Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa Sport 1.3 CDTI

asot
28-09-2012, 14:43
Arkadaşlar bu aracı alacak gibiyiz, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Ankara'dan alınmış. Bagaj kapısı değişmiş sadece.

Opel Corsa 1.3 CDTI Sport 2008 Model 29.250 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 100044319 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2008-model-sunroof-1-3-cdti-sport-body-kit-li-manuel-100044319/detay)

Mesela eski sahibi çıkıp sürpriz yapsa 10 numara olur. :)

asot
28-09-2012, 16:48
corsacılar nerdesiniz yaw,

Sheyhzade
28-09-2012, 16:50
arkadaşımın galerisinde bu araç. detaylıca öğreniriz istersen

İbrahim33
28-09-2012, 17:03
Aracı bilmiyorum ama fiyatı yüksek geldi bana biraz...4 yaşında değişeni olan b segmenti bir araca bu parayı vermem ben olsam...Başka alternatiflere yönelebilirsiniz bence...Hayırlısı olsun...

fatih_selvi
28-09-2012, 17:15
Opel Corsa 1.3 CDTI Sport 2007 Model 30.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 96695422 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ozel-siparis-corsa-90-hp-6-vites-safir-siyah-96695422/detay) iç döşemeleri çok iyiymiş.

Kutluhan
28-09-2012, 17:55
2007 model olan kaza boya durumu nasil bilmiyorum ama temizse o daha hoos gibi geldi

asot
28-09-2012, 20:28
arkadaşımın galerisinde bu araç. detaylıca öğreniriz istersen

teşekkürler dostum, cihangir sanırım dükkan sahibi, araç başkasının. Bana mal sahiplerinden değil de, önceden tanıyanlar vs. varsa bilgisi gerekiyordu. Yine de teşekkürler.

batucan
28-09-2012, 20:30
2008 de sunrooflu kirmizi olarak 32 bin tl ye almistim 29.500 e de degisensiz nokta boyasiz 45 bin kmde sattim 2 yil once

asot
28-09-2012, 20:37
Opel Corsa 1.3 CDTI Sport 2007 Model 30.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 96695422 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ozel-siparis-corsa-90-hp-6-vites-safir-siyah-96695422/detay) iç döşemeleri çok iyiymiş.

bu aracın konsol ve döşemeler müthiş ama sunroof yok, direk vazgeçme sebebi. Bunu alacağıma corsa van alırım. :)

asot
28-09-2012, 20:38
2008 de sunrooflu kirmizi olarak 32 bin tl ye almistim 29.500 e de degisensiz nokta boyasiz 45 bin kmde sattim 2 yil once

ilk attıgım linkteki araç sizce nasıl ? fiyat mantıklı mı? Üzerinde yazılım, tesisat, spor yaylar vs. var. Orjinal parçaları da alıcaz.

PiscocuK
28-09-2012, 20:53
bu aracı almakta özel bir amaç yada zevk varmı bilmiyorum ama çok araba kullandım..buda onlardan biri..hiç sevemediğim bir araç.arkası mezar gibi..106 bile daha geniş inan ki...Allah gönlüne göre versin ama bukadar para vereceksen daha iyi bişeyler alabilirsin

asot
28-09-2012, 20:56
bu aracı almakta özel bir amaç yada zevk varmı bilmiyorum ama çok araba kullandım..buda onlardan biri..hiç sevemediğim bir araç.arkası mezar gibi..106 bile daha geniş inan ki...Allah gönlüne göre versin ama bukadar para vereceksen daha iyi bişeyler alabilirsin

ben de 106 gti sahibi oldum, denizlide pt106 plakalı olan şeytan kırmızı, tadı hala hiçbir arabada yok, temiz bulursam yine alırım, ilandaki corsa'yı birader için bakıyoruz, az yakan, sunrooflu ,yeni model, spor pek bir şey yok sanırım piyasada... Arka koltuklar kullanılmayacak diyebilirim. Marka model tavsiyesi varsa yine listeye alırız.

oğuzk
28-09-2012, 23:49

106 sahibi olmadım hiç ama bindiğim ve sahip olduğum hb 3 kapı arabalar arasında arkası en rahat olanı bence corsa d 2004 ibizadan bile diz mesafesi çok

tylan
29-09-2012, 00:30
araç güzel ama fiyatı fazla değilmi yahu :beuj::beuj::beuj:

batucan
29-09-2012, 00:45
ilk attıgım linkteki araç sizce nasıl ? fiyat mantıklı mı? Üzerinde yazılım, tesisat, spor yaylar vs. var. Orjinal parçaları da alıcaz.

Şu anki piyasası hakkında fikrim yok dediğim gibi 2008 de sıfırını 32 bin tlye almıştım şimdi noldu bilmiyorum...

Kesinlikle tavsiye ederim gerçekten zevk alarak bindiğim hatta tadı damağımda kalan bir araç...

Arkası dar denmiş ve 106 yla karşılaştırılmış, benim fikrim kesinlikle kıyaslanamaz bunu 106 yı yermek için söylemiyorum hatta 106 gti hoşuma giden bir araç hatta 2. araç olarak almayı planlıyorum...

İşin özü düzgün bir corsa alırsanız pişman olmazsınız...

PiscocuK
29-09-2012, 00:56
Şu anki piyasası hakkında fikrim yok dediğim gibi 2008 de sıfırını 32 bin tlye almıştım şimdi noldu bilmiyorum...

Kesinlikle tavsiye ederim gerçekten zevk alarak bindiğim hatta tadı damağımda kalan bir araç...

Arkası dar denmiş ve 106 yla karşılaştırılmış, benim fikrim kesinlikle kıyaslanamaz bunu 106 yı yermek için söylemiyorum hatta 106 gti hoşuma giden bir araç hatta 2. araç olarak almayı planlıyorum...

İşin özü düzgün bir corsa alırsanız pişman olmazsınız...

106 ile şunu kıyasladım aslında..diz mesafesi falan değil.opelin arka koltuğu biraz daha yüksek ve orta kısımdaki şişkin yere oturan kişinin kafası tavana deyebiliyor..ayrıca koltuk yukarıda cam aşağıda kalıyor.yani kafes gibi..106 nın en azından arka camı daha büyük oyüzden daha ferah.

ben böyle düşünüyorum

Ultraleggera
29-09-2012, 01:54
Bu fiyatlar çok diyen arkadaşlar bana bu araç emsali bundan daha iyi bi araç söleyebilirlermi ? Hem dizel Hem cam tavan Hem spor Hem güvenli Hem donanımlı Hem yakışıklı göstersinler aynı segmentte. Araç hakkında ise değişen olmasaymış edermiş o fiyatları km si fazla yok çünkü. Ama dersenki boya takıntım yok alınabilir.

batucan
29-09-2012, 02:54
106 ile şunu kıyasladım aslında..diz mesafesi falan değil.opelin arka koltuğu biraz daha yüksek ve orta kısımdaki şişkin yere oturan kişinin kafası tavana deyebiliyor..ayrıca koltuk yukarıda cam aşağıda kalıyor.yani kafes gibi..106 nın en azından arka camı daha büyük oyüzden daha ferah.

ben böyle düşünüyorum

Evet cam konusunda kesinlikle katılıyorum o şikayeti arkadan oturanlardan bende alıyodum :) arkada oturan düşünsün :)

oğuzk
29-09-2012, 09:19
bu aracın konsol ve döşemeler müthiş ama sunroof yok, direk vazgeçme sebebi. Bunu alacağıma corsa van alırım. :)

2 sene van a binsen + olarak verdiğin mtv,sigorta,kasko,muayene farkına sport alırsın zaten :)

asot
29-09-2012, 09:44
2 sene van a binsen + olarak verdiğin mtv,sigorta,kasko,muayene farkına sport alırsın zaten :)

şu anda zaten 2005 model 1.3 cdti corsa van var bende, cam koltuk işli halde.

masrafı ne dersen yıllık 600 tl mtv, 150 tl vize, sigortası çok düşüktü hatırlamıyorum kasko yok, deli gibi az yakıyor. Her türlü karlı bir araç.. Yani 2 yılda corsa sport alınır demek fantastik olur :) 15 yıl filan desek anca.... Sonuçta corsa sport'un 480 tl civarı mtvsi olsa, 2 yılda 150 tl vizesi olsa, yine sigortası olacak.. Kümülede bakınca çok bir fark yok aslında.. (Bir tanesi 13 bin tl'lik araç diğeri 30 bin tl)

asot
29-09-2012, 09:50
araç güzel ama fiyatı fazla değilmi yahu :beuj::beuj::beuj:

98 patlak vtec parasına.... ;)

nitrO_Oxide
29-09-2012, 09:55

Vanmı alırsın :)

sport ve van kıyaslamada cam tavan en son seçenek olamı bence
birinde 8 airbag birinde 2
birinde 90 hp biri 75
biri 6 ileri biri 5 ileri
koltuk dosemeleri isofix digeri std
ne bilim direksiyon kumandasından tut yayı amortisörüne kadar ikisinin alakası yok
biri 2 yıl digeri her yıl muayenesi var falan

Bence iyice araştır derim o fiyatlarda bu özellikte bukadar yakışıklı bi 2. araç yok :)

Olsa ben almazdım :D

asot
29-09-2012, 10:09
Vanmı alırsın :)

sport ve van kıyaslamada cam tavan en son seçenek olamı bence
birinde 8 airbag birinde 2
birinde 90 hp biri 75
biri 6 ileri biri 5 ileri
koltuk dosemeleri isofix digeri std
ne bilim direksiyon kumandasından tut yayı amortisörüne kadar ikisinin alakası yok
biri 2 yıl digeri her yıl muayenesi var falan

Bence iyice araştır derim o fiyatlarda bu özellikte bukadar yakışıklı bi 2. araç yok :)

Olsa ben almazdım :D

abartılı bir benzetmeydi tabiki ama sunroof bence böyle bir araçta çok önemli. Sport ve van kıyaslaması yapılmadı, bu zaten saçma olur. 2007 model linki verilen o aracın bir keyfi olmaz diye söyledim. :icon_tup:

oğuzk
29-09-2012, 10:19
şu anda zaten 2005 model 1.3 cdti corsa van var bende, cam koltuk işli halde.

masrafı ne dersen yıllık 600 tl mtv, 150 tl vize, sigortası çok düşüktü hatırlamıyorum kasko yok, deli gibi az yakıyor. Her türlü karlı bir araç.. Yani 2 yılda corsa sport alınır demek fantastik olur :) 15 yıl filan desek anca.... Sonuçta corsa sport'un 480 tl civarı mtvsi olsa, 2 yılda 150 tl vizesi olsa, yine sigortası olacak.. Kümülede bakınca çok bir fark yok aslında.. (Bir tanesi 13 bin tl'lik araç diğeri 30 bin tl)

Eski kasa vanla yeni kasa sportu kıyaslamak daha fantastik gerçekten :)

C kasada comfort binekle 1.7 veya 1.3 vanı kıyaslasanız tamam arka koltukdan başka fark yokta.Yeni kasada aynı değil.

Sizin aracınızdan arkadaşımdada var trafik sigortası 500TL oda en uygun olanı 1000TL fiyat veren vardı.Ben anadolu sigortaya 300TL'ye yaptırdım.

Kasko desenizde öyle fark vardır.

Vergi olarakta aynı yaştaki arabaları kıyaslayın 0-3 yaş arası van ve otomobil senelik 300-400TL fark vardır.

Ki Koltuklarını direksiyonlarını,airbaglerini spor amortisörleri v.s. saymıyorum.

Yanlış anlamayın eski yeni muhabbeti yapmıyorum ikiside parasını hakeden mantıklı araçlar geçen senede 1.7'm vardı benimde.

asot
29-09-2012, 10:32
Eski kasa vanla yeni kasa sportu kıyaslamak daha fantastik gerçekten :)

C kasada comfort binekle 1.7 veya 1.3 vanı kıyaslasanız tamam arka koltukdan başka fark yokta.Yeni kasada aynı değil.

Sizin aracınızdan arkadaşımdada var trafik sigortası 500TL oda en uygun olanı 1000TL fiyat veren vardı.Ben anadolu sigortaya 300TL'ye yaptırdım.

Kasko desenizde öyle fark vardır.

Vergi olarakta aynı yaştaki arabaları kıyaslayın 0-3 yaş arası van ve otomobil senelik 300-400TL fark vardır.

Ki Koltuklarını direksiyonlarını,airbaglerini spor amortisörleri v.s. saymıyorum.

Yanlış anlamayın eski yeni muhabbeti yapmıyorum ikiside parasını hakeden mantıklı araçlar geçen senede 1.7'm vardı benimde.

amaç tabiki sidik yarıştırmak değil konu zaten başlıktan çok saptı :)

Ben Denizlideyim zorunlu sigortaya en fazla 150-200 TL verdiğimi hatırlıyorum, kaskoyu 600 tlye yaptırmıştım, sonra gerekli görmeyip kaskoyu iptal ettirdim.. Yani benim hesabıma göre corsa van ile normal binek arasında, ilk alıştaki 18-20 bin liralık farkı kapatacak kadar yıllık masraf farkı yok...

Bu arada attığım linkteki aracı alıyoruz, hayırlı olsun 2 tarafa da..

R.I.P
29-09-2012, 13:00
olay van vs sport a dönmeye başlamış sportu kötüleyecek değilim evlilik planım olmasa MURAT adlı üyenin sportunu alırdım. ama o kadar bütçe ayıramadığım için gidip van aldım. ikisi yan yana kıyaslanamaz bile. fakat düzgün bir van ile düzgün bir sport arasındaki fiyat farkı %40 civarı. ben 2009 van kaskosunu 600 e yaptırdım. her sene muayene var. yıllık vergide kasko bedelinin %5i muhabbetine 1 alt dilimden ödüyorum. trafik sigortası normal ile çok fark yok. işin özü az bir farka 'ÇAKMA' sport sahibi olunabiliyor :)

therev
29-09-2012, 13:07
ben asiri memnunum aracimdan bence sinifinda alinabilicek en iyi arbalardan biri benim tek sorunum acele attim ve cam tavanli almadim ama araba 33 bindeydi acirmak istememistim.

asot
29-09-2012, 22:03
olay van vs sport a dönmeye başlamış sportu kötüleyecek değilim evlilik planım olmasa MURAT adlı üyenin sportunu alırdım. ama o kadar bütçe ayıramadığım için gidip van aldım. ikisi yan yana kıyaslanamaz bile. fakat düzgün bir van ile düzgün bir sport arasındaki fiyat farkı %40 civarı. ben 2009 van kaskosunu 600 e yaptırdım. her sene muayene var. yıllık vergide kasko bedelinin %5i muhabbetine 1 alt dilimden ödüyorum. trafik sigortası normal ile çok fark yok. işin özü az bir farka 'ÇAKMA' sport sahibi olunabiliyor :)

:icon_tup: söylediklerine imzamı atarım da, bu alt dilimden ödeme muhabbetini ben araştırmıştım, bizdeki araçda da cam koltuk işli olmasına rağmen ruhsatta kamyonet diye geçtiği için bu avantajdan yararlanamamıştım..(araç 2005 model 1.3 cdti corsa)

R.I.P
29-09-2012, 23:27
:icon_tup: söylediklerine imzamı atarım da, bu alt dilimden ödeme muhabbetini ben araştırmıştım, bizdeki araçda da cam koltuk işli olmasına rağmen ruhsatta kamyonet diye geçtiği için bu avantajdan yararlanamamıştım..(araç 2005 model 1.3 cdti corsa)

onu da belirttim kamyonet otomobil olayını ama tüm sigorta işlerini yaptırdığımız sigortacım yaptığını söyledi. zaten vergiyide ödemiştim o yüzden şimdilik salladım ama yeni vergi dönemi öncesi yaptırırım haber veririm o zaman. onun dışında bugün sırf meraktan tekrar baktım trafik sigortam 160küsür kaskom 600 küsür, vergi farkı ve fazladan 1 muayene dışında sabit giderler anlamında çok bir fark yok sanırım sportla van arasında

Murat Özcan
30-09-2012, 01:03
Güzel arabalar bunlar ama galerilere hiç güvenmiyorum

aLLen
30-09-2012, 10:37
Opel Corsa 1.3 CDTI Sport 2007 Model 30.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 98776457 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-benzersiz-sunrooflu-corsa-sport-98776457/detay) ondansa bu bomba :)