Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 1,4 TSI Leon Zenon Sorunu.

vtec_alp
26-09-2012, 13:10
2010 Model leonumun sislere zenon taktırmak istiyorum.Bu iş kafayı yedirecek bana :mad:

Daha önceden hep gittiğim bu işlerden anlayan elektirikçime gittim sislere zenon taktırmak istediğimi söyledim.Oda bu kasa leonlara canbuslı zenon taktırman lazım dedi.Canbuslı zenon satın aldım.Daha sonra netten biraz araştırdım.Kimi sigorta tablasını kimi silecek motorunu yaktığını okudum.Bir kaç kişide dönüşe duyarlı sis farı olduğu için sıkıntı çıkardığını yazmış.Açıkçası aslı nedir bilmiyorum.Bugun servise gidip dönüşe duyarlı sis farını kapattırdım.Orada ki servis müdürü zenon taktırmayın hemen hemen her gün bir kişi gelip zenondan kaynaklanan sıkıntısını anlatıyor.Kimisi sigorta tablası yakıyor kimisi farklı sorunla karşılaşıyor gibi şeyler söyledi.Seat kullanan arkadaşlarıma soruyorum.Hiç bir sıkıntı olmadan kullandıklarını söylüyorlar.
Ne olursa olsun taktırcam dedim ve elekt.ustaya gittim.Bu seferde ne olsa sevinirsin zenon ampülleri farklı çıktı :rolleyes:

Gelde kanser olma :) Sizce ne yapmalıyım?Yoksa bunların hepsi caymam için bir sebepmi :D
2010-2011 Makyajlı kasada sislerde zenon kullanan var mı aramızda veya bu durumdan sorun yaşayan?

Osman Bahadır
26-09-2012, 13:31
Servis müdürü demiş bozdu, bozuyor, bozacak diye, ona bile inanmamışsın, vazgeçmemişsin, biz desek ne değişecek? Buradan birisi dese, "ben arabama taktım sorunsuz kullanıyorum" diye sen de taktıracak mısın? Bu çakma xenon denen meret standart birşey değil ki. Hangi birini referans alacaksın? Hangi çinli merdivenaltı üreticininkine güveneceksin?

Bozar arkadaşım. Hele hele piyasada arıza lambası yakmayan xenon diye satılan 55w'lık xenonlar kalkışta daha çok akım çeker, daha çabuk bozar roleleri, sigorta kutusunu.

Ha tabi neden sise xenon ihtiyacı duyduğun da ayrı bir muamma... Sis farı sarı renk olur ki siste en iyi görüşü sarı renk sağlar. Tutup da beyaz xenon takarsan siste ihtiyacın olduğunda tavşan gibi kalırsın yolda.

Sert@ç
26-09-2012, 13:39
Benim sislerde xenon var mtec 8000k sorunsuz sekilde kullaniyorum
Arada sirada tek sonuyor o zamanda kapat ac yapmam yeterli oluyo
Yinede soyliyim aydinlatma sifir sadece gorunum amacli ise yariyor

vtec_alp
26-09-2012, 13:41
Servis müdürü demiş bozdu, bozuyor, bozacak diye, ona bile inanmamışsın, vazgeçmemişsin, biz desek ne değişecek? Buradan birisi dese, "ben arabama taktım sorunsuz kullanıyorum" diye sen de taktıracak mısın? Bu çakma xenon denen meret standart birşey değil ki. Hangi birini referans alacaksın? Hangi çinli merdivenaltı üreticininkine güveneceksin?

Bozar arkadaşım. Hele hele piyasada arıza lambası yakmayan xenon diye satılan 55w'lık xenonlar kalkışta daha çok akım çeker, daha çabuk bozar.

Ha tabi neden sise xenon ihtiyacı duyduğun da ayrı bir muamma... Sis farı sar renk olur ki siste en iyi görüşü sarı renk sağlar. Tutup da beyaz xenon takarsan siste ihtiyacın olduğunda tavşan gibi kalırsın yolda.

Bugune kadar sis farlarını hiç ihtiyaç duymadım.Tabi ki duymayacağım anlamına gelmez.Marka belirtmemişim çakma olduğunu nereden biliyorsunuz?Phılıps marka.Servis müdürüne inanmak istiyorum tabi ki merak ettiğim konu bir çok arkadaşım kullanıyor.Hatta sizin bahsettiğiniz merdiven altı mallar.Sorun yaşamadıklarını söylüyor.Açıkçası sorun yaşayan hiç duymadım bir kaç kişi internette yazmış aslı astarı nedir bilmiyorum.Benim kafamı karıştıran servis müdürünün söyledikleri.
Yazdıklarınız bir şeyleri değiştirmeyeceğini düşünsem inanın buraya hiç konu açmazdım.

vtec_alp
26-09-2012, 13:45
Benim sislerde xenon var mtec 8000k sorunsuz sekilde kullaniyorum
Arada sirada tek sonuyor o zamanda kapat ac yapmam yeterli oluyo
Yinede soyliyim aydinlatma sifir sadece gorunum amacli ise yariyor

2006 Model leonda bende kullanıyordum Sertaç hiç sorunda yaşamadım.Bu makyajlılarda sorun oluyor dedi.

Osman Bahadır
26-09-2012, 13:51
Bugune kadar sis farlarını hiç ihtiyaç duymadım.Tabi ki duymayacağım anlamına gelmez.Marka belirtmemişim çakma olduğunu nereden biliyorsunuz?Phılıps marka.Servis müdürüne inanmak istiyorum tabi ki merak ettiğim konu bir çok arkadaşım kullanıyor.Hatta sizin bahsettiğiniz merdiven altı mallar.Sorun yaşamadıklarını söylüyor.Açıkçası sorun yaşayan hiç duymadım bir kaç kişi internette yazmış aslı astarı nedir bilmiyorum.Benim kafamı karıştıran servis müdürünün söyledikleri.
Yazdıklarınız bir şeyleri değiştirmeyeceğini düşünsem inanın buraya hiç konu açmazdım.

Philips Photon çakmanın en kralı, en pahalısıdır. Zaten üstünde philips bile yazmaz, photon yazar. Hella 3.jenerasyon balastın tipik bir çakmasıdır. Tıpkı diğer tüm çin malı xenon balastlarının da olduğu gibi. "H" hani halojen kodlu xenon olmaz. Hiçbir oem üreticisi bu kodla xenon üretmez. Philips'in orjinal xenon balastlarının markası Philips Xendrive'dır. Bulabiliyorsanız Philips Xendrive alın takın. Diğer oem üreticileri hella, osram, AL Bosch vb markalardır. Ve hiçbirinin halojen farlar için halojen ampul soketli xenonu yoktur.

Çakma Philips;
http://images.gittigidiyor.com/3187/Philips-Photon-SEAT-LEON-OZEL-XenDrive-Xenon-K__31872236_0.jpg

Orjinal Philips;
http://prolumen.biz/blok_original/or_bl_philips_003.jpg
http://prolumen.biz/blok_original/or_bl_philips_002.jpg
http://img.diytrade.com/cdimg/1572580/26268259/0/1339568543/Xendrive_XLD_141_HID_Xenon_Ballast_original_Xenon_ Parts.jpg

onur_S
26-09-2012, 14:24
takılıyor ben taktım kısalara hiçbi sorun da yok 2011 leonda 1.5 senedir kullanıyoruz da takma kardeşim sislere filan ben çok sövüyorum :)

Zorbey
26-09-2012, 20:14
Ampül bir şekilde bulunur,Biz burda taktırın desek 2 gün sonra bozulursa,bu forumdaki insanlara güven azalıcak, ki servis yetkilisi boşa konuşmaz.Araç beyaz sanırım üzerine Oracal transparan sarı folyo çekilip farklı bir duruş yakalayabilirisiniz :)

Erim
26-09-2012, 22:31
maltepede gül suyu köprüsü sapağından saptıktan sonra sağda demiroğlu teknik var oraya git sana yardımcı olacaklardır

aybarsdnr
27-09-2012, 00:06
maltepede gül suyu köprüsü sapağından saptıktan sonra sağda demiroğlu teknik var oraya git sana yardımcı olacaklardır

aynen arkadaşın dedği yere git, dursun u sor..zaten tüm seat kullananlar ona gider neredeyse.

tercihen sislere xenon takma bence