtim.Daha sonra beni tekrar geçip durdurdu.Ve bana dediki motorda bir araçtır sana yol vermek zorunda değildir normal araç sollar gibi motoruda sollayacaksın.Ben de biliyorum ama solum doluydu dedim ve ha tamam o zaman millet motoru adamdan saymayıp illaki yol istiyor demişti.
Şimdi motor önümüzdeyken standart bir araç gibi hareket etmemiz gerekiyor.O zaman motor da bizi geçerken standart araç gibi hareket edecek.Biz sağdaki önümüzdeki arkamızdaki araç falan filan uğraşırken 20 cm. sağımızdan cart diye geçmeyecek ki bizde kazara azıcık sapma yaptığımızda birbirimize dokunmayalım.Öndeki aracı geçerken arasında yeterli mesafeyi bırakacak ki hem o zarar görmesin hem bizler görmeyelim.Bunun yanında ana yoldan giderken ve tali yoldan bir araç çıkıyorken motorcu arabanın cam direğinin arkasında kalıp görünmediğini bilecek ki ona göre tedbir alsın.Adamı görmüyorsun bir anda dibinde bitiyor ve sonra sana kızıyor.Halbuki normal araçlar gibi şeriti ortalasa ya da sol şeritten gidiyor olsa göreceğiz.

despe
20-07-2012, 10:29
zaten bigün boktan kaçarken yandan geçen motorcunun birisi *** yoluna gitçek :D

ERTAN
20-07-2012, 10:38
Kacmaya calismis ama kaçmamış . Motorculara saygim sonsuz trafikte arkamda 2 serit arasinda sikismis motorculara bile yol verirdim ama taki aynami kokunden sokunceye kadar. Bundan sonra motorculara bakis açım degisti. Tabiki on parmağın hepsi bir degil ama yasadiktan sonra guvenin kalmıyor.

Maxiboost
20-07-2012, 10:54
ulan herkes kasapmış meğer işallah trafikte bana denk gelirsiniz. Son 1 haftadır dayanamadım beleş motor bulunca kullanmaya başladım. Sağ şeritte gidiyorum gayet şeridi ortalayıp adam bam diye makasa giriyo önüme rüzgarından sallanıyosun o derece yakın. Scooter da gitmiyo ki yakalıyayım :D plakaları trafiğe bildiriyorum sıkılmadan. Bende salak saçma araba kullanırım ama kimsenin hayatını tehlikeye atmam.

Şerit olayında da diğer şeride yakın gitmek tavsiye edilirki sadece orta ayna değil yan aynadan da görülebilin diye. Şeridin üstünden gitme gibi bi dünya yok, tahtanızdan element uydurmayın. Duran trafikte bende aralardan gidiyorum ama insan gibi gidiyorum. Bazı denyolar uçarak geçiyo o aradan ki çoğu paketçi ya da kuriye onlarda ayrı dayaklık.

Sonuç itibariyle trafikte motorsikletlere dikkat edelim ağızlarına kırmayalım saygı gösterelim. Çünkü motorsikletin tamponu yok, tıklarsanız uçar adam :D

darkmoon
20-07-2012, 10:59
motorcular içinde pek çok polis ve asker var bunuda unutmamak lazım.. pek çok motorsikletli polisler normal hayatlarındada sivilde kendilerine ait motorları var sürüyorlar öyle her motorluyuda boş adam sanmamak lazım.

darkmoon
20-07-2012, 11:01
Şerit olayında da diğer şeride yakın gitmek tavsiye edilirki sadece orta ayna değil yan aynadan da görülebilin diye. Şeridin üstünden gitme gibi bi dünya yok, tahtanızdan element uydurmayın.

iki şerit ortasından gitmek dedik millet bir tarafından öyle bir uydurduki görende git beyaz şeridin üstünden dedik sanır.. iki şerit ortasından gitmek ne demek belli onu bile anlayamayan ama araba süren insanlar var..

timucintt
20-07-2012, 11:12
yahu o kadar uzmanca yorumluyorsunuzda şu konuyuda... Ama Motosiklete neden motorsiklet diyorsunuz ?

motorsiklet değil Motosiklet onun adı !....

DENON
20-07-2012, 11:16
iki şerit ortasından gitmek dedik millet bir tarafından öyle bir uydurduki görende git beyaz şeridin üstünden dedik sanır.. iki şerit ortasından gitmek ne demek belli onu bile anlayamayan ama araba süren insanlar var..
beyaz şeridin üstünden giderler dedin kıvırmaya gerek yok şimdi

DENON
20-07-2012, 11:17

o yüzden o motorcu sana demiş şeridinde gitki bende geçiyim..buyur senın yazından alıntı

darkmoon
20-07-2012, 11:20
buyur senın yazından alıntı

bak kıvırtma mıvırtma gibi lafları sevmem ben düz yazarım yazdığım neyse odur ben nerde demişim beyaz şeritten gider bulsana bana almışın yazımı altını yapıyorsun orda nerde beyaz şeritten gider beyaz şerit üstünden gider yazmışım.

desem özürde dilerim bende hata yapmışım derim sorun yok ama demediğim bir şey için bana sakın iftira atıp beni yalancı yerine koymaya kalkma yazımı alıntı yapmışsın orda ne yazıyor iyi okudunmu alıntı yapmadan önce ik şerit arası demişim..

Baran^
20-07-2012, 11:22
Madde 1 _Motorcular haksızdır
Madde 2 _Motorcunun haklı olduğu durumda 1.madde gecerlidir :D

DENON
20-07-2012, 11:27
bak kıvırtma mıvırtma gibi lafları sevmem ben düz yazarım yazdığım neyse odur ben nerde demişim beyaz şeritten gider bulsana bana almışın yazımı altını yapıyorsun orda nerde beyaz şeritten gider beyaz şerit üstünden gider yazmışım.

desem özürde dilerim bende hata yapmışım derim sorun yok ama demediğim bir şey için bana sakın iftira atıp beni yalancı yerine koymaya kalkma yazımı alıntı yapmışsın orda ne yazıyor iyi okudunmu alıntı yapmadan önce ik şerit arası demişim..beyaz çizgi iki şeritin arasında değil mi ?? hem kuralları kafana göre yorumluyosun , sonra yorumladıgın şeyın yanlış oldugunu sende anlıyosun ve en sonunda ben ööle demedim diyosun , bal gibide dedin işte ( türk dil kurumuna göre bunun adı sözünü geri almak, halk dilinde geri vites , benım lugatımda ise kıvırmaktır sen hangi terimi istersen onu anla motorcuların kafasına göre uydurdugu iki şerit arası motorlarındır kuralı gibi ) :icon_tup:

darkmoon
20-07-2012, 11:33
beyaz çizgi iki şeritin arasında değil mi ?? hem kuralları kafana göre yorumluyosun , sonra yorumladıgın şeyın yanlış oldugunu sende anlıyosun ve en sonunda ben ööle demedim diyosun , bal gibide dedin işte ( türk dil kurumuna göre bunun adı sözünü geri almak, halk dilinde geri vites , benım lugatımda ise kıvırmaktır sen hangi terimi istersen onu anla motorcuların kafasına göre uydurdugu iki şerit arası motorlarındır kuralı gibi ) :icon_tup:

evet evet sende haklısın.. doğrudur.. iki şerit arası beyaz çizgidir doğrudur.. demek ki neymiş iki şerit arasında beyaz bir çizgi varmış... hatta tam üstünden gitsinler sektirmeden doğrudur doğrudur sen haklısın pardon özür dilerim çok fena beni yakaladın off çok pişmanım affet beni pardon tekrardan.. ;)

DENON
20-07-2012, 11:36
evet evet sende haklısın.. doğrudur.. iki şerit arası beyaz çizgidir doğrudur.. demek ki neymiş iki şerit arasında beyaz bir çizgi varmış... hatta tam üstünden gitsinler sektirmeden doğrudur doğrudur sen haklısın pardon özür dilerim çok fena beni yakaladın off çok pişmanım affet beni pardon tekrardan.. ;)
şimdi böyle yaparak bir yere varamazsın evet ben senı cok fena sıkıştırdım :icon_tup:

bak yazından yıne bır cumle

''iki şeritin arasında gıderler kı sagındakı ve solundakı arabalar ona siper olsun dıye ''

iki şeritin arasında gidince şerit çizgilerinin üzerinde gitmiş olur ve sende bunu söylemedım demene ragmen söylemiş olursun ve R büyük olur :icon_tup:

YgtbrV
20-07-2012, 11:40
Bir zaman sağ şeriti ortalamış bir motorlu trafik polisine rastladım.Sol şeritte beni geçen arabalarla doluydu.Polis arkadaşı bir süre takip etmek zorunda kaldım.Sonra motoru emniyet şeridine çekti ve geçtim.Daha sonra beni tekrar geçip durdurdu.Ve bana dediki motorda bir araçtır sana yol vermek zorunda değildir normal araç sollar gibi motoruda sollayacaksın.Ben de biliyorum ama solum doluydu dedim ve ha tamam o zaman millet motoru adamdan saymayıp illaki yol istiyor demişti.
Şimdi motor önümüzdeyken standart bir araç gibi hareket etmemiz gerekiyor.O zaman motor da bizi geçerken standart araç gibi hareket edecek.Biz sağdaki önümüzdeki arkamızdaki araç falan filan uğraşırken 20 cm. sağımızdan cart diye geçmeyecek ki bizde kazara azıcık sapma yaptığımızda birbirimize dokunmayalım.Öndeki aracı geçerken arasında yeterli mesafeyi bırakacak ki hem o zarar görmesin hem bizler görmeyelim.Bunun yanında ana yoldan giderken ve tali yoldan bir araç çıkıyorken motorcu arabanın cam direğinin arkasında kalıp görünmediğini bilecek ki ona göre tedbir alsın.Adamı görmüyorsun bir anda dibinde bitiyor ve sonra sana kızıyor.Halbuki normal araçlar gibi şeriti ortalasa ya da sol şeritten gidiyor olsa göreceğiz.

Doğru söze ne hacet. :icon_tup:

darkmoon
20-07-2012, 11:41
şimdi böyle yaparak bir yere varamazsın evet ben senı cok fena sıkıştırdım :icon_tup:

bak yazından yıne bır cumle

''iki şeritin arasında gıderler kı sagındakı ve solundakı arabalar ona siper olsun dıye ''

iki şeritin arasında gidince şerit çizgilerinin üzerinde gitmiş olur ve sende bunu söylemedım demene ragmen söylemiş olursun ve R büyük olur :icon_tup:

peki ben iki şerit arasından gidipde o beyaz çizginin üstünden gitmiyorum motorumla o nasıl olucak ben nasıl başarıyorum bunu bunuda açıklarmısın sen eski usta bir motorcu aynı zamanda türk dil kurumu mütehassısı aynı zamanda saygı değer bir kişisin ve her zaman haklı çıkmalısın madem beni sıkıştırdın dahada sıkıştırırmısın rica etsem anlatırmısın ben motorla iki şerit arasından gidiyorum ama o beyaz çizginin üstünden gitmiyorum hiç bir zaman merak etme haklı çıkıcağını bildiğim için rahatım sorun yok.. sadece biliyim bende beyaz çizginin üstünde gitmek istiyorum..

DENON
20-07-2012, 11:44
peki ben iki şerit arasından gidipde o beyaz çizginin üstünden gitmiyorum motorumla o nasıl olucak ben nasıl başarıyorum bunu bunuda açıklarmısın sen eski usta bir motorcu aynı zamanda türk dil kurumu mütehassısı aynı zamanda saygı değer bir kişisin ve her zaman haklı çıkmalısın madem beni sıkıştırdın dahada sıkıştırırmısın rica etsem anlatırmısın ben motorla iki şerit arasından gidiyorum ama o beyaz çizginin üstünden gitmiyorum hiç bir zaman merak etme haklı çıkıcağını bildiğim için rahatım sorun yok.. sadece biliyim bende beyaz çizginin üstünde gitmek istiyorum..
şöyle yapıyosun muhtemelen ( hiç inanmasamda yazdıklarına)

sol şeritten giden araca cok fazla yaklaşıp onu taciz ediyosun ve adam sol şeritin en soluna gitmek zorunda kalıyor aracına bır zarar gelmesin diye ( seni düşündüğü için değil haa sırf arabasına zarar gelmesin diye)

işte bu şekilde iki aracın arasında çizginin üstünde olmadan gidiyosun yaanı ıkı şeriti 3 şerite cıkarıyosun kafana göre uydurdugun kurallarla ;)

darkmoon
20-07-2012, 11:46
şöyle yapıyosun muhtemelen ( hiç inanmasamda yazdıklarına)

sol şeritten giden araca cok fazla yaklaşıp onu taciz ediyosun ve adam sol şeritin en soluna gitmek zorunda kalıyor aracına bır zarar gelmesin diye ( seni düşündüğü için değil haa sırf arabasına zarar gelmesin diye)

işte bu şekilde iki aracın arasında çizginin üstünde olmadan gidiyosun yaanı ıkı şeriti 3 şerite cıkarıyosun kafana göre uydurdugun kurallarla ;)

Bilgilerin aydınlatman için çok teşşekkür ederim.. :)

DENON
20-07-2012, 11:47
Bilgilerin aydınlatman için çok teşşekkür ederim.. :)
ne demek kardeşim ne zaman geri vites yapmak ıstersen ben o konuda olacağım :icon_tup:

KA®ANLIK
20-07-2012, 11:49

dostum kelimeleri ya yanlış seçiyorsun,
ya da gerçekten hatalı birşeyi savunuyorsun,

o mesajını ben de alıntılamıştım,

"2 ŞERİT ARASINDAN GİDİP ARABALARI KENDİNE SİPER ALIR" diyorsun;

sonra alıntıladığın altın giyinen adammı neyse, o da diyorki, arabaların tekerlek hizasından gidin diyor ki, buna zaten kimse karşı çıkmıyor ben dahil. doğru olan budur.

arabanın tekerlek izlerini takip etmek, 2 ŞERİT ARASINDAN GİTMEK değildir. sağında ve solunda araba olmaz...

arabanın tekerlek izlerinden gitmek demek, "BELLİ BİR ŞERİDİN İÇİNDE" şeridin, sağına ve soluna yakın gitmek demektir.

2 şeridin arasından gitmek demek, ŞERİT ÇİZGİSİNDEN GİTMEK demektir, çünkü iki şeridi birbirinden ayıran tek şey şerit çizgisidir...

motorcular, "TEK ŞERİT İÇİNDE, ARABAYLA YAN YANA GİTME HAKKINA SAHİP DEĞİLLERDİR, BU ŞERİT İHLALİDİR" arabaların arkasından giderken, şeridin içinde sağa veya sola yakın olabilir ve olmalıdır da buna kimse itiraz etmiyor. ama asla 2 şeritli bir yolda iki arabanın arasından geçme hakkına sahip değildir. videoda olduğu gibi. bu yüzden videodaki motorcu hatalı zaten...

sadece senin kullandığın yanlış tabirden dolayı ve o tabiri ısrarla kullanmandan dolayı insanlar hala sana dert anlatmaya çalışıyor, ama sanıyorum ki sen de bizle aynı fikirdesin... umarım...

coolvtec
20-07-2012, 11:51
bu kuralsız, çakal motorcular yok mu bu motorcular ...........

darkmoon
20-07-2012, 11:59
dostum kelimeleri ya yanlış seçiyorsun,
ya da gerçekten hatalı birşeyi savunuyorsun,

o mesajını ben de alıntılamıştım,

dediklerinin hepsi doğru ama uzun yolda motor sürmekle yada açık trafikde motor sürmekle şehir içi kapalı trafikde motor sürmek tam zıt şeyler.. uzun yolda açık trafikde zaten bir riskin yok araçlardan yana adamın lastik izini takip etmesine bile gerek kalmaz ama şehir içinde hiç bir araç seni şeritte tuturmaz sıkıştırırlar taciz ederler yoldan çıkartmaya çalışırlar v.b bir gün motorsikletle boğaz köprüsünden geçmeye çalış ne demek istediğimi anlarsın :) neyse konu özünden çok sapdı bende başka bir şey yazmıycam diyorum yazıyorum ama bu son yazım kimseyede kırgın kızgın değilim her kezin bir doğrusu var elbet saygı duyarım ama kitap üstünden hareket etmekle reel hayatta yolda gitmek arabadada olduğu gibi motordada çok farklı şeyler..

Quantum
20-07-2012, 12:10
Ben de eskiden motor kullanırdım ama motorcuların alayına uyuzum.

Low-Rider
20-07-2012, 12:14
motorcular içinde pek çok polis ve asker var bunuda unutmamak lazım.. pek çok motorsikletli polisler normal hayatlarındada sivilde kendilerine ait motorları var sürüyorlar öyle her motorluyuda boş adam sanmamak lazım.

ee yani??

adam sivilse motor üstünde senin benim gibi adam o da

napıcak orada tevkif mi edicek bizi:D

birde bayılıyorum şu hayali verdiğin istatistiklere

BARR
20-07-2012, 12:20
Motorlu ters harket yaparsa bana tek hareketle kendi sonunu hazırlar motor üstünde isterse Obama olsun kaç yazar bana birşey olmaz kendisine olur olan sağdan soldan değişik hareketler yaparsa kuralar haricinde.

erhann
20-07-2012, 12:27
motorcu ne laa motorlu :D arabanin gittigi orta serit ne acaba tramvay yolu gibi birsey

YgtbrV
20-07-2012, 12:40

Edinilmiş statüye göre trafikte yeni haklar tanımlayacak halimiz yok. Boş adam, Polis, Yardımcı Doçent motosiklet kullanan kişinin statüsü ilgilendirmiyor bizi.

Günkut
20-07-2012, 12:43
Edinilmiş statüye göre trafikte yeni haklar tanımlayacak halimiz yok. Boş adam, Polis, Yardımcı Doçent motosiklet kullanan kişinin statüsü ilgilendirmiyor bizi.

:icon_tup::icon_tup:

despe
20-07-2012, 13:14
bla bla bla bla :D

DENON
20-07-2012, 13:16
bla bla bla bla :Done la (kafiyeli oldu :D)

despe
20-07-2012, 13:18
lTXOLOcqln4

darkmoon
20-07-2012, 13:26
bLaD_OA2rOI

elpadre
20-07-2012, 13:33
Mkt haksız :D

em-R
20-07-2012, 15:00
aynı olay 2 akşam önce kanlıcada bnmde başıma geliyordu sağımdan geçmeye çalıştı eleman allahdan fark ettim yoksa kötü bi kaza ile karşılaşıyoduk.

Motorculara hep dikkat etmişimdir.Ama bnce bir coğu bizim onlara dikkat ettiğimiz kadar kendilerine dikkat etmiyolar.Bence her önüne gelen motora binmemeli :)

Jackie
20-07-2012, 15:03
Dün de kasise geldiğimde durdum çapraz geçicekken dibimde giden motorcu zımbalanıyodu arka camıma o geldi aklıma.

1lker
21-07-2012, 11:58
iyi dayak yememiş

Dr VTEC
27-07-2012, 13:48
2sinde de kusurlar var. Araç sahibi sarhoş gibi bi sag bi sol yapıo.

Dr VTEC
27-07-2012, 13:50
Dün de kasise geldiğimde durdum çapraz geçicekken dibimde giden motorcu zımbalanıyodu arka camıma o geldi aklıma.

:hahaha: yazık olurdu GP'ye