Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpek Korkusu

İbrahim Erdem
05-08-2012, 19:32
***** forumda bu sıralar köpeklerle ilgili konuşuluyor. Ayrıca köpek besleyen üyelerimiz de var yardım isteyeyim dedim.

Sene içerisinde birkaç defa sokak köpeklerinin saldırısına maruz kaldım herhangi bir ısırılma olmadı ama 3-4 lü grup tarafından kovalanma veya köpeğin üzerime doğru koşması gibi vakalara rastladım. Hepsini de havyanları ürküterek savuşturdum şu zamana kadar hiçbir hayvana zarar vermedim. Lakin yakın zamanda farkettim ki . Etrafta sakin sakin gezen bir köpek görsem ya da sahibi köpeğini gezdirirken görsem bile bende bir irkilme oluyor yolumu falan değiştiriyorum. Korku istemsizce bilinçaltıma işlemiş. Ne yapmamı önerirsiniz.

Köpek besleyin diyecekseniz. Öyle bir imkanım yaşadığım mekan olarak ve öğrenci olarak ordan oraya gittiğim için mümkün değil.

ta_one
05-08-2012, 19:34
en yakın zamanda kendıne bı kopek edın putbull olsa ıyı olur :)

İbrahim Erdem
05-08-2012, 19:35
en yakın zamanda kendıne bı kopek edın putbull olsa ıyı olur :)

öyle bir imkanım yok ne yazıkki öğrenciyim yurtta kalıyorum. Yaşadığım alan kendime zor yetiyor köpeğe hiçbir şekilde yetmez.

RSBurak
05-08-2012, 19:36
14-15 yaşlarında bisikletle gezerken hep bir süs köpeği kovalardı beni bu aralar görmüyorum ama en son gördüğümde üstüne doğru koşmuştum bir daha kovalamadı :) yani siz korkacağınızı belli ederseniz o gösteriş olsun diye kovalar.bazen böyle ayaklanıyorlar beni görünce bende içten içten tırsıyorum ama emin adımlarla üstüne yürüyorum bir şey yapmıyor :)

UtkuG
05-08-2012, 19:37
Konuyu takipteyim çevremdeki köpek sahibi olan insanların köpekleriyle biraz fobimi yensemde bu korku gitmiyor, geçen sene köpek savar kaydetmiştim telefona açınca uzaklaşıyorlardı :D

Yiğit Ş.
05-08-2012, 19:37
cana yakın, zarar vermeyeceğine emin olduğun bi köpekle içli dışlı ol :)

İbrahim Erdem
05-08-2012, 19:39
cana yakın, zarar vermeyeceğine emin olduğun bi köpekle içli dışlı ol :)

yakın çevremde köpek sahibi tanıdığım olsa aslında güzel yöntem ama yok ne yazıkki.

Thracian
05-08-2012, 19:42
Arkadaşım, köpekler korkunun kokusunu alıyorlar. Bunu onlara sen hissettiriyorsun. İnsanın korkusyla yüzleşmesi elbette zor biliyorum ama bence köpeği olan birinden yardım alabilirsin. Önce kısa iple sonra ipi uzatarak kendini dene.

Bende köpeklerden korkuyorum, sonuçta hayvan diye ama 8 aylık bi köpeğim var. Bütün korkularımı aldı götürdü.

İbrahim Erdem
05-08-2012, 19:48
Arkadaşım, köpekler korkunun kokusunu alıyorlar. Bunu onlara sen hissettiriyorsun. İnsanın korkusyla yüzleşmesi elbette zor biliyorum ama bence köpeği olan birinden yardım alabilirsin. Önce kısa iple sonra ipi uzatarak kendini dene.

Bende köpeklerden korkuyorum, sonuçta hayvan diye ama 8 aylık bi köpeğim var. Bütün korkularımı aldı götürdü.

evet köpeğe korktuğunu hissettirmeyeceksin ama işte. Korku artık sana işlemişse o biraz zor oluyor.

tayreep_john
05-08-2012, 19:55
bendede aynı korku var ama ben biraz daha kötü yaşadım benim irlanda setteri kolumu ısırıp kemiğimi çatlatmıştı :( 2-3 senedir köpeklerden çok uzak duruyorm ama bi arkadaşımın köpeği sayesinde daha yeni yeni alışıp sevmeye başladım :) zamanla birazcık da üstüne gidersen oluyo diyelim :)

Berk7767
05-08-2012, 19:57
valla bendede aynı korku vardı üstüne gittim arkadaşlarımın köpeklerini sevdim rot olsun doberman olsun şimdi pek korkmam eskisi kadar.

saqwert
05-08-2012, 20:12
hocam o sana koşuyorsa sende ona koş.Yakınlaştığınız zaman o senden korkup kaçıcaktır

UtkuG
05-08-2012, 20:17
hocam o sana koşuyorsa sende ona koş.Yakınlaştığınız zaman o senden korkup kaçıcaktır

İşte olmuyor öyle kaç kere denedim sadece aynı duyguyu yaşayanlar bilir diye düşünüyorum hep dedim bu kez korkmıcam olmuyor tek çare köpek sahibi olmak bence :)

İbrahim Erdem
05-08-2012, 20:18

onu yapmak için 3 öğün yürek yemek lazım. Bir de tek değil 2-3 taneyse iş karışır.

arabasızadam
05-08-2012, 20:22
Köpekler insanın enerjisi ve aura sını görürler ,bence bu sizin negatif enerjinizle alakalı bişey sanırım korku yerine sevgi enerjisiyle yaklaşmaya çalışırsanız daha farklı olucağını düşünüyorum .

APO
05-08-2012, 20:25
bildiğim kadarıyla insan korkunca bir koku salgılıyor ve köpekte bu kokuyu alınca korktuğunu anlıyor...
en güzeli kaçmak..:)

Eyüp
05-08-2012, 20:27
Aynı korku bendede var , tanımadığım köpeklerden korkuyorum..

(tanımadığım derken sahibini bilmediğim köpekler)Kangal'da besledim ama korku hala var :)

İbrahim Erdem
05-08-2012, 20:30
Köpekler insanın enerjisi ve aura sını görürler ,bence bu sizin negatif enerjinizle alakalı bişey sanırım korku yerine sevgi enerjisiyle yaklaşmaya çalışırsanız daha farklı olucağını düşünüyorum .

Benim köpeklerle bir sorumun yok. Olmadı da. Ama durup dururken havlayıp üzerime geldiklerine göre benle problemleri var demektir.

bildiğim kadarıyla insan korkunca bir koku salgılıyor ve köpekte bu kokuyu alınca korktuğunu anlıyor...
en güzeli kaçmak..:)

Köpekten daha hızlı koşacağımı hiç sanmıyorum. :D

BLuEBoY
05-08-2012, 20:34
köpeklerin üzerine daha hisli başka bi hayvan tanımıyorum ben çok eskıden mah.nin köşesinde süreklı yatan uyuz bi köpek vardı koca mah.de bitek benim peşimden gelirdi bilirdi tırstıgımı :D

arkadaşıma köpek aldık uzun süre beraber ılgılendık sayesınde korkumu yendim.. sokak köpeği görünce yine tedirgin oluyomuyum oluyorum ama eskisi gibi yolumu değiştirmiyorum

köpeğe korktugunuzu hissettirmemeniz lazım natıonal yada dıscovery de köpeklere fısıldayan adam diye bi prog. var onu izleyin köpeklerin hislerine nasıl karşılık vermeniz gerektıgı hakkında bilginiz olur

yada son çare spora başlayıp bacak kaslarınızı ve koşma hızınızı arttırın :D :D

Chn53
05-08-2012, 20:34
Bende husky var. Kopek les gibin kokuyo nasıl yıkicam neyle yıkicam biri yardımcı olabilirmii

TheKaptan
05-08-2012, 20:37
daha dün sabah başıma geldi ara bi sokağa girdim bi anda nerden çıktılarsa 6 tane köpek havlamaya başladı bende hoşt lan filan yaptım gelmediler ama yalan yok korkudan aklım çıktı :D

evolutions
05-08-2012, 20:43
köpeklerle büyüyen biri olarak cok ciddiyim sana kaçma senelerce tanıyormus gibi yaklaş onlara sonucu alacaksın kudur olmadıgı sürece bilinçli bir köpek kesin nettt zararsızdır

evolutions
05-08-2012, 20:44
Bende husky var. Kopek les gibin kokuyo nasıl yıkicam neyle yıkicam biri yardımcı olabilirmii

bebek sampuanı ile yıka arkadasım

evolutions
05-08-2012, 20:46
daha dün sabah başıma geldi ara bi sokağa girdim bi anda nerden çıktılarsa 6 tane köpek havlamaya başladı bende hoşt lan filan yaptım gelmediler ama yalan yok korkudan aklım çıktı :D

verdiğiniz tepkiye göre sizi izler ve hareket ederler

TheKaptan
05-08-2012, 20:49
gündüz bişey yapmıyolar gece canavar çıkıyo içlerinden :D

ProdriveSTI
05-08-2012, 20:54
Bir Sosyal mesaj vereyim.:D

Bir dostun köpekliğindense,bir köpeğin dostluğunu tercih ederim.

Mr.K
05-08-2012, 21:00
Valla kendi köpeklerim var ama sokak kopeklerınden deli korkarım,ısınamadıgım ılıskı kuramadıgım kopeklerden delı korkarım(sahibi varken) korku baska bişey:D

Kimiside vardır kız/erkek mahallede bı yurur btuun kopekler pesınde sankı koruması hıcbısey yapmazlar deısık bısey bu olay :D

AFy
05-08-2012, 21:07
Köpek değilde kedilere karşı tedirginliğim vardı küçükken tırmık yediğim için sokakta kalan 1 kedıyı evıme alıp besleyınce gercekten korkumu yendım hatta gece aynı yatakta uyuyordum 3 gün kaldı evimizde ve artık ne kedi ne köpek korkum yok sokak köpeklerinden yer yer korktugum olsada kacma tercihim olmadı onlarda kovalamadı =)

Yiğit Ş.
05-08-2012, 21:50
köpeklerin üzerine daha hisli başka bi hayvan tanımıyorum ben çok eskıden mah.nin köşesinde süreklı yatan uyuz bi köpek vardı koca mah.de bitek benim peşimden gelirdi bilirdi tırstıgımı :D

arkadaşıma köpek aldık uzun süre beraber ılgılendık sayesınde korkumu yendim.. sokak köpeği görünce yine tedirgin oluyomuyum oluyorum ama eskisi gibi yolumu değiştirmiyorum

köpeğe korktugunuzu hissettirmemeniz lazım natıonal yada dıscovery de köpeklere fısıldayan adam diye bi prog. var onu izleyin köpeklerin hislerine nasıl karşılık vermeniz gerektıgı hakkında bilginiz olur

yada son çare spora başlayıp bacak kaslarınızı ve koşma hızınızı arttırın :D :D

köpek eğitiminden anlamam fakat o köpeklere fısıldayan adam şerefsiz itin teki. izleyenler farkında değil fakat köpekleri vurarak iterek dürterek eğitiyor. köpekler korkularından hizaya gelmiş gibi gözüküyor aslında.

KuinToBgUco

MeMo
05-08-2012, 22:20
Valla beni ne kadar köpek kovaladı sayamadım ama hala onlardan korkmuyorum çünkü korkarsan köpek bunu bilir ve sana gelir... Korkma demek tabi bize kolay ama bu konuda psikolojik destek al derim eger köpeklerle kaynasmak istiyosan :)

Onurkk06
05-08-2012, 22:20
sorma hocam ya bende köpekleri seviyorum ama sevdiğim derecede de tırsıyorum:D kedilerden ise nefret ediyorum nedense hiç de sevmiyorum

BLuEBoY
05-08-2012, 22:26
köpek eğitiminden anlamam fakat o köpeklere fısıldayan adam şerefsiz itin teki. izleyenler farkında değil fakat köpekleri vurarak iterek dürterek eğitiyor. köpekler korkularından hizaya gelmiş gibi gözüküyor aslında.

[YOUTUBE]KuinTo]

valla televizyonda izledıgım bölümlerde bakışlarla ve köpeklerın üstüne gıtmesıyle baya işler yapıyodu illaki görünmeyen tarafıda vardır :ofk:

wolrath
05-08-2012, 22:28
kucukken fecı tırsıyordum kopeklerden.kucuk dedıgım ortaokula kadar.hatta basımı cok buyuk derde soktu da dıyebılırım bu korku.dayımın ufacık kopegınden tırstım dıye merdıvenden asagı atlamıstım seyımın ustune.bıldıgın kısır oluyordum az daha.sonradan amelıyat oldum vs.allah korudu neyse :)

suankı kopegımızı esım cok ıstedıgı ıcın aldım.
aldıgımızda ayagımda corapsız dokunamıyordum dusun artık :)
sımdı beraber yatıyoruz.agzımla beslıyorum.onu ısırıyorum bile vs :D o kadar alısıyorsun kı.bunla beraber buyuk kopekler bıle korkutmuyor artık beni.

sımdı sana tavsıyem.yavru bır kopek bul tanıdık vs den.sana verecegı zararın mınumum olan bır kopek.onla beraber zaman gecırmen senı bu korkundan cok cabuk kurtaracak emın ol.

bızımkı Jack Russell mesela . aslında alısılcak kopek degıl.fecı hareketlı.sana tavsıyem daha oturaklı bı yavru bulman :):)

gökan
05-08-2012, 22:30
kopekten 1o senedır korkuyrm askerde dahı kopekten korkuyrdum nobet kulubemın onune gelıp dururdu cıkamazdım bunasıl bı sey anlamadım:)

AEAlmas
05-08-2012, 22:34
şok cihazi al bulldog var bende gece gezdirirken 7 8 kopek geliyor 1 anda şok cihazini cikarinca sesi ve elektrik görüntüsü köpeklerde korku yaratıyor kacısıyorlar yolumuza devam ediyoruz sadece elinde tut tetige bas yeter

fatihcakin
05-08-2012, 22:35
Köpekler aslında cok korkaktır bakmayın havlar üsütünüze koşar ama ufacık bi tepkinizde geri vites yaparlar, yani size köpek saldırdıgı zaman veya baktınız saldırıcak köpeğin üstüne yürüyün taş atıyomus gibi yapın veya ayaklarınızı yere vurun yani köpek sizden korksun siz köpekten değil ve sakın kaçmayın kaçtınız mı zaten köpek korkak oldugunuzu anlıcak ve baya bi kovalar yani :D

SGTI
05-08-2012, 22:38
o üzerine koştuğunuz köpeğe koşmadan cinsinede dikkat edin :D Bazıları o üzerine gitme numarasını yemiyebiliyorlar bknz:Pitbull,Rotveiller

mhmt.cln
05-08-2012, 22:44
biyerde okumuştum,

sadece insanlar değil, doğadaki bütün canlılar korktuklarında ter bezlerinden bi salgı salgılıyolar...

köpekler bu kokuyu seviyo, ve onlardaki oyun oynama dürtülerini dürtüyomuş... :D

sağlıkçıyım, salgı olayının doğru olduğunu biliyorum, ama köpeklerin bu kokuyu sevip sevmediği konusunda emin değilim açıkçası... :D

yapman gereken korkmuyomuş gibi, göz teması kurmadan yanından geçip gitmek heralde... :D

tayreep_john
05-08-2012, 22:45
o üzerine koştuğunuz köpeğe koşmadan cinsinede dikkat edin :D Bazıları o üzerine gitme numarasını yemiyebiliyorlar bknz:Pitbull,Rotveiller

asdasdadadd = )) köpeklere fısıldayan adamı izlemiş gibi oldum :D :D

fatihcakin
05-08-2012, 22:46

Tabi baktın hayt yapıyon kaçmıyor hala üstüne geliyor, taş atıyosun tık yok :D en son yapılcakşey bildiğin kick box moduna girip köpekle arbede yaşıyacaksın :D

İbrahim33
05-08-2012, 22:56
Bende köpeklerden korkardım eskiden taa ki Amcama hediye olarak gelen Yorkshire terrier cinsi bu neşe kaynağını görene kadar :) Ancak pitbulları dogoları falan hala sevmiyorum...

http://d1208.hizliresim.com/10/5/bjbq3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Ahmet Saraçoğlu
05-08-2012, 23:01
Aranızda en cok çekinen benimdir herhalde :D
Bu zamana kadar cok acı bı anım olmadı , saysam 4 5 kere anca kovalanmisimdir ama hem kendi yaşadığım , hem arkadaslarımın gördüğü şu ki ; o an bı iman gücü geliyor , ayaklarım gövdemden hızlı koşuyor :D , 100 120 kg arasi seyretmisimdir genelde ve normalde hicbisekilde o kadar hızlı koşmam belki.Ama o it arkamdan geliyorsa bildiginiz kanatlaniyorum:D

sokak köpeği o an işinde gücünde ise cok tırsmam , sahipli sus köpeklerinden daha cok tirsarim , cunku onlar daha oyuncu , ve cusselerine bakmadan daha atarli oluyorlar :D
Bi keresinde bı dalmacyali geldi , uç arkadasız , ilk ikisinin yanında biraz gezindi , sonra şerefsiz beni bı kovaladı :D , ben direk depar tabi ,,, eleman bıraktı beni ben hala koşuyorum ,,, ayaklar durmuyor :D , bı kere de zincirli köpeğin atış alanına girmişim deniz kenarı bı mekanda ,,, zinciri bitmese ciddi denizdeydim :D ,,, ama en sonuncusu efsane ,,,, bu kış Ankara'da aksam karda arac yolda kaldi yasamkentte , neyse besa Migros'a koyduk arabayı , nişanlımı eve bırakıyorum yürüyerek..bilen bilir oraları , yeni yapılaşma , in cin top oynuyor.NEyse bıraktım onu donucem , rahat yolda uluyor şerefsiz cocukları :D , dedim neyse alttan gideyim (atabilge arkası yokuş , ana cadde)
neyse Migros'a bı 200 300 m kaldi , bı tane it karşıdan yokuşun basından geliyor.... İnceden hass. dedim ama baktım kendi halinde , acıdım , yazık la dedim bu karda kışta kalmış , günah....korkuyu ona acımayla bastırıyorum :D :D , neyse çıkıyorum yokuşu , bu birden noolduysa sanki anasına kufretmisim gibi dellendi , birden kovalamaya basladi.bende yorgunum , araba itmiştim , yürüyüşüm , yerler kar ...Ama kaçmasam atlayacak üstüme.Neyse ben can havliyle bı depar.ustumdeki mont pelerin oldu resmen arkamda havalaniyo.ve arkamda köpeğin nefes nefese koşmasının sesini duyuyorum ama bakamıyorum :D , oyle bayaa bı koştuktan sonra bı adam gördüm bari onun yanına gidiim die ,, bu sefer de bı baktım onda da haski var :D bı de o dellendi , neyse oyle böyle derken arabanın yanına gittim ama ömrümden omur gitmişti :D

Korkuyu başka bı köpekle yeneceğimi düşünüyorum , köpekleri de seviyorum aslında uzaktan ama ne evde bakabilecek imkana - sorumluluğa sahibim , ne de çevremde alışacağım bi köpek var....bakalım bı fırsat gelişir illaki.

Dodoo
05-08-2012, 23:03
Geçen gün köpek gidene kadar 5dk beklemek zorunda kaldım, saklanıyorum kafayı çıkarıyorum bana bakıyo :D Neyse gitti sonra :D

doncarlo
05-08-2012, 23:28
Abi aynı sorun bende de vardı , cidden yol falan değiştiriyordum daha sonra karşı komşumun köpekleri ile zaman geçirdim ilk başlarda çok tedirgindim ama sağolsunlar hayvanlar hakkındaki önyargımı kırmamda büyük payları var şimdi yoldan geçen her köpeği severim başını falan okşarım.Ciddi zararsız hayvanlar biz insanlardan çok daha masumlar.