Orijinalini görmek için tıklayınız : 30/1b den ceza yedim ne yapmam gerekiyor arkadaslar
emirarslan34
31-07-2012, 16:05
arkadaslar sabiha gökcen hava alanında kapıda cevirmeye girip ceza yedim 30/1b den
işin garip yanı ceza kagıdında egsoz , film , yazmıyor
ama komser 1 hafta icinde öde dedi
şimdi cezayı ödedikden sonra trafik tescile gitmem lazımmı?
yoksa cezadan sonra 2. cevirmede ihtar almıs ama egzoz film gibi şeyler yok diyip yollarlarmı?
dikkat edin ceza kagıdında egzoz , film muayne falan falan yazmıyor. sadece ceza 154 tl.
bu arada TS 306 gti ın eski sahibi akı'nın numarasını verirmisiniz.
cok teşekkürler
ocean0636
31-07-2012, 16:08
Egzozunu soktur trafik tescile gotur onaylat sonra egzozu geri taktirirsin..
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/56870-30-1b-trafik-cezasi-hakkinda-bilgisi-olan.html
Yukardaki linkle sizin durum aynı sanırım,
Geçmiş olsun...
akının numarasını pm attım emir..
emirarslan34
31-07-2012, 16:21
Egzozunu soktur trafik tescile gotur onaylat sonra egzozu geri taktirirsin..
ama ceza kagıdında egzoz , film yazmıyorkı , orj gectikten sonra ilgilenmen gerekmiyor diye biliyorum. 2 cevirmede bakıyorlarmıs sanırım
emirarslan34
31-07-2012, 16:23
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/56870-30-1b-trafik-cezasi-hakkinda-bilgisi-olan.html
Yukardaki linkle sizin durum aynı sanırım,
Geçmiş olsun...
sagolun. konuyu bastan assagı okudum ama sonuc yok.
şunu demek istyorum ceza kagıdında egzoz , film yazmıyor.
ben cezayı ödeyip 1 sene daha egzozlu gezip. sonra erjinale gecip yakalansam bir sıkıntı cıkarmı.
30/1b maddesi
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak,karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak
ne akla hizmet oraya ekip koyup ceza yazıolarsa tam oç lik sırf o yüzden sabiha gökçende işim olmaz
bende yedim orda
mechanic
31-07-2012, 16:33
ne egzos sökmesi ya MEN kağıdı yazmamış ki.. ceza yazmış geçmiş.
şanslı adamsın vesselam.
öde geç.
emirarslan34
31-07-2012, 16:33
ne akla hizmet oraya ekip koyup ceza yazıolarsa tam oç lik sırf o yüzden sabiha gökçende işim olmaz
bende yedim orda
dostum sen nasıl ceza kestiler sen naptın? baglıcaklardı nerdeyse. güvenligim burda diyip yırttım :D aklıma o geldi o sırada :D
emirarslan34
31-07-2012, 16:34
şanslı adamsın vesselam.
öde geç.
sabahtan beri bekledigim cevap ya :D ne ısmarlım abi :D
aLperTunga
31-07-2012, 16:37
emir ceza kagıdına eksoz film yazmadıysa veya ceza kağıdına şu tarihe kadar izinlidir yazmadıysa yada senın eline ceza kagıdının haricinde eksozdan veya filmden izin kağıdı vermediyse eksozu yada filmleri söktürmene gerek yok.sadece cezayı öde devam et ;) benim evde bi koçan cezam var 106 larımdan kalan ;)
ocean0636
31-07-2012, 16:38
ama ceza kagıdında egzoz , film yazmıyorkı , orj gectikten sonra ilgilenmen gerekmiyor diye biliyorum. 2 cevirmede bakıyorlarmıs sanırım
301b egzoz dıye bılıyorum eger egzozsa dedıgım sekılde yapmanız gerekıyor...
şanslı adamsın vesselam.
öde geç.
Defalarca ceza yedıgım arabam baglandıgı ıcın bılıyorum. men kagıgı vermesıne gerek yok eger gıdıp orj sekılde tescılde kontol ettırmez ıse ılk cevırmede otomatık olarak baglanır, orda polıse sorsaydınız keske kac gun ızınım var dıye..
Ben en son s2k ıle baglandım men kagıdı ızın kagıdı falan yoktu ama araç mendı 3 gun ızınlıydım sıstemde otomatık olarak cıkıyor...............
emirarslan34
31-07-2012, 16:40
emir ceza kagıdına eksoz film yazmadıysa veya ceza kağıdına şu tarihe kadar izinlidir yazmadıysa yada senın eline ceza kagıdının haricinde eksozdan veya filmden izin kağıdı vermediyse eksozu yada filmleri söktürmene gerek yok.sadece cezayı öde devam et ;) benim evde bi koçan cezam var 106 larımdan kalan ;)
agzından bal damlıyor be kanka her yerde bu yorumu aradım biliyormusun son 4 saattir. :D şimdi plakayı sorguladım ceza falan cıkmıyor :D tam araca binerken komser polise bu bizdenmiş dedi :D herlalde kagıdıda yırttı ulan ne şanslıymısız ya. tabi şuanlık :D
mechanic
31-07-2012, 16:43
Defalarca ceza yedıgım arabam baglandıgı ıcın bılıyorum. men kagıgı vermesıne gerek yok eger gıdıp orj sekılde tescılde kontol ettırmez ıse ılk cevırmede otomatık olarak baglanır, orda polıse sorsaydınız keske kac gun ızınım var dıye..
Ben en son s2k ıle baglandım men kagıdı ızın kagıdı falan yoktu ama araç mendı 3 gun ızınlıydım sıstemde otomatık olarak cıkıyor...............
men olsa ne olacak ki kim bağlıyor.. neden yazmış bu meni diyor abi farlara lamba takmıştım ondan yazdı dersin bak söktüm dersin olay biter..
o an gürül gürül egzos sesin yoksa tabi:D
emirarslan34
31-07-2012, 16:43
haydaaaaa kime inanıcam abi ben nasıl iş bu anlamadım valla. alperde olmaz diyor anlamadım abi ben bişey sevinimmi üzülimmi anlamadım. :( şuan üzgünüm
mechanic
31-07-2012, 16:46
haydaaaaa kime inanıcam abi ben nasıl iş bu anlamadım valla. alperde olmaz diyor anlamadım abi ben bişey sevinimmi üzülimmi anlamadım. :( şuan üzgünüm
bişe olmaz...
men kağıdını sana imzalatmadan nasıl sisteme giriyor arkadaşaım birşey söylerken biraz da düşünün ya
emirarslan34
31-07-2012, 16:49
men olsa ne olacak ki kim bağlıyor.. neden yazmış bu meni diyor abi farlara lamba takmıştım ondan yazdı dersin bak söktüm dersin olay biter..
:D huhahaa
ocean0636
31-07-2012, 16:49
Valla bana su ana kadar anlayıslı bır polıs hıc denk gelmedı :D sagdan 30la gıderken bagladı kavga gurultu cekıcı parasını odedım cekıcıye bınmedım otoparka kendım goturdum, rike gırmeye gerek yok bence oem egzozu takıp kontrole gıtmek uzun bır ıs degıl :)
1. de ceza 2. de bağlanma 3. de muayne ıptal dıye bılıyorum, tescıle kontrole gıtmek zaten farz oldu :) Antalya emnıyet muduru açık olarak ''egzozlu arabaları s.kin) seklınde bır talımat vermıs olsa gerekkı varex egzozu kapalı arkadasımız ceza yedı goruntuden :) benı bağlayan polis corvette e on plaka yok dıye ceza yazdı bana da yazmıstı zaten :)
mechanic
31-07-2012, 16:54
.... Antalya emnıyet muduru açık olarak ''egzozlu arabaları s.kin) seklınde bır talımat vermıs olsa gerekkı varex egzozu kapalı arkadasımız ceza yedı goruntuden :) benı bağlayan polis corvette e on plaka yok dıye ceza yazdı bana da yazmıstı zaten :)
bizim vali sizin oraya mı geldi yoksa göreve.. valla öyleyse sıçtınız ..
emirarslan34
31-07-2012, 16:57
Valla bana su ana kadar anlayıslı bır polıs hıc denk gelmedı :D sagdan 30la gıderken bagladı kavga gurultu cekıcı parasını odedım cekıcıye bınmedım otoparka kendım goturdum, rike gırmeye gerek yok bence oem egzozu takıp kontrole gıtmek uzun bır ıs degıl :)
1. de ceza 2. de bağlanma 3. de muayne ıptal dıye bılıyorum, tescıle kontrole gıtmek zaten farz oldu :) Antalya emnıyet muduru açık olarak ''egzozlu arabaları s.kin) seklınde bır talımat vermıs olsa gerekkı varex egzozu kapalı arkadasımız ceza yedı goruntuden :) benı bağlayan polis corvette e on plaka yok dıye ceza yazdı bana da yazmıstı zaten :)
moruk benım amacım egzozu sökmemek. söküp orj gectimmi zaten ugrarım tescile.
napcaz bilmiyorum kafa iyce karıstı. en iyisi sökmek sanırım
agzından bal damlıyor be kanka her yerde bu yorumu aradım biliyormusun son 4 saattir. :D şimdi plakayı sorguladım ceza falan cıkmıyor :D tam araca binerken komser polise bu bizdenmiş dedi :D herlalde kagıdıda yırttı ulan ne şanslıymısız ya. tabi şuanlık :D
Bana " tamam kardeşim tamam yazmadım " diyen polis ceza yazmış arkamdan ,
ceza gözükmüyordu ama olaydan 2 gün sonra aracı satarken noterde trafikten men bu araç dediler.
Ceza sisteme işlenmemiş ama araç men olabilir.
emirarslan34
31-07-2012, 17:22
Bana " tamam kardeşim tamam yazmadım " diyen polis ceza yazmış arkamdan ,
ceza gözükmüyordu ama olaydan 2 gün sonra aracı satarken noterde trafikten men bu araç dediler.
Ceza sisteme işlenmemiş ama araç men olabilir.
nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamak mümkün degil olamaz böyle birşey abi.
neyin , kimin ne yaptıgı belli degil o zaman bu memlekette.
iyi lan kafam attı polisim ona yaz buna yaz gıcık oldum yaz. böyle birşey olamaz abi.
ocean0636
31-07-2012, 17:45
moruk benım amacım egzozu sökmemek. söküp orj gectimmi zaten ugrarım tescile.
napcaz bilmiyorum kafa iyce karıstı. en iyisi sökmek sanırım
oem egzoz yaptır fılanslı dıger egzozununda ucuna fılans yaptır ceza yedıkce 5dk da sok tak egzozcudan tescıle hemencık halledersın ısını ben typer varken oyle yapıyordum :)
emirarslan34
31-07-2012, 18:07
oem egzoz yaptır fılanslı dıger egzozununda ucuna fılans yaptır ceza yedıkce 5dk da sok tak egzozcudan tescıle hemencık halledersın ısını ben typer varken oyle yapıyordum :)
şuan napmam gerektigini bir bilsem
borcu ödeyip 3 ay daha gezim egzozla , ondan sonra orj gecim sonra 2. cevirmeye girim diyorum :D o zaman bişey olurmu acaba men cıkarsa. bende derim ne meni abi far kırıktı ceza yazmıstı ödedim derim. ok derlermi acaba :D
ocean0636
31-07-2012, 18:11
Ben oem takıp kontrole gıttım her defasında bazısında elımde men kagıdı oldu ızın verdı bı kac gun ızın kagıdı ıle gezdım bazısındada 3 gun ıcınde tescılde orj cevırdım bakın dıye onaylatmazsan 3 gun sonra araban men olucak dedı polıs yanı her hal yukarıda tescıle gıdeceksın ;)
Varex kapalı s2k le ceza yıyen arkadasım men kagıdı almadı sadece ceza yedı ama kontrole de gıttı, zorunlu..
30/1b. Cezasi direk men degilmi zaten.men kağidi vrsede vermesede o cezasan arac men gözüküyor diye biliyorum, yinede arastirmanda fayda var.
emirarslan34
31-07-2012, 19:08
alper bunu yazdı , sizde baya acıklayıcı yorumlar yaptınız ama hangi birine inanacagımı şaşırdım.
il il degişiyormu bu anlamıyorum ki?
Splendour
31-07-2012, 19:13
bende daha önce 2 kere yemiştim 2sindede söktürüp gidip kontrol ettirdim kaldırttım ihtarı.geçen hafta bi arkadaşım yedi ona tarih belirtmedi sökülmelidir vs diye.aynı senin gibi yazdı verdi.o söktürmedi hala geziyor sorun çıkmadı daha.
emirarslan34
31-07-2012, 19:18
bende daha önce 2 kere yemiştim 2sindede söktürüp gidip kontrol ettirdim kaldırttım ihtarı.geçen hafta bi arkadaşım yedi ona tarih belirtmedi sökülmelidir vs diye.aynı senin gibi yazdı verdi.o söktürmedi hala geziyor sorun çıkmadı daha.
o arkadasınızın numarasını verirmisiniz bu konuyu'ya acıklık getirelim baska arkadaslarada yardımcı olmus oluruz. p.m den özel alım.
hangi maddeden yemiş 30/1b mi? bide 1a var?
cezadan sonra cevirmeye girmişmi?
aLperTunga
31-07-2012, 19:27
ceza hemen işlenmiyor..polis mesai bitiminde emnıyete ceza koçanlarını teslim ediyor.o cezalar tek tek işleniyor o yüzden zaman alıyor sisteme düşmesi .ceza kesin cıkar yakında :)
Splendour
31-07-2012, 19:32
o arkadasınızın numarasını verirmisiniz bu konuyu'ya acıklık getirelim baska arkadaslarada yardımcı olmus oluruz. p.m den özel alım.
hangi maddeden yemiş 30/1b mi? bide 1a var?
cezadan sonra cevirmeye girmişmi?
çevirmeye girmemiş sordum,30/1b den yedi.kağıtta söktürülmesi ve kontrol edilmesine dair bir beyan olmadıgı için Allah'a emanet geziyor,çevirmeye girdiğinde kağıdı gösterip burda birşey yazılmadı demeyi planlıyor.ama şöylede birşey var güzel ülkemde hiçbir yerde standart bir uygulama olmadıgı için sizi çeviren polisin ruh haline bağlısınız.
Fatih Kavak
31-07-2012, 21:53
30/1B cezası yazdığı zaman 1hafta sonunda araç men oluyor eskisi gibi men kağıdı vs. vermiyorlar.
Baska bir arabayla veya yayayken bi ekip arabasina gidip plakani sorgulat, oncesinde arabam serviste, cikaramiyorum vs. de ki "Sorgulattim men cikti, baglamak zorundayim, araba nerede?" demesinler, onu garantiye al, yoksa sorgulamasinlar hic :)
Yaklaşık 3-4 ay önce egsozdan yedim aynı maddeden 3 gün içinde emniyete gdip dusurmen gerekiyor yoksa men gözükür dedi ihmal ettim gitmedim bi ara düsürürüm diye aracı tekrar muayene yaptırmak zorunda kaldım eskisi gibi değilmiş artık sen garantiye al eksozu sök git emniyete fakat bende egsoz diye belirtmişti ceza kagıdında eski aracımda yedigim cezayı yaklasık bir sene sonra satarken düsürmüstüm ona güvenereek gtmedim sordum eskisi gibi degil dediler
Kanka geçmiş olsun tekrar : (
Trafik şubeye gitsen sorsan yardımcı olmazlarımı acaba :confused: en azından net bir bilgi alırsın :soru:
emirarslan34
01-08-2012, 10:31
cok sagolun arkadaslar. en iyisi gidip arastırmak. neyin ne oldugu belli degil herkez farklı birşey söylüyor. ceza kagıdında hic birşey yazmıyor sadece 30/1b den ceza yedigim yazıyor. umarım cezayı ödedikten sonra men olmaz.
emirarslan34
01-08-2012, 18:06
30/1b e aksesuar cezası olarak gözüküyor.
ceza kagıdında egzoz , film , vs vs gibi şeyler ve verilmiş bir izin zamanı yok 3 gün 1 hafta gibi.
ben cezayı ödedim bakıyorum dalgama 2. cevirmede bakalım ne olacak.
benim yaşadıklarımı yaşayan ve 2. cevirmede sıkıntı ceken veya cekmeyen , baglanmayan arkadaslar varsa lütfen bildirsinler.
şuan 2. cevirmeyi bkliyorum.
arkadaşlar bende dün cam filminden ceza yedim. 7 gün süre vermiş. size sorum sadece ön kapı camlarının filmini söktürsem yeterli olur mu yoksa bütün kapıları ve arka camı da söktürmem gerekli mi :)
Istilldo
27-08-2012, 09:31
vay anasını otomatik men oluyormu 1 hafta sonra
eğer öyleyse ben 5 aydır trafikten men arabayla işe gidip geliyorum :D
Istilldo
27-08-2012, 10:24
şimdi trafiği aradım bilgi aldım,
tekrarı halinde trafikten men ediliyormuş şu an sıkıntı yok
Kutluhan
27-08-2012, 10:30
Ben ayni sizin hesap 30/1b den ceza kestiler altinda ne 1 hafta icinde kontrol ettir ne sunu yap ne bunu yap bilmem ne hic birsey yazmamislardi nese muanesinide yeni yaptirmistik babam a dedim boyle boyle ode s... et dedi bende dedigi gibi yaptim sonra bi gece cevirmeye girdim polis evraklar dedi eyvallah verdik cam filmimizide sokmustuk ne olur ne olmaz diye sonra amca geldi arabadan inermisiniz parka cekicez dedi hayirdir dedim araciniz trafikten men edilmis bilmem ne dedi ahh vah demeden cektiler arabayi bizde tekrar gittik muaneye cekme ucreti otopark ucreti derken x2 masraf cikardik kendimize keske hazir sokmusken usenmeyip muaneyede gitseymisim. Gecmis olsun sizede bence bi trafige gidin aracinizi sorgulatin orda size bilgi verirler men mi degil mi diye ona gore yolunuzu cizersiniz.
Merhaba Arkadaşlar ,
Aynı olay benim başıma da geldi ama Trafik Polisi insaflı çıktı ve gecenin bu saatinde seni baglamayayım dedi ve cezanı yarın dusurt dedi bıraktı beni.
1. ceza ihtar diye biliyordum ben meğersem oyle değilmiş.Bana da sadece 30/1-b'den ceza kestiler.Men kağıdım vs. yoktu. Eğer 1 hafta içerisinde gidip aracın düşümünü yaptırmazsan otomatik olarak 30/1-b den ceza yediğin için araç trafikten men ediliyor.Ceza'yı aracın neresinden yazdığı onemli o maddeden yazdıgı için o maddenin içerdiği her şeyi kontrol ediyorlar zaten.Yani bu maddeden ceza yer ve kontrol'e denk gelirseniz aracınız hiç acımadan kapatılır.
Ben ayni sizin hesap 30/1b den ceza kestiler altinda ne 1 hafta icinde kontrol ettir ne sunu yap ne bunu yap bilmem ne hic birsey yazmamislardi nese muanesinide yeni yaptirmistik babam a dedim boyle boyle ode s... et dedi bende dedigi gibi yaptim sonra bi gece cevirmeye girdim polis evraklar dedi eyvallah verdik cam filmimizide sokmustuk ne olur ne olmaz diye sonra amca geldi arabadan inermisiniz parka cekicez dedi hayirdir dedim araciniz trafikten men edilmis bilmem ne dedi ahh vah demeden cektiler arabayi bizde tekrar gittik muaneye cekme ucreti otopark ucreti derken x2 masraf cikardik kendimize keske hazir sokmusken usenmeyip muaneyede gitseymisim. Gecmis olsun sizede bence bi trafige gidin aracinizi sorgulatin orda size bilgi verirler men mi degil mi diye ona gore yolunuzu cizersiniz.
arkadaşlar bende dün cam filminden ceza yedim. 7 gün süre vermiş. size sorum sadece ön kapı camlarının filmini söktürsem yeterli olur mu yoksa bütün kapıları ve arka camı da söktürmem gerekli mi :)
yok mu yardımcı olacak :)
emirarslan34
27-08-2012, 10:54
aslında sizin yediginiz 30/1b cezasının meddesinde şu yazıyor söförün görüşünü engelliyecek herhan gibi bir cisim diyor. aslında arka camların filmlerini sökmenize gerek yok ama gelde o yasanın icerigini tam bilmeyen o kişiyi polis yapmıs kişilerin polisine gelde anlat bu durumu. anlatamazsın boşuna ugrasma sök arka cmların filminide bence sıkıntı cıkarmasınlar.
dün akşam ön camları söktüm yarın şansımı deneyeceğim :) yok arkalarıda sök derse maket bıçağını takar sökerim artık ne yapalım :)