PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüv-Türk Muayene sorunu

0M42
29-09-2012, 10:06
Selamlar.

Aracımın iki ay önce muayenesi bitmiş 4 gün evvel polis çevirmesinde öğrendim neyse 7 günlük bir süre verdiler vs. dün tüv-türk e gittim şase numarasından kaldım.Mevzuda şu, aracın kaputu açıldığında hemen ön panelde fabrika tarafından iki perçinle çakılmış bir levha var aracın genel bilgileri şase numarası maksimum yük ağırlığı vs. hepsinin işlendiği bir levha.Bu levhayı genel olarak tüv-türk kabul etmiyormuş aracın sağında solunda kaportaya çakılmış şase numarası aramaya başladılar bulamayınca sanayiye gidip baktırmamı istediler.

Gittim sanayiye 3 saat sonunda ön sağ koltuğu ve taban halısını sökerek ayak basılan yerde numara olduğunu gördük numarada birebir aynısı tutuyor.Bu sabah muayene istasyonuna gidip numarayı gösterdim bu seferde başında ve sonunda yıldız işareti olması gerekiyor dediler öyle kaldı.

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor arkadaşlar ? Nereye gidip bu konuda hakkında yardım istemeliyim ? Yıldızlarına sokayım arkadaş numarayı buldukta birde yıldızı kaldı sinir olmamak elde değil 79 model araçtan bahsediyoruz bunlar yıldız peşinde. :ofk: :ofk: :ofk:

mehmetRS
29-09-2012, 11:54
rakamlar kabartmaysa bişey diyemem ama eğer baskı ise, dremel ile uygun bir uc bulup birer tane yıldız yapılabilir başına

bg_cano
29-09-2012, 12:03
Yıldız ne yıldızıymış açıklama yapmadılarmı ilk defa duyuyorum ya gümrük çıkışlı fln mı araç?

fatihtemizer
29-09-2012, 12:10
insanı zıvanadan çıkarır bunlar.kardeşim Allah kolaylık versın ama once sabır versın..

RSBurak
29-09-2012, 12:12
biraz inatlaşmak gerekiyor.istasyon müdürü ile konuşun olmadı tüvtürk müşteri hizmetlerini arayın.onlar yönlendirir.Allah kolaylık versin zor işler

raptor
29-09-2012, 12:12
Hocam Allah kolaylıkversin aynı şey benimde başka bir arabada başıma geldi.En temizi yetkili servise gidip numara için imzalı onaylı belge almak.

dragstar
29-09-2012, 12:13
geçen sene benim amerikanın (1976 pontiac grand lemans) muaynesinde motor numarasını bulamadılar, devir daim pompasının altında sökersen görürsün dedim, ayrıca amerikan park var diye kusur yazdılar ...

Maxi
29-09-2012, 12:42
motor numarası okunamaz ise kusurlu olarak geçersin
fakat şase numarasının okunması ve görünmesi lazım, şart..

fakat yıldız mevzusu yeni bir kavram, bilemiyorum

ahk
29-09-2012, 13:06
en mantıklısı (sanırım) aracının yetkili servisine gidip onlarda almanyadan nerede olduğunu öğrenirler eğer sadece koltuk altındaki varsa servisten bi yazı almaya çalışırsın.

AtmoSpheriC
29-09-2012, 14:02
şimdiye kadar nası geçmiş bu araç eski köye yeni adet çıkarıyolar :ofk:

erdemx
29-09-2012, 15:15
aynı modeldeki bi arabayla karşılaştırın onda nasıl acaba

0M42
29-09-2012, 16:44
Mevzuyu çözdük hallettik arkadaşlar.

Bu yıldız olayı mevzusu şuymuş araç Türkiye ye "gümrükten" girdiği takdirde TŞB diye tabir edilen bir mühür vuruluyormuş ruhsata ve şaseye.Bu TŞB yide kaporta üzerinde o bahsi geçen yıldız temsil ediyormuş yani şase numarasının başına ve sonunda yıldız oluyormuş.

Direk ithal olarak Türkiyeye getirilip satılan araçlarda ise TŞB mühürü olayı olmuyormuş doğal olarak şase numarasının basşında ve sonunda da o meşhur yıldız olmuyormuş netekim benim araçta böylemiş ithal olarak girmiş ülkeye ama nedense çok enteresan gümrük girişli olduğu düşünülüp gereksiz yere iki gün uğraştırıldım sinir stres hat safhada tabi.

Mevzuyuda şu şekilde çözdük sanayide tornacı bir usta var motor ve şase numaraları çakma işlemlerini vs. bu usta yapıyormuş.Onunda fikrini almak için yanına gidip durumu anlattım benden ruhsatımı istedi ruhsata bakınca senin ruhsatında zaten TŞB mühürü yok bunlar şasende ne yıldızı arıyor dedi ? Ve kendisiyle birlikte muayene istasyonuna gidip müdürle konuştuk araçları muayene eden elemanların şefini yanımıza çağırtıp durumu anlattı ve bir güzel de kalayı bastı şefin verdiği cevap ise "ben yanlış anlamışım" oldu neyi yanlış anlamışsa artık bilemiyorum.İşin içinde kasıtlı yokuşa sürme gibi bir durum olduğunu düşünecem ama ne ben onu tanırım nede o beni tanır bilemiyorum neticede sırf iş bilmemezlikleri yüzünden yada kasıtlı 2 tam gün işi gücü bıraktım bu işlerle bir sağa bir sola koşturdum durdum.

Bu mevzu sizlerinde aklında olsun arkadaşlar işin kolayını bulmuşlar en ufak bir şeyde yok üniversite ye git yok trafik şubeye git proje çizdir bilmem ne falan filan bunlar adamı hem maddi hemde manevi sömürür resmen.Ben olayın üzerinde durmasaydımda trafiğe gidip yeniden projesiydi bilmem nesiydi uğraşsaydım hem maddi hemde manevi zarar görecektim.

RsErdi
29-09-2012, 16:54
Mevzuyu çözdük hallettik arkadaşlar.

Bu yıldız olayı mevzusu şuymuş araç Türkiye ye "gümrükten" girdiği takdirde TŞB diye tabir edilen bir mühür vuruluyormuş ruhsata ve şaseye.Bu TŞB yide kaporta üzerinde o bahsi geçen yıldız temsil ediyormuş yani şase numarasının başına ve sonunda yıldız oluyormuş.

Direk ithal olarak Türkiyeye getirilip satılan araçlarda ise TŞB mühürü olayı olmuyormuş doğal olarak şase numarasının basşında ve sonunda da o meşhur yıldız olmuyormuş netekim benim araçta böylemiş ithal olarak girmiş ülkeye ama nedense çok enteresan gümrük girişli olduğu düşünülüp gereksiz yere iki gün uğraştırıldım sinir stres hat safhada tabi.

Mevzuyuda şu şekilde çözdük sanayide tornacı bir usta var motor ve şase numaraları çakma işlemlerini vs. bu usta yapıyormuş.Onunda fikrini almak için yanına gidip durumu anlattım benden ruhsatımı istedi ruhsata bakınca senin ruhsatında zaten TŞB mühürü yok bunlar şasende ne yıldızı arıyor dedi ? Ve kendisiyle birlikte muayene istasyonuna gidip müdürle konuştuk araçları muayene eden elemanların şefini yanımıza çağırtıp durumu anlattı ve bir güzel de kalayı bastı şefin verdiği cevap ise "ben yanlış anlamışım" oldu neyi yanlış anlamışsa artık bilemiyorum.İşin içinde kasıtlı yokuşa sürme gibi bir durum olduğunu düşünecem ama ne ben onu tanırım nede o beni tanır bilemiyorum neticede sırf iş bilmemezlikleri yüzünden yada kasıtlı 2 tam gün işi gücü bıraktım bu işlerle bir sağa bir sola koşturdum durdum.

Bu mevzu sizlerinde aklında olsun arkadaşlar işin kolayını bulmuşlar en ufak bir şeyde yok üniversite ye git yok trafik şubeye git proje çizdir bilmem ne falan filan bunlar adamı hem maddi hemde manevi sömürür resmen.Ben olayın üzerinde durmasaydımda trafiğe gidip yeniden projesiydi bilmem nesiydi uğraşsaydım hem maddi hemde manevi zarar görecektim.

iyi çok şükür halletmişsin ugraştırmıslar biraz ama saglık olsun. bizde ögrenmiş olduk

0M42
29-09-2012, 17:00
Benim anlayamadığım ve kızdığım nokta bu kadarcık basit bir şeyi nasıl göremez ve beni yalandan bu kadar uğraştırır bu tüv türk demekki varya Allaha emanet gidiyoruz muayene ye Allah yardımcımız olsun vallahi...

Ken_Block
29-09-2012, 17:18
bir önceki muayenenizde böyle bir sorunla nasıl karşılaşmadınız? dikkat mi etmediler acaba..

Frid
29-09-2012, 17:40
Gerekli bilgileri öğrenip durumu kurtarmıştınız, tuvturk Musteri hizmetlerini arayıp bilgisizlikleri konusunda şikayetçi olmanızı rica ediyorum

0M42
29-09-2012, 18:09
bir önceki muayenenizde böyle bir sorunla nasıl karşılaşmadınız? dikkat mi etmediler acaba..

Bir önceki muayeneyi kara yollarının yaptığı eski sistemde yaptırmıştım onlar ön paneldeki numarayı kafi görmüşlerdi.

0M42
29-09-2012, 18:10
Gerekli bilgileri öğrenip durumu kurtarmıştınız, tuvturk Musteri hizmetlerini arayıp bilgisizlikleri konusunda şikayetçi olmanızı rica ediyorum

Bunu yapacağım evet şüpheniz olmasın :icon_tup:

emirhan sph
29-09-2012, 22:17
Azicik sarlamadan o cahil insanlarin dediklerine sakin inanmayin ya gozunuzu seviim.. Ben hayatta bi memurun benim evragima itiraz etmesine goz yumupta sozunu dinlemem ... 2009 senesinde corsa almistim sifir km 2. haftasinda polis beni cevirip sigortanin tarihi gecmis demisti .. Bende acemiyim daha nasi olur falan sifir araba falan dedim kendim kontrol ettim salak baslangic tarihini okumus ... Bi guzelde ftartistim orda hem ters yonde hemde telefonla konusurken cevirmisti beni onlardanda yirttim :D:D

FaTlH
30-09-2012, 02:19
allah Tüv-Türk Muayene istasyonuna düşürmesin

kickbuttowski
30-09-2012, 02:49
motor numarası okunamaz ise kusurlu olarak geçersin
fakat şase numarasının okunması ve görünmesi lazım, şart..

fakat yıldız mevzusu yeni bir kavram, bilemiyorum

Bu durumda swap yapıp motorun seri numarasını sildirirsek kusurlu olarak geçebilir miyiz?

onn_dear
30-09-2012, 08:34
muayene her yıl olursa siz görün nelerle uğraşacağız bakalım

senna
30-09-2012, 08:37
Arac gumrukten vs girerse yada sasi numarasi daha onceden ttahrip olupta yeni numara verirlerse eskiden dediginiz gibi oluyordu tsb yada egm muhuru olup icine sasi numarasi cakiyorlardi, simdi calinti vs durumu yoksa eski sasi noyu cakarlar arabaya yeniden

Kasitli yapacaklarini sanmiyorum ama biraz is bilmezliklerine gelmis sasi numarasi ciddi birsey oldugu icinde bu sekilde davranmislardir, belirli arabalarda cakili sasi no bulunur ama hepsinde olmaz, arkadaslar gorevini yapiyor ama yildiz vs olacak demeleri gereksiz olmus:)

0M42
30-09-2012, 10:57
Bu durumda swap yapıp motorun seri numarasını sildirirsek kusurlu olarak geçebilir miyiz?

Benim aracımda swap var motor numarası ruhsattaki ile uyuşmuyor hafif kusurlu olarak geçtim.Ama bu şekilde aracın satışını veremiyormuşsun :icon_tup:

TuGaY_TaN
30-09-2012, 12:05
Kaput fitilinin arasına para sıkıstırmıslar da sen allahtan yememıssın, onumuzdekı hafta yaptırıcam bende aracı kullanmıyorum olakı acıl durumda trafıge cıkarmam gerekde cevırmede ne gıbı ıslem yapıldı ceza felan yazdılar mı bı bır hafta ıcınde muayne yaptırılmazsa trafıkden men durumu var mı ?

0M42
30-09-2012, 13:30
Benim muayenem bittiğinden haberim yoktu polis çevirmesinde durduruldum polis muayenen bitmiş dedi araçtan inmemi rica etti önce 72 tl ceza yazdı sonrada ceza kağıdı ebatlarında bir belge verdi ve muayeneni yaptırman için 7 gün süren var dedi bu süre zarfında yaptırmayıp tekrar yakalanırsam okkalı bir ceza yiyeceğimi aynı şekilde muayenesiz ruhsat sahibi değilde bir başka sürücü tarafından tekrar yakalanıldığı takdirde aracın bağlanacağını söyledi.

Ama bu geçerli prosedür değil sanırım riske girme bence çünkü muayenesiz yakalanıp direk aracı bağlanan birinide tanıyorum sanırım kafalarına göre insiyatif kullanıyor polis amcalar.Yinede sağolsun bağlamadı aracımı.

rekord2000
01-10-2012, 00:51
Vay arkadas ya, mart ayinda tuv var benimde simdiden stres yapmaya basladim yeminle:( benim sasi nodada yildiz mildiz yok bildigim iyi oldu basima gelirse en azindan bilgimiz oldu artik:) bi onceki muayenedede herseyden gectim, alti curuk diye gecirmemisti, halbuki putur catlamis curuk pas bile bulamamistik:( eski toplu ve goze batan arabalari cekememezlik falanmi yapiolar anlamiyorum ben bu tuvculeri:(