Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Airbag isigim sonmuyor ? :@

Mr.K
27-07-2012, 13:15
Selamlar mevcut problemim sudur ki bilgisayara *diagnostic* cihazina baglandigi zaman hicbir hata bulunamiyor airbag ile ilgili fakat aracin kadraninda ariza lambam yanmakta..

Alternatorde sorun yasiyodum araba sarj etmiyodu.Suan bir sikinti yok tamirati yapildi vsvs . Airbag beyni yeterli elektrik alamiyoda ondan dolayimi bir ariza mevcut yada airbag beyni bozulduysa gostermezmi *diagnostic* tespit cihazinda ?

Arac 2000 model Audi S6

aku kutup basi sok vs gibi bir cozum ise yaramamakta alternator sokuldugunde tamirat icin zaten yaklasik 1-2 saat kutup baslari sokuktu..

darkmoon
27-07-2012, 13:17
:D :D yeminle araba audimi diye girdim konuya audi olmasa yazmazdım :D

a5 im varken ben o ışıkdan ne çekdim.. en son kör ettirdim gene bir tümseğe giridm yandı.. audilerde kronikmiş o sorun..

Enes-x
27-07-2012, 13:19
Koltuğun altındaki sensörlerden olmasın typerda genelde yolcu koltuk sensöründen yanar

darkmoon
27-07-2012, 13:20
Koltuğun altındaki sensörlerden olmasın typerda genelde yolcu koltuk sensöründen yanar

aynen tam orası..

leader_T
27-07-2012, 13:22
Ford Focus aracımızda da aynı sorun vardı. Yolcu koltuğunun altında airbag'lerin soketleri bulunuyor onları biraz sıkılaştırınca sönüyordu.

63owen63
27-07-2012, 13:26
Arızayı sildirince hemen tekrar yanıyor mu ?

CasabLanca
27-07-2012, 13:30
kanka direksiyondaki airbag kesme zımbırtısı var ondanda yapabiliyor soketi çıkıyor eccık onu kurcala
bu arada başlığı görünce ozan - sönmüyor ateşimiz dinleyesim geldi :hehe:

darkmoon
27-07-2012, 13:33

çok defa söndürdüm bende a5 varken en son elektrikçiye verdim adam yerinide gösterdi sol koltuk altında minnacık bir sensörmüş ona yanıltıcı falan takdı uzun bir süre götürdü bir gün çukura bir girdim gene yandı o ışık.. ben elektrikçideyken aynı dertten muzdarip bir a6 da vardı..

Mr.K
27-07-2012, 13:36
Ariza kaydi gostermiyoki siliyim :D silinsin vs arabada hata bulamiyo yani kisacasi bulsa ztn silme *geciciyse* kaliciysa tamirat yonune/degisime gidicem eyvallahta. lanet olasi pislik hatayi gostermiyo :ofk:

kanka direksiyondaki airbag kesme zımbırtısı var ondanda yapabiliyor soketi çıkıyor eccık onu kurcala
bu arada başlığı görünce ozan - sönmüyor ateşimiz dinleyesim geldi :hehe:

direksiyondaki airbag kesme zimbirtisi ne kasap ? sonmuyor atesimiz benden sana gelsin ama sonmuyor airbagim olarak dinle :D

çok defa söndürdüm bende a5 varken en son elektrikçiye verdim adam yerinide gösterdi sol koltuk altında minnacık bir sensörmüş ona yanıltıcı falan takdı uzun bir süre götürdü bir gün çukura bir girdim gene yandı o ışık.. ben elektrikçideyken aynı dertten muzdarip bir a6 da vardı..

iyide bende hata kaydi bulunmuyo ki sildiriyim ah sildiriyim sonra isterse 10defa daha yansin beyinde hata gozukmuyo sorun orda zaten..

:D :D yeminle araba audimi diye girdim konuya audi olmasa yazmazdım :D

a5 im varken ben o ışıkdan ne çekdim.. en son kör ettirdim gene bir tümseğe giridm yandı.. audilerde kronikmiş o sorun..

kronikse eyvallahta suan airbagler allah gostermesin bi kazada aktifmi benim icin en buyuk sorun bu..yoksa aktif olsun yansin umrumda degil kadrandaki airbag lambasi ben canimin derdindeyim kaba tabirle soylemek gerekirse..

drummer582
27-07-2012, 13:40
Alfada cok ugrasmistim bu sorunla,kendiliginden söner kasise girince tekrar yanardi.en sonunda bi ozel servis bilgisayara baglayip söndurdu ve bi daha yanmadi.bildigim kadariyla ariza isigi yanarken airbag acilmaz...

Low-Rider
27-07-2012, 13:43
Soket vs kontrol ettiniz mi temassızlık falan olmasın

CasabLanca
27-07-2012, 13:43
http://resim.yedekparca.com/ilan/561/0c098adf8aa42f252b8da3ffbfc8e043.jpg

kanka şuna benzeyen birşey hemen netten buldum
kornaya basıldığı için soketleri yıpranabiliyor. benim passatda da aynı sorun vardı soketi çıkıp duruyordu en son japonla yapıştırmıştım soketi :hehe:

Mr.K
27-07-2012, 13:44
Alfada cok ugrasmistim bu sorunla,kendiliginden söner kasise girince tekrar yanardi.en sonunda bi ozel servis bilgisayara baglayip söndurdu ve bi daha yanmadi.bildigim kadariyla ariza isigi yanarken airbag acilmaz...

hangi tarafin sensorunde ariza varsa orasi acilmaz yani en azindan eski arabamda oyleydi spor direksiyon taktigim icin airbag ariza yakiyodu arkadan ufak lambayi sokmustum kadranda pert oldu araba sag airbag acildi ama iste benim sorunum acaba nerde derdim o zaten.. kisaca airbag aciliyo acilmasina isik yanarkende hangi airbagler deactive yada atiyorum kafadan airbag beynimi sorunlu flash falanmi yapilmasi lazim kendine gelmesi icin bilemiyorum.. hata vermiyo ariza tespit cihazlari verse zaten sorun cozulcek..

http://resim.yedekparca.com/ilan/561/0c098adf8aa42f252b8da3ffbfc8e043.jpg[/IMG]

kanka şuna benzeyen birşey hemen netten buldum
kornaya basıldığı için soketleri yıpranabiliyor. benim passatda da aynı sorun vardı soketi çıkıp duruyordu en son japonla yapıştırmıştım soketi :hehe:
he tamam kankacim bu direksiyonu sokunce arkasinda bulunuyo direksiyonu sokerken vs ama soyle soyliyim korna cok kullanmam :D onuda gectim araba 1senedir satilikta ztn durdugu yerde duruyo zaten ne zamanki elektriksel problem yasadim*sarj etmiyomus alternator* ondan sonra belli bi sure sonra airbag isigi kendiliginden yandi..

Soket vs kontrol ettiniz mi temassızlık falan olmasın
hangi birini ediyim ozgur 10tane var..koltuklarin altindakilere bakabilirim sadece o akdar.. dukkandayim ztn simdi bahceye cikip bakcam..

darkmoon
27-07-2012, 13:48
sizde hata kaydı yoksa yani beyinde eror olarak görümüyorsa o zaman sizin olay başka.. soket ise ne yapsanız boş o temassızlık gitmiyor en kral işçilikde yapdık diyorlar 3 ay sonra bir çukura sert bir yere girmeye görün gene yanıyor.. bazen yanmaz yolda giderken bir anda yanar bazen arabayı çalıştırır çalıştırmaz yanar..

Gunes G.
27-07-2012, 13:49
Audide farkli bir sistem olmasin airbag icin? Bu yuzden CEL vermeden AIR BAG isigi yaniyor olabilir. Bizim evolarda misal CEL yanmadanda ACD sistemi hata verebiliyor. Bunun gibi birseyse direk AIR BAG beynine mudahale edip en azindan calistigina emin olunan bir kontrolcu ile degistirilebilir denemek adina.

Mr.K
27-07-2012, 14:20
sizde hata kaydı yoksa yani beyinde eror olarak görümüyorsa o zaman sizin olay başka.. soket ise ne yapsanız boş o temassızlık gitmiyor en kral işçilikde yapdık diyorlar 3 ay sonra bir çukura sert bir yere girmeye görün gene yanıyor.. bazen yanmaz yolda giderken bir anda yanar bazen arabayı çalıştırır çalıştırmaz yanar..
hata kaydi yok hicbisekilde iste olay baskada olay ne benim czemedigimde o zaten.. ah temassizlik olsn hata versin hic dert degil

Audide farkli bir sistem olmasin airbag icin? Bu yuzden CEL vermeden AIR BAG isigi yaniyor olabilir. Bizim evolarda misal CEL yanmadanda ACD sistemi hata verebiliyor. Bunun gibi birseyse direk AIR BAG beynine mudahale edip en azindan calistigina emin olunan bir kontrolcu ile degistirilebilir denemek adina.

lanet olsun farkli sistemide varsa gunes heryerimden ter damladi soketleri kontrol etcem diye,hepside yerli yerinde duruyo.pofff

o zmn beyni baska beyinle degisip yada aktifmi pasifmi(lafa bak ) calisiyomu vs kontrolunu yaptiriyim ..baska sekilde cozulcek gibi degil sensorden kablodan ivirzivirdan olsa eyv diycemde hata kaydi kodu vs hicbisey vermiyoki araba..

semprimena
27-07-2012, 14:36
Arkadaşın fotosunu paylaştığı roll connectordendir büyük ihtimalle. Soketlerden olması şart değil yassı film şeklinde iletkenler mevcut bunlar ortalardan biryerlerdende kırılabilir, en garanti soket uçlarını ölçmek yada serviste aynı model bir aracın sargısını takıp kontrol etmek.

Mr.K
28-07-2012, 08:21
Arkadaşın fotosunu paylaştığı roll connectordendir büyük ihtimalle. Soketlerden olması şart değil yassı film şeklinde iletkenler mevcut bunlar ortalardan biryerlerdende kırılabilir, en garanti soket uçlarını ölçmek yada serviste aynı model bir aracın sargısını takıp kontrol etmek.

valla servise gidip kontrol ettiricem ama yabanci forumlarda okudugum alternator arizasindan sonra yakanlar alternator tamir edildikten sonra/yada degistikten sonra sondugunu soylemisler hep..

acaba ben suanda sar ediyorum (attim kafadan) 13.45 ama 14.3 gerekli falan bunlami alakali acaba.. cunku durduk yerde sarj etmeme sorunundan sonra bu sorun ortaya cikti..

onursoytam
28-07-2012, 09:22
soketler iptal edilip güzelce sıcak leyim ile düzltile bilinir

denemekte fayda var

BlackEmperor
28-07-2012, 09:43
aynı sorun bendede var , araba soğukken 24 derece altındayken sorun yok ama güneşte kalınca yanıyor. ısınınca bi haltlar oluyor Koltuk altındaki o soketlerden tech 2 ile baktırdım soketlerde aşırı gerilim gibi bişey dedi soğuyunca sönmesi garibime gidiyor.

Gunes G.
28-07-2012, 11:40
aynı sorun bendede var , araba soğukken 24 derece altındayken sorun yok ama güneşte kalınca yanıyor. ısınınca bi haltlar oluyor Koltuk altındaki o soketlerden tech 2 ile baktırdım soketlerde aşırı gerilim gibi bişey dedi soğuyunca sönmesi garibime gidiyor.

Demek ki isindikca genlesiyor ve disi soket erkegin genlesme katsayisindan daha yuksek bir katsayiya sahip. Keza ayni katsayida olsalar bile sekil itibariyle temas eden yuzey azalacaktir isindikca.

Bu arada Onur cozunce haber ver merak ettim Alman "das technologie' sini.

Mr.K
28-07-2012, 11:50
Demek ki isindikca genlesiyor ve disi soket erkegin genlesme katsayisindan daha yuksek bir katsayiya sahip. Keza ayni katsayida olsalar bile sekil itibariyle temas eden yuzey azalacaktir isindikca.

Bu arada Onur cozunce haber ver merak ettim Alman "das technologie' sini.

yemisim teknolocisini yaa gunes birakicam servise ne yapiyolarsa yapsinlar..arabayi surmuyorum kaza bela korkumdan..

referance
28-07-2012, 12:22
Dediklerine bakılırsa durum bana biraz garip gibi geldi arıza lambası yanıyor ama arıza okumuyor diyorsun bence yetkili servise bir göster derim bana sanki airbag zembeleği diyor ustalar bir sargı var o sargı direksiyon döndüğü yere göre içindeki sargı dönüyor o sargı zamanla aşınıyor yada birbirine dolaşıyor v.s ama arıza cihazında göstermesi lazım.

Bende merakla bekliorum bu sorunun çözümünü.....

Allah sabır versin.

darkmoon
28-07-2012, 12:31
istanbuldaysan garantinde bitmediyse doğuşa git hallet garantin bittiyse gene doğuşa git bence en azından bir sorunu neymiş aracın onu öğren pahalıysa yaptırmazsın dışarda bir yerde yaptırırsın

Mr.K
29-07-2012, 03:50
istanbuldaysan garantinde bitmediyse doğuşa git hallet garantin bittiyse gene doğuşa git bence en azından bir sorunu neymiş aracın onu öğren pahalıysa yaptırmazsın dışarda bir yerde yaptırırsın

ydısındayım arac 2000 model ne garantisi yahu :D ptesi goturcem kısmetse servise ..inşallah o direksiyon arkasındaki zımbırtı ile alakalıdır..fazla uğraşmam.

rahatsız
29-07-2012, 09:47
acilen cözüm bulmanız lazım, allah korusun bir kazada arıza ısıgı yandıgı icin calısmaz.

Mr.K
29-07-2012, 11:12
acilen cözüm bulmanız lazım, allah korusun bir kazada arıza ısıgı yandıgı icin calısmaz.

bende biliyorum calısmadıgını eger arkalardasıkıntı varsa calısmasınlar zaten sorun degıl 2kısıden fazla hıcbızmn bınmıyorum arabaya mısafır vs bırılerı gelıpte soforluk yapmıyosam eger ..on taraflarda ise sıkıntı zaten korkumd bu yuzden..ama arıza belli diilki :S

Emre Akçay
10-03-2014, 22:37
Hort olacak ama işyerinden bir arkadaşımın aracında (2013 Hyundai i30) airbag ışığı yanıyor. Kontağı açtığında ilk etapta yanıyor, 3-4 saniye sönüyor sonra sürekli olarak yanmaya devam ediyor. Serviste bilgisayara bağlanıyor ön sağ darbe sensörü arızası veriyor. 3 kez darbe sensörü değişmesine rağmen bazen 1 gün bazen 1 ayda yine ışık yakıyor. Bilgisayardan da arıza kodu silinmiyor. Nedir bu sorun? Başımıza dert oldu vala.

drago
10-03-2014, 22:54
darbe sensörüne gelen tesisatta kopukluk olabilir

Emre Akçay
10-03-2014, 22:58
darbe sensörüne gelen tesisatta kopukluk olabilir

Yeni darbe sensörü takınca niye sönsün ışık o zaman. Yine yanması lazım bence.

drago
10-03-2014, 23:08
şöyle ki, tesisatta açıklık varsa bir yere değip yandığı gibi bir yere değip de sönebilir. ya da darbe sensörü değiştirildikten sonra, anlık olarak arıza silinip, tekrar şase yaptığında yine yanabilir. bunlar tabi varsayım. sigortası varsa eğer sigortasında sıkıntı olabilir. akü eskimişse ondan yapabilir. sıkıntının elektriksel olması yüksek ihtimal. mesela geçen gün benim aracım su fışkırtmıyordu, sigorta sağlam görünüyordu, ama farklı amperde bir sigorta takıldı ve motor çalıştı.

kolaydan zora doğru gitmek en mantıklısı. önce sigorta, sonra akü ölçümü, sonra tesisat kontrolü şeklinde.

ha başka bir dip not olarak ise, hyundai nin özellikle önceki i30 modellerinin airbag konusunda kötü bir geçmişi olması, umarım yeni modelde düzeltilmiştir ama darbe sensörü hatasından dolayı airbag açmayan bir sürü olay olmuştu. o açıdan düşününce belki de sıkıntı geneldir, sensörlerin hepsinde bir sıkıntı vardır.

Emre Akçay
10-03-2014, 23:12
şöyle ki, tesisatta açıklık varsa bir yere değip yandığı gibi bir yere değip de sönebilir. ya da darbe sensörü değiştirildikten sonra, anlık olarak arıza silinip, tekrar şase yaptığında yine yanabilir. bunlar tabi varsayım. sigortası varsa eğer sigortasında sıkıntı olabilir. akü eskimişse ondan yapabilir. sıkıntının elektriksel olması yüksek ihtimal. mesela geçen gün benim aracım su fışkırtmıyordu, sigorta sağlam görünüyordu, ama farklı amperde bir sigorta takıldı ve motor çalıştı.

kolaydan zora doğru gitmek en mantıklısı. önce sigorta, sonra akü ölçümü, sonra tesisat kontrolü şeklinde.

ha başka bir dip not olarak ise, hyundai nin özellikle önceki i30 modellerinin airbag konusunda kötü bir geçmişi olması, umarım yeni modelde düzeltilmiştir ama darbe sensörü hatasından dolayı airbag açmayan bir sürü olay olmuştu. o açıdan düşününce belki de sıkıntı geneldir, sensörlerin hepsinde bir sıkıntı vardır.

Anladım. Aküyü zaten sıfır olarak değiştirdiler. Voltajı düşük olabilir dediler. Zaten darbe sensörü takıldıktan sonra hemen siliniyor. Airbag beynini tamire göndermiş servis yine yanmış. 4. ye mi ne yandı. Garip bir durum.

Mutu
10-03-2014, 23:26
Ford Focus aracımızda da aynı sorun vardı. Yolcu koltuğunun altında airbag'lerin soketleri bulunuyor onları biraz sıkılaştırınca sönüyordu.

Mondeo'Da da aynı sorun var.

drago
10-03-2014, 23:34
valla inşallah çözülür de buradan sonucu paylaşırsın

insanın geri vites lambası yanmasa dahi siniri bozuluyor