Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl bilirsiniz ? 306 XS 1.8
Beyler selam,
Yarın bir 306 XS 1,8 motor araca bakmaya gideceğim.
(lpg&benzin) 99model.hatchback
Bu seriyi nasıl biilirsiniz, nelere dikkat edelim ? Araç stock, gideri nasıldır, neler yapabiliriz.
200.ooo civarındaymış, Şuan araba yürüyor ama yarın bigün Motoru sıkıntı çıkarttığında ortalama ne kadar masraf çıkartır?
Stcok hali kaç beygirdir, egzoz+ filtre güzel sonuçlar verir mi?
Egzoz + filtre şahlandırır mı ?
306 cılardan, tanıyan bilenlerden ...
VtecDream
27-07-2012, 12:51
egzos ve filtreyle hiçbir araba şahlanmaz sadece ses çıkarır ;) cai ve headers + düz boru yaparsan biraz birşeyler elde edersin şahlanması için bir çok işlem yapman gerekir tabi 1.8 306 ilede hangi usta uğraşır ve parça bulabilirmisin oda muallak...
egzos ve filtreyle hiçbir araba şahlanmaz sadece ses çıkarır ;) cai ve headers + düz boru yaparsan biraz birşeyler elde edersin şahlanması için bir çok işlem yapman gerekir tabi 1.8 306 ilede hangi usta uğraşır ve parça bulabilirmisin oda muallak...
Merak ettiklerim bir anlamda bunlar işte ..
Parçada sıkıntı yaşar mıyım ? headers kolay bulunur mu , yoksa ancak costum mı yapmak icap eder ?
bi de cai nedir yavv
VtecDream
27-07-2012, 13:52
cold air intake türkçesi hava filtre kiti soguk hava emiş sistemi aslında :D neyse :P headers bulursun zorlanacağını sanmıyorum bulamasan bile custom yaptırırsın. işin ehli çoğu egzozcu yardımcı olur sana ;)
çift egzontriklimi tekmi ?
8 valf ini alma dediler, sıkıntı yaşatıyormuş.
16 ile 8 i nasıl ayırt edeceğiz =?
onun için dedim hem performans içinde 8v kesmez 16v çift egzantrikli olması lazı anlaman içinde
test (http://homepages.uel.ac.uk/4182p/205xs.htm) bu linkteki 8v tek egzantrik
http://www.cardomain.com/ride/2453799/1997-peugeot-306 buda 16v çift egztrik sana fazlasıyla yeter bu motor
JusticeForAll
27-07-2012, 14:37
1.8 16v 112 bg kullanan tanıdıklar gayet memnun hava flitresi egzoz yazılımla 125 bg civarı olur o kasayıda rahat yürütür
sametozt
27-07-2012, 18:18
1.8 16v 112 bg kullanan tanıdıklar gayet memnun hava flitresi egzoz yazılımla 125 bg civarı olur o kasayıda rahat yürütür
Filtre egzoz yapılabilir de bildiğim kadarıyla aracın beynine müdahale edilemiyordu :)