Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : vti kol yatak sorun.....

kerem_euk34
20-08-2012, 19:41
aracımı tüm parçalarımı orjinal alarak toplattım 2000km paşa paşa rodaj yaptım 3kere yağ değiştirdim
en son subap ayarı yapıldı castrol 10 60 yağ aldım orjinal yağ filtremi aldım rodajı tamamladım
ayara çıktık arabayı hiç yormadan 2kere basıp soğutarak ayar yaptık avans açmak zorlamak yoktu hiç
sadece 100km ayar yaptık ve motordan garip bi ses gelmeye basladı
1. kol yatağı üzerinde hiç bi çizik yok ancak yanmış ve yanlardan açılmış resmen tren tekeri gibi olmuş :( (diğer yataklarda hiç bir problem yok)
bunun sebebi nedir anlayan yardımcı olacak varmıdır???

RsErdi
20-08-2012, 19:53
gecmıs olsun keremim ya :/ bi yüzün gülmedi

senna
20-08-2012, 20:04
yatak boşluğu aklıma geliyor ama detaylı incelemek lazım

kerem_euk34
20-08-2012, 20:13
yatak boşluğu aklıma geliyor ama detaylı incelemek lazım

motor yapılmadan önce böyle bi problemim yoktu eski çıkan yataklarım çok düzgün çıkmıştı 40bin kmlik yataklar yani
bu olay rektefiyeci hatasımıdır???
eğer öyleyse rektefiyecinin bu yapılacak olan masrafı üstlenmesi mi gerekir?

kanashibari
20-08-2012, 22:29
Genelde bu tip durumlar eğer oem kullandıysanız yani yan sanayiye kaçmadıysanız rektefiyeci hatası olarak bilinir. Gerekli ölçüm ve boşluk verilmediyse bu sorun gerçekleşmiştir.
Rektefiyeci işçilik almaz ama malesef sorun dolayısıyla yanan parçaları tedarik etmeniz size kaçıyor bir kaç arkadaşımın başına geldi çok kavga ettik fakat nedense hep onlar haklı.
Büyük geçmiş olsun. Krankınızda birşey yoksa gerisi halledilir.

tarantino
20-08-2012, 22:34
rektifiye işlemini ankara da şirzat usta yaptıysa problem olmaması lasım

o adamın yaptığı motoru ben 10 bin 20bin sıka sıka kullandım yani bayağı hor davrandım

sıkıştırmam 13.2 lerdeydi yani ii değerlendirin bence...

tdipower
20-08-2012, 22:49
rektefiye hatası bence kerem geçmiş olsun..

Dr.Rs
20-08-2012, 23:57
Kardeşim o büyük ihtimal rektefiyeci hatası ama bi ihtimal malzeme kusurlu olma şansı da var her ne kadar fabrikadan çıkmış olsa da belki malzemedir ama o da milyonda bir şans sana denk geldiyse bişey diyemem :confused: benim motor da yeni yapıldı biliyosun ama bi sıkıntı çıkmadı kardeşim ama farklı rektefiyeci tabi :soru:

kerem_euk34
21-08-2012, 08:19
ben zaten yatağında contasında değilim ki krankta değişecek bi adamın hatası yüzünden nie herşeyi bn karşılıyorum ki çok garip o zaman bu motoru kendim toplardım dünya para verip rektefiyeciye yaptırmazdım bu nası iş ahlakıdır???

stlegal
21-08-2012, 08:21
o problemin oluşması için onlarca sebep var ustan bile hatalı olabilir rektefiyeciye yönlenmeyin tek başına en iyisi sökülüp incelenmesi ama usta rektefiyeci arasında siz kalıcaksınız masraf size kaçar muhtemelen..

boosted_pug
22-08-2012, 23:38
Dostum büyük geçmiş olsun çok üzücü bi durum ayni olay benim a3 de başıma gelmişti hızlı giderken birden stop etmişti bende bir anlik dalginlikla vurdurmuştum aracı sonra yatak ayni senin bahsettiğin şekle gelmişti tek kol sadece bilgi iz dışında araci vurdurdularsa felan böle bişi olmuş olabilir tekrardan geçmiş olsun

h22ek
23-08-2012, 12:55
geçmiş olsun bilitim onun acısını :( bundan önce motor toplama sebebin neydi acaba ? bi ihtimalle yağlamada da sıkıntı yaşamış olabilirsin. tam temizlenmediyse kanallar vs. ordan fark edebilir.. onun dışında parça kusuru ya da işçilik :(

ibratice
25-08-2012, 18:54
şimdi tek bir yatakta varsa diğerleri sıfır gibiyse iki seçenek var ya rektefiyeci yanlış ölçü aldı yada toplanırken kep ters takıldı ben rektefiyeden gelen her motorun yatak boşluklarını kendim toplamadan tekrar kontrol ediyorum senin yatak boşluğun 0.038 yada 0.040 olması lazım .

JusticeForAll
26-08-2012, 14:42
geçmiş olsun. bizde motoru rektefiye ettirdikden sonra yağ kaçırmaya başlamıştı ölcüler iyi alınmamıs. tekrardan motor yaptırıdk acısını bende biliyorum tekrardan geçmiş olsun ama böyle işler %80 rektefiyeci hatası

caglargungor
26-08-2012, 14:46
geçmiş olsun kardeşim üzüldüm cansıkıcı bir durum rektefiyeci hatasıdır büyük ihtimal bencede

kerem_euk34
26-08-2012, 17:12
yağlama sisteminde hiç bir problem yoktu sadece 1.kol yatağı dönmüş ve yanmış? tek bir yatak neden döner? bunun boşluğunu rektefiyeci mi ayarlıyo?
2gün içinde yasal işlem başlatıcam sonucu paylaşıcam
karara göre hepimiz dahada bilinçlenmiş olucaz inş

JDM VTİ
26-08-2012, 18:02
yasal işlem nasıl başlatacaksın? faturalı mı herşeyin?

rektefiyeci vs. ile görüştünüz mü bu arada sorun neden olabilir diye tahkik edebildiniz mi?

kerem_euk34
26-08-2012, 18:53
yasal işlem nasıl başlatacaksın? faturalı mı herşeyin?

rektefiyeci vs. ile görüştünüz mü bu arada sorun neden olabilir diye tahkik edebildiniz mi?

herşeyim faturalı ve orjinal parça aldım amerikadan
yani yan sanayi kullandınız yok ondan fln diyemezler

multispace
26-08-2012, 20:06
rektefiyeciyle görüştünüz mü peki ? o ne söylüyor bu konuda ?

akıncı
27-08-2012, 08:33
motor toplanırken kol boşlukları tekrar olçuldumu yağ boşluğu nekadar verılmıştı kerem, muhtemelen boşluk sıkı verıldıyse dırek yatak sarar geçmış olsun üzücü bir durum

Gry
27-08-2012, 10:02
büyük geçmiş olsun kardeşim :(

kerem_euk34
27-08-2012, 12:02
motor toplanırken kol boşlukları tekrar olçuldumu yağ boşluğu nekadar verılmıştı kerem, muhtemelen boşluk sıkı verıldıyse dırek yatak sarar geçmış olsun üzücü bir durum
ben 2bin km rodaj yaptım 3-4bin devir gezerek yataklar sıkı olsa direk rodajdayken yatak sarmazmıydı??
bizim kol yatağı dönmüş öyle yanmış

ibratice
27-08-2012, 23:20
ben 2bin km rodaj yaptım 3-4bin devir gezerek yataklar sıkı olsa direk rodajdayken yatak sarmazmıydı??
bizim kol yatağı dönmüş öyle yanmış

yatak ısı yada yağsız kalmassa dönmez hiçbirzaman yan sanayi dahi olsa ya yağ boşluğu yetersiz yada kep ters yada yanlış takılmış bunun başka bir sebebi olamaz .