PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var?

kadir jdm civic
05-10-2012, 11:54
slm tech ailesi yeni Sİ me yenı gelen zamlar dogrultusunda lpg takmayı düşünüyorum binmek gercekten zorlaşıyr nekadar az yaksada çok geziyorum araçla.

aracı satarken bazıları lpg li araç almak istemıyor bazıları lpgsiz almak istemıyor yarın öbür gün satarken lpg sıkıntı olur mu benım için kararsız kaldım lpg takmakta

benzin olmuş 4.80 ve gidişat hiç iyi gözükmuyor 5 tl ye gelirde gecer.

SekoLive
05-10-2012, 11:55
Günlük kaç km yolun var?

kadir jdm civic
05-10-2012, 11:57
Proje koşturacağına benzin koy gez aslanım ahahahhahahah ;))

hacııı benzıne sponsor olucakmısn ?????

RIDVAN
05-10-2012, 11:59
Alıcıdan Alıcıya Fark Ediyor Bazen Tüplü Araba Para Ediyor , Bazen Tüp Takılmış Arabaya Yorgun Bitmiş Gözüyle Bakılıyor Şansına Aracına Gelecek Müşteriye Kalmış Birşey Çok Aracım Oldu Bugune Kadar Şahin Doğanlar Hariç Onlarda Sıkıntı Olmuyordu Ama Yüksek Model Araçlarımda Hiç Memnun Kalmadım Tüpten Bunu Anlamak Hiç Zor Olmuyordu Tüple Seyir Ettiğim Yerde Aracı Benzine Çektiğim An Gerçekten Gözünü Sevim Benzinin Diyorsun Aracın Tüm Düzeni Kaçıyor Eski Verimliliğini Alamıyorsun , Belkide Ben Alamadım :)

kadir jdm civic
05-10-2012, 12:00
Günlük kaç km yolun var?

yol sorun degil merak ettigimde herkes honda motoruna lpg takmaya karşı o yuzden bende dahil diyeyım sana ama benzın olmuş 4.80 düşündürmüyorda degil yanı

kadir jdm civic
05-10-2012, 12:03
Kanka Ed81'e dön o zaman ;) Arabanin iyi yürüdüğünü bileyim göreyim rollerde söz benzin sponsorunum :) Cümle alem şahit SÖZ.. ama adam gibi yürüyecek :)

o araba yürüyecek gidicek yüklenıcem d16a9 a ZC den daha iyi yapıcam aracı

SekoLive
05-10-2012, 12:04
yol sorun degil merak ettigimde herkes honda motoruna lpg takmaya karşı o yuzden bende dahil diyeyım sana ama benzın olmuş 4.80 düşündürmüyorda degil yanı

kadir yanlıs hatırlamıyorsam satılık ilanındaki esayda cok az yakıyodu araban eğer o değere yakınsa yakıtın kesinlike lpg takma.

karşı olan cok kişi var takıp mutlu olanda var

kaygıların cok geziyoz cebimizden para eksiliyosa taktır

hayır satarken başıma bela olacak diyosan buda sıkıntıda olabilir avantajda...

alıcıya göre değişen bi kriter.

bu arada piyasası düşer diye düşünürsende arada en fazla 500-1000 lira düşsün oda zaten kullandıgın süredeki benzinden olan kâr ile orantılı olacakdır(edit: hatta lpg li diye daha fazla ücret istiyenlerde mevcut bu kadar masraf ettik diye :) )

kıssadan hisse kimseyi dert etme kendin ölç tart biç ona göre tak lpg yi kimse sana gezdiğin arabanın benzin parasını vermiyo sonucda :)

kadir jdm civic
05-10-2012, 12:11
kadir yanlıs hatırlamıyorsam satılık ilanındaki esayda cok az yakıyodu araban eğer o değere yakınsa yakıtın kesinlike lpg takma.

karşı olan cok kişi var takıp mutlu olanda var

kaygıların cok geziyoz cebimizden para eksiliyosa taktır

hayır satarken başıma bela olacak diyosan buda sıkıntıda olabilir avantajda...

alıcıya göre değişen bi kriter.

bu arada piyasası düşer diye düşünürsende arada en fazla 500-1000 lira düşsün oda zaten kullandıgın süredeki benzinden olan kâr ile orantılı olacakdır(edit: hatta lpg li diye daha fazla ücret istiyenlerde mevcut bu kadar masraf ettik diye :) )

kıssadan hisse kimseyi dert etme kendin ölç tart biç ona göre tak lpg yi kimse sana gezdiğin arabanın benzin parasını vermiyo sonucda :)

ZC civic Sİ için demedim ben başka bir Sİ aldım onun için dedim

bayabi bir ikişiyle konuştum lpg li honda motoru ölmüş diyorlar vericegimiz parayı lpg için sonradan zarar etmeyelim.

SekoLive
05-10-2012, 12:15
bende zaten onun kadar yakıyosa dedim :) zc için olmadıgını anlamıstım yazından .

maddiyat elveriyosa benzin cok iyidir elvermiyosa lpg de bence iş görücekdir.

honda motoru bi lpg de ölüyosa oda garip bi duyum :)

63owen63
05-10-2012, 12:15
Devir ekonomi devri. Cebindeki parayla daha ucuza yol gittigin için,lpg ye bir seferde verdigin para aslında işin arka boyutunda kalıyor. Psikolojisi bile rahatlıyor insanın.

Onamdar
05-10-2012, 12:17
bende golf 3 sport var aldığımda lpg yoktu 100 bindeyken aldım. 2 yıl önce 50 kuruşa yakın tüketim oluyordu agrasif şehir içi kullanımda. taktırma diyen çok oldu ama ayda 1000-1500 arası km yapıyordum gittim brc taktırdım. Hem aracın hemde lpg nin bakımlarını zamanında yaptırdım. Tüple alakalı hiçbir problem çıkmadı hala motor saat gibi çalışır. lpgde 1-2-3-4 kesiciye kadar çeviriyo. 2 yılda 50 bin civarı km yaptım basit bi hesapla benzinle olsaydı 25 bin civarı benzin parası vericektim. ama lpg de 15 bin vermiş olsam bi 10 bin kardayım. motor kırsa bile lpg yüzünden parasını fazlasıyla çıkarmış durumda :)

turkerrr
05-10-2012, 12:22
si vti gsi gti gibi uzantıları olan arabalara lpg takılmasına karşıyım lpglisini ikinci el olarakta almam kesinlikle ...

oguzhankutlu
05-10-2012, 12:22
lpg 2.70 ve litreye vurduğunda benzinden daha fazla yakmış oluyor .
bi araba benzinde 8 litre yakıyosa gazda 12 litre yakıyor.
yani 8 litre benzin =38tl 12 litr gaz=32 tl

değermi ....

Onamdar
05-10-2012, 12:24
lpg 2.70 ve litreye vurduğunda benzinden daha fazla yakmış oluyor .
bi araba benzinde 8 litre yakıyosa gazda 12 litre yakıyor.
yani 8 litre benzin =38tl 12 litr gaz=32 tl

değermi ....

o kadar fark etmiyo yüzde 10 civarı artıyo km/lt oranı

oguzhankutlu
05-10-2012, 12:28
o kadar fark etmiyo yüzde 10 civarı artıyo km/lt oranı
sıralı sistem gaz özellikle kışın çok uzun sürede gaza geçiyor onuda göz önünde bulundurursak aracına benzin+gaz alıyosun aynı şeye geliyo ;)
tabi ara ara gazlamasıda var illaki alıcaksın benzine

Onamdar
05-10-2012, 12:35
sıralı sistem gaz özellikle kışın çok uzun sürede gaza geçiyor onuda göz önünde bulundurursak aracına benzin+gaz alıyosun aynı şeye geliyo ;)
tabi ara ara gazlamasıda var illaki alıcaksın benzine

kışın max 3-4 km sora geçiyor gaza :)
tüm bunları hesaba katınca benzinli bi araç km de 50 krş yakıyorsa lpg de iken toplam yakıt maliyeti 30 krş olur max. :)

oguzhankutlu
05-10-2012, 12:40
tmm sende lpg den yanasında bi si a yazık bence lpg takmak zaten piyasada temizi yok denecek kadar az

Osman Bahadır
05-10-2012, 12:42
Çok biniyorsan taktır. Kiti bırak, komple motorun hatta birkaç yılda komple arabanın parasını bile çıkarırsın.

SiMaO
05-10-2012, 12:44
Bence Taktır. Bu lpg ile ucuz gezmek varken neden 4.80 benzin'e vericen ki madem baya fark oluyor kısa zamanda parasını çıkartırsın lpg ile...

Murat Özcan
05-10-2012, 12:47
Bence takabilirsin devir ekonomi devri kimin ne dediğine bakma geçen gördüm adam x5 lpg takmış pompaya yanaşıyordu

Burak E.
05-10-2012, 12:52
ben olsam takarım esayda olsa x5 te olsa yakında zamla 5 tl olur benzin doldurmak 300-400 tl olur fullemek cok gezerim ederim dersen gaz en iyisi bende 65 lt var 90 tl fulluyorum 300 km yol yapıyor şehir içi artık hesabı sen yap ayrıca ben,m gaz beyni bozuk bide :D

kadir jdm civic
05-10-2012, 13:16
lpg kullanımı ben söyle bilirim honda motorunda

şehir içi kullanımda benzınde kullanıcaksın kısa mesafalerde

sehirler arası uzun yolda ve sehir içi uzun mesafede lpg de kullanılacak

tüm bakımları ona göre yapılacak

lpg de basmıyacaksın kesinlikle çünkü yanma odası sıcaklıgı daha fazla

bu şekilde hassas kullanılırsa bence birsey olucagını zannetmıyorum

Onamdar
05-10-2012, 13:21
lpg kullanımı ben söyle bilirim honda motorunda

şehir içi kullanımda benzınde kullanıcaksın kısa mesafalerde

sehirler arası uzun yolda ve sehir içi uzun mesafede lpg de kullanılacak

tüm bakımları ona göre yapılacak

lpg de basmıyacaksın kesinlikle çünkü yanma odası sıcaklıgı daha fazla

bu şekilde hassas kullanılırsa bence birsey olucagını zannetmıyorum

bunu bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim baya kesiciye kadar yapıştırıyodum ben :)

kadir jdm civic
05-10-2012, 13:22
bunu bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim baya kesiciye kadar yapıştırıyodum ben :)

bu şekilde kullanırsan segmanları pistona zarar verirsin motorun ömrünü azaltırsın

Osman Bahadır
05-10-2012, 13:50
Fakire düşmediği sürece Honda motoruna kolay kolay birşey olmaz. Eğer şüphe veya tedirginlik varsa da yeni sıralı sistemlerde üst devirlerde ve/veya üst map değerlerinde %'si ayarlanabilen miktarda benzin desteği de mevcut.

ErayCerit
05-10-2012, 14:54
206 gti'ından 307sine volvo s40da vs. tüm araçlarda lpg kullandık uzun zaman ve hala da kullanmaya devam ediyorum. Yeter ki bakımlarını zamanında yaptırın ve montajını yapan USTA olsun emin ol 1 senede 2 kat kâr ediyosun. Bu arada Benzinde 100 km'de 100km/h sabit hızla 9 litre yakan araç lpg'de 11,2 litre yakıyor.

Emre Ekrem
05-10-2012, 15:17
valla 306 gti a takıldığında yadırganmasa direk alır taktırırdım, bence hiç düşünme ve taktır zira honda da yadırgayan pek olmuyor.