Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyin kanaması hakkında bilgisi olan?
phoenixs
28-09-2012, 23:27
En yakın arkadaşımın annesi durduk yere evde bayılıp beyin kanaması geçirdi ve 2 gündür yoğun bakımda yatıyor beyin kanamasının sonuçları ne olur ne zaman uyanır ortalama bilgilendirecek başına daha önce gelmiş olan varsa yardımcı olursanız sevinirim doktor bekleyin diyor bu iyiye işaret mi kötüye işaret mi yoksa normal mi ?
çağlarcoskun
28-09-2012, 23:32
sene 2005 bu zamanlardı işte evdekiler halen yazlıktaydı. biz ablamla istanbuldaydık bi haber geldi babam beyin kanaması geçirmiş. hiçbişeyi yoktu bi anda tansiyonu çıkmış hastaneye gitmişler. felç geldi dediler bekliycez dediler. 15 günü atlatırsa iyileşir dediler ama bilinç kaybı falan vardı yani kısaca bitkisel hayat gibiydi kıpırdayamıyo konuşamıyo falan. 1 hafta hastanede yattıktan sonra 2 ekimde vefat etti. bu havalarda bu zamanlarda çok olur dikkat edin derdiler. çevremde çok duydum yani hep bu zamanlar oldu. dün yada ondan önceki günde yan komşumuz aynı şekil şuan hastanede beyin kanamasından. içinizi karartmıyım diye yazmak istemedim ama bu yanii.. felçli kalabilir , hafıza kaybı olabilir veyada.. Allah acil şifalar versin
Geçmiş olsun öncelikle .Durumun nasıl olduğuna bağlı ne zaman hastaneye gitti ,bakıma ne zaman alındı. Benim amcam baş ağrısı sanıp baya geç gitti ,ameliyata girdi.Durumu su ana kadar gayet iyi.En çok korktugum durum birincisi ;kalp krizi ikincide ,beyin kanamasın. Allah kimseye göstermesin.
Allah acil şifalar versin
ortanca amcam beyin kanaması sonucu felç geçirdi, şu anda konuşamıyo hareket edemiyo ölece hareketsiz yattıgı yerden bakım bekliyo.. Büyük amcam ise baş agrısı şikayetıyle doktora gıttıgınde beyın kanaması geçırdıgını ve tehlıke olmadıgını söluyo şu anda gayet saglıklı...
daha iyi bılen arkadaşlar çıkıcakdır ama sanırım kişi ve kanama şiddeti oranıyla değişken sonuçlar çıkabılıyor..
geçmiş olsun.. inş. en kısa sürede iyileşir..
Buna burada cevap vermek çok zor olur .Dedemi kaybettik ocak ayından bu sebepten , malesef geri dönüşü çok zor bir durum , Allah acil şifa versin...
edit: Beyin kanaması dediğimiz olay beyindeki bir damarın genişleyip baloncuk oluşması ve sonradan çatlayıp kanamasıdır ,nerede hangi bölgede olduğu çok önemli
çağlarcoskun
28-09-2012, 23:38
ortanca amcam beyin kanaması sonucu felç geçirdi, şu anda konuşamıyo hareket edemiyo ölece hareketsiz yattıgı yerden bakım bekliyo.. Büyük amcam ise baş agrısı şikayetıyle doktora gıttıgınde beyın kanaması geçırdıgını ve tehlıke olmadıgını söluyo şu anda gayet saglıklı...
daha iyi bılen arkadaşlar çıkıcakdır ama sanırım kişi ve kanama şiddeti oranıyla değişken sonuçlar çıkabılıyor..
geçmiş olsun.. inş. en kısa sürede iyileşir..
benim babam beyin kanamasından vefat etti yukarda yazmıştım. 46 yaşındaydı. doktorlar yaşlı olsaydı kurtulurdu ama yaşı genç kan basıncı yüksek ondan bukadar etkilenmiş dediler. yaşlılarda kan basıncı düşük olduğundan kurtulma ihtimalleri yüksek oluyomuş.
MuratCan07
28-09-2012, 23:43
içinizi karartmak gibi olmasın ama... eniştem 35 yaşındaydı hayatında hastaneye gittiği sayılıydı.. eve geldi oturdu sohbet muhabbet bi ince başım dönüyo biraz uzanıyım dedi yattı.. birkaç dakika sonra bişiler söylemeye çalıştı yuvarlanıp düştü yataktan kalbi durdu.. kalp masajı ambulans hastane derken 3 kez biz kalp masajıyla çalıştırdık hastaneye kaldırıldı yoğun bakıma.. beyin kanaması dediler hazır olun herşeye dediler 6 saat oldu olmadı beyin ölümü gerçekleşti..
doktor doğduğu gün bilsek yine birşey yapamayız dedi..
şöylede bir örnek var bir aile dostumuz beyin kanaması geçirdi tümörü varmış aldılar.. iyileşti.. kanser oldu ardından ne kanseri hatırlamıyorum epeydir kanser tedavisi görüyor belki ışın tedavisine geçiceklermiş Allah uzun ömür versin hala hayatta..
yani hiç belli olmaz Allah yardımcınız olsun.
Burak K.
28-09-2012, 23:46
Bizde babaannemi beyin kanamasından kaybettik 3 sene falan oluyor sanırım. O da banyoda geçirmişti,sonradan hastaneye kaldırdık 1 hafta yoğun bakımda kaldı,daha sonra vefat etti. Yaşlıydı da. Allah acil şifa versin inşallah.
geçmiş olsun.. birkaç ay önce komşumuzda durduk yere beyin kanaması geçirmişti, birkaç gün yoğun bakımda kalıp vefat etti. Allah herkese acil şifalar versin.
ALLAH şifa versin yoğun bakım olayı hiç te bilindiği gibi diil inşallah düzelir bizede çok ümit verdi doktorlar ama maalesef yiyecek ekmeği yokmuş anamın takdir ilahi tekrar acil şifalar inşallah
İnsan yorumları okudukça SAĞLIKLI olduğuna veya öyle hissettiğine şükrediyor gerçekten.Büyük Geçmiş Olsun ....
İnsan vücudu her zaman beklenmedik komplikasyonlara müsaittir o yüzden beyin kanamasi geçirenlere örnek verirmek gibi bir durum söz konusu değil.Ne kadar da uyanır ne olur sonuç bunu bile doktorlar yorumlayamiyor sadece zaman faktörü var gerekli önemler alindiktan sonra..
meLaNchoLic
29-09-2012, 00:11
3 ay önce anneannemin başına geldi meyve toplarken beyin kanaması geçirip agactan düşmüş.. düştügü yükseklik 50 60 cm falan ama omzu falan cıkmıstı .. yaklasık 2 3 hafta falandı sanırım hastanede yattı.. cok ince bi çizgide herşey.. bilinç kaybı vardı.. bi süre zaten uyanmadı.. sonra uyandıgındada konusmaları anlamsızdı.. konusurken konudan konuya atlıyodu alakasız sekilde ve alakasız seylerdende bahsettigi oluyodu.. kolunu oynatamıyodu bacagınıda tek taraftan.. sonra zamanlar onlar duzeldi suandada sadece kolu için fizik tedavi görüyo.. kesinlikle dikkatli davranmak lazım doktorlarında dikkatli olması lazım.. izmir 9eylül hastanesinde doktorun bitanesini yaka paça dışarı cıkardım dikkatsiz davranıyolar diye sonrada özel hastaneye aldırdık.. o yüzden imkan varsa kesinlikle ona göre biryere aldırın.. heran tetikte olun..
Allah acil şifalar versin:(
benim babam beyin kanamasından vefat etti yukarda yazmıştım. 46 yaşındaydı. doktorlar yaşlı olsaydı kurtulurdu ama yaşı genç kan basıncı yüksek ondan bukadar etkilenmiş dediler. yaşlılarda kan basıncı düşük olduğundan kurtulma ihtimalleri yüksek oluyomuş.
Allah rahmet eylesin... aynen öle valla amcaların yaşlarına bakılırsa doğru sölemiş.. bişe daha öğrendik :icon_wack
kelalper
29-09-2012, 01:12
kuzenim 24 yasindayken gecirdi.sabah yataktan kalkio sag ayagi basmio. uyustu heralde dio. sag eli de tutmuo. ustune yattim heralde dio. beklio gecme hissi yok. hemen dayisini araio. surunerek kapiyi acio beklio. ameliyat cart curt iyilesti su anda top oynuo.
JusticeForAll
29-09-2012, 02:07
ALLAH acil şifalar versin ALLAH'a bin şükür sağlığım yerinde
Allah acil şifalar versin,çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur.
vtecburhan
29-09-2012, 09:26
ALLAH acıl şifalar versin tam 1 ay once babamı kaybettım amelıyat sonrası beyın kanaması gecırdı sonrasında felc kaldı arkasından vefaat ettı hepsının toplamı 2 ay bıle surmedı
alın yazısı ama beyın kanaması cok rısklı ALLAH yardımcınız olsun