Orijinalini görmek için tıklayınız : Iphone 5 bu kadar uzun olmalımıydı
Canselmo
26-09-2012, 13:48
The iPhone 5 (Parody) Ad: A Taller Change - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XNBP18nrRdw&feature=g-logo-xit)
Verildi mi bilmiyorum fakat cok komik video hazırlamışlar..
En sondaki sahnede cidden gülmekten yerlere düştüm :D:D
çok fazla üstüne gidildi cihazın ama ciddi manada ele oturan çok güzel bi tasarımı var bence kimse görmeden eline almadan yorum yapmasın :D
vtec_alp
26-09-2012, 13:51
iyiymiş :D
çok fazla üstüne gidildi cihazın ama ciddi manada ele oturan çok güzel bi tasarımı var bence kimse görmeden eline almadan yorum yapmasın :D
ele almak mı lazım :D
hüsranla gelmesinde :D
sen eline aldın mı kankacım ? :D
B.Battal
26-09-2012, 13:54
iPhone 5 geyikleriyle ilgili izlediğim en komik şeydi gerçekten çok başarılı :)
Off topic video alanı var...
Mechanix
26-09-2012, 13:57
Ahahahah süpermiş :D
ykavcioglu
26-09-2012, 13:58
ben angarada görmüştüm galiba.......
Ahahaha :D Sonu süper , yürüyemiyo :hehe:
serkanokan
26-09-2012, 14:20
Çok iyi olmuş ya :D:D:D
bence cok fazla ustune gidildi hakikaten. Hatta hizina laf ettiler baya yok 2 kat ne kadar belli degil bidi bidi diye ama sanirim en hizli telefon oldu
Genellikle eline alanlar hiç memnun değil ! :D
bu konu farklı bir boyut almış ben çıkıyorum iyi günler :D
HD wide screen diyo, telefonu dık tutunca küçücük bi yer var :D
video başarılı , güldürdü :D
afyon 5 i muştunun dükkanda inceledim bugün... elime aldım en azından :D :D bi alex değil :) telefon abartıldığı kadar uzun ve kötü durmuyor bu bi gerçek ama hem o fiyatlara çıkmaya değmez hemde s3 etmez...
dün s3 ümü duvara fırlattım :D borduna kadar yamuldu :) dedim afyon bakiyim hazır bakmışken farklılık olsun ... sinmedi içime mavi s3 aldım... diğeri beyazdı gene farklılık oldu ...
ayrıca : Galaxy S3 iPhone 5 i Tokatladı ! (Benchmark) (http://forum.shiftdelete.net/android/281102-galaxy-s3-iphone-5-i-tokatladi-benchmark.html)
millet her ne kadar kötüleme kampanyası da yapsa ti ye de alsalar adamlar mantıklı araştırmalar yaparak telefon dizayn ediyorlar
iphone uzamasına ragmen halen tek el ile kullanılabiliyor. ekranın tüm köşelerine dokunulabiliyor. bunu note ya da s3 te deneyin büyük ekranın mantıksız oldugunu anlayacaksınız...
volume81
26-09-2012, 17:02
koray abi fotoğraflarını yayınlamıştı :) eline'de almıştır herhalde :D
Çok iyi yaa :D yeni işlevler katılmış telefoncağıza :D
katiliyorum, bayagi girgir gecildi telefonla ama elinize alinca sasirabilirsiniz.
acikcasi ben sasirdim :)
darkmoon
26-09-2012, 18:27
Body time iyiymiş :) güzel dalga geçmişler..
VoodooRush
26-09-2012, 18:31
afyon 5 i muştunun dükkanda inceledim bugün... elime aldım en azından :D :D bi alex değil :) telefon abartıldığı kadar uzun ve kötü durmuyor bu bi gerçek ama hem o fiyatlara çıkmaya değmez hemde s3 etmez...
dün s3 ümü duvara fırlattım :D borduna kadar yamuldu :) dedim afyon bakiyim hazır bakmışken farklılık olsun ... sinmedi içime mavi s3 aldım... diğeri beyazdı gene farklılık oldu ...
ayrıca : Galaxy S3 iPhone 5 i Tokatladı ! (Benchmark) (http://forum.shiftdelete.net/android/281102-galaxy-s3-iphone-5-i-tokatladi-benchmark.html)
Nesi mesela s3'ten daha kötü sence? Kişisel düşünce almak istiyorum. Nedir yani seni etkilemeyen ya da S3'te daha çok etkileyen nedir?
Nesi mesela s3'ten daha kötü sence? Kişisel düşünce almak istiyorum. Nedir yani seni etkilemeyen ya da S3'te daha çok etkileyen nedir?
şekli şemalini sevmiyorum madem kişisel sordun ... ayrıca hiçbirzaman ayfonda şarjımı akşama kadar yettiremedim... s3 de ekranın büyüklüğü hoşuma gidiyor... 4-4s ufak geliyor .. 5 de gözüme biçimsiz geliyor... s3 şarjını bütün gün aktif kullanımda en kötü ihtimal gece şarja takıyorum ... az kullanmışsam 1.5-2 gün gidiyor.. dediğim gibi dün kırdım diğerini bugün yenisini aldım.. zaten memnuniyetsizliğim olsa s3 almazdım gene :) ayrıca apple ın satış politikasına da illet oluyorum ... bluetooth,panaromik çekim vs çığır açmışlar gibi milleti kandırıyorlar :) daha da ayrıca herkesde olan bişey ilgimi çekmiyor ... tabi ki herkes alabilir beni ilgilendirmez ancak 2-3 bin verdiğin bişeyinde herkesde olması komik oluyor ... geçen sene bir yerde yemekteydik masada 7 kişi falandık ... 7 kişi telefonları masaya bir koydu 7 tane 4s :)
Peki hakkikaten titreşim yokmu ip5te?
Bu ıphone yı neremızde sokacaz :D
Apple iPhone 5 Vibration (http://www.youtube.com/watch?v=cMaTc0GLi54)
var diye görünüyor... olmaması saçmalık zaten
VoodooRush
26-09-2012, 19:32
şekli şemalini sevmiyorum madem kişisel sordun ... ayrıca hiçbirzaman ayfonda şarjımı akşama kadar yettiremedim... s3 de ekranın büyüklüğü hoşuma gidiyor... 4-4s ufak geliyor .. 5 de gözüme biçimsiz geliyor... s3 şarjını bütün gün aktif kullanımda en kötü ihtimal gece şarja takıyorum ... az kullanmışsam 1.5-2 gün gidiyor.. dediğim gibi dün kırdım diğerini bugün yenisini aldım.. zaten memnuniyetsizliğim olsa s3 almazdım gene :) ayrıca apple ın satış politikasına da illet oluyorum ... bluetooth,panaromik çekim vs çığır açmışlar gibi milleti kandırıyorlar :) daha da ayrıca herkesde olan bişey ilgimi çekmiyor ... tabi ki herkes alabilir beni ilgilendirmez ancak 2-3 bin verdiğin bişeyinde herkesde olması komik oluyor ... geçen sene bir yerde yemekteydik masada 7 kişi falandık ... 7 kişi telefonları masaya bir koydu 7 tane 4s :)
Şimdi ben uzun süredir iPhone kullanan bir insanım. Saydığın sebeplerin bir kısmında ötürü değişiklik istedim gittim S3 aldım. 2-3 haftadır kullanıyorum. 5'le daha münasebetim olmadı.
Zamanında ilk iPhone'u kullanırken 3g almadım, 3gs çıktı hızım yetiyordu almadım, sonra bir gün anlık bir şeyle kırınca telefonu gittim Desire aldım hoşlanmadım 4 alıp kullanmaya başladım. Ama s3'ü aldığımdan beri şarj sorunu yaşıyorum. iPhone ile 1.5-2 gün giden şarj S3 kullanırken günü bitirmeden şarja takmam gerekiyor telefonu. Şimdi düşünüyorum ne yapsam diye, o yüzden sordum nedir hoşuna giden gitmeyen diye.
Android'in güzellikleri var uzun zamandır, yok facebook eşleştirmesi yok anlık mail vs. ama iOs alışkanlığı mıdır nedir hala ısınamadım alete.
O son satış politikası ve yaygınlık olayına kesinlikle katılıyorum. Ama dediğim gibi 2 seneden fazla 2g kullanan biri olarak işini bilen adam zaten reklama bakıp almıyor bu telefonları. Ya bir müşteri temsilcisi gazlıyor ya herkeste var bende niye yok deyip alıyorlar. Ondan sonra da mesaj bile yazmadan elinde dolaştırıyorlar cihazı.
Ayrıca 4s'i bilmiyorum ama kesinlikle S3'ün hem ön hem arka kamerası saplar 4'e.
kimsede olmasın mantığı nasıl bir mantık ben de bunu anlamıyorum.
telefon kimsede olmasın,
araba kimsede olmasın,
yaptığım modifiye kimsede olmasın,
öyle bir şey yapayım ki türkiyede tek olayım,
sadece bende olsun, aman kimsede olmasın..
nasıl bir psikoloji bu? gerçekten anlamıyorum.. "Sadece bende var.." "Az olan bende var"
varsın herkesin elinde olsun.. karton toplayan çocuklarda olsun.. simit satanda da olsun.. beni zerre ilgilendirmiyor.
beni ilgilendiren sadece ve sadece işletim sistemi.. Elma gösterme amacım yok zaten..
Benim hayatımı kolaylaştırıyor mu, sorunsuz her zaman hızlı sıkıntı çıkarmayan bir işletim sistemi mi var.. Benim için yeterli.. Şarj tabiiki çabuk bitecek..
1gb ram olacak,
7593 çekirdekli işletim sistemi olacak,
ekranı bilmem kaç pixel olacak, pasparlak ekranı olacak,
akşama kadar internet her daim açık olacak, maillerim zart diye gelecek, feysbuk tivitır mesajları zurt diye gidecek,
canım sıkıldığında bi kaç saat müzik dinleyeceğim, sevgilimin de resmini çekeceğim kare kare 2425 mpixel kamerası olacak..
ama şarjı 1 gün gidiyo tukaka bu telefon..
------
yok öyle bir dünya işte..
şarj bitmesin diyorsan nokia kullanacaksın onların şarjı 1 hafta gidiyor..
akşam evdesin.. şarjın var..
gündüz iştesin ofistesin, orada şarjın var..
arabayla mı gidiyorsun bir yere? e alıver bir zahmet araç içi şarj üniteni..
akşama kadar dışarılarda isen müteahitsen o zaman da şarjlı kapaklar var.
şarjı az gidiyor 1 gün yeaa.. diyenler tuhaf geliyor bana..
"herkeste var bu telefon almam artık" diyen kişiler kadar en az..
videonun sonu patlama noktam oldu ahahahaha:hahaha:
VoodooRush
26-09-2012, 20:19
Kusura bakma ama tablet boyutunda telefon yapıyorsun koyduğun pili sırf piyasadaki en ince telefon olacağım diye bir iki milim kalın yapmaktan çekinirsen ben de o telefonun şarjı az gidiyor derim. Ben gün içinde şarjım bitmesin diye ekran ışığını yeteri kadar açamıyorsam o telefonun piline söverim. Gidip yan sanayi kapak ve pil almak zorunda kalıyorsam orada tasarım sorunu vardır.
Sen telefonlarının kontratsız fiyatını 500 doların üzerine çıkardıktan sonra o telefon işini görsün görmesin, sırf statü simgesi diye herkes eline alıyorsa onunla da dalgamı geçerim kızılay mı dağıtıyor diye.
Herkesin elinde olmasın her şey, kullanabilecek olan alsın. Bu telefon olur araba olur. 200-300 beygirlik araba alıp aman yakmasın deyip gaza dokunmaktan çekinenle de dalga geçerim, eline iPhone alıp iki program yüklemekten, $0.99'u programa vermekten çekinen adamla da dalga geçerim.
Aldinmi sen :D
son iki paragrafında aynı noktadayız ama ilk paragrafında aynı şeyi düşünmüyoruz :)
hem ince olsun, hem şu olsun, bu olsun, aslında bir de şu olsun, bu bu bu özelliklerini de full kullanayım ama pili 1günde bitmesin diye bir şey yok işte..
terazi gibi bir tarafa ağırlığı bindirirsen diğer taraf hafifler.. bir tarafı artırırsan diğer taraf eksilir.. bu hayatın her anında var zaten..
Bana muadili bir telefon olup da şöyle dolu dolu 4-5 gün şarjı giden bir telefon örneği gösterir mi bir arkadaş?
3g açık
wireless açık
günde 1-2 saat mp3
günde 1-2 saat internet (sms mail whatsapp facebook falan filan)
günde 1-2 saat görüşme
Ekran parlaklığı sonda olacak
ekran büyüklüğü en az 3.5inch ve dokunmatik olacak..
iphone ile kıyasladığımıza göre ios tabiiki değil, android işletim sistemi olacak..
4-5 günü de geçtim, 3ncü gün akşamına kadar gitmesi de yeterli.. var mı böyle telefon.. hemen alacağım..
(iphone u da nokia 5110 gibi kullandığında (herşey kapalı dımdızlak) 1 hafta gidiyor şarjı.. full kapasite kullanılacak)
HD2'im vardı, 1230mah pili 4" ekranı vardı.
iPhone 4s = 1430mah pili var 3.5" A5 işlemci
iPhone 5 = 1440mah pili var 4" A6 çift çekirdek işlemci
Bu hafta HTC One X'imi aldım. 4.7", 4+1 çekirdek, 1800mah pili var. S3'ün 2000mah mı 2200mah mı ne pili.
Şimdi benim demek istediğim şu. HTC olsun Samsung olsun, her yeni jenarosyonda bir eski jenerasyondaki eksikleri, hataları gidermeye çalışıyor, eski ürünleri GELİŞTİRMEYE çalışıyor. HD2 1230mah, One X 1800mah. Ama gelin görün ki iPhone 4s 1430mah, iPhone 5 1440mah. Çok geliştirmişler kendilerini.
Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. :)
pilin ne olduğu önemli değil.. 8305mah olsun farketmez..
o pil seni ne kadar götürüyor onunla gelin bana..
mahlarla konuşacaksak piyasada 4000 5000 mahlık bataryalar da var samsung için iphone için..
samsung niye geliştirememiş kendini de 2000 tercih etmiş?
Bu yoruma cevap vermeyeceğim kusura bakmayın. :)
Bu yoruma cevap vermeyeceğim kusura bakmayın. :)
son cümlem çok basit bir soruydu oysa ki :) Samsung bu kadar çok biliyordu kendi niye yüksek kapasiteli batarya koymamış :)
Öte yandan aslında işletim sisteminin donanımı zorladığı, dolayısıyla bataryanın ömrünün ios ve android işletim sistemleri arasında mukayese edilmesinin kel alaka bir durum olduğunu da gözardı ediyorsunuz her ne hikmetse.. (bilgisizlik de olabilir ona bişey diyemem..)
sonuç olarak isabet olmuş cevap vermemeniz :)
Low-Rider
26-09-2012, 20:48
Sonuçta telefonun pil performansında diğer etkenlerle birlikte mah'ta önemli.
s2 ile s3 arasında çok ciddi pil performansı var mesela,s3 çok daha iyi s2'ye göre pil konusunda ama ip5te ki 10 mah'lık artış yetersiz bence
meLaNchoLic
26-09-2012, 20:59
http://www.popherald.com/wp-content/uploads/2012/09/samsung-galaxy-s3-vs-iphone-5.jpeg
http://cdn.digitaltrends.com/wp-content/uploads/2012/09/iphone-5-v-samsung-galaxy-s3.jpg
iki adet link iphone 5 ve galaxy s3 için :)
picture in picture özelliği bile yeterli ip5 den iyi olması için :) özellikle samsung smart tv lere kablosuz bagladıgınızda cok işe yarıyo picture in picture özelliği..
senin için picture in picture özelliği sebepli alınır,
benim için virüs ve kontrolsüz app store için, tepsi ekranı için alınmaz..
son cümlem çok basit bir soruydu oysa ki :) Samsung bu kadar çok biliyordu kendi niye yüksek kapasiteli batarya koymamış :)
Öte yandan aslında işletim sisteminin donanımı zorladığı, dolayısıyla bataryanın ömrünün ios ve android işletim sistemleri arasında mukayese edilmesinin kel alaka bir durum olduğunu da gözardı ediyorsunuz her ne hikmetse.. (bilgisizlik de olabilir ona bişey diyemem..)
sonuç olarak isabet olmuş cevap vermemeniz :)
Hmm... Madem teknik konuşuluyor ben de ortama ayak uydurayım o zaman. :)
Samsung, beceremediği için değil, üretim stratejisi bakımından, fiyat/performans oranına sadık kalarak böyle bir seçimi yaptı. HTC hala eleştirilir, One X gibi bir telefona 1800mah pil koyarak hata yaptığı için.
Yazılım olayına gelir isek. iOS platformu, aslen verimliliği çok kötü bir platformdur. Gerek adreslemeleri, gerek donanım verimliliği için, tersine bırakın Android'i, Windows Mobile'dan bile kötüdür. Tek avantajı, 32bit adresleme ile ve kullandığı kütüphaneler ve de tamamen farklı kernel yapısı sebebiyle, RAM kullanımı biraz daha azdır.
Öte yandan, Android(linux tabanlıdır biliyorsunuz) her ne kadar fazla RAM kullanıyor olarak gözükse de bunun tek sebebi, gerekli ve sık kullanılan bütün fonksiyonların RAM'de DORMANT olarak hazır tutmasından kaynaklanmaktadır. Bu da kullanıcıya, istediği aplikasyonlara çok hızlı ulaşım ve o aplikasyonların çok hızlı çalışmasını sağlar.
Gelelim donanımsal farklara. iPhone 5'de çift çekirdek işlemci var. One X'de Nvidia Tegra 3 var. Bu işlemci 4 + 1 çekirdeklidir. Bu ne demek ? Telefon aktif halde iken telefon 4 çekirdeği aktif olarak kullanır. Bu 4 çekirdeğin hızı 800mhz ile 1.400mhz arası değişir. Tek çekirdek kullanan programlarda(genelde benchmarklar) 1600mhz'e kadar kendini overclock eder. Neyse bunlar önemsiz detaylar. +1 denilen 5. çekirdek ise, telefon uyku konumundayken, arka plan işlemleri minimal bir güç tüketimi ile yerine getirir.
Samsung S3'de ise 4 çekirdekli 1.5Ghz'de çalışan Exynos chip vardır. Bu bizim bildiğimiz düz CPU mantığıyla çalışan bir işlemci. Saat hızlarını kullanıma göre kısıp açıyor.
Önceden de söylediğimiz gibi piller 1440mah, 1800mah ve 2100mah(2200mah da olabilir netten bakmaya üşendim).
Diğer özelliklere geçelim. iPhone 5'de 4" 1136x640 çözünürlüğünde Retina Display, HTC One X'de 4.7" 1280x720p HD SLCD II IPS ekran, Samsung S3'de ise 4.7" 1280x720p Super Amoled ekran var. Bu 3 ekranın da kendine öz avantajları ve dezavantajları var. Fakat dünyaca kabul görmüştür ki şuanda mobil telefonlarda en iyi ekran HTC One X'deki SLCD II IPS ekrandır. Bu 3 ekranın avantaj ve dezavantajlarını da merak ederseniz yazarım. :)
Gelelim işin özüne. 3 telefonda da dizayn ve karar hataları vardır. Ama fiyat/performans olarak HTC One X ile Samsung S3 kişisel tercihlere bağlı olarak birincidir.
İstediğiniz inceleme sitesine ya da foruma bakın. Eşit şartlarda kullanımlarda, pili en uzun giden Galaxy S3 sonra HTC One X sonra da iPhone 5 olmuştur. Ha bu sonuç kısmıdır, yukarıdaki teknik detay salatasına gerek yoktu direkt bunu da söyleyebilirdin diyebilirsiniz ama ben bulgularımı somut kanıtlarla sunmak isterim.
İşin daha da özüne gelelim, fiyat/performans olarak kaç kuruşa ne alıyoruz diye bakalım.
3 telefonu da eşit fiyatta kabul edelim(bu biraz iPhone'a kıyak olucak ama olsun. :)).
Samsung S3 = 1.5Ghz 4 Çekirdekli Exynos İşlemci , Android 4.0.4 + TouchWiz işletim sistemi, 4.7" ekran 1280x720p Super Amoled ekran, 2100-2200mah pil ile olabilecek en uzun pil süreli akıllı telefon.
HTC One X = 1.4ghz 4+1 Çekirdekli Nvidia Tegra 3 İşlemci, Android 4.0.4 + Sense 4.1 işletim sistemi, 4.7" SLCD II IPS ekran(dünyadaki en iyi ekran şuanda, ÖZELLİKLE gün ışığında görülebilirlik olarak ötesi yok), 1800mah ile kullanıma bağlı olarak minimum 11-12, maksimum 16-17 saat pil ömrü, beats audio, 32gb hafıza,...vs vs.
İphone 5 = 4" Retina display ekran, iTunes belası ile sizi dertten derte sokan iOS 6, 16gb hafıza, 2 Çekirdekli A5 İşlemci,...vs vs.
Fiyat/performans = Mantık açısından baktığımızda, kişisel tercihlere göre HTC One X ya da Samsung Galaxy S3 diyor. Verdiğiniz para karşılığında en çok özellik ve kalite aldığınız telefonlar bunlar.
Daha buraya yığınla teknik detay, bilgi yağdırabilirim ama bu kadarın yeterli olduğunu düşünmekteyim...
Kişisel bir not: Öyle "sonuç olarak isabet olmuş cevap vermemeniz :)" gibi alaycı ve basit tavırlardan, hele böyle forum ortamlarında kaçınmanızı öneririm. Ummadık bir taşın baş yarmasından öte, karşınızdaki insanı yaşı, bilgi seviyesi ya da başka bir sebeple aşağılar tavırda konuşmak kimseye yakışmaz. :icon_tup:
İyi akşamlar,...
VoodooRush
26-09-2012, 21:14
Elimde hem 4 hem S3 var yemişim mah'ını. iPhone'un bataryası daha uzun süre dayanıyor.
Bu mesajı yazdıktan sonra okudum üstteki mesajı keşke işin içine Windows Mobile karıştırılmasaydı. Ciddiye alınırdı o zaman.
Yazılım olayına gelir isek. iOS platformu, aslen verimliliği çok kötü bir platformdur. Gerek adreslemeleri, gerek donanım verimliliği için, tersine bırakın Android'i, Windows Mobile'dan bile kötüdür. Tek avantajı, 32bit adresleme ile ve kullandığı kütüphaneler ve de tamamen farklı kernel yapısı sebebiyle, RAM kullanımı biraz daha azdır.
Öte yandan, Android(linux tabanlıdır biliyorsunuz) her ne kadar fazla RAM kullanıyor olarak gözükse de bunun tek sebebi, gerekli ve sık kullanılan bütün fonksiyonların RAM'de DORMANT olarak hazır tutmasından kaynaklanmaktadır. Bu da kullanıcıya, istediği aplikasyonlara çok hızlı ulaşım ve o aplikasyonların çok hızlı çalışmasını sağlar.
ahahahha işte buna videodakinden daha beter gülerim :hahaha:
burası yine ring e dönmüş apple vs android = fight :D
Shadow_Dancer
26-09-2012, 21:24
Yahu isteyen istedigini alır memleket meselesi yaptınız olayı arkadaşlar :)
Tabiki tercih meselesi, isteyen iPhone alır, isteyen Sony Xperia, isteyen Nokia 3310( hala durur :D ), ben sadece bildiklerimi paylaşmak istedim o kadar. :)
lanet olsun şu ayfona ya hergün format hergün format, yetti ya daha yeni format attım bak hala kasıyor yeşil ekran veriyor paso cacık olmaz bukadar lanet işletim sistemi. windowz fista kursak bari ayfona :hahaha:
Hmm... Madem teknik konuşuluyor ben de ortama ayak uydurayım o zaman. :)
Samsung, beceremediği için değil, üretim stratejisi bakımından, fiyat/performans oranına sadık kalarak böyle bir seçimi yaptı. HTC hala eleştirilir, One X gibi bir telefona 1800mah pil koyarak hata yaptığı için.
verimliliği çok kötü bir platform derken bu bilgiyi hangi kaynaklara dayanarak veriyorsunuz? kaynak rica edeceğim o vakit.. Kendi düşünceniz/tespitiniz ise eğitim bilgilerinizi sormak durumundayım, zira sizi tanımıyorum.
Bu yüzden midir donmalar, takılmalar yaşayıp sık sık cash belleği boşaltmak durumunda kalıyorsunuz? Hmm.. :)
Gelelim donanımsal farklara. iPhone 5'de çift çekirdek işlemci var. One X'de Nvidia Tegra 3 var. Bu işlemci 4 + 1 çekirdeklidir. Bu ne demek ? Telefon aktif halde iken telefon 4 çekirdeği aktif olarak kullanır. Bu 4 çekirdeğin hızı 800mhz ile 1.400mhz arası değişir. Tek çekirdek kullanan programlarda(genelde benchmarklar) 1600mhz'e kadar kendini overclock eder. Neyse bunlar önemsiz detaylar. +1 denilen 5. çekirdek ise, telefon uyku konumundayken, arka plan işlemleri minimal bir güç tüketimi ile yerine getirir.
Samsung S3'de ise 4 çekirdekli 1.5Ghz'de çalışan Exynos chip vardır. Bu bizim bildiğimiz düz CPU mantığıyla çalışan bir işlemci. Saat hızlarını kullanıma göre kısıp açıyor.
Önceden de söylediğimiz gibi piller 1440mah, 1800mah ve 2100mah(2200mah da olabilir netten bakmaya üşendim).
Çekirdek mevzuları ile ilgili geçmiş yazılarımda yeterince açıklama yapmıştım. Tekrar tekrar yormayın beni, çok merak ediyorsanız açarsınız mesajlarımı incelersiniz..
Konunun özü, fazla çekirdek demek cihzın hızlı çalışacağı anlamına gelmez. Bunu bin kere yazdık çizdik.. İş, işletim sisteminde biter, o işletim sisteminin ne kadar kaynak kullandığı ile ilgilidir.
Diğer özelliklere geçelim. iPhone 5'de 4" 1136x640 çözünürlüğünde Retina Display, HTC One X'de 4.7" 1280x720p HD SLCD II IPS ekran, Samsung S3'de ise 4.7" 1280x720p Super Amoled ekran var. Bu 3 ekranın da kendine öz avantajları ve dezavantajları var. Fakat dünyaca kabul görmüştür ki şuanda mobil telefonlarda en iyi ekran HTC One X'deki SLCD II IPS ekrandır. Bu 3 ekranın avantaj ve dezavantajlarını da merak ederseniz yazarım. :)[QUOTE]
Ekran teknolojisi anlamında size katılıyorum. HTC nin ekranı şu an iyi durumda..
[QUOTE]Gelelim işin özüne. 3 telefonda da dizayn ve karar hataları vardır. Ama fiyat/performans olarak HTC One X ile Samsung S3 kişisel tercihlere bağlı olarak birincidir.
İstediğiniz inceleme sitesine ya da foruma bakın. Eşit şartlarda kullanımlarda, pili en uzun giden Galaxy S3 sonra HTC One X sonra da iPhone 5 olmuştur. Ha bu sonuç kısmıdır, yukarıdaki teknik detay salatasına gerek yoktu direkt bunu da söyleyebilirdin diyebilirsiniz ama ben bulgularımı somut kanıtlarla sunmak isterim.
Bu bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum. Fazla? Ne kadar fazla.. 1 saat? 1 Gün? 1 Hafta? ne kadar..
İşin daha da özüne gelelim, fiyat/performans olarak kaç kuruşa ne alıyoruz diye bakalım.
3 telefonu da eşit fiyatta kabul edelim(bu biraz iPhone'a kıyak olucak ama olsun. :)).
Samsung S3 = 1.5Ghz 4 Çekirdekli Exynos İşlemci , Android 4.0.4 + TouchWiz işletim sistemi, 4.7" ekran 1280x720p Super Amoled ekran, 2100-2200mah pil ile olabilecek en uzun pil süreli akıllı telefon.
HTC One X = 1.4ghz 4+1 Çekirdekli Nvidia Tegra 3 İşlemci, Android 4.0.4 + Sense 4.1 işletim sistemi, 4.7" SLCD II IPS ekran(dünyadaki en iyi ekran şuanda, ÖZELLİKLE gün ışığında görülebilirlik olarak ötesi yok), 1800mah ile kullanıma bağlı olarak minimum 11-12, maksimum 16-17 saat pil ömrü, beats audio, 32gb hafıza,...vs vs.
İphone 5 = 4" Retina display ekran, iTunes belası ile sizi dertten derte sokan iOS 6, 16gb hafıza, 2 Çekirdekli A5 İşlemci,...vs vs.
Fiyat/performans = Mantık açısından baktığımızda, kişisel tercihlere göre HTC One X ya da Samsung Galaxy S3 diyor. Verdiğiniz para karşılığında en çok özellik ve kalite aldığınız telefonlar bunlar.
Daha buraya yığınla teknik detay, bilgi yağdırabilirim ama bu kadarın yeterli olduğunu düşünmekteyim...
Kişisel bir not: Öyle "sonuç olarak isabet olmuş cevap vermemeniz :)" gibi alaycı ve basit tavırlardan, hele böyle forum ortamlarında kaçınmanızı öneririm. Ummadık bir taşın baş yarmasından öte, karşınızdaki insanı yaşı, bilgi seviyesi ya da başka bir sebeple aşağılar tavırda konuşmak kimseye yakışmaz. :icon_tup:
İyi akşamlar,...
Şimdiii sözüm ona alaycı tavırlarımı yermişsiniz de..
Durduk yere öyle bir tavır sergilemedim.. Bu etki tepki meselesi biraz.. Bakın bana ne demişsiniz de ben size niye öyle bir cevap vermişim, bu bir..
İkincisi; hani beni yerdiğiniz o "alaycı" tavrım var ya.. Hah.. İşte onun aynısını siz yapıyorsunuz aslında "mantık" kelimesini bold yaparak..
Sözüm ona iphone kullananlara mantıksız diyorsunuz.. :)
Aynı terbiyesizliği ben size yapmayacağım, hiç bir zaman da android kullanıcılarına böyle bir ithamda bulunmadım.. Tercihtir bu.. Ama benim asla tavsiye etmeyeceğim bir tercih..
Teknik olarak yazdıklarınıza cevap vermek isterim..
İtunes bizim neden başımızı belaya sokuyor?
İtunes ı ne olarak görüyorsun? devamlı senkronize edilmesi gereken bir yapı olarak mı..
ha sen olaya sadece mp3 leri telefona göndermek gibi dar bir pencereden bakıyorsan o kısım ayrı.. ya da mp3 leri zil sesi niye yapamıyorum ahanda benim canım andoridim bunu yapıyor gibi sığ bir düşünce içinde ise kesinlikle haklısın.. iphone da böyle şeyler yok..
itunes u ben sadece yazılım güncellerken, yedek alırken ve programlarımı ve fotoğrafları düzenlerken kullanıyorum.
itunes tan kastın appstore ise (neyi kastettiğinle ilgili tüm ihtimalleri düşünerek cevap vermeye çalışıyorum) appstore oldukça kontrollü, virüs ve benzeri kötü yazılımların son kullanıcıya inmesine imkan vermeyecek bir yapıda, kontrolü olan bir ortam..
Andorid Market ya da yeni adıyla Google Play Store gibi her önüne gelenin program yükleyeceği bir ortam değil..
Keza ios da aynı şekilde.. apple için kötü amaçlı yazılımlar ve yazılımcılara karşın bir güvenlik olduğu için piyasada bin tane ios çeşidi bulamazsınız.. tek bir ios vardır (değişik versiyonlarda) o da apple.com dan indirilir.. öyle kim olduğu belli olmayan ne idüğü belirsiz kişilerin yaptığı rom adı altındaki yazılımlarla uğraşmaz apple kullanıcıları (apple ürünlerinin tümü için bu böyledir.)
Donma durma kilitlenme yapmaz ios.
cash bellek boşaltmak nedir bilmiyoruz mesela biz.
rom nasıl yüklenir, kaç çeşit rom vardır onu da bilmiyoruz..
Böyle şeyler yok bizde..
Nereye geldik? Şuraya..
İşletim sisteminin ağır olması, içinde fazla protokol, o an fazla çalışan şey olması işlemciyi de sömürür, rami de sömürür, e normal olarak bataryayı da sömürür..
İşte bu yüzdendir ki mantık sebebiyle iphone kullanıyorum.
fiyat performans isteseydim nokia 6600 telefonum ile devam ederdim..
Bu kadar yazıp çizdiniz de çok basit bir soru sordum hala tek bir cevap alamadım..
bana 4 gün 5 gün bitmeyen bri telefon gösterin, andorid bile olsun gidip alacağım.
Yok.. Gösteremezsiniz..
Herkese iyi akşamlar.. Yeter bu kadar..
kusura bakmayın ama hersey kağıt üzerınde durduğu gibi pratiğe yada kullanıma yansımıyor.
pil süresine gelince telefonun hakkını vererek kullanıldığında 1 günden fazla giden cihazı unutun.
fıyat, performans, kalite konusunda kullanıcı tercihi ve memnuniyeti devreye girer,
benim şahsen kaliteden anladığım o kadar para verdiğim cihazın plastik olmamasıdır.
iPhoneun plastik olmaması benim bakış açıma göre kalitedir.
diğer yandan benim için en önemli nokta güvenlik, android gibi deşilmemesi.
sırf o sebeple bir kez bile jb kullanmadım.
benim için tercih sebepleri kısaca bunlar,
he tabi siri var birde :)
TolgaEsentepe
26-09-2012, 21:52
abi almayın ayfon alanada laf söylemeyin :) biz mantıksız insanlarız ayfon kullandığımız için :) Enayi gibi fazla para veriyoruz :D
tasarımı bir zenci yapmış olamaz mı yani ne var bunda :D
tasarımı bir zenci yapmış olamaz mı yani ne var bunda :D
:icon_tup::D:D
verimliliği çok kötü bir platform derken bu bilgiyi hangi kaynaklara dayanarak veriyorsunuz? kaynak rica edeceğim o vakit.. Kendi düşünceniz/tespitiniz ise eğitim bilgilerinizi sormak durumundayım, zira sizi tanımıyorum.
Bu yüzden midir donmalar, takılmalar yaşayıp sık sık cash belleği boşaltmak durumunda kalıyorsunuz? Hmm.. :)
Çekirdek mevzuları ile ilgili geçmiş yazılarımda yeterince açıklama yapmıştım. Tekrar tekrar yormayın beni, çok merak ediyorsanız açarsınız mesajlarımı incelersiniz..
Konunun özü, fazla çekirdek demek cihzın hızlı çalışacağı anlamına gelmez. Bunu bin kere yazdık çizdik.. İş, işletim sisteminde biter, o işletim sisteminin ne kadar kaynak kullandığı ile ilgilidir.
[QUOTE]Diğer özelliklere geçelim. iPhone 5'de 4" 1136x640 çözünürlüğünde Retina Display, HTC One X'de 4.7" 1280x720p HD SLCD II IPS ekran, Samsung S3'de ise 4.7" 1280x720p Super Amoled ekran var. Bu 3 ekranın da kendine öz avantajları ve dezavantajları var. Fakat dünyaca kabul görmüştür ki şuanda mobil telefonlarda en iyi ekran HTC One X'deki SLCD II IPS ekrandır. Bu 3 ekranın avantaj ve dezavantajlarını da merak ederseniz yazarım. :)[QUOTE]
Ekran teknolojisi anlamında size katılıyorum. HTC nin ekranı şu an iyi durumda..
Bu bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum. Fazla? Ne kadar fazla.. 1 saat? 1 Gün? 1 Hafta? ne kadar..
Şimdiii sözüm ona alaycı tavırlarımı yermişsiniz de..
Durduk yere öyle bir tavır sergilemedim.. Bu etki tepki meselesi biraz.. Bakın bana ne demişsiniz de ben size niye öyle bir cevap vermişim, bu bir..
İkincisi; hani beni yerdiğiniz o "alaycı" tavrım var ya.. Hah.. İşte onun aynısını siz yapıyorsunuz aslında "mantık" kelimesini bold yaparak..
Sözüm ona iphone kullananlara mantıksız diyorsunuz.. :)
Aynı terbiyesizliği ben size yapmayacağım, hiç bir zaman da android kullanıcılarına böyle bir ithamda bulunmadım.. Tercihtir bu.. Ama benim asla tavsiye etmeyeceğim bir tercih..
Teknik olarak yazdıklarınıza cevap vermek isterim..
İtunes bizim neden başımızı belaya sokuyor?
İtunes ı ne olarak görüyorsun? devamlı senkronize edilmesi gereken bir yapı olarak mı..
ha sen olaya sadece mp3 leri telefona göndermek gibi dar bir pencereden bakıyorsan o kısım ayrı.. ya da mp3 leri zil sesi niye yapamıyorum ahanda benim canım andoridim bunu yapıyor gibi sığ bir düşünce içinde ise kesinlikle haklısın.. iphone da böyle şeyler yok..
itunes u ben sadece yazılım güncellerken, yedek alırken ve programlarımı ve fotoğrafları düzenlerken kullanıyorum.
itunes tan kastın appstore ise (neyi kastettiğinle ilgili tüm ihtimalleri düşünerek cevap vermeye çalışıyorum) appstore oldukça kontrollü, virüs ve benzeri kötü yazılımların son kullanıcıya inmesine imkan vermeyecek bir yapıda, kontrolü olan bir ortam..
Andorid Market ya da yeni adıyla Google Play Store gibi her önüne gelenin program yükleyeceği bir ortam değil..
Keza ios da aynı şekilde.. apple için kötü amaçlı yazılımlar ve yazılımcılara karşın bir güvenlik olduğu için piyasada bin tane ios çeşidi bulamazsınız.. tek bir ios vardır (değişik versiyonlarda) o da apple.com dan indirilir.. öyle kim olduğu belli olmayan ne idüğü belirsiz kişilerin yaptığı rom adı altındaki yazılımlarla uğraşmaz apple kullanıcıları (apple ürünlerinin tümü için bu böyledir.)
Donma durma kilitlenme yapmaz ios.
cash bellek boşaltmak nedir bilmiyoruz mesela biz.
rom nasıl yüklenir, kaç çeşit rom vardır onu da bilmiyoruz..
Böyle şeyler yok bizde..
Nereye geldik? Şuraya..
İşletim sisteminin ağır olması, içinde fazla protokol, o an fazla çalışan şey olması işlemciyi de sömürür, rami de sömürür, e normal olarak bataryayı da sömürür..
İşte bu yüzdendir ki mantık sebebiyle iphone kullanıyorum.
fiyat performans isteseydim nokia 6600 telefonum ile devam ederdim..
Bu kadar yazıp çizdiniz de çok basit bir soru sordum hala tek bir cevap alamadım..
bana 4 gün 5 gün bitmeyen bri telefon gösterin, andorid bile olsun gidip alacağım.
Yok.. Gösteremezsiniz..
Herkese iyi akşamlar.. Yeter bu kadar..
Sıradan elimden geldiğince tek tek cevap vermeye çalışacağım.
Öncelike Yazılım Mühendisliği okudum. Sizin bahsettiğiniz, işletim sistemi ile işlemci arasındaki ilişkiyi, protocolleri çok iyi biliyorum, o konuda şüpheniz olmasın. Neden derseniz, okulda da en çok keyif aldığım derslerdi.
Bundan önceki telefonum HTC HD2 idi ki kendisi Windows Mobile 6.5 ile piyasaya çıkmış bir telefondur. Kendisine HSPL ile kırdım, çeşit çeşit bootloaderlarla çeşit çeşit Android işletim sistemi kullandım bu telefonda. Şuanda hala üzerinde Cyanogen Typhoon Gingerbread 2.3.5 yüklüdür. Fakat telefonu kullandığım 2-2,5 yıl içinde, ki kullanış tarzım kesinlikle standard kullanıcıdan çok uzak bir tarzdır, hayatımda bir kere bile Cash Bellek boşaltmadım, bu işi yapan 3. parti bir yazılım kullanmadım, hiçbir şekilde donma yaşamadım. Ha bu benim kendi şahsi şansımdır ya da bilgim sebebiyle bilinçli kullanışımdandır bilemem ama tecrübem bu yöndedir.
Çekirdek mevzularında tamamen sizinle aynı fikirdeyim. Misal AMD 8 çekirdekli işlemci çıkarttı, Intel'in bırakın 4 çekirdek + 4 sanal çekirdek olarak çalışan i7'lerini, düz 4 çekirdek i5'ini bile geçemedi(AMD FX-8150 vs INTEL CORE I5 2500K). Ve olayın yazılımda bittiği aşikar, zira verimlilikten kasıt her zaman yazılım ile donanım arasındaki uyum ve dengedir. Daha önceki mesajınızda da belirttiğiniz gibi iş işletim sisteminde bitiyor. Fakat iOS'in, bu konuda Android'den daha üstün olduğunu söylemek bence yanlış. Sizin demek istediğinizi de anlıyorum, iPhone 5, Android telefonların 4 çekirdekle yaptığı işi demek ki 2 çekirdekle yapabiliyor ki böyle bir dizayn yapmışlar demek istiyorsunuz, ama işin biraz arka yüzünü bilince malesef durumun bu olmadığını görüyorsunuz.
Ekran konusunda mutabık olduğumuza sevindim. :)
Birçok review(inceleme) sitesini ve youtube kanalını takip ediyorum, XDA-Developers olsun, OCN olsun birçok forumu da takip ediyorum. Bütün araştırmalarımın toplam sonucu olarak böyle yazdım pil konusunu. Tabiki arada günler yok ama günü bitirebilmenize imkan tanıyan extra 1-2 hatta 3-4 saat söz konusu. Boş bir vaktimde bu kaynakları toplayıp size özel mesaj yoluyla bildireceğim.
Benim size cevabım gene sizin yazdıklarınızın karşılığıydı oysaki.
"pilin ne olduğu önemli değil.. 8305mah olsun farketmez..
o pil seni ne kadar götürüyor onunla gelin bana..
mahlarla konuşacaksak piyasada 4000 5000 mahlık bataryalar da var samsung için iphone için..
samsung niye geliştirememiş kendini de 2000 tercih etmiş? "
demiştiniz. Ben de sizi sabit fikirli gördüğüm için, size birşeyler açıklamak istemekten alıkoymuştu, bu sebeple öyle bir cevap vermiştim. Ama hiçbir zaman sizin değiminizle "terbiyesizlik" yapmadım, bu saatten sonra da yapmam. Sonuçta internet ortamında bilgi paylaşımı yapıyoruz, belki de belli bir çerçevede tartışıyoruz, neden seviyemi düşürüp terbiyesizlik yapayım ki ? Sizin böyle algılamanıza üzüldüm...
iTunes'a gelelim. Benim gözümde bela olmasının sebebi, kullanıcı dostu olmamasıdır. Okulda ilk yıl gördüğümüz derslerden biri "Object Oriented Design"dı. Burda bize özellikle öğretilen en önemli nokta, arayüzün kullanıcı dostu olmasıydı. Bu terimin de temeline inersek, program denilen şeylerin en büyük ayırıcı özelliği, kullanım kolaylığı ve istediğimiz şeyi tam olarak yapmasıdır. Bilgisayarımda Windows 7 yüklü, telefonumu hiçbir driver ya da 3. parti program yüklemeden bilgisayarıma bağlayıp bilgilerimi yedekleyebiliyorum, yeni bilgilerimi telefonuma aktarabiliyorum. Ha HTC'nin(kendi telefonum HTC olduğu için bu örnek üzerinden gidiyorum) iTunes muadili bir yazılımı yok mu ? Tabiki var, ama HTC ne yapmış, bu seçimi bize bırakmış. :)
Ayrıca telefona bir update geldiği zaman ki geliyor, misal yakında S3'e de One X'e de Jelly Bean upgrade'i gelicek, telefonu bilgisayara bağlama zorunluluğunuz yok. Telefonun kendi menüsünden girip, Wi-Fi üzerinden update'inizi yapıp geçiyorsunuz. Belki iPhone'da da böyle bir seçenek vardır, bilgim yok o yüzden ahkam kesmiyorum.
Kötü yazılım ve de virus konusuna çok değinmeyeceğim, neden derseniz, ben de herkes gibi internet kullanıyorum, çeşit çeşit siteye giriyorum, çeşit çeşit aplikasyon kullanıyorum, hem PC'imde hem de Akıllı Telefonumda. 3 yıldır PC'me format dahi atmadım ve ilk günkü kadar performanslı ve virüssüz, telefonuma da hiç virüs bulaşmadı. Ama kaygınızı anlıyorum, bilinçsiz bir kullanıcı için virüs riski her zaman daha yüksektir, o sebeple sizinle bu konuda hemfikirim AMA durum bahsettiğiniz kadar vahim değil. Google'ı kesinlikle küçük görmemenizi tavsiye ederim.
Ben hiçbir zaman ne iPhone ne Android ne Windows Mobile ne de başka bir platformda ürün alan biri hakkında bir yorumda bulunmadım ki.
Keyif işinde MANTIK olmaz, bunun bilindiğini varsaymıştım ama sanırım bu da benim hatam. Biri Blackberry Bold'un o navigasyon tuşuna bayılıyordur, bırakın iPhone'u, One X'i, gidip prototip dünyada olmayan telefonu verseler değişmez. Bir kişi iPhone'un işletim sistemine hastadır o yüzden değişmez, bir kişi S3'ün pil ömrüne ve arayüzüne hastadır o yüzden değişmez, bir kişi de One X'in kasasına, tipine hastadır o yüzden değişmez.
Adı üstünde, "zevkler ve renkler paylaşılmaz". Bunu da yazdıklarımda art niyet arayan herkes için yazdım.
Kısacası ben kendi gözlemlerimi, kendi bilgi dağarcığım sınırları içinde paylaştım, yazdıklarımdan isteyen istediği sonucu çıkartmakta özgürdür. :)
Kişisel not 2: Ben hala tavrınızı biraz sert ve aşağılayıcı buluyorum bu da takdir edersiniz ki benim şahsi yorumumdur. O yüzden eğer ki benimle muhattap olmayı tercih ederseniz, üslubunuza biraz daha dikkat etmenizi rica edeceğim. Özellikle beni ortada olmayan bir "terbiyesizlik" ile itham ettiğiniz durumlarda...
Edit: O konuya değinmeyi unutmuşum. Söz bahis Akıllı Telefonlar ise tabiki pil endişesini camdan dışarı atmanız gerekiyor. Sizin de belirttiğiniz gibi gülü seven dikenine katlanır, pil yetmiyorsa extra araç kiti ve iş yeri için de extra bir usb kablosuyla bütün pil ömrü sorunlarının çözüleceğine inanıyorum ben de...
131mirafiori
26-09-2012, 22:32
Uğur abi canın mı sıkılıyor senin bu gece :D
Uğur abi canın mı sıkılıyor senin bu gece :D
Direksiyonsuzluktan hep Koray'cım başka bişi değil, nerde benim 30cm Momo Top Power'ım ? :D :D
üşenmeden nasıl yazıyorsunuz bukadar şey ah ugur ah gıt bı bıra patlat :D gelimmi la:D yerım ayfonunu 1o lıralık tel kullanıyrm:D
üşenmeden nasıl yazıyorsunuz bukadar şey ah ugur ah gıt bı bıra patlat :D gelimmi la:D yerım ayfonunu 1o lıralık tel kullanıyrm:D
Bira yok ki evde ama bodrumdaki dolapta tekirdağ rakısı var beyaz peynir kap gel patlatalım. :D 10TL'lik telefon diyip geçme, nelere yardım etti o telefon bendeyken, modelini bile hatırlamıyorum ama güzel telefondur. :D
Bira yok ki evde ama bodrumdaki dolapta tekirdağ rakısı var beyaz peynir kap gel patlatalım. :D 10TL'lik telefon diyip geçme, nelere yardım etti o telefon bendeyken, modelini bile hatırlamıyorum ama güzel telefondur. :D
bılıym kanka aşk mesajların hala duruyr:D
Onceden androidli telefon kullandım. Surekli root rom yukle, uygulamadan atsın, kendiliğinden donsun, hafıza doldu app2sd ile yukle vs biton sıkıntı cıkardı.
Sonra 4se gectim jbde yapmadım. Appstore uygulama cesitliliği, dınma takılma sorunu olmaması, kullanım rahatlıgı, aksesuar fazlalığı gibi artılarıyla gayet memnunum.
63owen63
26-09-2012, 23:26
Ellemek gerek. :)
O kadar para verdikten sonra bir ele alma durumu oluyor zaten :) video cok iyi olmuş :) Mezura sahnesi cok iyi :)
Canselmo
27-09-2012, 01:10
Nerden actık bu konuyu :D Sallayın ya
Iphone olsa ne olcak s3 olsa ne olcak sonuçta hepimiz faniyiz bu dünyada... diyip buradan uzaklaşmak istiyorum :D
Şimdi ikisinide uzun yıllar kullandım bu sene ayfonu bıraktım çünkü artık sıkıldım hani çok tekdüze ve saçma olmaya başladı yıllardır aynı menü yok çok kullanışlıymışda değişmiyormuş o yüzden en basit örnek bu sıkılmamda. Onu geçtim diğer arkadaşların herkesin elinde ayfon deyimine kızmayın biz tek bizde olsun istemiyoruz ama arkadaş bir ortama gittiğimizdede bütün cafede 50 kişi varsa 45 inde olmasın yani. Ha bunu bakın çok iyi ki herkes onu alıyor diye değerlendirmeyin. Herkes bu sitedekiler gibi bilinçli kullanmıyor telefoncu çok samimi dostlarım var gençler sırf ayfon masada dursun yada görünsün yada bilinsin diye alıyorlar :) ram mam yada mah pixel bilgisinden değil kızlar baksın yeter :) Onlarıda geçtim özellik olarak gerçekten arkadaşlar çok iyi ayfonlar :) canına yandığımın zamanında bluetooth dan foto gönderemiyorduk sonra programı çıktı bir türlü düzgün gönderemedi yok kalitesi düştü öbür tele giderken yok bilmem ne birde o programıda parayla satıyordu uyanıklar özellik olarak çıkarmıyorda pazarlıyor. Sıkıldım yani ayfonun herşeyinden sıkıldım samsung en azından yenilikçi kullanmıyorum oke ama birton özellik var ayfonu katlar çiğner forumları açın karşılaştırmaları okuyun ancak benim derdimde bu değil tabiiki herkes kolayına gelen teli kullanır herkes farklı özelliklerine bakar o yüzden şu iyidir demek teknik olarak konuşmaktır pratikde değişir o işler kişiselleşir.
konu epey uzamış :) kimseyle polemiğe zaten girmem , isteyen ayfon alır isteyen 3310 ...
bende konuştuğum herkese '' bunlar akıllı telefonlar aga bi milyon tane şeyini kullanıyoruz , donanımlar artık abartıldı bırakta 1 gün gitsin yani şarjı derim '' akıllı telefon alırken 1 zilyon mega piksel olsun 50 gb ram olsun 70 çekirdek olsun ama şarjı da 1 hafta gitsin .. hemde incecik yapsınlar demek zaten '' bakire olsun ama yatakta tecrübeli olsun '' demek gibi bişey :)
s,s1,s2,s3 iphone 3,4,4s one x vs ne varsa kullanmışımdır ... kendi görüşümüde yazarım ... tü kaka demiyorum hiç birine şuan için bana hitap etmiyor ve neden etmediğini yazıyorum ... benim yazdıklarım kanun değil nihayetinde ... o yüzden kimse bana 3310 al demek gibi gereksiz bişey yazmasın .. yazanı da ciddiye almam ... bütün yazdıkları bosa gitmiş olur :)
4s de şarj sorunu ben yaşadım şahsen .. sen o bu şu yaşamamış olabilir .. ama bu benim yaşadığım gerçeğini değiştirmez ... tıpkı baskasının yaşamadıgı gerçeğini değiştirmediği gibi ... evet kendimde söylüyorum akıllı telefon zaten ne kadar şarjı yetebilir ki ... 4s ve s3 ikiside işimi yeterince gören cihazlardı ama s3 daha çok işime yarıyor .. sabah kalkıp iişime gidip gezip tozup eve geldiğimde akşam eve telefonum açık girebiliyorum ... 4sle giremiyordum ... 4s küçük geliyor s3 e çok alıştım .. ios artık sıkıcı gelmeye başladı ... s3le hergün farklı rom tema vs kullandığımdan mı , değil ... ama android daha çok hoşuma gitmeye başladı son zamanlarda ... kamera özelliğni gün içinde birkaç defa kullanırım ... ''telefon bu çok resim çekcek isen git makine al '' diyenleride ben anlamıyırum ... s3 tam olarak kamera özelliğiyle bana yetiyor .. 4s az geliyor .. tatmin etmiyor ... hem telefon hem internet ve sosyal ağlar oyunlar vs hemde kamera olarak kullandığım bişey varken kamera neden alayım ...
tasarımını sevmiyorum ayfonun .. 4 köşe bir dikdörtgen içine parçalar konmuş işte .. gözüme hoş gelmiyor .... tüm dünyaya gelsede bana gelmiyor .. bunun için bni kim yargılayabilir .. ? kimsenin haddine değil tıpkı benim kimseyi yargılamadığım gibi ..
sabah evden çıktınız , sokakta yürümeye başladınız üstünüzde çingiş pembe :) tişört var ... sağınıza baktınız aynı tişört solunuza baktınız aaaa aynsını ... otobüse bindiniz içerde 50 kişi ... 41-42 tanesinde aynı tişört(ayfon olasılığyla aynı) indiniz durakta hemen hepsi pembeli .. işyerini söylemeye bile gerek yok :) gün içinde seve seve o tişörtle gezermisiniz :) (teşbihte hata olmaz)
o değil telefon bi çalsa aa seninkimi yok acaba onunmu yok değil diğerinin :) kiminki çaldığı dahi belli değil :) (genelde orijinal ses tonu duyduğum için )
çok olan şeyi sevmiyorum .. en azından çok sık kullandığımız bişeyin herkeste olması beni rahatsız ediyor,hoşlanmıyorum ... ( çok rahatsızsan arabanı da değiştir ) demesin boşuna kimse , imkanlar dahilinde ve mantık çerçevesinde konuşuyoruz .. bugün sonuçta bugatti veyron alcak param olsa m3 e binmezdim ... bugatti alırdım nihayetinde ...
işin özü ben kimsenin sevdiğini sevmek zorunda değilim , kimsede benimkini ... herkes gibi özgürce görüşümü yazarım ama neden sen sevmiyorsun ya illa s3 sev diye diretmem .. ne samsung ne apple babamın oğlu değil banane .. işime yarayanı kullanırım ...
hea unutmadan bide virüs olayı var tabi ... appstore da kullandım google play de ... jailbreaklı ayfonda kullandım rootlu android de .. 2sindede telefonuma virüs girdiğini bilmem ... kaldıki hiçbir sistem kırılmaz da değildir ... yıllardır macbookpro kullanıyorum ... apple ile alakalı ne kadar temasda olduğum mecra varsa norton mac versiyon cart curt diretiyorlar .. antivir var,demekki virüs var yada tehdidi söz konusu .. gel gelelim çocuklugumdan bu yana (son birkaç sene hariç) windows kullandım ama ne evime ne işyerime vs antivir kurduğumu hatırlamıyorum ... bazen herşeyin özü azıcık dikkat ...
yazıyı kimseyle polemiğe girmek için de yazmadım ... uzun uzun cevap vericek olan varsa yenilgiyi kabul ediyorum .. sanki tek derdimiz ayfon kaldı onu tartışmayalım :)
Yazılan 4 sayfayıda çok uzun yazılar hariç tek tek okudum ben size tamamen kişisel görüşlerimi bildireceğim;
Iphone 3 ilk çıktığı yıllarda 2 defa aldım ve kullanamıyorum diye satmak zorunda kaldım...Hani şu sırf Iphone olsun masada dursun modelleri var ya onlardan biride bendim ozamanlar,2 kez aldım baktım hakkatten olmuyo beceremiyorum sattım sonra( Boğa burcuyum )biraz inadımdır gittim yeniden aldım ve bu sefer sıkıla zorlana kullanmayı becerdim.O günden beri Iphone 4 ve 4 s kullandım sırasıyla...
Şuan 4S imi anneme verdim ne o?Iphone 5 çıkacakta bizde koşa koşa alacağız diye bende de annemin 4 ü var...Bakın ben sizin kadar teknik konuşamam zaten anlamamda ama iki telefon arasında bile pil ve hız açısından ciddi farklar var 4S i günde 3 kez şarj ettiğimi hatta prizin başında tünediğimi bilirim.4 biraz daha yavaş ama en azından pili 4S e göre epey bi performanslı en azından bir bütün gün gidiyor...
Pil ömrü bekleyen arkadaşlara seslenliyorum hemen hemen her telefonda Androidler dahil çoğumuz Whatsapp,Viber,Tango vs vs şimdi aklıma gelmeyen milyonlarca program kullanıyoruz ve pil ömrü bekliyoruz zaten bi Whatsapp tek başına pili hortumlamaya yetiyor.Bunu neden anlatıyorum?Akıllı telefon kullanıyorsanız pil ömrü beklemeyin.
Hem pastam dursun hem karnım doysun pek olmuıyor maalesef...
Olayın Samsung ve Apple boyutuna gelince...Özellikle yeniliyorum burdaki paylaştığım bilgiler/gözlemler kendi deneyimlerimden....
Apple ı çok severek kullanıyorum hatta sırf Iphone 5 almak için 4S imden vazgeçtim anacığım el koydu :)Ama şuda bi gerçek Steve Jobs öldükten sonra Apple eski Apple değil...Teknik olarak yaklaşmıyorum ama tasarım sürekli aynı ve yenilikçi bi teknoloji yok bana göre...İncelmiş boy atmış,Ne olmuş zavallı Iphone 5 ergenliğe mi girmiş sivilceleride çıkar mı acaba yakında?
Bakın bunları söyleyen Iphone dan başka bi telefon kullanamayan biri yazılarımı okurken bunu dikkate alın...2-3 Iphone 3 satma maceramdan sonra şimdi etinden sütünden yağından herşeyinden faydalanarak tepe tepe kullanıyorum Iphone u ama artık kabul etmek gerek teknolojisi bi adım geride kaldı...
Olaya farklı bi yerden bakalım;Ipad çıktı hopladı zıpladı insanlar sonra 2 sini çıkardılar koşa koşa aldım memnun kaldım hala daha kullanıyorum...3 ü çıktı ne oldu? Ipad ''kalınlaştı'' şaka gibi...Dünya minimalist teknolojiye giderken Apple ın yeni Ipad inde ne özelliği var?''Kalınlaştı'' görüntü kalitesi iyileştirildi ve hızlandırıldı...Bu mu yani?Bence Ipad 3 çıkarmak için zahmet etmelerine bile gerek yokmuş ben 2 yi tepe tepe kullanıyorum sırf görüntü kalitesi ve hızı için neden değiştireyim ki?Cihaz aynı cihaz üstelik ''kalın''.
Olaya Samsug cephesinden yaklaşıyorum 2 sene evvel babama yeni yeni ''akıllılaşmaya'' başlayan Samsunglardan aldım hediye.Ki kendisi teknoloji özürlüdür bıraksalar ankesörlü telefonu cebine atar dolaşır en kolayı o diye :)O derece....Şimdi telefonun modelini dahi hatırlamıyorum ama menüsü okadar zordu ki Menü içinde açılan milyonlarca menü sayfası vs vs ben bile kullanmayı beceremedim,kullanmayı beceremediğim gibide adamcağızada öğretemedim eski telefonuna geri dönmek zorunda kaldı...
Aradan geçti 2 yıl hiç Galaxy S3 alıpta yakından inceleme fırsatım olmadı elbette ki değişmiştir eklenmiştir çıkmıştır ama genel bir kanı var ki oda Samsung un menüsü biraz karmaşık ve zor...
Size son bi dipnot vereyim S3 ü olan arkadaşlar bana kızmasın ama bunu söyleyen bu işin tamirini yapan bi adam....Galaxy S3 lerin çoğunun arızalı olduğu ve kesinliklikle alınmaması gerektiğini söylüyor...Hatta kim olduğunu söylesem belki sizi tatmin eder ya da bi parça daha fazla inandırıcı olur...Kuzenim yani halamın oğlu Türkiyenin en önde gelen firmaların birinde hatta en iyisi denebilir...(Kişisel kanaatim)Teknik servisinde...Ömrü Iphone akıllı telefonlarla uğraşmakla geçiyor kısacası ve o S3 ü hiç tavsiye etmedi.
Gelelim son olarak kendi kararıma ;Iphone 5 in kontratlı olarak Turkcell den çıkmasını bekleyeceğim( kesinlikle garantisiz yurtdışı ve Kadıköy piyasasından telefon almam çünkü Iphone konusunda çok sağlam kazıklanmalarım olmuştur...)Baktım içime sinmiyor gidicem herkesi çıldırtan Blackberry den alacağım birazda beni çıldırtsın :)
_driver_
27-09-2012, 03:26
sen eline aldın mı kankacım ? :D
imzalıkkk :hahaha:
JumboAli
27-09-2012, 03:59
bız batsada bınmekten vazgecmeyen varan'cılar gıbıyız iphone konusunda.
Abdullah Çınar
27-09-2012, 08:19
süper olmuş cidden canlı gördükten sonra değiştirmeyi düşünüyorum güzelse :D
ee şimdi sonuç ne ,elimize almadan anlaşılmıycak mı :D
Gold Bilgisayar'da satışa sunuldu.
3300 tl
individual
27-09-2012, 10:21
adamlar neyle uğraşmış helal olsun ne diyelim :D
aslinda acmadan 2 katina trde iteleyip 5i bedavaya getirmek vardi ama kullaniciyim ben :D
Gold Bilgisayar'da satışa sunuldu.
3300 tl
Iphone manyagı olan biri olarak,okadar paraya değer mi ki ya? 3.300 ne demek Vertu mu alıyoruz?
lucky Jackal
27-09-2012, 10:59
valla millet pile ne kadar takılıyor bende onu çözemedim,sabah %100 şarj ettim 4s'imi,şu anda %94 3g açık,2 tane mail hesabı tanımlı onlar aktif,1-2 kere telefonla görüştüm 7-8 tane mesaj geldi arada bi de whats up dan eşimle konuşuyoruz.ben mi çok ballıyım acaba :) hiç pil problemim olmadı şimdiye kadar 4 s de,bu tempoyla akşam eve gidince %30 larda falan oluyor
Apple Store a onceden gidip rezervasyon yaptirmak gerekiyor mu Londonda? Yoksa direk gitsem alabilirmiyim?
ellerinde varsa hemen alabilirsin, rezerv. gerek yok.
ellerinde yoksa yaptırabilirsin.
m3 3.2 ye sahip olsam alırım. Fiyatı da uyumlu olurdu.
driftboy
27-09-2012, 15:02
Yenisi 1 cm daha uzun diye Iphone 5e saldırıyorsunuz ya beyler, umarım kız arkadaşınızda aynısını düşünmüyodur ..
ahaha facede denk geldim :D
6M5q5TRuAsY&feature=g-logo-xit
Adam test etmiş beyler... :)
http://www.youtube.com/watch?v=6M5q5TRuAsY&feature=g-logo-xit
S.Özeren
27-09-2012, 16:39
son videoda S3 ü fena ezmiş :) bide son yere attığı seviyeden s3 ü atmamış atsa paramparça olurdu heralde
son videoda S3 ü fena ezmiş :) bide son yere attığı seviyeden s3 ü atmamış atsa paramparça olurdu heralde
attı yau kapagı fılan fırladı ya ıste.
S.Özeren
27-09-2012, 17:13
attı yau kapagı fılan fırladı ya ıste.
yok yaw onu kulak mesafesinden attı :D iphone 5 i bide kolu yukarı kaldırıp attı s3 ü o şekilde atmadı
abartmışlar ya :)
güzelım 5i yere atıyo hayvan :) yazık iphone herzmn üstündür ya kıyaslamaya gerek bile yok
Ken_Block
27-09-2012, 17:27
böyle bişey görmüştüm bi sayfada..
iPhone 5;
Görüntü & dokunmatik ekran: 44 dolar
Kablosuz bağlantı altyapısı: 34 dolar
Elektro-mekanik parçalar: 33 dolar
Hafıza: 20.85 dolar
Kamera: 18 dolar
İşlemci: 17.50 dolar
Güç kontrol sistemi: 8.50 dolar
Kutulama masrafı: 7 dolar
Kullanıcı arayüzü ve sensörler: 6.50 dolar
BT/WLAN: 5 dolar
Pil: 4.50 dolar
Montaj maliyeti: 8 dolar
Fiyatı:3.300 TL
Maxiboost
27-09-2012, 17:49
böyle bişey görmüştüm bi sayfada..
iPhone 5;
Görüntü & dokunmatik ekran: 44 dolar
Kablosuz bağlantı altyapısı: 34 dolar
Elektro-mekanik parçalar: 33 dolar
Hafıza: 20.85 dolar
Kamera: 18 dolar
İşlemci: 17.50 dolar
Güç kontrol sistemi: 8.50 dolar
Kutulama masrafı: 7 dolar
Kullanıcı arayüzü ve sensörler: 6.50 dolar
BT/WLAN: 5 dolar
Pil: 4.50 dolar
Montaj maliyeti: 8 dolar
Fiyatı:3.300 TL
Kim yazdiysa cok aptal ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi bir tipmis. Millet nasil kotuleyecegini sasirmis.