Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Titreme ACİİLLLL!!

juds2k
01-09-2012, 02:27
Arkadaslar 2 gun once sag rotıl basını degıstırdım... ondan sonra uzunda fark ettım kı 90-100 arası asırı bı tıtreme var.. resmen coupe tıtrıyo bugun gıttım rotbalans ayarlarımı vs herseyımı hallettım ama tıtreme yıne aynı 4 jantı kontrol ettırdım jantlarda herhangı bı sıkıntı yok.. uzun yola cıkıcam coıllerden bıras kaldırdım aracı onlerı tekrar kontrol ettım bırı sadece 1 dıs fazla yuksektı onuda duzellttım.. tekrar yola cıktıgımda yıne vardı tıtreme.. dıkkat ettım normal 90-100 arası tıtreme var fakat aracı frenlerden daha fazla bı tıtreme oluyo aractaa ne olabılır arkadaslar lutfen yardım kafayı yıcem artık nerdeyse :S :ofk::(:(:(

gökberk
01-09-2012, 02:29
Şimdi 90-100 diyince aklıma balans geldi ama aks'la da ilgili olabilir mi ki..?

gokhan035
01-09-2012, 02:32
Aks da boşluk olabilir.

juds2k
01-09-2012, 02:54
yaa delırdım yaa :S aksta bosluk olabılır pekı bunu yapan arkadas gormez mı yanı rotıl degıstı ondan mı kaynaklandı acaba :S

juds2k
01-09-2012, 02:55
Şimdi 90-100 diyince aklıma balans geldi ama aks'la da ilgili olabilir mi ki..?

rot balans + 4 jant balans vs hersey yapıldıı bugun 3 kere rota balansa gırdı arac :(

levent
01-09-2012, 03:36
aks la alakalıdır, fren diskin yamuksa o da titreme yapar kaliper fazla bastığı sürece, fren anında daha beter olur.

juds2k
01-09-2012, 03:49
:(
aks la alakalıdır, fren diskin yamuksa o da titreme yapar kaliper fazla bastığı sürece, fren anında daha beter olur.

anladım usta ama herseyden once bu sorunum yoktu nasıl rotıl basını deıstırdık ondan sonra olduu bugunde dedım ya dıkkat ettım frenlerken aracı baya baya tıtrıyo :S :( 90-100 arası bır tıtreme + frenlerken bı tıtreme var:beuj:

levent
01-09-2012, 04:24
boşluk olmuş olma ihtimali de var yada sıyırma.. bi baktır frenler ile aks lalelerine tekrardan derim hacı

juds2k
01-09-2012, 06:02
boşluk olmuş olma ihtimali de var yada sıyırma.. bi baktır frenler ile aks lalelerine tekrardan derim hacı

eywallah ustadd ılk ısım o olucak... balans dedık balansı yaptırdım yıne tıtreme olunca delırdım vallahı ya :S :(:ofk:

bLackModeL
01-09-2012, 07:38
bask aks takmıs olabılırler mı ? marka model parca kodu bakarak mı aldınız ? aks bılyları yaglandımı ? koruklerı konturol ettınız mı ? benım bıldıgım bıde sadece bı taraf degısmezz alınca ıkısınıde alıcaksın uyumlu olmamıs olabılır

juds2k
01-09-2012, 14:24
bask aks takmıs olabılırler mı ? marka model parca kodu bakarak mı aldınız ? aks bılyları yaglandımı ? koruklerı konturol ettınız mı ? benım bıldıgım bıde sadece bı taraf degısmezz alınca ıkısınıde alıcaksın uyumlu olmamıs olabılır

Yok be abi aks ayni aks degisen bitek rotil basi.. En iyiisi bu dediklerini kontrol ettiriym ben abi olmicak bole..

alex
01-09-2012, 14:27
jantlarda eğrilik varmı bundanda yapabilir titreme belirli bi km den sonra

Birde fren yaparken coğalma varmı ona bakın frenleme yaparken hafif sesli titreme varsa disk tede eğrilik olabilir yada bi boşluk olma ihtimalı olabilir

Dr.Rs
01-09-2012, 14:27
100 den sonra kesmiyo ve araba kopacak gibi titreme yapıyosa arabanın altında yağlanma var mı bi ona bak kardeşim eğer varsa bi krankın ordan mı geliyo yağ ona bak derim eğer ordan geliyorsa krank balans yapıp volant tarafını biraz oymuş olabilir bende öyle bi olay başıma geldi krank balansından araba kopacak gibi oldu bi kere sonra yatak sardı inşallah öyle birşey yoktur ama bi dediklerime bakmanı tavsiye ederim

gökan
01-09-2012, 14:30
jantat egrı varsa yapar kardesım bırde jantı ıkı elınle tut oynat bak boşluk varmı

juds2k
01-09-2012, 16:58
100 den sonra kesmiyo ve araba kopacak gibi titreme yapıyosa arabanın altında yağlanma var mı bi ona bak kardeşim eğer varsa bi krankın ordan mı geliyo yağ ona bak derim eğer ordan geliyorsa krank balans yapıp volant tarafını biraz oymuş olabilir bende öyle bi olay başıma geldi krank balansından araba kopacak gibi oldu bi kere sonra yatak sardı inşallah öyle birşey yoktur ama bi dediklerime bakmanı tavsiye ederim

Valla abi sukur ole bi sorun yok 90-100 arasi bi titreme var 100 den sonra kesiyo 90-100 arasi biras fazla ve dedigim
Gibi dun uZunda dikkat ettim frenlerken 90-100 arasi baya baya titriyor... :( :( :( :(

juds2k
01-09-2012, 17:01
jantat egrı varsa yapar kardesım bırde jantı ıkı elınle tut oynat bak boşluk varmı

Abi jantlarda herhangi bir hata yok hepsine
Tekrar tekrar baktirdim...

alex
01-09-2012, 17:04
Valla abi sukur ole bi sorun yok 90-100 arasi bi titreme var 100 den sonra kesiyo 90-100 arasi biras fazla ve dedigim
Gibi dun uZunda dikkat ettim frenlerken 90-100 arasi baya baya titriyor... :( :( :( :(

Disklere baktırsana bir :S

babamın hondasındada böle bi problem vardı diskler dendi değişti

juds2k
01-09-2012, 17:18

Disklere baktırsana bir :S

babamın hondasındada böle bi problem vardı diskler dendi değişti

Herkese ayri ayri tesekkur ederim ilginiz icin diskler - akslar on takimi tamamen kontrole sokucam..