Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da otomobil konseptli cafe?

ghibli06
01-08-2012, 09:49
arkadaşlar selam, bir konuda fikrinizi almak istiyorum, Ankara'da dekorasyonu otomobil üzerine olacak yani koltuklar masalar otomobil parçalarından olacak, F1 ve diğer motorsporların canlı olarak LCD lerden izlenebileceği, genelde Amerikan mutfağı el yapımı hamburger, sosisli sandv. ve değişik bir kaç yemeğin olacağı bir mekan açmaya niyetlendik hatun için... herhangi bir frenchise vs düşünmüyoruz maksat marka yaratmak...

bu konuda fikirleriniz nedir, yer mekan olarak Çukurambar ve Çayyolu'nda 2-3 katlı yerlere bakıyoruz, başka konum fikriniz var mıdır, sizce tutar mı tutmaz mı değer mi değmez mi?

burkaykalyon
01-08-2012, 09:51
takipteyim bu konuyu.İstanbul için aklımda olan bir düşünceydi...

onat
01-08-2012, 09:51
çukurambar değil ama çayyolu tutar.

modlu araba çok ve genç çok. kesinlikle bayanlarıda bir şekilde çekerseniz ciddi manada para kazanıcağınızı düşünüyorum.

wekoo
01-08-2012, 09:53
güzel bi fikir bence tutar...ama yer önemli.

MeRtCaN
01-08-2012, 09:53
çok guzel olur gerceten

boyle bır eksıklık var

Çayyolu olursa super olur Bulent abı

hatta yer olarak uludag ı gecınce Hazar ekmek fırınına dogru gıderken yapılan yenı dukkanla var

hatta su an Begendık yapılıyor o rada dusunebılırsınız park yerı problemıde yok

ghibli06
01-08-2012, 09:57
açıkçası her ticaret para kazanmak için yapılır ama maksat aynı zamanda da güzel bir müşteri kitlesi olması, menüleri çok abartmak istemiyoruz mesela gıdada kaliteyi aynı seviyede tutmak çok önemli, o nedenle tek sayfaya sığacak bir menü ideal...

çayyolunda ise, Park caddesi popülaritesini kaybetmeye başladı, Uludağ kebapçısının civarı çok gelişti kiralar çok uygun olmasa da Çukurambar uçmuş gitmiş onunla kıyasla makul... Çukurambar'da 180m2x2 kat dükkan için 20bin tl den 34 bin tl ye kadar fiyat aldım :)

onat
01-08-2012, 09:57
arkadaşlar selam, bir konuda fikrinizi almak istiyorum, Ankara'da dekorasyonu otomobil üzerine olacak yani koltuklar masalar otomobil parçalarından olacak, F1 ve diğer motorsporların canlı olarak LCD lerden izlenebileceği, genelde Amerikan mutfağı el yapımı hamburger, sosisli sandv. ve değişik bir kaç yemeğin olacağı bir mekan açmaya niyetlendik hatun için... herhangi bir frenchise vs düşünmüyoruz maksat marka yaratmak...

bu konuda fikirleriniz nedir, yer mekan olarak Çukurambar ve Çayyolu'nda 2-3 katlı yerlere bakıyoruz, başka konum fikriniz var mıdır, sizce tutar mı tutmaz mı değer mi değmez mi?

yalnız yukardaki yazıma ek olarak böyle bir mekanın açılması demek gelen kitlenin mod camiasından olması demekki buda araçların sizin mekan önünde polis tarafından rahatsız edilmesi demek olacaktır. bunu çözebilirseniz çayyolu muhteşem olacaktır.

2 alternatif var orada . 1'i park caddesindeki boş dükkanlar ( isterseniz 1 adet devredilecek dükkan mevcut elimde ) .

diğer alternatif ise uludağ kebapın olduğu alacaatlı tarafına giden yoldaki bitişik nizam dükkanlardır. lotus evlerinin yanınad yeni yapılan yerler.

tek şart mekanda bayanlara da hitap etmeniz.

mmged_jan
01-08-2012, 09:58
reklamı sağlam tutmak şart doğru renkler düzgün tabela logo bunlar baştır çünkü fast food yemek türü her koşulda kendini kanıtlamış bir tarzdır ama standartlarda kalırsanız olmaz yani yemek tarzında olsun dekorasyon tarzı olsun kendinden bahsettirmeli

neyse çok uzattım 1 sağlam bir reklamcı 2 sağlam bir yemek menüsü 3 güzel bir mekan bu saydıklarımı pasif tutmazsanız fark yaratırsanız her türlü tutar

TünayK
01-08-2012, 09:58
aylık 20bin tl kiraları göze alıyorsanız allah yardımcınız olsun... çok riskli yatırımlar...park caddesi ve civarında mekan sahibi olanlara bir dikkatli bakın derim...hep başka yatırımları ticaretleri olan firma yada kişiler...

ghibli06
01-08-2012, 10:01
polisle sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum, sonuçta bilinçli bir müşteri kitlesi olursa herhangi bir sorun olmaz, zaten ortamın bayanlara da hitap etmesi şart sonuçta bayanlar işletecek :)

Tavacı Recep herhalde 2 dönüm bir mekan yapmış, Leman vs de var Uludağ kebapçısı ve civarı daha fazla gelişecek gibi Çayyolunda

MeRtCaN
01-08-2012, 10:03
Çukurambar veya Şehır tarafında olursa fazla tutunabılecegıne ınanmıyorum

Cayyolu tarafı veya bılkent o taraflarda olursa hem unıversıte genclıgı hemde bu cevredekı araba tutkunu geclerın gelecegını dusunuyorum

fıyatlar uygun olursa gıdıp sagda solda tepelerde oturulacagına nezıh bır cafe de oturmayı tecıh ederım ben :)

ghibli06
01-08-2012, 10:03
aylık 20bin tl kiraları göze alıyorsanız allah yardımcınız olsun... çok riskli yatırımlar...park caddesi ve civarında mekan sahibi olanlara bir dikkatli bakın derim...hep başka yatırımları ticaretleri olan firma yada kişiler...

aylık 20bin tl kirayı göze almayız, öyle bir durumda dükkanı satın almak daha mantıklı olur, park caddesinde şimdiye kadar hep club tarzı yerler açıldı ve sonu hüsran oldu, denizi sahili kumsalı olmayan memlekette club ne derece tutar? anca bu kadar tutar işte...

onat
01-08-2012, 10:04
polisle sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum, sonuçta bilinçli bir müşteri kitlesi olursa herhangi bir sorun olmaz, zaten ortamın bayanlara da hitap etmesi şart sonuçta bayanlar işletecek :)

Tavacı Recep herhalde 2 dönüm bir mekan yapmış, Leman vs de var Uludağ kebapçısı ve civarı daha fazla gelişecek gibi Çayyolunda

siz öyle diyorsunuz ama çayyolundaki kişiler emin olun sizin gibi düşünmüyorlar. bir cuma- ctesi ledaya oturmanızı dilerim. 1.6 leondan corvette'e kadar 1 ve 2 de gazlamalar, köşe başlarından yanlamalar vs ...

genç ve bilinçsiz kitle mevcut o açıdan dedim. alacaatlı kısmını bence de düşünün. en azından dükkanlar na tamam vaziyette. şimdiden girer gölünüzce dizayn edersiniz.

ghibli06
01-08-2012, 10:06
Çukurambar veya Şehır tarafında olursa fazla tutunabılecegıne ınanmıyorum

Cayyolu tarafı veya bılkent o taraflarda olursa hem unıversıte genclıgı hemde bu cevredekı araba tutkunu geclerın gelecegını dusunuyorum

fıyatlar uygun olursa gıdıp sagda solda tepelerde oturulacagına nezıh bır cafe de oturmayı tecıh ederım ben :)

Mertcan zaten mantık da o, oturup sohbet edilebilecek arabalarımızın mekanın önünde olduğu nezih bir ortam ilgi çeker diye düşünüyorum :)

MeRtCaN
01-08-2012, 10:07
Mertcan zaten mantık da o, oturup sohbet edilebilecek arabalarımızın mekanın önünde olduğu nezih bir ortam ilgi çeker diye düşünüyorum :)

Sen yaparsan abı Çayyolu tarafında tam destek benden :)

HaKo
01-08-2012, 10:11
bu tarz bi konsept erkek müşteri çeker ama kahvehane gibi olur kadın müşterinin pek geleceğini sanmıyorum.

burkaykalyon
01-08-2012, 10:14
istanbul için söyleyeyim.merter mc var bilirsiniz. normal bi mc donald's olarak görünüyor dışardan :) ama cumartesi günleri bayan yok. normal yemek yemeğe bile sadece erkek geliyor. benim şahsi fikrim neresi olursa olsun hem bayan hem erkeğe hitap edecek bir yer olmalı.hatta sermayenizi bilmiyorum ama kadınlara ayrı konsept erkeklere ayrı konsept olabilir...

erkin006
01-08-2012, 10:18
ps. cafe daha cazip bence...bu yatırım tutmazsa sıkıntı olur...

TünayK
01-08-2012, 10:21
iş biraz riskli...birincisi ortalık balta ile dolabilir ikincisi lanet olası federaller peşini bırakmayabilir...

Gilga
01-08-2012, 10:23
Ankara'nın arabacı tayfası cafelerde para harcamasını sevmez. Bir Kola alıp 5 saat Burgerin bahçesinde oturup muhabbet ediyorlar. Ticari olarak o ekibe güvenmek çok doğru değil ama sevabına yapıyorum diyorsanız o ayrı. Dersenizki Konsept araba olacak ama o kesime çok hitap etmeyecek o zamanda çeşitli bir menuyle ve uygun fiyatlarla leman gibi güçlü bir rakibe karşı alternatif olunması gerekiyor. O konuda da bol şans dilerim

brs852
01-08-2012, 10:25
istanbulda nerede açılır acaba böle bi yer bahçesi önünde park yeri ps bölümü ve araba konsepti bir cafe

Kutluhan
01-08-2012, 10:25
bu tarz bi konsept erkek müşteri çeker ama kahvehane gibi olur kadın müşterinin pek geleceğini sanmıyorum.

hele ki ankarada bütün kızlar kasıntı aman orda rezil oluruz aman erkekler çok gidiyor oraya aman şu kapıdaki arabalara bak ses çıkarınca ne oluyor sanki fik fik fik fik :) bu mekan kesinlikle ankaraya fazla bence dikkat edilmeli hayırlısı olsun şimdiden..

Kutluhan
01-08-2012, 10:33
istanbulda nerede açılır acaba böle bi yer bahçesi önünde park yeri ps bölümü ve araba konsepti bir cafe

kadıköyde caddeye yakın olması yeterlidir bence misal Meguiar’s Maltepe

Kakus
01-08-2012, 10:35
Abi çok pozitif düşünüyorsun. Yazdıklarından anladığım kadarı ile akıllı adamsın, umarım aksi ihtimalleri de göze alıyorsundur.

brs852
01-08-2012, 10:35
caddede buldum bi yer 200bin devir 27bin kira ama öle bi yer olmalı ki önünde araçların durabilceği bi yer herkes aracını çekicek yiicek içicek ordan roll ::D

KingoAtmo
01-08-2012, 11:00
koroglunun bir Ust sokağında o tarz bı mekan var sanırım

brs852
01-08-2012, 11:08
koroglunun bir Ust sokağında o tarz bı mekan var sanırım

satılık mı :D

hakan308
01-08-2012, 11:11
öyle bir mekan açacağınıza kendin yıka tarzı bir yer daha mantıklı olacaktır 6 tane yıkama kanalı olsa su süpürge deterjan kova sünger eldiven vs herşey size ait olsa arkadaşlar orda araçlarını yıkasa önünde de araç parkedilecek bir yer olsa(15 araçlık falan) yıkamadan sonra arkadaşlar araçlarını oraya çekse ve isteyen oradaki masalarda sizin yemeklerinizden yese nası olur? En azından daha risksiz ve maliyetsiz bir yatırım olur

01ayk01
01-08-2012, 11:21
''benzin'' varsa ankarada onlarin konsepti araba ustunedir..

brs852
01-08-2012, 11:21
öyle bir mekan açacağınıza kendin yıka tarzı bir yer daha mantıklı olacaktır 6 tane yıkama kanalı olsa su süpürge deterjan kova sünger eldiven vs herşey size ait olsa arkadaşlar orda araçlarını yıkasa önünde de araç parkedilecek bir yer olsa(15 araçlık falan) yıkamadan sonra arkadaşlar araçlarını oraya çekse ve isteyen oradaki masalarda sizin yemeklerinizden yese nası olur? En azından daha risksiz ve maliyetsiz bir yatırım olur

kesinlikle güzel olur ama böyle birşeyi istanbulda merkezi bir yerde yapmak çok zor yada milyonların varsa zor değil böyle bir işe o kadar parayıda kimse yatırmaz şehir dışındada olsa bu sefer gelen giden zor olur acaba diyorum otobana yakın bi yerde roll'lerden sonra takılcak bi yer yapılsa tutar mı ?

AtmoSpheriC
01-08-2012, 11:23
güzel fikir denemek lazım

JapanVsGermany
01-08-2012, 11:24
Düşününce Kulağa hoş geliyor aslında ama bir arkadaşın da dediği gibi arabayı alığ gelen bi cola ile 5 saat meşgul eder :)

Pazar günü İvedikde sıfır çizdirmekten bunalıp PİYASA yapayım diyen e30cular we şahinler dadanabilir öyle bir mekana, yenge de işletecek madem...

Dediğim gibi düşünce çok iyi, kulağa da hoş geliyor ama çekinceleri de fazla, en doğru kararı siz werirsiniz yine de...

brs852
01-08-2012, 11:28
apaçileri uzak tutmak zor elit bi yer tercih etmeye kalksan maliyet ve yer sorunu oluyor böyle bi yer açıyorsan vale olmamalı önünde otoparklık yada durmak için yer lazım bence fikir güzel aama çok para götürür :)

AşkınS.
01-08-2012, 11:28
aylık 27 bin lira kirayı da duydum ya daha gam yemem,gelin buraya caddenin ortasında açın hemde en işlek yerde,en fazla 5 bin :D

Shadow_Dancer
01-08-2012, 11:41
Vakt-i zamanında formula 1 konseptli bir kafe vardı, sanırım İstanbulda, onu baz alarak güzel şeyler yapabilisiniz..

ERkut 205
01-08-2012, 11:41
Düşünce güzel, fakat olayın ticari yönüne de bakacak olursak, çekmek istediğiniz kitle bir hobiye düşkünler grubu kadın/erkek. Bunun dışında kalan kitle ve grupların pek de ilgisini çekecek ortam olabilir mi ?
Yani potansiyel müşteriyi belirli bir gruba yönelerek kaybetmiş olurmusunuz ...!
Çünkü ciddi bir kira, ciddi bir yatırım, amacına ulaşamaması kimseyi memnun etmez...

SErhat.
01-08-2012, 11:42
"Benzin" adı geçmiş birkaç mesaj önce, 15 gün önce Ankara'ya geldiğimde neresiydi hatırlamıyorum ama "yakında açılıyor" afişi vardı Benzin için. Aslında "Benzin" bildiğiniz kafe. Alkollü&alkolsüz içecekler, yemek vs. hepsi var. Sadece adı otomobille alakâlı ve birkaç mekanın tepesinde eski sarı boyalı amerikan arabaları var. Bununla alâkalı başka da birşeyleri yok otomobil adına.

Sizin fikriniz daha otomobile yatkın. En azından parçalar kullanacaksınız dükkanın içinde.

Bahsettiğiniz olayı İstanbul'da Klasik Otomobil Derneği yaptı. Dernek binasında Yeşilçam Kafe adı altında açılan bir yer var. Konseptte dönemin otomobillerine ait broşürler, birtakım parçalar, dönem müzikleri ve Yeşilçam'ın önemli oyuncularının fotoğrafları vs. var.
http://www.atasehirweb.com/images/haberler/klasik_otomobilciler_yesilcam_kafede_bulusuyor_h86 41.jpg
http://www.atasehirweb.com/otomobil/klasik-otomobilciler-yesilcam-kafede-bulusuyor-h8641.html

Merter Mc örneği verilmiş ama orası işte tam da bir çay-kola vs. alıp 2-3 saat duranların yeri tam olarak.

He, bunun haricinde düşünce gerçekten güzel ama iş yapar mı yapmaz mı bilmiyorum. İçeride alternatif olarak PS3'te sunulabilir 1-2 tane.

Ama yine "şahsi görüşüm"; sizin yapacağınız kafenin konsepti Benzin'den daha farklı; şöyle ki daha fazla otomobil odaklı bir tasarım, konsept vs. Ama içeriği yine(kafe, sunulan hizmet) Benzin'le aynı olmalı diye düşünüyorum.

Ama bir gerçek daha var ki; gazlayan, apaçilik yapan tayfa illâ ki gelip bulur yine. Sonuçta Türkiye'deyiz ve bilinçsiz insan çok.

Ertug_T.
01-08-2012, 12:01
Hep dusunup hayalini kurdum ama sermaye olmayinca yalan oldu :) bence sahane fikir keske olsada takilsak surekli..tek sikinti apaci tayfanin mekan bellemesi olur.

brs852
01-08-2012, 12:04
Hep dusunup hayalini kurdum ama sermaye olmayinca yalan oldu :) bence sahane fikir keske olsada takilsak surekli..tek sikinti apaci tayfanin mekan bellemesi olur.

şehir içinde olursa maliyet sermaye oldukça yüksek olmalı..
şehir dışı olursada kim gelir muamma

ghibli06
01-08-2012, 12:48
http://www.swrnc.com/car_images/18_44.jpg

http://homeinteriordesignthemes.com/wp-content/uploads/2012/01/Porsche-Car-TV-Entertainment-Center.jpg

http://www.instablogsimages.com/images/2007/05/30/car_furniture_12.jpg

http://www.instablogsimages.com/1/2011/12/19/image_title_icrej.jpg

http://www.instablogsimages.com/images/2009/12/07/mustangpooltable_main_EcP67_12.jpg

aslında klasik araba mobilyaları işine girmek istiyorduk, sonrasında bu konseptte bir yer açma fikri geldi, yukarıdaki mobilyalar gibi mobilyalar kullanmak istiyoruz...

bu bizim için hem hobby hem de iş olacak, elbette ki işin ticari tarafını düşünüyoruz, kaybedersek ne kaybederizi de ölçüp biçiyoruz...

yıkama işine gelince, ilerleyen aşamalarda eğer bu işi becerebilirsek bir bölümü bu tarz bir şeye ayırabiliriz...

ayrıca apaçi diye tabir ettiğimiz gençliğin çayyolu park cad. ve civarında mekana geleceğini zannetmiyorum, gerçi onlara laf atarken, altına son model arabaları alıp bağırttıra bağırttıra gezen ergenleri de unutmayalım bence hepsi aynı kefede...

bakalım bayrama kadar düşünceleri olgunlaştırmaya çalışıyoruz...

lnd_samet
01-08-2012, 13:05
taxi cafe vardı kızılayda o noldu ya

mevlut-S
01-08-2012, 13:20
bence çok güzel olur. Araba konsepti size müşteri kaybettirmez bence. Sonuçta erkeklerin yüzde doksanı araba sever. Ve öyle bir ortama gidip bilgili insanlar tanımak herkesin işine gelir... Elit bir kesim hemen oluşmaz ama yaklaşık bir yıl içinde taşlar yerine oturur... Bu arada hem araba tutkunu hem elit diye tabir edilecek bir çevreye sahip birisi olarak sunu rahatlıkla söyleyebilirm kı; gerçekten ama gerçekten kaliteli tütün kullanılan bir nargile yelpazesi ve ps 3 olursa tam olur. Istanbulda asla nargilesiz veya nargilesi güzel olmayan bir yere gidip oturmuyoruz. Apaci lere gelınce de. Bence ortalıkta kendını gosterecek iri kıyım bır bodyguard olursa hem dıkkat ceker mekan hem de ipsız sapsız takımı mılletı rahatsız etmeden once bı daha dusunur :)

TünayK
01-08-2012, 13:33
bence çok güzel olur. Araba konsepti size müşteri kaybettirmez bence. Sonuçta erkeklerin yüzde doksanı araba sever. Ve öyle bir ortama gidip bilgili insanlar tanımak herkesin işine gelir... Elit bir kesim hemen oluşmaz ama yaklaşık bir yıl içinde taşlar yerine oturur... Bu arada hem araba tutkunu hem elit diye tabir edilecek bir çevreye sahip birisi olarak sunu rahatlıkla söyleyebilirm kı; gerçekten ama gerçekten kaliteli tütün kullanılan bir nargile yelpazesi ve ps 3 olursa tam olur. Istanbulda asla nargilesiz veya nargilesi güzel olmayan bir yere gidip oturmuyoruz. Apaci lere gelınce de. Bence ortalıkta kendını gosterecek iri kıyım bır bodyguard olursa hem dıkkat ceker mekan hem de ipsız sapsız takımı mılletı rahatsız etmeden once bı daha dusunur :)

biz angaralıyız gardaş biri bize "elit" derse oracıkta kafasını gözünü patlatırız...o kadar!!

ghibli06
01-08-2012, 13:35
biz angaralıyız gardaş biri bize "elit" derse oracıkta kafasını gözünü patlatırız...o kadar!!

çok güzel yazmışsın teşekkür ederim!

onat
01-08-2012, 13:36
çayyoluna hiçbir apaçi gelmez. bu fikri bi atın kafadan.

çayyolunun sıkıntısı 19 yaşında altında üst seviye araçlarla gezen çocuklardır. bilinçsiz kitle vardır. burgerda 1 kola ile 5 saat geçiren diye bahsedilen kişiler çayyolunun sabit kitlesidir. onlar apaçi falanda değildir. ayrıca dışardan kimse çayyoluna apaçilik için gelemez yol uzak. onu bi geçin.

cafe de bodyguard asla olmaz bunuda geçin.

bu cafede para kazanmanın tek ve kesin koşulu gelen kişilerin kendini farklı görmek istemesidir. kişilere kendini farklı hissettirirseniz para kazanırsınız. misal big chefs.

bir diğer unsur full erkek olan bir mekan hiçbir zaman kahvehane kültürünün veya mutasyona uğramış halinin dışına çıkamaz. kesinlikle bayan müşterileri korkutmicak bir konsept olmak durumunda. bayanlar oraya gelmezse emin olun para kazanamazsınız.

çayyolunda ehlikeyif diye bir yer var birçok arkadaşımızda gidiyor. kişilerin oraya gitmesindeki amaç lüx araçlarını kapıya koymak, kendi yaşıtlarındaki kızlarla aynı ortamda bulunmak ve nargile içmektir. siz bu konspeti kendi dükkanınıza taşıyabilirseniz ve ek olarak bahsettiğniiz konsepti uygulayabilirseniz başarılı olursunuz.

KeremDOGAN
01-08-2012, 13:37
Bursa'dan bir oto yıkama : http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/103729-oto-yikamanin-boylesi.html

belki aklınızda birşeyler canlandırabilir.

mevlut-S
01-08-2012, 13:42

bu kafayla devam edin o zaman, biz de angarali olmasak da anadoluluyuz. Öyle bir mekana kız arkadaşin kız kardeşin gittiği zaman apaçı nin teki rahatsız ederse bakalım elit diyenin mı yoksa o apaçı nin mı gafasini kırarsın sen. Orayı adamın esi işletecek. Adam hanımı için açmak istiyor mekani. Taşkınlık çıkaracak bi grup orada bulunsa hoş olmaz değil mı ?

ghibli06
01-08-2012, 13:43
Bursadaki yeri çok beğendim, ben de bu tarz olsun istiyorum...

Chn53
01-08-2012, 13:52
Açılısa destekciniz oluruz :) ama kaliteli nargile cok onemli :)

TünayK
01-08-2012, 13:55
bu kafayla devam edin o zaman, biz de angarali olmasak da anadoluluyuz. Öyle bir mekana kız arkadaşin kız kardeşin gittiği zaman apaçı nin teki rahatsız ederse bakalım elit diyenin mı yoksa o apaçı nin mı gafasini kırarsın sen. Orayı adamın esi işletecek. Adam hanımı için açmak istiyor mekani. Taşkınlık çıkaracak bi grup orada bulunsa hoş olmaz değil mı ?

şaka şaka:) ankaranın en elit adamlarından biri var karşında... elit the "K":)

hakan308
01-08-2012, 13:58
kesinlikle güzel olur ama böyle birşeyi istanbulda merkezi bir yerde yapmak çok zor yada milyonların varsa zor değil böyle bir işe o kadar parayıda kimse yatırmaz şehir dışındada olsa bu sefer gelen giden zor olur acaba diyorum otobana yakın bi yerde roll'lerden sonra takılcak bi yer yapılsa tutar mı ?

İstanbul için bilememde Ankara için mesafeler çok uzak değil merkezden uzak bir yerde açsanız bile git gel 15 km fazladan yaparsınız 5 lira fazladan yakarsınız olur biter öyle çok ciddi bir sermayeye ve bilgiye de getek yok bu söylediğim iş için :icon_tup:

İstanbulda ise otoban çıkışında bu konseptte bir yerin tutacağını sanmıyorum

mevlut-S
01-08-2012, 14:00
şaka şaka:) ankaranın en elit adamlarından biri var karşında... elit the "K":)

sevindim valla şaka olmasına. Bi an forumdan soğudum o yazıyı okuyunca :)

UtkuG
01-08-2012, 14:15
Tutar fakat işten kâr yapmak zorlaşabilir aylık +20.000tl az bir fiyat değil hakkınızda hayırlısı olsun yatırım lazım bu tarz işler için

zekky
01-08-2012, 14:24
Çayyoluna yap seneye hergün ordayız abi :)

Onurkk06
01-08-2012, 14:27
bence cukurambar tarafları daha iyi olur cayyolu ankaranın yarısına cok uzak kalıyor :)

cabrioleter
01-08-2012, 14:27
http://www.travelinghousecows.com/wp-content/uploads/2008/08/hrc.jpg

tabi araba yerine yukarıda ki mobilyalarla hoş olur :D

ghibli06
01-08-2012, 14:33
yok arkadaşlar aylık 20bin tl lik bir yer düşünmüyoruz, max 7-8 bin tl, Çayyolu'nda var bu fiyatlara mekanlar... Çukurambar'da piyasa çok suni arttı, gerek yok, sonuçta güzel mekan yaptık diye Bodrum gibi bir lahmacun bir ayrana 50 TL isteyemeyiz :)

Burak İ
01-08-2012, 14:33
Fazla çeşit koymayın 3 5 çeşit bir şey olsun ama onları lezzetli yaptığınız da gelenler sırf onlar için gelecek olur bu da avantaj. Nargile falan eklemeyin bence gerek yok. Ama spor görüntülerinin verilmesi güzel düşünce. İstanbul da gülhane de tam tramvay durağının köşesinde bir mekan var f1 olsun moto gp olsun boks basket tenis her branşta izleme imkanı sunuyor başka yerde görmedim o kadar spor yayını veren bir yer. Ankarada olması da güzel olur adınıza.

ghibli06
01-08-2012, 14:43
Ankara'da eskiden Ivy vardı, ilk yerindeki menüleri çok güzeldi, Amerikan tarzı çok güzel çeşitleri vardı... o tarz yemekler koymak lazım yani Amerikan usulü hamburger, hot dog, patates kızartması, çeşitli salatalar ve özel tatlılar...

nargile sıkıntılı bir olay, artık direk olarak sigara sınıfında ve de kapalı alanda olması imkansız...

yigitblr
01-08-2012, 14:44
o yayınların yanında unlim 500,hızlı ve öfkeliyi falan ekleyebilirsiniz bence

ghibli06
01-08-2012, 14:49
evet zaten masalardan biri DVD masası olacak, isteyen dışarıdan isteyen mekandan DVD seçip izleyebilecek ;)

gokselaltinok
01-08-2012, 14:55
Fast food tarzı yerlerde müşterinin uzun zaman oturması sıkıntı oluyor abi. Dvd falan masa işgali olabilir.

ghibli06
01-08-2012, 15:01
işte olay tam bir fast food değil, iyi bir kahve, değişik tatlılar da düşünülüyor menüde, sonuçta uzun sohbetler Ankara için vazgeçilmezdir ;)

gokselaltinok
01-08-2012, 15:04
işte olay tam bir fast food değil, iyi bir kahve, değişik tatlılar da düşünülüyor menüde, sonuçta uzun sohbetler Ankara için vazgeçilmezdir ;)

İnşallah öyle olurda,bi süre sonra müşteriler yer sıkıntısı çekmesin millet 1 kahveyle 3 saat masayı rehin aldığı zaman iş ticaretten çıkıyo. He abi diyosanki ticaret benim için 2. planda yada içerde sirkilasyon olmadan menü fiyatlarını yüksek tutarak ben kendimi çevirebilirim senin tercihindir.Ki ben 2. şıkı tercih ederim.

ghibli06
01-08-2012, 15:10
brunch da çok önemli, kaliteli bir catering ile anlaşıp cumartesi ve pazar için özel menü düşünüyorum...

orhan_guney
01-08-2012, 15:15
abi peki herşey güzel on numara .En büyük sıkıntı Şahincileri ne yapcaksınız dükkanın önünde drift yaparlar heleki bayan çok ise :D

enesy
01-08-2012, 15:19
Bu koltuk kesin olsun abi :)

http://www.centurion-magazine.com/typo3temp/pics/04d16682bf.jpg

metinalan
01-08-2012, 15:19
abi peki herşey güzel on numara .En büyük sıkıntı Şahincileri ne yapcaksınız dükkanın önünde drift yaparlar heleki bayan çok ise :D

öyle bişeye ihtimal bile yok bence

onat
01-08-2012, 15:24

bahsedilen güzergaha gittiniz mi hiç ?? nasıl bir semt apaçi yaşam noktalarına ne kadar uzak biliyor musunuz ??

İbrahim Erdem
01-08-2012, 15:25
Şahsi fikrim arabacı adam hava güzelse kapalı mekana tıkılmaz pek. Aracın kaputuna yaslanıp kolası alıp takılır. O yüzden otoparkı geniş üstü açık olan böyle çay bahçesi konseptli bir yer özellikle yazın mükemmel olur.

orhan_guney
01-08-2012, 15:25
yok gitmedim ben birgün gelirim sen götürürsün beni olurmu ?
bahsedilen güzergaha gittiniz mi hiç ?? nasıl bir semt apaçi yaşam noktalarına ne kadar uzak biliyor musunuz ??

onat
01-08-2012, 15:27
yok gitmedim ben birgün gelirim sen götürürsün beni olurmu ?

biz hergün oralardayız geldiğinizde götürürüz sıkıntı yok ;)

FatihR.
01-08-2012, 15:30
çukurambar uçmuş valla 30milyar kira verenler var

therev
Sizin yapmak istediginiz eski amerikan tarzı diner. yani cok basit ama klasiklesmis yiyeceklerden olusan bir menu, onunde 20-25 arabalik bir otopark, icerisi gunun kafelerinden farkli olarak daha bi 60lar ve araba agırlıklı bir konsept. Bence tutar. Ergenleri uzak tutmanin yolu icerideki olgun hava ile(degisik muzikler kullanılarak belki) sahincileride uzak tutmak menu fiyatlarini belli bir seviyede tutarak saglanılabılır bence.
http://www.peter-buehrer.com/concepts/images/spielbank_002c.jpg
http://bitspikey.com/bs/wp-content/uploads/2011/03/visualrenderlayer2.jpg
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lbng2tH0vi1qeh50wo1_500.png

orhan_guney
tamam eywallah ozaman geldiğimde gideriz. ;) Sıkıntı yok.
biz hergün oralardayız geldiğinizde götürürüz sıkıntı yok ;)

d16y4
01-08-2012, 15:32
apaçiler her yerde var . o kiraları çıkaracagını hiç sanmıyorum abi sıfırdan dükkan kurup o masrafı çıkarman çok zor bende . en azından 1 sene masrafı karsılayacak nakitin olması lazım. inşallah olur kısmet ama olacagını sanmıyorum.

ha bide lüks kesim fazla para harcamıyor artık kahveye 5 lira çeksen :eek: derler :D

metinalan
01-08-2012, 15:35
filmi hatırlıyanlar vardır muhakak , imkan olucak efsane olur :)
http://img717.imageshack.us/img717/5681/37419801.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/717/37419801.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

M.A.D
01-08-2012, 15:36
ankarada daha önce yapılmıştı diye hatırılyorum 2008 gibi bi zamandaydı tutmadığını duydum

cheers
01-08-2012, 15:40
Kimse sormamış ama mesleğiniz nedir?Bu işi daha önce yaptınız mı ? ve bu iş için ayırdığınız bütçe nedir?

RottingChrist
01-08-2012, 15:41
hep birisi yapsın örnek olsun diye geçirmişimdir içimden. yalnız işin risk ve detayları çok.

turbo&quattro
01-08-2012, 15:47
Amerika'da oldukca yaygin olan sports bar tarzi birsey dusunuyorsunuz. Bende rest - bar isleri ile ugrasiyorum uzun yillardir. Tr'de su an neler populer bilmiyorum ama Amerikan sports barlarin isleyisleri, konseptleri hakkinda birseyler ogrenmek ve akliniza yatanlari uygulamaya gecirmek isterseniz seve seve yardimci olabilirim .

Chn53
01-08-2012, 15:48
Dukkanin kapasitesi kac kisi olucak tahminen? Pazar gunleri acikbufe brunch verilebilir.

ghibli06
01-08-2012, 16:00
kendim mühendisim, işletmecilikten anlamam binayı komple yapıp hatuna teslim edeceğim, kendisi turizm otelcilik mezunu ve ailesinin otelleri olduğu için işletmecilik tecrübesi var, zaten hizmet kadrosu vs kendisi kuracak...

bütce konusu tamamen yatırımla alakalı, karlı bir işletme mi kaç senede amorti eder gibi parametreler bütçeyi belirleyecek... bazı yer için 100 bin usd pahalıdır bazı yerler için 350 bin usd ucuzdur gibi...

ghibli06
01-08-2012, 16:07
Amerika'da oldukca yaygin olan sports bar tarzi birsey dusunuyorsunuz. Bende rest - bar isleri ile ugrasiyorum uzun yillardir. Tr'de su an neler populer bilmiyorum ama Amerikan sports barlarin isleyisleri, konseptleri hakkinda birseyler ogrenmek ve akliniza yatanlari uygulamaya gecirmek isterseniz seve seve yardimci olabilirim .

teşekkür ederim, TR de olmayan ya da az olan bir konsept yaratmak bizim de amacımız, Amerika'da yaygın olduğunu biliyorum, halkımız hem farklı şeyleri sever hem de hobby mize uygun diye düşünüyorum...

turbo&quattro
01-08-2012, 16:10
teşekkür ederim, TR de olmayan ya da az olan bir konsept yaratmak bizim de amacımız, Amerika'da yaygın olduğunu biliyorum, halkımız hem farklı şeyleri sever hem de hobby mize uygun diye düşünüyorum...

Ufak bir tatil icin hazirlaniyorum su an. Aksam musait oldugumda isterseniz pm atarim isterseniz buradan yazarim .

ghibli06
01-08-2012, 16:20
teşekkürler

OMTech
01-08-2012, 17:51
Kesinlikle Çayyolu tarafına açılırsa 7/24 içinden çıkmayacağım bir yer olur. Bizde bu çevrede pek çok araştırmalar yaptık acaba bir mekan bulabilir miyiz güzel bir yerde diye ama kısmet olmadı. Bu arada aynı konsepte sahip bir mekanın geçenlerde (10 gün oldu olmadı) gopta açıldığını duydum Garage diye pub tarzı bir yermiş. Bir kaç arkadaş gittiğini söyledi ve arabadan anlamasalar da bu konsept onlarında çok hoşuna gitmiş. Ankara'da böyle bir şey düşünürseniz gerçekten hem çok mantıklı hemde karlı olacaktır. Ama sadece sandviç hamburger gibi sınırlı tutmasanız ve çeşitlilik bol olursa daha kolay tanınırsınız. Dediğiniz gibi yeri en önemli unsur. Park caddesine yakın olursa tanıtımını kolay yapar birazcıkta müşteri çalarsınız. Bu arada mekan alkollü mü alkolsüz mü olacak? Mangal organizasyonları, Bruchlar yada Xbox'ta Forza turnuvaları için, iftar planları için, eş, dost, aile, akraba gelebilecek bir yer olsa tadından yenmez :) Eğer ki dekorasyon içinde piston, kol, krank falan filan lazım olursa bence o dükkanda adım atacak yer kalmaz yedek parça dükkanına döner :)

blumenberg
01-08-2012, 17:59
Bundan sonra cayyolundayiz abi o zaman.. :) team olarak kapatırız zaten mekanı..
Sana yemek konusunda birkaç tavsiye verebilirim.. Onlar yurt disından getirtirilebilirse mekandan kimse çıkmaz herhalde.. Bence en önemli konu yemek..

Diğer konu da dizayn zaten.. Motor masanın alt kısımlarını oluşturabilir.. :) koltuklar da isitmali sogutmali elektrikli Recaro olursa tadından yenmez derim abi

CasabLanca
01-08-2012, 19:03
geçtiğimiz seneye kadar bestekarda tamirhane diye bir mekan vardı pub tarzında alt katında dj performance olurdu belki bilen bilir, konsept 3 aşağı 5 yukarı bu tarza yakındı duvarda egzoslar baskı balatalar felan vardı. takılan kesim ideal tipteydi bayan ve erkek dağılımı nerdeyse eşitti. böyle bir yer açılabilirse o dağılım ayarlanabilirse süper olur. böyle bir mekan açarkende dikkat edilecek en büyük unsur otopark olmalıdır

ALPhan japan
01-08-2012, 22:07

:D kardeşim dogru söylüyor adamsın sen...

erkin006
01-08-2012, 23:28
çayyolu çayyolu denmişde okumuş apaçileri ne yapcaz...apaçiliğin cüzdandaki parayla, kullandığı arabayla ilgisi yok...

bg_cano
02-08-2012, 00:04
ankarada daha önce yapılmıştı diye hatırılyorum 2008 gibi bi zamandaydı tutmadığını duydum

Aynen belki arkadas siteye üyedir fevzi çakmak ta bi yer açmıştı merdivenle assagıya iniyodun araba parçalrı fln vardı her yerde diye hatırlıyorum 6 7 ay dayandı kapattı orasıda:icon_tup:

ynsemr
02-08-2012, 00:06
kızılaydaki yer liseli dersane öğrencilerinin mekanı olmuştu.ancak daha geniş,araçlarla rahat girilip çıkılabilen,önüne parkedililebilen bir yer olması daha uygun olur

Burak-Akın
02-08-2012, 00:07
çukurambar değil ama çayyolu tutar.

modlu araba çok ve genç çok. kesinlikle bayanlarıda bir şekilde çekerseniz ciddi manada para kazanıcağınızı düşünüyorum.

+1 dükkan ücretleri ve kiraları biraz fazla ama iş yönünden iyi bir seçim olur.

İsminiz duyulursa sadece bulundugunuz bölgeden deyil başka yerlerden de gelen müşterileriniz olur

Konsepti çok iyi düşünmüşsünüz

Ahmet Saraçoğlu
02-08-2012, 00:22
çayyolu tarafı bence de güzel olur.Ama park civarı arsalar - binalar vss nekadar olur bilemiyorum.Belki uludağ , elizin vss nin olduğu caddeden incek sapağına gelmeden sağda yapılan yeni villalar cafeler uygun olabilir fiyat olarak.Güzel araştırmak lazım..
(O civardan biraz uzak , ve şu an işletme kimde bilmiyorum ama çayyolunda bundan 4 sene önce bi mekana gitmiştik.Bu arcadium caddesinden opet e giderken köy içi tabir edilen yerle cadde arası Müdürüm diye bi yer vardı ,,, cağ kebabı yapıyordu ama hem fiyat biraz pahalı , hem porsiyon yetersiz , hem de sadece cağ kebap yaptığı için alternatif yemek yoktu....Ama mekan hem bahçesi , hem ulaşımı , hem içerisi ile o kadar güzeldi ki , caddeden düşük kodda duvarla çevrili çok güzel bi bahçesi vardı önünde. o işletme hariç ne yapılsa başarılı olur gibi bi izlenim vermişti bana zamaında.Şu an nasıldır ne durumdadır , boştamıdır bilmiyorum tabi.O tür bi alternatif te düşünülebilir mekan için.))

Bu arada ben de iç mimarım , düşünceniz gerçekten güzel , şu sıralar hem düğün hazırlığı - ev kurma telaşı , hemde büyük ölçekli bi proje çalışması ile boğuşuyorum ama nefeslenebileceğim bi zamana denk gelirse ; içmimari tasarım , yada hayalinizdeki projenin seçeceğiniz mekana adapte edilmesi ile ilgili 3 boyutlu görsel çalışmasına ihtiyaç olursa maddi bi beklenti olmadan seve seve yardımcı olurum.

Çalışmalarımızdan bazılar ,
http://www.dizayn-studyo.com/

Konsept alakasız ama tümüyle özel üretim bir mekan.Ben görselleştirmesini yaptım , sürekli çalıştığımız bi mimar abinin yaptığı yakın zamanda kıbrısta faaliyete geçen çikolata mağazası.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.270119936355558.73216.268913069809578&type=3

turbo&quattro
02-08-2012, 00:41
Ufak bir tatil icin hazirlaniyorum su an. Aksam musait oldugumda isterseniz pm atarim isterseniz buradan yazarim .

Kusura bakmayin gec cevap icin anca ulasabildim gelecegim yere.

Bastan tekrardan soyluyorum yaklasik 6 senedir yurtdisindayim ve Tr;de su an neler populer hic bir bilgim yok ben sadece buradaki sports bar konspetleri ve profesyonel isletmecilik ile ilgili bilgi vermeye calisacagim. Tutabilme ihtimali olanlari degerlendirin olmayanlar icin ise yapacak birsey zaten yok .

* Sports bar demek heryerde en az 32' lik ekran olmasi demek . Yani bu konsepte gore barda da olabilir, yemek yerken kullanilacak masalardan gorulecek yerlerde de olabilir. Bu ekranlarda o gune ozgu ozel bir mac varsa gosterilir yok ise cesitli spor dallari ile ilgili yayinlar yapilir. Bu genelde o gunun maci ile ilgili olsada gelebilme potansiyeli olan diger kisiler icinde farkli seyler dusunulur.

* O gun olacak yaris, mac vs icin ozel bir paket duzenlenir . ornegin burger + cola yada bira 10tl .

* Hafta ici isinden cikan insanlarin ugramasi icin happy hour lar duzenlenir. Burada geneli aksam 5-7 arasidir . Happy hour da satilan icki yada yiyecek normalde satilan fiyatin yarisidir . Atiyorum burger normal saatte 10tl ise happy hour da 5 tl dir. Bu sayede insanlar genelde aksam yemeklerini bu tarz yerlerde yemeyecekleri icin yavas gecebilme ihtimali olan bu saatler bir sekilde degerlendirilir. Belki pek fazla kar birakmaz ancak verilecek guzel bir hizmet ile daha fazla kisinin gelmesi saglanir .

* Bu tarz yerlerde iri kiyim guvenlik kesinlikle olmaz ki gece klubu haric mekana gelenler icin oldukca itici bir goruntudur .

* Cok genis yiyecek alternatifi olmaz. Genelde hazirlamasi kolay olan burger, hot dog, wings, peynir tabagi, cesitli dipping ve salata olur menude. Tabiki cesitli kombinasyonda salata veya wings alternatifleri sunulup menu dahada zenginlestirilir. Menudeki en az bir tane seyi cok iyi yaparak insanlarin en azindan haftada bir gun onu yemek icin gelebilecekleri yer olmak hedeflenir .

* Hizmet sektorunu gercekten meslek edinmis tabiri caizse profesyonel garson, barmen, ahci hatta isletmeciler ile calisilir . Unutmayin ki ne kadar guzel yemek yaparsaniz yapin onu olmasi gereken sekilde sunamiyorsaniz mutlaka kaybedeceksiniz .

* Yukarida bircok kisinin yazdigi gibi apache yada alt kesimden gelecek insanlarda goz onunde bulundurulur. O tarz kisilere digerlerine kiyasla daha az servis verilmez herkese kesinlikle esit davranilir ki olmasi gerekende zaten budur .

* Mekan icindeki malzemeler ne cok lux olur nede dokuk . Ikisinin ortasinda seyler tercih edilir.

* Muzik olarak genelde gelebilme potansiyeli olan musteri kitlesine gore bir tur secilir ve onda devam edilir. Gune veya haftaya gore o tarz kesinlikle degistirilmez.

* Uzerinde mekanin isminin yazili oldugu t-shirt, sapka, bardak vs tarzi cesitli hediyelik seyler satilir .

* Gift card satilir. Yani o gun mekanda olan x kisi istedigi miktarda odeme yaparak dogum gununde yada cesitli ozel gunlerde hediye edilmek uzere bir card alabilir . Boylelikle mekani tanimayan kisilerin gelmesi hedeflenir.

* Cikis kapisinin oldugu yere sepet, kase tarzi seyler konulup kisilerin is kartlari yada iletisim bilgileri alinip bir database olusturulur ve bu kisiler yapilmasi dusunulen ozel etkinlikler icin mail veya telefon yolu ile bilgilendirilir.

* Eger alkol satisi olacaksa kisi sarhos olmaya basladigini hissettiginiz anda maddi kayiplar bir kenara birakilip o kisiye icki servisi yapilmaz. Unutmayin ki o mekandan ciktiktan sonra alkollu olarak gecirecegi trafik kazasi basinizi agritabilir. Belki orneklerini gormedik pek ama uzerine dusulurse eger ciddi bir konu .

Aklima geldikce konuya eklemeler yaparim. Sizinde akliniza takilan sormak istediginiz birseyler olursa buradan yada pm ile ulasin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim .

cookies
02-08-2012, 01:08
Bence açık otopark içerisinde bir kafe olabilir.. Yer zapt etmek bir yeni bir işletme için zorlu bir süreç..
Carrefour gibi bir yerin otoparkında mid-point/car's coffee karşımı bir konsept ve kurumsal kimlik hazırlamaya çalışırdım.. Ön hazırlık bence çok önemli düşünceler uygulamaya nokta atışı yerleşmiyor ise ciddi problemler çıkartabilir..

Sıfırdan konsept oluşturacak olsam Türkiye' de olmayan ama kültür olarak ta uzak olmayan bir sistem kurmaya çalışırdım..

http://1.bp.blogspot.com/-bCF2zG_jTQo/T7EVSf-kaRI/AAAAAAAAALw/LRRCP-EOzeA/s1600/DSC03511.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_HA60LQlILRw/SXEBUFDStqI/AAAAAAAAAJ4/KfgO7EaVWpE/s400/illy_cafe_h.jpg

http://assets.inhabitat.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2011/12/Reclamation-Drive-Thru-Starbucks-2-537x357.jpg

konseptler sıradan değil bunun yanında hedef kitlenin ilgisini çekecek türden.. Hava şartlarından sunuma kadar çok yönlü düşünmek gerekli belirli bir standart tarz oluşturana kadar.. Klasizm dışında arayışlarınız çok hoş.. İnsanlar sadece bir şeyler atıştırmaya değil mekanı görmek için de gelmeli..

Kurula kura oturmaktansa ayak üstü ve hızlı bir sirkülasyon sizin içinde bu hızlı genç arkadaşlar içinde daha verimli olur diye düşünüyorum.. Naçizane fikirlerim bunlardır.. Başarılar diliyorum şimdiden..

driftboy
02-08-2012, 01:09
Yaklaşık 2 senedir kafamda olan bi konsept.. Tutar emin olun

brs852
02-08-2012, 01:15
bu tip yerleri şehir içinde kurulması çok maliyetli olur böle bir yeri bahçelievler bakırköy bağdat cad. yeşilköy nasıl kurulabilir ki ? herşeyi ayrı para..

driftboy
02-08-2012, 01:15
Bursa'dan bir oto yıkama : http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/103729-oto-yikamanin-boylesi.html

belki aklınızda birşeyler canlandırabilir.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395961_205366629561422_989476410_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/425506_205364839561601_1834587830_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/303317_107232552748922_1685726138_n.jpg

orası artık böyle

ghibli06
02-08-2012, 10:23
Kusura bakmayin gec cevap icin anca ulasabildim gelecegim yere.

Bastan tekrardan soyluyorum yaklasik 6 senedir yurtdisindayim ve Tr;de su an neler populer hic bir bilgim yok ben sadece buradaki sports bar konspetleri ve profesyonel isletmecilik ile ilgili bilgi vermeye calisacagim. Tutabilme ihtimali olanlari degerlendirin olmayanlar icin ise yapacak birsey zaten yok .

* Sports bar demek heryerde en az 32' lik ekran olmasi demek . Yani bu konsepte gore barda da olabilir, yemek yerken kullanilacak masalardan gorulecek yerlerde de olabilir. Bu ekranlarda o gune ozgu ozel bir mac varsa gosterilir yok ise cesitli spor dallari ile ilgili yayinlar yapilir. Bu genelde o gunun maci ile ilgili olsada gelebilme potansiyeli olan diger kisiler icinde farkli seyler dusunulur.

* O gun olacak yaris, mac vs icin ozel bir paket duzenlenir . ornegin burger + cola yada bira 10tl .

* Hafta ici isinden cikan insanlarin ugramasi icin happy hour lar duzenlenir. Burada geneli aksam 5-7 arasidir . Happy hour da satilan icki yada yiyecek normalde satilan fiyatin yarisidir . Atiyorum burger normal saatte 10tl ise happy hour da 5 tl dir. Bu sayede insanlar genelde aksam yemeklerini bu tarz yerlerde yemeyecekleri icin yavas gecebilme ihtimali olan bu saatler bir sekilde degerlendirilir. Belki pek fazla kar birakmaz ancak verilecek guzel bir hizmet ile daha fazla kisinin gelmesi saglanir .

* Bu tarz yerlerde iri kiyim guvenlik kesinlikle olmaz ki gece klubu haric mekana gelenler icin oldukca itici bir goruntudur .

* Cok genis yiyecek alternatifi olmaz. Genelde hazirlamasi kolay olan burger, hot dog, wings, peynir tabagi, cesitli dipping ve salata olur menude. Tabiki cesitli kombinasyonda salata veya wings alternatifleri sunulup menu dahada zenginlestirilir. Menudeki en az bir tane seyi cok iyi yaparak insanlarin en azindan haftada bir gun onu yemek icin gelebilecekleri yer olmak hedeflenir .

* Hizmet sektorunu gercekten meslek edinmis tabiri caizse profesyonel garson, barmen, ahci hatta isletmeciler ile calisilir . Unutmayin ki ne kadar guzel yemek yaparsaniz yapin onu olmasi gereken sekilde sunamiyorsaniz mutlaka kaybedeceksiniz .

* Yukarida bircok kisinin yazdigi gibi apache yada alt kesimden gelecek insanlarda goz onunde bulundurulur. O tarz kisilere digerlerine kiyasla daha az servis verilmez herkese kesinlikle esit davranilir ki olmasi gerekende zaten budur .

* Mekan icindeki malzemeler ne cok lux olur nede dokuk . Ikisinin ortasinda seyler tercih edilir.

* Muzik olarak genelde gelebilme potansiyeli olan musteri kitlesine gore bir tur secilir ve onda devam edilir. Gune veya haftaya gore o tarz kesinlikle degistirilmez.

* Uzerinde mekanin isminin yazili oldugu t-shirt, sapka, bardak vs tarzi cesitli hediyelik seyler satilir .

* Gift card satilir. Yani o gun mekanda olan x kisi istedigi miktarda odeme yaparak dogum gununde yada cesitli ozel gunlerde hediye edilmek uzere bir card alabilir . Boylelikle mekani tanimayan kisilerin gelmesi hedeflenir.

* Cikis kapisinin oldugu yere sepet, kase tarzi seyler konulup kisilerin is kartlari yada iletisim bilgileri alinip bir database olusturulur ve bu kisiler yapilmasi dusunulen ozel etkinlikler icin mail veya telefon yolu ile bilgilendirilir.

* Eger alkol satisi olacaksa kisi sarhos olmaya basladigini hissettiginiz anda maddi kayiplar bir kenara birakilip o kisiye icki servisi yapilmaz. Unutmayin ki o mekandan ciktiktan sonra alkollu olarak gecirecegi trafik kazasi basinizi agritabilir. Belki orneklerini gormedik pek ama uzerine dusulurse eger ciddi bir konu .

Aklima geldikce konuya eklemeler yaparim. Sizinde akliniza takilan sormak istediginiz birseyler olursa buradan yada pm ile ulasin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim .

tam aklımdakileri yazmışsınız çok teşekkür ederim, alkol konusunda da aynı fikirdeyim içki ruhsatı olur ama sadece bira servis edilir diye düşünmüştüm ben de, sonuçta gece kulübü ya da bar açmak istesek daha farklı düşünürdük...

apaçi konusuna ben de çok takık değilim, sonuçta kimseye ayrım yapmam, apaçi denenler arasında da ne dostluklar kurduk kimse bilmez, ama son model arabalarla apaçilerden daha beter komançiler de gördük :)

onat
02-08-2012, 10:34
tam aklımdakileri yazmışsınız çok teşekkür ederim, alkol konusunda da aynı fikirdeyim içki ruhsatı olur ama sadece biraz servis edilir diye düşünmüştüm ben de, sonuçta gece kulübü ya da bar açmak istesek daha farklı düşünürdük...

apaçi konusuna ben de çok takık değilim, sonuçta kimseye ayrım yapmam, apaçi denenler arasında da ne dostluklar kurduk kimse bilmez, ama son model arabalarla apaçilerden daha beter komançiler de gördük :)

GÖZDEN kaçırdığınız unsur şu apaçi denen adamlar gelirse siz o dükkana ne müşteri çekebilirsiniz, nede işletmenizin varlığı devam eder. aynı zamanda bayan müşterilerde gelmezler.

bir oto yıkama mantığında işletme sahibi olmaksa amaç ona eyvallah ama hafta sonu brunchları olsun, güzel nezih bir ortam yaratmaksa amaç bayan olmadan olmaz. çünkü hiçbir ankara erkeği ailesini garaj mantığında erkek içerikli bir yere bruncha götürmez.

ayrıca sohbetin muhabbetin dışında şekil olsun araçlarımızla o cafe senin bu cafe benim tarzındaki müşterilerde bayan olmayan mekanlara gelmezler.

toplamak gerekirse, 1- apaçi olmayacak ( kullandığı araç markası ne olursa olsun) 2- bayanlarada hitap edicek. 3- önceki maddelere uyulursa bir adet para makinesi alınacak :D

TünayK
02-08-2012, 10:40
tam aklımdakileri yazmışsınız çok teşekkür ederim, alkol konusunda da aynı fikirdeyim içki ruhsatı olur ama sadece biraz servis edilir diye düşünmüştüm ben de, sonuçta gece kulübü ya da bar açmak istesek daha farklı düşünürdük...

o nasıl olucak başkan? kota mı koyucaksın?:) sen tıfılsın sana bir bira, sen ayıboğan gibisin bir şişe ...gibi mi?:)

ghibli06
02-08-2012, 10:45
biraz= bira :) aklımda ne varsa artık

ghibli06
02-08-2012, 10:50
GÖZDEN kaçırdığınız unsur şu apaçi denen adamlar gelirse siz o dükkana ne müşteri çekebilirsiniz, nede işletmenizin varlığı devam eder. aynı zamanda bayan müşterilerde gelmezler.

bir oto yıkama mantığında işletme sahibi olmaksa amaç ona eyvallah ama hafta sonu brunchları olsun, güzel nezih bir ortam yaratmaksa amaç bayan olmadan olmaz. çünkü hiçbir ankara erkeği ailesini garaj mantığında erkek içerikli bir yere bruncha götürmez.

ayrıca sohbetin muhabbetin dışında şekil olsun araçlarımızla o cafe senin bu cafe benim tarzındaki müşterilerde bayan olmayan mekanlara gelmezler.

toplamak gerekirse, 1- apaçi olmayacak ( kullandığı araç markası ne olursa olsun) 2- bayanlarada hitap edicek. 3- önceki maddelere uyulursa bir adet para makinesi alınacak :D

aranızda bilenler var, bmwteam.net'in yöneticisiyim, 10 yılda çok yol katettik, kimleri elemek gerekir kimlere şans verilir bunları iyi değerlendirebildik, marka model vs değil zaten mevzu, insanın içinden gelecek bazı şeyler, ortam kaliteli olursa çoğunluk her zaman azınlığı bastırır :)

c.sar
02-08-2012, 11:09
Tutarsa İst.bi franchising isterim şimdiden :) Umarım olur ve çokta iyi olur diye tahmin ediyorum.

coolvtec
02-08-2012, 11:09
bizim brdaki çifte kumrular gibi birşey olacak sanırım. bayanları da çekmek şart. bi süre sonra apaçilerin takılmasını engellemek için menu fiyatları zamanla artırılabilir. gelen araçların totoparkını da hesaba katmak lazım.

ghibli06
02-08-2012, 11:27
otoparksız olmaz zaten, ben bile çoğu mekana otoparkı sıkıntılı diye gitmiyorum...

açıkçası daha çok erken ama, zincirler hep ilk halkayla başlıyor, frenchise bir şeyler yapalım dedik önceleri ama artık bazı firmalar hizmet değil marka pazarlamasından para kazanmaya başlamışlar onu gördük...

Starbucks mesela artık frenchise vermiyor, tekel bir firma hepsini kendi açıyor, kahvelerini bile sevmediğim firma TR yi tekeline aldı, arık en güzel kahveyi de yapsanız en güzel mekanı da açsanız kahve formatlı bir yer çok zor tutar...

en kötü pizzacı 60-70 bin usd isim hakkı istiyor, açıkçası aşçılığım iyidir ben daha güzellerini yaparım :) ama kimseye kabul ettiremem...

Ankara'da kulüp olayı enteresan, eskiden arkadaşımın mekanı olan LasChikas'a giderdik hep kendi arkadaş çevremiz geldiği için çok severdik, arkadaşım kendi işletmecisine hibe edince orayı bozuldu gitmez olduk, ayrıca alkollü bir mekanın sıkıntılarını bildiğim için hiç düşünmedim bile o tarz bir yer açmayı...

uzun zamandır aklımda 'classical car furniture' denilen araba konseptli mobilyalar getirtmek belli bir yerden sonra da üretmek var, hatun da bütün şıkları eleyip Cafe olayında karar kılınca, 2 konsepti birleştirelim dedik, araştırmaları da bu yöne çevirdik, bakalım kısmet, bayrama kadar karar verip sonrasında aksiyona geçmek niyetindeyiz :)

TünayK
02-08-2012, 11:31
otoparksız olmaz zaten, ben bile çoğu mekana otoparkı sıkıntılı diye gitmiyorum...

açıkçası daha çok erken ama, zincirler hep ilk halkayla başlıyor, frenchise bir şeyler yapalım dedik önceleri ama artık bazı firmalar hizmet değil marka pazarlamasından para kazanmaya başlamışlar onu gördük...

Starbucks mesela artık frenchise vermiyor, tekel bir firma hepsini kendi açıyor, kahvelerini bile sevmediğim firma TR yi tekeline aldı, arık en güzel kahveyi de yapsanız en güzel mekanı da açsanız kahve formatlı bir yer çok zor tutar...

en kötü pizzacı 60-70 bin usd isim hakkı istiyor, açıkçası aşçılığım iyidir ben daha güzellerini yaparım :) ama kimseye kabul ettiremem...

Ankara'da kulüp olayı enteresan, eskiden arkadaşımın mekanı olan LasChikas'a giderdik hep kendi arkadaş çevremiz geldiği için çok severdik, arkadaşım kendi işletmecisine hibe edince orayı bozuldu gitmez olduk, ayrıca alkollü bir mekanın sıkıntılarını bildiğim için hiç düşünmedim bile o tarz bir yer açmayı...

uzun zamandır aklımda 'classical car furniture' denilen araba konseptli mobilyalar getirtmek belli bir yerden sonra da üretmek var, hatun da bütün şıkları eleyip Cafe olayında karar kılınca, 2 konsepti birleştirelim dedik, araştırmaları da bu yöne çevirdik, bakalım kısmet, bayrama kadar karar verip sonrasında aksiyona geçmek niyetindeyiz :)

abi bütçe nedir max?? niye soruyorum...çayollunda artık kimne kadar para basarsa o kadar iş yapıyor...rekabet çok fazla çok göz alıcı bir yer olması gerekiyor bence...

ghibli06
02-08-2012, 11:37
arkadaşlar aslen bütçe olarak şu kadar para demedik ama aklımıza yattıktan sonra da ne harcanması gerekirse harcanır o kadar söyleyim...

TünayK
02-08-2012, 11:57
arkadaşlar aslen bütçe olarak şu kadar para demedik ama aklımıza yattıktan sonra da ne harcanması gerekirse harcanır o kadar söyleyim...

abi o zaman konsept oturtmak lazım..salaş ama düzgün butik bir yer mi? lüks kaliteli pahalı bir yer mi? bunun arasındaki yatırım maliyeti farkı baya bir olur...

r3dkit
02-08-2012, 20:58
Kesinlikle Süper Bir Fikir ve Ankara da Böyle İşe Uygun Tek Yer Çayyolu. İnşallah Hayırlısı Olur. Reklam İşlerinizde Zevkle Yardım Etmek İsteriz.Reklam Ajansımız Var ve Bu Tür İşler Yaptık Daha Önce.

CAN
02-08-2012, 22:44
çok süper fikir bence en ksa sürede hayata geçmeli ve öğle yemeklerinde sürekli orda takılmalıyımm :)

Tahir
03-08-2012, 08:23
Çukurambar mekan konusunda yeterince doyuma ulaştı bence Çayyolu gözden geçirilebilir..

ghibli06
03-08-2012, 12:51
arkadaşlar bu gün öğlene kadar sakin kafa sakin trafikle Ümitköy'ü gezdim... gözlemlerim:

1- Park caddesinde şu anda 7-8 bin tl kirayla yerler mevcut ortalama 450-600 m2.. fakat villalar aslen ev şeklinde oldukları için oraları kafe vb çevirmek daha yüksek maliyetli... otopark ise 3-4 araba mx kalanı vale mecburen

2- Uludağ kebapçısı-Elizin tarafı: yerler çok büyük, şu anda 3-4 tane boş yer var henüz fiyat alamadım, otopark sıkıntısı yok mekanın önü ve bahçeler bir hayli büyük...

3- Alacaatlı yolunda Lotus evleri karşısı ve ana yol üzerinde 150 m2 taban oturumlu 3er katlı yerler var, bu konsepte çok uygun ama cadde üzeri 12-15bin Park Caddesine doğru olanlar ortalama 7-8bin TL... otopark sıkıntısı yok, bina dümdüz içi de öyle, dekorasyon maliyeti düşük çıkıyor o nedenle, bir de gelişmeye devam eden bir bölge iş yapma ihtimali yüksek...

bakalım artık net maliyetlere girmeye başladım...

ALPER-VNS
04-08-2012, 17:51
yaklaşık 2 senedir dükkan bakıyoruz pastane için.. süper dediğimiz yerler de oldu ama maliyet işin içine girince yüzü asılıyo insanın.. ü.köy civarında arkadaşlar da yazmış gerçi ama uludağ ı geçtikten sonra sağ taraf mantıklı cafe tarzı için.. 10.000den pazarlığa başlıyolar kiralarında.. bizim baktığımız dükkanların tümünü beğendik tutunca kaldık ortada.. kavşağı geçtikten sonrası da pastane için uygun değil zaten

bi de aklıma gelen leda pastanesinin yanında bi balıkçı var onun hemen arkasındaki dükkana bakmıştık biz 5.000 gibi bi kirası vardı pastaneye uygun değil ama consept bi cafe için uygun bence.. oraya da bakılabilir.. gerçi bi ara puzzle oldu sonra kebapçı oldu açan kapatıyo 2 ay içinde.. park sıkıntısı yok..

buarada benzin açılıcak diye duydum hazar ekmek fırınına giden yolda onu da hesaba katmak lazım aslında..

cheers
04-08-2012, 19:24
Ankara'ya birkaç tane benzin açılacak.İsim hakkını çok sevdiğim bir abim aldı.

ghibli06
04-08-2012, 19:26
Alper balıkçının arkasını ortağımın teyzesi satın aldı, briç kulübü açtılar, BEĞENDİK komple almış ama orda Park Caddesine giden yolda da güzel dükkanlar var aynı seriden... yarın belirlediğimiz yerlere tekrar bakıcaz, bakalım karar nasıl olacak...

fatihcakin
04-08-2012, 19:35
Genç bayanların dikkatini çekin gerisi gelir, ama bayanlar haliyle otomobillerle pek ilgilenmezler...Tofaşçıların mekanı olmasın zamanla :D

ghibli06
04-08-2012, 19:51
bazı korkularla yaşanmaz arkadaşlar, tofaşçıların geleceği bir muhit değil konuştuğumuz yerler, o nedenele sıkıntı olmaz ;) ama FIAT abarth gelirse bir tane hayır mı diyeceğiz :)

onursumer
04-08-2012, 20:17
aslında konu yeri değil ama mekan arayışı olduğu için yazmak istedim belki bana uygun birşey çıkar diye

istanbul ankara farketmez kapalı açık mangalbaşına çevirebiliceğim mekanlarla ilgileniyorum

kira olarak 10-15bin gibi düşünüyorum mekana gore 30binlere çıkabilirim

:)

onursumer
04-08-2012, 20:17
repost olmuş adminler silebilirseniz :)

Sert@ç
04-08-2012, 20:22
Park caddesinde köşedeki büfenin orda otoyıkama pizzacı filan var oraya güzel olur tam karşısıda kaldırım boş alan

ghibli06
04-08-2012, 20:27
Last Stopun yanı da boş, yarın ona da bakmaya gideceğiz, rakam da makul... bakalım parkın o kadar üstünde olmak mantıklı mı düşüneceğiz...

ALPER-VNS
05-08-2012, 05:16
Ankara'ya birkaç tane benzin açılacak.İsim hakkını çok sevdiğim bir abim aldı.

hacı kim aldı, kaça aldı, bizim niye aklımıza gelmedi, babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi :o

ghibli06
05-08-2012, 08:25
Benzin Cafe konsepti normal cafeden çok farklı değil, bir tane music box bir tane taxi geri kalan normal cafe... istediğim ortam o değil...

kso021
05-08-2012, 09:45
umarım gerçekleşirebilirsiniz güzel bi mekan ve ortam olur aslında.antalya için benzer bi proje düşünmüştük geçen sene bi polis abimiz boşver girme hergün çevirme yaparlar özellikle gelen giden modifiyeli araç çok olur sıkıntı yaşarsınız demişti sonradan vazgeçtik...

cheers
06-08-2012, 00:30
hacı kim aldı, kaça aldı, bizim niye aklımıza gelmedi, babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi :o
Kanka araştıralım olmayan birkaç firma daha var.Takipteyım ben.Benzini alanlar yabancı değiller ankaranın çok eski ve tanınmış işletmecisi.Kısacası Leman kültür'ü Ankaraya getiren isim diyim :)

Benzin Cafe konsepti normal cafeden çok farklı değil, bir tane music box bir tane taxi geri kalan normal cafe... istediğim ortam o değil...

Normal cafe consepti ama isim var işte.Bazen tabela birçok şeyi değiştirebiliyor.

umarım gerçekleşirebilirsiniz güzel bi mekan ve ortam olur aslında.antalya için benzer bi proje düşünmüştük geçen sene bi polis abimiz boşver girme hergün çevirme yaparlar özellikle gelen giden modifiyeli araç çok olur sıkıntı yaşarsınız demişti sonradan vazgeçtik...

Yakında Antalyaya da açılacak bir benzin.

cgnozdmr
06-08-2012, 02:11
Beğendiğin yeni açılacak olan yerinde bahsettiğiniz seride kiralar oldukça pahalı.Park caddesinde ise dediğiniz ortam sağlanamayabilir boş yer açısından.Takipteyim olursa geliriz böyle bir yer lazım semtimize:D

Akihiko Saito
06-08-2012, 02:34
Yıllardır düşünülen birşeydi..
Hatta Alkollü mekan olarak açılırsa 'Park Center'ın daha saygın bir çevreye hitap edeni' olarak iş yapabilecek bir projeydi..
Ama maksat ayvalık tostu satmak ise bu kadar pahalı ve iddialı bir konsepte gerek varmı bilemiyorum..

Chn53
06-08-2012, 02:46
Yıllardır düşünülen birşeydi..
Hatta Alkollü mekan olarak açılırsa 'Park Center'ın daha saygın bir çevreye hitap edeni' olarak iş yapabilecek bir projeydi..
Ama maksat ayvalık tostu satmak ise bu kadar pahalı ve iddialı bir konsepte gerek varmı bilemiyorum..

hacı maksat ayvalık tostu satmak değil.

ALPER-VNS
06-08-2012, 03:00
Kanka araştıralım olmayan birkaç firma daha var.Takipteyım ben.Benzini alanlar yabancı değiller ankaranın çok eski ve tanınmış işletmecisi.Kısacası Leman kültür'ü Ankaraya getiren isim diyim :)

eğer aynı kişiden bahsediyosak lemanı kızılaya getiren değil de bahçeliye ü.köye yayan isimse, çok akıllı çocuk valla yaw nerden nerelere.. uyuyoruz yemin ederm:(

Akihiko Saito
06-08-2012, 03:02
hacı maksat ayvalık tostu satmak değil.
Ben eşime açıcam falan deyince liseli mekanı olcak sandım hacı ne biliym.:(

Özür diliyorum beyler, aradaki mesajları okumayı yeni bitirdim. :o
Fikir gayet iyi bence.. Gerçekleşebilirse sürekli uğrarız diye tahmin ediyorum. :)

Ama sizinde bildiğiniz gibi bir kaç sıkıntı var.. Özellikle de otopark. Onun haricinde, 'sadece bira' düşünceniz gayet yerinde bir karar. Merakla takip ediyor olacağım. :)

by_BuRoCk
06-08-2012, 08:37
mantık olarak düşünce çok iyi ama bayan sayısı 3-5 i geçecegini sanmıyorum. erkeklerin agırlıklı olacagı bir mekanına döner bence. farklı bi konsept düşünebilirsinz.

MeRtCaN
06-08-2012, 16:29
Sanırım sızden once davrananlar olmus Bulent abı
hafta sonu gıttım ınanılmaz bır mekan

dekarasyon harıka

kesınlıkle Ankara dakı arkadaslarıma gıtmelerını tavsıye ederım super bır Araba konseptlı mekan

Garaj 55 - Pinnwand | Facebook (http://www.facebook.com/Garaj55Pub?sk=wall)

gurcell
06-08-2012, 16:52
Mertcan burası daha çok Amerikan tarzı bir cafe olmuş.

Bülent abi daha modern bir yer açacaktır :)

MeRtCaN
06-08-2012, 16:53
Evet Amerıkan tarzı abıcım :)

Ama konsept aynı ıste araba :)

OmerRS
06-08-2012, 18:21
Güzel fikir, yalnız kesinlikle elit olmamalı. İnsanların araçlarını otoparka çekip ister orda sohbet edebileceği ister içeri girip oturabileceği bir yer olması lazım.

Kısaca tek bir örnek vereyim, Ace Cafe London:

Welcome to the Ace Cafe London (http://www.ace-cafe-london.com/default.aspx)

brs852
06-08-2012, 20:31
Güzel fikir, yalnız kesinlikle elit olmamalı. İnsanların araçlarını otoparka çekip ister orda sohbet edebileceği ister içeri girip oturabileceği bir yer olması lazım.

Kısaca tek bir örnek vereyim, Ace Cafe London:

Welcome to the Ace Cafe London (http://www.ace-cafe-london.com/default.aspx)

eğer öyle birşey olursa elaleme otoparklık yapar :D

OmerRS
06-08-2012, 20:48
eğer öyle birşey olursa elaleme otoparklık yapar :D

Zamanla oturacak bir kültür tabi:)

Yalnız benim gibi düşünen, benim gibi arabaları olan, aynı şekilde ard arda dizilmiş ***** tarz sahibi arabaları orada görmek gerçekten hoş olur.

Son dönemlerde en çok hoşuma giden film sahnelerinden biri Hızlı ve Öfkelideki Letty'nin cenaze sahnesidir.

http://i.ytimg.com/vi/VfzP96uQ9bM/0.jpg

ghibli06
06-08-2012, 20:56
garaj55 güzelmiş, gidip görmek lazım :) evet orası çok klasik olmuş, ben hem klasik hem modern karıştırmak istiyorum, bir de orası PUB, sonuçta PUB mantığı daha farklı...

cheers
06-08-2012, 23:05
eğer aynı kişiden bahsediyosak lemanı kızılaya getiren değil de bahçeliye ü.köye yayan isimse, çok akıllı çocuk valla yaw nerden nerelere.. uyuyoruz yemin ederm:(

Yok kanka o değil.Lemanı leman yapan :) Biraz kafayı çalıştırsak eminim daha iyi fikirler çıkar bizden ama aklımız fikrimiz sabit kalmış durumda malesef.

onat
07-08-2012, 08:31
Yok kanka o değil.Lemanı leman yapan :) Biraz kafayı çalıştırsak eminim daha iyi fikirler çıkar bizden ama aklımız fikrimiz sabit kalmış durumda malesef.

para yok paraaaa...

TünayK
07-08-2012, 09:13
para yok paraaaa...

cheers'tan alıntı yapıp para yok demek???!?!?! adam duck tales beyler!!!:D

YE5aDNe4V7k

onat
07-08-2012, 09:28

:D :D bendekide hata oldu cidden. adam otelciler kralı bende tuttum para yok para dedim :hahaha:

iynn-RS
07-08-2012, 11:10
ben olsam.

umıtkoy tarafında konumu güzel bir arsa kiralarim.

eski amerikan benzin istasyonu (motel)tarzında biyer yaparım.

bu tarz ucuz yollu bı bına yapılabılır çelik konstruksıyon yada ımkan varsa bıraz fantazi yapılabılır. on tarafında eskı amerıkan benznın pompaları(etanol-metanol satılabılır :)). içerisi kışlık kapalı oturma alanı olarak kullanılır.
http://s2.hubimg.com/u/6708781_f520.jpg

normal bir benzın ıstasyonu gıbı yıkama bolumu yapılır ve 1 adet lift konulabılır. ben aracımı lıfte kaldırıp kurcalamayı cok severım mesela. yag kacagı olur egzozun surter bı bakarsın yada coilover ayarı için on numara olur boyle bır mekanda.

şu tarz krom karavanlardan tr de varmı bılmıyorum ama yapılabılır ve süper olur.murtaf olarak kullanılır.
yazın dışarı koyulacak masalara servıs burdan yapılır.

http://3.bp.blogspot.com/-G2MQ3i06p3w/UA0any8PPSI/AAAAAAAABm8/zRk-I6ffcqg/s1600/Tony%252C+Simon+and+Coco.jpg

http://www.airstreamprofessionals.com/wp-content/gallery/vintage-airstream-collage/air24.jpg

karvanın onune klasık bı amerıkan pickup da guzel olur.
http://www.caravantimes.co.uk/photo/the-caravan-is-a-one-off-from-american-trailer-company-aistream--$7062055$326.jpg

http://www.wired.com/images_blogs/autopia/images/2007/06/05/car_collectors.gif

ve eski amerikan tarzı güzel bir ışıklandırma

Munger Moss Motel | Flickr - Photo Sharing! (http://www.flickr.com/photos/maryannsphotos/5452444992/)

bilmiyorum kafanızda canlandımı bişeyler:)

ghibli06
07-08-2012, 11:24
kafamda canlandı da, hatuna servis açıyoruz desem sanırım kabul görmez :)

bir de son zamanlarda gittiniz mi bilmiyorum ama Ümitköy- Çayyolu ne kadar alan varsa Özçelik-İmaj olmuş...

cheers
07-08-2012, 19:44
para yok paraaaa...

YE5aDNe4V7k

:D :D bendekide hata oldu cidden. adam otelciler kralı bende tuttum para yok para dedim :hahaha:

Ahahaahhaa gerekli açıklamalar Tünay kardeşim tarafından yapılmış olup Onat kardeşim tarafından da hatırlanmıştır asjdfadsfjskdl:D

öFk
09-08-2012, 01:50
Çok güzel bi fikir ama biraz tuzlu olucak eğer para kazanmak istiyosanız .. Apaçi şahin tayfasının geleceği mekanlar değil o yüzden o konuda bi sıkıntı olmaz bana kalırsa Bilkent tarafına açmanızı öneririm böylece kız müşteri ktlesini de yakalarsınız .. Bu arada benzinlik(değişik konseptli) ve cafeyi birleştirirseniz çok daha güzel olabilir.

CGR328
09-08-2012, 01:53
Çok güzel bi fikir ama biraz tuzlu olucak eğer para kazanmak istiyosanız .. Apaçi şahin tayfasının geleceği mekanlar değil o yüzden o konuda bi sıkıntı olmaz bana kalırsa Bilkent tarafına açmanızı öneririm böylece kız müşteri ktlesini de yakalarsınız .. Bu arada benzinlik(değişik konseptli) ve cafeyi birleştirirseniz çok daha güzel olabilir.

senin orda oldugun bi gün bana haber wer
bütün şahincileri toplayacam çatara kütere yakan yakana bi gün olur sende izlersin camdan olurmu:soru::icon_tup:

öFk
09-08-2012, 02:08
senin orda oldugun bi gün bana haber wer
bütün şahincileri toplayacam çatara kütere yakan yakana bi gün olur sende izlersin camdan olurmu:soru::icon_tup:

Ben Bilkentte okuyorum 2 yıl boyunca bi tane apaçi şahin görmedim :)

CGR328
09-08-2012, 03:55
ama ben apaçi q7 ci ve corsacı çok gördüm aman sende uyma sakın onlara

barkinakgul
09-08-2012, 08:37
erkekler daha baskın olarak gelir ama ortamın nezihliği düzgünlüğü kulaktan kulağa yayılırsa bayanlarda gelmeye başlarlar yer konusunda bi fikrim yok açılırsa tem destek ama :)

cMg
09-08-2012, 10:14

Aferim sana

Selim.Y
09-08-2012, 10:37

İmzan daha apaçi dostuummmmmm :heyoo:

ygtrn
09-08-2012, 11:12
onu bunu bilmem ama eğer fiyatlar uygun olursa orası tam bir çakal çukal apaçi yuvası olur... fiyatları azbuçuk mokunu çıkarmadan yukarda tutmak iyi olacaktır :)

CAN
09-08-2012, 16:56

geçen dönemki resmimize bakıorum bulamadım bulsaydım bilketntin içinde 3 şahin bi e36 m3 bide ben son ses hüseyin kağıt gezioduk demekki o gün sen okulda yokmuşsun :D okulun kaderi değişti ondan sonra :D

Thracian
09-08-2012, 22:31
Konuyu başından beri takip ediyorum. Allah utandırmasın.

Aramızda restaurant, lokanta veya cafe işletmiş yada işletmekte olan varsa konuda tecrübelerini paylaşırsa bilgilendirici olur.

Benimde restaurant-cafe bir mekan açmak gibi bir niyetim var. Yardımcı olursa seviniriim

mert06
10-08-2012, 02:55
ankarada bahsedilen yerlere açmanız bence uygun değil bu taraflarda bulunan kitlenin daha cok bildiğimiz cafe tarzı yerlere yöneleceğini düşnüyorum ben.