Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren yapınca gelen ses.
1.3 cdti corsa van, aracımız var, uzun yoldan geldikten sonra fren yapmayı denedim, bir sürtme sesi geliyor, sanki demir bir yere sürtüyor, sebep nedir ? Diskler mi bitik, bir de bu arabada ön arka disk fren mi?
Böyle kullansak zararı olur mu dersiniz?
By_HaNNibaLL
01-09-2012, 19:11
ses öncen mi geliyo arkadan mi balatalar bitmiştir büyük ihtimal
ses önden geliyor, net bir şekilde duyuluyor, durmaya yakın fren yapınca. masraf ne olur tahmini?
Balata bitmiştir diske surtuyordur. Bence zaman kaybetmeden göster
Balata bitmiştir diske surtuyordur. Bence zaman kaybetmeden göster
yanıt için teşekkürler ama kesin balatadır di mi? Çünkü bir ara ıslık sesi gibi bir ses gelmişti, usta 4 diski değişelim senin demişti. Cahil bir şekilde sanayiye gitmek istemiyorum :) 50 tl masraf varken 500 tl ile çıkmayalım..
bu arada aracım 130.000 km.de, ve bakımları yapılı halde arkadaştan almıştım, 10.000 km.dir biniyorum.. Disk mi balata mı nasıl anlarızki?
Diskinin yüzeyine bak anlarsın zaten çizik çizilse diskte degisyirirsin gormeden sesle yorum yapılacak bisey değil
Balatalara bakin anlarsiniz bitip bitmedigini uzun yol derken isindiginda da ses yapiyor olabilir
yaklaşık 5-10 bin km.dir fren yapınca ıslık sesi gibi ses geliyordu, uzun yol olsun veya olmasın. Yani şehiriçinde de böyleydi.
Şimdi uzun yola çıktım ve geldim, (yaklaşık 300 km. kadar) artık bu ıslık sesi dediğim şekilde yerini sürtme sesine bıraktı..
o ıslık sesi bitmeye yakın oldugunu bıldırıyor sanırım,demir demire sürtme seside ben bittim sen devam et diyor :)
GokhanRS
01-09-2012, 20:10
diskler değişelim dediyse ustanız değişin. kazaya sebep olduğunda ah ben naaptım demeyin.
m. ali öz
01-09-2012, 20:18
sorun diskte %90. ön fiskleri değiştirin. corsa'larda oluyor genelde.
rekord2000
01-09-2012, 20:21
Klasik corsa oten fren durumu:) on balata diskleri degistirin, arkalarda kampanadir, girmisken onlarada baktirirsiniz balata degisip kampanaya bi torna yaptirdinmi beton gibi olur frenlerin;)
Isındıktan sonra yada yıkandıktan sonra bir müddet ses yapabilir. Ses geçimi değil mi önce onu tespit et.
Ken_Block
05-09-2012, 10:45
balatalar bittiyse üzerinden 100 km yaptıysan bile o diskler bitmiştir emin ol.. Daha fazla sorun çıkmadan değiştir