Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rotçu...

mehmetRS
04-09-2012, 22:58
Selam arkadaşlar,

aracıma k-sport marka coilover taktım, ayar felan yapmadan sadece basıklık kısmı ve sertlik derecesiyle oynayıp taktık acıkcası..

fakat direksiyonu çevirdiğimde direksiyon geri yerine gelmiyor.. nerede bıraksam orada kalıyor..biraz sertleşti haliyle.

öncelikli ihtimal olarak rot v.s. ayarlanması için rotcuya götürmek istiyorum fakat, bu coiloverın üzerinde türlü türlü ayar mekanizmaları mevcut.. kamberi v.s. v.s. birde amortisör kovanının disk v.s. tarafına baglandıgı parca ile birleştiği noktada bir kontra daha var.. sanki kovanı biraz daha aşağı almak için.. ben yerinden oynamasın diye o kontrayıda sıktım takarken, acaba alakası olabilirmi?

Hal böyleyken coilover gibi bir parca takılı olan aracın halinden anlayacak bir rotcu lazım bana..o ne bu ne diye sormayacak, heh bu aracta coilover var diyecek ve bunun derdi şu diyebilecek gerekirse ayar yapıp düzeltebilecek bir rotcu.. benim devamlı gittiğim bir herif var, anlayacağını zannetmiyorum bu yüzden bu konuyu acarak bilgi almak istedim..

Topkapı çapa kocamustafapaşa civarı yakın bir yer olursa sevincten havaya ucarız.. heh uzak bir yerde varsa tabiki bilmek isterim.. cünkü bunu ayarlamak şart.

cok teşekkür ederim şimdiden.

ToNy
04-09-2012, 23:02
Topkapı yeşil kunduranın oradan girince düz devam et, ilerde Gaziantepliydi sanırım Rot balans lastik satışı yapan bir firma var, bende tavsiyeyle gittim memnun kaldım, bi dene istersen...
Hem sanada bi hayli yakın... :)

Osman Bahadır
04-09-2012, 23:03
Spesifik olarak senin aracını bilmemekle birlikte ben Renault'larda amortisör üst takozu bilyalı diye biliyorum. Anlattığın durum taktığın coiloverın takozunda bilya olmadığını akla getiriyor. Çünkü aynı sorun bilya bozulunca da görülür. Sorunun alt bağlantı tarafında, yürüyende olacağını sanmıyorum.

mehmetRS
04-09-2012, 23:03
Topkapı yeşil kunduranın oradan girince düz devam et, ilerde Gaziantepliydi sanırım Rot balans lastik satışı yapan bir firma var, bende tavsiyeyle gittim memnun kaldım, bi dene istersen...
Hem sanada bi hayli yakın... :)

Teşekkürler Yavuzcum, listeye yazdım burayı, ilk önce buraya giderim cünkü en yakın yer burası sanırım :)

mehmetRS
04-09-2012, 23:04
Spesifik olarak senin aracını bilmemekle birlikte ben Renault'larda amortisör üst takozu bilyalı diye biliyorum. Anlattığın durum taktığın coiloverın takozunda bilya olmadığını akla getiriyor. Çünkü aynı sorun bilya bozulunca da görülür. Sorunun alt bağlantı tarafında, yürüyende olacağını sanmıyorum.

pardon hocam, aracım honda civic 2002 model hb. ep1 veya ep2 diye gecen vtec 2 .. coiloverın üzerinde amortisörde olan takoza benzer birşey var, hatta kamber ayarı yapılabilen bir parca.. mc pherson mı deniyor bilemiyorum ama sanırım o alet :)

mehmetRS
04-09-2012, 23:06
http://www.epcivic.com/userpix/1731_img85054.jpg

tam ollarak bu malzeme :) ön.

Osman Bahadır
04-09-2012, 23:07
pardon hocam, aracım honda civic 2002 model hb. ep1 veya ep2 diye gecen vtec 2 .. coiloverın üzerinde amortisörde olan takoza benzer birşey var, hatta kamber ayarı yapılabilen bir parca.. mc pherson mı deniyor bilemiyorum ama sanırım o alet :)

Benim aklımda sende RS var diye kalmış :) Avatar da o yönde bir çağrışım yaptı sanırım :)

Honda'da takoz rulmanlı değil. Ama yine de sorunun takoz kaynaklı gibi görünüyor.

mehmetRS
04-09-2012, 23:09
Benim aklımda sende RS var diye kalmış :) Avatar da o yönde bir çağrışım yaptı sanırım :)

Honda'da takoz rulmanlı değil. Ama yine de sorunun takoz kaynaklı gibi görünüyor.

acaba o takoz diye andığımız parçaya denk gelen parcanın dibini felan yağlamakmı gerekiyordu takmadan? ben direk bodoslama taktım da:) yani ben taktım felan diye yazıyorum ama aslında ben takmadım tabi, takılırken oradaydım, cok bilmiş gibi takan adamı yönlendirdim şöyledir böyle olabilir diye v.s. :/

mehmetRS
04-09-2012, 23:11
http://www.k-sportracing.com/img/products/shock/top-P+.jpg
http://www.k-sportracing.com/img/products/shock/top-P+_1.jpg
tepedeki parca tam olarak bu :D

mehmetRS
04-09-2012, 23:14
http://www.k-sportracing.com/img/technical/05.gif

altta diye bahsettiğim kontrada sanırım sürüş yüksekliğini ayarlamak için önlere konulmus..

Schumi
04-09-2012, 23:16
Rot ayarı ile düzelir. Maslak Oto Sanayi Paşaoğlu alt dükkanı Hunter Rot Balans. İşinde iyidir.

Topkapıdaki Gaziantepli Rot Balans'a da çok gittim. Balans işinde en iyisi onlar ama rot ayarlarını beğenmedim.

mehmetRS
04-09-2012, 23:17
Rot ayarı ile düzelir. Maslak Oto Sanayi Paşaoğlu alt dükkanı Hunter Rot Balans. İşinde iyidir.

Topkapıdaki Gaziantepli Rot Balans'a da çok gittim. Balans işinde en iyisi onlar ama rot ayarlarını beğenmedim.

İnşallah düzelir ya, cok teşekkürler Şuayb, Maslaktaki Hunter Rot balansıda listeye ekledim..

Kekuti*
04-09-2012, 23:29
Maslak sanayi Hunter rot balans (tuncay abi)..

Gitmen yeter orda imkansiz yok :)

morgy_drag
04-09-2012, 23:34
Mehmet hocam,onun canı izmit cekmiş..sen getır buraya onun ılacı burası :)

mehmetRS
05-09-2012, 07:16
Mehmet hocam,onun canı izmit cekmiş..sen getır buraya onun ılacı burası :)

:) rot v.s. ayarı için izmite mi geleyim :D yok be hocam :D

Low-Rider
05-09-2012, 08:04
Maslakta özteknik tavsiye ederim bende

mehmetRS
05-09-2012, 08:19
Maslakta özteknik tavsiye ederim bende

çok teşekkürler :) onuda listeye aldım, bu gün izin koparabilirsem giderim maslağa doğru artık :)

SkY
05-09-2012, 08:33
maslak sanayide hunter benimde tavsiyemdir..bakırköyden üşenmeden giderim ona arabam için.

mehmetRS
05-09-2012, 22:03
arkadaşlar, hepinize önerileri için teşekkür ederim, bu gün " işten biraz erken kaçıp önce benim ayarlayamaz dediğim kendi rotcum olan samatyadaki abiye götürdüm, olmazsa basıp topkapı ve sırasıyla maslağı deneyecektim.. coiloverları takarken rot ayarı v.s. bozulmuş sanırım, ayarladı etti sağdan girdi soldan cıktı, şu an direksiyon kendi kendine yerine geliyor.. bu arada amortisörün altındaki bahsettiğim kontrada sürüş yüksekliğini ayarlamak içinmiş onuda öğrenmiş olduk, yaydan basmak yerine, onu aşağı dogru cevirip indirerek ön tarafı düşürebiliyoruz :D düşük odlugu zaman sürten orta susturucumu kücültüp yada yokettiğim zaman ön tarafa ayar verip fotografları paylaşırım.

tekrar herkese çok teşekkür ederim

tdipower
05-09-2012, 22:07
ön kamberlerin dengesiz şuan onda dolayı geri toplamıyor.. rot ayarını yaptır orada kamber ayarlarınıda düzeltirsen problemin çözülecek muhtemelen :)

mehmetRS
05-09-2012, 22:50
ön kamberlerin dengesiz şuan onda dolayı geri toplamıyor.. rot ayarını yaptır orada kamber ayarlarınıda düzeltirsen problemin çözülecek muhtemelen :)

cok teşekkürler, sizden bir önceki postu okursanız.. :)

gokselaltinok
06-09-2012, 11:55
Coilleri kaça aldınız bi pm alabilirmiyim.

multispace
06-09-2012, 15:59
hayırlı olsun resim var mı :)