PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından araç getirme ?

Yekta
16-08-2012, 04:05
Bu sefer konu biraz farklı :) kime sorulur bilemedim araştırdım benzer bir durum da bulamadım internette hiç :) belki daha önce benzer birşey yaşayan vardır aramızdan..
Yurtdışında yaşayıp kesin dönüş yapan birisinin aracını benim getirme durumum var.. Araç doğal olarak yabancı plakalı, karadan kullanarak geleceğim ama bu arabayı ülkeye sokarken ne gereklidir? kendi arabamız gibi girebilirmiyiz yoksa araç sahibinin olması gerekir mi sınır kapısında? Yada vekalet vb. birşey ile hallolur mu varmı fikri tecrübesi olan :)

AEAlmas
16-08-2012, 04:06
Sahibi olması gereklidir bildigim bu sadece kesin dönüşte bi ton şu bu o var getirirken supra getirin bari :D

Günkut
16-08-2012, 04:10
Normal gümrükten filan geçiyorsun abi prosedür ankara istanbulda filan işliyor diye biliyorum yine bildigim kadarıyla sahip oldugun aracın mtvsi ötvsi cartı curtu hesaplanıp türk plakaya geçiş yapılıyor belki yanlıs biliyorum ama nerdendir bilmem aklımda böyle kalmıs

Yekta
16-08-2012, 04:13
tabi güzel olabilirdi o da :D
orada kullandığı araba burda da kullanmaya devam edecek ben sadece arabayı buraya getirme kısmına aracı olacağım yoksa herhangi bir ticaret filan yok yani :)
sahibi şu anda tr de ve burada kalacak ben 15 gün sonra filan arabayı alıp gelicem.. resmi evrak arabayı buraya kaydettirme kısmı ile de hiçbir alakam olmayacak, sadece o arabayı sınır kapısından sahibi yanımızda olmadan ben geçirebilir miyim?

ef186
16-08-2012, 05:05
Gumrugun diger tarafinda bulusup gumrugu beraber gecin diger turlu sikintili olur :D

tylan
16-08-2012, 05:11
aracın en az 6 ay sızın ustunuze kayıtlı olması lazım

edit: Lazımmış bende hollanda'da oturan bır akrabama sorup yanıtladım ne kadar doğru bılemem tabı :)

Yekta
16-08-2012, 21:01
Gumrugun diger tarafinda bulusup gumrugu beraber gecin diger turlu sikintili olur :D

işte son çare öyle yapıcaz abi bakalım

aracın en az 6 ay sızın ustunuze kayıtlı olması lazım

edit: Lazımmış bende hollanda'da oturan bır akrabama sorup yanıtladım ne kadar doğru bılemem tabı :)

öyle bi seçenek yok ama :)

güncel olsun varmı bilen eden başka fikri olan?

Berkan
16-08-2012, 23:51
Onura sorsana yekta zırt pırt girip çıkıyo araçları :D

Onurkk06
16-08-2012, 23:52
ayıptır sorması araç ne bari nadide bi eser getirin :D

Symetnix
17-08-2012, 00:13
araç sahibi olucak yada 1. derece yakını ben geçen ay geldım almanyadan araba ıle ama ruhsat sahıbı yanımda idi

sımdı bende turing teminatı odeyıp mavi plaka yapma muhabbetini araştırıyorum konu hakkında derin bilgi sahibi olanlar var ise lutfen bilgilendirsinler internette agızlı yuzlu bilgi yok konu hakkında.

bi teminat cizelgesi buldum ama ıkı farklı fıyatla karsılaştım misal teminat bedeli için

bu arada araç 6 ay tr sınırları ıcınde kalabılıyo 6 ay dısarıda yanlız ipsala da kapıdakı memur a bizzat sordum 6 ayı geçerse cezası nedir diye sadece 64 tl cezası var denildi .. bu konu hakkındada sıfır bilgi var google amca da

bond777
17-08-2012, 09:24
Yurtdisindan gelecek aracin 3 yas ve genc olmasi gerektigini biliyorum,

birde giristeki vergilerle zaten nerdeysde trdeki satis fiyatlarina geldigini

Yekta
18-08-2012, 00:53
Onura sorsana yekta zırt pırt girip çıkıyo araçları :D

kanka o kendi arabasını getiriyo pek aynı durum değil diye sormadım ama belki bilir doğru diyosun :)

araba mini countryman :) dediğim gibi ticari bi durum yok zaten ordaki arabasını buraya getirip tr plaka yapıp kullanmaya devam edecek 6 ay süresi pek mühim değil hele bi içeri girsin de :D ama sanırım sahibi olmadan olmayacak gibi :)

zetto
18-08-2012, 01:07
Bildiğim kadarıyla yurt dısından araç getirmede sahibinin olması gerekli. 0 km araç getirme hakkı var. bunun yanında 2. el aracları ise 3-4 yada 4-5 yaş üstündeki araçlar giremiyor diye biliyorum. böyle olsa bile kesin dönüş yapacağı için aracın ötv ve kdv si hesaplanır ödemesi yapılır ondan sonra TR olur.

İsin ticaretini yapanlar ise çok daha farklı işlemlerden geçer. vede resmen sahtekarlı olur.
onu da anlatabilirim.

juds2k
18-08-2012, 05:54
Arkadaslar artik bu konu uzerinde cok
Arastirma Yaptim denedim.. Suan yabanci plaka arac kullaniyorum..

Kimileri 3 yas demis.. Artik ole bisiyde yok 3 yas olayida bitti.. Suan sifir almak kaydiyla yurtdisindan sifir arac alip getirebiliyorz ve tr plaka olarak turkiyeye sokabiliyoruz.

Simdi gelelim kesn donus olayina arac bi kere 6 aydan fazla
Kesin donus yapicak sahisin ustunde olmasi lazim.. Aracin motor - kasa vs tum vergileri odenerek trye giris yapmasi gerekiyo ve ayni samanda kesin donus yapicak sahisin evraklari tam olmasi gerekiyor.. Sonrasinda arac buraya geldi hic
Bir sekilde 2 sene siz ustunuze alamiyosunz
Araci generallerin vekaleti denilen bi sistemle arac sahibi size vekalet verebilir buda demektir aracin 2. Sahibi siz oluyorsunuz ve bu arac
Hakkinda tum islemlere sahip oluyorsunuz. Kullanim - satis vs.. Yani normal
Vakelat sizin isinizi cozmuyo.. (yanlis bilgi vermek istemem duygudum gordugum yaptigim bunlar) tesekkurler kolay gelsin..

Yiğit Ş.
18-08-2012, 11:18
TR'e girerken araç sahibi yanında olmalı uzun :)

Molev
21-01-2015, 13:03
http://automobiles.honda.com/civic-si-coupe/ su araç sıfır alınsa tr ye getirilse ne kadara mal olur ?

altugkocer
21-01-2015, 13:18
http://automobiles.honda.com/civic-si-coupe/ su araç sıfır alınsa tr ye getirilse ne kadara mal olur ?

%145 ÖTV %18 KDV %10 Gümrük vergisi diye biliyorum ama tam emin değilim

Kahn23
21-01-2015, 13:22

Yanılmıyorsam bir de + %5 mtv :D

altugkocer
21-01-2015, 13:24
Yanılmıyorsam bir de + %5 mtv :D

Acaba bu yüzdeler ana para üzerinden mi yoksa kdv, gv ve mtv ötv li fiyat üzerinden mi hesaplanıyor :)

Kahn23
21-01-2015, 13:26
Acaba bu yüzdeler ana para üzerinden mi yoksa kdv, gv ve mtv ötv li fiyat üzerinden mi hesaplanıyor :)

Çıplak fiyattan olabilir.

Detaydan bak bi istersen. Misal > http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-golf-gti.aspx

altugkocer
21-01-2015, 13:32
[QUOTE=Carolita1907;7733193]Çıplak fiyattan olabilir.

ötv çıplak fiyattan, kdv ise ötv li fiyattan hesaplanıyormuş anladım :)

Molev
21-01-2015, 13:41
Bi babayiğit hesaplasın yahu hesabım iyi değildir bilgisayarcı adamım ben :D

sagi
21-01-2015, 13:41
şimdi 3 yaş sınırı yok mudur ? 2000 model bir aracı getirme şansımız var mı Türkiye'ye ?

altugkocer
21-01-2015, 13:49
Bi babayiğit hesaplasın yahu hesabım iyi değildir bilgisayarcı adamım ben :D

ortalama 170-180bin TL :)

KA®ANLIK
21-01-2015, 13:53

burası Türkiye,
burda genelde VERGİNİN de VERGİSİ alınır.

fıtratı bu :D

aslan
21-01-2015, 13:57
Detaylı bilgi için
0312 397 7547

arm
21-01-2015, 14:25
2.el araç alıp ötvsi falan ödenip kullanılamıyor mu artık?

stlegal
21-01-2015, 15:15
Türkun yurtdisindan araba getirtme hesaplari kansere sifa ariyan doktorlar yapmamistir..

blow07
21-01-2015, 18:50
şimdi 3 yaş sınırı yok mudur ? 2000 model bir aracı getirme şansımız var mı Türkiye'ye ?

maalesef yok :)

İşin içinde bir siyasetçi olursa işler değişiyor mu bende bunu merak ediyorum ?

levent
21-01-2015, 19:10

yaklaşık 72 bin $ + nakliye ödersin..

levent
21-01-2015, 19:12
düzeltme gibi bişey olsun,

linki verilen honda için konuşalım,

22 k $ normal fiyat
+ %145 ötv = 54 k $
+ %18 kdv = 63 k $
+ %10 gümrük vergisi = 70 k $

şeklinde hesaplamak gerekiyor, yani KA®ANLIK'ın da dediği gibi verginin de vergisi alınır, katlanarak gider.

sagi
21-01-2015, 21:06

Şuna bi çözüm bulunsada kafamdaki aracı ömürlük getirsem :)

B16
21-01-2015, 21:21
düzeltme gibi bişey olsun,

linki verilen honda için konuşalım,

22 k $ normal fiyat
+ %145 ötv = 54 k $
+ %18 kdv = 63 k $
+ %10 gümrük vergisi = 70 k $

şeklinde hesaplamak gerekiyor, yani KA®ANLIK'ın da dediği gibi verginin de vergisi alınır, katlanarak gider.

Aracın fiyatına taşıma bedelini de koyarak hesaplaman gerekiyor. 22 k$ araç fiyatı desen 3 k $ da taşıma bedeli desen 25 k $'dan hesaplaman gerekiyor ÖTV'yi. Ayrıca MTV'si de yaşına göre öyle ucuz çıkmıyor ilk başta MTV'de ötüyorsun. Diyelim ki araç 1.4 litre bu yılın MTV'si ile ödeniyor.

Sıkın dişinizi forum ahalisi 3 yıl'a kadar okulum bitiyor Lojistik konusunda hepinizi aydınlatıcam :)

blow07
22-01-2015, 00:42
Şuna bi çözüm bulunsada kafamdaki aracı ömürlük getirsem :)

senden çok bunu ben merak ediyorum hocam :D :D :D

MK8800
22-01-2015, 02:31

Amcaniz babaniz dayiniz siyasetciyse anlik olarak ( cevirmelerde veya farkli durumlarda klasik turk polisi muhabbetleriyle gecici cozum saglarsiniz ) ama malesef oyle omurluk bi durum yok mersinde operasyon adi altinda bir kac gun icinde tum araclari topladilar . Ha orada arabasini baglatip belli bir ceza odeyip geri cikartip satip farkli formullerle tekrar getirenler oldu ama yine de kalici bir formulu yok .

kurtlukaya
22-01-2015, 05:48
hocam benim tanıdıklarım getirdi türkiye ye daha yakın zamanda biri c220 cdi , biri de cooper getirdi , öncelikle 3 yaşında olmasının bir önemi yok , arabaya ma plaka veriyorlardı yanılmıyorsam , istediği kadar burda durabiliyor tabi işlemler uzun sürüyo , onun haricinde adam türk ama alman vatandaşı ise yabancı plakalı arabasıyla tr ye gelip 6 ay kalabiliyordu artık bu sene 2 sene oldu sanırım onunla ilgili yasa çıktı diye biliyorum. ma plakalı araç bir müddet tr de kaldıktan sonra hem satış verebiliyorsun hemde plakanı değiştirebiliyorsun , arabanı tr ye getrirken herhangi bir vergi filanda vermiyorsun , arabanın borçlarını ödemen yeterli , ayrıca gümrükten geçebilmen için araç sahibinin yanında olması gerekir

MK8800
22-01-2015, 06:51
hocam benim tanıdıklarım getirdi türkiye ye daha yakın zamanda biri c220 cdi , biri de cooper getirdi , öncelikle 3 yaşında olmasının bir önemi yok , arabaya ma plaka veriyorlardı yanılmıyorsam , istediği kadar burda durabiliyor tabi işlemler uzun sürüyo , onun haricinde adam türk ama alman vatandaşı ise yabancı plakalı arabasıyla tr ye gelip 6 ay kalabiliyordu artık bu sene 2 sene oldu sanırım onunla ilgili yasa çıktı diye biliyorum. ma plakalı araç bir müddet tr de kaldıktan sonra hem satış verebiliyorsun hemde plakanı değiştirebiliyorsun , arabanı tr ye getrirken herhangi bir vergi filanda vermiyorsun , arabanın borçlarını ödemen yeterli , ayrıca gümrükten geçebilmen için araç sahibinin yanında olması gerekir

Zaten yasal sahibi olmadigin bir ulkenin aracini Turkiyede kullanamazsin. Ma plaka icin de vatandaslik sart harici alamiyorsun . Vekalet ile kullanma sistemi de yok şikayet edildigi veya bir cevirmede yakalandigin halde aracin yasal sahibini istiyorlar baglandiktan sonra cezasini odeyip verilen gun icerisinde polisten belge alip araci ait oldugu ulkeye ya da turkiye sinirina cikarmak zorundasin

Patisever
22-01-2015, 06:59
Eskimlara simsek nasıl girip trye tr plakalı oldu acaba bilen warmı bizimde yabancı tanıdık war prosedurde degişiklikmi oldu bilen warmı

Patisever
22-01-2015, 07:00
Eski kıt kara simsek yazacaktım telefon sacmalamıs