Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyonu Çevirince Ses Geliyor!

Ken_Block
05-09-2012, 08:48
Selamlar öncelikle;

1 Hafta önce Honda Civic aracımı "Bora Honda Servisi"'ne götürdüm ön takım, aks'lar, balatalar, süspansiyonlar değişti. Araba servisten ilk çıktığı gün sorun yoktu ama 2. günün sabahı aracı park yerinden çıkarırken direksiyonu sağ'a ve sol'a çevirirken "tak tak tak" diye ses geliyordu. İçimden dedim ki herhalde parçalar yeni birbirine uyum sağlayamadı km yapınca geçer dedim 1 hafta oldu ses hala geliyor.

Sizce burada sorun nerede olabilir?:confused:

Servise gitmeden önce size danışmak istedim..

Sorun Neymiş?
Süspansiyon yeni takıldığı için araç ile uyum sağlayamadığı gözlemlendi bu yüzden süspansiyon söküldü mengene ile 2 tarafından sıkıştırılarak ana valfin ve alt bağlantı noktası arasına jel (kayganlaştırıcı) sürüldü ve tekrar takıldı araca şimdi hiç ses yok.. Direksiyon daha rahat dönüyor..

Süspansiyon'a ne kadar sıkışmış?
20 TL sıkışmış..

cemsultan
05-09-2012, 08:50
Direksiyon kutusu gibi geldi bana, diğer alternatif de aks başlarından biri olabilir.

Ken_Block
05-09-2012, 08:55
Direksiyon kutusu gibi geldi bana, diğer alternatif de aks başlarından biri olabilir.

Teşekkür ederim Cem bey servise gidicem illa ki ama aklımızda bir fikir bulunsun diye sizlere sundum teşekkür ederim:)

bLackModeL
05-09-2012, 08:58
spor yay varsa yay donmus olabılır + amartısor ust takozları olabılır

Maxiboost
05-09-2012, 09:37
Direksiyonda hissediyor musun bi zorlanma, takilma vs? Rot baslarindan olabilir belki

Ken_Block
05-09-2012, 10:36
spor yay varsa yay donmus olabılır + amartısor ust takozları olabılır

spor yay yok.. ama amortisör üst takozlara baktırıyım

Ken_Block
05-09-2012, 10:38
Direksiyonda hissediyor musun bi zorlanma, takilma vs? Rot baslarindan olabilir belki

Direksiyon'da bir zorlanma, takılma, titreme hissetmiyorum.. acaba rot fişekleri yada tablalarından olabilir mi?

TaGo
05-09-2012, 10:38
rotil değiştirdim 2.ayı gelmeden aynı sorun baş gösterdiği gün rotil koptu. Dikkat et.

Ken_Block
05-09-2012, 10:39
rotil değiştirdim 2.ayı gelmeden aynı sorun baş gösterdiği gün rotil koptu. Dikkat et.

aa geçmiş olsun tamam bunları dikkate alıyorum sağolun..

Ken_Block
14-09-2012, 13:43
Merak edenler için bir kez daha buraya yazıyorum yukarıda ekledim dikkat etmeyenler için bir kez daha;

Sorun Neymiş?
Süspansiyon yeni takıldığı için araç ile uyum sağlayamadığı gözlemlendi bu yüzden süspansiyon söküldü mengene ile 2 tarafından sıkıştırılarak ana valfin ve alt bağlantı noktası arasına jel (kayganlaştırıcı) sürüldü ve tekrar takıldı araca şimdi hiç ses yok.. Direksiyon daha rahat dönüyor..

Süspansiyon'a ne kadar sıkışmış?
20 TL sıkışmış.. :)

timucintt
14-09-2012, 13:54
civiclerde ön alt rotillerde çok ses yapar yağsızsa onada baktır... sağ sol yapınca saçma sapan bir gıcırdama sesi gelir amartisör sanabilirsin ama rotilden gelir o ses genelde...

Ken_Block
14-09-2012, 14:10
civiclerde ön alt rotillerde çok ses yapar yağsızsa onada baktır... sağ sol yapınca saçma sapan bir gıcırdama sesi gelir amartisör sanabilirsin ama rotilden gelir o ses genelde...

ne olur ne olmaz ben onada baktırıyım inşallah büyük bir sorunla karşılaşmam teşekkür ederim abi:icon_tup:

ilker AKTAŞ
14-09-2012, 15:38
aynı sorunu bende yaşadım sağ aksı tam sıkmamışler onu sıkınca çözüldü sorun