Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Simota bigtube montaj yardım

muratburunce
04-10-2012, 10:12
Arkadaşlar siteden bir arkadaştan bigtube aldım... tabi orjinal değil replika ürün bire bir aynısını yapmış fiber sanırım... yanlız sorun şu ki ürünün üstünde bigtube'deki bulunan delikler yok motor parçalarının gireceği delikler... kullanan arkadaşlar ne demek istediğimi anlamıştır sanırım motora bağlantı yapılan yerde;

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/638/foto897.jpg/)

Üst resimde bahsettiğim bağlantı yerindeki delikler...

Bu delikler yok bunlar olmadan bağlantı yapılabilinirmi? Araç 1998 1,6 İES...

Bigtube'un geldiği yerde soketler fln war bunlar sökülüncede bir sıkıntı çıkarmı?

Daha önce 1.6 ies'e montaj yapan arakadaşlar warsa eğer bilgileri paylaşabilirlermi bana acil :)

erhann
04-10-2012, 10:18
kurburotorden gelen hortumu takmadanda olur oraya kucuk bir filitre takarsiniz ama sensoru takin bence olmadi dikkatlice delin o kismi ayrica filitrenuin geldigi yerde engelleyecek soketler yok soket sokmenize gerek yok

muratburunce
04-10-2012, 10:29
kurburotorden gelen hortumu takmadanda olur oraya kucuk bir filitre takarsiniz ama sensoru takin bence olmadi dikkatlice delin o kismi ayrica filitrenuin geldigi yerde engelleyecek soketler yok soket sokmenize gerek yok

eski filitre borusunun üstünde soket takılı...

http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/3371/3821/33426910007_large.jpg

Resimdeki motorda tam bağlantı yerinde görünüyor soket.. ordan itibaren iptal olacağı için soket sıkıntı çıkartırımı acaba?

erhann
04-10-2012, 10:34
kurburotor kapagindan gelen hortuma bakli metal boruyu sokmeyeceksin uzerinde kalacak zaten yapisik sokemezsin onun haricnde soket moket sokmene gerek yok

bLackModeL
04-10-2012, 10:37
zaten bi tane sensor vardır kelebege gıden sıcak su kanalları var orayı duzelte bılrıısnız yok duzeltmem dıyosan dırek del boruyu sensoru tak sadece külbülatorede krank fılıtrelerı var ondan tak oldu bitti gitti :D

erhann
04-10-2012, 10:39
zaten bi tane sensor vardır kelebege gıden sıcak su kanalları var orayı duzelte bılrıısnız yok duzeltmem dıyosan dırek del boruyu sensoru tak sadece külbülatorede krank fılıtrelerı var ondan tak oldu bitti gitti :D

arac lpgli ise kapaktan gelen yaglama ufakta olsa iyi olur ;)

bLackModeL
04-10-2012, 10:40
arac lpgli ise kapaktan gelen yaglama ufakta olsa iyi olur ;)

bence pısletmekten baska bı ıse yaramıyo .. erhan abi ben o kadar sıkıstırıyorum azcık yag oluyo oda tozu topluyo haftalık sılıyorum

erhann
04-10-2012, 10:42
bence pısletmekten baska bı ıse yaramıyo .. erhan abi ben o kadar sıkıstırıyorum azcık yag oluyo oda tozu topluyo haftalık sılıyorum

zaten oradaki buhari emiyor ;)

muratburunce
04-10-2012, 10:47
araç lpg'li ewet... ama pek anlamadım söylediklerinizi ne yalan sölim :D

resimli anlatabilecek warmı pek anlamıyorum açıkcası honda'nın motordan :S

erhann
04-10-2012, 10:54
filitrene 2 delik ac bislere dokunmadan tak ;)

muratburunce
04-10-2012, 10:59
filitrene 2 delik ac bislere dokunmadan tak ;)

2delik aç uraştırma bizi dion yani :D

erhann
04-10-2012, 11:00
2delik aç uraştırma bizi dion yani :D

anladin bak bunu ;)

muratburunce
04-10-2012, 11:15
delik açmadan bi çözümü yokmudur yaa S:

erhann
04-10-2012, 11:22
sensoru nereye sokacan delik acmazsan ???

muratburunce
04-10-2012, 11:44
sensoru nereye sokacan delik acmazsan ???

aşşa indim foto çekip gelidm bunun üzerinden konuşalım hocam... bir tane boru var birde soket var o parçaya bağlı...

http://imageshack.us/a/img593/201/havagirii.jpg

serci
04-10-2012, 11:52
sol taraftaki külbütör kapagından gelen boru cok mühim değil..
sağ taraftaki de sanırım iat sensörüne cok benzettım onuda takman için yeni aldıgın filtrede matkapla del bi uygun delik olustur tak gitsin
DIY bölümünde konu ile ilgili resimler olması lazımdı bak istersen

muratburunce
04-10-2012, 13:16
sol taraftaki külbütör kapagından gelen boru cok mühim değil..
sağ taraftaki de sanırım iat sensörüne cok benzettım onuda takman için yeni aldıgın filtrede matkapla del bi uygun delik olustur tak gitsin
DIY bölümünde konu ile ilgili resimler olması lazımdı bak istersen

walla göz attım bulamadım benim anlamadığım konu sokettin eski boruda girmesi için yer war bigtube'a nasıl takacam onu? o boruyu sökünce soketin girişi boruda kalacak?

Zorbey
04-10-2012, 21:00
Matkap'la nazikçe delip sensörü oturtun kenarınada taşırmadan güzel bir silikon sürün,yapışkan bir bant ile sabitleyin,kurusun kullanın ;)

muratburunce
04-10-2012, 22:10
arkadaslar bigtube taktim ama sensoru bosa cikardim ne gibi sıkıntısı olur? yani sensoru eski borudan soktum fisi takili ama bigtube disinda duruyor yani disarda ne gibi sorun cikartir yada sorun olmazmi?

erhann
05-10-2012, 08:14
omrumuzu curuttun:D delinecek o bigtube 2si girecek ona yada girecek ;)

low&slow
05-10-2012, 08:21
o soket havaya gore benzın karısımını yapan soket o yuzden takılacak mecbur :) takılmazsa yakıt artar rolantıde devirlenme değişebilir :)

muratburunce
05-10-2012, 09:27
omrumuzu curuttun:D delinecek o bigtube 2si girecek ona yada girecek ;)

delmeyecem :D:D yok şaka bi tarafada sadece soket için delsem yetermi?

muratburunce
05-10-2012, 09:29
o soket havaya gore benzın karısımını yapan soket o yuzden takılacak mecbur :) takılmazsa yakıt artar rolantıde devirlenme değişebilir :)

ewet rolantide devir sıfıra yakın durmaya başladı :S neyse bugün bi şekilde delim onu soketi otutturim oraya :D ama şöyle bir sorum olacak eski boruda yani oem boruda soketin sadece 1-2 milimi borunun içine giriodu bigtube'da da aynısımı olacak yoksa ucu komple içinde olsada olurmu?

Murat Özcan
05-10-2012, 09:40
Bu yalnız orjinal simota karbon kaplaması var üzerinde yan sanayi değil

ENGean
05-10-2012, 09:46
Bu yalnız orjinal simota karbon kaplaması var üzerinde yan sanayi değil

yok kanka ürünü ben yolladım, orj.degıl replıka ürün.

diğer murat(ankara) arkadasıma sordum herhangı bır sey takmamıs, direk emmeye montaj etmış.

Murat Özcan
05-10-2012, 12:23
yok kanka ürünü ben yolladım, orj.degıl replıka ürün.

diğer murat(ankara) arkadasıma sordum herhangı bır sey takmamıs, direk emmeye montaj etmış.

vay be artık replikalarda demek karbon kaplama ne gelişti yan sanayi işler be :D

ENGean
05-10-2012, 12:49
vay be artık replikalarda demek karbon kaplama ne gelişti yan sanayi işler be :D

yok la şimdi farkettım, o bnm yolladıgım degıl. fotodakı orj.resım koymus, delik muhbbetını anlatmak ıcın :D

muratburunce
05-10-2012, 15:42
yok la şimdi farkettım, o bnm yolladıgım degıl. fotodakı orj.resım koymus, delik muhbbetını anlatmak ıcın :D

ewet kardeş anlatabilmek için orjisini koydum :D o değilde ben napacam şimdi :D:D

neyse ben eski borudaki soketin girdiği kısmı kesip bigtube delip monte edecem sonra soketi aynı şeiklde sokacam yapacak bişi yok :D