Orijinalini görmek için tıklayınız : İki plastik parça nasıl yapıştırılır?
Arkadaslar 2tane ince lipi birlestirerek biraz daha kalin farkli bir lip yapmayi dusuyorum. Bu iki lipi birbirine saglam bir sekilde nasil ve ne ile yapistirabiliriz. Ayriyetten bu iki lipin birlesim yerlerini ne ile doldurup tek lip goruntusu verebiliriz? En son olarak mat siyaha boyamayi dusunuyorum kusmet olursa. Tesekkur ederim arkadaslar simdiden :)
ghibli06
11-09-2012, 15:41
polyester kullanabilirsin hem yapıştırır hem de doldurur, zımparalar boyarsın...
berkay_aydin
11-09-2012, 15:43
polyester kullanabilirsin hem yapıştırır hem de doldurur, zımparalar boyarsın...
Esnekliğini kaybetmez mi abi ?
Skyhawk34
11-09-2012, 16:06
zamk falan derdim silikon da olabilir
Japon yapıştırıcısı + karbonat daha da sökemessin
zamk falan derdim silikon da olabilir
Silikonu denedik.Doldurmak icin denedik. Ama tutuculugu zayif plastikte
Skyhawk34
11-09-2012, 17:31
amaç esnekliğini sürdürmesi olacak yoksa bir çok sert yapıştırıcı var
sımdı aklıma geldi bali yada deniz botu yapıstırıcısı
Baska fikri olan yok mu arkadaslar?
kemal_koker
11-09-2012, 20:40
balley olur kafan atınca da poşete koyarsın altını da çakmakla ısıtırsın senin bile kırılan kalbini yapıştırır :p
tdipower
11-09-2012, 21:37
dayson marka PU yapıştırıcılar var sanayide kaportacılar terason derler o malzeme ile beton bile yapıştırabilirsin :) ben golfü toplarken birçok yerinde onu kullandım 1 günde kurur ama birdaha sökemezsin
arkadaşın dedigi gibi dyson ,,,,işini görür,,,renk seçenegide var...suya sıcaga çok dayanıklıdır...ömürlüktür
alihan_27
11-09-2012, 22:48
dayson marka PU yapıştırıcılar var sanayide kaportacılar terason derler o malzeme ile beton bile yapıştırabilirsin :) ben golfü toplarken birçok yerinde onu kullandım 1 günde kurur ama birdaha sökemezsin
+1
Dayson bu işi görür. Ha kullanmak için silikon tabancası lazım(tüpte olanını hiç görmedim) Tabanca bulmam uygulamam sorun olur dersen 404 plastik-çelik isimli epoksi bazlı küçük çift tüplü yapıştırıcılarda var hırdavatçılarda bulunur işini görür.
Ara boşluğu daysonla doldurabilirsin. Ancak dediğim gibi tabanca sorun olursa, tüpte veya salam şeklinde akrilik mastikler var, onu kullabilirsin. Fazlalıkları spatula veya benzeri şeyle düzeltirsin bitti, gitti.
Not:Polyester, plastik yapıştırmada istenen performansı göstermez, hatta bazı plastik tiplerini hiç yapıştırmaz+esneme yapmaz kırılgandır. Ara boşluk doldurmada da, böyle esnek malzemelerde macun kullanılmamalı.
Kolay gelsin.
rekord2000
11-09-2012, 22:55
Dayasin iyidir:) bide iyi bi ustanin elinde plastik kaynagida yapabilirsiniz, on yuzunude komple siyah silikonla halledebilirsiniz, bi dunya secenek var sec begen kullan:)
lipler fiberse yıne fiberle yapıstır araları fıber macunla doldurabılırsınç.
plastık ıse bırlesım yerlerı abes durmayacak ıse sılıkonlada dayson lada yapıstırabılırsın.
tam adını bilmiyorum ama biz babamla bu tür şeyler için arap yapıştırıcı diye geçen 2'li karışım yapıştırıcı kullanıyoruz aşşa yukarı cogu şeyi yapıştırıyor ve cokta sağlam oluyor hırdavat satan tükanlardan temin edilebilir :) eğer düşünürseniz tam adını öğrenebilirim.
bu arada yeri değil ama terason ile plaka yapıştırmak sağlıklı olur mu ileride sökülme durumunu düşünürsek ?
bu arada yeri değil ama terason ile plaka yapıştırmak sağlıklı olur mu ileride sökülme durumunu düşünürsek ?
biz onunla spoyler yapıştırdık,,plakanın dört köşesine bide ortasına 10 kuruş dan daha az sıkarsan iyi olur..plakayı çekinçe sökülmez öyle kolay kolay plaka egilir,,küçük ince bıçakla o köşelerden kesip ayıracaksın
tayreep_john
12-09-2012, 14:54
fiber macunu... hem esneklik katar hemde zımparalayıp direk boya :)